Dodaj do ulubionych

Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażeniami

10.07.07, 19:46
Witam napiszcie jak po wypoczynku w Grzybowie jade końcem lipca z dwójka
dzieciaków Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: ( jedzie grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:59
      • kasik2501 Re: jedzie grzybami 10.07.07, 20:25
        jak ci jedzie grzybami to sie umyj byc moze ginekolog ci pomorze
        • Gość: grzyb smierdzacy ciagnie do smrodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:05
          ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jaka nazwa tacy
          wczasowicze!
          • kasik2501 Re: odpowiedz panu grzybowi 10.07.07, 21:33
            psu jak sie nudzi to sobie jaja liże . pa panie gosciu- grzybie
            • Gość: kasik-srasik zalapalas juz grzyba?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:43
              ;-)
    • Gość: natalia Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 22:09
      Naprawde nie rozumiem co macie do Grzybowa - jade tam drugi raz. Nie wiem czego
      sie czepiacie! Chyba tego ze nie ma budki ze smierdzacym i starym kebabem,
      kolejek oczekujacych na stoliki w knajpach, balaganu na plazy, wrednej
      mlodziezy i imprez co wieczór? Żałosne jest jak reaguje nasze spoleczenstwo na
      najprostsze pytania..Byle komus dowalic, pozartowac i wysmiac! Pajace!!

Do Założycielki postu:
      Kiedy wyjezdzasz do Grzybowa?
      • Gość: asia Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:19
        Ja też jade do Grzybowa:)Czy ktoś też jedzie i ma dziecko w wieku ok.15 lat?
        Jade z córką i męzem 23 lipca:)
        • Gość: dziecko dziecko 15 lat....to chyba mlodziez.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:44
      • kasik2501 Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia 10.07.07, 22:30
        Wyjeżdzam z rodzinka 22lipca w nocy,bede tam pierwszy raz i dziwi mnie tego
        typu chamstwo dzieki za poparcie.dobrze znasz grzybowo-bede mieszkac na ulicy
        Kościelnej-mam nadzieje ze dobrze trafiłam na kwatere.Niedaleko jest słynny
        klasztor "Gwiazda Morza" daleko z tamtad do plazy .Kasia
        • Gość: natalia Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 22:52
          Nie ma za co dziekowac:)trzeba tepic takie komentarze - po co wogole sie
          wypowiadaja tacy ludzie..Ja niestety dzieci nie mam i mam tylko 23 lata:(W
          Grzybowie byłam w lipcu zeszlego roku, nie bylam na koscielnej, lecz na
          nadmorskiej. Ale na mapce Grzybowa sprawdziłam ze ul.namiotowa masz z
          koscielnej blisko na plaze, i do glownego zejscia na plaze - ul.plazowa tez
          niedaleko:)Mam nadzieje ze pogoda nam dopisze:) Ja jade 25 lipca:)
        • Gość: asia Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:58
          Wejdz na te mapke Grzybowa
          www.gmina.kolobrzeg.pl/grzybowo/upload/mapa_grz.htm ,ulica jest obok
          kościoła,a w praktyce, to z 15-20 minut trzeba isc i to tak dosc żwawo. Ja nic
          nie wiem o klasztorze, wiem za to o ośrodku wczasowym o takiej nazwie;)
          • kasik2501 Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia 11.07.07, 12:48
            Dzieki- teraz własnie spojrzałam na mape i ta odległosc jest jednak znaczna mam
            nadzieje ze moje dzieci nie beda miały problemu z dojsciem .Z tego co widze
            duzo osób zawita w tej mieścince. Życze wszystkim z tego forum pogody
            pozdrawiam Kasia
        • Gość: danusia33 Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia IP: 81.15.192.* 11.07.07, 09:20
          Ja też jadę do Grzybowa;o))
          Będę tam od 5 sierpnia. Natomiast teściowie z 16-letnią szwagierką będą tam już
          od 3 sierpnia.

Pozdrawiam
    • ludek1 Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia 11.07.07, 16:33
      Mam zamiar wybrać się z rodzinką właśnie do tej miejscowosci od 17 07 tylko czy
      warto jechać w ciemno? nie mam nic zarezerwowane może macie jakies namiary na
      wolne pokoje (niedrogie )jechalibysmy z dwójka dzieci 3 i 6 lat
      • Gość: asia Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:10
        Ja nic nie wiem o wolnych pokojach.Wejdź na strone www.grzybowo.pl i tam
        otwórz zakładke kwatery prywatne,na ostatniej stronie są najnowsze oferty.Byc
        może w którejś z nich bedzie cos wolnego:)
      • kasik2501 Re: Kto wrócił z grzybowa-podzielcie sie wrażenia 11.07.07, 18:41
        Nie jedz w ciemno podzwon troche napewno znajdziesz na stronie grzybowa sa
        ogłoszenia wejdz w nie sa jeszcze dwie informacje od kwaterodawców ze maja
        wolne miejsca.Jedziesz z dwójka dzieci to zmienia postac rzeczy inaczej dałbys
        rade.Poczytaj tez w telegazecie.Pozdrawiam
        • Gość: bleee grzybowo- wioska dla ociemnialych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:45
          wies zabita dechami
          • Gość: zzzz Re: grzybowo- wioska dla ociemnialych IP: *.crowley.pl 11.07.07, 20:58
            Jest to zbyt mała miejscowość,by jechać w ciemno-jak jest pogoda.
          • britishsteel Re: grzybowo- wioska dla ociemnialych 11.07.07, 22:43
            debilem jesteś (ew. debilką).
            Wieś zabita dechami to była, ale w czasach, gdy twoi starzy jeszcze w planie
            twoich dziadków nie byli odnośnie poszerzenia rodziny o następnego
            debila/debilkę - czyli ciebie..
            Ale właśnie w tamtych czasach Grzybowo było rajem na ziemi a dziś jest syfem,
            jakich dziesiątki nad Bałtykiem - dzięki takim jak ty, osłom z "masowej
            turystyki"..

• Gość: jas jaki trzeba byc nieudacznikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:21
              zeby jechac do ciemnogrodu o dzwiecznej i fascynującej nazwie Grzybowo..
              • Gość: asia Re: jaki trzeba byc nieudacznikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:57
                Chcę wyrazić swoją opinię o tych wszystkich zakamuflowanych mięczakach,którzy
                wypisują obraźliwe rzeczy o osobach wypowiadających się na forum na określony
                temat. Uważam, że te indywidua są bardzo zakompleksione, rozgoryczone,
                sfrustrowane i pełne wstrętnego jadu. Poza tym to śmierdzące tchórze, które
                ukrywają się za monitorem i wtedy wydaje im się, że są pępkiem świata. Schemat
                podobny jak u dresiarzy, w bandzie siła a pojedynczo drżąca osika. Każdy ma
                prawo jechać gdzie chce i wypowiedzieć się na ten temat, bez narażania się na
                ataki durnowatych internautów. Dlaczego administrator nie usuwa bzdur? Wstyd!!
                • Gość: piotr Re: Grzybowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:12
                  Kiedy jestem w Kołobrzegu zawsze tam zajrzę - lubię plaże bez fakochronów .
                  • pelka22 Re: Grzybowo 16.07.07, 10:29
                    Właśnie wróciłam z Grzybowa po 2 tyg. wczasowania się.
                    Moje odczucia:
                    - najpiękniejsza plaża w okolicy, szeroka i czyściutka,
                    - jak dla mnie za daleko do morza - z najbliższej ulicy tj. Nadmorskiej do
                    morza ok. 400-600 m. Z Plażowej bliżej, ale kiepskie kwatery na tej ulicy.
                    - bardzo, bardzo kiepskie zaplecze gastronomiczne, niewiele miejsc gdzie można
                    coś zjeść, jedzenie takie sobie. Nie udało mi się tam zjeść dobrze zrobionej
                    ryby, więc jeździliśmy na rybny obiadek do Dziwirzyna lub Kołobrzegu,
                    - wysokie ceny podobne do Kołobrzeskich, z porównaniem z Dzwirzynem, Mżeżynem
                    Sarbinowem, Ustroniem,
                    - Ogólnie fajne miejsce dla osób które same będą sobie gotować i lubią dłuższe
                    wycieczki nad morze (bardzo długi pas zieleni)
                    - Dla mnie fajne miejsce na jeden raz - szukałam cichej i spokojnej
                    miejscowości -i przynajmniej na początku lipca tak rzeczywiście było.
                    • kasik2501 Re: Grzybowo 16.07.07, 13:35
                      Dziekuje ci bardzo za opinie -jade do grzybowa pierwszy raz mam nadzieje ze
                      bedzie fajnie pozdrawiam
                    • kasik2501 Napiszesz jak podobała ci sie kwatera ??? 16.07.07, 13:47
                      Pisałas ze jedziesz na ul.Wiejska-mozesz napisac o warunkach jakie tam
                      miałas .Miałam tam rezerwowac pokój czterosobowy niestety brak miejsc.
                      • pelka22 Re: Napiszesz jak podobała ci sie kwatera ??? 16.07.07, 13:55
                        Warunki w Alinie na Wiejskiej były ok. Wszystko zgodne z opisem na stronie.
                        My mieliśmy pokoik na dole i byliśmy zadowoleni. Dużo zieleni i zabawek dla
                        dzieci. Na piętrze gorzej bo bez tarasu, ale ludzie nie narzekali i siedzieli
                        albo na dole albo przy swoich drzwiach u góry. Bez wielkich rewelacji, ale
                        polecam.
    • audin123 prawdziwa dziura to Dziwnówek! Grzybowo jest OK! 16.07.07, 14:40
      Grzybowo jest małe, ale ma piękną plażę i wczasowicze są w porządku, dużo
      zieleni, kameralne knajpki. Ja polecam. Oczywiście jak ktoś lubi dużo szumu (
      nie morza bynajmniej :)) to wybierze dużą miejscowość typu Łeba czy Ustka, ale
      Grzybowo jest w sam raz dla osób, które lubią spokój, wypoczynek.
      Ktoś nazwał je dziurą... Bo małe? Prawdziwa dziura to dziwnówek, dwie knajpy na
      krzyż, a jakie towarzystwo tam sie zjezdza to nie polecam. No i poziom usług
      pozostawia bardzo wiele do życzenia, więc Grzybowo to przy dziwnówku luksus!
      pozdrawiam :)
      • Gość: fe wies spiewa i tanczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 19:40
        oto co mam do powiedzenia o wiosce grzybowo
        • news21 Re: było miło 16.07.07, 20:16
          Wrócilam z Grzybowa tydzień temu. Byłam przed sezonem a więc było taniej i
          mało ludzi.Wyjechalam akurat kiedy zjawiły się pierwsze tłumy. Jest to mala
          miejscowość bardzo czysta, ukwiecona i wysprzątana z ładnymi chodnikami i
          nawierzchnią. Mieszkałam na Plażowej a więc do morza miałam bardzo blisko.
          Jadałam w Marinero - coś między barem a restauracją (samoobsługa). Ceny były
          umiarkowane, dla mnie do przyjecia. PO atrakcje trzeba jechać albo iść (bo
          bardzo blisko) do Kołobrzegu. Grzybowo rozciąga się wzdłuż 2 równoległych ulic
          Nadmorskiej i Kołobrzeskiej. Kołobrzeska jest dalej i ci co mieszkają w dalej
          położonych pensjonatach mają przechlapane.Miejscowość na jeden raz, ale dla
          uciekających od wielkomiejskiego gwaru bardzo cenna.
        • Gość: fan Świeże nfo dla normalnych :), IP: *.koba.pl 16.07.07, 20:45
          Po spędzeniu kilkunastu dni w Grzybowie mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami. Tak jak przypuszczałem we wcześniejszych wątkach drastycznie zwiększyła się ilość turystów. W dni gdy nie było słońca próba przebycia samochodem kilku kilometrów do Kołobrzegu kończyła się 20-minutowym toczeniem się w korku. W samym Grzybowie można było odczuć to w kolejkach w sklepach (pojawiły się nowe, na szczęście z normalnymi cenami). Plaża przy głównym wejściu była na prawdę oblężona, dla tego jeździliśmy na pierwszy parking w stronę Dźwirzyna. Tam już 200 m pieszo i byliśmy już, jak za dawnych czasów, nieoblegani :). Dla zainteresowanych, kilkaset metrów dalej, plaża naturystów. Co prawda męskie wycieczki zjawiają sie tam dosyć często, ale z tym chyba trzeba się tam liczyć. Teraz o samej plaży. Jak zawsze czyściutko, cicho i nie zgineło to co najbardziej lubię tam - długie mielizny. Najdalsza to jakieś 100-150 metrów i co za tym idzie kapitalna zabawa z falami. Podczas sztormów plaża kurczy się o połowę. Aha, najważniejsze, woda była na prawdę ciepła! Ostatnio miała około 19-stopni. Teraz o gastronomii. Jak zwykle najdroższe były smażalnie. Jednak nie mogę stwierdzić, że coś mi nie smakowało. Wręcz odwrotnie. Za połowę kwoty przeznaczonej na rybki można zjeść normalny, pełny, domowy obiad w stołówce obsługującej chyba niemieckie kolonie. Za kompletny obiad dla 4 osób płaciliśmy od 32 do 48 złotych. Menu na prawdę bogate, a miły właściciel nowych gości po posiłku częstuje własnego wyrobu nalewką( bez opłaty oczywiście :)). Stołówka jest chyba na drugiej ulicy odchodzącej w lewo od od ul. Borkowskiej. Teraz o samych wczasowiczach. Spory procent to Niemcy. Jak widać im również pasuje ten klimat. Można spotkać również Rosjan. Ogólnie jednak cisza i spokój, jedynie w niektórych miejscach słychać było budowlanców, trochę ludzie tam inwestują. Z kilkunastu tam spędzonych dni kilka było deszczowych. Te przeznaczyliśmy na Kołobrzeg. musiałem zrezygnowac z rodzinnej wycieczki na Bornholm. Okazało się, że łatwiej z dzieciakami wybrać się do Chorwacji, niż do kraju UE. Nie miały paszportu :(. Za to w samym Kołobrzegu jak zwykle atrakcji nie brakowało. koncerty, kabarety i imprezy. Nam spodobała się ta organizowana przez Lech Premium :). Większość wieczorów to jednak imprezy juz typowo wewnętrzne z siatkówką przeplatana toastami i grillem. Najfajniejsze jest to, że spotykamy się z tymi samymi miłymi ludźmi co w poprzednich latach, a właścicielom-gospodarzom nie uderzyła woda sodowa do głowy. To tyle. Osoby, które prowadzą swój biznes w innej cześci polskiego wybrzeża, proszone są o niewypisywanie głupot ;). Aha, nie wierzcie do końca prognozom pogody. Nie było upałów, ale i nie można potwierdzić tych codziennych deszczów głoszonych płaczącym tonem we wszystkich stacjach TV. Wróciliśmy na prawde opaleni :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka