Dodaj do ulubionych

testy owulacyjne

19.01.11, 19:47
dziewczyny stosowałyście, stosujecie testy owulacyjne?
Mam nieregularne @ i trudno mi określić dni płodne, śluzu mam mało, a temperatury jeszcze nie zaczęłam mierzyć.
To mój pierwszy cykl kiedy staramy się o dziecko. Pierwsza ciąża udała się w pierszym cyklu.
Teraz gdy mam niedoczynność tarczycy (lecze się) wiem, że może być problem z zajściem w ciąże.
Zastanawiam się właśnie nad testami owulacyjnymi tylko nie wiem czy są skuteczne.
Ktoś kupował je na allegro?
Za wszelkie informacje dziękuje.
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: testy owulacyjne 19.01.11, 22:01
      Ja mam PCO więc u mnie się nie sprawdziły, bo cały czas wychodziły pozytywne, dlatego wolę mierzenie temperatury. Ale dużo dziewczyn stosuje je z powodzeniem
      • trwe Re: testy owulacyjne 30.05.11, 15:16
        to przy PCO testy te nie mozna stosować?
        • mewa000 Re: testy owulacyjne 30.05.11, 18:34
          Trwe bardzo często przy PCO poziom LH jest za wysoki i przez to testy wychodza fałszywie pozytywne wink Ale jeśli hormony masz w normie to możesz stosowac testy.
    • scarlet79 Re: testy owulacyjne 20.01.11, 14:31
      Ja stosuję,kupuję w aptece test lh i mogę polecić.Wcześniej kupowałam na allegro,ale jakoś dziwnie wychodziły.
    • areola82 Re: testy owulacyjne 20.01.11, 16:40
      stosowałam testy i te z allegro nie działały jak trzeba, te z polecam lh testy z apteki
    • sau-ria Re: testy owulacyjne 10.05.11, 14:00
      Hej, obecnie używam Testera owulacyjnego na ślinę ( TesterAfrodyta ) i jestem zadowolona, bo jest o wiele bardziej praktyczny niż te na mocz, stosowałam je wcześniej. No i przede wszystkim jest wielorazowy, ma baterię.
    • ja.barrakuda Re: testy owulacyjne 19.05.11, 19:56
      Nie polecam testow z allegro! Przekonalaam sie o ich nieskutecznosci w tym cyklu - nie pokazywaly drugiej kreski, mimo ze mialam wszystkie oznaki okresu plodnego. Kupilam wiec test w aptece i ten od razu pokazal dwie grube kreski, a nastepnego dnia owulacja byla jeszcze potwierdzona na usg.
      Nigdy wiecej testow z allegro!smile
      • emes.k Re: testy owulacyjne 30.01.12, 18:55
        a ja już tu wcześniej wspomniałam, kupiłam testy z apteki lh test i 5 dzień robię i 5 dzień jest pozytywny więc coś dziwnie , też choruję na tarczycę i tez pierwsza ciąża ok w pierwszym cyklu - teraz pierwsza próba końcówka lutego testy kupiłam bo chciałam sprawdzić co wyniknie z tego i co one mówią , ale póki co jakoś dziwnie wychodzą
        tajemniczy_ogrod - a Ty już podjęłaś próbę ?smile , robiłaś test , co wyszło?
    • anna_112 Re: testy owulacyjne 19.05.11, 20:39
      Ja na allegro kupowałam ale koleżanka która chyba przetestowała chyba wszytskie możliwe (2 lata starań, aż w końcu in-vitro się udało big_grin ) i te z allegro często są nic nie warte, tania chińszczyzna i tyle.

Teraz stosuję obserwację cyklu na wykresach npr na twojedni.pl i dostalam w gratisie zestaw polskich testów LH Vitam z firmy Diagnosis,
      W sumie to mi się opłaciło bo abonament tam na pół roku jest za 26 zl czyli wyszedł mnie tyle co same testy: www.diagnosis24.pl/test-owulacyjny-lh-vitam-o_l_223.html w aptece więc się opłaciło.

No zobaczymy jak wyjdą w tym cyklu, jak będą ok, to dam znac i dalej bede kupować te z firmy Diagnosis
      • annika23 Re: testy owulacyjne 11.06.11, 07:06
        Ja polecam te z rossmana, kupiłam w zeszłym miesiącu i się udało. Te z allegro u mnie się nie sprawdziły- nigdy nie wskazały owulacji, a stosowałam parę miesiśecy...
        • ziabunia84 Re: testy owulacyjne 02.07.11, 10:31
          u mnie 6 miesięcy starań bez testów przy regularnych cyklach nie przyniosło efektów w 7 cyklu z testami z apteki LH trafiony za pierwszym razem więc polecam smile
          • ktat Re: testy owulacyjne 04.07.11, 10:32
            u nas 1 cs z testami z allegro i się udało
            usg w 13 dc określiło cykl jako stracony, a w 19 dc test wykazał owulację plus spadek temperatury
            teraz rośnie we mnie ktoś
            • hortensja_1 Re: testy owulacyjne 11.08.11, 09:42
              ktat, mi w 18 dc na USG nie było widać pęcherzyka dominującego, płynu w Zatoce Douglasa tez nie było sad i ginka stwierdziła, ze w tym cyklu to na owu nie mam co liczyc sad
              Dziś mam 26 dc tempka skoczyła i śluz się robi lepszy smile testy owu jeszcze wczoraj był negatywny, nie wiem jak dzis, ale kusi mnie, by znów isc na monitoring smile
              Chciałabym byc w takiej sytuacji jak TY smile
    • vandikia Re: testy owulacyjne 11.08.11, 15:33
      stosowałam jakiś czas temu i teraz w tym miesiącu
      test teoretycznie apteczny bardzo czuły, badania robione wg wskazań.. a raz mi wykazywał owulkę, następnego dnia nie, po 3 dniach znowu tak.. o kant d potłuc te testy
      • bialasek75 Re: testy owulacyjne 11.08.11, 19:44
        Ja miałam te podobne do allegro (z angielskiego ebaya). 15 testów zużyłam w ciągu 2 cykli, żaden nie pokazał owaulacji. W tym cyklu mierzyłam temperaturę, i owulacja była, a test nadal pokazywał jedną kreskę. Zobaczymy kto miał rację za 10 dni.
        • olusiek81 Re: testy owulacyjne 12.08.11, 00:35
          kurcze szkoda ze nie przeczytałam wczesniej bo wlasnie zamowiłam testy na allegro !!
          • olusiek81 Re: testy owulacyjne 14.08.11, 22:14
            robie testy owulacyjne od 12 dnia cyklu i dzisiaj ( 22 dzień ) wreszcie mam 2 kreski, powtórzyłam test używajac tego kupionego w internecie za grosze i też wyszły dwie kreski więc może jednak niektóre działają ?? wie ktoś może jak to jest z wynikiem testu w ciąży ? czytałam ze jest pozytywny ale czy jest pozytywny od dnia owulacji przez cały czas czy możliwe że jest jakaś przerwa ?? tak się łudze że może to nie owulacja tylko może już jestem w ciąży no ale to by było chyba zbyt piękne : )
    • adzia1980 Re: testy owulacyjne 08.01.12, 20:16
      WITAM
      JESTEM WŚRÓD STARAJĄCYCH SIE . PRZETESTOWAŁAM TESTY OWULACYJNE ZA ZŁOTÓWKĘ NA ALLEGRO I KATASTROFA -PRZEZ KILKA MIESIĘCY NIE MAM OWULACJI? SĄ DO KITU .
      MAM 2 DZIECI ,CHCĘ 3 .MIMO PORAŻKI KUPIŁAM TE TESTY ZA OK 20 ZŁ W APTECE I CO BINGO !! -OWULACJA . ZGADZA MI SIĘ NAWET TERMIN - WYPADŁA DOKŁADNIE W POŁOWIE CYKLU .
      TYM RAZEM SIĘ NIE UDAŁO ZAJŚĆ W CIĄŻE,ALE MOŻE NASTĘPNYM RAZEM .
      TESTOWAŁAM TEŻ DONNĘ MIKROSKOP OWULACYJNY PRZEZ KILKA MIESIĘCY TEŻ PIENIĄDZE WYRZUCONE W BŁOTO .
      CHCESZ WIEDZIEĆ KOBIETKO WIĘCEJ -PISZ CZEKAMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • helloania Re: testy owulacyjne 09.01.12, 22:17
      Cześć, ja też poraz pierwszy testowałam testem z apteki no i zaczęłąm od 12 dnia no i zużyłam 3 i dopiero 4 pokazał dwie kreski o tej samej sile zabarwienia, te negatywne pokazywały jedną kreskę a dzień przed pozytywnym bladziutką prawie nie widoczną, i test wydaje mi się ok, bo skoro nie wskazywał wczesniej to coś oznacza to pojawienie sie kreski. Byl pik lh, ale nie wiadomo czy była owulacja bo to nic nie znaczy że lh wzrosło, mógł nie peknąć pęcherzyk i dupa, wiec to czy była owu to chyba na monitoringu najlepiej zobaczy lekarz. Ja próbuje z testami no i zobaczymy. Zyczę powodzenia i trzymam kciuki.
      • annika23 Re: testy owulacyjne 10.01.12, 12:48
        A ja dzięki testom (tym z rossmana) zaszłam w ciążę i już niedługo dzidziuś będzie z nami. A te z allegro są do d... potwierdzam, wg nich nigdy nie miałam owulacji.
    • zielonykrolik Re: testy owulacyjne 30.01.12, 14:26
      Co do testów owu, to ja stosowałam tester wielokrotnego użytku - afrodyta. Taki mini mikroskop. U mnie się sprawdziła, myślę też że na dłuższą metę bardziej się opłaca.
      • emes.k Re: testy owulacyjne 30.01.12, 18:57
        a ja już tu wcześniej wspomniałam, kupiłam testy z apteki lh test i 5 dzień robię i 5 dzień jest pozytywny więc coś dziwnie , też choruję na tarczycę i tez pierwsza ciąża ok w pierwszym cyklu - teraz pierwsza próba końcówka lutego testy kupiłam bo chciałam sprawdzić co wyniknie z tego i co one mówią , ale póki co jakoś dziwnie wychodzą
        tajemniczy_ogrod - a Ty już podjęłaś próbę ? , robiłaś test , co wyszło?
    • szara.wdowa Re: testy owulacyjne 28.02.12, 14:44
      Ja się zdecydowałam na tester ze śliny - afrodyta. U mnie się dobrze sprawdzał, dlatego mogę polecić smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka