Mam zamiar zacząć starania o drugie dziecko, przed pierwszą ciążą miałam podwyższoną prl i nieco za niski progesteron 7 dnia po owulacji, więc brałam Bromergon i Luteinę i zaszłam w ciąże, ciąża długo na podtrzymaniu.
Teraz przez 2 cykle wydawało się, że wszystko jest ok - progesteron wynosił 17,60 i 19,10, był skok temperatury, prl tylko 6,5. Faza lutealna ok 12 dni (zdarza się 13, ale i 10)
JUż się cieszyłam, gin kazał się starać bez leków i po prostu zbadać prog. jak się dowiem o ciąży, albo 7 dnia po owulacji i zależnie od wyniku, zapisze mi Luteinę albo nie.
Jednak w poprzednim cyklu coś zaczęło się dziać. Temperatura świrowała, wzrosła, potem spadła, więc jakby była przymiarka do owulacji, ale do niej nie doszło. Po paru dniach znów tempka wzrosła, byłam już pewna, że to prawdziwy skok, skończyły się objawy płodności itd. Niestety przestałam mierzyć tempkę, mam małe dziecko, więc to u mnie trudne, wstaję w nocy, nad ranem itd. Po 7 dniach zbadałam progesteron - wynik był tragiczny, tylko 6.40

3 dni później dostałam już okres. Nie wiem, czy w tamtym cyklu nie było w ogóle owulacji, czy była jakaś uposledzona i cialko zolte bardzo kiepskie. Pomyslalam, ze trudno, takie cykle sie zdarzaja. W tym cyklu jednak obawiam sie, ze bedzie powtorka z rozrywki. Jest 18 dc, myslalam, ze wczoraj byl skok, ale dzis tempka znow na poziomie nizszych

objawy typowo okoloowulacyjne - bol, wzdety brzuch, duzo plodnego sluzu, szyjka wysoko itd. Bede mierzyla dalej, ale cos mi nie gra. Myslicie, ze powinnam zbadac tez prl po obciazeniu? Jesli podstawowa jest taka ladna - 6,5 ng/ml? Leczy sie w ogole hiperprolaktynemie, jesli wysoka jest tylko po mtc? Dodam, ze TSH mam w normie.
Czy do tego badania gin musi zapisac recepte na metoclopramid, czy mozna dostac w labie, albo kupic bez recepty? Mozna zrobic prywatnie bez skierowania prl z obciazeniem?