psotka80 22.11.12, 18:59 hej Dziewczyny czy wynik AMH 4,8 ng/ml norma 1-8 jest ok? nie mam PCO, bo pod USG spedzilam juz 3 lata u roznych lekarzy i zaden nic nie wspominal. czemu mam AMH takie wysokie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wargusia1 Re: wyniki AMH 22.11.12, 19:10 masz super wynik moje amh to 10 ;/ ale lepiej mieć więcej niż za mało Odpowiedz Link
psotka80 Re: wyniki AMH 22.11.12, 19:27 ale tu np jest napisane: '"Wysokie poziomy AMH we krwi (powyżej 3,0 ng/ml) zwykle wiążą się z PCOS. Poziom prawidłowy wynosi zazwyczaj ponad 1,0 ng/ml aczkolwiek wartości w granicach 0,7 do 0,9 ng/ml mogą być traktowane jako wartość prawidłowa niska. O bardzo niskim poziomie mówi się gdy wartości AMH są poniżej 0,3 ng/ml [3]. Wartości prawidłowe mogą różnić się pomiędzy poszczególnymi laboratoriami." Odpowiedz Link
wargusia1 Re: wyniki AMH 22.11.12, 21:20 no spokojnie tak piszą ale nie przejmuj się tym bo nie tylko wynik amh diagnozuje psoc- ważne też jakie masz cykle czy masz nadmierne owłosienie skłonności do tycia bądź jestes otyła czy masz insulinoodoprnośc. Z reszta ja mam pco i da się z tym żyć wystarczy znaleść dobrego lekarza. Odpowiedz Link
psotka80 Re: wyniki AMH 24.11.12, 09:53 cykle mam regularne jak w zegarku co 28 dni, owlosienia nadmiernego brak, otyla tez nie jestem. jedyne na co sie lecze to niedoczynnosc tarczycy. lekarz mi powiedzial ze moj wynik jest OK, ale tak jakos bez przekonania to powiedzial. ostatni cykl bylam stumulowana do inseminacji: clostybegyt + menopur no i zostalam przestumulowna bo mialam az 5 pecherzykow. wszystkie sie wchlonely bo nie ma po nich sladu. Odpowiedz Link