Dodaj do ulubionych

Nie ogarniam

04.05.13, 12:02
W poniedziałek byłam u lekarza to był 14dc.Zbadał i zrobił usg.Na usg widoczny pęcherzyk 17mm.Powiedział że wszystko jest ok.Mam nadal brać duphaston od 16-25 dc i bromka.Wczoraj 18dc a mnie się rozkręca @.Już sama nie wiem co się stało że pojawiła się 8 dni wcześniej.Wizytę mam dopiero 17.05 wcześniej nie ma terminu.Martwię się tą sytuacją.
Obserwuj wątek
    • malpkap Re: Nie ogarniam 04.05.13, 14:31
      Jeśli w 14 dc pęcherzyk miał 17 mm to bardzo możliwe, że nie było owulacji przed 16 dc, a tym samym jest prawdopodobne, że duphaston wzięłaś za wcześnie. Mnie lekarz każe brać, dopiero kiedy po usg stwierdzi, że jest po owulacji.
    • iziula1 Re: Nie ogarniam 04.05.13, 19:29
      Co to znaczy u ciebie "@ się rozkręca"?
      Masz plamienia?

Może to plamienia po lekach lub implantacji zarodka?

Miałam bardzo podobnie w ostatnim cyklu luty/marzec. Miałam plamienie, okazało się że to była implantacja. Do tej pory nie wierzyłam dziewczynom tu piszącym,że to możliwe a jednak wink
      Dziś jestem w 11t.c.
    • majeczka200 Re: Nie ogarniam 05.05.13, 10:54
      Niestety @ rozkręciła się na dobresad Duphaston odstawiłam bo jeszcze mi namiesza w kolejnym cyklu.Zobaczę co na to wszystko powie lekarz.Coś się w każdym razie w tym cyklu poplątało.
      • rokitka00 Re: Nie ogarniam 05.05.13, 20:36
        No co za lekarz, jak można kazać brać duphaston nie sprawdzając czy była owulacja. Wg tego co piszesz, to duphaston zastopował wzrost pecherzyka (biorąc pod uwagę że w 14 dc miał 17 mm, to w 16 dc miał góra 21 mm, a więc małe szanse aby pękł wcześniej), który mógł przeistoczyć się w torbiel. Krwawienie w 20 dc wcale nie musi być okresem. Proponuję ci jak najszybciej odwiedzić ginekologa, ale nie koniecznie tego, który doprowadził cię do tego stanu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka