kitkowo 10.06.13, 07:57 mam nieregularne cykle i pracujemy nad tematem wspolnie z Clostybegyt.To 2 cykl, byla owulacja kilka dni temu.3majcie kciuki zeby sie udalo.Tak bardzo czekam na ciążę... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfffiatek Re: wspomagacz CLO 13.06.13, 05:34 Kitkowo, na pewno się udało Trzymam za ciebie kciuki! Ja też po clo, wczoraj był 10 dzień cyklu i lekarz wyszperał jeden pęcherzyk 11mm, w weekend zastrzyki i starania, zobaczymy może i dla mnie czerwiec będzie szczęśliwy, oby Odpowiedz Link
kas.nia Re: wspomagacz CLO 17.06.13, 10:45 ja dopiero zacznam swoją drogę z clo i pierwszy cykl będzie na początku lipca ,teraz jestem świeżo po hsg i dlatego muszę odczekać,ale chętnie do was dołączę),pisczie na bieżąco co u was i jak samopoczucie po tym leku,pozdrawiam Odpowiedz Link
malpkap Re: wspomagacz CLO 17.06.13, 12:52 kas.nia napisał(a): > ja dopiero zacznam swoją drogę z clo i pierwszy cykl będzie na początku lipca , > teraz jestem świeżo po hsg Dobrze, że zrobiłaś hsg. Ja brałam kilka cykli clo i dopiero potem hsg - większość lekarzy niestety stosuje taką procedurę, ze względu na możliwość powikłań po hsg. Mam już 1 dziecko, ale okazało się, że jeden jajowód był prawie całkiem niedrożny, a 2 też nie do końca (udało się udrożnić podczas hsg) i teraz znowu zaczynam brać clo. A dlaczego musisz się wstrzymać w tym cyklu? Ja mogłam normalnie się starać - hsg w 9 dc, w 13 kontrola u gina i zielone światło (niestety, nie wyszło ) Odpowiedz Link
kas.nia Re: wspomagacz CLO 18.06.13, 15:56 nie nie źle napisałam może,mój mąż za granicą i dopiero będzie w lipcu;/,poprostu jestem zmuszona przeczekać Odpowiedz Link
kfffiatek Re: wspomagacz CLO 18.06.13, 19:20 Ja nie robiłam hsg, mam już synka i do tego teraz przy pierwszym cyklu z clo zaszłam w ciążę (w lutym) ale niestety był tylko pęcherzyk bez zarodka i poroniłam samoistnie. Trochę odczekaliśmy i próbujemy znowu. W tym cyklu miałam też zastrzyki ovitrelle więc muszę cierpliwie czekać z testowaniem aż do terminu okresu (oczywiście chciałam sprawdzić czy rzeczywiście wyniki będą zafałszowane i trzy godziny po bzykanku zrobiłam test ciążowy- i proszzzz- najszybsze zapłodnienie ever- dwie kreski na teście ) Odpowiedz Link
kas.nia Re: wspomagacz CLO 19.06.13, 20:06 nie nie źle się wyraziłam,musze się wstrzymać ponieważ mąż z zagranicy musi pzyjechać Odpowiedz Link
kas.nia Re: wspomagacz CLO 22.06.13, 08:29 oj coś mi sie zdublowały wypowiedzi a myślałam że nie wysłało ,i jak tam u was dziewczyny sytuacja??,kffiatku czy dobrze zrozumiałam z tym testem że się udało??,u mnie jeszzce troszkę czasu dziś dopiero 16 dc Odpowiedz Link
kfffiatek Re: wspomagacz CLO 23.06.13, 22:48 Jeszcze nie wiem czy się udało Pozytywny wynik testu trzy godziny po seksie był spowodowany zastrzykiem z hormonami Testuję dopiero 28.06, na pewno się pochwalę. Odpowiedz Link
kfffiatek Re: wspomagacz CLO 28.06.13, 08:02 No i nie ma się czym chwalić Jedna kreska niestety, jutro odstawiam leki i czekam na kolejny cykl. Ehhh... Odpowiedz Link
gkoz Re: wspomagacz CLO 28.06.13, 14:18 Bardzo mi przykro ale już o tym nie myśl, w tym cyklu do dzieła Odpowiedz Link
kas.nia Re: wspomagacz CLO 02.07.13, 17:44 ja też trzymam kciuki,oby tym razem się udało !,ja czekam na okres..dziś mój 26 dc ,zaczynam pierwszy raz clo od 2 dnia przez 5 dni mam to łykać no i zobaczymy ,będziemy śledzić na usg jak rosną pęcherzyki ,ja z owu nigdy nie miałam problemów ,ale po hsg tak mi zalecił mój L ,podobno ma być ilość a nie jakość,a mam pytanie do ciebie jeszcze ,jak zbliżała się owulacja to którego dnia dostawałas zastrzyk?ja mam nieraz 13 ale też i 14 dc,ale to chyba zależy też od wielkości pęcherzyka..hmm,zresztą z pękaniem też nie było żadnych problemów ,odkąd śledzimy cykle ,a było ich 5 na pewno. Odpowiedz Link
kasiocha88 Re: wspomagacz CLO 02.07.13, 19:29 Mnie się udało za trzecim razem brania CLO, ale niestety poroniłam w 5 tygodniu ciąży. Jestem po wszystkich badaniach genetycznych i immunologicznych, gdyż było to moje drugie poronienie. W czerwcu jak tylko dostaliśmy zielone światełko znów na wspomagaczu Clo Miałam 2 piękne pęcherzyki i teraz 24 dzień cyklu, więc testuję w sobotę. Jestem dodatkowo na luteinie i metypredzie, żeby nie dopuścić już do kolejnego poronienia, i od stwierdzonej ciąży zaczynam brać zastrzyki w brzuch z heparyny. Jestem pełna nadziei, że przy tym zestawie wszystko się uda Oczywiście chciałabym aby teraz już przy pierwszym podejściu udało się zajść w ciąże, aczkolwiek jeśli się nie uda, to wiem że i tak ten moment coraz bliżej 3mam kciuki za wszystkie starające się kobitki! Odpowiedz Link
prosumentka nieregularne cykle - a znasz przyczynę? 02.07.13, 21:36 Może to skrót myślowy, ale napisałaś: > mam nieregularne cykle i pracujemy nad tematem wspolnie z Clostybegyt." To tak brzmi, jakby problemy z zajściem były wywołane samą nieregularnością cykli, a to jest niestety bzdura. Jeśli rzeczywiście masz nieregularne cykle, czyli w ciągu roku różnica między najdłuższym a najkrótszym jest większa niż 10 dni, to dobry lekarz szuka przyczyny nieregularności i to leczy, a nie stymuluje Ci owulację. Odpowiedz Link
betti2303 Re: nieregularne cykle - a znasz przyczynę? 23.03.14, 17:07 Hej czy zmienił się wam cykl po clo?przed miałam cykle 32 dniowe po 27 dniowe. ..tez tak macie?clo skraca cykl?II faza teraz krótsza trwa tylko 11 dni owulke potwierdzenie monitoringiem 16dc Odpowiedz Link
ania_inofolic Re: nieregularne cykle - a znasz przyczynę? 10.06.14, 19:32 W przypadku nieregularnych cykli warto również dodać do diety myo-inozytol. To często właśnie jego niedobór zahamowuje uwalnianie pęcherzyków z komórek jajnika. Jeśli chcecie dowiedzieć się na ten temat więcej, piszcie. Chętnie odpowiem na Wasze pytania. Pozdrawiam. Ania, doradca online Inofolic. Odpowiedz Link
evva_l Re: wspomagacz CLO 11.06.14, 12:53 Ja po CLO zaszłam w 4 cyklu Będzie dobrze Trzymam kciuki! Odpowiedz Link