Dodaj do ulubionych

program mz novum warszawa

14.03.14, 20:07
witajcie dziewczyny,zwracam sie do was z prośbą o jakieś informacje na temat programu ministerstwa zdrowia,dotyczcego invtro właśnie w novum w warszawie,czy są wśród nas osoby które już tam przechodziły procedury?jak to teraz tam wygląda?bede ogromnie wdzięczna za jakiekolwiek informacje,pozdrawiam wszystkich starajcych sie...
Obserwuj wątek
    • crazy_cziku Re: program mz novum warszawa 17.03.14, 18:30
      Witaj, zakwalifikowałam sie do programu mz w Novum. Na pierwszej wizycie dostalam skierowanie do całego szeregu badań. Zrobiłam badania, mãż też, na drugiej wizycie zostalismy zakwalifikowani do programu. Pozostalo tylko czekanie na okres, bo od drugiego dnia mialam przyjmowac gonal. Okres sie nie pojawil, okazalo sie, ze jestem w ciąży smile Wiem, nie bardzo odpowiedzialam na Twoje pytanie, natomiast moje doswiadczenia z novum sa pozytywne smile Tobie rowniez zycze szczèścia !
      • julita3851 Re: program mz novum warszawa 17.03.14, 20:25
        Witaj crazy-cziku smile każde słowo daje jakąś nadzieje,szczerze gratuluje że udało się wam i macie już swoją fasolke,a możesz coś napisać od jakiej dawki miałaś zaczynać z gonalem?jak to u nich wygląda,od razu zalecają dużą dawke?przepraszam że męcze tyloma pytaniami,ale nam zostało już tylko novum sad ostatnia nadzieja.czy na wizytach na których byłaś poruszano sprawy finansowe?czy jest to jakoś określane?mają jakieś programy?będe wdzięczna za info.
        • crazy_cziku Re: program mz novum warszawa 17.03.14, 21:00
          Pierwsza wizyta trwa ok godziny i kosztuje 200 zł. Najlepiej wziac ze sobą wszystkie wyniki badan jakie do tej pory robiliscie. My sie staralismy kilka lat, wyprobowalismy juz chyba wszystkie metody poza in vitro, dlatego Pani od razu zaproponowala nam zrobienie in vitro. Wizyta byla bardzo swobodna, spokojnie mozna pytac do woli, rowniez o kwestie finansowa smile nam powiedziano, ze zabieg bedzie kosztowal ok. 10-12 tys (ròznica zalezy od tego ile trzeba bedzie wziąc lekòw). Po pierwszej wizycie zapytalismy w recepcji o program mz, ale nie dawano nam raczej nadzieji na dostanie sie, zostalismy wpisani na liste rezerwową na ponad 300 miejscu.. podjelismy decyzje ze bedziemy robic we wlasnym zakresie. Porobilismy wzystkie zlecone badania i poszlismy na druga wizyte. Wtedy sie okazalo, ze novum dostalo kolejne, dodatkowe dofinansowanie i Pani doktor od razu nas zakwalifikowala do tego programu smile Mialam zaczac Gonal od dawki 112, 5 jednostki, od drugiego dnia cyklu, potem wizyta kontrolna 5-6 dc. Gdybyscie sie zdecydowali to mam do sprzedania Gonal smile kupilismy z mezem od razu po wizycie, ale narazie go nie potrzebujemy smile lezy w lodówde jak nalezy, sprzedam taniej niz w aptece smile
          PRogram mz rozni sie od tego bez dofinansowania m.in:
          ■ w programie dofinansowanym zapladnianych jest max 6 komorek, niezaleznie od tego ile jajeczek wyhodujesz po stymulacji,
          ■ w programie dofinansowanym podawany jest tylko jeden zarodek
          Wiecej nie pamietam smile
          Postarajcie sie podejsc do tego bez stresu.. spiszcie sobie na kartce wszystkie nurtujace pytania i poprostu pytajcie lekarza. Ja spotkalam sie tylko z milym personelem. Glowa do gory, Wszystko bedzie dobrze! smile
          • julita3851 Re: program mz novum warszawa 18.03.14, 05:40
            Bardzo ci dziękuje za wszystkie informacje,kogo poleciłabyś z lekarzy?do kogo umówić sie na pierwszą wizyte?bo piszesz o pani doktor wink jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam gorąco smile
            • maxilarka Re: program mz novum warszawa 22.01.15, 08:17
              Hej dziewczyny , czy ktoś tu jeszcze zagląda ? Też wybierm się do novum z nastawieniem na program rządowy. Wiecie może czy jeszcze można się zakwalifikować ? sad
              • katharin Re: program mz novum warszawa 23.01.15, 00:19
                Z tego co ja wiem to tak umów się tam do Lewandowskiego bądź wojewódzkiego na konsultacje potem już jest z górki bo oni na nich powiedzą co i jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka