Dodaj do ulubionych

stymulacja-zero reakcji :-( :-(

30.03.14, 08:23
Witajcie kochane,pisze po raz kolejny ponieważ szukam kogoś kto miał podobny problem jak ja
Otóż mój organizm nie chce w żaden sposób zareagować na stymulację sad 6 cykli z clo i zero efektu sad potem kolejny cykl z clo i puregonem-nic,kolejne cykle z gonlem f-nic,ostatnie dwa cykle z bavelle i ovitrelle też nic sad .czy ktoś wśród nas miał poobny przypadek lub słyszał o takim problemie?bo ja już jestem tym faktem załamana..
Obserwuj wątek
    • domiska75 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 31.03.14, 18:32
      A jaką dawkę clo przyjmowałaś? I czy jesteś pewna, że owulacji u Ciebie nie było, czy tylko nie zaciążyłaś? Miałaś monitoring w każdym cyklu? Ja w pierwszym cyklu brałam po pół tabletki i pęcherzyków w ogóle nie było. W drugim pojawiły się dwa, po jednym w każdym jajniku, z czego pękł jeden (...czekam na efekty) Czy sprawdzałaś hormony?
      • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 31.03.14, 19:26
        Witaj,clo brałam już po dwie tabl,każdy cykl był monitorowany,pęcherzyków bardzo dużo,z tym że malutkiesad ,najwiekszy miał zaledwie 13 mlm,i to przy sporej dawce bravelle +ovitrelle sad .pytasz o hormony-też w każdym cylklu były kontrolowane,estradiol przy tych dawkach bardzo niski,co jak mnie pani doktor informowała świadczy o braku owulacjisad .czy mozesz podać mi więcej wiadomosci na priv jak to u ciebie wygląda,gdzie sie leczysz?pozdrawiam.
        • ryczacatrzydziecha81 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 11:33
          Julita ja przy clo tez nie mam jakiejs rewelacji 1 pecherzyk wyhodowalam tylko i to też nie był dorodny 17mm w 12dc...tylko ze ja nie mam kombinacji clo z czyms innym. Mam tylko clo i zastrzyk ovitrelle na pekanie. A napisz może dlaczego zostałaś zakwalifikowana do stymulacji. Gdzie był problem?
          U mnie był problem z FSH...wartosc 9,12 w 3dc i lekarz powiedział ze podwyższone FSH blokuje mi estradiol i dlatego pecherzyki nie rosna. Dał clo i powiedzial ze to mi zablokuje reakcje FSH-Estradiol (tak w skrócie to opisuje). Teraz mam 13 cykl starań z czego 1 na CLO i też rewelacji nie ma...brałam od 2-6dc po 1,5 tabletki rano. W 13dc miałam zastrzyk z Ovitrelle i teraz czekam....
          • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 21:10
            Moim problemem był wtórny brak @ wink ,pojawiała i nadal pojawia się tylko wtedy gdy zostanie wywołana dufastonemsad to po pierwsze,a po drugie nasze starania zczęly sie jakieś 4 lata temu,i wtedy też trafiliśmy do kliniki,ponieważ mimo starań upragnionego efektu nie było.opisze może w skrócie:pani ginekolog endokrynolog wywołała @i monitoring,gdzie okazało sie ze jest mnóstwo drobnych pęcherzyków,więc kolejny cykl,wywołany oczywiście i już brałam clo,i potem kolejne zastrzyki,i nicsad pytasz o fsh to jest 8,01 lub 7,75,ale lekarz nic na ten temat nie wspominał.a czy mozesz mi napisać na maila coś więcej?julita3851@wp.pl.bede ogromnie wdzięczna.
            • ryczacatrzydziecha81 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 21:28
              tylko co konkretnie chcesz wiedziec? powinnas trafic w rece kompetentnego lekarza. z twojego opisu wynika ze cierpisz na zespol policystycznych jajnikow. Napisz gdzie sie leczysz ewentualnie skad jestes?
              • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 21:46
                Lecze sie w Warszawie na Starynkiewicza,ale mam wrażenie że coś jest gdzieś przegapione sad a ty gdzie się leczysz?czy miałaś np.laparoskopie?bo mnie martwi to że nikt tam nawet nie wspomina o takim zabiegu sad
                • ryczacatrzydziecha81 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 22:34
                  Mialam ciaze pozamaciczna i laparoskopowo usuniety jajowod. Teraz lekarz wspominal ze po CLO jak nie zaskoczy ( dal mi na to 3 cykle) to bedzie HSG czyli droznosc. Wiem ze laparoskopowo lecza PCOS i jest dobry moment wtedy na zajscie w ciaze. Zmien lekarza- jak dla mnie jest szalony ze trzyma cie na clo juz 6 miechow jak nic z tego nie wynikauncertain Wiem ze nie wolno stosowac clo tak dlugo bo nie wplywa to to dobrze na rezerwe jajnikowa. A mialas moze robione AMH? Ja jestem ze slaska i lecze sie w katowicach.
                • sedinum Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 23:00
                  Julita, Starynkiewicza to dobry osrodek ale oczywiscie wszedzie mozna trafic na beznadziejnego lekarza. Sa dwie opcje ... Przed nastepna wizyta spisz sobie wszystkie pytania: te ktore nam zadajesz, o laparo, badania partnera. Wszystko co Ci sie kolacze po glowie ... lekarze czesto maja w glowie plan dzialania a z niewoadomych przyczyn nic nie mowia pacjentowi... albo nie maja pomyslu a zadajac pytania zorientujesz sie na czym stoisz. Druga opcja zmiany placowki albo lekarza. Pytaj, pytaj,pytaj ....
                  • ryczacatrzydziecha81 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 23:07
                    Sedinum ale to chore zeby trzymac kobiete na clo przez 6 miechow. Nawet w ulotce jest napisane ze nie jest to wskazane. Wyczerpuja sie jajeczkasad
                    • ryczacatrzydziecha81 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 01.04.14, 23:08
                      Moze trzeba zmienic lekarzauncertain
                    • sedinum Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 02.04.14, 07:50
                      Akurat tego nie wiem bo nie mialam stycznoscisad w takim razie zmienic lekarza a nowego pytac o wszystko w kolkosmile
                      • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 02.04.14, 08:11
                        Amh miałam robione i jest dość wysokie,hsg też od razu na początku,mąż badania ma ok.problem jest ze mną,i uświadomiłyście mi że jetem chyba traktowana książkowo,tylko że mój organizm nie jest ksiąźkowysmile dlatego szukam innego lekarza.pozdrawiam was kobitkiwink
                        • ryczacatrzydziecha81 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 02.04.14, 10:32
                          Głowa do góry Julita!!wink
                          Ja przy mojej ciazy ektopowej sama poszlam na bete kilka razy i łaziłam i i dzwonilam do lekkarza co mam robic..hahahaha a on mi na to ze nic nie ma w macicy i mam czekac na @....hahahah w koncu poszlam do niego położylam mu sie na kozetce i powiedzialam zeby kurna szukal!!! bo ta beta jest i nie spada tylko rośnie pomalu...(nie rosla prawidlowo tylko jak chciala)...no i wtedy sie pokwapil łaskawie i poszukal..oczy wybałuszył jak zobaczył jajowód...to juz byla bańka i niestety musieli go usunac w całości....tragiczne to wszystko!!!!
                          TO SA WŁAŚNIE LEKARZE!!!!!
                          Julita musisz sama duzo czytac...pisać na forum jak nie wiesz...konsultować to podstawa...bo jak nie to cie zrobia w jajo...przykre ale prawdziwesad
                    • brenya77 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 02.04.14, 16:09
                      Wg mojej lekarki clo mozna brac spokojnie przez 6-9 miesiecy. Statystycznie szanse przy clo sa duzo wyzsze niz IUI i INF dlatego wielu lekarzy najpierw probuje z clo zanim wyciagnie wieksze armaty.
                      • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 02.04.14, 20:35
                        To jest jakaś masakra,jak nie doczytasz i nie dopytasz to nikt nie powie co jak itd.... sad może słyszałyście o dobrym lekarzu w warszawie?o kimś kto jest godny polecenia?
                        • marygirl Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 03.04.14, 14:55
                          Ja tak miałam,zero reakcji,potem laparoskopia i też nic.na koniec dawki Puregonu po 225j z tego ivf i synek a z mrozakow za miesiąc corka smile
    • fioletowekorale Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 03.04.14, 18:15
      Jak bym czytała o sobie. Też brałam clo i nic. Potem zastrzyki i nic. Pęcherzyki były i to nawet 3 a ciąży brak. I ostatnio lekarz wpadł że mam za grube endometrium. Może u Ciebie też to samo ? zapytaj lekarza.
      Na razie muszę czekać bo ostatnią szczepionkę od WZW mam dopiero w sierpniu. Potem zabieg i mam nadzieję zobaczę upragnione 2 kreseczkismile
      • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 03.04.14, 19:55
        Trzymam kciuki żeby wszystko było ok,i żeby pojawiły się upragnione dwie kreseczki wink ja mam juz jakieś badania,nawet sporo tego jest,szukam teraz lekarza który zauważy co jest nie tak sad a powiedzcie jeszcze jak to jest z laparoskopią,to lekarz decydue kiedy i czy wogóle?czy ja mam nalegać po tylu nieudanych stymuacjach że chce mieć taki zabieg?
        • brenya77 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 03.04.14, 23:38
          Na jakiej zasadzie chcesz miec laparoskopie? Robilas badanie droznosci?
          • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 04.04.14, 19:05
            brenya77,tak miałam robione hsg,jakieś 3 lata temu. I wszystko drożne.a słyszałaś może o le
            karzu w stolicy,któremu można zaufać i który zna takie problemy,i wie jak do tego podejść? sad
            • marygirl Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 04.04.14, 20:21
              Laparoskopię przy Pco zaleca sie właśnie w takim przypadku jak twoj,wraz z kauteryzacją jajnikow w celu przebicia tej otaczającej osłonki i umożliwienia wzrostu pęcherzykom pod nią
              • julita3851 Re: stymulacja-zero reakcji :-( :-( 04.04.14, 20:46
                Męczy mnie jeszcze jedna sprawa,skoro lekarze widzieli że ani po clo,ani po puregonie,gonalu f,bravelle nic się nie dzieje i nie zmienia,to dlaczego nawet nie wspominali o laparoskopii?kiedy jest ten moment że learze decydują o tym zbiegu?ile byłyście ,,faszerowane zastrzykami''zanim podjęto decyzję o laparo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka