ann_marie 30.08.04, 10:06 Jak temperaturowo wyglada cykl kobiety? W momencie owulacji powinna podskoczyc chyba temperatura? Mozecie to precyzyjnie wyjasnic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius72 Re: owulacja a temperatura 30.08.04, 10:19 Często jest tak, ze w samym dniu owulacji następuje jednodniowy spadek temperatury (na skutek wysokiego poziomu estrogenów). Po owulacji temperatura podnosi się pod wpływem wydzielanego progesteronu (skok powinien wynosić ok. 2 kreski w stosunku do temperatur pierwszej fazy i utrzymywać się przez co najmniej 3 dni). Odpowiedz Link
gagat100 Re: owulacja a temperatura 30.08.04, 10:37 a co ze sluzem?? dzis 11dc a wczoraj nitka sluzu na okolo 4cm tempka bez zmian 36,5 hhhmmmmm wiec mam spodziewac sie lada dzien skoku?? dopytuje sie bo musze strasznie mocno przyjzec sie organizmowi aby zauwazyc jakiekolwiek objawy owulacji. Dzis nie mam co sprawdzac sluzu bo pomieszal sie wczoraj z "zolnierzykami" meża. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: owulacja a temperatura 30.08.04, 10:43 Płodny śluz może pojawiać się kilkakrotnie - jeszcze przed owulacją (tzw. "fałszywki"), skoro tempka nie skoczyła, to owu ptawdopodobnie jeszcze nie było. Proponuję badać też szyjkę. Odpowiedz Link
gagat100 Re: owulacja a temperatura 30.08.04, 10:52 tak, tak szyjke hihhihi badam juz miesiac i zadnej roznicy hihhiii moze to nie szyjka??? dzieki aqurius za odpowiedz Odpowiedz Link
30.tka Re: owulacja a temperatura 30.08.04, 14:28 oj, ja tez mam z tym problem! Wszystko skrzetnie zapisuje; zobaczymy - do jakis wnioskow dojde po przejsciu calego cyklu. Ale zauwazylam, ze sluz pojawil mi sie 2 razy; 1 - przy 1 skoku i przy bolach jajnikow (9 dc) i 2 13-14 dc przed 2 skokiem. Na www.npr. szczegolowo to interpretuja, tylko musi byc wykres calego cyklu, "3 skoki z ostatnich 6 najwyzszych termeratur" - glowaboli - czy cos w tym stylu. Bez excela i olowka ani rusz Odpowiedz Link