stefan4 29.01.08, 10:55 W czasie zacietrzewionej kłótni radiowej polityków: ,, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: bekgranda 30.01.08, 20:38 randybvain: > Czy bekgranda to awantura o bekanie? Być może... Ale raczej sądzę, że mówca żądał pamiętania o ,,background''-ach. Każdy problem, rozumiesz, ma swój bekgrand. I ważne jest, żebyśmy ten begrand rozumieli komprehenzywnie i profandnie. Niektóre rozgłośnie starannie rozróżniają między przykaziorami polskimi (jak np. ,,Dziennik Polski'') i niepolskimi chociaż polskojęzycznymi (jak np. ,,Gazeta Wyborcza''). Otóż mam wrazenie, że niektórzy politycy są niepolskojęzyczni chociaż polscy. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link
brezly Re: bekgranda 01.02.08, 08:05 stefan4 napisał: > Każdy problem, rozumiesz, ma swój bekgrand. I ważne jest, żebyśmy ten begrand > rozumieli komprehenzywnie i profandnie. I proaktywnie? Odpowiedz Link
ja22ek Re: bekgranda 01.02.08, 08:08 Ja z drobnym zapytankiem w sprawie wymowy (w sprawce wymówki Czy to brzmiało beggrand czy begrand? Odpowiedz Link
stefan4 Re: bekgranda 01.02.08, 11:33 ja22ek: > Ja z drobnym zapytankiem w sprawie wymowy (w sprawce wymówki > > Czy to brzmiało beggrand czy begrand? Ci politycycjanci się kłócili. Przerywali jeden drugiemu i mówili pospiesznie, żeby zdążyć, zanim ktoś inny przerwie. Nie jestem więc całkiem pewien wymówki. Chyba ,,begrand'' z pośpiechu, ale z kontekstu mi wyszło, że chodzi o ,,background''... Źródłem innych zapisów jest już tylko moja złośliwość. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link
randybvain Re: bekgranda 01.02.08, 17:51 No to rzeczywiscie moglo byc np. bag ground, bag round, bug rand, beg grant... Beck rant, Odpowiedz Link