Dodaj do ulubionych

Duphaston jak brac ??????

13.09.04, 10:32
Cholender nie wiem co zrobic gin jakos dziwnie zapisal mi ten duphaston bo
teraz mam brac 6 dni wiec do srody rano a to jest 27dc (patrzac po skoku to
cykl 33dniowy) i co mam go brac do konca cyklu czy jak??, wiem ze w ciazy tez
sie bierze ale moze to jakas kuracja ze tylko w takich dniach cyklu mam
brac ?????
Tak jak napisalam do 27dc biore a to bedzie 8 dni po owulacji wiec ciezko
stwierdzic ewentualna ciaze to moze wezme dwa dni dluzej??
Co ja mam robic??
Obserwuj wątek
    • gagat100 moze zrobie tak?? 13.09.04, 11:10
      Nie wiem co robic juz sama ale chyba bedzie tak:
      Wtoerk- tydz po owulacji
      Sroda- rano ostatni duphaston (w/g lekarza)+jeden dodatkowo
      Czwartek- 2duphastony dodatkowo
      Piatek- 29dc czyli 10 dni po owulacji i rano zrobie czulszy test ciazowy od ewy
      analityk i zobacze napewno DWIE krechy!!!!!!

Wezme tylko 3 tab wiecej niz zalecal hhhmmm
      • maretina Re: moze zrobie tak?? 13.09.04, 11:19
        moj gin progesteron podaje nastepujaco: po potwierdzeniu owulacji w usg ( wykes
        nie daje pewnosci, ze owu byla, bo moze byc np luf)kaze brac 12 dni i oznaczyc
        beta hcg, jesli nie ma cizy odstawiac i czekac na @, jesli jest ciaza, brac
        dalej.
        • gagat100 Re: moze zrobie tak?? 13.09.04, 12:47
          oj zapomnialam o becie, ale ona tez po 10 dniach moze nie wskazac?? ja bylam u
          gina 21dc w/g wykresu owu byla w 19dc ginekolog potwierdzil tylko ze owulacja
          byla ale nie powiedzial kiedy, skoro zapisal duphaston na 6 dni a w kolejnym
          mies na 10 to wynika ze owulacje mialam 4 dni wczesniej niz wizyte u niego,
          tak?? czyli 18dc . Przytulanko bylo 14,15,17dc wiec wszystko mozliwe ze ciaza
          bedzie i co ja mam zrobic??? hhhmmm ale jesli owu byla 18dc to w srode (rano
          ost.duphaston) bedzie 9 dni po owu to juz beta wyjdzie???
          Same pytania jestem w kropce jak nic!!!!
          • maretina Re: moze zrobie tak?? 13.09.04, 12:52
            10 dni po owulacji mozna zrobic bete, powinna ona byc wtedy na poziomie ok 50 (
            jednostki iedzynarodwoe mIU), mozesz tez zrobic bete 12 dni po, to nic nie
            zaszkodzi, bylebys brala progesteron.
            tylko gagacie powiedz mi na jakiej podstawie gin stwierdzil owulacje?
            monitorowal cykl? popatrzyla na Twoje wykresy, ale wierz mi, ze to za malo, aby
            miec pewnosc.progesteron to nie cukierki i w ciemno sie go nie bierze? czy masz
            stwierdzona niedomoge lutealna?
            • gagat100 Re: moze zrobie tak?? 13.09.04, 14:01
              Owulacje stwierdzil po obejrzeniu wykresu z tempka i potem zrobil usg i
              potwierdzil ze byla mowiac ze zostaly pecherzyki w jajniku. Cykle mam strasznie
              dlugie podobno duphaston tez sie bierze na skrucenie, juz sama nie wiem co robic
              • maretina Re: moze zrobie tak?? 13.09.04, 14:56
                gagat100 napisała:

> Owulacje stwierdzil po obejrzeniu wykresu z tempka i potem zrobil usg i
                > potwierdzil ze byla mowiac ze zostaly pecherzyki w jajniku. Cykle mam
                strasznie
                >
                > dlugie podobno duphaston tez sie bierze na skrucenie, juz sama nie wiem co
                robi
                > c
                duphaston bierze sie jesli sa dlugie i nieregularne cykle. cykle sie skrca
                jesli ich zbyt dlugiej rozpietosci winna byla prolaktyna lub niedomoga
                lutealna , jesli tez bierzesz bromrgon na prl to swietnie.
                na podstawie 1 usg lekarz nie jest w stanie powiedziec czy byla owylacja ( a to
                trzeba caly cykl obserwowac, bo czasami pecherzyk sie wchlania i nie peka),
                chyba, ze widzi plyn w zatoce. obecnosc malych pecherzykow w jajniku nie
                swiadczy o odbytej owulacji. trzymam kciuki zeby tym razem sie udalo.
                wazne, ze bedziesz brala leki na unormoanie cykli.
                • gagat100 maretinko!!!!! 13.09.04, 18:40
                  Tak bede brac BRO od nast. cyklu pol tab na noc,ale co z tym duphastonem, nie
                  wiem dokladnie kiedy byla owulacja i ktory dzien po mam nadzije zaplodnieniu,
                  co ja mam robic?? normalnie odstawic duphaston tak jak kazal lekarz?? a jesli
                  kilka dni po odstawieniu dowiem sie ze jestem w ciazy nie zaszkodzi przerwa w
                  braniu bo wiem ze w ciazy bede brac duphaston (to nie tylko ten lekarz
                  mowil,mialam poronienie w 11tc w marcu)
                  • maretina Re: maretinko!!!!! 13.09.04, 19:07
                    nie odstawiac duphastonu do momentu upewnienia sie, ze nie ma ciazy. mozesz go
                    brac dluzej i nic sie nie stanie, spokojnie.
                    • gagat100 Re: maretinko!!!!! dziekuje 14.09.04, 10:28
                      czyli zrobie tak jak pisalam wezme 3 tab wiecej i sprawdze bete chyba ze juz
                      test wykaze, no bete i ak zrobie jak dowiem sie ze jestem w ciazy i to pewnie
                      nie jeden raz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka