Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc

12.08.15, 11:06
Hej witam serdecznie smile)

Mam takie pytanie: Zazwyczaj moje cykle wachają się w przedziale 28-30 dni. W lipcu miesiączkę dostałam 13.07. i trwała mi 4 dni . Zazywczaj miesiączka trwa mi 4-5 dni i jest obfita. W tym miesiącu dostałam miesiączke 10.08. i dziś jest dopiero jest drugi dzień jak "trwa" bo ani śladu po niej,nie ma krwi w ogóle. Oczywiście kochalam się z moim narzeczonym podczas tego odstępu moich miesiączek. A tu takie coś zawsze okres obfity jak jasny gwint, a teraz już śladu brak. Dodam,że piersi mi nabrzmiały strasznie i nie czułam,aż tak mocnego bólu w podbrzuszu jak dostałam okres (zawsze ból jest przeookropny). Jest to drugi dzień miesiączki,a ja śladu już nie mam jej "obecności".

Mój narzeczony nawet dziś powiedział "może coś tam jest" [ w domyśle;fasolka].
Ale to chyba niemożliwe prawda?? Chodzę częściej siusiu również.

Prosze powiedzcie jak sądzicie co to może być?
Dodam,że jak rano wstałam żeby zmienić "naboja" to był cały czysty.....

Bardzo dziękuję za odpowiedzi .
I pozdrawiam. smile
Obserwuj wątek
    • sinaga Re: Prosze o pomoc 12.08.15, 16:28
      Proponuje zrobic test z rannego moczu😊
      • angeika89 Re: Prosze o pomoc 12.08.15, 20:44
        Dokładnie. Są testy wykrywające kilkudniową ciążę... Kup test i rano go zrób.
        • nina2500 Re: Prosze o pomoc 14.08.15, 20:56
          i jak się sytuacja rozwinęła?
        • lidek0 Re: Prosze o pomoc 15.08.15, 20:35
          "Są testy wykrywające kilkudniową ciążę... " a skąd masz takie rewelacje/na usta ciśnie się słowo bzdury/? Testy z krwi wykonuje się najwcześniej 10 dni po owulacji , więc w tym przypadku musiałaby to być ciąża z poprzedniego cyklu, żeby test sikany wykrył.
          • angeika89 Re: Prosze o pomoc 15.08.15, 21:35
            Osobiście używałam testów który wg ulotki wykrywa ciążę tygodniową...
            Wszystkie moje koleżanki również na takich testach się nie zawiodły. Nie są to bzdury...
            Oczywiście że najpewniejsze są wyniki z krwi, ale nie które testy są na prawdę czułe.
            • lidek0 Re: Prosze o pomoc 16.08.15, 17:55
              a co konkretnie rozumiesz przez ciąże tygodniową? tydzień od OM, owulacji.....?
              • angeika89 Re: Prosze o pomoc 17.08.15, 22:00
                Tydzień od prawdopodobnego zapłodnienia. Czułe testy potrafią wykryć obecność hCG już przy stężeniu 25 mlU/ml. Może nie jestem w tej kwestii specem jak Ty Lidek, ale też dość długo staraliśmy się o dziecko i testów ciążowych naprawdę sporo zużyłam... Gdy po każdej @ próbowaliśmy dalej to owe testy były jak znalazł, dzięki nim dokładnie wiem kiedy zaszłam. Potwierdziła mi to moja ginka smile
                • lili.80 Re: Prosze o pomoc 19.08.15, 17:48
                  Angeika to może podaj nazwe takiego testu? Bo tydzien po zapłodnieniu to i beta nie zawsze wyjdzie..
                • lidek0 Re: Prosze o pomoc 20.08.15, 16:52
                  HCG wytwarzane jest przez organizm po zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej, między zapłodnieniem a zagnieżdżeniem mija kilka dni (nawet do 8), wiec tak na prawdę już 2-3 dni po zagnieżdżeniu raczej trudno wykryć ciążę testem sikanym z czułością 25mIU/ml przy czułości testów z krwi pięciokrotnie większej. Wiem, jestem upierdliwa, ale nikt jeszcze nie podał nazwy tak super czułego testu, moim zdaniem to były ciąże dużo wcześniejsze, nawet z poprzedniego cyklu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka