Dodaj do ulubionych

castagnus+bromergon

24.09.04, 13:45
Coś dla tych, które biorą castagnus razem z bromergonem. Wydaje się to byc bez sensu, bo na ulotce castagnusa jest napisane, że w trakcie jego przyjmowania może nastąpić osłabienie działania antagonistów receptorów dopaminy - a do nich należy bromokryptyna.
Sama chciałam brać te dwa środki na raz, ale doczytałam się tego.
Co Wy na to?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: castagnus+bromergon 24.09.04, 14:45
      Bez sensu jest branie bromergonu i castangusa razem.Obydwa leki maja za zadanie
      obnizyć poziom prolaktyny.Musisz sie na jeden z nich zdecydować ,a najlepiej
      niech lekarz Ci powie co masz brac i w jakich dawkach.Sama na wlasną rękę nic
      nie rób bo mozesz zrobić sobie więcej szkody niż pozytku.Po bromku prolaktyna
      spada bardzo szybko.

Chcę zajść tak jak słoneczko
      • aniutek76 Re: castagnus+bromergon 24.09.04, 15:00
        Ja to wiem, że nie należy tego łączyć, tylko parę razy na różnych forach na ten temat czytałam, że dziewczyny często biorą te dwa leki razem.
        Pozdr
        • magdulka26 Re: castagnus+bromergon 24.09.04, 15:16
          Sorki ale to jest chore podejście.Idź do lekarza i niech on Ci powie co
          powinnaś brać.Ja biorę tylko bromka.Nie mozna się sugerować innymi
          odpowiedziami.Co jest dobre dla innych nie zawsze musi byc dobre dla
          Ciebie.Pozdrawiam Magda.Mam nadzieję ze Cie nie uraziłam.
          To jest tak samo jak bys brała dwa rodzaje tabletek antykoncepcyjnych.

• aniutek76 Re: castagnus+bromergon 24.09.04, 15:24
            Nie uraziłaś mnie. Dzięki za dobre rady. Lekarz przepisał mi bromergon i tylko to zamierzam brać. Pozdrawiam smile
            • magdulka26 Re: castagnus+bromergon 24.09.04, 23:02
              Mądra decycja smile)))))))))))))))))))Tak trzymaj.Leki to nie cukierki i nie mozna
              brać ich sobie ot tak sobie.Pozdrawiam Magda.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka