malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 13:23 Czesc dziewczynki, przyjmiencie mnie do siebie? Juz dzosiaj od ranka czytam forum i jakos nie moglam dla siebie watku znalezc. Nie wiem jak daleko jestem od Was? ja niestety poza krajem i w Monachium.Dlatego tak buszuje w pracy po forach zglodzona bratniej duszy. Do temaciku wracajac tez sie staramy.Teraz 3 cykl w ostatnim nawet mialam te testy od Ewy i byla owulacjy i przytulanie ale ja nie jestem.Teraz postanowilismy juz naprawde sie mocno starac i w ten miesiac a dokladniej w ten tydzien codziennie, a juz napewno co 2 dzien.Pewnie dziewczyny, nasze szkrabki beda wyczekane i wymarzone.Ja mam juz 30 lat i 31 zbliza sie juz duzymi krokami i po prostu sie boje, czy ja wogole moge miec dzieci????Niestety takie bzdurne mysli mam czesto. Och dziewczyny jak dobrze ze nie jestem sama z moimi myslami. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 13:36 Witaj w klubie! Zapraszamy! Chętnie poznamy bratnią duszyczkę. No tak wiek znamy, Czas jaki sie starasz o dzidziusia też znamy, imie moge sie domyślic - Gosia??? No pozostało tylko podać rozmiar ubrań jaki nosisz. To jest juz druga część wątku pt: "Tromysza:. Nie wiem czy czytałaś ppoprzedni ale właśnie na poprzednim ustaliłysmy takie zasady, co do rozmiarów oczywiście. Odpowiedz Link
malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 13:48 z tym rozmiarem to zart? Tak bym chciala miec wiekszy rozmiar jak teraz A teraz to 36 a i nawet 34.Pije kefirek jem owoce i witaminki i wlasnie po odstawieniu tabletek po 10 latach schudlam jeszcze 2 kilo.Ale podobno to normalne.O jej tyle sie tego napilam ze mi mdlo. Tez u was taka piekna pogoda? Boze a ja w biurze.Niestety. jak juz wyjde do domku, sloneczko zachodzi i mnie nie nie ogrzeje.Tak sobie mysle ze mojego meza dzisiaj tez uwiode.Ale czy on jeszcze po treningu bedzie mial sile? Odpowiedz Link
pamietka Malgonek 25.10.04, 13:55 Witamy za oknem super pogoda,ale chyba wszystkie siedzimy w biurze (nietsety) tylko Ewcia wypoczywa ... właśnie nawet nie chce się jej zajrzeć do nas Odpowiedz Link
magdulka26 Ja też 25.10.04, 14:07 wypoczywam ) zapomniałyście że ja nie pracuję chi chi,dziś pewnie pranie zrobię bo taka piękna pogoda że aż chce mi sie prać.Czekam na męża z obiadkiem .A witaj Gosia w klubie ))) Odpowiedz Link
pamietka Re: Ja też 25.10.04, 14:10 Oj Magdulka szczęściaro Wybierasz sie na jakiś spacerek? Znalazłam na innym formum całkiem przyjemny kalkulator www.urbia.de/services/eisprung/ - oczywiście nie jest tak prezyzyjny jak testy od Ewy ale warto popatrzec na wspomnienie z dzieciństwa (czyli pszółke maję - pamiętacie kiedyś najfajniejsza wieczorynka puszczana w niedzielę Odpowiedz Link
malgonek Re: Ja też 25.10.04, 14:17 czesc magdulka, dziewczyny ja ten kalendarz znam juz prawie na pamiec! fajny co? Ciekawa jestem czy z ta plcia to sie zgadza. Dzewczynki jak dlugo juz sie staracie? ja niestety tego pierwszego watku nie czytalam.jestescie gdzies w moim wieku) 30-tka? i takie pytanko jeszcze , jestescie wszystkie w Polsce? HMMMMtak sobie mysle czy ja juz sie nie uzalaznilam od tego forowania? Az sie boje w domu zalozyc stale lacze.Tylko bym chyba przy komputerze siedziala. Tak sobie marze....ze pazdziernik jest pieknym miesiacem do zajscia jak sloneczko .Nasze dzidzie bylyby takie nasaczone promieniami slonecznymi i tymi przepieknymi kolorami. dziekuje za mile przyjecie. Odpowiedz Link
tromysza O nas 25.10.04, 14:45 Przeczytasz, jak sie cofniesz do watku Tromysza. Nie wiem czy juz go ktos "wyczyscil", ale chyba jest. Tam nawet "padaja" nasze rozmiary (sic!). Ale jesli Ci sie nie chce, prosze bardzo: ja kasia, i staram sie trzeci raz (w listopadzie bedzie trzeci, albo pod koniec pazdziernika). Cieplo Cie tez witam w imieniu wspolzalozycielki tego watku: Ewci (nick:ewkaczo), ktora jeszcze dzis tu nie przybyla. Ale wierze, ze przybedzie!!! Bo chyba slyszy jak ja telepatycznie wolam, Odpowiedz Link
malgonek Re: O nas 25.10.04, 15:30 Myszo,albo Kasiu ale sobie poczytalam.Fajne jestescie, szczere po prostu.I tak sobie mysle ez razem dotrwamy.Kurcze wiecie, moja ging. tez jest jakas dziwna. W ogole mnie na zadne badania nie skierowala, kazala sie tylko starac i wyluzowac.Podala statystyki ze kobiety zachodza w 8 cyklu staran.( 80%)To chyba wie co mowi??? Ala ja bym chyba chciala badania porobic bo po co tracic czas? Moj mezus tak czeka.Czasem sie zastanawiam czy nawet nei wiecej ode mnie? Dziwne, jak bralam tabletki nigdy nie pomyslalam, ze moge byc taka niecierpliwa i fiksowac te moej dni.Myslalam, ez jak postanowie ze zajde, to zajde.Kurcze dziwne tylko ze teraz jak mialam @ to nic mnie nie bolalo.Tylko w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek czulam owulacje, ale wtedy sie nie przytulalismy...a szkoda. Wiecie co ale byloby fajnie taki prezencik gwiazdkowy dostac od losu....pierwsze zdjecie dzidzi an USG:Czy tak duzo chcemy? Odpowiedz Link
tromysza Re: O nas 25.10.04, 15:38 Mysle tak: nie mozna wpadac w panike i przesadzac z badaniami. ja bym zrobila badania po 3-4 nieudanych probach. Ale wiem, ze niektore dziewczyny mowia: po co czekac. i powiem szczerze, ze w tym cyklu ( 3) wysylam meza na badania. A sama zbadam hormony. Wiec rob jak czujesz. Odpowiedz Link
malgonek Re: O nas 25.10.04, 15:44 no u mnie tez trzecia proba.Jestem teraz w srodku.Jak juz pisalam od dzisiaj do piatku.No i teraz jeszcze bez zadnych badan. Nie ma sily, idealnej rezepty nie ma!Obojetnie co bysmy ribily, gwarancji nie dostaniemy, ze teraz sie uda.Kazda z nas jest inna, ale jestesmy tym samym zyczeniem zwiazane. Czy macie tez wrazenie ez mezczyzni jakos inaczej tak do tego podchodza? Pewnei ze nei zajrze im do serc i mysli, ale tal czuje. Nie potrafie tego opisac...ale im zazdroszcze opanowania i lekkosci. Odpowiedz Link
tromysza Mezczyzni 25.10.04, 15:57 Masz racje: moj ukochany podchodzi do tego z dystansem. Bardzo chce dzidziusia, ale uwaza, ze troche panikuje. Odpowiedz Link
tromysza magdulko!!!! 25.10.04, 14:40 Ale Ci dobrze, ze nie pracujesz. Farciaro!!!! A ja sobie mysle, ze jak zajde w ciaze to w 9 m-ce chyba pojde na zwolnienie (chyba juz bede mogla, co?) i bede CZYTAC CZYTAC CZYTAC. tak mi brakuje czytania Odpowiedz Link
pamietka Ewkaczo :)). 25.10.04, 13:56 Ewccia,wstawaj Pisz jak upływa Ci poniedziałek przy takiej pogodzie Odpowiedz Link
tromysza Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 14:38 Ewkaczo jest chyba u lekarza. Miala dzisiaj isc. Niech sie, niedobra, pospieszy, bo mi sie zle pracuje, kiedy jej nie ma ((((((((((((((( A poza tym jestem ciekawa, jak jej u giny. Dziewczynki, a czytalyscie juz. Jest troche "zaciazonych" z watku pazdziernikowego. Ale sie ciesze!!! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 14:55 Nio pozachodziły spryciary )Kurcze ja zaczynam strania jeszcze w końcówce października załapię sie na dwa ostatnie dni.Kurcze kolezanka ma termin na jutro ale jej dobrze.Już niedługo będzie tulić swoje maleństwo.Ten mały człowieczek to Igor,no chyba że usg sie myliło i będzie dziewczynka chi chi. A co to za kalendarz co wkleiłaś ,nie znam angielskiego (Podejrzewam że wylicza dni płodne tak.Ja mam coś podobnego. kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html Odpowiedz Link
tromysza Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 15:21 ja nie moge sie tam dostac. Nie otwiera mi tej strony. W ogole ten internet chodzi dzis jak potluczony! Magdulko, a wyslesz mi link do tego co Ty masz? Dziewczynki, Wy mierzycie tempke? ja nie. I wiem, ze to skandal, ale nigdy nie interesowalam sie naturalnym planowaniem rodziny. Nie wiem w ogole o co chodzi z ta tempka. Mozecie mi cos rozjasnic. Tak, to ja: laska po wyzszych studiach, a wiem tylko tyle, ze jest w owu chyba wyzsza ((((((((((((( Odpowiedz Link
mola16 Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 15:52 Mam ten sam problem co ty Tromysza. Tyle się naczytałam o mierzeniu tempki ale sama się za to jakoś boję wziąć. Wiem tylko tyle, że mierzy sie po @ i jak wzrasta tempka to zaczyna sie owu i przed spodziewaną @ spada, no chyba że się utrzymuje podwyzszona to oznacza tylko jedno...-. Ale dla mnie to mały dyskomfort bo tempkę mierzy sie w pochwie codziennie rano przez 5 minut. A mi 1.szkoda czasu 2. dyskomfort, 3. nie wiem jak mój M zareaguje na coś takiego. Więc myślę, że na razie poczekam z mierzeniem temperatury. Odpowiedz Link
magdulka26 Poszę tromyszko :)) 25.10.04, 15:55 wklejam Ci link kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html Wiesz jeśli chodzi o tempkę to ja nie mierzę chodź to przyjemne )) żartowałam.A więć tempka od @ do owulacji jest troszkę niższa niż juz po owulacji.Przed samą owulacją troszkę spada o 1/2 moze nawet 3 kreski.POtem się podnosi do góry.Więc tak na prosty rozum o owulacji wiemy jak jest już po.Nie ma sensu mierzyć ,no chyba jednynie po to żeby wiedzieć czy był skok tem czy nie.Ja mam to w nosie i nie mierzę bo bym zwariowała do reszty.Bzykamy sie i kropka w końcu kiedyś załapię )Trzeba dobrze zalać formę i tyle )) Odpowiedz Link
tromysza Dzieki i na razie pa pa 25.10.04, 16:00 Dziekuje magdulko. Dziewczynki! ja znikam. Wychodze na wywiadzik. Jutro mnie nia ma, bo jade w delegacje. Bede znow w srode. Przekazcie niedobrej Ewce, ze jest niedobra, bo tu nie zajrzala. P.S Oczywiscie, nie jestem na Nia zla, ale niech napisze mailika co z hormonkami. Sciskam Was. pa pa Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 20:07 CZESC DZIEWCZYNKI! Wiem ze juz dawno was dzisiaj tu nie ma ale musialam tu dzis zajrzec a niestety wczesniej nie moglam. Tromyszka i pamietka sie o mnie dopytywaly..naprawde milo)) Pamietka-dostalam w koncu skierowanie na hormonki)) Tylko musze zaczekac do nastepnego cyklu bo wszystkie bada sie w jednym i tym samym cyklu Czytalam ze przytulanko idzie "pelna para" . U mnie tez, co 2 dni tak jak sobie zalozylam. Dzis tez hihihi. Robilas test owu?????Ja czekam z tym do 12dc czyli do srody. Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 21:18 Cześć dziewczynki, niestety dzisiaj musiałam niespodziewanie pojechać na Śląsk do mojej centrali. Muszę Wam się pochwalić, że jestem bardzo dumna ze swojego męża, no wiecie dzisiaj były badania. I wiecie co pojechał biedak sam, chociaż tak się bardzo denerwował. Jak się dowiedziałam, że muszę jechać myślałam że poprostu odpuścimy, ale stanął biedak na wysokości zadania, stwierdził że szkoda czasu i abstytencji (nie tylko w seksie, ale i alkoholu (bo tez nie można), a lubi mój mężuś piwko, lubi)i zrobił to sam. ZUCH co?? Ja dzisiaj miałam popłudniu monitoring i... wszystko gotowe. Jest piękne duże jajeczko (jak powiedziała ginka murzynka) 20 mm, tak więc do roboty. Tylko szkoda że mój mężuś już dzisiaj opróżniony, ale to co. Szczerze mówiąc chyba nie będę liczyć co 2 dzień, albo będę, nie wiem zobaczymy jak będzie nam się chciało to nie będę liczyć dni. Jutro odbieram wyniki, ale co z tego jak się na tym nie znam, tak wiec interpretacja w piątek. Ciekawe co tam wyjdzie. Kurcze mam nadzieję że sie wreszcie uda.... Do jutra dziewczynki. jutro juz jestem u siebie w pracy więc napewno z Wami będę. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 09:51 Cześć Dziewczynki. Miło poczytać, że następne starania rozpoczete. Ja tez już nie moge sie doczekać... No ale trochę cierpliwości. W tym cyklu tak jak wy idę na żywioł. Jak będzie nam się chciało to będziemy robic dzidziusia, nie będę patrzeć czy to już owu czy jeszcze nie. Postanowiałm, że tym razem będę trzymac wysoko nóżki tuż po przytulanku. Wiem, że to nie daje gwarancji ale nie zaszkodzi. No i zaczynam brać Duphaston na nieregularne cykle. A co u was? Jak samopoczucie? Odpowiedz Link
magdulka26 Piękny sen......... 26.10.04, 10:23 Dzieńdoberek w piekny słoneczny dzionek.Wiecie u mnie samopoczucie super ,znów miałam sen .Śniło mi się że urodziłam o 5.00 rano swojego bobaska,był taki malutki ,miał ciemne włoski i widać mu było bijące ciemiączko na główce.Nie pamiętam porodu jakoś umknął mi we śnie.Trzymałam na rękach swojego małego króliczka .Miał niebieskie śpioszki tak samo jak w ostatnim śnie ).Dziewczyny jakie to było piekne uczucie trzymać swoje maleństwo na rękach.On był taki słodki i niewinny.Zmieniałam mu pieluszkę i cos nie mogłam sobie z tym poradzić,miał takie maleńkie nóżęta.Ech aż mi sie płakać chce ((.Czemu mam takie sny ,przecież nie myśle obsesyjnie ,staram się żyć normalnie .Te sny mnie prześladują !!!.Dziś czekam mnie pranie jutro mam gości więc trzeba dziś zrobić małe zamieszanie w domu. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Piękny sen......... 26.10.04, 10:33 Część dziewczyny. Faktycznie mamy piękny dzień - to piękny dzień na poczęcie maluszka. Cholera przez to, że ten monitoring wyszedł mi ponoć tak fajnie (Ewa też stwierdziła że piękny rozmiar) to narobiłam już sobie takich nadzieji. Nie wiem jak przeżyję gdy przyjdzie wredna @. Tfu, tfu. Wcale nie przyjdzie. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Piękny sen......... 26.10.04, 10:35 Magda, jeżeli te sny sprawiają Ci radość to chyba ok. Czy nie?? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Piękny sen......... 26.10.04, 10:51 Kasiula ,we śnie jestem taka szcześliwa ,ale kiedy sie obudzę czuje pustkę.Gdzieś głęboko w sercu jest malenka radość że mogłam poznać swoje wyśnione dziecko ,ale jest też pustka która szybko mija ))Och Ty mój mały króliczku. Dziś mam 5 dc i już niedługo starania )) o małego króliczka. Odpowiedz Link
pamietka Hello Moje Miłe :) 26.10.04, 11:23 Witam Was bardz serdecznie, dziś strasznie zaganiany dzień ale może parę razy uda mi sie zajrzeć. Ja mam dziś 13 dc, wczoraj zrobiłam test od Ewy (pierwszy w tym cyklu) i od razu II kreski bedzie przytulanko jak nic Magdulka kolejny piekny sen - to na pewno jakieś znaki Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:23 Fajny jest czas od @ do owulacji ,bo potem to czekanie mnie wykańcza wrr. a gdzie są dziewczynki ??? Hello śpicie czy co moje drogie)) Odpowiedz Link
pamietka Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:25 magdulka26 napisała: > Fajny jest czas od @ do owulacji ,bo potem to czekanie mnie wykańcza wrr. > a gdzie są dziewczynki ??? Hello śpicie czy co moje drogie)) Własnie - ja zaraz będe po owu,zacznę brac Duphaston i zacznie się to koszmarne wyczekiwanie i myslenie pojawi się @c czy sie nie pojawi @ Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:33 A ja zaczynam od piątku szaleństwo dziś dopiero a może już 5 dc.Ech super ,dobrze że ta pogoda jest taka piekna nie łapię doła chi chi.Niech mnie kule biją jak nie będziemy mamami .Cudownie jest mieć swoje maleństwo w ramionach wiem to ....ze snu )))))))))) Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:37 Ja wiem już to też z autopsji,że pięknie.. Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:39 pamietka napisała: > magdulka26 napisała: > > > Fajny jest czas od @ do owulacji ,bo potem to czekanie mnie wykańcza wrr. > > a gdzie są dziewczynki ??? Hello śpicie czy co moje drogie)) > > Własnie - ja zaraz będe po owu,zacznę brac Duphaston i zacznie się to koszmarne > > wyczekiwanie i myslenie pojawi się @c czy sie nie pojawi @ Dziewczyny więć cieszmy się tym pięknym okresem Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 12:01 Ja tez zaczynam przytulanko od piatku. Dziewczyny Gagat101 załozyła super forum "Od planowania do narodzin". Jest to forma pamietnika. Ja nigdy nie pisałam w moim życiu pamietnika ale tym razem sie skusiłam. Możecie napisac w nim wszystko, zaczynając oczywiście od planowania. Mam tylko nadzieję, że ten pamietnik kiedys pokażę mojemu dziecku... Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 12:22 Tak fajny jest ten pamiętnik ,sama czasem coś tam skrobnę.Musimy uważać żeby ktoś niepowołany tam się nie dostał)Będziemy mieć super pamiątkę. Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:00 Też się na nie "zapisałam". Ja również nigdy nie pisałam pamiętnika, ale teraz czuję ogromną potrzebę "wygadania się" jakie robimy postępy ( hmm,mam nadzieję ze postępy)A fajnie będzie do tego wrócić jak już się uda i jak przyjdę nieprzespane noce i chęć wyrwania się z domu. Odpowiedz Link
pamietka Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:07 Jak zaczelismy myśleć o dziecku to zaczęłam pisac do niego co robimy, jak czekamy, jak pomalowaliśmy ściany dziecinnym pokoju itp - mam juz tego trochę Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:20 Chciałabym abyśmy nie rozpisywały sie za bardzo o staraniach i juz niedługo zacząć pisać w pamietniku o ciąży przez najbliższe 9 m-cy. Tego wszystkim Wam życzę. Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:26 NO WŁAŚNIE !!! Mam nadzieję że nasze wątki będą jak najmniej miały wpisów o staraniu się. dziewczyny czy Wy macie jakieś doświadczenia w odczytywaniu wyników żółnierzyków?? Odbieram dzisiaj wyniki mężulka, a do ginki idę z nimi w piątek, a cholernie boję się że coś jest nie tak, a ja już mam rozpalone nadzieje. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:30 My nie badaliśmy żołnierzyków, ale ostatnio gdzies na tym forum sie z tym spotkałam. Nie pamietam co i jak bo wtedy mnie to za bardzo nie interesowało ale chyba będę musiała sie zagłębić w ten problem. Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:49 Ja też pamiętam, że już to gdzieś się tu przewijało, ale nie mogę znaleźć. Już myślałam ze to nie tu, ale jeżeli Ty też pamiętasz to poszperam lepiej Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 15:32 Dziewczyny!!!! Gdzie jesteście???? Tak mocno dziś pracujecie? No odezwijcie się! Tak smutno tu bez was. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 16:21 Ja skończyła pranie i odpoczywam całą parą.Jutro mam gości więc walnę sobie drineczka na zdrowie i wyluzowanie.To co ruszamy już niedługo ze staraniami prawda ? Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 09:35 No dziewczynki!! Wstawać, wstawać! Do kompa i fruuuu na forum. Odpowiedz Link
kasiuula I już środa 27.10.04, 09:51 Witam dziewczyny!!! jesteście?? Cześć mola, czyżbyśmy były tu same?? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: I już środa 27.10.04, 10:21 Hello ja też jestem.Dzis znowu piekna pogoda ,pościel już sie wietrzy na balkonie będzie sie przyjemnie spało) Odpowiedz Link
tromysza Czesc dziewczynki!!!!! 27.10.04, 10:30 Jeden dzien, a juz mi Was brakowalo! Ja dzis 10 dc. Ide na USG. Wczoraj mialam spotkanie (sluzbowe!!!) z numerolog. Jakis szok!!! Slyszalyscie kiedys o kosmicznej owulacji????Ta kobieta to jakas kosmitka. Twierdzi, ze cykle owu. zapisane sa w kosmosie. Jest cos takiego jak kalendarza Jonasa (nie wiem czy dobrze napisalam). Generalnie: owulacja wedlug kosmicznego porzadku, ktora nie zawsze "pokrywa" sie z kalendarzykiem. Pani twierdzi, ze nie zaszlam jeszcze w ciaze, bo nie kochalam sie w dniu kosmicznej owulacji. Patrzylam na nia jak na wariatke. Jedno mnie zastanowilo: Pani wyliczyla mi bezblednie (z jakiegos diagramu), ktory mam dzien owu. (prawidlowo). Powiedziala, tez kiedy bedzie kosmiczna. I jeszcze powiedziala, ze jesli zajde do sierpnia przyszlego roku to bedzie syn. Hmm... i co o tym sadzicie???? Dzis rano moj maz sie smial mowiac: nie rob testow od Ewy, bo przeciez wiemy kiedy masz owu kosmiczna. No comments. Wyszlam od Pani z taaaaaaaaaaaka glowa. No ale podobno z jej porad korzystaja prezesi najwiekszych bankow (podala nazwiska). Dziwne. A co u Was kochane? Widze, ze humorki dopisuja. Owu sie zbliza lub jest i wszystkie nakrecone. Kasiuula trzymam kciuki!!!! Za wszystkie trzymam kciuki. Za wszystkie!!!!!!!!!!!!!!1 I za siebie tez. Ewciu, juz jestem!!!! Odpowiedz Link
malgonek starania na sile..... 27.10.04, 10:44 Czesc czesc dziewczyny, naprawde to mozna sie chyba od was uzaleznic. Wiecie co a ja tak sie zastanawiac....z obliczen kalkulatora jestem w tym miesiacu dokladnie do 28.10 czyli do jutra w owulacji.Juz sie tez wczoraj staralismy.Bo z obliczen tez bylai wczoraj mozliwosc. Dzisiaj to podobno ten najlepszy dzien. A wiecie co moj mezus juz wysiada. Tak duzo pracuje...ze po prostu nie ma sily.Boze to takie beznadziejne. A takie przytulanie an sile nic nei daje. Czlowiek jest taki jakis dziwnei wtedy nastawiony.# Czy wy tez co stakiego przezylyscie? Tak sobei dzisiaj mysle jak to wszystko urzadzic, aby mu sie chcialo...Boze naprawde to takie okropne.Jak ja bym chciala tak po prostu zajs. Odpowiedz Link
tromysza Malgonku! 27.10.04, 10:53 Powiem Ci tak. Moj maz chce zawsze. A przynajmniej prawie zawsze. Ale w pazdzierniku ciagle pracowal. 17 godzin na dobe. Wracal, a ja(kretynka!!) mowilam: musimy sie kochac. I wiesz jak to sie skonczylo? W 14 dc, kiedy cale moje cialo mowilo: przelec mnie. (przepraszam za zwrot), on nie mogl tego zrobic. Doslownie. Po prostu jego penis odmowil posluszenstwa. (w trakcie). Zdarzylo sie nam to pierwszy raz. I wiesz co zrozumialam. Nie moge mu mowic: musimy sie kochac. Czy powinnismy. Nie moge go atakowac, kiedy nie spal cztery noce pod rzad, ma temperature, katar i marzy tylko o snie! Podejdz do tego w ten sposob: czasem nie mamy sily. My mozemy to zrobic zawsze, oni nie. Nie ma sensu uprawiac seksu na sile. To absurd. Trzeba tego pragnac. Oboje musza tego pragnac. W zeszlym roku to ja pracowalam po 17 godzin na dobe. Myslisz, ze myslalam o seksie? Tak, w weekend. Albo czasem po pracy. Tylko po to, zeby odreagowac. Musicie sie wyluzowac. Dziewczyny na forum mowia, ze czesto udaje sie dopiero na urlopie. Odpowiedz Link
tromysza I jeszcze... 27.10.04, 10:55 A jesli bardzo chcesz (rozumiem to doskonale) moze zrobisz jakas super kolacje, z winem...i doprowadzisz do takiego stanu wrzenia, ze facet dostanie apopleksji? Sprobuj! Odpowiedz Link
malgonek Re: I jeszcze... 27.10.04, 11:02 no tak kolacje itp..pewnie.,Masz racje ze nie powinno sie mowic: teraz!!!!!Oni a przynajmniej moj sie jakos wtedy zamykaja.Chyba po prostu postaram sie go uwiesc.Sexowna bielizna, jedzonko itp...zobaczymy. Kurcze czego my wszystkie nie wyprawiamy.Uwodzenia, witaminki, obliczanie owulacji, pupa do gory po( chociaz tego jeszcze nie robilam)A oni? I jeszcze o nich musimy sie troszczyc.Ale mimo wszystko robie to chetnie.Bo najgorsza jest te swiadomosc, ez latka leca...W lutym skoncze 31 lat.Bozuchno a tak sobie mowilam ze dzidzie to przed 30 bym chciala miec. Bedzie sie ktoras z Was dzisiaj starac? Odpowiedz Link
tromysza Re: I jeszcze... 27.10.04, 11:04 Malgonku: nie mow: starac. Mow: kochac!!!!!! Ja pewnie bede. Ale nie dlatego, ze zbliza sie owu. Mam ogromna ochote. P.S Z tymi nogami do gory to jest niezly cyrk. Odpowiedz Link
malgonek ja mam dzisiaj 15dc aWY? 27.10.04, 11:08 tak tak liczymy liczymy.... Wiecie co liczycie tez na dziewczynke, czy po prostu wogole na to nie zwracacie uwagi? Bo aj an poczatku to bardzo chcialam tylko dziewuszke, ale teraz chcialabym po prostu zajsc.najwazniejsze, zeby zajsc i potem zeby dzidzia sie zdrowa urodzila. Moj tez by chcial dziewuszke.Zobaczymy. Jak juz tromyszcze pisalam wczoraj sie w 14dc przytulalismy.mam 28-29 cykle,takze moze dzisiaj tez....Kalendarz mi wyliczyl, ze jutro mam owulacje.Ale jak to jest lepiej przed czy tez w owulacje? buziaki Odpowiedz Link
mola16 Re: I już środa 27.10.04, 11:14 Cześć Kasiula, wygląda na to, że jesteśmy same. Kurcze tak mocno pracują? Widziałam, że się zapisałaś na pamiętnik u gagat101. Super!!! Ja będę sie tam wpisywac jak tylko będę miała taka możliwość. Jakieś refleksje, przemyslenia... no i pewnie będę sie kiedyś z tego śmiała, może przy okazji płakała ale właśnie po to ten pametnik jest. Na razie mi to niezgrabnie wychodzi ale przecież pierwszy raz pisze pamietnik i mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone. Odpowiedz Link
mola16 Re: I już środa 27.10.04, 11:15 O sorki dziewczyny nie spodziewałam sie drugiej strony! Odpowiedz Link
malgonek Re: I już środa 27.10.04, 11:17 no wlasnie my tu piszemy i piszemy a Ty takie rzeczy opowiadasz hi..hi.. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:06 CZESC DZIEWCZYNKI! Tak fajnie zajrzec tutaj i od rana poczytac sobie rozne posty Ciesze sie ze jest takie miejsce gdzie sie wszystkie dobrze rozumiemy. Tromyszko ciesze sie ze wrocilas maila juz czytalam. Co do kochania sie na sile-cos wiem na ten temat. W zeszlym miesiacu przed owu ciagnelam mezusia do łóżka codziennie przez jakies 4 dni i w dniu jak wyszlo owu i trzeba bylo sie "bzykac" na maxa to on po prostu nie mógł-to bylo straszne. Tak sie wtedy wkurzylam ze sobie nawet nie wyobrazacie, ale tak jak powiedziala tromysza oni nie zawsze mogą Dlatego tym razem staram sie aby bylo to co 2 dni. Dzis robie test owu (1 raz w tym cyklu) to moj 12dc i zobaczymy co wyjdzie. Jak na razie te 2-dniowe przerwy suuuper wplywaja na nas oboje a mezus nie wie kiedy to "trzeba" sie kochac. Nigdy juz nie powiem mu: musimy sie dzis kochac-to nie ma sensu poniewaz wtedy jego siusiaczek hihihihi napewno odmówi posłuszenstwa Odpowiedz Link
malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:15 czesc ewusiu, czyli co z tego wynika????Nic na sile.To moze i aj dzisiaj odpuszcze i dopiero jutro? Bo codziennie to moj w tygodniu po prostu nie ma sily.Tak jak mowilysmy, my mozemy zawsze, ale oni nie. Ewcia, z tym co drugi dzien masz racje. Najlepiej nic nie mowic i sie po prostu kochac co drugi dzien.A potem czekac an niespodzianke.Wiecie co ja nawet w tym tygodniu nie robilam testow owulacyjnych, bo chcialam sobie i jemu te nerwowke wlasnie odpuscic.I teraz postanowilam! Nie na sile. jak sie uda dzisiaj to bedzie, ale jutro to juz sie nam obojgu napewno bedzie chcialo. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:10 malgonek-wiem co czujesz bo tak fajnie sie sklada ze ja w marcu koncze 31 latek i tez chcialam przed 30 zajsc w ciaze ale jakos wtedy jeszcze o tym nie myslalam dlatego teraz tak bardzo chce!!! I dzisiaj bede sie z mezusiem kochac i mam nadzieje ze znow bedzie nam suuuper)) Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:17 Widzicie!!! Kazda z nas miala (pewnie) miala incydent z jego niemoca. Ja juz tez, jak Ewa, nie powiem mezowi: musimy. To jest okropne. Ja bylam tak wpieniona na mojego M. kiedy nie mogl, ze myslalam, ze go zabije. Musialam sie powstrzymac. Oprocz tego czulam sie upokorzona. Moj maz moze jak krolik, ale jak tylko slysz "musimy" to... wiadomo co. Uff. My tez teraz co dwa dni. (zreszta zawsze kochamy sie mniej wiecej co dwa dni: no chyba, ze mamy jakis straszny wariacki czas) Odpowiedz Link
malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:28 dziewczynki musze juz dzisiaj spadac do domku. Odezwe sie juterko. pa pa pozdrawiam i zycze Wam wszystkim milego kochanego" wieczoru. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:28 No to juz wszystkie postanowilysmy: co 2 dni albo kiedy sie chce ale nie na sile Uwazam ze wtedy to nie ma sensu. Malgonek a Ty przy cyklach 28-30 owu masz ktorego dnia? I jak to sobie wyliczasz bez testów? Ja swoj bede robila dzisiaj gdzie kolo 16.00 bo ponoc tak najlepiej. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:33 Hej dziewczynki, ja też będę co dwa dni robić przytulanko, macie racje nic na siłę. Ewcia, ja mam też cylke 28-30 dniowe i nie robie żadnych testów owu, wyliczam po prostu, że od 9 do 14 dc jest ten najlepszy czas na zmajstrowanie dzidzi. Odpowiedz Link
pamietka Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:38 Cześć Dziewczyny wchodzę w nasz wątek i oczom nie wierzę to tak jakby ktos zajrzał wczoraj do nas do domu - szczyt możliwości moich (wg wszystkich znaków na niebie i ziemi a mój mąż po bardzo późnym powrocie do domu nawet nie doczekał do tego jak wyszłam po kąpieli z łazienki. Jak wróciłam do sypialni z zamiarem uwiedzenia męża to on smaczniutko na boczku już spał. Tak patrzyłam na niego (kocham go strasznie) jak sobie po całym dniu cięzkich spotkań z kretynami z pewnej agencji reklamowej smacznie zasnął i pomyślałam sobie "O nie na pewno go nie obudzę". Pocałowałam w czoło i poszłam spać I pomyślałam sobie,że dla Nich jest to tak samo cięzkie i stresujące jak dla nas. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:41 Buu. Wzruszylam sie strasznie! Ja tez kocham b. mojego meza. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:47 Ja podobnie nie budzę mojego mężusia jak już smacznie śpi tylko sie przytulam do jego plecków i zasypiam. Tylko, że my mamy inny sposób zasypiania jak idziemy razem spać. Mój mąż przytula sie do moich plecków i łapie mnie za cycucha, bo inaczej nie zasnę. Dziwne co? Jak nie potrzyma mojej piersi w dłoni to po prostu nie usnę. Odpowiedz Link
kasiuula Ach Ci mężczyźni 27.10.04, 12:01 Wiecie co a mój to już tak chyba ma mnie dość tzn tego mojego gadania o owulacji i o tym że już tak bardzo chcę dziecka, że chyba sam wpadł w ten obłęd. Dla niego to jest okropny okres w pracy, naprawde pracuje od 7 rano do 22-23 w nocy a później jeszcze jeździ patrzeć na maszyny w nocy, czy wszystko hula. Więc zajob totalny, ale jak w poniedziałek z monitoringu wróciłam i zadzwoniłam,że wszystkop gotowe to w nocy jak wrócił to sam mnie obudził. I wiecie co wymyślił ostatnio, otóż jak się dowiedział że przy strasie wzrasta prolaktyna no i w ogóle to nam nie wychodzi bo ja się stresuję to stwierdził że będzie mnie "brał" w półśnie bo wtedy jestem zaspana i nie do końca przytomna i skupiam się tylko na tym aby było dobrze i nie liczę i nie myślę. Dobre co?? Odpowiedz Link
magdulka26 :))))))))))))))) 27.10.04, 12:16 No moje drogie nie było mnie parę chwil a tu takie fajnie tematy się rozkręciły.Jeśli chodzi o owulację to komórka jajowa jest tylko w ciągu 8 godzin zdolna do zapłodnienia ,mało prawda.Te marne 8 godzin i traf tu człwieku ).Ja w tamtym cyklu robiłam takie akrobacje na łóżku że szok.Jak byście mnie zobaczyły to smiech na sali.Po przytualnku poducha w kształcie serca pod pupę i tak 30 minut coby nie wypłyneło za duzo zemnie.Mąż jak to widział to oczy w słup stawiał.Więc mu łądnie wytłumaczyłam co i jak.Najlepsza pozycja to klasyczna jesli ma wejść poducha w grę.Trzeba się nieźle nagimnastykować żeby z pozycji na jeźdzca połozyć się na plecach wsadzić poduszkę i nie uronić kropli nasienia )Ech jak sobie to przypomnę to mi sie śmiac chce.W rym cyklu już dam sobie spokój z takimi ekstremalnymi pozycjami.a Wy tez tak kombinujecie jak ja ?? Odpowiedz Link
kasiuula Re: :))))))))))))))) 27.10.04, 12:38 Magdula z tą pupą do góry to nie do końca jest tak, że sprzyja to zajściu. Np przy tyłozgięciu, które jest bardzo popularne (ja mam) po stosunku powinno się leżeć na brzuchu. No i najlepiej jest wiedzieć z którego jajnika uwalnia się jajeczko (prawy czy lewy) no i dobry jest przechył w tą stronę. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:42 kiedy ewa analityk napisala i to nie raz ze najlepiej robic testy owu miedzy 16 a 18. Nie wiem dlaczego ale tak napisala i zeby przed tem duzo nie pic bo sie wtedy rozrzedza mocz. Malgonek- nie wiem jak to jest u Ciebie ale ja ostatnio mialam cykl 30 dniowy a owu mialam 15dc wiec napewno twoje wyliczenia sa dobre a nawet wiecej. Tylko kochajac sie co 2 dni trzeba miec pewnosc ze w razie czego plemniczki przezyja 2 dni gdyby owu wyszla akurat wtedy kiedy sie nie kochamy) a co do tego to ja pewnosci nie mam. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:51 Dziewczyny moze zadam głupie pytanie ale ile godzin trwa owu? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 12:07 mola co do tej owu to dobre pytanie bo powiem szczerze ze i ja tak do konca nie wiem...12-24 godzin??? chyba... oki to ja na razie musze was opuscic bo musze cosik zalatwic na miescie...pa Odpowiedz Link
kasiuula odp. ile owu 27.10.04, 12:35 Otóż z tego co wiem to uwolniona komórka jajowa jest w stanie "przeżyć" tylko od 12 do 24 godzin, za to przy sprzyjających warunkach, tzn przy "śluzie płodnym" plemniczki żyją do 72 dodzin (a nawet kiedyś przeczytałam że do 4-5 dni). Najbardziej wytrwałe są te z chromosomem X, dlatego przy staraniach o córcię zaleca się stosunek na 3-2 dni przed owulacją. Odpowiedz Link
magdulka26 jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 12:54 Kasiula to co ja nie powinnam lezec z pupa przy suficie ??.Ja nie mam tyłozgięcia czyli co powinnam spokojnie na plecach leżeć .Koniec akrobacji cyrkowych ))Im więcej wiem tym mniej wiem chi chi chi .Ale jaja jak berety. Odpowiedz Link
judyta10 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:06 Cześć dziewczyny. Tak sobie czytam o tej owulacji i muszę czymś się podzielić otóż umnie w tym cyklu owulacja niespodziewanie była 6dc no i przegapiłam ,ale około13dc była najprawdopodobniej duga; śluz ,ból owulacyjny ,kiedyś czytałam ,że wbrew pozorom sporo kobiet tak ma co wy na to. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:11 Ja też czytałam że moga być 2 owulacje .Natura jest zaskakująca.Ciekawe kiedy mnie zaskoczy i zobaczę II)) Odpowiedz Link
kasiuula Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:13 Powiem tak i moja ginka murzynka i specjalista od niepłodności powiedzieli mi obydwoje to samo, że to mity. Przy tyłozgięciu to napewno nie działa. Ale obydwoje też powiedzieli mi że faktycznie najlepiej jest poprostu leżeć, no a jak wiesz z którego jajnika to trochę na tym boku. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:20 Ok czyli w tym cyklu leżę na plecach ,zero poduszek .Co ma być to będzie.Sam fakt że te laski co wpadają to czy one leżą z poduszką pod tyłkiem ,chyba nie a jednak zachodzą.Morał z tego taki jak mamy zajść to i tak zajdziemy . Odpowiedz Link
kasiuula Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:17 Z jednym masz rację im więcej się w coś wgłębiasz tym bardziej jest to skomplikowane. Mi też czasem wydaje się ze już nic nie wiem. Tak ajest natuta nieobliczalna i zaskakująca. Z tymi dwoma owu też. Odpowiedz Link
kasiuula Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:23 Jak sobie pomyślę, jak ludzie się zabezpieczają żeby przypadkiem nie wpaść, no a my teraz nie możemy zaciążyć. To paranoja. Wiecie co moje siostra wpadła 4 raz pod rząd tzn co roku. Za każdym razem w okresie połogu i w trakcie karmienia, a teraz nawet nie zdąrzyła mieć @, przy totalnie wyjałowionym organiżmie (jak to pan doktor stwierdził i nawet doradzał wczesną aborcję, bo ta ciąża jest niemożliwa do utzrymania przy jej wynikach, a i dla niej bardzo niebezpieczna) i co... jest w siódmym miesiącu i ciąża rozwija się prawidłowo. A ja !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
judyta10 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:32 przytulanko było 11dc to może......chłopaki są ponoć znakomite. Odpowiedz Link
kasiuula Do jutra 27.10.04, 15:30 Kochane moje, widzę że dzisiaj jakoś wszystkie ciężko pracujemy. Jutro mnie nie ma - znowu jadę na Śląsk. Ale bądźcie tu w piąteczek, bo ja będę napewno. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Do jutra 27.10.04, 15:31 No i życzę wszystkim starającym się "stosunkowo" przyjemnej nocy Odpowiedz Link
ewkaczo Hallo-GDZIE SIE PODZIAŁYŚCIE???? 28.10.04, 10:58 WITAM WITAM I O ZDROWIE PYATM Widze ze jeszcze nikt dzisiaj tutaj nie zaglądał i przyznam ze sie bardzo zdziwilam...czyzby temaciki juz nam sie wyczerpały? Dziewczynki-gdzie jesteście????? Odpowiedz Link
mola16 Witam w czwartek. 28.10.04, 11:03 Cześć dziewczyny! Za godzine południe a tu nikogo nie ma? Pewnie mocno jesteście zapracowane. Hmmm... Czy któras z was może mi wyjaśnić czy ból jajnika oznacza owulację czy ta ouw dopiero za kilka dni. Bo wczoraj miałam silny ból praego jajnika i tak sie zastanawiam czy to juz pora. To był dopiero mój 7dc. Jestem zaniepokojona. Pomóżcie! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Witam w czwartek. 28.10.04, 11:16 Hello ja wczoraj miałam imprezkę i troszkę sobie posiedzieliśmy.Ech wlanęłam pare drinów ,babskie rozmowy było super. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:05 I nastała grobowa cisza ......dziewczyny gdzie jesteście ????? Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:44 ja jestem tutaj. Fajnie taka imprezka. ja raczej mialam wczoraj zejscie. Ryczalam mezowi i on stwierdzil, ze trzeba mnie wyslac do psychologa. Ale dzis juz lepiej. Poszlam do fryzjera. Zrobilam sobie "nowe" wlosy i czuje sie super. Tylko pracy duzo. mola, a robilas test od Ewy? Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:48 Hej tromyszko, ciesze się, że już twój humorek sie poprawił. Jak to niewiele kobietom do szczęścia potrzeba... Hi, hi, hi Ale ja też w taki sposób poprawiam sobie nastrój. W tym cyklu nie planowałam robic żadnych testów na owu (ale ja głupia)i już pewnie nie zdążę. Mogłam się w nie zabezpieczyć tak na przyszłość a teraz to by się na pewno przydały. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:45 Cześć Madziu. Już wróciłam. Madziu może ty mi pomożesz, bo z tego co pamiętam to u ciebie dziś jest 7dc a u mnie 8dc. No i właśnie wczoraj miałam ból prawgo jajnika. Czy to czasami nie za wcześnie?????? Z reguły jak miałam owu to pobolewało mnie ale trochę później. I drugie pytanko. Czy jeśli jest ten ból jajnika to czy już jest ten najlepszy czas na przytulanko??? Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:55 mola, za szybko na owulacyjny bol jajnika. ja tez czasem czuje takie klocie przed owu. (po okresie). Moze to cos innego? Pewnie ewa.analityk by Ci powiedziala Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 13:10 mola16 napisała: > Cześć Madziu. Już wróciłam. Madziu może ty mi pomożesz, bo z tego co pamiętam > to u ciebie dziś jest 7dc a u mnie 8dc. No i właśnie wczoraj miałam ból prawgo > jajnika. Czy to czasami nie za wcześnie?????? Z reguły jak miałam owu to > pobolewało mnie ale trochę później. I drugie pytanko. Czy jeśli jest ten ból > jajnika to czy już jest ten najlepszy czas na przytulanko??? Już odpowiadam.Ja w tym ostatnim cyklu poczułam ból jajnika tak samo jak Ty w 8 dc wystraszyłam się że to zbyt wczesna owulacja.W 10 dc poszłam na usg i pęcherzyk miał 19 mm czyli ten ból to był znak że on sobie dojrzewa.Jak poszłam ponownie na usg w 12 dc to pęcherzyka już nie było. Przytulać się mozesz jak najbardziej ,ja zaczynam od jutra czyli w 8 dc. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 13:12 hejka! mola mysle podobnie ze to za wczesnie na bol okoloowulacyjny. Ja tez mialam dosc mocne kłócie jajnika ok.9dc ale to nie owu. Wczoraj 12dc robilam tescik i jeszcze nie ma II kreseczek. Wiec to chyba cos innego. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 13:33 Dzięki dziewczyny, troche mnie uspokoiłyście. Juz się wystraszyłam, że to owu a przytulanka nie było. Mi też się wydawało, że to za wcześnie na jajeczko ale natura potrafi płatac figle. Uff... Następnym razem zamówię testy od Ewy, wówczas bedę spokojniejsza. Na ten cykl nie zdążę. No chyba, że juz nie będzie potrzeby zamawiac testów. Tak bardzo bym chciała... A teraz z innej beczki. Wczoraj oglądalismy z mężem film w TV o chłopaku 15- letnim, który został ojcem. I wiecie co, jak trzymał swoje dziecko na rękach i spojrzałam na mojego męża w celu odczytania co w tej chwili czyje i widziałam jak się uśmiecha ale tak inaczej, jakby też juz chciał trzymać swoje w objęciach. To było takie słodkie uczucie. Wspaniałe. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 14:22 Mola czyli u Was nie było jeszcze przytualnka w tym cyklu.Ja mam ochote dzisiaj poszaleć tylko sie tak zastanawiam nad jednym .Jutro mam wizyte na 19.00 i gina i jestem ciekawa czy podczas badania nie będzie we mnie, mojego męża eliksiru.Czy nie będzie to źle wyglądało ?Z drugiej strony to co ja mam się przejmować przecież on jest facetem i chyba to rozumie prawda? Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 15:08 Tak, tak przytulanko planujemy dziś, mam nadzieję, że będę jeszcze na siłach bo dziś zaczynam aerobik aby zrzucić kilka zbednych kilogramów. A i dla poprawy kondycji to troche wymachów rękoma i nogami na pewno nie zaszkodzi. A co do pozostałości żołnierzyków przy badaniu to nie martw się bo ja jak ostatnio byłam u ginki też dzień wcześniej robiliśmy przytulanko i wszystko było ok. Najważniejsze, żeby zobaczyła wzrastający pęcherzyk. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 15:25 To super dziś sobie troszkę poszalejemy ,nie zważam na to że dzis 7 dc ja mam ochotę i nie mogę czekać aż do jutra )) Odpowiedz Link
magdulka26 Co tu tak cichutko 29.10.04, 09:40 Hej dziewczynki a co tu tak cicho od samego rana ? Gdzie wy jesteście ,kurcze pewnie macie duzo pracy przed weekendem.U mnie wszystko ok ,dziś o 19.00 mam wizytę u pana gina.Ciekawe jak to będzie ,moze coś nowego się dowiem.Pobudka !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mola16 Re: Co tu tak cichutko 29.10.04, 10:11 Hej, hej. Jak będziesz maiął więcej informacji po wizycie u ginki to pisz szybko. TYlko szkoda, że ja dopiero w poniedziałek dowiem sie co Tobie ginka ciekawgo powiedziała. Hmmm. Szkoda, że w domu nie mam możliwoście wejść na to forum. Ja wczoraj chciałam rozpocząć starania ale chyba za dużo w domu o tym mówię i mó mężusio po prostu na siłę nie mógł w związku z tym nie zaczęliśmy starań o bobaska. No i postanowiłam, że w domu już nie będę nic mówić czy jest to mój dzień płodny czy nie bo mężuś za bardzo się stresuje. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 29.10.04, 11:34 Mola ja chodze do faceta nie do kobitki ))Dam znać co mi powiedział ,mysle że będzie wszystko ok ,osttanie usg miałam robione przez niego 13 wrzesnie i było wszystko w porządku.Oby nie było tam nowości które mnie zakoczą np.torbilei itp. Odpowiedz Link
magdulka26 Ale cisza .......... 29.10.04, 12:32 Hej dziewczyny ewkaczo,tromysza,mola,kasiuula,pamietka co sie dzieje ??? Odpowiedz Link
mola16 Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 12:37 Co do wizyty u gina to nie myśl tak pesymistycznie. Skoro byłaś u gina całkiem niedawno to wydaje mi się, że przez ten czas nic niedobrego sie nie mogło dziać a tym bardziej torbielki. Głowa do góry! A dziewczyny to ja nie wiem gdzie się podziały... Nawet słówka nie napiszą... Oj, nieładnie. Odpowiedz Link
tromysza Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 12:41 Ja jestem. Dopiero niedawno przyszlam. Znowu spotkanie z mloda mama. Dwutygodniowe malenstwo, ktore mialo paluszki tyci tyci, takie maluskie. buuu. Dzis 12 dc. ide do ginka na USG, a na weekend wyjezdzamy w gory Odpowiedz Link
mola16 Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 12:56 Ale masz super, zazdroszczę. Raz, że to już ten czas na max. przytulanko a dwa, że jedziesz sobie w góry i będziesz się rozkoszowac tym świeżym powietrzem. Zyczę Tobie, żeby ten niesamowity klimat gór dobrze wpłynął na was i na waszą fasolke. Tak, ten wyjazd na pewno dobrze wam zrobi. Często dziewczyny piszą na forum, że zaszły w ciążę właśnie na jakimś wyjeździe. Powodzenia. Odpowiedz Link
tromysza Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 13:07 Dzieki kochana. Test owu na razie negatywny, ale mam nadzieje, ze jutro- pojutrze to sie zmieni. A co u Ciebie? Nie martw sie, ze sie nie udalo. Ktory masz dc? Dzis go po prostu uwiedz. Spedzicie razem weekend? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 29.10.04, 13:07 hello! a ja dzis tryskam dobrym humorem od rana i w zasadzie nie wiem dlaczego??? a moze podwiadomie bo dzis przespalam pierwsza noc z nasionkami hihihi ale jestem glupia ze sie z tego ciesze prawda?? Dzis moj 14dc, II piekne kreseczki na tesciku owu wyszly i wszystko zmierza w dobrym kierunku)) A co u Was? jakies testowanko bylo? Odpowiedz Link