Dodaj do ulubionych

TROMYSZKA C.D.

• malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 13:23
      Czesc dziewczynki,
      przyjmiencie mnie do siebie?
      Juz dzosiaj od ranka czytam forum i jakos nie moglam dla siebie watku znalezc.
      Nie wiem jak daleko jestem od Was? ja niestety poza krajem i w
      Monachium.Dlatego tak buszuje w pracy smile po forach zglodzona bratniej duszy.
      Do temaciku wracajac tez sie staramy.Teraz 3 cykl w ostatnim nawet mialam te
      testy od Ewy i byla owulacjy i przytulanie ale ja nie jestem.Teraz
      postanowilismy juz naprawde sie mocno starac i w ten miesiac a dokladniej w ten
      tydzien codziennie, a juz napewno co 2 dzien.Pewnie dziewczyny, nasze szkrabki
      beda wyczekane i wymarzone.Ja mam juz 30 lat i 31 zbliza sie juz duzymi krokami
      i po prostu sie boje, czy ja wogole moge miec dzieci????Niestety takie bzdurne
      mysli mam czesto.
      Och dziewczyny jak dobrze ze nie jestem sama z moimi myslami.
      • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 13:36
        Witaj w klubie! Zapraszamy! Chętnie poznamy bratnią duszyczkę. No tak wiek
        znamy, Czas jaki sie starasz o dzidziusia też znamy, imie moge sie domyślic -
        Gosia??? No pozostało tylko podać rozmiar ubrań jaki nosisz. To jest juz druga
        część wątku pt: "Tromysza:. Nie wiem czy czytałaś ppoprzedni ale właśnie na
        poprzednim ustaliłysmy takie zasady, co do rozmiarów oczywiście.
        • malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 13:48
          z tym rozmiarem to zart? Tak bym chciala miec wiekszy rozmiar jak terazsmile A
          teraz to 36 a i nawet 34.Pije kefirek jem owoce i witaminki i wlasnie po
          odstawieniu tabletek po 10 latach schudlam jeszcze 2 kilo.Ale podobno to
          normalne.O jej tyle sie tego napilam ze mi mdlo. Tez u was taka piekna pogoda?
          Boze a ja w biurze.Niestety. jak juz wyjde do domku, sloneczko zachodzi i mnie
          nie nie ogrzeje.Tak sobie mysle ze mojego meza dzisiaj tez uwiode.Ale czy on
          jeszcze po treningu bedzie mial sile?sad
          • pamietka Malgonek 25.10.04, 13:55
            Witamy smile
            za oknem super pogoda,ale chyba wszystkie siedzimy w biurze (nietsety) tylko
            Ewcia wypoczywa ... właśnie nawet nie chce się jej zajrzeć do nas sad
            • magdulka26 Ja też 25.10.04, 14:07
              wypoczywam smile) zapomniałyście że ja nie pracuję chi chi,dziś pewnie pranie
              zrobię bo taka piękna pogoda że aż chce mi sie prać.Czekam na męża z
              obiadkiem .A witaj Gosia w klubie smile)))
              • pamietka Re: Ja też 25.10.04, 14:10
                Oj Magdulka szczęściaro smileWybierasz sie na jakiś spacerek?

Znalazłam na innym formum całkiem przyjemny kalkulator
                www.urbia.de/services/eisprung/ - oczywiście nie jest tak prezyzyjny jak
                testy od Ewy ale warto popatrzec na wspomnienie z dzieciństwa (czyli pszółke
                maję - pamiętacie kiedyś najfajniejsza wieczorynka puszczana w niedzielę smile
                • malgonek Re: Ja też 25.10.04, 14:17
                  czesc magdulka,
                  dziewczyny ja ten kalendarz znam juz prawie na pamiec! fajny co? Ciekawa jestem
                  czy z ta plcia to sie zgadza.
                  Dzewczynki jak dlugo juz sie staracie? ja niestety tego pierwszego watku nie
                  czytalam.jestescie gdzies w moim wieku) 30-tka?
                  i takie pytanko jeszcze , jestescie wszystkie w Polsce?
                  HMMMMtak sobie mysle czy ja juz sie nie uzalaznilam od tego forowania? Az sie
                  boje w domu zalozyc stale lacze.Tylko bym chyba przy komputerze siedziala.
                  Tak sobie marze....ze pazdziernik jest pieknym miesiacem do zajscia jak
                  sloneczko .Nasze dzidzie bylyby takie nasaczone promieniami slonecznymi i tymi
                  przepieknymi kolorami.
                  dziekuje za mile przyjecie.
                  • tromysza O nas 25.10.04, 14:45
                    Przeczytasz, jak sie cofniesz do watku Tromysza. Nie wiem czy juz go
                    ktos "wyczyscil", ale chyba jest. Tam nawet "padaja" nasze rozmiary (sic!). Ale
                    jesli Ci sie nie chce, prosze bardzo: ja kasia, i staram sie trzeci raz (w
                    listopadzie bedzie trzeci, albo pod koniec pazdziernika). Cieplo Cie tez witam
                    w imieniu wspolzalozycielki tego watku: Ewci (nick:ewkaczo), ktora jeszcze dzis
                    tu nie przybyla. Ale wierze, ze przybedzie!!! Bo chyba slyszy jak ja
                    telepatycznie wolam,
                    • malgonek Re: O nas 25.10.04, 15:30
                      Myszo,albo Kasiu
                      ale sobie poczytalam.Fajne jestescie, szczere po prostu.I tak sobie mysle ez
                      razem dotrwamy.Kurcze wiecie, moja ging. tez jest jakas dziwna. W ogole mnie na
                      zadne badania nie skierowala, kazala sie tylko starac i wyluzowac.Podala
                      statystyki ze kobiety zachodza w 8 cyklu staran.( 80%)To chyba wie co mowi???
                      Ala ja bym chyba chciala badania porobic bo po co tracic czas? Moj mezus tak
                      czeka.Czasem sie zastanawiam czy nawet nei wiecej ode mnie? Dziwne, jak bralam
                      tabletki nigdy nie pomyslalam, ze moge byc taka niecierpliwa i fiksowac te moej
                      dni.Myslalam, ez jak postanowie ze zajde, to zajde.Kurcze dziwne tylko ze teraz
                      jak mialam @ to nic mnie nie bolalo.Tylko w pierwszym cyklu po odstawieniu
                      tabletek czulam owulacje, ale wtedy sie nie przytulalismy...a szkoda.
                      Wiecie co ale byloby fajnie taki prezencik gwiazdkowy dostac od
                      losu....pierwsze zdjecie dzidzi an USG:Czy tak duzo chcemy?
                      • tromysza Re: O nas 25.10.04, 15:38
                        Mysle tak: nie mozna wpadac w panike i przesadzac z badaniami. ja bym zrobila
                        badania po 3-4 nieudanych probach. Ale wiem, ze niektore dziewczyny mowia: po
                        co czekac. i powiem szczerze, ze w tym cyklu ( 3) wysylam meza na badania. A
                        sama zbadam hormony. Wiec rob jak czujesz.
                        • malgonek Re: O nas 25.10.04, 15:44
                          no u mnie tez trzecia proba.Jestem teraz w srodku.Jak juz pisalam od dzisiaj do
                          piatku.No i teraz jeszcze bez zadnych badan. Nie ma sily, idealnej rezepty nie
                          ma!Obojetnie co bysmy ribily, gwarancji nie dostaniemy, ze teraz sie uda.Kazda
                          z nas jest inna, ale jestesmy tym samym zyczeniem zwiazane.
                          Czy macie tez wrazenie ez mezczyzni jakos inaczej tak do tego podchodza? Pewnei
                          ze nei zajrze im do serc i mysli, ale tal czuje. Nie potrafie tego opisac...ale
                          im zazdroszcze opanowania i lekkosci.
                          • tromysza Mezczyzni 25.10.04, 15:57
                            Masz racje: moj ukochany podchodzi do tego z dystansem. Bardzo chce dzidziusia,
                            ale uwaza, ze troche panikuje.
              • tromysza magdulko!!!! 25.10.04, 14:40
                Ale Ci dobrze, ze nie pracujesz. Farciaro!!!! A ja sobie mysle, ze jak zajde w
                ciaze to w 9 m-ce chyba pojde na zwolnienie (chyba juz bede mogla, co?) i bede
                CZYTAC CZYTAC CZYTAC.
                tak mi brakuje czytania
          • pamietka Ewkaczo :)). 25.10.04, 13:56
            Ewccia,wstawaj smile
            Pisz jak upływa Ci poniedziałek przy takiej pogodzie smile
            • tromysza Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 14:38
              Ewkaczo jest chyba u lekarza. Miala dzisiaj isc. Niech sie, niedobra,
              pospieszy, bo mi sie zle pracuje, kiedy jej nie ma sad(((((((((((((((
              A poza tym jestem ciekawa, jak jej u giny. Dziewczynki, a czytalyscie juz. Jest
              troche "zaciazonych" z watku pazdziernikowego. Ale sie ciesze!!!
              • magdulka26 Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 14:55
                Nio pozachodziły spryciary smile)Kurcze ja zaczynam strania jeszcze w końcówce
                października załapię sie na dwa ostatnie dni.Kurcze kolezanka ma termin na
                jutro ale jej dobrze.Już niedługo będzie tulić swoje maleństwo.Ten mały
                człowieczek to Igor,no chyba że usg sie myliło i będzie dziewczynka chi chi.
                A co to za kalendarz co wkleiłaś ,nie znam angielskiego sad(Podejrzewam że
                wylicza dni płodne tak.Ja mam coś podobnego.

kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html
                • tromysza Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 15:21
                  ja nie moge sie tam dostac. Nie otwiera mi tej strony. W ogole ten internet
                  chodzi dzis jak potluczony! Magdulko, a wyslesz mi link do tego co Ty masz?
                  Dziewczynki, Wy mierzycie tempke? ja nie. I wiem, ze to skandal, ale nigdy nie
                  interesowalam sie naturalnym planowaniem rodziny. Nie wiem w ogole o co chodzi
                  z ta tempka. Mozecie mi cos rozjasnic. Tak, to ja: laska po wyzszych studiach,
                  a wiem tylko tyle, ze jest w owu chyba wyzsza sad(((((((((((((
                  • mola16 Re: Ewkaczo :)). 25.10.04, 15:52
                    Mam ten sam problem co ty Tromysza. Tyle się naczytałam o mierzeniu tempki ale
                    sama się za to jakoś boję wziąć. Wiem tylko tyle, że mierzy sie po @ i jak
                    wzrasta tempka to zaczyna sie owu i przed spodziewaną @ spada, no chyba że się
                    utrzymuje podwyzszona to oznacza tylko jedno...-smile. Ale dla mnie to mały
                    dyskomfort bo tempkę mierzy sie w pochwie codziennie rano przez 5 minut. A mi
                    1.szkoda czasu 2. dyskomfort, 3. nie wiem jak mój M zareaguje na coś takiego.
                    Więc myślę, że na razie poczekam z mierzeniem temperatury.
                • magdulka26 Poszę tromyszko :)) 25.10.04, 15:55
                  wklejam Ci link
                  kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html
                  Wiesz jeśli chodzi o tempkę to ja nie mierzę chodź to przyjemne smile))
                  żartowałam.A więć tempka od @ do owulacji jest troszkę niższa niż juz po
                  owulacji.Przed samą owulacją troszkę spada o 1/2 moze nawet 3 kreski.POtem się
                  podnosi do góry.Więc tak na prosty rozum o owulacji wiemy jak jest już po.Nie
                  ma sensu mierzyć ,no chyba jednynie po to żeby wiedzieć czy był skok tem czy
                  nie.Ja mam to w nosie i nie mierzę bo bym zwariowała do reszty.Bzykamy sie i
                  kropka w końcu kiedyś załapię smile)Trzeba dobrze zalać formę i tyle smile))
                  • tromysza Dzieki i na razie pa pa 25.10.04, 16:00
                    Dziekuje magdulko. Dziewczynki! ja znikam. Wychodze na wywiadzik. Jutro mnie
                    nia ma, bo jade w delegacje. Bede znow w srode. Przekazcie niedobrej Ewce, ze
                    jest niedobra, bo tu nie zajrzala. P.S Oczywiscie, nie jestem na Nia zla, ale
                    niech napisze mailika co z hormonkami.
                    Sciskam Was. pa pa
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 20:07
      CZESC DZIEWCZYNKI!
      Wiem ze juz dawno was dzisiaj tu nie ma ale musialam tu dzis zajrzec a niestety
      wczesniej nie moglam. Tromyszka i pamietka sie o mnie dopytywaly..naprawde
      milosmile))
      Pamietka-dostalam w koncu skierowanie na hormonkismile)) Tylko musze zaczekac do
      nastepnego cyklu bo wszystkie bada sie w jednym i tym samym cyklusmile Czytalam
      ze przytulanko idzie "pelna para"smile . U mnie tez, co 2 dni tak jak sobie
      zalozylam. Dzis tez hihihi. Robilas test owu?????Ja czekam z tym do 12dc czyli
      do srody.
      • kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 25.10.04, 21:18
        Cześć dziewczynki, niestety dzisiaj musiałam niespodziewanie pojechać na Śląsk
        do mojej centrali. Muszę Wam się pochwalić, że jestem bardzo dumna ze swojego
        męża, no wiecie dzisiaj były badania. I wiecie co pojechał biedak sam, chociaż
        tak się bardzo denerwował. Jak się dowiedziałam, że muszę jechać myślałam że
        poprostu odpuścimy, ale stanął biedak na wysokości zadania, stwierdził że
        szkoda czasu i abstytencji (nie tylko w seksie, ale i alkoholu (bo tez nie
        można), a lubi mój mężuś piwko, lubi)i zrobił to sam. ZUCH co?? Ja dzisiaj
        miałam popłudniu monitoring i... wszystko gotowe. Jest piękne duże jajeczko
        (jak powiedziała ginka murzynka) 20 mm, tak więc do roboty. Tylko szkoda że mój
        mężuś już dzisiaj opróżniony, ale to co. Szczerze mówiąc chyba nie będę liczyć
        co 2 dzień, albo będę, nie wiem zobaczymy jak będzie nam się chciało to nie
        będę liczyć dni. Jutro odbieram wyniki, ale co z tego jak się na tym nie znam,
        tak wiec interpretacja w piątek. Ciekawe co tam wyjdzie. Kurcze mam nadzieję że
        sie wreszcie uda.... Do jutra dziewczynki. jutro juz jestem u siebie w pracy
        więc napewno z Wami będę.
    • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 09:51
      Cześć Dziewczynki. Miło poczytać, że następne starania rozpoczete. Ja tez już
      nie moge sie doczekać... No ale trochę cierpliwości. W tym cyklu tak jak wy idę
      na żywioł. Jak będzie nam się chciało to będziemy robic dzidziusia, nie będę
      patrzeć czy to już owu czy jeszcze nie. Postanowiałm, że tym razem będę trzymac
      wysoko nóżki tuż po przytulanku. Wiem, że to nie daje gwarancji ale nie
      zaszkodzi. No i zaczynam brać Duphaston na nieregularne cykle. A co u was? Jak
      samopoczucie?
      • magdulka26 Piękny sen......... 26.10.04, 10:23
        Dzieńdoberek w piekny słoneczny dzionek.Wiecie u mnie samopoczucie super ,znów
        miałam sen .Śniło mi się że urodziłam o 5.00 rano swojego bobaska,był taki
        malutki ,miał ciemne włoski i widać mu było bijące ciemiączko na główce.Nie
        pamiętam porodu jakoś umknął mi we śnie.Trzymałam na rękach swojego małego
        króliczka .Miał niebieskie śpioszki tak samo jak w ostatnim śnie smile).Dziewczyny
        jakie to było piekne uczucie trzymać swoje maleństwo na rękach.On był taki
        słodki i niewinny.Zmieniałam mu pieluszkę i cos nie mogłam sobie z tym
        poradzić,miał takie maleńkie nóżęta.Ech aż mi sie płakać chce sad((.Czemu mam
        takie sny ,przecież nie myśle obsesyjnie ,staram się żyć normalnie .Te sny mnie
        prześladują !!!.Dziś czekam mnie pranie jutro mam gości więc trzeba dziś zrobić
        małe zamieszanie w domu.
        • kasiuula Re: Piękny sen......... 26.10.04, 10:33
          Część dziewczyny. Faktycznie mamy piękny dzień - to piękny dzień na poczęcie
          maluszka. Cholera przez to, że ten monitoring wyszedł mi ponoć tak fajnie (Ewa
          też stwierdziła że piękny rozmiar) to narobiłam już sobie takich nadzieji. Nie
          wiem jak przeżyję gdy przyjdzie wredna @. Tfu, tfu. Wcale nie przyjdzie.
        • kasiuula Re: Piękny sen......... 26.10.04, 10:35
          Magda, jeżeli te sny sprawiają Ci radość to chyba ok. Czy nie??
          • magdulka26 Re: Piękny sen......... 26.10.04, 10:51
            Kasiula ,we śnie jestem taka szcześliwa ,ale kiedy sie obudzę czuje
            pustkę.Gdzieś głęboko w sercu jest malenka radość że mogłam poznać swoje
            wyśnione dziecko ,ale jest też pustka która szybko mija smile))Och Ty mój mały
            króliczku.
            Dziś mam 5 dc i już niedługo starania wink)) o małego króliczka.
            • kasiuula Re: Piękny sen......... 26.10.04, 11:14
              To fajnie być po @
              • kasiuula Re: Piękny sen......... 26.10.04, 11:15
                A jescze fajniej w trakcie owu..
                • pamietka Hello Moje Miłe :) 26.10.04, 11:23
                  Witam Was bardz serdecznie, dziś strasznie zaganiany dzień ale może parę razy
                  uda mi sie zajrzeć. Ja mam dziś 13 dc, wczoraj zrobiłam test od Ewy (pierwszy w
                  tym cyklu) i od razu II kreski smile bedzie przytulanko jak nic smile

Magdulka kolejny piekny sen - to na pewno jakieś znaki smile
    • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:23
      Fajny jest czas od @ do owulacji ,bo potem to czekanie mnie wykańcza wrr.
      a gdzie są dziewczynki ??? Hello śpicie czy co moje drogiesmile))
      • pamietka Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:25
        magdulka26 napisała:

> Fajny jest czas od @ do owulacji ,bo potem to czekanie mnie wykańcza wrr.
        > a gdzie są dziewczynki ??? Hello śpicie czy co moje drogiesmile))

Własnie - ja zaraz będe po owu,zacznę brac Duphaston i zacznie się to koszmarne
        wyczekiwanie i myslenie pojawi się @c czy sie nie pojawi @
        • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:33
          A ja zaczynam od piątku szaleństwo dziś dopiero a może już 5 dc.Ech
          super ,dobrze że ta pogoda jest taka piekna nie łapię doła chi chi.Niech mnie
          kule biją jak nie będziemy mamami .Cudownie jest mieć swoje maleństwo w
          ramionach wiem to ....ze snu smile))))))))))
          • kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:37
            Ja wiem już to też z autopsji,że pięknie..
        • kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:39
          pamietka napisała:

> magdulka26 napisała:
          >
          > > Fajny jest czas od @ do owulacji ,bo potem to czekanie mnie wykańcza wrr.
          > > a gdzie są dziewczynki ??? Hello śpicie czy co moje drogiesmile))
          >
          > Własnie - ja zaraz będe po owu,zacznę brac Duphaston i zacznie się to
          koszmarne
          >
          > wyczekiwanie i myslenie pojawi się @c czy sie nie pojawi @

Dziewczyny więć cieszmy się tym pięknym okresem
    • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 11:41
      Już nie mogę się doczekać tych dni smile))
    • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 12:01
      Ja tez zaczynam przytulanko od piatku. Dziewczyny Gagat101 załozyła super
      forum "Od planowania do narodzin". Jest to forma pamietnika. Ja nigdy nie
      pisałam w moim życiu pamietnika ale tym razem sie skusiłam. Możecie napisac w
      nim wszystko, zaczynając oczywiście od planowania. Mam tylko nadzieję, że ten
      pamietnik kiedys pokażę mojemu dziecku...
      • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 12:22
        Tak fajny jest ten pamiętnik ,sama czasem coś tam skrobnę.Musimy uważać żeby
        ktoś niepowołany tam się nie dostałsmile)Będziemy mieć super pamiątkę.
        • kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:00
          Też się na nie "zapisałam". Ja również nigdy nie pisałam pamiętnika, ale teraz
          czuję ogromną potrzebę "wygadania się" jakie robimy postępy ( hmm,mam nadzieję
          ze postępy)A fajnie będzie do tego wrócić jak już się uda i jak przyjdę
          nieprzespane noce i chęć wyrwania się z domu.
          • pamietka Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:07
            Jak zaczelismy myśleć o dziecku to zaczęłam pisac do niego smile co robimy, jak
            czekamy, jak pomalowaliśmy ściany dziecinnym pokoju itp - mam juz tego trochę
    • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:20
      Chciałabym abyśmy nie rozpisywały sie za bardzo o staraniach i juz niedługo
      zacząć pisać w pamietniku o ciąży przez najbliższe 9 m-cy. Tego wszystkim Wam
      życzę.
      • kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:26
        NO WŁAŚNIE !!! Mam nadzieję że nasze wątki będą jak najmniej miały wpisów o
        staraniu się. dziewczyny czy Wy macie jakieś doświadczenia w odczytywaniu
        wyników żółnierzyków?? Odbieram dzisiaj wyniki mężulka, a do ginki idę z nimi w
        piątek, a cholernie boję się że coś jest nie tak, a ja już mam rozpalone
        nadzieje.
        • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:30
          My nie badaliśmy żołnierzyków, ale ostatnio gdzies na tym forum sie z tym
          spotkałam. Nie pamietam co i jak bo wtedy mnie to za bardzo nie interesowało
          ale chyba będę musiała sie zagłębić w ten problem.
          • kasiuula Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 13:49
            Ja też pamiętam, że już to gdzieś się tu przewijało, ale nie mogę znaleźć. Już
            myślałam ze to nie tu, ale jeżeli Ty też pamiętasz to poszperam lepiej
    • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 15:32
      Dziewczyny!!!! Gdzie jesteście???? Tak mocno dziś pracujecie? No odezwijcie
      się! Tak smutno tu bez was.
      • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 26.10.04, 16:21
        Ja skończyła pranie i odpoczywam całą parą.Jutro mam gości więc walnę sobie
        drineczka na zdrowie i wyluzowanie.To co ruszamy już niedługo ze staraniami
        prawda ?
    • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 09:35
      No dziewczynki!! Wstawać, wstawać! Do kompa i fruuuu na forum.
      • kasiuula I już środa 27.10.04, 09:51
        Witam dziewczyny!!! jesteście?? Cześć mola, czyżbyśmy były tu same??
        • magdulka26 Re: I już środa 27.10.04, 10:21
          Hello ja też jestem.Dzis znowu piekna pogoda ,pościel już sie wietrzy na
          balkonie będzie sie przyjemnie spałosmile)
        • tromysza Czesc dziewczynki!!!!! 27.10.04, 10:30
          Jeden dzien, a juz mi Was brakowalo! Ja dzis 10 dc. Ide na USG. Wczoraj mialam
          spotkanie (sluzbowe!!!) z numerolog. Jakis szok!!! Slyszalyscie kiedys o
          kosmicznej owulacji????Ta kobieta to jakas kosmitka. Twierdzi, ze cykle owu.
          zapisane sa w kosmosie. Jest cos takiego jak kalendarza Jonasa (nie wiem czy
          dobrze napisalam). Generalnie: owulacja wedlug kosmicznego porzadku, ktora nie
          zawsze "pokrywa" sie z kalendarzykiem. Pani twierdzi, ze nie zaszlam jeszcze w
          ciaze, bo nie kochalam sie w dniu kosmicznej owulacji. Patrzylam na nia jak na
          wariatke. Jedno mnie zastanowilo: Pani wyliczyla mi bezblednie (z jakiegos
          diagramu), ktory mam dzien owu. (prawidlowo). Powiedziala, tez kiedy bedzie
          kosmiczna. I jeszcze powiedziala, ze jesli zajde do sierpnia przyszlego roku to
          bedzie syn.
          Hmm... i co o tym sadzicie???? smileDzis rano moj maz sie smial mowiac: nie rob
          testow od Ewy, bo przeciez wiemy kiedy masz owu kosmiczna. No comments.
          Wyszlam od Pani z taaaaaaaaaaaka glowa. No ale podobno z jej porad korzystaja
          prezesi najwiekszych bankow (podala nazwiska). Dziwne.
          A co u Was kochane? Widze, ze humorki dopisuja. Owu sie zbliza lub jest i
          wszystkie nakrecone. Kasiuula trzymam kciuki!!!! Za wszystkie trzymam kciuki.
          Za wszystkie!!!!!!!!!!!!!!1 I za siebie tez. Ewciu, juz jestem!!!!
          • malgonek starania na sile..... 27.10.04, 10:44
            Czesc czesc dziewczyny,
            naprawde to mozna sie chyba od was uzaleznic.
            Wiecie co a ja tak sie zastanawiac....z obliczen kalkulatora jestem w tym
            miesiacu dokladnie do 28.10 czyli do jutra w owulacji.Juz sie tez wczoraj
            staralismy.Bo z obliczen tez bylai wczoraj mozliwosc. Dzisiaj to podobno ten
            najlepszy dzien. A wiecie co moj mezus juz wysiada. Tak duzo pracuje...ze po
            prostu nie ma sily.Boze to takie beznadziejne. A takie przytulanie an sile nic
            nei daje. Czlowiek jest taki jakis dziwnei wtedy nastawiony.#
            Czy wy tez co stakiego przezylyscie?
            Tak sobei dzisiaj mysle jak to wszystko urzadzic, aby mu sie chcialo...Boze
            naprawde to takie okropne.Jak ja bym chciala tak po prostu zajs.
            • tromysza Malgonku! 27.10.04, 10:53
              Powiem Ci tak. Moj maz chce zawsze. A przynajmniej prawie zawsze. Ale w
              pazdzierniku ciagle pracowal. 17 godzin na dobe. Wracal, a ja(kretynka!!)
              mowilam: musimy sie kochac. I wiesz jak to sie skonczylo? W 14 dc, kiedy cale
              moje cialo mowilo: przelec mnie. (przepraszam za zwrot), on nie mogl tego
              zrobic. Doslownie. Po prostu jego penis odmowil posluszenstwa. (w trakcie).
              Zdarzylo sie nam to pierwszy raz. I wiesz co zrozumialam. Nie moge mu mowic:
              musimy sie kochac. Czy powinnismy. Nie moge go atakowac, kiedy nie spal cztery
              noce pod rzad, ma temperature, katar i marzy tylko o snie! Podejdz do tego w
              ten sposob: czasem nie mamy sily. My mozemy to zrobic zawsze, oni nie. Nie ma
              sensu uprawiac seksu na sile. To absurd. Trzeba tego pragnac. Oboje musza tego
              pragnac. W zeszlym roku to ja pracowalam po 17 godzin na dobe. Myslisz, ze
              myslalam o seksie? Tak, w weekend. Albo czasem po pracy. Tylko po to, zeby
              odreagowac. Musicie sie wyluzowac. Dziewczyny na forum mowia, ze czesto udaje
              sie dopiero na urlopie.
              • tromysza I jeszcze... 27.10.04, 10:55
                A jesli bardzo chcesz (rozumiem to doskonale) moze zrobisz jakas super kolacje,
                z winem...i doprowadzisz do takiego stanu wrzenia, ze facet dostanie
                apopleksji? Sprobuj!
                • malgonek Re: I jeszcze... 27.10.04, 11:02
                  no tak kolacje itp..pewnie.,Masz racje ze nie powinno sie mowic: teraz!!!!!Oni
                  a przynajmniej moj sie jakos wtedy zamykaja.Chyba po prostu postaram sie go
                  uwiesc.Sexowna bielizna, jedzonko itp...zobaczymy.
                  Kurcze czego my wszystkie nie wyprawiamy.Uwodzenia, witaminki, obliczanie
                  owulacji, pupa do gory po( chociaz tego jeszcze nie robilamsmile)A oni? I jeszcze
                  o nich musimy sie troszczyc.Ale mimo wszystko robie to chetnie.Bo najgorsza
                  jest te swiadomosc, ez latka leca...W lutym skoncze 31 lat.Bozuchno a tak sobie
                  mowilam ze dzidzie to przed 30 bym chciala miec.
                  Bedzie sie ktoras z Was dzisiaj starac? smilesmile
                  • tromysza Re: I jeszcze... 27.10.04, 11:04
                    Malgonku: nie mow: starac. Mow: kochac!!!!!! Ja pewnie bede. Ale nie dlatego,
                    ze zbliza sie owu. Mam ogromna ochote.
                    P.S Z tymi nogami do gory to jest niezly cyrk.
                • malgonek ja mam dzisiaj 15dc aWY? 27.10.04, 11:08
                  tak tak liczymy liczymy....
                  Wiecie co liczycie tez na dziewczynke, czy po prostu wogole na to nie zwracacie
                  uwagi? Bo aj an poczatku to bardzo chcialam tylko dziewuszke, ale teraz
                  chcialabym po prostu zajsc.najwazniejsze, zeby zajsc i potem zeby dzidzia sie
                  zdrowa urodzila.
                  Moj tez by chcial dziewuszke.Zobaczymy.
                  Jak juz tromyszcze pisalam wczoraj sie w 14dc przytulalismy.mam 28-29
                  cykle,takze moze dzisiaj tez....Kalendarz mi wyliczyl, ze jutro mam
                  owulacje.Ale jak to jest lepiej przed czy tez w owulacje?
                  buziaki
        • mola16 Re: I już środa 27.10.04, 11:14
          Cześć Kasiula, wygląda na to, że jesteśmy same. Kurcze tak mocno pracują?
          Widziałam, że się zapisałaś na pamiętnik u gagat101. Super!!! Ja będę sie tam
          wpisywac jak tylko będę miała taka możliwość. Jakieś refleksje, przemyslenia...
          no i pewnie będę sie kiedyś z tego śmiała, może przy okazji płakała ale właśnie
          po to ten pametnik jest. Na razie mi to niezgrabnie wychodzi ale przecież
          pierwszy raz pisze pamietnik i mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone.
          • mola16 Re: I już środa 27.10.04, 11:15
            O sorki dziewczyny nie spodziewałam sie drugiej strony!
            • malgonek Re: I już środa 27.10.04, 11:17
              no wlasnie my tu piszemy i piszemy a Ty takie rzeczy opowiadasz hi..hi..smile
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:06
      CZESC DZIEWCZYNKI!
      Tak fajnie zajrzec tutaj i od rana poczytac sobie rozne postysmile Ciesze sie ze
      jest takie miejsce gdzie sie wszystkie dobrze rozumiemy.
      Tromyszko ciesze sie ze wrocilassmile maila juz czytalam.
      Co do kochania sie na sile-cos wiem na ten temat. W zeszlym miesiacu przed owu
      ciagnelam mezusia do łóżka codziennie przez jakies 4 dni i w dniu jak wyszlo
      owu i trzeba bylo sie "bzykac" na maxa to on po prostu nie mógł-to bylo
      straszne. Tak sie wtedy wkurzylam ze sobie nawet nie wyobrazacie, ale tak jak
      powiedziala tromysza oni nie zawsze mogąsad Dlatego tym razem staram sie aby
      bylo to co 2 dni. Dzis robie test owu (1 raz w tym cyklu) to moj 12dc i
      zobaczymy co wyjdzie. Jak na razie te 2-dniowe przerwy suuuper wplywaja na nas
      oboje a mezus nie wie kiedy to "trzeba" sie kochac. Nigdy juz nie powiem mu:
      musimy sie dzis kochac-to nie ma sensu poniewaz wtedy jego siusiaczek hihihihi
      napewno odmówi posłuszenstwasmile
      • malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:15
        czesc ewusiu,
        czyli co z tego wynika????Nic na sile.To moze i aj dzisiaj odpuszcze i dopiero
        jutro? Bo codziennie to moj w tygodniu po prostu nie ma sily.Tak jak mowilysmy,
        my mozemy zawsze, ale oni nie. Ewcia, z tym co drugi dzien masz racje.
        Najlepiej nic nie mowic i sie po prostu kochac co drugi dzien.A potem czekac an
        niespodzianke.Wiecie co ja nawet w tym tygodniu nie robilam testow
        owulacyjnych, bo chcialam sobie i jemu te nerwowke wlasnie odpuscic.I teraz
        postanowilam! Nie na sile. jak sie uda dzisiaj to bedzie, ale jutro to juz sie
        nam obojgu napewno bedzie chcialo.smile
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:10
      malgonek-wiem co czujesz bo tak fajnie sie sklada ze ja w marcu koncze 31 latek
      i tez chcialam przed 30 zajsc w ciaze ale jakos wtedy jeszcze o tym nie
      myslalam dlatego teraz tak bardzo chce!!! I dzisiaj bede sie z mezusiem kochac
      i mam nadzieje ze znow bedzie nam suuupersmile))
      • tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:17
        Widzicie!!! Kazda z nas miala (pewnie) miala incydent z jego niemoca. Ja juz
        tez, jak Ewa, nie powiem mezowi: musimy. To jest okropne. Ja bylam tak
        wpieniona na mojego M. kiedy nie mogl, ze myslalam, ze go zabije. Musialam sie
        powstrzymac. Oprocz tego czulam sie upokorzona. Moj maz moze jak krolik, ale
        jak tylko slysz "musimy" to... wiadomo co. Uff. My tez teraz co dwa dni.
        (zreszta zawsze kochamy sie mniej wiecej co dwa dni: no chyba, ze mamy jakis
        straszny wariacki czas)
        • malgonek Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:28
          dziewczynki musze juz dzisiaj spadac do domku.
          Odezwe sie juterko.

pa pa pozdrawiam i zycze Wam wszystkim milego kochanego" wieczoru.
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:28
      No to juz wszystkie postanowilysmy: co 2 dni albo kiedy sie chce ale nie na
      silesmile Uwazam ze wtedy to nie ma sensu. Malgonek a Ty przy cyklach 28-30 owu
      masz ktorego dnia? I jak to sobie wyliczasz bez testów? Ja swoj bede robila
      dzisiaj gdzie kolo 16.00 bo ponoc tak najlepiej.
      • tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:32
        test owu najlepiej kolo 16.?
      • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:33
        Hej dziewczynki, ja też będę co dwa dni robić przytulanko, macie racje nic na
        siłę. Ewcia, ja mam też cylke 28-30 dniowe i nie robie żadnych testów owu,
        wyliczam po prostu, że od 9 do 14 dc jest ten najlepszy czas na zmajstrowanie
        dzidzi.
      • pamietka Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:38
        Cześć Dziewczyny smile
        wchodzę w nasz wątek i oczom nie wierzę smile
        to tak jakby ktos zajrzał wczoraj do nas do domu - szczyt możliwości moich (wg
        wszystkich znaków na niebie i ziemi wink a mój mąż po bardzo późnym powrocie do
        domu nawet nie doczekał do tego jak wyszłam po kąpieli z łazienki. Jak wróciłam
        do sypialni z zamiarem uwiedzenia męża to on smaczniutko na boczku już spał.
        Tak patrzyłam na niego (kocham go strasznie) jak sobie po całym dniu cięzkich
        spotkań z kretynami z pewnej agencji reklamowej smacznie zasnął i pomyślałam
        sobie "O nie na pewno go nie obudzę". Pocałowałam w czoło i poszłam spać smile
        I pomyślałam sobie,że dla Nich jest to tak samo cięzkie i stresujące jak dla
        nas.
        • tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:41
          Buu. Wzruszylam sie strasznie! Ja tez kocham b. mojego meza.
          • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:47
            Ja podobnie nie budzę mojego mężusia jak już smacznie śpi tylko sie przytulam
            do jego plecków i zasypiam. Tylko, że my mamy inny sposób zasypiania jak
            idziemy razem spać. Mój mąż przytula sie do moich plecków i łapie mnie za
            cycucha, bo inaczej nie zasnę. Dziwne co? Jak nie potrzyma mojej piersi w dłoni
            to po prostu nie usnę.
        • kasiuula Ach Ci mężczyźni 27.10.04, 12:01
          Wiecie co a mój to już tak chyba ma mnie dość tzn tego mojego gadania o
          owulacji i o tym że już tak bardzo chcę dziecka, że chyba sam wpadł w ten
          obłęd. Dla niego to jest okropny okres w pracy, naprawde pracuje od 7 rano do
          22-23 w nocy a później jeszcze jeździ patrzeć na maszyny w nocy, czy wszystko
          hula. Więc zajob totalny, ale jak w poniedziałek z monitoringu wróciłam i
          zadzwoniłam,że wszystkop gotowe to w nocy jak wrócił to sam mnie obudził. I
          wiecie co wymyślił ostatnio, otóż jak się dowiedział że przy strasie wzrasta
          prolaktyna no i w ogóle to nam nie wychodzi bo ja się stresuję to stwierdził że
          będzie mnie "brał" w półśnie bo wtedy jestem zaspana i nie do końca przytomna i
          skupiam się tylko na tym aby było dobrze i nie liczę i nie myślę. Dobre co??
          • magdulka26 :))))))))))))))) 27.10.04, 12:16
            No moje drogie nie było mnie parę chwil a tu takie fajnie tematy się
            rozkręciły.Jeśli chodzi o owulację to komórka jajowa jest tylko w ciągu 8
            godzin zdolna do zapłodnienia ,mało prawda.Te marne 8 godzin i traf tu
            człwieku smile).Ja w tamtym cyklu robiłam takie akrobacje na łóżku że szok.Jak
            byście mnie zobaczyły to smiech na sali.Po przytualnku poducha w kształcie
            serca pod pupę i tak 30 minut coby nie wypłyneło za duzo zemnie.Mąż jak to
            widział to oczy w słup stawiał.Więc mu łądnie wytłumaczyłam co i jak.Najlepsza
            pozycja to klasyczna jesli ma wejść poducha w grę.Trzeba się nieźle
            nagimnastykować żeby z pozycji na jeźdzca połozyć się na plecach wsadzić
            poduszkę i nie uronić kropli nasienia smile)Ech jak sobie to przypomnę to mi sie
            śmiac chce.W rym cyklu już dam sobie spokój z takimi ekstremalnymi pozycjami.a
            Wy tez tak kombinujecie jak ja ??
            • kasiuula Re: :))))))))))))))) 27.10.04, 12:38
              Magdula z tą pupą do góry to nie do końca jest tak, że sprzyja to zajściu. Np
              przy tyłozgięciu, które jest bardzo popularne (ja mam) po stosunku powinno się
              leżeć na brzuchu. No i najlepiej jest wiedzieć z którego jajnika uwalnia się
              jajeczko (prawy czy lewy) no i dobry jest przechył w tą stronę.
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:42
      kiedy ewa analityk napisala i to nie raz ze najlepiej robic testy owu miedzy 16
      a 18. Nie wiem dlaczego ale tak napisala i zeby przed tem duzo nie pic bo sie
      wtedy rozrzedza mocz.
      Malgonek- nie wiem jak to jest u Ciebie ale ja ostatnio mialam cykl 30 dniowy a
      owu mialam 15dc wiec napewno twoje wyliczenia sa dobre a nawet wiecej. Tylko
      kochajac sie co 2 dni trzeba miec pewnosc ze w razie czego plemniczki przezyja
      2 dni gdyby owu wyszla akurat wtedy kiedy sie nie kochamysmile) a co do tego to
      ja pewnosci nie mam.
      • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 11:51
        Dziewczyny moze zadam głupie pytanie ale ile godzin trwa owu?
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 27.10.04, 12:07
      mola co do tej owu to dobre pytanie bo powiem szczerze ze i ja tak do konca nie
      wiem...12-24 godzin??? chyba...
      oki to ja na razie musze was opuscic bo musze cosik zalatwic na miescie...pa
      • kasiuula odp. ile owu 27.10.04, 12:35
        Otóż z tego co wiem to uwolniona komórka jajowa jest w stanie "przeżyć" tylko
        od 12 do 24 godzin, za to przy sprzyjających warunkach, tzn przy "śluzie
        płodnym" plemniczki żyją do 72 dodzin (a nawet kiedyś przeczytałam że do 4-5
        dni). Najbardziej wytrwałe są te z chromosomem X, dlatego przy staraniach o
        córcię zaleca się stosunek na 3-2 dni przed owulacją.
    • magdulka26 jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 12:54
      Kasiula to co ja nie powinnam lezec z pupa przy suficie ??.Ja nie mam
      tyłozgięcia czyli co powinnam spokojnie na plecach leżeć .Koniec akrobacji
      cyrkowych smile))Im więcej wiem tym mniej wiem chi chi chi .Ale jaja jak berety.
      • judyta10 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:06
        Cześć dziewczyny. Tak sobie czytam o tej owulacji i muszę czymś się podzielić
        otóż umnie w tym cyklu owulacja niespodziewanie była 6dc no i przegapiłam ,ale
        około13dc była najprawdopodobniej duga; śluz ,ból owulacyjny ,kiedyś
        czytałam ,że wbrew pozorom sporo kobiet tak ma co wy na to.
        • magdulka26 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:11
          Ja też czytałam że moga być 2 owulacje .Natura jest zaskakująca.Ciekawe kiedy
          mnie zaskoczy i zobaczę IIsmile))
      • kasiuula Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:13
        Powiem tak i moja ginka murzynka i specjalista od niepłodności powiedzieli mi
        obydwoje to samo, że to mity. Przy tyłozgięciu to napewno nie działa. Ale
        obydwoje też powiedzieli mi że faktycznie najlepiej jest poprostu leżeć, no a
        jak wiesz z którego jajnika to trochę na tym boku.
        • magdulka26 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:20
          Ok czyli w tym cyklu leżę na plecach ,zero poduszek .Co ma być to będzie.Sam
          fakt że te laski co wpadają to czy one leżą z poduszką pod tyłkiem ,chyba nie a
          jednak zachodzą.Morał z tego taki jak mamy zajść to i tak zajdziemy .
      • kasiuula Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:17
        Z jednym masz rację im więcej się w coś wgłębiasz tym bardziej jest to
        skomplikowane. Mi też czasem wydaje się ze już nic nie wiem. Tak ajest natuta
        nieobliczalna i zaskakująca. Z tymi dwoma owu też.
        • kasiuula Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:23
          Jak sobie pomyślę, jak ludzie się zabezpieczają żeby przypadkiem nie wpaść, no
          a my teraz nie możemy zaciążyć. To paranoja. Wiecie co moje siostra wpadła 4
          raz pod rząd tzn co roku. Za każdym razem w okresie połogu i w trakcie
          karmienia, a teraz nawet nie zdąrzyła mieć @, przy totalnie wyjałowionym
          organiżmie (jak to pan doktor stwierdził i nawet doradzał wczesną aborcję, bo
          ta ciąża jest niemożliwa do utzrymania przy jej wynikach, a i dla niej bardzo
          niebezpieczna) i co... jest w siódmym miesiącu i ciąża rozwija się prawidłowo.
          A ja !!!!!!!!!!!!!
          • judyta10 Re: jak leżeć :)))))))))))) 27.10.04, 13:32
            przytulanko było 11dc to może......chłopaki są ponoć znakomite.
            • kasiuula Do jutra 27.10.04, 15:30
              Kochane moje, widzę że dzisiaj jakoś wszystkie ciężko pracujemy. Jutro mnie nie
              ma - znowu jadę na Śląsk. Ale bądźcie tu w piąteczek, bo ja będę napewno.
              • kasiuula Re: Do jutra 27.10.04, 15:31
                No i życzę wszystkim starającym się "stosunkowo" przyjemnej nocy wink
    • ewkaczo Hallo-GDZIE SIE PODZIAŁYŚCIE???? 28.10.04, 10:58
      WITAM WITAM I O ZDROWIE PYATMsmile
      Widze ze jeszcze nikt dzisiaj tutaj nie zaglądał i przyznam ze sie bardzo
      zdziwilam...czyzby temaciki juz nam sie wyczerpały? Dziewczynki-gdzie
      jesteście?????
    • mola16 Witam w czwartek. 28.10.04, 11:03
      Cześć dziewczyny! Za godzine południe a tu nikogo nie ma? Pewnie mocno
      jesteście zapracowane. Hmmm... Czy któras z was może mi wyjaśnić czy ból
      jajnika oznacza owulację czy ta ouw dopiero za kilka dni. Bo wczoraj miałam
      silny ból praego jajnika i tak sie zastanawiam czy to juz pora. To był dopiero
      mój 7dc. Jestem zaniepokojona. Pomóżcie!
      • magdulka26 Re: Witam w czwartek. 28.10.04, 11:16
        Hello ja wczoraj miałam imprezkę i troszkę sobie posiedzieliśmy.Ech wlanęłam
        pare drinów ,babskie rozmowy było super.
    • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:05
      I nastała grobowa cisza ......dziewczyny gdzie jesteście ?????
      • tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:44
        ja jestem tutaj. Fajnie taka imprezka. ja raczej mialam wczoraj zejscie.
        Ryczalam mezowi i on stwierdzil, ze trzeba mnie wyslac do psychologa. Ale dzis
        juz lepiej. Poszlam do fryzjera. Zrobilam sobie "nowe" wlosy i czuje sie super.
        Tylko pracy duzo. mola, a robilas test od Ewy?
        • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:48
          Hej tromyszko, ciesze się, że już twój humorek sie poprawił. Jak to niewiele
          kobietom do szczęścia potrzeba... Hi, hi, hi Ale ja też w taki sposób poprawiam
          sobie nastrój. W tym cyklu nie planowałam robic żadnych testów na owu (ale ja
          głupia)i już pewnie nie zdążę. Mogłam się w nie zabezpieczyć tak na przyszłość
          a teraz to by się na pewno przydały.
      • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:45
        Cześć Madziu. Już wróciłam. Madziu może ty mi pomożesz, bo z tego co pamiętam
        to u ciebie dziś jest 7dc a u mnie 8dc. No i właśnie wczoraj miałam ból prawgo
        jajnika. Czy to czasami nie za wcześnie?????? Z reguły jak miałam owu to
        pobolewało mnie ale trochę później. I drugie pytanko. Czy jeśli jest ten ból
        jajnika to czy już jest ten najlepszy czas na przytulanko???
        • tromysza Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 12:55
          mola, za szybko na owulacyjny bol jajnika. ja tez czasem czuje takie klocie
          przed owu. (po okresie). Moze to cos innego? Pewnie ewa.analityk by Ci
          powiedziala
          • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 13:06
            Ok, spróbuję się z nią skontaktować.
        • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 13:10
          mola16 napisała:

> Cześć Madziu. Już wróciłam. Madziu może ty mi pomożesz, bo z tego co pamiętam
          > to u ciebie dziś jest 7dc a u mnie 8dc. No i właśnie wczoraj miałam ból
          prawgo
          > jajnika. Czy to czasami nie za wcześnie?????? Z reguły jak miałam owu to
          > pobolewało mnie ale trochę później. I drugie pytanko. Czy jeśli jest ten ból
          > jajnika to czy już jest ten najlepszy czas na przytulanko???

Już odpowiadam.Ja w tym ostatnim cyklu poczułam ból jajnika tak samo jak Ty w 8
          dc wystraszyłam się że to zbyt wczesna owulacja.W 10 dc poszłam na usg i
          pęcherzyk miał 19 mm czyli ten ból to był znak że on sobie dojrzewa.Jak poszłam
          ponownie na usg w 12 dc to pęcherzyka już nie było.
          Przytulać się mozesz jak najbardziej ,ja zaczynam od jutra czyli w 8 dc.

Chcę zajść tak jak słoneczko smile
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 13:12
      hejka!
      mola mysle podobnie ze to za wczesnie na bol okoloowulacyjny. Ja tez mialam
      dosc mocne kłócie jajnika ok.9dc ale to nie owu. Wczoraj 12dc robilam tescik i
      jeszcze nie ma II kreseczek. Wiec to chyba cos innego.
      • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 13:33
        Dzięki dziewczyny, troche mnie uspokoiłyście. Juz się wystraszyłam, że to owu a
        przytulanka nie było. Mi też się wydawało, że to za wcześnie na jajeczko ale
        natura potrafi płatac figle. Uff... Następnym razem zamówię testy od Ewy,
        wówczas bedę spokojniejsza. Na ten cykl nie zdążę. No chyba, że juz nie będzie
        potrzeby zamawiac testów. Tak bardzo bym chciała...

A teraz z innej beczki. Wczoraj oglądalismy z mężem film w TV o chłopaku 15-
        letnim, który został ojcem. I wiecie co, jak trzymał swoje dziecko na rękach i
        spojrzałam na mojego męża w celu odczytania co w tej chwili czyje i widziałam
        jak się uśmiecha ale tak inaczej, jakby też juz chciał trzymać swoje w
        objęciach. To było takie słodkie uczucie. Wspaniałe.
    • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 14:22
      Mola czyli u Was nie było jeszcze przytualnka w tym cyklu.Ja mam ochote dzisiaj
      poszaleć tylko sie tak zastanawiam nad jednym .Jutro mam wizyte na 19.00 i gina
      i jestem ciekawa czy podczas badania nie będzie we mnie, mojego męża
      eliksiru.Czy nie będzie to źle wyglądało ?Z drugiej strony to co ja mam się
      przejmować przecież on jest facetem i chyba to rozumie prawda?
      • mola16 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 15:08
        Tak, tak przytulanko planujemy dziś, mam nadzieję, że będę jeszcze na siłach bo
        dziś zaczynam aerobik aby zrzucić kilka zbednych kilogramów. A i dla poprawy
        kondycji to troche wymachów rękoma i nogami na pewno nie zaszkodzi. A co do
        pozostałości żołnierzyków przy badaniu to nie martw się bo ja jak ostatnio
        byłam u ginki też dzień wcześniej robiliśmy przytulanko i wszystko było ok.
        Najważniejsze, żeby zobaczyła wzrastający pęcherzyk.
    • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 28.10.04, 15:25
      To super dziś sobie troszkę poszalejemy ,nie zważam na to że dzis 7 dc ja mam
      ochotę i nie mogę czekać aż do jutra smile))
    • magdulka26 Co tu tak cichutko 29.10.04, 09:40
      Hej dziewczynki a co tu tak cicho od samego rana ? Gdzie wy jesteście ,kurcze
      pewnie macie duzo pracy przed weekendem.U mnie wszystko ok ,dziś o 19.00 mam
      wizytę u pana gina.Ciekawe jak to będzie ,moze coś nowego się
      dowiem.Pobudka !!!!!!!!!!!!!!
      • mola16 Re: Co tu tak cichutko 29.10.04, 10:11
        Hej, hej. Jak będziesz maiął więcej informacji po wizycie u ginki to pisz
        szybko. TYlko szkoda, że ja dopiero w poniedziałek dowiem sie co Tobie ginka
        ciekawgo powiedziała. Hmmm. Szkoda, że w domu nie mam możliwoście wejść na to
        forum.
        Ja wczoraj chciałam rozpocząć starania ale chyba za dużo w domu o tym mówię i
        mó mężusio po prostu na siłę nie mógł w związku z tym nie zaczęliśmy starań o
        bobaska. No i postanowiłam, że w domu już nie będę nic mówić czy jest to mój
        dzień płodny czy nie bo mężuś za bardzo się stresuje.
    • magdulka26 Re: TROMYSZKA C.D. 29.10.04, 11:34
      Mola ja chodze do faceta nie do kobitki smile))Dam znać co mi powiedział ,mysle że
      będzie wszystko ok ,osttanie usg miałam robione przez niego 13 wrzesnie i było
      wszystko w porządku.Oby nie było tam nowości które mnie zakoczą np.torbilei itp.
    • magdulka26 Ale cisza .......... 29.10.04, 12:32
      Hej dziewczyny ewkaczo,tromysza,mola,kasiuula,pamietka co sie dzieje ???
      • mola16 Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 12:37
        Co do wizyty u gina to nie myśl tak pesymistycznie. Skoro byłaś u gina całkiem
        niedawno to wydaje mi się, że przez ten czas nic niedobrego sie nie mogło dziać
        a tym bardziej torbielki. Głowa do góry!
        A dziewczyny to ja nie wiem gdzie się podziały... Nawet słówka nie napiszą...
        Oj, nieładnie.
        • tromysza Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 12:41
          Ja jestem. Dopiero niedawno przyszlam. Znowu spotkanie z mloda mama.
          Dwutygodniowe malenstwo, ktore mialo paluszki tyci tyci, takie maluskie. buuu.
          Dzis 12 dc. ide do ginka na USG, a na weekend wyjezdzamy w gory
          • mola16 Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 12:56
            Ale masz super, zazdroszczę. Raz, że to już ten czas na max. przytulanko a dwa,
            że jedziesz sobie w góry i będziesz się rozkoszowac tym świeżym powietrzem.
            Zyczę Tobie, żeby ten niesamowity klimat gór dobrze wpłynął na was i na waszą
            fasolke. Tak, ten wyjazd na pewno dobrze wam zrobi. Często dziewczyny piszą na
            forum, że zaszły w ciążę właśnie na jakimś wyjeździe. Powodzenia.
            • tromysza Re: Ale cisza .......... 29.10.04, 13:07
              Dzieki kochana. Test owu na razie negatywny, ale mam nadzieje, ze jutro-
              pojutrze to sie zmieni. A co u Ciebie? Nie martw sie, ze sie nie udalo. Ktory
              masz dc? Dzis go po prostu uwiedz. Spedzicie razem weekend?
    • ewkaczo Re: TROMYSZKA C.D. 29.10.04, 13:07
      hello!
      a ja dzis tryskam dobrym humorem od ranasmile i w zasadzie nie wiem dlaczego??? a
      moze podwiadomie bo dzis przespalam pierwsza noc z nasionkami hihihi ale jestem
      glupia ze sie z tego ciesze prawda??
      Dzis moj 14dc, II piekne kreseczki na tesciku owu wyszly i wszystko zmierza w
      dobrym kierunkusmile))
      A co u Was? jakies testowanko bylo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka