magdulka26 15.11.04, 11:46 Ok jest nowy watek laseczki . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:49 fajnie. Cos czuje, ze jeszcze dluuugo tu zostane. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:50 No jak Ewkaczo tu dzis dotrze,to bedzie miala czytania Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:54 Nio będzie miała co poczytać).Tromyszko ja wierzę że Wam sie udało czuję to w moczu . Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:55 Tromysza, a jaka miałaś tę drugą kreseczkę. U mnie była szeroka ale blada. U Mamaszyma były cienitkie. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:55 A jakie miałayście testy ,ja mam ochotę na test ale boję się.Od dzis nie jem juz duphastonu. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:01 Ja miałam Quick View i z reguły tylko ten kupuję. Raz tylko miałam inny i nie podobał mi się. Podobno ten Quick jest najlepszy, najszybciej wykazuje ciążę. Spróbuj Magdulko, bedziesz miała święty spokój. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:04 Cieszy mnie to że od wczoraj po południu nie plamię).W tamtym cyklu plamiłam aż do samej @.Dziś jest dopiero 25 dc chyba jest za wczesnie na test. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:08 ja tez robilam Quick. chyba dosc szeroka. tzn. byla szerokosci co testowa, moze odrobinke grubsza. Ale nie pamietam. Wywalilam, wyparlam. Teraz mnie kusi, zeby isc do apteki po drugi, ale boje sie. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:13 Testy w tą stronę się nie mylą .Skoro były II to i będę.Prosze mi tu nie marudzić drogie mamusie ,dzidzia się tylko stresuje. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:14 magdulka, ale powiedz mi jeszcze raz. Temperaturke mam wysoka? A znasz jakies linki gdzie cos jest napisane na ten temat? Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:27 Oj Magdulko, ty awsze potrafisz poprawić nam humor. Oby twoje słowa znalazły potwierdzenie w rzeczywistości Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:31 Biedna magdulka zwariuje z nami. I z naszymi (a raczej z moimi) glupimi pytaniami na ktore musi odpowiadac tysiac razy. Chyba az uciekla Odpowiedz Link
kasiuula WOW, Tromycha, Mola 15.11.04, 12:37 O BOŻE co za wieści!!!! Dziewczyny nie bądźcie głupie, przecież tyle na to czekałyście. Jestem pewna, że Wam się udało. Ojej, ale Wam zazdroszczę!!! Tromyszko, temperaturę masz naprawdę ciążową, więc się kobito ciesz i nie szukaj dziury w całym. Cieszę się strasznie!!! Gratuluję Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:38 Nie nie uciekłam ,szukałam cos o tempce dla Was.Ale jak na złość nic takowego nie znalazłam.Ale posłuchajce mądrej koleżanki ,podwyższona tempka +pozytwny test to CIĄŻA !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:00 Gdzie jesteście dziewczyny, jestem taka poruszona waymi wieściami a Wy gdzieś zniknęłyście!! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:01 Ja jestem cały czas,zaczynam dostawać głupawki ,co chwilkę ściagam gatki i patrzę co się dzieje na wkłądce ) Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:04 U mnie totalna pustynia, susza. Ale tak zawsze bywało przed @. Ale mi serce łomoce w piersi. O mały włos nie wyskoczy. A wczoraj dopadła mnie taka cholerna zgaga, że szok. Niedy nie miałąm zgagi. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:03 jestem, jestem. Robie afere w banku. Ktos mi wyslal kase i jakims dziwnym trafem nie dostalam jej Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:06 Naprwdę Tromyszko strasznie się cieszę, bo wierzę że Ci się udało. To prawda co pisała Magdulka w tą stronę testy sie nie mylą. Fajnie, że wreszcie któraś z nas może napisać posta pt "Dwie krechy" dla mnie to znak że też mi się kiedyś musi udać Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:07 zgaga to nastepny sympton ciąży) www.bajbus.pl/index.phtml?ids=ciaza&kat=czyjuz www.bajbus.pl/index.phtml?ids=ciaza&kat=dl9mies&tmt=uzywki Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:10 niemowle.onet.pl/1095865,4,1,1117,7551,wszystko.html -www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=32- Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:17 To takie pieczenie w gardle, hmmmm jak tu ją opisać. No czasami to teściowa jest zgagą. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:26 Ech moje kochane cięzaróweczki zaczyna się hiiihi.Piszcie o swoich dolegliwościach chętnie posłucham.Napiszcie mi jakie miałayście objawy zanim zrobiłyście test.Tromysza na kiedy masz termin @ ,ile wcześniej zrobiłyście test.Każda informacha jest ważna kochane mamusie.Tak wasze dzieci będę z lipca ale super ,na polu ciepło ,spacerki ech ale Wam zazdroszczę.Tylko ja biedny zuczek zostanę sama(( Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:27 Magdulko, no a ja?? Też tu cholera jeszcze jestem Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:29 ja powinnam dostac @ dzisiaj. nie mialam zadnych objawow. na okres mialam. kurcze, to po prostu niemozliwe, zebym byla w ciazy. To sie nie zdarza. mi sie nie zdarza. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:31 Głupia tromyszka, głupia tromyszka..... Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:34 Kochana wszystko przemawia za tym, że się udało!! Temperatura, test... och kobito jak Ci dobrze Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:37 kasiuula, ale ta druga kreska byla slabiutka. Ledwo widoczna. W lazience jej nie widzialam. Dopiero przy swietle dziennym. Dlatego nie jestem pewna. Jaka mam pewnosc, ze nie zwariowalam? Zadna. Dzis juz nic nie wiem. Jutro sie wszystko wyjasni. Albo w srode. Jedynie ta temperatura mnie pociesza. Ale moze ja mam taka zawsze? nie mierzylam. Wiem, ze marudze, ale...w glowie mam chaos Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:43 Spokojnie, test robiłaś popołudniu i myślę, że dlatego ta kreseczka była słaba, poprostu miałaś "rozżedzony" mocz, a temperaturę masz za wysoką, aby to była Twoja "normalna" temperatura. Kochana pewnie to ciężko uwierzyć, ale przecież w końcu kiedyś musiało się to tak skończyć. Pewnie już nawet przyzwyczaiłyśmy sie do tych wszystkich "starań" i trudno Ci uwierzyć że CEL ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY, że te staranie już nie będę Cię dotyczyć, ale przecież to WSPANIAŁE. Odpowiedz Link
mola16 objawy??? 15.11.04, 13:37 Jeśli to jest to o czym tak my wszystkie myślimy i czego pragniemy to dodam, że u mnie wyglądało to tak: - 7 dni po owu bolał cały dzień brzuszek, - test w 25dc pozytywny ale słaba różowa kreseczka, - piersi ciut większe ale tylko ciut i nie bolą (zawsze przed @ bolały), - częstsze siusiu (ale dzis jakby w normie), - od czas do czasu czuje pobolewanie w prawym boku(jakby jajnik czy co?) To tyle a ty Tromysza? Odpowiedz Link
tromysza Re: objawy??? 15.11.04, 13:43 ja tez mialam jakis bol okolo 7 dni po owu. tak jakby przedokresowo. Piersi tez mam wieksze. (ale moze utylam) i mam zaczerwienione sutki. czesto siusiam, ale ja zawsze, bo duzo pije. mnie tez dzisiaj bolal prawy jajnik. Troche wkurzaja mnie zapachy. Np. kilka dni temu wydawalo mi sie, ze wszyscy w pracy smierdza. Wczoraj moj maz jadl ruskie pierogi: smierdzialy niemilosiernie. Dzis ktos jadl chrupkie pieczywo Wassa. Co za smrod. Myslalam, ze zwymiotuje. Denerwuja mnie wlasnie takie duszne zapachy. To chyba tyle. i brzuch caly czas jak na @ Odpowiedz Link
mamaszyma Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:42 Ja miałam w jednym teście cieniutką a w drugim gruba i mało widoczna. ta cienka była lepeij widooczna. Ale podobno moze sie zdazyc, ze w okolicach @ test wyjdzie pozytywnie chociaz ciąży nie ma. No i ja jestem tego żywym przykładem. Mam nadzieję, że tylko ja tak miałam. Z całego serca życze Wam, żeby u Was to było TO! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 14:51 A co tu taka cisza jak makiem zasiał.Hej dziewczynki kochane gdzie jesteście. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 15:31 Cisza bo coś było z serwerem, i nie mogłam nigdzie zajrzeć. Ale juz wróciłam. Ty Magdulko masz tyle cierpliwości i czekasz spokojnie na wredną @? Aż podziwiam cie naprawdę. I jeszcze potrafisz nas tu wszystkie pocieszać. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 15:36 Czekam ,czekam ,nie zrobie testu ,chyba że @ nie przyjdzie do piątku.A Was zawsze pocieszę i służę dobrą radą ) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:14 Mamusie zamilkły .................. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:18 BOZE DROGI!!! CO JA WIDZE!!! OCZOM NIE WIERZE!!!] MOJA TROMYSZKA W CIĄŻY????))) Ej, Ty przeciez mialas na mnie zaczekac, coo?? Czytajac wszystkie te Twoje objawy doszlam do wniosku ze na 99% jest to ciaza. Test moze byc slabiutki po pierwsze ze wzgledu na rozrzedzony mocz a po drugie w dniu spodziewanej @ wcale nie musi byc b.wyrazny. Jesli chodzi o temp (mierze juz 3cykl) tuz przed@ zawsze mialam podwyzszona od 36.9 do 37.2 a w dniu kiedy przyszla@ juz rano spadla mi do 36.6. Wiec nie wiem jak to jest u Ciebie, oby jednak @ sie nie pojawila czego ZYCZE CI Z CALEGO SERCA!!!! Acha i CHCIALABYM bardzo zebys jednak ten test powtorzyla bo sie po prostu skrece z tej niepewnosci nie mniej niz ty..... Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:21 mola a Ty tez sie nie ociagaj tylko w srode powtarzaj test!!!!CZEKAMY NA WYNIKI!!! Magdulka jesli o Ciebie chodzi to kurcze tez mi tu cos ladnie pachnie ciążą hihihi Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:25 Ewcia a skąd Ty u mnie czujesz ciąże cio ????????Czy jakieś feromony czy co? Nasze laseczki zaszalały nie mozna powiedzieć.Spisały sie na 5+.My zostaniemy na szarym końcu ( Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:35 magdusiu te twoje plamienia ktore nagle ustaly i powiekszone piersi....tez jak najbardziej moga o tym swiadczyc Ja to napewno zostane na szarym koncu (jeszcze biorac pod uwage tarota hihihi);dzis bylam na hormonkach i we wtorek po poludniu juz bede miala wyniki Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:45 Co do plamień to się zgodzę ,ustały .Ale cycki są normalne.To tylko cisza przed burzą ja to czuje.Ona przyjdzie lada dzień środa /czawartek jestem tego pewna.Ewcia zostaniemy tu razem z pamietką i kasiulą. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 08:04 Dzięki dziewczyny za miłe słowa otuchy, ale jak wiecie te nasze testy są do powtórzenia. Ale cieszymy się naprawdę. Jakie to niesamowite uczucie zobaczyć tę różowiutka kreseczkę. A już myślałam, że nigdy jej nie zobaczę. A my tu zostaniemy z wami do tego momentu, aż wszystkie kochaniutkie dziewczyny zaciążą. Będziemy tu choćby do końca świata i jeden dzień dłużej. Odpowiedz Link
tromysza Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:44 Czesc dziewczynki co slychac? Wczoraj musialam wyjsc na wywiad i juz nie wrocilam. Nie dostalam @. Ale brzuch mnie boli strasznie. Mam juz dosc tego czekania. A boje sie zrobic test. A co u Was? Powiem Wam tylko jedno: bylam wczoraj z mezem na kolacji. Zamowilam lososia z grilla (uwielbiam) i kiedy mi go przyniesli myslalam, ze zwymiotuje. Smierdzial ohydnie. Taka ryba jechal, ze szok. Nie moglam go zjesc. A maz mowil, ze smakuje normalnie. Dobrze. Wiec albo naprawde poprosze kaftan albo... Buziaki Odpowiedz Link
kasiuula Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:48 Tromyszko ,dlaczego powtórz test. Czy Ty nie widzisz kochana, że się Wam udało?? Ślepa czy co?? Odpowiedz Link
tromysza Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:51 Powtorze. jutro rano. Wole dostac @ niz zobaczyc 1 ohydna kreske. kasiuula, jesli mi sie udalo to czemu czuje sie jak przed @??????????????????/ przeciez to sie kupy nie trzyma. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:56 Oj trzyma się kupy Tromyszko, trzyma. Zapachy, piersi, brak @ i dwie kreski.... Co Ci się kobieto kupy nie trzyma??!! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:50 Tromyszko jak Ci smierdzi do dobry znak słonko )@ nadal nie ma to też dobrze.Jesteście obie z Molą w ciazy ,ale z Was niedowiarki hihihi.Ja jutro ,góra w czwartek będę mieć wiselczy nastrój więc pewnie tu nawet nie zaglądnę.Szkoda zakłócać tak miłej atmosferki).Jest super ,moje kochane cięzaróweczki buziaki. Odpowiedz Link
tromysza Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:52 lepiej przyjdz, bo moze ja tez bede wyc. A moze jestes w ciazy? Nie badz taka pewna, dziewczynko. Odpowiedz Link
mola16 Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 10:11 A dlaczego mi nic nie śmierdzi? Jak na razie zjadam wszystko co na talerzu, inne zapachy też mi nie przeszkadzają. Odpowiedz Link
pamietka Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 10:19 Hejka Ciężarówki i Starające się prosze tutaj nie siać niepokojów - dwie kreski oznaczają ciążę!Dwie kreski + wrażliwość na zapachy - na pewno ciąża! I koniec - żadnych wątpliwości Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:09 Tromyszko czytałam kiedyś post takiej dziewczyny.Pisała w nim że miała bóle @ do tego stopnia że chodziła z podpaską w majtkach z tamponami w torebce.@ nie przyszła a ona jest w ciąży.Takie bóle są normalne macica sie powiększa i stąd ten ból. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:14 hmm... ja tez chodze z podpaska. A Ty mola opamietaj sie. Zachowujemy sie jak nienormalne i nasze dziewczyny nas stad niedlugo wyrzuca buziaki Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:20 Poczytajcie inne posty z forum ciąża ,wkleję Wam. ..ja mmiałam a raczej dalej mam objawy takie jak TY tylko brzuch trochę dzisiaj mnie bardziej boli ,dzisiaj robiłam test i dwie kreseczki)pozdrawiam ..zrobiłam test dwa dni po tym jak miałam dostać @ i wyszedł pozytywny, jedynym dodatkowym objawem jest ból podbrzusza. ..usmiechnelam sie sama do siebie bo piszesz o delikatnych bolach podbrzusza a mnie po prostu rozrywalo! myslalam ze umre, siedziealam non stop w wwannie i ryczalam, przekonana ze to idzie miesiaczka jakas hardkorowa, a potem test, ...ja jestem w okolo 3 tyg od poczatku prawie bola mnie piersi zrobilam test jeszcze jeden dzien przed okresem wyszly 2 mam wstret do jedzenia boli mnie podbrzusze jak na okres kuje mnie w jakby jajnikach mam uplawy mokre i czasem wrazenie ze mi cos wylatuje z muszelki jak bym miala okres dostac pozatym mam kiepskie samopoczucie l)) Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:31 magdulko, jestes taka kochana , a gdzie to jest: czyj to post? zaraz tam wejde Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10669&w=17097033 Odpowiedz Link
zebra102 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:37 Mnie też tak strasznie, strasznie bolało podbrzusze. Myślałam że @ się zbliża i trzeba coś od bólu albo wiesiołki i inne na PMS. Zrobiłam test (o nazwie Pretest) 3 dni przed @ i była blada druga kreseczka. A bóle z dnia na dzień jeszcze gorsze. Od soboty biorę Duphaston i nospę. Dziś termin @, bóle jakby mniejsze . Wczoraj zrobiłam test HCG z krwi. Dziś wieczorem odbiorę wynik, tylko nie wiem jaki ma być, co będzie oznaczał. Czy mogę prosić mądrzejsze koleżakni o pomoc: Czy beta i HCG to to samo? Jaki wynik HCG co oznacza? Po tych staraniach to aż trudno uwierzyć że mogło się udać. Ale jeśli to dzidziuś urodzi się 28 lipca. Czyli jednak byłby to Październik (30 lub 31) Tromyszko, Mola a Wasze? Moze będziemy rodzić razem? Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:31 Wiem, że zwariowałam i mam schizki. Zyję w dwóch światach, jeden to ten co jestem w ciąży drugi to tam gdzie nie jestem. Jutro drugie testowanko, oby tylko ta kreseczka była wyraźniejsza. Ja juz byłam na forum ciąża i czytałam o tych pierwszych objawach i nawt wyrukowałąm sobie i wzięłam do domku poczytać. Jak poszłąm na aerobik mój mąż chyba to przeczytał (choć już i tak stwierdził, że jestem nienormalna)bo rano zapytał się mnie: "I co jaki masz dziś śluz? Rozciągliwy? A piersi bolą?" Normalnie się ze mnie nabijał. Ale wytłumaczyłam mu jakie to dziewczyny maja problemy z zajściem, jak długo się starają, jakie leki i wspomagacze, testy owu, jakie choroby leczą i wiele innych to w końcu zamilkł. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:38 Ja tez tak czuje. Ze jestem w dwoch roznych swiatach. Jedna druga tu, druga, z ndzieja tam, wiedzac, ze lada moment byc moze bede musiala ja stamtad wyciagnac. A nie dolozyc druga. uff. A moj maz mowi o Was: liga rzadzi, liga radzi, liga nigdy Cie nie zdradzi. Odpowiedz Link
zebra102 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:43 Ha ha mój mąż tez wciąż uważa mnie za paranoiczkę i się ze mnie śmieje. Tez jestem w dwóch światach. Z jednej strony planuję rodzić w lipcu, a jednocześnie myślę kiedy następna owulacja i żeby mi mąż nie wyleciał gdzieś, bo trochę lata. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:46 Ja mojemu też wczoraj powiedziałm o wstepnym terminie narodzin (obliczyła z jakiegos kalendarzyka z www) ale uprzediłam, żeby się ze mnie nie smiał. I o dziwo stwierdził, że myślał, że powiem mu cos głupszego. Ale on i tak stwierdził, że my wszystkie na tym forum jesteśmy świrniete. (hmmm, chyba coś w tym jest, widze po sobie) Odpowiedz Link
ewkaczo HALLO! 16.11.04, 10:50 Za szybko poszedl eneter. Witam was wszystkie goraco. W koncu pojawila sie pamietka bo juz myslalam ze gdzies sie zapadla pod ziemie, nie wspominajac juz o tromyszy ktora wczoraj rozsiala burze nerwow i nagle zniknela Ale wszystkie jestescie i to najwazniejsze. tromyszko- jak nie powtorzysz jutro rano testu to sie na Ciebie obraze a raczej wszystkie sie obrazimy prawda dziewczyny? Odpowiedz Link
tromysza Re: HALLO! 16.11.04, 10:57 kochana, witaj!!! Ale sie ciesze, ze jestes. musimy sie koniecznie umowic na czacie. teraz mam zapieprz. Aha, je tez sobie, chora psychicznie, wyliczylam termin, 24 lipca Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:55 Ach te nasze ciężaróweczki straciły głowę ))Testujcie testujcie i zarażajcie nas,infekujcie itp. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:58 Dziewczynki, ja bym bez Was zwariowala. Wiem, ze jak dostane @, to bede miala sie komu wyplakac. Ewciu, pisz co u Ciebie!!!!!! dostalas maila Odpowiedz Link
tromysza acha 16.11.04, 10:59 ciagle latam do kibla sprawdzac czy dostalam @. nie mam ochoty na fajki brrr, ale na kawe mam. I brzuch mnie troche przestal bolec. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 11:00 juz na ciebie czekaja 3 odpowiedzi tromyszko a co u mnie...na razie stara bida...wszystko zaczynam od poczatku-dzis 4dc,@sie konczy bo u mnie to tylko 4 dni i znow trzeba bedzie dzialac Odpowiedz Link
pamietka Ewcia trzymaj się :) 16.11.04, 11:05 u mnie 6 dc (licze tylko dlatego,że musze brac duphaston). I to jedyna rzecz jaka robię w tym miesiącu - tj. jesli chodzi o starania. Aha, i oczywiscie zamierzam kochac sie z moim mężem Odpowiedz Link
mola16 Termin. 16.11.04, 11:50 O kurcze, tyle się napisałam i prąd uciekł. Ja też obliczałam termin narodzin na dwóch rózych stronach, raz mi wyszło, że narodziny byłyby 25 lipca a raz 28 lipca. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli Tromysza to w tym samy czasie bedziemy lezały na porodówce. A w moim mieście budują nowy oddział położniczy, tamten poprzedni był ohydny. Odpowiedz Link
tromysza Na zawsze nie !!!! 16.11.04, 12:02 Tylko dopoki wszystkie nie zaciazymy i nie przeciesiemy sie na ciaze. Wtedy utworzymy wlasny watek: "wariatki w ciazy". Mola, wypluj to slowo: zawsze. To bylaby trauma. Ewcia, ze 15 min bede mogla Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Na zawsze nie !!!! 16.11.04, 12:07 dobra daj znac jak bedziesz na czacie;wyslalam juz zdjecia na ten drugi adres Odpowiedz Link
ewkaczo oj juz nic nie wiem... 16.11.04, 12:08 kurcze...co tu zrobic zeby juz byc w ciąży??? ale glupie pytanie,prawda??? wiem,wiem ale ja tez powoli wariuje Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 12:34 Może źle się wyraziłam, zostaniemy tu dopóki ostatnia z dziewczyn nie zaciąży i tak jak Tromysza piszesz przenosimy się na ciąża. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 14:53 Podskoczmy troche do góry, bo się gdzieś na szarym końcy znajdziemy. My tu gadu gadu na czacie, a wątek spada Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 15:46 No tak, ja dziś nie mam czasu na czat więc tylko jak mam wolną chwilke zaglądam tu na forum ale jakoś puściutko Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 15:46 Mola, juz pewnie wiesz... nie jestem w ciazy ale juz sie wyplakalam dziewczynom na czacie i mi lepiej. Ale Ty jestes!!! Wiem to. Przynajmniej Ty. P.S mi sie to w nocy snilo. mam intuicje zajebista Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka 16.11.04, 16:30 nie dostalam tej cholernej @. Ale zrobilam test w pracy. i wyszedl negatywnie. to nie byl Quick tylko jakis pretest...tak sie nazywa. mialam dola strasznego, ale juz mi przeszlo. Teraz zastanawiam sie gdzie moja @? Ale kanal te starania. Trauma. nigdy wiecej nie testuje przed @ Odpowiedz Link
zebra102 Re: Tromyszka 16.11.04, 16:58 Ja też robiłam pretest i był najpierw negatyny a potem jaśniutka kreseczka. IDZ NA KREW! Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:38 tromyszko,bedzie dobrze...wrocilam z silowni i zaraz znow wychodze Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:41 gdzie mam wejsc tromyszko??? na czat? a moze to nie do mnie mowilas? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:40 mola a jak ty sie czujesz? jakie masz objawy teraz? jak zatestujesz jutro to daj znac. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:47 mowilam do Ciebie. o jutrze. Zebys jutro weszla Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:51 kasilku, oczywiscie ze bede...tak do 13.00 napewno i nie martw sie juz! jestem z Toba cala dusza Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:53 To do zobaczenka. Wejde jutro o 13. Caluje. ide sie wyplakac mezowi. jestem jednak rozwalona Odpowiedz Link
mola16 Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.11.04, 07:52 Robiłam rano test i wyszedł negatywny. Czekam na @. Nie jestem w ciąży, a przecież miałam takie typowe jej objawy. Ja chyba zwariuję!!! Jest mi żle, ryczeć mi się chce, jestem rozdrażniona, nie wiem co myśleć. Znów życie ze mnie zadrwiło. Nie mam już sił. Po co ten cholerny test w niedzielę pokazał tę kreseczke, przynajmniej nie miałabym nadzieji. Oj nie wytrzymam. Widocznie tak miało być. Już miałam nadzieje Tromyszko, że chociaż ty ale widzę, że obie jesteśmy w takim samym dołku. Zostajemy tu za Wami dziewczynki i zaczynamy nowe starania. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.11.04, 08:18 Molu moze jeszcze było za wczesnie na tescik???? Moze jeszcze nic straconego? Trzymam mocno kciuki za Ciebie)))) Mam nadzieje ze nie gniewacie sie ze weszłam Wam w wątek?? Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
mola16 Re: Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.11.04, 08:52 Dzięki Katrin za słowa pocieszenia, ale już straciłam nadzieję. Testowałam przed @ bo w 25dc i 28dc. Przedłużyłam branie Duphastonu i teraz to na serio rozregulowałam sobie cykl. Odpowiedz Link
tromysza Test znow zwariowal? 17.11.04, 09:43 A ja? nie mam @. Spoznia sie juz trzy dni choc normalnie nie spoznia sie wcale. I robilam rano test. Quick. Pozytywny. ku.............. czy to sa zarty?????????? druga kreska blada, ale widocznia. Duzo bardziej niz w niedziele Odpowiedz Link
tromysza mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:46 Od trzech dni chodze z podpaska. Biore No-spe tak mnie boli brzuch. Dzis czuje straszne swedzenie piersi. ja po prostu oszaleje. Wczoraj sie wyplakalam mezowi, a dzis? Zrobilam ten test rano tylko dlatego, ze dziewczyny czasem pisze, ze jest negatywny, kiedy jest ciaza. Bo mocz rozrzedzony. ja oszaleje. ja ciagle biegam do lazienki sprawdzac czy dostalam @. ja sie nadaje do Tworek. Mola, biedaku... kto lub co nam to robi???? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:50 Zadne Tworki, bardziej na porodówke za 9 miesiecy hihihiihih)))))) Chyba dla własnej pewnosci powinnas zrobic beta HCG z krwi i potwierdzic swoja kruszynke))))))))))))))) Szybko do laboratorium na wampirka i czekamy na wysoka bete))))Kasia Odpowiedz Link
zebra102 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:56 Tromysia, Mola, Ja już nic nie rozumiem. Raz macie bladą kreseczkę, raz wcale? Ale @ nie ma? Tak blada kreska nie pokazuje się bez powodu. Zróbcie HCG z krwi, przynajmniej będziecie wiedzieć, a tak tylko się zadręczacie. Jeśli to nie ciąża (tfu, tfu odpukać w niemalowane) to może trzeba wziąć coś na wywołanie, uregulowanie. Ale tak naprawdę to myślę, że nie jesteście w stanie uwierzyć we własne szczęście, a takie zadręczanie się fasolce nie służy. No i my też domagamy się wiedzieć! Odpowiedz Link
aquarius72 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:57 Tromyszo - jesteś w ciąży. Czułość testu jest 25 jednostek, więc jeśli jest coś koło tego, to test może wyjść mało wyraźny. Lepiej zrobić test z krwi, bo tu nie jest ważna pora testowania, ale skoro test z moczu wyszedł pozytywny, to ciąża po prostu jest i kropka GRATULACJE Napisz, kiedy wpisać Cię na listę ciężarówek Twoja Pani Statystyk Odpowiedz Link
tromysza Do pani "socjolog" :) 17.11.04, 10:03 Robilam test w niedziele kolo poludnia: slaba druga kreska. (ale nie pilam duzo. test quick), robilam wczoraj kolo 15 (duzo pilam), pre-test (czy jak tam to sie pisze): negatywny (ale duzo pilam). Wyplakalam sie mezowi i ... ciagle nie dostalam @, a mam super regularne. od kiedy skonczylam 14 lat: jak w zegarku. co 28-29. A dzis jest 32 dzien. Dzis rano zrobilam Quick: pozywtywny. Poza tym brzuch od tygodnia boli mnie jak na @. I piersi sa jakies dziwne. Tyle. Jutro rano ide na badanie krwi. Czy mogl wyjsc negatywny test jak jestem w ciazy? Odpowiedz Link
tromysza acha i intuicja 17.11.04, 10:05 jestem pewna, ze cos jest nie tak. Nie wiem tylko czy to nie jakas biohemiczna franca. Ale moj organizm mowi mi, ze tam sie cos dzieje. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: acha i intuicja 17.11.04, 10:18 tromysza napisała: > jestem pewna, ze cos jest nie tak. Nie wiem tylko czy to nie jakas biohemiczna > franca. Ale moj organizm mowi mi, ze tam sie cos dzieje. Każda ciąża jest na początku biochemiczna. Przestaje nią być dopiero, jak pojawi się na USG (najwcześniej ok. 6 tygodnia od daty OM). Trzeba tylko trzymać kciuki, żeby ciąża się utrzymała - więc trzymam PS. Skoro nie ma żadnych plamień, a jesteś już po terminie @, to powinno być OK Odpowiedz Link
mola16 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 10:08 Ja nie mam @ bo biorę Duphaston i o 3 dni za długo, bo jak zobaczyłam w niedzielę tę druga kreseczkę to brałam jeszcze przez 3 dni ten lek, żeby nic nie zagroziło fasole. A tu co? Żadnej fasoli nie ma, i juz straciłam nadzieję że kiedyś będę. Mam totalnego doła. Nie robię żadnych testów ani sikanych ani z krwi. Nie będe i już. Czekam na @. Odpowiedz Link
tromysza Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 10:13 mola, lepek do gory moze niepotrzebnie robilysmy te testy? trzeba robic kilka dni po spodziewanej @. A jak za wczesnie to tylko sie w glowie miesza. magdulka ma racje. mola...nie smuc sie. przeciez bedziemy w ciazy wszystkie tu Odpowiedz Link
tromysza ile sie czeka na wyniki testu z krwi? 17.11.04, 10:15 moja kolezanka miala od razu.... moge przyjsc bez zapisow? jak pojde rano jutro, to kiedy wyniki? Odpowiedz Link
kingakw Re: ile sie czeka na wyniki testu z krwi? 17.11.04, 10:19 Tromyszko ja Ci od wczoraj truje, że Ty z ciążowymi objawami latasz. Mam nadzieję, że test krwi wszystko ostatecznie wyjaśni. Na wyniki mojego testu czekałam dobę. Odpowiedz Link
mola16 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 10:18 No i jeszcze ten internet drwi ze mnie co chwilę mam brak możliwości wyświetlenia strony. Już wszystko mnie wkurza. Po co ten głupi test pokazywał mi tę kreskę. Jakby nie pokazał w ogóle byłabym o niebo spokojniejsza. A tak???? A ty Tromysza masz dużą, bardzo dużą szanse na fasolkę. Już nie pisze, że to jest na pewno bo coś o tym wiem. Odpowiedz Link
kasiuula Tromyszko kochana 17.11.04, 10:21 i znowu dobre wieści. Jednak intuicja mnie nie zawiodła! Czułam, że Ci się udało i dalej tak myślę. Cholewcia, nie wiem czy wierzyć tym pre-testom bo ich nie znam, a Quik jest dobry. W każdym razie szansa jest ogromna. Jeżeli na Quiku z porannego moczu jest wyraźnie druga krecha to myślę, że kochana Tromszko osiągnęłaś upragniony cel. Życzę Ci tego z całego serducha. Myśl pozytywnie, że jesteś i postaraj sie nie denerwować, bo to i tak nic nie da. Pzrecież to że nie ma @ - to też coś oznacza. Odpowiedz Link
aquarius72 Do Moli 17.11.04, 10:20 W Twojej sytuacji (jeśli @ nie przyszła w terminie, a test był słabo pozytywny) doradzałabym jednak zrobienie testu z krwi. Odpowiedz Link
pamietka TROMYCHA 17.11.04, 10:19 Nie żałuj kasy tylko natychmiast leć do jakiegos labolatorium! Po co się tak męczyć. Sprawdzisz i będziesz miała z głowy. Ten stres nie służy ani Tobie ani fasolce bądż groszkowi! NATYCHMIAST! Odpowiedz Link
justasss Re: mnie odwioza do Tworek 18.11.04, 09:06 Boże dziewczyny czytam Was i cieszę się, że nie tylko ja jestem taką wariatką. Jak mi dobrze z tą świadomością... by myślałam, że ze mną coś nie tak. Ja też wariuję, @ miała być w poniedziałek a dziś już czwartek (BOŻE DOPOMÓŻ!), też mam pobolewania i kłócie jajnika. W poprzedniej, nieudanej ciąży nie miałam takich objawów. Cycki mi wariują, są duże bolące a brodawki, lepiej nie dotykać! Życze wam udanych prób i (mimo wszystko, mimo tematu który nas połączył) DZIĘKUJĘ ŻE JESTEŚCIE. Kto by wysłuchał, jak nie wy tych wszystkich żali, nadzieji i rozpaczy z powodu @@@@@? Pozdrówka Odpowiedz Link
zebra102 Re: Tromyszka i inne CD 17.11.04, 10:19 Mola, Tromysia, Jak Wam wyjdą trzy kreski na tescie to obiecuje Was w tych Tworkach odwiedzać, tylko poproście o kaftany z gumką w pasie. Nie zdręczajcie się, idźcie już do tych wampirków. JUŻ !!!! Odpowiedz Link
mola16 Do aquarius72 17.11.04, 10:27 Ale ja pierwszy miałam pozytywny słaby w 25dc a w 28dc nic, zero kreski. Tylko ta niebieska cholera. A @ nie mam bo do wczoraj brałam Duphaston, i teraz już nic nie wiem. Ale dzięki za radę, nie wiem czy skorzystam z badania krwi. Cholera a miałam takie typowe objawy. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Do aquarius72 17.11.04, 10:53 Nie chcę Ci robić płonnych nadziei, ale były takie przypadki, że testy sikane w ogóle nie wychodziły, a ciąża jednak była... lepiej sprawdzić, tym bardziej, że bierzesz duphaston i nie powinnaś go odstawiać zanim nie wykluczysz ciąży. Odpowiedz Link
tromysza Pojde po pracy 17.11.04, 10:30 Dzis mnie nikt stad nie wypusci. A poza tym moj maz mowi: czekamy na @. na test krwi jutro rano: bez paniki. I badz tu madry. On do tego podchodzi superracjonalnie i sie smieje. Czy wiecie, ze ja wczoraj co 5 mierzylam tempke i wkladalam tamm palec, zeby sprawdzic czy przyszla @. (przepraszam za szczegolowosc). I jeszcze jedno:L jestescie kochane. Jestescie superkobietami. Wszystkie jak jeden maz. I to jest super. Ze jest takie miejsce. I w tym wszystkim nie jestescie same. Czy wiecie, ze zadna moja przyjaciolka nie wie co przezywam? no jedna, ktora ma juz dwojke dzieci (jedno w drodze) i superdoswiadczenie. Ma zapalenie oskrzeli, a ja ja zadreczam a poza tym nikt nie wie. oprocz meza. i mojej mamy. Dzieki dziewczyny, mola ))))))))))))) to dla Ciebie usmiech. Bo dzis jestesmy na tym samym wozku. Zrob test z krwi. jaki sikany robilas? Odpowiedz Link
mola16 Re: Pojde po pracy 17.11.04, 10:36 Oj Tromysza, dzięki z usmieszki, ale czuję, że ty masz nie taki sam wózek, ty masz karetę. POczekam jeszcze 2-3 dni jak @ nie przyjdzie wtedy zrobię test z krwi. Czały czas mi sie chce buuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
tromysza Re: Pojde po pracy 17.11.04, 10:54 A ja mam wrazenie, ze zwariowalam. Really. Czuje sie jak w czeskim filmie, ktory sama sobie funduje. Mam zablokowane funkcje, cha cha, mozgu. jakis odlot. A najgorsze jest to, ze ja teraz caly czas nerwowo chichocze. Powinam leki brac czy co Dziewczynki te ktore sledzicie te wariackie zmagania: moja mama mowi: wyluzuj za 2-3 dni sie wszystko wyjasni Zartuje. jutro bedzie wiadomo. A mola tez idzie jutro. bo jak nie to... nakopie jej Odpowiedz Link
kasiuula Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:01 To trzeba przyznać - to naprawdę czeski film. Ja śledzę go od początku i parę razy się pogubiłam, a co dopiero jak ktoś wpada tu od czasu do czasu. Nie jest w stanie tego zrozumieć. A pomyśl sobie droga Tromyszko, co pomyślałby jakiś obcy facet, który w dodatku nie ma w domu takiej wariatki jak my ))))))))))) Już widzę jego wielkie oczy!!! Mam wybujałą wyobraźnię, ale mam nadzieję ze Ty też bo się trochę uśmiejesz. Odpowiedz Link
mola16 Wciry 17.11.04, 11:25 No ciekawe jak ty mi Tromyszko nakopiesz?? ))))) Ale obiecuję, że pójdę za 2-3 dni jak nie dostanę @, wcześniej chyba nie ma sensu. Chociaż już się nad tym zastanawiałam czy iśc czy nie iść ale postanowiłam sie wstrzymać. Trudno, przez następne kilka dni będę chodziła wkurzona jak smok. Odpowiedz Link
tromysza My chyba nie chcemy wiedziec co? 17.11.04, 11:31 ja sie boje... jestem nienormalna. Ja sie nie dziwie, ze dziewczyny na forum patrza na nas jak na wariatki. Normalna dziewczyna juz by poszla na badanie krwi, a ja? mam schize. ech, zawsze musze namieszac. Odpowiedz Link
kingakw UWAGA KOMUNIKAT! 17.11.04, 11:41 Wszystkie "wariatki" proszone są o pójście na badanie krwi. W przeciwnym razie może to spowodować masowe szaleństwo na forum, a co za tym idzie powstanie kompletny brak osób wiarygodnych. Toteż by ratować zdrowie pozostałych forumowiczek koleżanki "wariatki" Mola i Tromysza muszą natychmiast udać się do najbliższej przychodni .... na szczęście jeszcze nie zdrowia psychicznego Odpowiedz Link
tromysza Re: UWAGA KOMUNIKAT! 17.11.04, 11:50 A moze jednak psychicznego??? kto wie???? Odpowiedz Link
tromysza Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:25 Moja wybujala wyobraznia dziala jak zwariowana. Raz mowie do mojej @, a raz do wyimaginowanej fasolki. Jutro bedzie jasne. A do jutra pewnie nic nie zrobie w pracy. Dobrze, ze akurat mam luz. jutro mam wazne zebranie. musze sie przygotowac. A glowy nie mam w ogole to tego. Wariatki powinny w Tworkach siedziec, a nie pracowac. he he Odpowiedz Link
mola16 Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:36 Tromysza, już sama nie wiem co robić? A ile ten test z krwi kosztuje? (nie wiem czy jechać do bankomatu?) Odpowiedz Link
tromysza Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:57 chyba kolo 30 zl. A Ty w Wawie jestes? ja sie zastanawiam gdzie isc? Gdzie zrobic to badanie. A kiedy powinnas dostac @? Odpowiedz Link
tromysza nie chce nakrecac atmosfery, ale 17.11.04, 12:08 strasznie mnie mdli. moj kolega wrocil wlasnie z fajki. Jezu, jak to smierdzi. A ja palilam wczesniej Odpowiedz Link
mola16 Re: Pojde po pracy 17.11.04, 12:09 Nie ja do W-wy mam 400km. Ale jest u nas takie laboratorim czynne dość długo. Mam jeszcze 4 godz. na przemyślenia. A potem szybka decyzja. Co do @ to gdybym nie brala Duphastonu o 3 dni dłużej to powinnam dostać jutro ale teraz to pewnie z 2-3 dni. A Tobie już długo sie spóxnia? Odpowiedz Link
zebra102 ŻADNYCH testów 17.11.04, 13:03 Albo nie, nie róbcie ŻADNYCH testów. A jak w lipcu urodzidzie to znaczy, że na 100% byłyście w ciąży! Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 17.11.04, 12:14 TROMYSZKO ja nie moge!!!! juz jestem glupia chyba tak jak Ty... Odpowiedz Link