Dodaj do ulubionych

Tromyszka i inne CD

15.11.04, 11:46
Ok jest nowy watek laseczki .
Obserwuj wątek
    • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:49
      fajnie. Cos czuje, ze jeszcze dluuugo tu zostane.
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:50
        No jak Ewkaczo tu dzis dotrze,to bedzie miala czytania
        • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:54
          Nio będzie miała co poczytaćsmile).Tromyszko ja wierzę że Wam sie udało czuję to w
          moczu .
        • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:55
          Tromysza, a jaka miałaś tę drugą kreseczkę. U mnie była szeroka ale blada. U
          Mamaszyma były cienitkie.
          • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 11:55
            A jakie miałayście testy ,ja mam ochotę na test ale boję się.Od dzis nie jem
            juz duphastonu.
            • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:01
              Ja miałam Quick View i z reguły tylko ten kupuję. Raz tylko miałam inny i nie
              podobał mi się. Podobno ten Quick jest najlepszy, najszybciej wykazuje ciążę.
              Spróbuj Magdulko, bedziesz miała święty spokój.
              • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:04
                Cieszy mnie to że od wczoraj po południu nie plamięsmile).W tamtym cyklu plamiłam
                aż do samej @.Dziś jest dopiero 25 dc chyba jest za wczesnie na test.
                • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:08
                  ja tez robilam Quick. chyba dosc szeroka. tzn. byla szerokosci co testowa, moze
                  odrobinke grubsza. Ale nie pamietam. Wywalilam, wyparlam. Teraz mnie kusi, zeby
                  isc do apteki po drugi, ale boje sie.
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:13
      Testy w tą stronę się nie mylą .Skoro były II to i będę.Prosze mi tu nie
      marudzić drogie mamusie ,dzidzia się tylko stresuje.
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:14
        magdulka, ale powiedz mi jeszcze raz. Temperaturke mam wysoka? A znasz jakies
        linki gdzie cos jest napisane na ten temat?
      • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:27
        Oj Magdulko, ty awsze potrafisz poprawić nam humor. Oby twoje słowa znalazły
        potwierdzenie w rzeczywistości
        • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:31
          Biedna magdulka zwariuje z nami. I z naszymi (a raczej z moimi) glupimi
          pytaniami na ktore musi odpowiadac tysiac razy. Chyba az uciekla
          • kasiuula WOW, Tromycha, Mola 15.11.04, 12:37
            O BOŻE co za wieści!!!! Dziewczyny nie bądźcie głupie, przecież tyle na to
            czekałyście. Jestem pewna, że Wam się udało. Ojej, ale Wam zazdroszczę!!!
            Tromyszko, temperaturę masz naprawdę ciążową, więc się kobito ciesz i nie
            szukaj dziury w całym. Cieszę się strasznie!!! Gratuluję
          • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 12:38
            Nie nie uciekłam ,szukałam cos o tempce dla Was.Ale jak na złość nic takowego
            nie znalazłam.Ale posłuchajce mądrej koleżanki ,podwyższona tempka +pozytwny
            test to CIĄŻA !!!!!!!!!!!!!!!
            • kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:00
              Gdzie jesteście dziewczyny, jestem taka poruszona waymi wieściami a Wy gdzieś
              zniknęłyście!!
              • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:01
                Ja jestem cały czas,zaczynam dostawać głupawki ,co chwilkę ściagam gatki i
                patrzę co się dzieje na wkłądce smile)
                • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:04
                  U mnie totalna pustynia, susza. Ale tak zawsze bywało przed @. Ale mi serce
                  łomoce w piersi. O mały włos nie wyskoczy. A wczoraj dopadła mnie taka cholerna
                  zgaga, że szok. Niedy nie miałąm zgagi.
              • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:03
                jestem, jestem. Robie afere w banku. Ktos mi wyslal kase i jakims dziwnym
                trafem nie dostalam jej
                • kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:06
                  Naprwdę Tromyszko strasznie się cieszę, bo wierzę że Ci się udało. To prawda co
                  pisała Magdulka w tą stronę testy sie nie mylą. Fajnie, że wreszcie któraś z
                  nas może napisać posta pt "Dwie krechy" dla mnie to znak że też mi się kiedyś
                  musi udać
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:07
      zgaga to nastepny sympton ciążysmile)
      www.bajbus.pl/index.phtml?ids=ciaza&kat=czyjuz
      www.bajbus.pl/index.phtml?ids=ciaza&kat=dl9mies&tmt=uzywki
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:10
      niemowle.onet.pl/1095865,4,1,1117,7551,wszystko.html
      -www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=32-

Chcę zajść tak jak słoneczko smile
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:11
        co to jest zgaga? tak troche mdlo?
        • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:17
          To takie pieczenie w gardle, hmmmm jak tu ją opisać. No czasami to teściowa
          jest zgagą.
          • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:18
            o ja tez tak mam. Albo mi sie wydaje
            • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:26
              Ech moje kochane cięzaróweczki zaczyna się hiiihi.Piszcie o swoich
              dolegliwościach chętnie posłucham.Napiszcie mi jakie miałayście objawy zanim
              zrobiłyście test.Tromysza na kiedy masz termin @ ,ile wcześniej zrobiłyście
              test.Każda informacha jest ważna kochane mamusie.Tak wasze dzieci będę z lipca
              ale super ,na polu ciepło ,spacerki ech ale Wam zazdroszczę.Tylko ja biedny
              zuczek zostanę samasad((
              • kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:27
                Magdulko, no a ja?? Też tu cholera jeszcze jestem
              • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:29
                ja powinnam dostac @ dzisiaj. nie mialam zadnych objawow. na okres mialam.
                kurcze, to po prostu niemozliwe, zebym byla w ciazy. To sie nie zdarza. mi sie
                nie zdarza.
                • kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:31
                  Głupia tromyszka, głupia tromyszka.....wink
                • kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:34
                  Kochana wszystko przemawia za tym, że się udało!! Temperatura, test... och
                  kobito jak Ci dobrze
                  • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:37
                    kasiuula, ale ta druga kreska byla slabiutka. Ledwo widoczna. W lazience jej
                    nie widzialam. Dopiero przy swietle dziennym. Dlatego nie jestem pewna. Jaka
                    mam pewnosc, ze nie zwariowalam? Zadna. Dzis juz nic nie wiem. Jutro sie
                    wszystko wyjasni. Albo w srode. Jedynie ta temperatura mnie pociesza. Ale moze
                    ja mam taka zawsze? nie mierzylam. Wiem, ze marudze, ale...w glowie mam chaos
                    • kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:43
                      Spokojnie, test robiłaś popołudniu i myślę, że dlatego ta kreseczka była słaba,
                      poprostu miałaś "rozżedzony" mocz, a temperaturę masz za wysoką, aby to była
                      Twoja "normalna" temperatura. Kochana pewnie to ciężko uwierzyć, ale przecież w
                      końcu kiedyś musiało się to tak skończyć. Pewnie już nawet przyzwyczaiłyśmy sie
                      do tych wszystkich "starań" i trudno Ci uwierzyć że CEL ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY, że
                      te staranie już nie będę Cię dotyczyć, ale przecież to WSPANIAŁE.
    • mola16 objawy??? 15.11.04, 13:37
      Jeśli to jest to o czym tak my wszystkie myślimy i czego pragniemy to dodam, że
      u mnie wyglądało to tak:
      - 7 dni po owu bolał cały dzień brzuszek,
      - test w 25dc pozytywny ale słaba różowa kreseczka,
      - piersi ciut większe ale tylko ciut i nie bolą (zawsze przed @ bolały),
      - częstsze siusiu (ale dzis jakby w normie),
      - od czas do czasu czuje pobolewanie w prawym boku(jakby jajnik czy co?)

To tyle a ty Tromysza?
      • tromysza Re: objawy??? 15.11.04, 13:43
        ja tez mialam jakis bol okolo 7 dni po owu. tak jakby przedokresowo. Piersi tez
        mam wieksze. (ale moze utylam) i mam zaczerwienione sutki. czesto siusiam, ale
        ja zawsze, bo duzo pije. mnie tez dzisiaj bolal prawy jajnik.
        Troche wkurzaja mnie zapachy. Np. kilka dni temu wydawalo mi sie, ze wszyscy w
        pracy smierdza. Wczoraj moj maz jadl ruskie pierogi: smierdzialy
        niemilosiernie. Dzis ktos jadl chrupkie pieczywo Wassa. Co za smrod. Myslalam,
        ze zwymiotuje. Denerwuja mnie wlasnie takie duszne zapachy.
        To chyba tyle.
        i brzuch caly czas jak na @
        • kasiuula Re: objawy??? 15.11.04, 13:45
          Bój się Boga tromyszko, jak nic to ciąża !!!!
    • mamaszyma Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 13:42
      Ja miałam w jednym teście cieniutką a w drugim gruba i mało widoczna. ta cienka
      była lepeij widooczna. Ale podobno moze sie zdazyc, ze w okolicach @ test
      wyjdzie pozytywnie chociaz ciąży nie ma. No i ja jestem tego żywym przykładem.
      Mam nadzieję, że tylko ja tak miałam. Z całego serca życze Wam, żeby u Was to
      było TO!
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 14:51
      A co tu taka cisza jak makiem zasiał.Hej dziewczynki kochane gdzie jesteście.
      • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 15:31
        Cisza bo coś było z serwerem, i nie mogłam nigdzie zajrzeć. Ale juz wróciłam.
        Ty Magdulko masz tyle cierpliwości i czekasz spokojnie na wredną @? Aż
        podziwiam cie naprawdę. I jeszcze potrafisz nas tu wszystkie pocieszać.
        • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 15:36
          Czekam ,czekam ,nie zrobie testu ,chyba że @ nie przyjdzie do piątku.A Was
          zawsze pocieszę i służę dobrą radą smile)
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:14
      Mamusie zamilkły ..................
    • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:18
      BOZE DROGI!!! CO JA WIDZE!!! OCZOM NIE WIERZE!!!]
      MOJA TROMYSZKA W CIĄŻY????smile))) Ej, Ty przeciez mialas na mnie zaczekac,
      coo??wink Czytajac wszystkie te Twoje objawy doszlam do wniosku ze na 99% jest
      to ciaza. Test moze byc slabiutki po pierwsze ze wzgledu na rozrzedzony mocz a
      po drugie w dniu spodziewanej @ wcale nie musi byc b.wyrazny. Jesli chodzi o
      temp (mierze juz 3cykl) tuz przed@ zawsze mialam podwyzszona od 36.9 do 37.2 a
      w dniu kiedy przyszla@ juz rano spadla mi do 36.6. Wiec nie wiem jak to jest u
      Ciebie, oby jednak @ sie nie pojawila czego ZYCZE CI Z CALEGO SERCA!!!!
      Acha i CHCIALABYM bardzo zebys jednak ten test powtorzyla bo sie po prostu
      skrece z tej niepewnosci nie mniej niz ty.....smile
    • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:21
      mola a Ty tez sie nie ociagaj tylko w srode powtarzaj test!!!!CZEKAMY NA
      WYNIKI!!!
      Magdulka jesli o Ciebie chodzi to kurcze tez mi tu cos ladnie pachnie ciążąsmile
      hihihi
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:25
      Ewcia a skąd Ty u mnie czujesz ciąże cio ????????Czy jakieś feromony czy co?
      Nasze laseczki zaszalały nie mozna powiedzieć.Spisały sie na 5+.My zostaniemy
      na szarym końcu sad(
      • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:35
        magdusiu te twoje plamienia ktore nagle ustaly i powiekszone piersi....tez jak
        najbardziej moga o tym swiadczycsmile Ja to napewno zostane na szarym koncu
        (jeszcze biorac pod uwage tarota hihihi);dzis bylam na hormonkach i we wtorek
        po poludniu juz bede miala wynikismile
        • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 15.11.04, 16:45
          Co do plamień to się zgodzę ,ustały .Ale cycki są normalne.To tylko cisza przed
          burzą ja to czuje.Ona przyjdzie lada dzień środa /czawartek jestem tego
          pewna.Ewcia zostaniemy tu razem z pamietką i kasiulą.
    • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 08:04
      Dzięki dziewczyny za miłe słowa otuchy, ale jak wiecie te nasze testy są do
      powtórzenia. Ale cieszymy się naprawdę. Jakie to niesamowite uczucie zobaczyć
      tę różowiutka kreseczkę. A już myślałam, że nigdy jej nie zobaczę.
      A my tu zostaniemy z wami do tego momentu, aż wszystkie kochaniutkie dziewczyny
      zaciążą. Będziemy tu choćby do końca świata i jeden dzień dłużej.
      • tromysza Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:44
        Czesc dziewczynki co slychac? Wczoraj musialam wyjsc na wywiad i juz nie
        wrocilam. Nie dostalam @. Ale brzuch mnie boli strasznie. Mam juz dosc tego
        czekania. A boje sie zrobic test. A co u Was? Powiem Wam tylko jedno: bylam
        wczoraj z mezem na kolacji. Zamowilam lososia z grilla (uwielbiam) i kiedy mi
        go przyniesli myslalam, ze zwymiotuje. Smierdzial ohydnie. Taka ryba jechal, ze
        szok. Nie moglam go zjesc. A maz mowil, ze smakuje normalnie. Dobrze. Wiec albo
        naprawde poprosze kaftan albo...
        Buziaki
        • kasiuula Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:48
          Tromyszko ,dlaczego powtórz test. Czy Ty nie widzisz kochana, że się Wam
          udało?? Ślepa czy co??
          • tromysza Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:51
            Powtorze. jutro rano. Wole dostac @ niz zobaczyc 1 ohydna kreske. kasiuula,
            jesli mi sie udalo to czemu czuje sie jak przed @??????????????????/ przeciez
            to sie kupy nie trzyma.
            • kasiuula Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:56
              Oj trzyma się kupy Tromyszko, trzyma. Zapachy, piersi, brak @ i dwie kreski....
              Co Ci się kobieto kupy nie trzyma??!!
        • magdulka26 Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:50
          Tromyszko jak Ci smierdzi do dobry znak słonko smile)@ nadal nie ma to też
          dobrze.Jesteście obie z Molą w ciazy ,ale z Was niedowiarki hihihi.Ja
          jutro ,góra w czwartek będę mieć wiselczy nastrój więc pewnie tu nawet nie
          zaglądnę.Szkoda zakłócać tak miłej atmosferkismile).Jest super ,moje kochane
          cięzaróweczki buziaki.
          • tromysza Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 09:52
            lepiej przyjdz, bo moze ja tez bede wyc. A moze jestes w ciazy? Nie badz taka
            pewna, dziewczynko.
            • mola16 Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 10:11
              A dlaczego mi nic nie śmierdzi? Jak na razie zjadam wszystko co na talerzu,
              inne zapachy też mi nie przeszkadzają.
            • pamietka Re: Witajcie we wtorek 16.11.04, 10:19
              Hejka Ciężarówki i Starające się smile
              prosze tutaj nie siać niepokojów - dwie kreski oznaczają ciążę!Dwie kreski +
              wrażliwość na zapachy - na pewno ciąża!
              I koniec - żadnych wątpliwości smile
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:09
      Tromyszko czytałam kiedyś post takiej dziewczyny.Pisała w nim że miała bóle @
      do tego stopnia że chodziła z podpaską w majtkach z tamponami w torebce.@ nie
      przyszła a ona jest w ciąży.Takie bóle są normalne macica sie powiększa i stąd
      ten ból.
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:14
        hmm... ja tez chodze z podpaska. smile A Ty mola opamietaj sie. Zachowujemy sie
        jak nienormalne i nasze dziewczyny nas stad niedlugo wyrzuca smile buziaki
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:20
      Poczytajcie inne posty z forum ciąża ,wkleję Wam.

..ja mmiałam a raczej dalej mam objawy takie jak TY tylko brzuch trochę dzisiaj
      mnie bardziej boli ,dzisiaj robiłam test i dwie kreseczkismile)pozdrawiam

..zrobiłam test dwa dni po tym jak miałam dostać @ i wyszedł pozytywny, jedynym
      dodatkowym objawem jest ból podbrzusza.

..usmiechnelam sie sama do siebie bo piszesz o delikatnych bolach podbrzusza a
      mnie po prostu rozrywalo! myslalam ze umre, siedziealam non stop w wwannie i
      ryczalam, przekonana ze to idzie miesiaczka jakas hardkorowa, a potem test,

...ja jestem w okolo 3 tyg od poczatku prawie bola mnie piersi zrobilam test
      jeszcze jeden dzien przed okresem wyszly 2 mam wstret do jedzenia boli mnie
      podbrzusze jak na okres kuje mnie w jakby jajnikach mam uplawy mokre i czasem
      wrazenie ze mi cos wylatuje z muszelki wink jak bym miala okres dostac pozatym
      mam kiepskie samopoczucie l))
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:31
        magdulko, jestes taka kochana smile, a gdzie to jest: czyj to post? zaraz tam wejde
        • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:32
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10669&w=17097033
      • zebra102 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:37
        Mnie też tak strasznie, strasznie bolało podbrzusze. Myślałam że @ się zbliża i
        trzeba coś od bólu albo wiesiołki i inne na PMS. Zrobiłam test (o nazwie
        Pretest) 3 dni przed @ i była blada druga kreseczka. A bóle z dnia na dzień
        jeszcze gorsze. Od soboty biorę Duphaston i nospę. Dziś termin @, bóle jakby
        mniejsze smile. Wczoraj zrobiłam test HCG z krwi. Dziś wieczorem odbiorę wynik,
        tylko nie wiem jaki ma być, co będzie oznaczał.

Czy mogę prosić mądrzejsze koleżakni o pomoc:
        Czy beta i HCG to to samo?
        Jaki wynik HCG co oznacza?

Po tych staraniach to aż trudno uwierzyć że mogło się udać. Ale jeśli to
        dzidziuś urodzi się 28 lipca. Czyli jednak byłby to Październik (30 lub 31)

Tromyszko, Mola a Wasze? Moze będziemy rodzić razem?
    • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:31
      Wiem, że zwariowałam i mam schizki. Zyję w dwóch światach, jeden to ten co
      jestem w ciąży drugi to tam gdzie nie jestem.
      Jutro drugie testowanko, oby tylko ta kreseczka była wyraźniejsza.
      Ja juz byłam na forum ciąża i czytałam o tych pierwszych objawach i nawt
      wyrukowałąm sobie i wzięłam do domku poczytać. Jak poszłąm na aerobik mój mąż
      chyba to przeczytał (choć już i tak stwierdził, że jestem nienormalna)bo rano
      zapytał się mnie: "I co jaki masz dziś śluz? Rozciągliwy? A piersi bolą?"
      Normalnie się ze mnie nabijał. Ale wytłumaczyłam mu jakie to dziewczyny maja
      problemy z zajściem, jak długo się starają, jakie leki i wspomagacze, testy
      owu, jakie choroby leczą i wiele innych to w końcu zamilkł.
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:38
        Ja tez tak czuje. Ze jestem w dwoch roznych swiatach. Jedna druga tu, druga, z
        ndzieja tam, wiedzac, ze lada moment byc moze bede musiala ja stamtad
        wyciagnac. A nie dolozyc druga. uff. A moj maz mowi o Was: liga rzadzi, liga
        radzi, liga nigdy Cie nie zdradzi. smile
        • zebra102 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:43
          Ha ha mój mąż tez wciąż uważa mnie za paranoiczkę i się ze mnie śmieje. Tez
          jestem w dwóch światach.
          Z jednej strony planuję rodzić w lipcu, a jednocześnie myślę kiedy następna
          owulacja i żeby mi mąż nie wyleciał gdzieś, bo trochę lata.
          • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:46
            Ja mojemu też wczoraj powiedziałm o wstepnym terminie narodzin (obliczyła z
            jakiegos kalendarzyka z www) ale uprzediłam, żeby się ze mnie nie smiał. I o
            dziwo stwierdził, że myślał, że powiem mu cos głupszego. Ale on i tak
            stwierdził, że my wszystkie na tym forum jesteśmy świrniete. (hmmm, chyba coś w
            tym jest, widze po sobie)
            • zebra102 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:53
              No to kiedy rodzisz?????
    • ewkaczo HALLO!!! 16.11.04, 10:48
    • ewkaczo HALLO! 16.11.04, 10:50
      Za szybko poszedl eneter.
      Witam was wszystkie goraco. W koncu pojawila sie pamietka bo juz myslalam ze
      gdzies sie zapadla pod ziemie, nie wspominajac juz o tromyszy ktora wczoraj
      rozsiala burze nerwow i nagle zniknelasmile Ale wszystkie jestescie i to
      najwazniejsze.
      tromyszko- jak nie powtorzysz jutro rano testu to sie na Ciebie obraze a raczej
      wszystkie sie obrazimy prawda dziewczyny? wink
      • tromysza Re: HALLO! 16.11.04, 10:57
        kochana, witaj!!! Ale sie ciesze, ze jestes. musimy sie koniecznie umowic na
        czacie. teraz mam zapieprz. Aha, je tez sobie, chora psychicznie, wyliczylam
        termin, 24 lipca
        • ewkaczo Re: HALLO! 16.11.04, 10:59
          wyslalam ci 3 maile-poczytajsmile
        • zebra102 Re: HALLO! 16.11.04, 11:50
          A więc Październik był udany dla ciebie
    • magdulka26 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:55
      Ach te nasze ciężaróweczki straciły głowę smile))Testujcie testujcie i zarażajcie
      nas,infekujcie itp.
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 10:58

Dziewczynki, ja bym bez Was zwariowala. Wiem, ze jak dostane @, to bede miala
        sie komu wyplakac. Ewciu, pisz co u Ciebie!!!!!! dostalas maila
        • tromysza acha 16.11.04, 10:59
          ciagle latam do kibla sprawdzac czy dostalam @. nie mam ochoty na fajki brrr,
          ale na kawe mam. I brzuch mnie troche przestal bolec.
        • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 11:00
          juz na ciebie czekaja 3 odpowiedzi tromyszko
          a co u mnie...na razie stara bida...wszystko zaczynam od poczatku-dzis 4dc,@sie
          konczy bo u mnie to tylko 4 dni i znow trzeba bedzie dzialacsmile
          • pamietka Ewcia trzymaj się :) 16.11.04, 11:05
            u mnie 6 dc (licze tylko dlatego,że musze brac duphaston). I to jedyna rzecz
            jaka robię w tym miesiącu - tj. jesli chodzi o starania.
            Aha, i oczywiscie zamierzam kochac sie z moim mężem wink
            • mola16 Termin. 16.11.04, 11:50
              O kurcze, tyle się napisałam i prąd uciekł.
              Ja też obliczałam termin narodzin na dwóch rózych stronach, raz mi wyszło, że
              narodziny byłyby 25 lipca a raz 28 lipca.
              Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli Tromysza to w tym samy czasie bedziemy
              lezały na porodówce. A w moim mieście budują nowy oddział położniczy, tamten
              poprzedni był ohydny.
              • mola16 Acha 16.11.04, 11:52
                My tu zostaniemy z Wami na zawsze.
                • tromysza Na zawsze nie !!!! 16.11.04, 12:02
                  Tylko dopoki wszystkie nie zaciazymy i nie przeciesiemy sie na ciaze. Wtedy
                  utworzymy wlasny watek: "wariatki w ciazy". Mola, wypluj to slowo: zawsze. To
                  bylaby trauma. Ewcia, ze 15 min bede mogla
                  • ewkaczo Re: Na zawsze nie !!!! 16.11.04, 12:07
                    dobra daj znac jak bedziesz na czacie;wyslalam juz zdjecia na ten drugi adres
                  • ewkaczo oj juz nic nie wiem... 16.11.04, 12:08
                    kurcze...co tu zrobic zeby juz byc w ciąży??? ale glupie pytanie,prawda???
                    wiem,wiem ale ja tez powoli wariujesad
                    • tromysza wchodze na czat 16.11.04, 12:17
    • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 12:34
      Może źle się wyraziłam, zostaniemy tu dopóki ostatnia z dziewczyn nie zaciąży i
      tak jak Tromysza piszesz przenosimy się na ciąża.
      • kasiuula Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 14:53
        Podskoczmy troche do góry, bo się gdzieś na szarym końcy znajdziemy. My tu gadu
        gadu na czacie, a wątek spada
        • mola16 Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 15:46
          No tak, ja dziś nie mam czasu na czat więc tylko jak mam wolną chwilke zaglądam
          tu na forum ale jakoś puściutko
        • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 15:46
          Mola, juz pewnie wiesz... nie jestem w ciazy sad
          ale juz sie wyplakalam dziewczynom na czacie i mi lepiej. Ale Ty jestes!!! Wiem
          to. Przynajmniej Ty.
          P.S mi sie to w nocy snilo. mam intuicje zajebista
          • pamietka Tromyszka 16.11.04, 16:08
            Tromyszka ??? dostałaś @ ???
            ikonka <uściski>
            • tromysza Re: Tromyszka 16.11.04, 16:30
              nie dostalam tej cholernej @. Ale zrobilam test w pracy. i wyszedl negatywnie.
              to nie byl Quick tylko jakis pretest...tak sie nazywa. mialam dola strasznego,
              ale juz mi przeszlo. Teraz zastanawiam sie gdzie moja @?
              Ale kanal te starania. Trauma. nigdy wiecej nie testuje przed @
              • zebra102 Re: Tromyszka 16.11.04, 16:58
                Ja też robiłam pretest i był najpierw negatyny a potem jaśniutka kreseczka.
                IDZ NA KREW! Trzymam kciuki!!!
    • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:38
      tromyszko,bedzie dobrze...wrocilam z silowni i zaraz znow wychodze
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:40
        buziaki. Ale wejdz jutro koniecznie smile
        • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:41
          gdzie mam wejsc tromyszko??? na czat? a moze to nie do mnie mowilas?
    • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:40
      mola a jak ty sie czujesz? jakie masz objawy teraz? jak zatestujesz jutro to
      daj znac.
      • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:47
        mowilam do Ciebie. o jutrze. Zebys jutro weszla smile
        • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:51
          kasilku, oczywiscie ze bede...tak do 13.00 napewnosmile
          i nie martw sie juz! jestem z Toba cala duszasmile
          • tromysza Re: Tromyszka i inne CD 16.11.04, 16:53
            To do zobaczenka. Wejde jutro o 13. Caluje. ide sie wyplakac mezowi. jestem
            jednak rozwalona
    • mola16 Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.11.04, 07:52
      Robiłam rano test i wyszedł negatywny. Czekam na @. Nie jestem w ciąży, a
      przecież miałam takie typowe jej objawy. Ja chyba zwariuję!!! Jest mi żle,
      ryczeć mi się chce, jestem rozdrażniona, nie wiem co myśleć. Znów życie ze mnie
      zadrwiło. Nie mam już sił. Po co ten cholerny test w niedzielę pokazał tę
      kreseczke, przynajmniej nie miałabym nadzieji. Oj nie wytrzymam.
      Widocznie tak miało być. Już miałam nadzieje Tromyszko, że chociaż ty ale
      widzę, że obie jesteśmy w takim samym dołku. Zostajemy tu za Wami dziewczynki i
      zaczynamy nowe starania.
      • kattrin1 Re: Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.11.04, 08:18
        Molu moze jeszcze było za wczesnie na tescik???? Moze jeszcze nic straconego?
        Trzymam mocno kciuki za Ciebiesmile))))

Mam nadzieje ze nie gniewacie sie ze weszłam Wam w wątek??
        Pozdrawiam cieplutko, Kasia
        • mola16 Re: Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.11.04, 08:52
          Dzięki Katrin za słowa pocieszenia, ale już straciłam nadzieję. Testowałam
          przed @ bo w 25dc i 28dc. Przedłużyłam branie Duphastonu i teraz to na serio
          rozregulowałam sobie cykl.
          • tromysza Test znow zwariowal? 17.11.04, 09:43
            A ja? nie mam @. Spoznia sie juz trzy dni choc normalnie nie spoznia sie wcale.
            I robilam rano test. Quick. Pozytywny. ku.............. czy to sa
            zarty?????????? druga kreska blada, ale widocznia. Duzo bardziej niz w niedziele
            • tromysza mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:46
              Od trzech dni chodze z podpaska. Biore No-spe tak mnie boli brzuch. Dzis czuje
              straszne swedzenie piersi. ja po prostu oszaleje. Wczoraj sie wyplakalam
              mezowi, a dzis? Zrobilam ten test rano tylko dlatego, ze dziewczyny czasem
              pisze, ze jest negatywny, kiedy jest ciaza. Bo mocz rozrzedzony. ja oszaleje.
              ja ciagle biegam do lazienki sprawdzac czy dostalam @. ja sie nadaje do Tworek.
              Mola, biedaku... kto lub co nam to robi????
              • kattrin1 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:50
                Zadne Tworki, bardziej na porodówke za 9 miesiecy hihihiihihsmile))))))
                Chyba dla własnej pewnosci powinnas zrobic beta HCG z krwi i potwierdzic swoja
                kruszynkesmile)))))))))))))))
                Szybko do laboratorium na wampirka i czekamy na wysoka betesmile))))Kasia
              • zebra102 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:56
                Tromysia, Mola,
                Ja już nic nie rozumiem. Raz macie bladą kreseczkę, raz wcale? Ale @ nie ma?
                Tak blada kreska nie pokazuje się bez powodu. Zróbcie HCG z krwi, przynajmniej
                będziecie wiedzieć, a tak tylko się zadręczacie. Jeśli to nie ciąża (tfu, tfu
                odpukać w niemalowane) to może trzeba wziąć coś na wywołanie, uregulowanie. Ale
                tak naprawdę to myślę, że nie jesteście w stanie uwierzyć we własne szczęście,
                a takie zadręczanie się fasolce nie służy.
                No i my też domagamy się wiedzieć!
              • aquarius72 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 09:57
                Tromyszo - jesteś w ciąży. Czułość testu jest 25 jednostek, więc jeśli jest coś
                koło tego, to test może wyjść mało wyraźny. Lepiej zrobić test z krwi, bo tu
                nie jest ważna pora testowania, ale skoro test z moczu wyszedł pozytywny, to
                ciąża po prostu jest i kropka smile GRATULACJE smile
                Napisz, kiedy wpisać Cię na listę ciężarówek
                Twoja Pani Statystyk smile
                • tromysza Do pani "socjolog" :) 17.11.04, 10:03
                  Robilam test w niedziele kolo poludnia: slaba druga kreska. (ale nie pilam
                  duzo. test quick), robilam wczoraj kolo 15 (duzo pilam), pre-test (czy jak tam
                  to sie pisze): negatywny (ale duzo pilam). Wyplakalam sie mezowi i ... ciagle
                  nie dostalam @, a mam super regularne. od kiedy skonczylam 14 lat: jak w
                  zegarku. co 28-29. A dzis jest 32 dzien. Dzis rano zrobilam Quick: pozywtywny.
                  Poza tym brzuch od tygodnia boli mnie jak na @. I piersi sa jakies dziwne.
                  Tyle. Jutro rano ide na badanie krwi. Czy mogl wyjsc negatywny test jak jestem
                  w ciazy?
                  • tromysza acha i intuicja 17.11.04, 10:05
                    jestem pewna, ze cos jest nie tak. Nie wiem tylko czy to nie jakas biohemiczna
                    franca. Ale moj organizm mowi mi, ze tam sie cos dzieje.
                    • aquarius72 Re: acha i intuicja 17.11.04, 10:18
                      tromysza napisała:

> jestem pewna, ze cos jest nie tak. Nie wiem tylko czy to nie jakas
                      biohemiczna
                      > franca. Ale moj organizm mowi mi, ze tam sie cos dzieje.

Każda ciąża jest na początku biochemiczna. Przestaje nią być dopiero, jak
                      pojawi się na USG (najwcześniej ok. 6 tygodnia od daty OM). Trzeba tylko
                      trzymać kciuki, żeby ciąża się utrzymała - więc trzymam smile
                      PS. Skoro nie ma żadnych plamień, a jesteś już po terminie @, to powinno być OK
                • mola16 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 10:08
                  Ja nie mam @ bo biorę Duphaston i o 3 dni za długo, bo jak zobaczyłam w
                  niedzielę tę druga kreseczkę to brałam jeszcze przez 3 dni ten lek, żeby nic
                  nie zagroziło fasole. A tu co? Żadnej fasoli nie ma, i juz straciłam nadzieję
                  że kiedyś będę. Mam totalnego doła. Nie robię żadnych testów ani sikanych ani z
                  krwi. Nie będe i już. Czekam na @.
                  • tromysza Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 10:13
                    mola, lepek do gory smile moze niepotrzebnie robilysmy te testy? trzeba robic
                    kilka dni po spodziewanej @. A jak za wczesnie to tylko sie w glowie miesza.
                    magdulka ma racje. mola...nie smuc sie. przeciez bedziemy w ciazy smile wszystkie
                    tu
                    • tromysza ile sie czeka na wyniki testu z krwi? 17.11.04, 10:15
                      moja kolezanka miala od razu.... moge przyjsc bez zapisow? jak pojde rano
                      jutro, to kiedy wyniki?
                      • kingakw Re: ile sie czeka na wyniki testu z krwi? 17.11.04, 10:19
                        Tromyszko ja Ci od wczoraj truje, że Ty z ciążowymi objawami latasz. Mam
                        nadzieję, że test krwi wszystko ostatecznie wyjaśni. Na wyniki mojego testu
                        czekałam dobę.
                    • mola16 Re: mnie odwioza do Tworek 17.11.04, 10:18
                      No i jeszcze ten internet drwi ze mnie co chwilę mam brak możliwości
                      wyświetlenia strony. Już wszystko mnie wkurza. Po co ten głupi test pokazywał
                      mi tę kreskę. Jakby nie pokazał w ogóle byłabym o niebo spokojniejsza. A
                      tak???? A ty Tromysza masz dużą, bardzo dużą szanse na fasolkę. Już nie pisze,
                      że to jest na pewno bo coś o tym wiem.
                    • kasiuula Tromyszko kochana 17.11.04, 10:21
                      i znowu dobre wieści. Jednak intuicja mnie nie zawiodła! Czułam, że Ci się
                      udało i dalej tak myślę. Cholewcia, nie wiem czy wierzyć tym pre-testom bo ich
                      nie znam, a Quik jest dobry. W każdym razie szansa jest ogromna. Jeżeli na
                      Quiku z porannego moczu jest wyraźnie druga krecha to myślę, że kochana
                      Tromszko osiągnęłaś upragniony cel. Życzę Ci tego z całego serducha. Myśl
                      pozytywnie, że jesteś i postaraj sie nie denerwować, bo to i tak nic nie da.
                      Pzrecież to że nie ma @ - to też coś oznacza.
                  • aquarius72 Do Moli 17.11.04, 10:20
                    W Twojej sytuacji (jeśli @ nie przyszła w terminie, a test był słabo pozytywny)
                    doradzałabym jednak zrobienie testu z krwi.
              • pamietka TROMYCHA 17.11.04, 10:19
                Nie żałuj kasy tylko natychmiast leć do jakiegos labolatorium! Po co się tak
                męczyć. Sprawdzisz i będziesz miała z głowy.
                Ten stres nie służy ani Tobie ani fasolce bądż groszkowi!
                NATYCHMIAST!
              • justasss Re: mnie odwioza do Tworek 18.11.04, 09:06
                Boże dziewczyny czytam Was i cieszę się, że nie tylko ja jestem taką wariatką.
                Jak mi dobrze z tą świadomością... by myślałam, że ze mną coś nie tak.
                Ja też wariuję, @ miała być w poniedziałek a dziś już czwartek (BOŻE DOPOMÓŻ!),
                też mam pobolewania i kłócie jajnika. W poprzedniej, nieudanej ciąży nie miałam
                takich objawów. Cycki mi wariują, są duże bolące a brodawki, lepiej nie dotykać!
                Życze wam udanych prób i (mimo wszystko, mimo tematu który nas połączył)
                DZIĘKUJĘ ŻE JESTEŚCIE. Kto by wysłuchał, jak nie wy tych wszystkich żali,
                nadzieji i rozpaczy z powodu @@@@@? Pozdrówka
    • zebra102 Re: Tromyszka i inne CD 17.11.04, 10:19
      Mola, Tromysia,
      Jak Wam wyjdą trzy kreski na tescie to obiecuje Was w tych Tworkach odwiedzać,
      tylko poproście o kaftany z gumką w pasie.

Nie zdręczajcie się, idźcie już do tych wampirków. JUŻ !!!!
      • mola16 Do aquarius72 17.11.04, 10:27
        Ale ja pierwszy miałam pozytywny słaby w 25dc a w 28dc nic, zero kreski. Tylko
        ta niebieska cholera. A @ nie mam bo do wczoraj brałam Duphaston, i teraz już
        nic nie wiem. Ale dzięki za radę, nie wiem czy skorzystam z badania krwi.
        Cholera a miałam takie typowe objawy.
        • aquarius72 Re: Do aquarius72 17.11.04, 10:53
          Nie chcę Ci robić płonnych nadziei, ale były takie przypadki, że testy sikane w
          ogóle nie wychodziły, a ciąża jednak była... lepiej sprawdzić, tym bardziej, że
          bierzesz duphaston i nie powinnaś go odstawiać zanim nie wykluczysz ciąży.
      • tromysza Pojde po pracy 17.11.04, 10:30
        Dzis mnie nikt stad nie wypusci. A poza tym moj maz mowi: czekamy na @. na test
        krwi jutro rano: bez paniki. I badz tu madry. On do tego podchodzi
        superracjonalnie i sie smieje. Czy wiecie, ze ja wczoraj co 5 mierzylam tempke
        i wkladalam tamm palec, zeby sprawdzic czy przyszla @. (przepraszam za
        szczegolowosc). I jeszcze jedno:L jestescie kochane. Jestescie superkobietami.
        Wszystkie jak jeden maz. I to jest super. Ze jest takie miejsce. I w tym
        wszystkim nie jestescie same. Czy wiecie, ze zadna moja przyjaciolka nie wie co
        przezywam? no jedna, ktora ma juz dwojke dzieci (jedno w drodze) i
        superdoswiadczenie. Ma zapalenie oskrzeli, a ja ja zadreczam smile a poza tym nikt
        nie wie. oprocz meza. i mojej mamy.
        Dzieki dziewczyny, mola smile))))))))))))) to dla Ciebie usmiech. Bo dzis jestesmy
        na tym samym wozku. Zrob test z krwi. jaki sikany robilas?
        • mola16 Re: Pojde po pracy 17.11.04, 10:36
          Oj Tromysza, dzięki z usmieszki, ale czuję, że ty masz nie taki sam wózek, ty
          masz karetę. POczekam jeszcze 2-3 dni jak @ nie przyjdzie wtedy zrobię test z
          krwi. Czały czas mi sie chce buuuuuuuuuuuuuuuu
          • tromysza Re: Pojde po pracy 17.11.04, 10:54
            A ja mam wrazenie, ze zwariowalam. Really. Czuje sie jak w czeskim filmie,
            ktory sama sobie funduje. Mam zablokowane funkcje, cha cha, mozgu. jakis odlot.
            A najgorsze jest to, ze ja teraz caly czas nerwowo chichocze. Powinam leki brac
            czy co smile
            Dziewczynki te ktore sledzicie te wariackie zmagania: moja mama mowi: wyluzuj
            za 2-3 dni sie wszystko wyjasni smile
            Zartuje. jutro bedzie wiadomo. A mola tez idzie jutro. bo jak nie to... nakopie
            jej smile
            • kasiuula Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:01
              To trzeba przyznać - to naprawdę czeski film. Ja śledzę go od początku i parę
              razy się pogubiłam, a co dopiero jak ktoś wpada tu od czasu do czasu. Nie jest
              w stanie tego zrozumieć. A pomyśl sobie droga Tromyszko, co pomyślałby jakiś
              obcy facet, który w dodatku nie ma w domu takiej wariatki jak my smile)))))))))))
              Już widzę jego wielkie oczy!!! Mam wybujałą wyobraźnię, ale mam nadzieję ze Ty
              też bo się trochę uśmiejesz.
              • mola16 Wciry 17.11.04, 11:25
                No ciekawe jak ty mi Tromyszko nakopiesz?? smile)))))

Ale obiecuję, że pójdę za 2-3 dni jak nie dostanę @, wcześniej chyba nie ma
                sensu.
                Chociaż już się nad tym zastanawiałam czy iśc czy nie iść ale postanowiłam sie
                wstrzymać. Trudno, przez następne kilka dni będę chodziła wkurzona jak smok.
                • tromysza My chyba nie chcemy wiedziec co? 17.11.04, 11:31
                  ja sie boje... jestem nienormalna. Ja sie nie dziwie, ze dziewczyny na forum
                  patrza na nas jak na wariatki. Normalna dziewczyna juz by poszla na badanie
                  krwi, a ja? mam schize. ech, zawsze musze namieszac. smile
                  • kingakw UWAGA KOMUNIKAT! 17.11.04, 11:41
                    Wszystkie "wariatki" proszone są o pójście na badanie krwi. W przeciwnym razie
                    może to spowodować masowe szaleństwo na forum, a co za tym idzie powstanie
                    kompletny brak osób wiarygodnych. Toteż by ratować zdrowie pozostałych
                    forumowiczek koleżanki "wariatki" Mola i Tromysza muszą natychmiast udać się do
                    najbliższej przychodni .... na szczęście jeszcze nie zdrowia psychicznego wink
                    • tromysza Re: UWAGA KOMUNIKAT! 17.11.04, 11:50
                      A moze jednak psychicznego??? kto wie????
              • tromysza Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:25
                Moja wybujala wyobraznia dziala jak zwariowana. Raz mowie do mojej @, a raz do
                wyimaginowanej fasolki. Jutro bedzie jasne. A do jutra pewnie nic nie zrobie w
                pracy. Dobrze, ze akurat mam luz. jutro mam wazne zebranie. musze sie
                przygotowac. A glowy nie mam w ogole to tego. Wariatki powinny w Tworkach
                siedziec, a nie pracowac. he he
                • mola16 Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:36
                  Tromysza, już sama nie wiem co robić? A ile ten test z krwi kosztuje? (nie wiem
                  czy jechać do bankomatu?)
                  • tromysza Re: Pojde po pracy 17.11.04, 11:57
                    chyba kolo 30 zl. A Ty w Wawie jestes? ja sie zastanawiam gdzie isc? Gdzie
                    zrobic to badanie. A kiedy powinnas dostac @?
                    • tromysza nie chce nakrecac atmosfery, ale 17.11.04, 12:08
                      strasznie mnie mdli. moj kolega wrocil wlasnie z fajki. Jezu, jak to smierdzi.
                      A ja palilam wczesniej
                    • mola16 Re: Pojde po pracy 17.11.04, 12:09
                      Nie ja do W-wy mam 400km. Ale jest u nas takie laboratorim czynne dość długo.
                      Mam jeszcze 4 godz. na przemyślenia. A potem szybka decyzja. Co do @ to gdybym
                      nie brala Duphastonu o 3 dni dłużej to powinnam dostać jutro ale teraz to
                      pewnie z 2-3 dni. A Tobie już długo sie spóxnia?
                      • tromysza Re: Pojde po pracy 17.11.04, 12:12
                        3 dzien. Przy bardzo regularnych @.
                        • zebra102 ŻADNYCH testów 17.11.04, 13:03
                          Albo nie, nie róbcie ŻADNYCH testów. A jak w lipcu urodzidzie to znaczy, że na
                          100% byłyście w ciąży!
                          smile
    • ewkaczo Re: Tromyszka i inne CD 17.11.04, 12:14
      TROMYSZKO ja nie moge!!!! juz jestem glupia chyba tak jak Ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka