Dodaj do ulubionych

wyniki testu

02.12.04, 11:07
trzeci dzień testy domowe wychodzą tak, że kreska testowa jest dużo
jaśniejsza od kontrolnej, a czasami naprawdę bardzo słabo ją widać.
Nie mogę niestety zrobić na razie testu z krwi (nie jestem w Polsce), więc
byłabym wdzięczna gdybyście podzieliły się swoimi doświadczeniami - czy u
kogoś też wychodziły takie słabe kreski testowe? Co to może znaczyć?
Obserwuj wątek
    • malgo1001 Re: wyniki testu 02.12.04, 11:47
      ale robisz testy owulacyjne czy ciążowe?
      Bo ja tak mam na teście owu i też się zastanawiam...
      • jawa77 Re: wyniki testu 02.12.04, 11:58
        robię testy ciążowe
        i w instrukcji jest napisane, że może linia testowa może być jaśniejsza niż
        kontrolna, ale pytanie jak dla mnie to "o ile jaśniejsza"!
        Nie wiem co myśleć...
        • magdulka26 Re: wyniki testu 02.12.04, 12:06
          Jesli jest druga kreska to dobrze,na kiedy masz termin @@ .Jesli juz jesteś po
          terminie to sa duże szanse na ciąże a jak przed @ to jeszcze wszystko się może
          zdarzyć ,czego nie życzę oczywiście.Może być to ciąża biochemiczna w której
          dochodzi do zapłodnienie ale nie do zagniezdzenia i z dniem @ ciązy już nie
          ma.Napisz czy test robiłaś po terminie @ czy po.
          • jawa77 Re: wyniki testu 02.12.04, 12:10
            jestem po odstawieniu tabletek i tak naprawdę to sama nie wiem, kiedy powinnam
            mieć @, bo dotąd miałam cykle sztucznie wywoływane progesteronem. Ostatnia @ 27
            października.
            Dziwi mnie bardzo, że to już trzeci dzień testowania, a kreska ciągle taka
            blada...
            Czy przy ciąży biochemicznej, jest już takie hcg, że widać je na teście domowym?
            • magdulka26 Re: wyniki testu 02.12.04, 12:14
              Tak na teście wyjdzie kreska tylko blada ,ale taka ciąża się nie utrzymuje gdyż
              zarodek się nie zadnieżdza.Poczekaj parę dni i powtórz test.Może ta kreska
              będzie juz mocniejsza smile)))Życzę Ci tego z całego serca.
              • jawa77 Re: wyniki testu 02.12.04, 12:24
                a czy wczesna ciąża też wygląda tak bladziutko i potem staje się mocniejsza?
                czy tylko biochemiczna tak wygląda?

może to niezbyt mądre pytania, ale sama pewnie dobrze wiesz, jak trudne jest
                czekanie!
                • magdulka26 Re: wyniki testu 02.12.04, 12:33
                  Jesli ta ciąża ma przetrwać to ta kreska będzie robić się ciemniejsza gdyż
                  zarodek wytwarza gantropine kosmówkową i dzieki niej kreska staje się coraz
                  mocniejsza.Może to jest wczena ciąża i dlatego jest blada kreseczka.
    • magdulka26 Re: wyniki testu 02.12.04, 12:37
      Piszesz że odstwaiłaś tabletki ,miałaś wywoływaną @ progesteronem.Ja bym na
      Twoim miejscu zbadała hormonki jesli @ przyjdzie.Możesz mieć za wysoką
      prolaktynę i za niski progesteron ,gdyz tabletki często zaburzają gospodarkę
      hormonalną.Ale równie dobrze mozesz być w ciąży czego Ci z całego serca życzę.
      • jawa77 Re: wyniki testu 02.12.04, 12:54
        no więc właśnie miałam dosyć tego ciągłego testowania, badań i wywoływania @,
        więc postanowiłam na 2 miesiące zdać się na żywioł i prawdę mówiąc wcale się
        nie spodziewałam, że coś z tego wyjdzie, ale coś mnie tknęło i zrobiłam test

w każdym razie dziękuję za dobre słowa i niestety muszę jeszcze kilka dni
        wytrzymać w niepewności!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka