Dodaj do ulubionych

która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka?

14.12.04, 09:43
proszę o wpis wszystkie dziewczyny, które brały lub biorą Bromka.
Jaka u Was jest dawka przy jakiej PRL?
Czy dobrze go tolerujecie?
Jak Wam pomógł? Bezpośrednio zbić PRL i...zafasolkować??smile
chcę wiedzieć czego mogę oczekiwać po moim od wczoraj towarzyszu?
z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • gagat100 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 10:13
      Przepisal mi gin bromka bo podczas wywiadu ze mna i ze starych badan
      wywnioskowal ze prolaktyna jest wysoka (z 1998 434) bralam 1/2 tab na noc i po
      miesiacu zrobilam badanie (podczas tego miesiaca ani razu glowa nie bolala!!!
      potrafilam kiedys wziasc dziennie 6-8 tab) wynik byl super bo 199 przy normie
      do 511 teraz profilaktycznie biore 1/4 na noc jak zapomne tez sie nic nie
      stanie :o)
    • magdulka26 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 10:15
      Ja tez brałam bromka moja prolaktyna była b.wysoka.Zaczynałam od małych dawek
      1/4 na noc i powoli zwiększałam dawkę.W ciagu miesiąca zbiłam ją za bardzo
      niestety taką miałam ginkę sad(.Potem znów podskoczyła do 19,75 ng/ml i od tej
      pory brałam 1 na noc i przy niej zaszłam w ciąże.Pozdrawiam.
    • aniutek76 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 12:28
      Ja miałam PRL 28 ng/ml, po obciążeniu 254 ng/ml. Biorę 1 tabletkę na noc, też zaczynałam od 1/4, potem 1/2.
      • laura771 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 13:25
        Ja biore bromka od pół roku. Prolaktyna spadła ale pęcherzyki nie chcą pękać.
        Taki to smutny mój los. Ale wie, że wielu dziewczynom bromek bardzo pomaga
        przywrócić owulację do normalnego stanu.
        • martann Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 14:44
          Ja wczoraj na noc wziełam 1/2 tabletki (zalecenie 1/2 -2 razy dziennie)i dziś
          rano mało nie zemdlałam, kręciło mi się w głowie i było mi słabo ale dzielnie
          wziełam następną 1/2 tabletki i do pracy. Samopoczucie takie sobie sad prl z 19
          dc mam 930 -norma do 511.
          pozdrawiam
          • j.zab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 16:34
            Witaj! Ja przy prl 45 ng/ mam zalecenie takie jak martann czyli 2 X 1/2
            tabletki ale jak narazie biorę tylko pół i to na noc bo fatalnie się po tym
            czuje!

dziewczyna bromka wink))
            • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 16:54
              Ach! no to ja mam podobnie, bo poziom 43. Dostałam 1/4 na noc. Po 1 razie czuje
              się jakbym wogóle nie brała.
    • gosia.testy Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 22:11
      Jestem z Bron(m)kiem od ponad roku.......
      PRL mam 23 i dawke obecnie 3/4 tabletki na noc.
      O Fasolkę starma sieod 8 mies. Ale na razie efektu niet!sad
    • gaja26 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 14.12.04, 23:34
      Witaj!
      Byłam z Bromkiem 2 miesiące, krótki to był romansik wink Rzuciłam go w diabły, bo
      nie był mi już potrzebny tongue_out

A tak poważnie, to brałam 2-3 miesiące (przed prl przy górnej granicy normy),
      2x po pół tabl. Właściwie nie miałam specjalnych objawów poza apetytem i
      nadmiernym tyciem. Zbiłam prl szybciutko a w 4 cylklu zaszłam w ciążę smile
    • kattrin1 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 15.12.04, 08:22
      ja jestem bromkowa dziewczyna i chyba zostanę ją do końca życia...
      Toleruje go bardzo dobrze, chykam jak cukierki, z pomocą to zbił mi prl ale ona
      zołza tak mnie lubi ze znowu sie podniosła troszke ponad norme, ale walcze z
      nią dalej. Cały czas biore 1/2 tabletki na noc.
      Niektóre dziewczynki biorą go jeden cykl i ciąza murowana, ja jestem chya
      wyjątkiem.
      Głowa go góry z bromkiem szybciutko wiekszosc zaciązasmile))Życzę z calusiego
      serduszka. Kasia
      • kinia.zak Ja już od ok 6 miesięcy 30.03.05, 13:58
        biorę bronka, a dodatkowo jeszcze clostylb, duphaston i kwas foliowy (te
        ostatnie od 3 cyklów) i nic! W ostatnim cyklu wreszcie oazało się iż mam
        jajeczkowanie, ale tym razem jeszcze nie zaszłam!
        Mam dużo stresów (taki zemnie typ) co też nie jest dobre!
        Ale jestem dobrej myśli! smile
        Życzę wszystkim mniej stresów! smile
        A przedweszystkim powodzenia
    • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 15.12.04, 16:55
      hop
      tak nas mało jest? nie wierze...wink)
      • 1979ju Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 15.12.04, 18:47
        Jeszcze ja jestem smile)
        Zaprzyjaźniona z nim jestem od miesiąca. Dawke zaczynałam od 1/4 tabl. na noc i
        doszłam do zaleconej przez endokrynologa 2x1. Dostałam go na zbicie prolaktyny
        w górnej granicy normy i zanikającą @, nabrzmiałe i bolące piesi oraz brązowe
        plamienia. Po 2 tyg. stosowania miałam już @ 2 dni taka jak należy, dalej
        niestety znów palmienie, nie było obrzmienia piersi no i wiecej sluzu smile Czuje
        sie po nim znakomicie, nie czuje tak silnego zmeczenia. Jestem teraz w 20 dc no
        i dziś znów zaczęło sie to cholerne plamienie, czyli pewnie nie udało nam sie
        znów (6 miesiecy starań) sad( No i już chyba po nadziei, że może tym razem...

Pozdr, Asia.
        • j.zab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 15.12.04, 22:08
          No rzeczywiście nie za wiele nas tu Dziewczyn Bromka wink
          Wiecie czasem mam go juz tak dosyc, ze z checia bym go zamieniła na innego (np
          na Parodel) ale ten ponoc o wiele drozszy więc związana jestem z Bromkiem, ale
          mam nadzieje, ze juz za niedługo go rzuce na dobre !

Ps mówie Wam okropny typ z niego wink
          • martann Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 06.01.05, 20:11
            Mmineło 3 tygodnie brania bromka 2* 1/2 i są rezultaty z 930 (83-666) spadło do
            168,80 (norma 29-513) czyli syper, jak myślicie już spadło tyle i le miało i
            teraz będzie się utrzymywać czy trzeba zmniejszyć dawkę ? Jak u was było ?
            pozdrawiam
            • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 07.01.05, 09:11
              widzisz martann, u mnie też minęło 3 tygodnie od brania bromka 1 x 1/4. I nie
              zdążyłam zbadać poziomu, bo @ nie przyszła... Test wyszedł pozytywny. Z
              manifestacją radości czekam aż zobaczę serduszko. Z tego wniosek, że albo się
              zbiła do pożądanego poziomu, albo po prostu tyle ile się zbiła to wystarczyło.
              Wydaje mi się, że wynik masz ok. 3mam kciuki
              • dytkob Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 07.01.05, 09:51
                Cześć, ja właśnie biorę bromka od 4 dni 1/2 na noc. i mam nadzieję, że też nie
                doczekam do nastepnego badania, tym bardziej,że w przyszłym tygodniu mam HSG i
                jak ok. to do dzieła. Pozdrawiam Edyta
              • martann Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 07.01.05, 10:44
                nooo gratuluję! mam nadzieję że u mnie przeszkodą też była prl i juz teraz
                będzie dobrzesmile tylko nie wiem czy mam zmniejszyć dawkę czy ciągle brać 2* 1/2.
                w 4 dc zbadałam estradiol 402 pmol/l(n:143-694) czy to dobry wynik ? na forum
                są inne jednostki sad
                pozdrawiam
                • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 07.01.05, 10:57
                  nie wydaje mi się, żeby zmniejszać dawkę! Na estradiolu się nie znam. Ale
                  zmniejszenie dawki myślę, że może spowodować, że prl znowu skoczy. Musisz
                  najzwyczajniej w świecie poczekać do @ (oby nie przyszłasmile)) i sprawdzić.
                  • martann Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 07.01.05, 11:04
                    na ciążę nie ma szans bo starania były zawieszone w zaszłym cyklusmile dziś jest
                    6dc i raczej liczę na ten cykl smile
    • nika782 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 07.01.05, 13:29
      Witajcie dziewczenta
      Od 1.5 roku staramy sie o potomka i bez skutku ,Wiec wzielam sie do roboty i
      zrobilam badania hormonków i okazalo sie ze PRL-35.34,ale moj gin powiedzial
      ze mozna zajsc z takim wynikiem ,kłamca ale moja intuicja podpowiedziala mi
      wiec poszlam do innego gina on przepisal mi Bromka 0.5 tabletki na noc a po 3-
      4 dniach 1 tab,no i lykam od 27 grudnia ,na poczatku zle sie czulam ale teraz
      juz jest ok.Mam nadzieje ze szybko zadziala
      Pozdrawiam dziewczyn Bromka hi hi-Joanna
      • dytkob Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 07.01.05, 13:46
        cześć, moja prolaktyna podobna do Twojej 39,39 i dawka bromka taka sama. Czy
        masz po nim zaparcia, ja sobie nie mogę poradzić z tym. Co robić. Będę miała o
        parę kilo za dużo. Pozdrawiam Edyta
        • nika782 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 08.01.05, 10:36
          Witaj Edytko
          Ja na razie to nie mam zaparc a z ta waga to nie wiedzialam ze mozna przytyc
          To moj 13 dzien z bromkiem i wczoraj na noc wzielam cala tabl ,dzisiaj rano
          wstalam i bardzo krecilo mi sie w glowie musialam sie polozyc moze za mocna
          dla mnie ta dawka? zobacze jeszcze jutro jak sie bede po nim czula, a zaczelam
          chodzic do solarium a moze to tego przyczyna, nie wiem
          Na poczatku bralam catagnus ale pomyslalam sobie ze moze jest za slaby.
          Na zaparcia dobra jest sól gorzka to mozna kupoic w aptece to jest taki stary
          babciny sposob wiem ze pomaga -pozdrawiam Joanna
          • alfa1979 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 09.01.05, 20:10
            Ja tez biore bromka od tygodnia i dzisiaj przechodze na dawke 1 tabl na noc.
            Szczerze mowiac myslalam, ze bede sie gorzej po nim czula, a nie jest tak zle.
            Praktycznie nie czuje sie gorzej. Moze mam troszke wiekszy apetyt wiec musze
            troche sie ograniczac z jedzeniem!!!! A prolaktyna wyjsciowa to 57 ng/ml.
            Wczesniej mialam prolatyne 100 i zbilam ja castangusem, a teraz przeszlam na
            bromka i mam nadzieje, ze rownie szybko zbije te prolaktyne do prawidlowego
            poziomu
            • azbestowestringi Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 09.01.05, 20:24
              mi po ciazy biochemicznej wyszla prolaktyna 34 razy za duza, ginka kazala jesc
              bromek to moze za pare miechow ( nawet i 9) uda mi sie zaskoczyc...
              powiedziala tez ze przez to w grudniu cykl byl bezowulacyjny
              i z tego cyklu bezowulacyjnego i za wysokiej prolaktyny jestem w 7tc
              bromku nie wzielam, bo zbijajac sama prolaktyne nie leczy przyczyny jej
              podwyzszenia - poszlam do homeopatki, ktora dala mi leki ogolnoustrojowe. i
              powiedziala, ze prolaktyne kobity maja podwyzszona od 15 lat ze wzgledu na styl
              zycia - stres stres stres

pozdrawiam
              • sabi35 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 11.01.05, 08:55
                A dała ci coś na zbyt wysoką prolaktynę? Agnus caston D30? Ja też jestem
                ostatnio zwolennikiem homeopatii.
                • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 11.01.05, 09:30
                  ja wtrące słówko. zanim zaczęłam brać bromek brałam castagnus przez miesiąc.
                  zadziałał natychmiast. Przy moich długich cyklach objawiło się to wcześniejszą
                  owu. Ale moja ginka kazała go odstawić bo powiedziała, że "na pewno wyreguluje
                  cykle, ale nie wie czy pomoże zaciążyć". Cóz, odstawiłam więc i zaczął się
                  bromek. Oni nie doceniają tych metod.
                  • sabi35 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 11.01.05, 09:42
                    Castagnus to wyciąg z rośliny. Dawniej był stosowany na obniżenie potencji u
                    mnichów wink)) Może więc niechcący obniżyć libido (a przecież nie o to chodzi) i
                    wydłużyć cykle. Ale na inne rzeczy pomaga super! Słyszałam, że lepiej więc
                    stosować go homeopatycznie jako Agnus Caston D30. Nie powoduje skutków
                    ubocznych. Ja w tym cyklu brałam Sepię (D30) w pierwszej fazie i Bryophyllum D3
                    w drugiej. Pozdrawiam
    • editwro Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 10.01.05, 20:25
      ja biore od miesiaca 1/4 tabl na noc + duphaston od 16 dc,duphaston biore juz
      od 6 miesiecy,gin dolaczyla mi bromek bo mialam prl 632 (norma do 511),czesto
      mnie po nim mdli, ale poza tym jest ok i czekam z utesknieniem na fasolke smile
    • aniutek76 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 11.01.05, 10:43
      Ja miałam prolaktynę 28 ng/ml, po obciążeniu 254. Od września biorę Bromergon, najpierw 1/4, potem 1/2, a teraz 1 tabletka na noc. Czuję się po nim tak sobie, ale za to dziś odebrała wynik i mam prolaktynkę 7,82 ng/ml smile) Czy udało mi się zafasolkować? Właśnie czekam jeszcze jeden, dwa dni, żeby zatestować, bo @ się trochę spóźnia.
      Pozdrawiam
      aniutek
      • niunkag Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 12.01.05, 14:21
        Cześć Dziewczyny,
        ja miałam ostatnio dziwną sytuację - jakieś 3 miesiące temu p.ginekolog
        skierowała mnie pierwszy raz na bad. prolaktyny i o dziwo od razu dała mi
        skierowanie na badanie z obciążeniem. Prolaktyna wyszła 15,3ng/ml, a ta po
        obciążeniu 241. Po tych wynikach przepisała mi bromek na 3 miesiące po 1
        tabletce na noc. Po tym okresie kazała powtórzyć badanie prolaktyny.
        A dziwne w tej sytuacji jest to, że jak poszłam do innego lekarza po
        skierowanie na badanie prolaktyny, który zobaczył moje wyniki powiedział, że
        według niego niepotrzebnie brałam bromek bo moja prolaktyna jest w normie, a ta
        po obciążeniu zawsze wychodzi kilkadziesiąt razy wyższa i po to właśnie robi
        się to badanie, żeby zbadać o ile wzrośnie - ale jej zdaniem moje wyniki są ok.
        Napiszcie mi proszę co o tym myślicie - czy moje wyniki są ok? I właściwie ile
        razy powina wzrosnąć prolaktyna po obciążeniu, żeby była ok?
        buziaczki
    • kruszyna75 No i ja zostałam dziewczyną Bron(m)ka:( 12.01.05, 19:36
      Właśnie dzisiaj byłam u endokrynologa i zobaczyłam swoje wyniki prlsad((((
      Wyższa niż poprzednio 709,2 ulU/ml (norma 72-511) - poprzednio 601. Jeszcze
      przed gabinetem jak się gapiłam na te wyniki to powiedziałam do siebie:'No i
      skończy się na bromku" , no i skończyło. Castagnus bardzo ładnie wyrównał mi
      cykl (28 dni) ale niestety nie zbił prolaktyny (biorę go dopiero 1 cykl, może
      dlatego, bo Pani doktor powiedziała, że mam go brać dalej).
      Bromka przepisała: 2 dni - 1/4 tabl., od 3 dnia - 1/2 tabl. Mam jeszcze zbadać
      prl. w 5-7 dc, bo w II fazie (bdania robiłam w 23dc) prl bywa wyższa niż w I no
      i mamy zobaczyć jak jest na początku.
      Ale za to inne hormonki w porząsiu smile
      • bluebebe Re: No i ja zostałam dziewczyną Bron(m)ka:( 13.01.05, 11:21
        grunt, że resztę masz ok. Ja byłam dziewczyną Bromka tylko przez 3 tygodnie,
        potem malejąca dawka co drugi dzień i wczoraj ostatecznie go rzuciłam. Czyli
        znaczy się, że chłopak Bromek się postarał w moim przypadku...wink pozdrawiam
        wszystkie konkurentki!
        • sikorkab Re: No i ja zostałam dziewczyną Bron(m)ka:( 26.01.05, 12:14
          Ja własnie odebrała wyniki. Prolaktyna (w 21 dc) 27.36ng/ml a norma 2-19. I
          własnie tez mam brać bromek 2 x 1/2
          • sikorkab Re: No i ja zostałam dziewczyną Bron(m)ka:( 25.02.05, 19:43
            Kurczę! A ja sobie odpuściłam zbadanie prolaktyny w tym miesiącu. Pomyślałam,
            że zrobię to za miesiąc. A teraz się boję bo co będzie jak mi bardzo spadła?
            Czym to grozi?
    • fiamma75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 26.01.05, 12:47
      Raz jestem raz nie jestem dziewczyną Bromka. I tak od ponad roku. Prolaktynę zbija mi b.pięknie i nawet mój organizm w miarę go już toleruje. Chwilowo (od X) Bromek ma urlop, ale nie wiadomo czy nie wróci już na koniec lutego. Przedtem jak go brałam, to jeszcze nie staraliśmy się o dziecko, więc nie mam doświadczeń w tym względzie, z tym, że cykle miałam prawidłowe pomimo b.wysokiej prolaktyny. A teraz... cóż zobaczymy, co będzie dalej.
      • j.zab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 26.01.05, 17:29
        Fiamma75 mi prl podskoczyła dwukrotnie po odstawieniu bromka sad daj znać jak
        zbadasz prl jak to jest u Ciebie !

Pozdro Jusi
        • michalinnaa Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 27.01.05, 00:01
          Ja też zapisuję się do Waszego "klanu". Od 3 dni birę bromek 1/2 na noc prl po
          obciążeniu mam 177 norma do 25. Zobaczymy co u mnie będzie, czas pokaże.
          • lucid22 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 29.01.05, 11:57
            A ja mam prl 16,10ng/ml a po obciążeniu 191,17ng/ml. Od dwóch tygodni biorę
            bromka najpierw 1/2 na noc a teraz 1/2 rano i 1/2 wieczorem. Natomiast
            zalecenie gin to 1 rano i 1 wieczorem, a ja się zastanawiam czy to nie za dużo
            w moim przypadku? Jak myślicie dziewczyny?
            • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 29.01.05, 12:41
              to ciekawe, że gin przepisał tak od razu 2 tab dziennie, szczególnie biorąc pod
              uwagę, że większość z nas jednak źle go toleruje na poczatku. No ale cóż, nie
              powinno sie dyskutowac z zaleceniami lekarza. Skoro jednak sama sobie
              zmniejszyłas dawkę to może sprawdź teraz przy najbliższej okazji 2-5 dc jak ta
              prl wygląda teraz. Zobaczysz jaki jest poziom. jeśli jest ok to gin pewnie
              utrzyma Twoja dawkę jesli za mało spadła to pewnie gin zwiększy dawkę
              • lucid22 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 29.01.05, 12:57
                Może źle to napisałam... Oczywiście zaczynałam od małych dawek (wg. zalecenia
                ginki) brałam bromergon stopniowo. Chodzi mi o to, że dawka docelowa to 2 tabl.
                dziennie. Ale niestety, tak jak napisałaś, ja też źle go toleruję zwłaszcza
                rano. Czytając Wasze posty porównałam sobie dawkowanie i coś mi tu za dużo
                wyszło w moim przypadku...
        • fiamma75 Jest lepiej!!! 03.02.05, 11:52
          j.zab napisała:

> Fiamma75 mi prl podskoczyła dwukrotnie po odstawieniu bromka sad daj znać jak
          > zbadasz prl jak to jest u Ciebie !
          >
          1,5 mies. po odstawieniu bromka miałam 109 (norma do 14,5) i się zupełnie podłamałam, że prolaktyna aż tak skoczyła (oczywiscie cykl prawidłowy, owu też i nawet piersi mnie mało bolały), a że akurat chcieliśmy zacząć się starać o dziecko, gin. dał nam czas na 2 cykle bez wspomagania bromkiem. Teraz jestem w w 2 cyklu starań, minęło 3,5 miesiąca bez bromka, od 2 tyg. biorę Castagnus i wczorajsze wyniki: 35,75 (norma do 25). Tak bardzo się ucieszyłam. Jest duuużo lepiej, wiem, że jeszcze trochę dużo, ale to nic i może jednak uda się w tym cyklu a jak nie to w 2-3 tyg. bromek zbije mi prl do normy. Dziwi mnie tylko, że równo ze skokiem temp. zaczęła mnie mocno znowu boleć prawa pierś (mam tak dziwnie, że zazwyczaj boli mnie tylko prawa).
          • j.zab Re: Jest lepiej!!! 04.02.05, 19:21
            Ja się zawziełam i teraz biorę bromka solidnie codziennie ok 3/4 tabl na noc ,
            niewiem jak teraz stoi moja prl musiałabym znowu zbadać.. Martwie się teraz o
            mój progesteron bo jakoś w drugiej fazie nie widać u mnie wzrostu tempki sad
            chyba pójdę do gina po duphaston albo luteine może tempka się ruszy do góry !

Pozdrawiam Jusi
            • fiamma75 Re: Jest lepiej!!! 04.02.05, 20:08
              Mi lekarz (poza okresem przyzwyczajania się) zawsze kazał brać bromek rano i
              wieczorem (w podzielonej dawce np. 2 x 1 tabletka, potem 2 x 1/2 tabletki).
    • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 23.02.05, 19:34
      no i odebrałam wyniki prl po miesiącu brania Bromka. 82,45 mU/l !!!! przy
      normie od 127-637 (przed miałam 709). Wizytę u endokrynologa mam za tydzień, a
      nie wiem czy uda mi się dodzwonic do niej wcześniej. Please, dziewczyny,
      pomóżcie, czy ja mam (mogę?) odstawić w tej sytuacji Bromka? Nie chcę przegiąć
      w drugą stronę, chociaż nie wiem czym grozi zbyt niski poziom prl.Czy któraś z
      Was tak miała?
      • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 23.02.05, 21:37
        odstawic od razu chyba nie mozesz. Dobrze by bylo zapytac magdulki26. Ona tez
        za bardzo na poczatku zbila prl.
        Blue i bebe
        • j.zab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 23.02.05, 22:32
          nie na pewno nie możesz odstawić tak natychmiast bromka! ja zrobiłam sobie 3
          tyg przerwy i ponownie wzrosła ! moja ostatnia prl wynosiła coś koło 500 i
          jutro tez idę ponownie zbadać mam nadzieje, że troche spadła bo bromka biore
          teraz solidnie bez przerw! moja nowia gin kazała brać conajmniej 6 m-cy i
          absolutnie nie robić przerw z tym, że dawka musi być odpowiednio dobrana żeby
          zbytnio sobie jej nie zaniżyć !
          • martann Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 24.02.05, 08:32
            No ja też tak miałam, prl 930 przy normie do 530 i po 3 tygodniach bromek 2*
            1/2 spadła mi do 168 i teraz biorę 1* 1/2, nie wiem jaką mam teraz bo gin nie
            kazał juz robić badań ale też nie kazał odstawić leku tylko zmniejszyć dawkę i
            tobir też tak bym radziła, to co bierzesz podziel jeszcze na połowę.
            pozdrawiam
            • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 24.02.05, 08:46
              Dzięki dziewczyny za odp. Ja mam stosunkowo niską dawkę - 1* 1/2. Hmmm... jak
              na początku miałam dawkę 1/4 - tak na przyzwyczajenie organizmu to mój Mąż miał
              niezły ubaw jak dzieliłam tą małą tableteczkę na 4 części smile))) Ale faktycznie
              może to być rozwiązanie. Boję się, że zbyt niska prl też rozchwieje mój cykl, a
              już jest dobrze.
              Chyba jednak zabieram się za łapanie mojej endokrynolog smile))
              Dzięki wielkie jeszcze raz smile
              • gusia_78 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 25.02.05, 11:14
                Dołączam się. Biorę od trzech tygodni pól tabletki na dzien i na noc, bez
                żadnych skutków ubocznych. Tabletki na 2-mce. Lekarz twierdził, ze to na razie
                wystarczy, bo prl spada natychmiast, pożyjemy zobaczymy...
                • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 25.02.05, 11:32
                  gusia, Bromek zbił mi prl po 1 miesiącu do poziomu poniżej normy!!!! Może
                  lepiej sprawdź poziom prl, żeby jej nie zbić za bardzo. Dziewczyny tutaj radzą
                  zmniejszyć dawkę, a ja w środę idę do endokrynologa i zobaczę co ona powie.
                  • gusia_78 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 25.02.05, 11:48
                    Dzięki za cenne info. Muszę się jednak kierować wskazaniami lekarza, który
                    specjalizuje się w niepłodnosci. ufam mu..Zresztą pod względem hormonalnym też
                    każda z nas jest inna i organizm potrafi zupełnie inaczej reagować..Ale masz
                    rację, moze w najbliższych dniach zdecyduje się na ponowne zbadanie prolaktyny.
    • bluebebe Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 25.02.05, 12:04
      witam dziewczynki, to ja! załozycielka tego wątkuwink Jestem za pilnowaniem
      poziomu prl. Male dawki, sprawdzamy, jak za bardzo spada to zmniejszyc. Jak nie
      spada to zwiekszyc. Ale oczywiscie nie same tylko pod okiem doc. Moj przyklad
      pokazuje, ze prl moze blyskawicznie zareagowac na bromka. Ja mialam poziom 43 i
      po 11 dniach zaciazylam.
      U mnie teraz koniec 11 tyg. Wszystko ok, poza notorycznym haftowaniem. Ale
      dzidzia rozwija sie ksiazkowo.
      Trzymam kciuki nieustająco za wszystkie dziewczyny Bromka!!
      • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 25.02.05, 13:19
        bluebebe, oj dałaś mi nadzieję, bo myślałam, że może nawet po zbiciu prl
        organizm będzie musiał się "przyzwyczaić", oj już takie myśli mnie nachodziły.
        Na razie zostawiłam dawkę, którą mam przepisaną,a do endokrynologa idę w środę
        więc sobie chyba nie zaszkodzę.
        Dzięki i życzę zdrówka dla Ciebie i bejbika, ni żeby haftowanie w końcu sobie
        poszło smile
        • j.zab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 25.02.05, 19:06
          U mnie też wreszcie prl spadła!!! ostatni wynik mies temu to 509 ml/U dzisiaj
          odebrałam moje wyniki i prl wynosiła 51.1 ml/U ! Tak sie ciesze, że bromek
          jednak działa! i mam nauczkę żeby go zaraz nie odstawiać ! wynik troche
          niziutki bo normy u mnie w szpitalu są od 40-530 ale jest dobrze smile
    • annor Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 26.02.05, 14:53
      Jestem z bromkiem od 21 lutego, 1 x 1/2 tabl. na noc, nie mam po nim żadnych
      skutków ubocznych z wyjątkiem tego że super po nim śpię, wcześniej co godzinę
      się w nocy budziłam. Miałam prl 405, a po obciążeniu 2900 (przy normach do
      530), długie cykle, bezowulacyjne (pradwopodobnie pęcherzyk miał trudności z
      pęknięciem), po 2 dniach brania bromka (wraz z luteiną) tempka pięknie wzrosła,
      czego nie było w poprzednim cyklu z samą lutiną.
      Liczę na szybkie zafasolkowanie smile
      • sikorkab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 15.03.05, 16:28
        Właśnie w piątek odebrałam wynik prolaktyny. No i spadła, ale czy nie za
        bardzo, w wątku gdzieś powyżej pisałam, że normy mojego labolatorium to 2-19 a
        ja mam teraz 2,79ng/ml. Gin kazał mi odstawić bromka (a dokładnie bromocorn, bo
        drugiego opakowania bromergonu juz u nas nie dostałam), zrobić za jakiś czas
        powtórkę prolaktyny i zobaczyć czy jest w normie. Jak znowu podskoczy to będę
        znowu brać. Tylko ja się tego boję, bo to może trwać w nieskończoność?
        A od przyszłego cyklu mam mieć stymulacje clo+pregnyl. Czy wy też tak
        miałyście, czy moze byłyście stymulowane podczas brania bromka i jak z tą
        prolaktyną- nie za niska?
        • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 15.03.05, 19:08
          Mi po Bromku prl spadła poniżej normy, ale lekarka powiedziała, że mam go nie
          odstawiać, aż do testu pozytywnego. Powiedziała, że takie nagłe odstawienie
          może spowodować szybki wzrost prl (zresztą parę dziewczyn tutaj też mi o tym
          powiedziało a endokrynolog mi potwierdziła).
          Na moje pytanie czy nie za nisko ta prl tym razem, powiedziała, że nie, lepiej
          żeby była poniżej normy a nie za wysoka, bo wtedy nie zablokuje owu.
          • martann Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 16.03.05, 08:49
            mi też prl spadła do dolnej granicy ale gin kazał z 1 tabletki dziennie
            zmniejszyć na 1/2 dziennie i brać do zaciążenia smile
            pozdrawiam
            • sikorkab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 16.03.05, 12:31
              I co ja mam teraz robić? Już sama nie wiem. Sama sugerowałam mojemu ginowi, że
              może lepiej brać profilaktycznie chociaż po połówce albo 1/4 tabletki raz
              dziennie albo co drugi dzień bo wiem, że sa takie sytuacje że po odsatwieniu
              ona znowu skacze. Ale on powiedział, że nie potrzeba, tylko żebym,
              skontrolowała za jakis czas. A jak mi znowu skoczy to znowu trzeba będzie
              zbijać i chyba nigdy dzidzi miec nie będę. Jestem zdołowana. Płakać mi się chce
              • sikorkab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 17.03.05, 11:02
                Podnoszę wątek. Strasznie mi zalezy na waszych opiniach
              • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 17.03.05, 11:19
                Cięzko cos tak powiedzieć. Wcześniej napisałam co powiedziała mi moja
                endokrynolog, ale co lekarz to opinia i tak jest często, niestety.
                Sikorkab, a dostałaś od niego skierowanie na ponowne badanie prl? Może zrób
                sobie tak w przeciągu miesiąca i zobaczysz co i jak.
                • sikorkab Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 17.03.05, 11:53
                  Tak, mam zbadać ponownie za jakiś czas - tak mi powiedział, tylko ja się boję
                  ze za ten czas mi wzrośnie i co wtedy znowu wszystko od początku. Robiłam
                  badanie 8.III (11dc). To może gdzieś w połowie kwietnia?
                  • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 17.03.05, 12:54
                    DZrób w II fazie cyklu, bo wtedy prl jest z natury wyższa. Dzień konktretny nie
                    jest istotny w przyapdku tego hormonu.
    • fiamma75 Wracam do Bromka :-( 17.03.05, 11:21
      Niestety prolaktyna znów w górę sad 64,20 ng/ml Do gina idę dopiero 30 marca (pierwszy wolny termin!), ale na dniach wybieram się do ogólnego i poproszę go o receptę. Ech, mam doła! I pomyśleć, że hiperprolaktynemii nabawiłam się na skutek błędu lekarzy sad((
    • tola79 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 29.03.05, 14:04
      Dopisuję się i ja smile Biorę bromka od tygodnia, najpierw przez dwa dni po pół
      tabletki na noc, teraz po całej. Toleruję nawet nieźle. Moja prl 12,1 ng/ml , a
      po obciążeniu 274 ng/ml. Sama jestem bardzo ciekawa, jak to będzie...
      • kruszyna75 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 29.03.05, 16:02
        Tola, witaj wśród nas. Ale jak najbardziej życzę Ci, żebyś długo nie zagościła
        na tym wątku smile))
        • suslak Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 29.03.05, 17:02
          Ja też do Was dołączyłam sad Na razie 1/4, 1/2, 1 tab, za 3 tygodnie badanie i
          zobaczymy co dalej.
          Żołądek mnie po nim boli wieczorem, a potem przez pół dnia mi niedobrze tongue_out ble.
          Nie lubię Bromka!
        • tola79 Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 30.03.05, 14:44
          Dziękuję za dobre słowa smile)) Też mam nadzieję, że mój romans z B. nie potrwa
          zbyt długo, czego i Wam życzę smile) Acha, ja bromek toleruję nieźle, na poczatku
          trochę mi się rano (biorę na noc) kręciło w głowie, ale teraz czuję się już ok.
    • hildalucja Re: która z Was jest (była) dziewczyną Bron(m)ka? 31.03.05, 14:32

ja - i biorę teraz, choć mam bardzo niski. Kiedyś miałam bardzo wysoki. Ale
      jestem bardzo nerwowa.
      Pół na wieczór
    • kinia.zak Witajcie!! 01.04.05, 18:01
      A ktoś tu niedawno napisał, że mało nas tu jest dziewczyn Bronka!! Hi hi hi
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka