moni282 30.12.04, 00:03 rozpoczynam 1 cykl z clo od 4 do 9dc monitoring gin wyznaczył dopiero na 21lub 22dc czy to nie powinno być wcześniej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolka2 Re: pytanie o clo 30.12.04, 11:27 Zdecydowanie za późno!!! Monitoring robi się, można już zacząć od 10dc, ale większość lekarzy robi od 12- 18dc w zależności kiedy wystąpiła owulacja. Jeżeli okaże się, że pęcherzyk nie pękł to trzeba podać pregnyl, zastrzyk. Dlatego czym prędzej upewnij się dokladnie o co chodzi lekarzowi... Z niepęłkniętego pęcherzyka może zrobić się torbiel, albo możesz zostać przestymulowana, biorąc clo trzeba zrobić to z głową!!! Powodzenia. Pozdrawiam, Ola 31 cykl starań rozpoczęty (w tym pierwszy "odpoczynkowy" Odpowiedz Link
ewa11a Re: pytanie o clo 30.12.04, 16:22 Monitoring powinien byc zrobiony kilka dni po owulacji, 21-22dc to za pózno, no chyba ze masz dlugie cykle. Odpowiedz Link
kapcius Re: pytanie o clo 30.12.04, 16:38 powiedz mi ile cykli masz mieć jeszcze z clo?? czy to jest 1 i koniec?? bo jezeli znowu następny to wtedy usg napoczątku cykluu np. 3-4 dc aby sprawdzić czy nie zrobiły sie jakies torbiele!!a póżniej lekarz od usg ci powie kiedy przyjść tak aby było widac jak rosną i jak pękają pecherzyki.. Odpowiedz Link
moni282 Re: pytanie o clo 30.12.04, 19:59 dziękuję za odp na razie to mają być 2 cykle dopiero czytjąc posty zaczęłam mieć wątpliwści co do terminu monitoringu stąd moje pytanie Odpowiedz Link
ariana1 Re: pytanie o clo 30.12.04, 22:25 Ja bym poszła na USG ok. 11 dc. A w ogóle to dziwne, bo zazwyczaj bierze się clo przez 5 dni a nie przez 6. Może masz przepisany 4-8 dc? Odpowiedz Link