Dodaj do ulubionych

NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bierze ?

17.01.05, 16:56
to lek nowej generacji hamujący wydzielanie prolaktyny . Nie ma podobno tylu
skutków ubocznych co różne bromki , ale przede wszystkim hamuje wydzielanie
200 razy silniej !!! niż bromergon i efekt jest już po 2 tygodniach . Jedyną
wadą jest cena ... ja zaczynam od dziś zobaczymy
Obserwuj wątek
    • ewkaczo Re: NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bier 17.01.05, 18:12
      to lek ziołowy?? no i powiedz ile to kosztuje i na ile wystarcza?
    • jedna_chwilka Re: NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bier 17.01.05, 19:30
      ja jestem w trakcie. Co prawda właśnie skończyło mi się opakowanie i muszę iść
      do ginki po receptę na to ale zdanie już mam.
      Do Ewkaczo - nie, to nie jest lek homeopatyczny tylko farmaceutyk ale
      maksymalnie jak można oczyszczony.
      Mój organizm znosił go fantastycznie (dużo lepiej aniżeli Bromek i Parlodel
      brane wcześniej) - nie wiem jak teraz wygladają moje wyniki, bo jak napisałam
      ww dopiero mi się skończył i musowo wizyta, no i badania, żeby określić poziom
      prolaktynki. Tolerowany fantasycznie, żadnych nieprzewidzianych reakcji np. po
      spożyciu alkoholu (tylko wiadomo, że bez przesady oczywiście). Mnie zalecono
      1/4 tabl. na noc, więc opakowanie zawierające 30 tabletek strczyło mi na bardzo
      długo. Miałam jakieś drobne przerwy i zapomnienia w braniu ale mogę powiedzieć,
      że brałam go od połowy maja. Zapomniałam o nabrzmiałym i bolącym, rwącym
      właściwie biuście, no i ustąpiła laktacja smile Teraz kiedy nie biorę norprolacu
      znowu jest sad Skutki działania rzeczywiście odczuwalne już po 2 tygodniach.
      zatrajdałam gdzieś ulotkę ale może jeszcze znajdę, to Wam tu przepiszę
      cokolwiek. Moja mundra ginka mówi, że to preparat najlepszy z dostępnych na
      rynku. O ile pamiętam zapłaciłam za opakowanie 30 tabl. ok. 60 zeta - tak mi
      się coś po głowie kołacze. Do ginki będę starała się iść 20ego i w razie co
      garść świeżutkich infomacji zapodam po wizycie.
      Ja polecam.
      Buziaczki, Chwilka.
      • laura73 Re: NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bier 17.01.05, 22:39
        Ja mam brać 1 całą tabletkę dziennie ( 75 ) a początkowo starter 25 + 50 zeby
        się przyzwyczaić , ale to opakowanie ma kosztować 113 zł !!! 30 tabl.
        • jedna_chwilka Re: NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bier 17.01.05, 23:07
          a może to było i ponad 100. Pan Mąż coś wspomniał właśnie teraz, że to chyba
          było droższe niż napisałam wcześniej...no od maja, to ja mogłam mieć myśli
          pochłonięte czymś innym np. zbliżającmi się wakacjami hihi.
          Tak czy siak przy mojej dawce, czyli 1/4 tabletki dziennie nie wpłynęło to aż
          tak znacząco na budżet domowy, tzn. dziury nie powiększyłam smile
          W przypadku 1 tabl./dziennie - duży wydatek ale jeśli taki dobry, to może
          warto, hę?
          • jedna_chwilka Re: NORPROLAC - wracam do tematu z info medycznymi 24.01.05, 10:59
            Chinagolid (Norprolac®wink – wykazuje mniejsze objawy uboczne i silniejsze niż bromokryptyna działanie. Jest bardziej niż bromokryptyna wybiórczy (działa głównie na receptor D2, odpowiedzialny w przysadce za hamowanie wydzielania prolaktyny, podczas gdy bromokryptyna działa również na receptor D1, co nie wpływa na poziom prolaktyny, a jest odpowiedzialne za część działań niepożądanych)
            Chwilka
            • laura73 Re: NORPROLAC - wracam do tematu z info medycznym 24.02.05, 18:42
              Witam po przerwie , biore już drugie opakowanie Norprolacu i faktycznie bez
              objawów ubocznych , może minimalnie gorsza tolerancja alkoholu , ale bez
              zadnego napięcia w piersiach i zadnego plamienia podczas cyklu zobaczymy jak to
              bedzie ze staraniami... Polecam tylko cena nieciekawa 116 zł 30 tabl. Ale moze
              warto
              • ewula1 Re: NORPROLAC - wracam do tematu z info medycznym 24.02.05, 20:53
                Czy ten lek jest na recepte??
                • adrianna3 Re: NORPROLAC problem 03.03.05, 11:20
                  Mam problem chyba z tym lekiem

najpierw brałam Dostinex wszystko było ok, PRL spadła bardzo, zmieniłam na
                  Bromergon, niestety wzrosła

od ponad miesiąca biore Norprolac w 26 dniu cyklu dostałam okres bardzo skapy
                  trwał 9 dni, dostałam Femoston na zahamowanie krwawienia po kilku dniach
                  krawienie przeszło w plamienie na parę dni było wszystko ok, teraz znowu mam
                  plamienie, na USG było wszystko ok (jesli ok są policystyczne jajniki), cały
                  czas biorę Femoston i Norprolak i znowu toplamienie choc do okresu jeszcze
                  około 2 tygodnie lekarz mówi ze nie odstawiać ale chyba będę musiała tak zrobić
                  czy ktos moze miał podobne objawy ?
                  • laura73 Re: NORPROLAC problem 10.03.05, 16:47
                    Też biore ten lek dopiero 2-gi miesiąc , ale u mnie wręcz przeciwnie odkąd go
                    mam nie mam żadnych plamień. natomiast cykle mi sie minimalnie skróciły do
                    właśnie 26-27 dniowych. miesiączki też były krótkie ( tzn 2-3 dni ) i mało
                    obfite. Ale plamienia te mogły być spowodowane polipem w szyjce macicy , który
                    często może istnieć przy długotrwałym wysoki poziomie prolaktyny i wtedy trzeba
                    go usunąć. pozdrawiam
    • karina50 Re: NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bier 10.03.05, 17:12
      droga Lauro napisz jaką miałaś prolaktynę?ja jestem 5 lat po porodzie dwa lata
      temu brałam bromergon przez kilka miesięcy ,póżniej musiałam przerwać i do
      niego nie wróciłam ,ale prl spadła mi niewiele bo zauważam mlekotok.w
      poprzednim cyklu robiłam badania i wszystkie są ok tylko prolaktyna 28 w 7
      dc.biorę bromergon i jakoś nie widzę efektów.z chęcią bym przestawiła się na
      ten nowy lek.bardzo cię proszę o odpowiedż.pozdrawiam
    • karina50 Re: NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bier 10.03.05, 17:14
      to jeszcze raz ja ,czy bierzesz też duphaston?bo mi w drugiej fazie cyklu
      przepisał doktor od 17 do 26 dnia cyklu po jednej tabletce
    • karina50 Re: NORPROLAC dziewczyny czy któraś to brała/bier 11.03.05, 17:15
      hej dziewdzyny co z wami odezwijcie się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka