mbm76 07.02.05, 13:09 Cześć dziewczyny! Mam pytanko? Czy zdarzało się wam miewać lekkie plamienia przed @? Zaczynam starania w tym miesiącu a taka sytuacja pojawiła się pierwszy raz. Czekam na odpowiedzi mądrych głów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: Nieznane przyczyny 07.02.05, 14:11 Zbadaj sobie poziom prolaktyny i progesteoronu .Prolaktynę obojętnie kiedy ,progesteron 7 dni po owulacji.Możesz mieć za niski progesteron i stąd te plamienia.Acha i na czczo. Odpowiedz Link
karolina811 Re: Nieznane przyczyny 09.02.05, 10:50 Witam od pewnego czasu z mężem staramy się o dzidzię,ja mam wszystkie wyniki dobre a z mężem na badania idziemy dopiero w marcu.Ciężko było go nakłonić do lekarza ale się zgodził.Mam do was pytanie jako dziewczyn doświadczonych tyle piszecie o dniach cyklu możecie mi to wytłumaczyć.Bo ja chyba za bardzo nie wiem o co chodzi jak to liczyć.Może to wam się wydać głupie ale szukałam wszędzie ale to co znalazłam to wszystko ksążkowe ,a ja wole tak na przykładach jak byście mogły to będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam Odpowiedz Link
papuga_5 Re: Nieznane przyczyny 08.02.05, 02:34 Ja juz od kilku lat mam plamienie przed i lekarze mi ciagle mowia ze to o niczym nie swiadczy, ze niektore kobiety tak maja. Zwykle mam 2 lub 3 dni przed ale bywalo ze mialam i 5 dni i tez mi mowili ze to normalne. Ale nie sugeruj sie tym i jesli sie tym niepokoisz to idz do lekarza i sie poradz. Moze moi lekarze nie mieli racji bo ja do dzisiaj mam watpliwosci. Odpowiedz Link
lidek0 Re: Nieznane przyczyny 08.02.05, 07:58 Takie plamienia to niestety nic normalnego a Tój gin wyraxnie Cie lekceważy. Na moje oko /laika/ to niedomoga lutealna bardzo niebezpieczna przy staraniach. A zlecił Ci chociaz badania, że taktwierdzi? Odpowiedz Link
papuga_5 Re: Nieznane przyczyny 08.02.05, 08:35 Nie zrobil mi zadnych badan stwierdzil tak na oko. Pozniej dopiero zaczelam starac sie o dziecko i nic nam nie wychodzilo wiec zmusilam mojego lekarza do zbadania hormonow i wyszlo wszystko w porzadku tylko prolaktyna byla za wysoka. Powiedzial mi moj lekarz ze to moze byc od stresu np. w czasie pobierania krwi, wiec poszlam jeszcze raz na badanie prolaktyny i sie staralam zrelaksowac i wynik wyszedl normalny. Po paru miesiacach udalo mi sie zajsc w ciaze. Teraz staramy sie o drugie dziecko. Odpowiedz Link
mbm76 Re: Nieznane przyczyny 08.02.05, 10:03 Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieje, że u mnie będzie jak u Papużki bo rozpoczynamy starania już w tym cyklu i bardzo na nie liczę. Jak nic nie wyjdzie to zrobimy sobie badania na hormonki. Odezwę się z info. Pa pa Odpowiedz Link
emka1974 Re: Nieznane przyczyny 08.02.05, 15:05 Ja nie poznałam przyczyn plamień (miałam i przed @ i w trakcie). Zrobiłam wszytskie zalecane przez dziewczyny i lekarza badania hormonalne, USG - i nic. Miałam już termin w szpitalu na histeroskopię, ale parę dni wcześniej wyszedł pozytywny test. Od tego czasu plamienia się nie powtórzyły. Odpowiedz Link
lidek0 Re: Nieznane przyczyny 09.02.05, 07:19 Badania powinnaś zrobić przed rozpoczęciem starań, żeby wiedzieć, czy Twój organizm na ciąże jest gotowy. Odpowiedz Link
tromysza Re: Nieznane przyczyny 09.02.05, 07:44 kurczę, mówisz coś zupełnie innego niż lekarze, którzy uważają, że trzeba robić tylko toxo, różyczkę, cytomegalię. A potem dać na luz. Ja zrobiłam już większość badań chociaż z punktu widzenia lekarzy nie staram się długo ( 6 cykl, z czego 4 że pilnuję dni płodnych). Ale ulżyło mi, że wszystkie badania, które zrobiłam do tej pory są ok. Poza prl, którą miałam za wysoką. I lekarka powiedziała, że gdybym jej nie zmniejszyła to może bym i w końcu zaszła, ale byłoby ryzyko poronienia. Ci lekarze to niekonsekwentni są. A ja się zgadzam z Tobą: nie należy przesadzać,ale badania eliminują ryzyko. I tego się nauczyłam na tym forum. Dzięki lidek Odpowiedz Link
mbm76 Re: Nieznane przyczyny 09.02.05, 08:09 Lekarz po mojej prośbie dał mi skierowanie na toxo i różyczkę. Wcześniejsze badania hormonów w jego opini "nienajgorsze". Jesteśmy po przejściach,a lekarze nasze nieszczęście wpisali w statystykę i nic więcej. Tak miało być. Teraz może byc już tylko lepiej. pa Odpowiedz Link
majeczka18 Re: Nieznane przyczyny 09.02.05, 10:38 Tromyszko zgadzam się z Tobą całkowicie .To jest mój 5 cykl starań i od następnego biorę luteinę i mam nadzieję, że...A co do plamień to mam 4 dni przed @ od lipca i byłam w poniedz. poprzedni u gina i dał mi właśnie luteinę. Odpowiedz Link
lidek0 Re: Nieznane przyczyny 10.02.05, 07:25 Wiem dokładnie co oni mówią. Przy okazji badałabym chlamydię i może nasionka. życze powodzenia Odpowiedz Link