justy11 24.05.05, 10:07 Jak trzeba przygotować się do badania nasienia ile trzeba być dni po stosunku ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka1976 Re: Badanie nasienia ? 24.05.05, 10:15 Analiza nasienia uzyskanego po min. 2 dniach abstynencji (najczęściej zaleca się 4-5 dni) w tych dniach bez alkoholu a najlepiej zadzwonic do kliniki gdzie bedzie sie robic to badanie spokojnie wytlumacza wszystko , moze maja swoje zazady ) Odpowiedz Link
nadjeschda Re: Badanie nasienia ? 24.05.05, 14:40 moj M mial przed badanie zalecone: 4 dni wstrzemiezliwosci, przez 4 dni zero alkoholu i bardzo ciezich prac fizycznych nasienie mozna oddac w domu-pod warunkeim ze w ciagu godziny dostarczy je do kliniki na drugi dzien przez tel dostalismy wyniki- ilosc ok- ale plemniki maloruchliwe. Teraz "pracuje" nad M , zeby go wypchnac do lekarza. wzszystkiego dobrego) Odpowiedz Link
misia_7 Re: Badanie nasienia ? 26.05.05, 00:36 mam pytanie: skoro można zabrać z domu, to do czego oddac? do takiego pojemnika jak na mocz czy jest jakiś specjalny? Odpowiedz Link
moni27 Re: Badanie nasienia ? 26.05.05, 10:08 Mój M oddawał w takim pojemniczku jak na mocz, tylko poproś w aptece o sterylizowany - koszt. ok 1,70. Odpowiedz Link
moni27 do justy11 26.05.05, 10:12 Wiem że jesteś z Rzeszowa. Jak Cię to zainteresuje to podaję Ci gdzie można zrobić takie badanie: w przychodni MediCom na Placu Wolności (tam gdzie przyjmuje Dorski) Badanie kosztuje 60 zł. Nasionka ma się dowieźć do 30 minut. Tylko musisz zapisać się na konkretną godzinę. Wyniki mieliśmy po 1 godzinie. Dodatkowo można zrobić posiew (jak coś wyjdzie nie tak) - posiew kosztuje 40 zł. Odpowiedz Link