Dodaj do ulubionych

testy owulacyjne

02.06.05, 09:24
cześć , czy pomimo stosowania testów owulacyjnych / które jak się teraz
okazało wyszły pozytywne 14-16 dni przed okresem/ i staran w tym terminie
można nie zajść w ciążę? czy tak sie po prostu zdaża czy powinnam się martwić?
Będę wdzięczna za radę

Obserwuj wątek
    • annalalik Re: testy owulacyjne 02.06.05, 09:51
      pewnie ze mozna nie zajsc. Same testy wskazuja skok LH - owulacja nastepuje po
      nim jakies 12 - 36 h. Jajeczko zdolne jest do zapłodnienia 6h. Plemniki żyją
      średnio 3 doby (zdolne do zapładniania są po 6 h w śluzie płodnym). Wiele
      czynników ma wpływ na zajście... niestety...
      • asiulka1976 Re: testy owulacyjne 02.06.05, 10:29
        a testow uzywasz jako antykoncepcje ?? dobrze zrozumialam ??
        • intuicja77 Re: testy owulacyjne 02.06.05, 10:59
          raczej odwrotnie! wink
          staramy sie o dziecko i wydawało mi sie ,ze jezeli bylo przytulanko po kilku
          godzinach od testu to powinno sie udac , a tu tymczasem dzisiaj rano okres jak
          ta lala......
          wiec nie wiem czy tak sie po prostu zdaża czy świadczy to o jakims problemie
          • asiulka1976 Re: testy owulacyjne 02.06.05, 11:06
            Prawidlowe testowanie polega na tym ze pierwszy tetst jest ledwo widoczny potem
            nast. bardziej widoczny 3-ci ... 4...ty i piaty bardzo widoczne soczyste 2
            kreseczki ktore oznaczaja ze po 12-36 godz nastapi owulacja i przydalo by sie
            wspolzyc w tym czasie surprised))
            Nawet jesli wcelowaliscie w 100% w owulacje nie oznacza ze ciaza bedzie !!!
            i to jest straszne surprised(
    • mamatysi Re: testy owulacyjne 02.06.05, 11:33
      nie masz sie czym martwic ze sie nie udalo ktos tu pisal ze dopiero po 4-ym
      razie z uzyciem testu mozna sie skonsultowac z lekarzem.nam sie udalo za 2-im
      razem z uzyciem testu.
      pozdrawiam i zycze fasoleczki.
      • maga785 Re: testy owulacyjne 02.06.05, 11:41
        Nam sie udało po czterech cyklach z testamismilewiec nie masz sie co martwic.Ja
        pomimo ze miałam owulacje to miałam za mało sluzu co tez w jakis sposob
        utrudniało zapłodnienie.Po za tym nie nalezy sie zbyt czesto kochac najlepiej co
        drugi dzien bo wtedy plemniczki sa bardziej dojrzałe.W tym miesiacu kochalismy
        sie raptem kilka razy z powodu czestych wyjazdow moich i meza i spisalismy ten
        cykl na straty a jednak sie udało!Głowa do gory na pewno sie udasmile

• sabi35 Re: testy owulacyjne 02.06.05, 11:47
          Można się kochać codziennie i można nie mieć dużo śluzu i zajść w ciążę.
          Wszystko jest możliwe. Nie ma żadnych reguł.
          • olek771 Re: testy owulacyjne 02.06.05, 12:42
            Witaj, jak pisały dziewczyny - test pokazuje tylko pik LH, a nie owulację. Do
            zajścia w ciążę potrzebnych jest jeszcze kilka elementów (m.in.dobrej jakości
            śluz płodny - co nie oznacza, że musi go być dużo).Wiem,że po nieudanej próbie
            przychodzi rozczarowanie, ale mądre książki podają, że u zdrowej pary szansa
            zajścia w ciążę przy współzyciu w okresie płodnym wynosi około 40%, więc daj
            sobie szansę smile)Z doświadczenia wiem, że chyba lepiej nastawić się na dłuzsze
            czekanie, a potem byc miło zaskoczonym, jak się uda wcześniej niż
            zakładałaś.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka