majka782 19.07.05, 10:10 Gdzie można zrobić badania tj: toksoplazmoza, cylomegalia, chlamydia itd. oczywiście jak najtaniej ( bo trochę tego jest)? Może któraś z Was to robiła na NFZ? Pomóżcie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xaga Re: Do dziewczyn z Wrocławia! 19.07.05, 12:05 Hej. Ja robiłam toxoplazmozmę w Diagnostyce na Weigla 12, tel. 337-24-76. Kosztowała 35 zł (chyba). Z tego co wiem to tych badań nie zrobisz na NFZ. Pozdrawiam Odpowiedz Link
olek771 Re: Do dziewczyn z Wrocławia! 19.07.05, 21:07 Wiesz, mi się też wydaje, że NFZ tych akurat badań nie refunduje (nie mam pojęcia, dlaczego - za drogie?), ale czytałam kiedyś post dziewczyny, która dostała skierowanie na nie (toxo i cytomegalię) w szpitalu chorób zakaźnych. Spróbuj najpierw z ginem (jeżeli chodzisz na NFZ), potem z lekarzem pierwszego kontaktu (od nich czasem daje się wydębić dodatkowe skierowanie), a jeśli nie, to ze szpitalem chorób zakaźnych (choć wydaje mi się, że będziesz miała więcej chodzenia,a gwarancji załatwienia sprawy nie). Ja badania też robię na Weigla, tam się zmienił niedawno telefon: 370 90 00 Toxo IgG 30 zł, różyczka IgG 30 zł, cytomegalię robiłam metodą genetyczną - 100 zł.Chlamydię też tam można robić, ale musisz dostarczyć wymaz (czyli dodatkowa wycieczka do kogoś, kto go pobierze), dlatego to badanie zrobiłam w Mediconcepcie na Krzyckiej (koło pętli 17), też metodą genetyczną, 100 zł, za wymaz - pobiera pielęgniaraka na ginekologii - 10 zł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
finka11 Re: Do dziewczyn z Wrocławia! 20.07.05, 10:27 Ja dopiero zamierzam robić te badania, więc podobnie jak Ty sie interesuję cenami. Poszperałam troche na internecie i najtańsze laboratorium jakie znalazłam to prywatne lab. na Komandorskiej. Toxo IgG - 25 zł, Toxo IgM - 30 zł, rózyczka IgG - 25 zł. Inne ceny znaleźć można na ich stronie, tel. 78 338 77. Pozdrawiam Odpowiedz Link
majka782 Re: Do dziewczyn z Wrocławia! 20.07.05, 11:13 Dziękuję serdecznie za pomoc! Komandorska to bardzo blisko ode mnie, więc pewnie tam zrobię i ceny trochę niższe. Odpowiedz Link
eryka5 Re: Do dziewczyn z Wrocławia! 20.07.05, 09:27 Mam Pytanie do Olka!!! Co to znaczy metoda genetyczna???Ja wczoraj byłam na Weigla i pobrali mi krew na badanie pod katem cytomegalii,toxo,rózyczki i chlamydiii ale wszystko bedzie robione w standardowy sposób.Tak wiec sie zastanawiam czy Ty robiac innym sposobem bedziesz miała wiarygodniejsze wynkiki czy o co chodzi bo juz sie pogubiłam w tym wszystkim.A gdzie robiłas badanie na czystosc pochwy wymaz z szyjki,bo mój gin tego nie zaproponował a mi na tym bardzo zalezy. Pozdrawiam eryka Odpowiedz Link
xaga Do Majki782 20.07.05, 13:17 Hej. Ja też jestem z Wrocka i mieszkam prawie na Komandorskiej, więc gorąco pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniach. Odpowiedz Link
majka782 Re: Do Majki782 20.07.05, 13:22 Ja niestety tylko pracuję blisko Komandorskiej. A tak wogóle jestem ze Strzelina. Pozdrawiam również i życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link