Dodaj do ulubionych

Testować przed spodziewaną @ czy czekać?

01.08.05, 19:21
Dużo różnych opinii na ten temat ale chyba w jednym jestesmy zgodnie -
niecierpliwość nas zżera! smile)
Podobno są testy, które pokazują ciąze już 6 dnia od zapł. Ja nie wiem czy
wytrzymam, bo już mam różne objawy choć to dopiero 15 dc.
Czy często zdarza się, ze testy wychodzą pozytywnie a potem okazuje się, ze
to był błąd?
Obserwuj wątek
    • beettinna Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 01.08.05, 19:32
      jeśli to jest dopiero 15 dzień cyklu,to test ci nie wyjdzie!
      poczekaj-uwierz mi na słowo szkoda się rozczarować...
      trzymam kciuki!
    • kawka74 Czekać 01.08.05, 19:42
      a w testy, co to pokazują 6 dni po zapłodnieniu, możesz spokojnie nie wierzyć.
      W którym dc miałaś owu?
      • ata76 Re: Czekać 01.08.05, 19:46
        zgadzam się z dziewczynami....jestem przeciwniczką testowania przed terminem
        @.....wiem, że cięzko jest wytrzymać, ale szkoda nerwów, rozczarowań i łez

powodzenia i dużo cierpliwości mimo wszystko życzę
    • lidek0 Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 02.08.05, 07:23
      Jeżeli bierzesz progesteron w tabletkach to przed jego odstawieniem powinanś
      zrobić betę.
      • xixx Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 02.08.05, 13:54
        Opowiem Ci moją historię, testowałam 2 tyg po zapłodnieniu i oczywiście byłam
        glucha na rady zeby poczekac jeszcze tydzień, wyszły dwie kreski, dtruga blada
        ale jednak było ja wyraźnie widać, oczywiście wielka radość, potem tydzień
        później byłam w szpitalu bo miałam zawroty głowy, gdzie lekarz dopochwowo
        stwierdził wczesną ciążę (pojechałam do położniczego szpitala wiedząc o tej
        ciąży) za kilka dni lekkie plamienie, lekarz znów, tym razem w przychodni, znów
        stwierdził powiększona macicę typowo dla 4-5 tyg ciąży a następnego dnia
        przyszła bardzo spóźniona @, nie muszę Ci mówić jak sie wtedy czułam...A
        wystarczyło tylko poczekać, 1,5 tygodnia z tym testem i nie było by takiuh
        nerwów i żalu, ciąże biochemiczne często się zdarzają i nie jest to żadna ujma
        dla organizmu kobiety, ale nasza psychika nie zawsze to rozumie. Radzę
        poczekać, naprawdę, po 2 tyg od spodziewanej @ powinno byc juz wszytsko ok,
        jeśli nie przyjdzie. My sie znów staramy, tym razem z testowaniem jednak
        poczekam.

Pozdrawiam!

maja.
        • stamcia Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 02.08.05, 14:15
          ta "cierpliwosc" chyba przychodzi z czasem - ja jestem chyba teraz na tym
          etapie ze testowalabym co dziennie.... hmmm XiXX masz racje [lepiej
          poczekac].... niz pozniej plakac
          • xixx Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 02.08.05, 14:24
            Ja wtedy miałam dokładnie to samo, testowałam codziennie od 6 dnia chyba po
            zapłodnieniu, oczywiście bez wiedzxy mojego chłopaka, bo byłby zły na mnie za
            ta obsesję. Mówi sie że człowiek uczy sie na włąsnych błedach, ale naprawdę
            uwierzcuie, lepiej pczekać, to nie wieczność a raptem dwa tygodnie. pozdrawiam
            Was! smile
            • small_elephant Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 02.08.05, 16:40
              byly dwa watki- ,,hurra przyszla @,, i moj o ,,bojkotowaniu testow,,. zajrzyj
              tam sobie- nie ma to jak kobieca solidarnosc. powaznie, dzieki pozostalym
              dziewczynom juz zupelnie odechcialo mi sie testowania. no i pomyslec tylko, co
              sobie mozna kupic za te pieniazki, np. na pocieszenie, gdy @ jednak przyjdzie.
              pozdr
        • lidek0 Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 02.08.05, 16:44
          Tylko są lekarze, którzy przy staraniach ze wspomaganiem Duphastonu radzą testy
          przed jego odstawieniem bo często jego niedomoga może mieć przykre
          konsekwencje. A wyobrażasz sobie kobietę, która poroni z powodu właśnie
          niedomogi progesteronu, wiedząc, że przed odstawieniem mogła zrobić test?
          Czasami trzeba brać leki cały czas, bez przerwy. Tak oczywiście zdarza się
          rzadko, a ciąże biochemiczne zdarzają się i często nie mamy na nie wpływu a
          tracimy przy tym masę nerwów.
          • small_elephant Re: Testować przed spodziewaną @ czy czekać? 02.08.05, 16:53
            no tak, ale wtedy wlasnie lekarze mowia, ze trzeba testowac- przynajmniej
            powinni mowic. jak sie bierze leki, to sytuacja wyglada zupelnie inaczej, ale
            wtedy najwazniejsza jest dobra komunikacja z lekarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka