16.08.05, 13:58
miałam 3 krotnie przekroczoną prolaktynę
lekarz zalecił mi brać pół tabletki na noc przez 2 cykle
właśńie parę dni temu rozpoczął mi się @ i odstawiłam bromergon.
Moje pytanie brzmi czy prolaktyna znowu nie podskoczy?
jak to jest czy bromergon trzeba brać już przez cały czas i czy ma wpływ na
wzrost jej przerwanie przyjmowania bromergonu?
Idę do gina dopiero w piątek to sie dowiem, ale nurtuje mnie to pytanie
Obserwuj wątek
    • ania9943 Re: bromergon 16.08.05, 15:30
      wydaje mi się, że powinnaś dalej normalnie brać bromka. Ja biorę go już ponad
      półtora roku bez żadnej przerwy.Pozdrawiam. Ania
    • kate05 Re: bromergon 16.08.05, 15:49
      a dlaczego przestałaś brać lek? trzeba go brać min. 2 miesiące, żeby zobaczyć
      skutki. Przerywa się dopiero kiedy test pokaże IIsmile Nie przerywaj, bo
      prolaktyna wzrośnie.
    • magdulka26 Re: bromergon 16.08.05, 16:20
      Oczywiście że podskoczy i to od reki.Ja brałam aż do zajścia w ciąże w sumie 3
      cykle.Odstawiłam w dniu pozytywnego testu.
    • portalegre Re: bromergon 16.08.05, 16:28
      Witaj

oto moje 3 grosze do tej dyskusji smile)

- pol tabletki na noc przez 2 cykle to chyba za malo zeby zbic prolaktyne....
      - jak sie juz zaczelo przyjmowac bromka - nie mozna przestac, bo prolaktyna
      momentalnie podskoczy
      - czasem bromka trzeba brac takze w po zajsciu w ciaze - ja np. dostalam
      przykazanie od ginki, ze w razie ciazy mam kontynuowac, ale polowe dawki

Powodzenia!!!
    • magdulka26 Re: bromergon 16.08.05, 16:45
      Ja zbiłam w ciągu miesiąca ze 128 na 18 ng/ml.Ale ja miałam małe przejścia w
      zwiazku z prolaktyna i bromiek ,a to już inna bajka .
    • paula08 Re: bromergon 16.08.05, 16:49
      Ja przy kazdej wizycie slysze od ginki, ze bromek mam brac non stop, dopoki nie
      zajde w ciaze. Niewazne czy spadla juz prolaktyna czy nie, bo jak odstawie to
      momentalnie podskoczy.
      • heath2 Re: bromergon 17.08.05, 20:29
        Odstąpię Bromergon, niepełne opakowanie.Ja bralam, niestety, na zatrzymanie
        pokarmu po poronieniu.Prześlę pocztą, nie jest to problem.e-mail heath@poczta.fm
    • wandana Re: bromergon 18.08.05, 09:28
      A może miałaś zalecenie, żeby brac Bromka dopochwowo ? Mój lekarz mi tak
      zalecił, bo powiedział, że mimo, iż to tabletki doustne, wchłaniają się
      idealnie w ten sposób i mniej działają na przewód pokarmowy. Ale od razu
      uprzedził, ze jak się zacznie @@@ to mam nie przerywać tylko stosowac dalej
      doustnie w niezmienionej dawce. I też sądzę, że to za mało, żeby zbic
      prolaktynę z 3krotnie przekroczonego poziomu. Ja miałam wynik 24 i dostałam
      2 x 1 tabl, tylko zaczynałam od pół na noc, aż do pełnej dawki.
      Po odstawieniu prolaktyna znowui skoczy, więc nie powinnaś przerwyać leczenia.
      • dominika1973 Re: bromergon 18.08.05, 09:33
        byłam u lekarza, prolaktynę mam już w normie i nie ma potrzeby jej już brać
        mam powtórzyć za miesiąc znwou badanie poziomu i wtedy lekarz zdecyduje.
        czy wy macie ją zamiar brać no nie wiem przez rok , dwa?
        według takiego myslenia to już przez całe życie trzeba brać bromergon, bo
        zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że prolaktyna podskoczy.
        Przecież kiedyś trzeba przestać brać, a chyba najlepszy moment to wtedy jak
        jest ona w normie czyż nie?
        • magdulka26 Re: bromergon 18.08.05, 11:43
          Nie masz racji.Wiesz kiedy przestaję się brac bromka-jak się zobaczy II kreski
          na teście czyli jak zajdziesz w ciąże.Zanim znalzałam dobrego gina miałam taką
          samą mądrą pania ginekologa jak Twój obecny lekarz.Też kazała mi odstawić
          bromka bo prolaktyna się ładnie zbiła.W ciągu 3 dni z 19 skoczyła na 40 więc
          jestem zywym przykładem że rosnie !!
          Nie można odstawić bromka ot tak sobie bo prolaktyna sie unormowała,Twój lekarz
          jest słabo poinformowany.Teraz powinnaś brać np 1/4 bromka żeby utrzymać ją na
          dobrym poziomie.
    • wertepka Re: bromergon 18.08.05, 12:36
      a ja myslę, że najlepiej słuchac lekarza, bo to silny lek i na pewno nie należy
      go brać zgodnie z zaleneniami kolezanek z forum! ja np. mam przepisany bromek
      1/4 dawki (1 tabletka) na pierwsze 10 dni cyklu, i robię dokładnie tak jak
      lekarz przepisał. Trochę zaufania do lekarzy!
      • magdulka26 Re: bromergon 18.08.05, 18:16
        Wertepka gdybym posłuchała byłej ginki, to do dziś byłabym na tym forum jako
        starajaca.Ja wiem że komus ufać trzeba ,ale nie bezgranicznie.Zapytaj tu czy na
        forum niepłodnosć o bromka i jak długo go brac to zobaczysz jak warto ufac
        lekarzom.Ale skoro wiesz lepiej to powodzenia.Ja pisze co wiem z autopsji a nie
        wyssałam sobie tego z palca!!
        • wertepka Re: bromergon 18.08.05, 18:35
          Magdulko, tu nie chodzi o bezgraniczne zaufanie, ale o to, żeby nie brać leków
          pod dyktando koleżanek z forum. gratuluje Ci ciąży, ale po pierwsze nie wiesz,
          czy być nie zaszła z inaczej podawanym bromkiem, a po drugie każdy organizm
          jest inny i wydaje mi się, że najlepiej dawkę dobierze lekarz, który fizycznie
          widzi pacjentkę, jej dokładne wyniki badan itp. Twój dobrał Ci taką dawkę,
          która dla Ciebie okazała się odpowiednia - i świetnie. Ale to nie znaczy, że
          jest ona idealna także dla innych dziewczyn na forum. A powtarza, bromek to
          wbrez miłej nazwie bardzo silny lek i nie można go brać na własną ręke!
          • magdulka26 Re: bromergon 19.08.05, 10:15
            Ja nie chcę nikomu mówić ile i jak ma brać leki, bo nie jestem lekarzem i nie
            mam ku temu predyspozycji.Mi chodzi tylko oto,żeby nie odstawiać bromka po
            zbiciu do odpowiedniego poziomu prolaktyny.Dawkę ustala lekarz i tak powinno
            być.Spędziałąm jakis czas na forum niepłodność i tam każda dziewczyna która
            miała problemy z prolaktyna łyka bromka aż do zajcia w ciąże.Pozdrawiam.
    • magdulka26 Re: bromergon 19.08.05, 10:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=27862663
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka