Dodaj do ulubionych

Te ziólka chyba dzialają!:)))

17.08.05, 10:26
Od tego cyklu zaczelam pic te magiczne ziólka!smile i wiecie co, zauwazylam ze
poprawil mi sie sluzik! jest naprawde piekny i rozciągliwy!smile)) a piję je
tylko raz dziennie.mam tylko nadzieje ze przepusci wkoncu żolnierzyki mojego
męża i dotrą do celu!smile pozdrawiam!papa!
Obserwuj wątek
    • patka05 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 17.08.05, 10:45
      Bo zioła działają, to nie żadna magia tylko medycyna naturalna wink
      Cieszę się, że jesteś zadowolona smile))
      • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 17.08.05, 11:27
        ja zaczelam pisc od 7 dc od 6 mialam sluzik
        bola mnie piersi a nie bylo tego poprzednio
        zobacze i powiem cos wiecej od nowego pitego od 1dc
        • kasik1982r Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 17.08.05, 11:54
          Kochane, powiecie mi co to za ziółka?
    • kojosen Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 17.08.05, 11:56
      Witam.Jeśli moge wtrącić jakie ziółka pijesz bo mnie to by sie też
      przydało.Pozdrawiam
      • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 17.08.05, 12:04
        ja pije te ale biore ok.2 łyzeczek

Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" ,
        lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
        koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
        macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
        pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
        dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
        rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
        ruta {Herba Rutae} 20gr
        nagietek {Calendulae flos} 20gr
        nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę
        odwaru przed snem.
        • kojosen Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 17.08.05, 12:13
          dzieki jakoś nie mogę narazie zaufac lekarzom jeden zwodził mnie rok bo byłam
          ciemna jak tabaka w rogu.
    • patka05 Zioła 17.08.05, 12:39
      Ja też piję ziółka i bardzo je sobie chwalę smile)) Piję mieszankę nr.1 o. Klimuszki.
      Podaję Wam link do wątku zielarskiego na bocianie, tam są opisane mieszanki i na
      co są i opinie użytkowniczek, w tym wielu zaciążonych dzieki ziółkom smile))
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25841
    • azalea1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 17.08.05, 15:12
      Ja piję 2 mieszanke. Zalewam tylko wrzątkiem kopiastą lyżke i przykrywam
      spodkiem. Dzis śluzik wspanialy- baaardzo rozciągliwy i duzo go!smile i co jakis
      czas poczuje jajniki! oby tak dalej!smile pozdrawiam!
    • olutek_m Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 12:07
      Dziewczyny, piję ziółka od dwóch dni. Jakie on są niedobre!!! Mam nadzieję, że
      bedą wyniki tej "męczarni" smile
    • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 12:10
      ja pije juz kilka ale jajniki i piersi mnie bola i nie wiem czy to ich wina
      bo do tej pory bolaly tylko 9- 12dc i od ok.22dc do @ (cykle 23) i piersi nie
      teraz caly czas czuje jajniki piersi i albo zapalenie albo te ziola
      • daxie Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 12:14
        Ja mam identycznie, to moj pierwszy cykl z ziółkami. Rownież bolą mnie piersi i
        jajniki - teraz troche mniej, ale w czasie owu pracowały jak szalone!
    • azalea1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 12:16
      to ziólka!smile dzilają na pewno. Mnie wczoraj pobolewaly jajniki na zmiane ra
      jeden raz drugi.A NIGDY tak nie mialam wiec ziólka robią swoje!smile A wiecie moze
      czy pije sie je caly czas? czy w trakcie @ sie je odstawia czy nie? jak to
      jest?
      • daxie Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 12:18
        Mnie też nigdy wcześniej nie bolały, a teraz wariują.
        Myślę, że pije się je bez przerw, aż do zaciążenia (ja przynajmiej tak planuję).
      • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 12:19
        o tego nie doczytalam musze poszukac

no wlasnie bo jak nie pilam bolaly w owu i przed @
        a teraz prawie caly czas
        a ja zaczelam pic 7dc
        a owu w ok.9-12
        zobaczymy
        a moze to na @ ja sie dopiero reguluje po antykach
        • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:15
          Ale pijecie te z bociana czy te które wypisała tutaj w wątku jedna z dziewczyn?
          Może się na nie skuzę skoro tak je zachwalacie, i jeszcze pytanie, czy mam je
          zacząc brac po @ czy już teraz (2 dzień@)? Dzieki za odp!
        • mia80 Potwierdzam - są świetne!!! 18.08.05, 13:16
          Jajniki nigdy mnie nie bolały nawet podczas owulacji. Teraz jednak czuję je
          przez cały cykl. Efekt? Dziś test Quick pokazał mi drugą bladą kreskę - ale
          jednak kreskę. Pojawiła się po sekundzie i nie tylko ja ją widziałam, mój mężuś
          także. Teraz tylko czekam do niedzieli, aby nie stało się najgorsze. Mam
          nadzieję, że wszystko będzie ok.
          • mia80 Re: Potwierdzam - są świetne!!! 18.08.05, 13:51
            Pewnie, że się pochwalę dobrą nowiną. Już nie mogę się doczekać. Piję mieszankę
            nr 3 Ojca Sroki tylko wieczorem,ale dotego przed owu piłam 3 x dziennie
            Guajazyl, no i moj mężuś na plemniczki Promen.
    • azalea1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:25
      mia80 gratulacje!!!smile)) daj znac w niedziele! a ktore pijesz ziólka?
      • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:29
        Ale którą mieszankę pijecie?Odpowiecie mi? smile
        • daxie Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:32
          Mieszanka o. Sroki nr 3 z bociana. To ta sama, której skład podała w jednym z
          postów ktat. Składniki do kupienia w sklepie zielarskim. Ja piję je, zgodnie z
          zaleceniem do 1 dnia cyklu.
        • azalea1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:35
          ja piję te:
          -kwiat jasnoty bialej 2x25g
          liść mącznicy 50g
          -liść rozmarynu50g
          -liść pokrzywy 50g
          -ziele rdestu ptasiego 50g
          -ziele drapacza 50g
          -ziele przywrotnika 50g
          -kwiat kasztanowca 50g
          -korzeń mniszka 50g
          -owoc róży 50g
          Zalewam wrzątkiem czubatą lyżke i parze pod przykryciem. Do tej pory pije raz
          dziennie,ale mozna 2 razy i chyba zaczne z tego co widze jak dzilają!smile
          • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:38
            Nieżłe, tylko nie wiem teraz na kótr sie zdecydowac smile Działają czyli jaką
            czujesz poprawę?
            • azalea1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:44
              Takiego plodnego sluzu daaaawno nie mialam!smile chyba ostatnio przed braniem
              pigulek,czyli jakies 4 lata temu!!! sluzu jest wiecej i co najwazniejsze jest
              bardzo rozciągliwy i przeżroczysty. Pobolewają mnie tez jajniki czego tez dawno
              nie mialam! wiec mysle ze to dzieki ziólkom!smile oby pomogly-w wiadomym celu...
              • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 13:46
                Więc może się zdecyduje na tą Twoją mieszankę, bo wiem , że owulację mam (testy
                owulacyjne) a ze śluzem kiepsko, i jeszcze palmienia brązowe miałam przed
                okresem więc to niedobór progesteronu prawdopodobnie, myśłisz że ta Twoja
                mieszanka będzie ok?

• azalea1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:02
                  Ja tą mieszankę wybralam wlasnie ze wzgledu na niski poziom progesteronu!smile
                  mialam isc do gina po luteine ale stwierdzilam ze poczekam i zobacze jak
                  zadzialają ziólka. I na razie dzialają!wiec wydaje mi sie ze ta mieszanka jest
                  ok! zdaje sie ze przywrotnik dziala wlasnie jakos ze progesteron rosnie. Wiec
                  lec do apteki lub zielarskiego sklepu i zacznij pic te ziolka. Ja w nie
                  wierze!smile))
                  • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:07
                    Więc teraz mnie przekonałaś, drukuję skład i pędzę do zielarni! smile
                    • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:11
                      wiec jesli mowicie ze tez tak je czujecie to pewnie ziolka
                      ja sie zastanawiam ja pije na regulacje i biore od 19dc luteinke

kurcze gratuluje!!!!!
                      ale teraz na nowy cykl kupie sobie olej
                      a te dla meza na recepte...??
                      • mia80 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:24
                        Nie jest na receptę, ale jest dość drogi - 70/80 zł. Postanowilismy wypróbować i
                        chyba się udało, a poza tym mój mąż też pił ziółka. Więc chyba większość
                        zawdzięczamy właśnie im. Trzymajcie za mnie kciuki!
                  • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:13
                    Napisz mi jeszcze tylko czy pijesz je przed sniem czy w ciągu dnia i czy jak
                    te drugie, parzysz je pół godziny? Jak długo je bierzesz?
                    • beettinna Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:16
                      azalea1-ja piję tę samą mieszankę,czy pijesz cały casz?i jak często-ja tylko do
                      owulacji bo się bałam...
                      Pozdrawiam
                      ps.no i jak parzysz?
                      • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:19
                        To powiedzcie jeszcze czy zapazacie i piejcie jak w przepisie na bocianie? Bo
                        to bardzo pracochlonne, za kazym razem czyli 3 razy dziennie kopiastą łyżke
                        zalac wrzątkiem, trzy godziny poczkeac, potem odcedzić i podgrzac, jak tak nie
                        dam rady, pracuję. Czy wystraczy zrobic to np codziennie iwczorem więksżą
                        porcję i potem w ciągu dnia sobie podgrzewać i tak do następnego wieczora?

Dzieki za odp!
                        • mia80 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:26
                          Tak, mieszankę nr 3 Ojca Sroki pije się tylko przed snem. Wystarczy zalać
                          wrzątkiem łyżeczkę, przykryć spodeczkiem i poczekać pół godziny.
                          • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:37
                            Ja mówię o mieszance nr 2 Ojca Klimuszki, na bocianie piszą ze zaparza sie
                            wlasnie kopiasta lyzke, potem 3 godziny i odcedza sie i to co zostanie
                            podgrzewa i pije, troche duoz zamieszania zwlaszczxa ze sie pije 3 razy
                            dziennie, nie dam rady - pracuje. Zastanawiam sie wiec czy mozna zrobic wiecej -
                            zapas na caly dzien - i podgrzewac sobie w pracy? Mam slaby progesteron a
                            owulacja jest ok dlatego decyduje sie nie na mieszanke ojca Sroki tylko nr dwa
                            ojcha Klimuszki, mam nadzieje ze bedzie to dobry wybor smile Podajcie jeszcze
                            prosze ogolny przyblizony koszt tych ziół.

Dzięki!
                            • beettinna Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:39
                              ok 23 zł zapłaciłam za wszystko
                              Pozdrawiam
                              • ziuta74 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:47
                                dziewczeta,
                                czy te ziolka kupuje sie kazde osobno i bawi sie dalej w malego zielarza samemu
                                je miaszajac?
                                czy moze ktos juz to opatentowal i sprzedaje mixture?
                                podpowiedzcie laikowi.
                                dziekujesmile
                                • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:50
                                  je nie jestem w stanie przekonac meza moze jakby dostal nakaz lekarza ale tez
                                  watpie
                                  ja tak jak mia
                                  przed snem

ja wsio oddzielnie duuuzzzo tego
                                  i ok.16,50

• jooska2 Re: do xixx te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:52
                              no i jestm watku o ziolach smile)
                              xixx jesli mozesz to napisz co to jest slaby progesteron (w/g ciebie), bo dzis
                              odebralam swoj i tez mi sie kiepski wydaje (na interpretacje do gina sie
                              dopiero wybieram)

• xixx Re: do xixx te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 14:59
                                Na badanie hormonow ide dopiero w sobote wiec pewnosci nie mam ale objawem jego
                                niedoboru jest brązowe plamienie przed @. Upewnie sie jak zrobie badania ale
                                ziólka i tak nie zaszkodzą.
                                • xixx Jak zaparzać mieszankę nr 2 Ojca Klimuszki? 18.08.05, 15:03
                                  No wiec jak zaparzac mieszanke nr 2 Ojca Klimuszki? Ktoś ma uproszczony sposób,
                                  (nie 3 godzinny).
                                  • 1979ju xixx 18.08.05, 15:08
                                    Ja piję tą mieszankę. A parzę ją w takim kubku porcelanowym do ziół z sitkiem.
                                    Łyżke stołowa zalewam wrzątkiem i przykrywam przykryweczką od kubka. Parzę ok.
                                    40 minut. Potem wypijam. Normalnie piję 2 x dziennie, każdorazowo nowy napar, a
                                    ok. 4 dni przed owu nawet 3 x dziennie. Po owu nie piję, bo jest tam jakies
                                    zioło które powodowac może skurcze macicy. Potem znów od 1. d. c. I jestem
                                    przykładem tego, ze nie musi byc tak restrykcyjnie parzona ta mikstura, bo
                                    pecherze piekne rosną, śluz też ok oraz owu jak się patrzy.

Pozd, Asia.
                                    • xixx Re: xixx 18.08.05, 15:10
                                      No to pięknie! A wczsniej nie było tak dobrze jak rozumiem przed braniem
                                      ziółek? Ułatwiłaś mi, dziękuję smile Nie wiedziałam też, że tylko piję się ją do
                                      połowy cyklu, dziś mam drugi dzień @ więc dziś zacznę a potem odstawię po owu,
                                      dziękuję. smile
                                      • 1979ju Re: xixx 18.08.05, 15:12
                                        Przedtem w ogóle nie było owu smile) Jajników prace czuc znakomicie podczas picia
                                        tej "nalewki". I myslę, ze normalnie mozna je parzyc w zwykłym kubku, tylko
                                        nakryć szczelnie jakims spodkiem by nabierały mocy.

Pozdr, Asia.
                                        • xixx Re: xixx 18.08.05, 15:15
                                          A powiedz mi jeszcze, jak długo juz pijesz te ziółka?
                                          • 1979ju Re: xixx 18.08.05, 15:20
                                            Ech... zebym ja pamiętała.. Ale myślę, ze z pół roku z przerwą 2 miesięczną - i
                                            w tym czasie owu też była. W każdym razie z tego co mi się przypomina, to chyba
                                            w tym samym cyklu już miałam większe pecherzyki niż poprzednia drobnica, a
                                            dopiero w następnym owu. Najwiekszy mój wyhodowany pecherzyk to 23 mm i jestem z
                                            niego dumna smile) Choc dziewczyny hodują wieksze smile)

Pozdr, Asia.
                                            • xixx Re: xixx 18.08.05, 15:31
                                              Widzisz, aj ja wszystko robię "na czuja" bo to dopiero moj drugi cykl starań
                                              więc badań żadnych jeszcze nie robiłam i tak sobie gdybam. Nie mam pojęcia
                                              jakie są moje pęcherzyki, wiem jedynie że mam owulację, bo testy owulacyjne mi
                                              ją wykazują ale może pęcherzyki są ale nie pękają. Więc już nie wiem na którą
                                              mieszaqnkę się zdecydować znów, szkoda że nie można ich mieszać.
                                              • 1979ju Re: xixx 18.08.05, 16:16
                                                To myslę, ze ta mieszanka wspomagajaca prace jajników nie powinna zaszkodzić. A
                                                może warto zrobić monitoring i zobaczyć czy pekają i jakie są i w zależności od
                                                tego zacząć wspomagac sie ziołami? Jeśli chodzi o to zioło co powoduje skurcze
                                                ja wole nie ryzykować czy ono jest w śladowej ilości czy nie.. Poza tym taki
                                                kilkudniowy odwyk od ziółek przyda się, żeby organizm nie uzależniał się tylko
                                                od tego czy wypije zioła czy tez nie, a sam wysilał się nieco. Zioła mają go
                                                jedynie wspomagac, pobudzić jajniki, a nie odwalac cała robotę smile)

Pozdr, Asia.
                                                • xixx Re: xixx 18.08.05, 16:31
                                                  No więc jednak na razie będę piła tą mieszanke księdza Sroki, ona poprawia śluz
                                                  a wzmocni też moją owulację, z progesteronem to tylko moje przypuszczenia,
                                                  poprostu mialam lekkie brazowe plamienia przed ostatnim @, zresztą i tak zrobię
                                                  badania i na to w razie czego będę brała lek.
                                                  Wiesz to był mój drugi cylk staran i w pierwszym zaszłam w ciąze tylko okazała
                                                  się być biochemiczną, więc nie chcę jeszcze aż tak wszystko kontrolowac, jak
                                                  się nie udas przed klika cykli , zacznę działać intensywniej.

Mam nadzieję jednak, że się uda smile
                                                  • 1979ju Re: xixx 18.08.05, 16:35
                                                    Zatem powodzenia, 3mam kciuki smile) Te brązowe plamienia to niekoniecznie od
                                                    progesteronu, tzn. jego niewłasciwego poziomu. Czasami to wina tarczycy lub
                                                    złuszczjącemu endo .. takze róznie może być. Ale skoro raz już się udało, to na
                                                    pewno następny raz będzie już na 100 % właściwy smile)

Pozdr, Asia.
                                                  • xixx Re: xixx 18.08.05, 16:43
                                                    wiem wiem, dlatego w sobotę robie badanie poziomu progesteronu, dziękuję Ci
                                                    bardzo i za Ciebie tez trzymam kciuki!!! smile Zaraz zmykam z pracy i pędzę po
                                                    ziółka smile
                                                  • beettinna Re: xixx 18.08.05, 17:05
                                                    a dlaczego endometrium może się złuszczać?tak przed @?? bo ja też mam plamienia
                                                    przed@@@,brałam w ciąży duphaston ale on nie utrzymał-więc te moje plamienia to
                                                    może wcale nie przez ten progesteron: mam 8- w 21dc
                                                  • 1979ju Re: xixx 18.08.05, 21:26
                                                    Bo sama fizjologia @ polega na złuszczaniu sie sluzówki macicy. Czasami zaczyna
                                                    sie ona złuczać trochę wcześniej i niewiele - skutek takie plamienia. A potem
                                                    sie rozkręca i dostajemy @. Progesteron 8, to niestety mało, minimum 10 przy
                                                    porządnej owulacji.

Pozdr, Asia.
                                  • karolla6 Re: Jak zaparzać mieszankę nr 2 Ojca Klimuszki? 19.08.05, 14:00
                                    a wiecie moze jakie ziołka dla mężusia??
                                    i znacie może jakiś sklep zielarski w warszawie??
                                    • xixx Re: Jak zaparzać mieszankę nr 2 Ojca Klimuszki? 19.08.05, 14:58
                                      na tym linku bociana sa tez zdajsie ziółka dla panów. Zielarskie sklepy są
                                      czesto przy targach, bazarkach, ja swoej ziola kupilam na bazarku na śłuzewieu
                                      w warszawie, przy Walbrzyskiej, rog walbrzyskiej i al. lotnikow. Pani miala
                                      wszystko, co wiecej sama robi tez mieszanki ale ja akurat lubie sobie te ziólka
                                      wymieszac samodzielnie smile

Pozdrawiam!
                                • jooska2 Re: do xixx te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 15:06
                                  aha. myslalam ze masz juz wyniki.
                                  zastanawiam sie nad tymi mieszankami ziol- ktore brac ? 2 czy 3.
                                  ale chyba zdecydueej sie na te pobudzajace jajniki jednak.

dzieki
                                  pozdr
                                  • xixx Re: do xixx te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 15:08
                                    No wiesz, ja mam łatwiej bow tym miesiacu robiłam testy owulacyjne i wyszły
                                    pięknie a w ciązy jednak nie jestem sad Nie widzialam u siebie wogóle śluzu, a
                                    ta moja mieszanka poprawia też śluz, nna jajniki też jakoś tam wpływa,
                                    dziewczyny też ją zachwalają tylko jest bardziej pracochłonna przez to
                                    zaparzanie.
          • amber2005 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 21.08.05, 22:23
            A jak się nazywa ta mieszanka?
            • amber2005 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 21.08.05, 22:24
              amber2005 napisała:

> A jak się nazywa ta mieszanka?

Sorry. To było pytanie do Azaeli.
    • jooska2 czy ktoś pije mieszkanke nr 3 ?? 18.08.05, 15:18
      i jak działa na sluzik i jajeczka ?/
    • azalea1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 15:33
      Kurcze! dziewczyny nie wiedzialam ze ziolka pije sie tylko do owu. Ja mialam
      zamiar pic je caly czas!wiec juz nie wiem jak robic? Beettina pije ta mieszanke
      1 lub 2x dziennie i zaparzam ją tylko w kubku-zalewam wrzątkiem,przykrywam i
      jak jest juz tylko lekko cieplawa-piję. Ale teraz nie wiem czy pic je tylko do
      owu???
      • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 15:35
        Dokłądnie, mnie też to zaskoczyło.
        • mia80 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 18.08.05, 15:47
          Nie straszcie, ja wciąż ją piję, ale gdzieś kiedyś było napisane, że to zioło o
          którym mowa, że wywołuje skurcze jest podobno w tak śladowych ilościach, że nie
          mogloby zaszkodzić.
          • ktat ja pije 3 18.08.05, 16:13
            i tez caly czas skoro to ma poprawic jajniki
            a nic nie jest napisane ze nie trzeba zobaczyc na bocianie
            • beettinna Re: ja pije 3 18.08.05, 16:23
              ruta-to jest to zioło ale w drugiej mieszance jej nie ma.......
              wiem od dziewczyn że piją cały cykl i spoko ale większość pije do owulacji...
              pozdrawiam
              • ktat Re: ja pije 3 18.08.05, 16:42
                widocznie tych ziolek malo
                napisalam do zielarek na bocianie czy trzeba je przerwac i pierwsza odp. cyt.

--------------------------------------------------------------------------------

Kasiu mozesz przerwac pic ziolka, ale tylko jesli bedziesz w ciazy lub skonczy
                Ci sie mieszanka (wtedy robi sie tygodniowa przerwe w piciu), teraz po owu
                nadal pij ziola.
                Ja tez pije mieszanke nr 3 juz II cykl i w czasie owu bola mnie jajniki, ale
                tuz po owu tez, piersi podobnie, mysle, ze to reakcja na ziolka i naprawde nie
                musisz sie
                • perla33 Re: Dziewczyny 18.08.05, 18:32
                  Ja też piję mieszankę nr 3 czyli O.Sroki, ale powiem wam coś co i mi
                  powiedziała pewna osoba. Zioła piję się zawsze do nieparzystego dnia ,najdłużej
                  33dni potem 7 dni przerwy musi być!!!, już wam tłumaczę dla czego, ponieważ
                  organizm się rozleniwia i przyzwyczaja na początku reaguje dość mocno, później
                  może wcale nie reagować, ja piję od 1dc do 9 lub 11dc potem robie przerwę i
                  powtarzam, w każdym bądz razie u mnie się to potwierdza ponieważ jak piłam 1
                  raz zioła to okropnie mnie bolały jajniki, teraz już mniej, ale to każdego
                  indywidualna sprawa są osoby które piły cały czas i zaciążyły, po prostu dzielę
                  się z Wami tym co mi powiedziano smile)))
    • olutek_m Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 21.08.05, 12:21
      Piję ziólka nr 1. Pod składem jest napisane, żeby zrobić przerwę po pierwszej
      porcji- 7 dni. I tu mam problem. Ile to jest "porcja"???
      Pozdrawiam!!!
      • beettinna Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 21.08.05, 15:36
        orcja to jest ta cała torba!!!!!!!!!!!!!!!!!jeśli wypijesz wszystkie zioła
        które sobie pomieszałaś-zakładam że wymieszałaś całe opakowania od razu??

Pozdrawiam
        ps.też zaczęłam pić tę mieszankę-obawiam się tej ruty,może ja będę pić tylko do
        owulacji..........?
        • olutek_m Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 21.08.05, 18:41
          Nie wymieszałam całych opakować, a po pół smile Tam by zmiesciło mi sie do słoika.
          Własnie przez rutą zamierzam pic zioła tylko do owulacji. Lepiej nie ryzykować wink
    • amber2005 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 21.08.05, 22:26
      Proszę napiszcie skład 1 i 2 mieszanki!
    • amber2005 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 22.08.05, 08:36
      • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 22.08.05, 12:54

tu jest włąsnie skład wszystkich smile
        • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 22.08.05, 12:55
          • beettinna Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 22.08.05, 17:05
            dziewczyny czy po tych ziółkach nie biegacie częściej siusiu??ja piję od 4 dni
            i non stop biegam....

Pozdrawiam
            • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 22.08.05, 18:58
              Nie, ja chyba z tą samą cęstotliwocią, z t wcorj było mi mdło i to nie byle jak
              (napewno nie ciąża)dajsie ze czytalam gdzies am ze moze byc cos na tle
              zoladkowym po i ze nastroj sie moze zmieniac na gorszy ale o siusianiu nic tam
              nie bylo smile
              • beettinna Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 23.08.05, 15:50
                Dzieczyny jak reagujecie na ziółka?? ja oprócz częstego siusiania mam kłopoty
                żołądkowe-jest mi niedobrze.........chyba że to od wiesiołka-mam 4dc i jem od
                pierwszego dnia wiesiołek i piję te ziółka

Pozdrawiam
                • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 23.08.05, 15:56
                  Mnie tez jest niedobrze odkąd pije ziółka, nie skarjnie jakoś ale monotonnie i
                  juz mnie to męczy, też biorę wiesiołek o d kilu dni.
                • joannach1 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 23.08.05, 15:59
                  ja mam to samo, piję mieszankę nr 3 i łykam wiesiołek. do toalety latam milion
                  razy dziennie i też jest mi niedobrze. ale to drugie to chyba od wiesiołka-już
                  tak miałam...
                  • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 24.08.05, 11:11
                    Kurcze, to ja chyba zrezygnuje z wiesiołka, bo juz mnie to męczy że mnie ciągle
                    mdli, pije też guajazyl i może to + ziółka wystarczy...
    • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 23.08.05, 15:53
      ja mam syfy
      ale okropne ale moze po luteince

wogole piersi strasznie mnie bola teraz przeszly na chwile

ale moze dlatego ze pojutrze @
    • ivonn3 Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 23.08.05, 16:03
      ja wczoraj ziółka piłam pierwszy raz - nie były najlepsze ale przeszły. Żadnych
      problemów żołądkowych jak do dziś.
      Czy mieszanke o. Sroki pijecie w końcu cały cykl czy tylko do owu ??? Bo sa
      różne opinie i juz sama nie wiem. Moze jednak warto pić cały cykl bo podobno
      dobrze wpływają i na II częśc cyklu ??? A ilosć ruty jest śladowa i rzekomo nie
      wpływa na ewentualną ciąże.
      • ktat Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 24.08.05, 08:58
        no ja tez tak slyszalam to jest za mala ilosc
        tyle skladnikow i taka ilosc wiec na lyzeczce jest jej malo i ja pije caly cykl
        to moj 1
        • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 24.08.05, 11:14

A ja postanowiłam na druga fazę przygotować tą mieszanke z bociana specjalnie
          na drugą fazę, tam jest pokrzywa i przywrotnik, który dobrze działa na
          progesteron. Zobaczymy czy to podziała.
          • xixx Re: Te ziólka chyba dzialają!:))) 24.08.05, 11:18
            Chodzi mi o to:

Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu):
            przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g.
            łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w
            termosie)".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka