ivonn3 19.08.05, 10:20 wiem, wiem ze juz dużo o tym sie pisało ale sięgam po ostatnią deskę ratunku i proszę o pomoc. Która mieszanka jest najbardziej " owocna" ? jest tak wiele rozbieżnych opini na innych forach że już się pogubiłam i nie wiem na co się zdecydować (( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja744 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:29 Widze, ze masz ten sam problem co ja, hihi... Wydaje mi sie, ze do ziol trzeba podejsc indywidualnie, tzn w zaleznosci od problemow, ktore nas dopadly. Ja wlasnie wybieram sie do zielarskiego i mam zamiar "zlozyc" mieszanke nr3 (mam wysoka prl i niedomoge cialka zoltego, owu niby jest, ale jakos kiepska). Kupie tez ziolka na II faze poprawiajca progesteron. Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu): przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g. łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w termosie)". To bodajze od "owocowej". Pozdrawiam Odpowiedz Link
ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:36 ja nie robiłam żadnych badań więc trudno stwierdzić "co jest nie tak". Owulacja raczej jest bo wychodziły mi pozytywnie testy ( po za przedostatnim przypadkiem a teraz wogóle juz nie robiłam testów owulacyjnych). Na dzień przed @ mam z reguły lekkie plamienie. Cykle były raczej dośc regularne (w granicach 29,30,33dni) choć w zeszłym miesiącu @ przyszła aż po 40 dniach. Teraz 32 dc i nadal brak @. Odpowiedz Link
ktat Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:39 witam ja tez bez badan ale zdecydowalam sie na 3 ma poprawic owu choc u mnie chyba jest bo niczym nie potwierdzałam bola jajniki sluzik jest cykle regulowane luteina ostatnie dwa 23 dni poprzedni 47 i to moj pierwszy cykl w dodatku nie odpoczatku Odpowiedz Link
maja744 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:42 Ja mam tak samo. Testy owu wychodza. Skok tempki jest i II faza wyzszych tempek na wykresie widoczna. Lekkie planienie tuz przed @ tez mam. Cykle tak dlugie jak TY. Zazwyczaj moja prl wychodzila w gornej granicy normy, czyli 21-24ng. Wszyscy pisali ze to juz nadaje sie do zbicia, a moj gin ze nie. Po kilku mies bezowocnych staran znow sprawdzilam prl i o zgrozo wzrosla do 84ng!!!! dostalam juz bromka, biore 6 tydz (po 3 tyg spadla do 35ng). Iwonka, sprawdz dla swietego spokoju ta prolaktyne, badanko kosztuje 25zl, a wiele wnosi do staran. Progesteron tez powinnas sparwdzic. Zrob oba badania jednoczesnie - 7 dni po owu. Buziaki Odpowiedz Link
xixx Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:51 Ja podobnie, od wczoraj piję mieszankę nr 3, Ojca Sroki, a po owu chccę skomponowac tą na druga fazę podwyższającą progesteron. Wczoraj w sklepie zielarskim kupilam wszytskie skladniki do mieszanki nr 3 za 15 zł, zmieszałam je sama w domu i od razu wypiłam, nie są takie złe w smaku Dodam , że ja też mam owu, zmierzyłam to testami, ale mam śłaby śluz, i podejrzewam u siebie słąby progesteron ( badania zrobię jutro) bo mam plamienia brązowe na 2 dni przed @. Do tego biorę jeszcze tabletki oleju z nasion wiesiołka, na wzmocnienie śluzu, i przed samą owu chcę kupić syrop Guajazyl, podobno bardzo poprawia śluz, ale pije się go tylko przez kilka dni przed owu. Przekonywująca jest też mieszanka nr 2 ale nie ukrywam, że wykaz dziwczyn , które zaszły w ciąże na bocianie po mieszance nr 3 jest imponujący Pozdrawiam! maja. Odpowiedz Link
ivonn3 Re: do XiXX 19.08.05, 11:44 czy mieszankę nr 3 ( chyba się na nią też zdecyduje ze względu na oszałamiająco liczę zaciążonych) nalezy pić cały czas czy robic jakieś przerwy ??? Czy będziesz poiła również męża ? Odpowiedz Link
xixx Re: do XiXX 19.08.05, 11:54 Na innym wątku jedna Z dziewczyn pisała, ze kazde ziola powinno się pić z przerwami i że należy je pić do maksymalnie 33 dnia potem 7 dni przerwy i znów, bo inaczej organizm za bardzo przyzwyczai się do ziół i sam już nie bedzie sprawnie bez nich działal, a tak, jak pijesz z przerwą, jest pozytywnie stymulowany. To samo moiwla mi Pani w sklepie zielarskim, że nalezy robić przerwy w piciu jakichkolwiek ziół, więc ja plauje pićte cały cykl, i jak się zacznie @ ( a mam nadzieje ze jednak tym razem sie nie zacznie to zrobić przerwę i po 7 dniach znów ziółka. No i pije je na rzie nie tylko wieczorem ale także w ciagu dnia, czyli 2 razy dziennie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
xixx Re: Xixx 24.08.05, 10:16 Teraz będzie moj 3ci cykl starań, mam nadzieję że juz ostatni Odpowiedz Link
ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:48 Maju - i tak już będzie za póżno na zrobienie czegokolwiek jak badania wyjdą źle. Moze czytałaś wczesniejsze fora że jestem na wypowiedzeniu do końca pażdziernika i to jest moja naprawde ostatnia szansa. Nie ma czasu na regulowanie hormonów. Jak się nie uda będę musiała przerwac starania ( nie wiem czy dam radę), poszukać pracy a w listopadzie i tak idę na wizytę i pani doktor ma zlecić kompleksowe badnia hormonów. Teraz muszę po prostu uwierzyć jeszcze w działanie ziół .......... Odpowiedz Link
xixx Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:57 Oj, nie za ciekawa sytuacja, jednak mam nadzieję że Ci się uda, robisz też testy owu? Gdybyś nawet musiała przerwać starania na chwilę, nie załamuj się, pracę znajdziesz szbko, a nie wiem jak Ty, ale ja zauważam raczej przyjazne nastawienie ostatnio pracodawców do ciązy, oczywiście zależy od firmy ale przecież to nie koniec świata. Powiem Ci że ja też umowę mam do końca roku więc było by dobrze zajść w ciążę teraz, z tym że nie czuję, że naciągam pracodawcę ponieważ planuję, jeśli oczywiście uda się zajść w ciążę, wrócić do pracy dość szybko, mam rodziców pod ręka na emeryturze poza tym wierzę także w żłobki, koleżanki synek chodzi do żlobka, ona jest zadowolona, on także. Będzie dobrze, tryzmam kciuki za nas obie No i tez wierzę w ziółka! Odpowiedz Link
ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 18:07 No i zakupiłam już zioła wg. mieszanki nr 3. Tylko teraz czekam na @. Poczytałam każdą torebkę zioła i szczerze mówiąc nic wspólnego z naszymi dolegliwościami to one niesty nie mają (( ale rozumię ze w mieszance ich działanie jest takie jakie oczekujemy ? Może jest wśród Was taka, która po pierwszym miesiącu stosowania tej mieszanki już cieszyła sie II kreskami ??? Odpowiedz Link
monika_irl Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 19:40 to bede ja) stosowalam mieszanke miesiac, moze z malym haczykiem a staralismy sie pare miesiecy Odpowiedz Link
ivonn3 do Moniki 19.08.05, 21:27 Monisu czy mąż popijał razem z Tobą ziółka ? czy " coś" czułaś w trakcie stosowania mieszanki ? No i łapię od Ciebie fluidki po mieszance nyumer 3 )) Odpowiedz Link
monika_irl Re: do Moniki 19.08.05, 21:42 oczywiscie wszelkie mozliwe fluidki wysylam) nie maz nie pil razem ze mna, on tylko lykal ze mna kwas foliowy. A co do czucia zmian to owszem poprawila mi sie przemiana materii, a innych zmian nie zauwazylam, moze dlatego ze w tym wlasnie miesiacu postanowilismy sie juz tak nie stresowac. Odpowiedz Link
ivonn3 Re: do Moniki 19.08.05, 21:48 Niestety staramy sie już od stycznia Łykam od początku Folik a mąż od miesiąca Macę. No i teraz razem zatestujemy ziółka. Może w końcu to jest cudowna metoda ... Odpowiedz Link
olutek_m Re: do Moniki 19.08.05, 23:16 Ivonn, ja rówiez od tego cyklu zaczynam pic ziółka. Dokładnie od 5dc. Ciekawe czy zadziała. Ja piję mieszankę nr. 1. Nie zastanawiałam się nad tym która. Wziełam pierwsza lepszą Licze bardzo mocno, że tym razem sie uda. Musi!!! Odpowiedz Link
ivonn3 Re: do olutek_m 20.08.05, 08:39 Olusiu - no to znowu razem stajemy do boju o II kreski Zobaczymy która mieszanka okaże się bardziej skuteczna - liczę ze obydwie ))) Ja jeszcze czekam na @, ale czuje ze dziś wredna zawita. Mam nadzieję ze wrzesień szybko zleci, tym bardziej że już bede wylegiwać się w domciu do końca wypowiedzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
olutek_m Do Ivonn 20.08.05, 22:02 Ivonn, ja mam wrażenie, że te ziółka mnie oczyszczają. 6 dc poleciała mi dziwna brazowa krew. 7 dc brązowy śluz. Mam nadzieję, że działają!!! Liczę na ten cykl. Nie chcę czekać!!! Ja chcę już!!! Odpowiedz Link
ivonn3 Do Olutek 22.08.05, 09:09 A ja nadal czekam na @. Dziś 35 dc i nadal nic Złośliwość natury - zależy mi na szybkim rozpoczęciu nowego cyklu a tu znowu wieczne czekanie ........... Ja tez licze na ten "ostatni cykl szansy" i też nie mam już sił, łez żeby czekać dłużej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
olutek_m Re: Do Olutek 22.08.05, 09:40 Ivonn, a może się udało?? Dlatego nie masz jeszcze okresu. U mnie już 10 dc. Postanowiłam, że nie bedę wykorzystywać męza zbyt mocno. Poprostu postaram się zrobić trzy dniową przerwę i trafić w dzień przed owulacią. Czyli w 13 dc. Te zióka działają na mnie jakoś pobudzająco. Ciągle chce mi się kochać I wszędzie czuję ich zapach. Chyba nawet je polubiłam Ivonn, bardzooo liczę, że Ci się uda!!! Musi!!! Mocno trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Do Olutek 22.08.05, 09:47 nie nastawiam się - test przeciez wyszedł negatywny w 32 dc ( a cykle bywały 29, 30, 33 dniowe tylko ostatni był 40 dniowy no i teraz niestety moze być znowu taki długi). Test był robiony co prawda popołudniu ale nie było nawet bladziutkiej kreski (( Ziółka jak dla mnie tez ładnie pachną no tylko nie wiem jeszcze jak smakują. Chyba w tym cyklu zakupię testy owulacyjne bo skoro będziesz piła ziółka tylko do owulacji ze względu na rutę to i ja też )) a po ostatnich wariacjach @ to już nie wiem kiedy ona występuje. Odpowiedz Link
olutek_m Re: Do Olutek 22.08.05, 10:47 Może przejdz się do ginakologa. Zobaczysz czy wszystko wporządku. Uspokoisz się. Da Ci luteinę na wywołanie miesiączki. To przecież nie jest normalne, aby miesiączka tak się wydłużała. Co do smaku ziólek. Za pierwszym razem myslałam, że zwymiotuje. Mąż od początku mi wmawiał, że niepotrzebnie kupuje bo i tak niebędę pić. Zawziełam się i teraz nawet mi smakują Mąż jest pełny podziwu ;P JA już nie mogę się doczekać jak będę jakieś efekty. Czyli muszę czekać z rezultatem do 13-14 września. 14 idę do szpitala na badania. Mam nadzieję, że lekarze nie każą mi zrezygnować za starań. Jakby co to ich zaskocze, że już za późno ;P Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Do Olutek 23.08.05, 11:47 olusiu wczoraj miałam takie bruntane plamienie i już myslałam ze @ przyszła.Ale po całym dniu tampon był tylko lekko brazowy, w nocy nic już nie poleciało a teraz sprawdzałam i tez tylko trochę brązowego śluzu. Wczoraj już wypiłam z meżem po kubku ziółek ( nie są aż takie złe) a tu chyba fałszywy alarm. A moze to wcale nie szykuje się na @ ? już sama nie wiem co myśleć ......... każda nadzieja jest mile widziana Odpowiedz Link
olutek_m Re: Do Olutek 23.08.05, 12:59 Ivonn, a zrobisz jeszcze test? Może akurat to to To by była niespodzianka!!! Czujesz się jak na @? Czekam z niecierpliwoscią na wiesci!!! Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Do Olutek 23.08.05, 15:03 kurcze ale to by była niespodzianka. Nic kompletnie nie czuje. Jak dziś nadal nic nie poleci to jutro z porannego zrobię jeszcze raz. Ale nie wierzę w swoje szczęście, zioła już kupione, już pogodziłam sie i czekam na nowe mozliwości - no zobaczymy. Jutro napisze. Odpowiedz Link
olutek_m Re: Do Olutek 23.08.05, 16:40 Ivonn, trzymam mocnooo kciuki!!! Ale by było fajnie jakby sie udało!!! Czekam jutro na dobra nowinę!!! Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Do Olutek 24.08.05, 09:15 no tak jak sie spodziewałam - @ przyszła pełną parą. No to teraz pijemy ziółka i czekamy na rezultaty Odpowiedz Link
olutek_m Re: Do Olutek 24.08.05, 09:53 Ivonn, Przykro, mi, że przyszła @. Napewno tym razem się uda. Ja mam teraz pewnien dylemat. Nie wiem kiedy mam się przytulać. Zawsze owulacje miałam ok 14 dc. Dziś jest 12 dc. Temperaturka mi spadła. Więc wypadałoby dziś. I czy przytulać się codziennie, czy co dwa dni?? JAk sądzisz? Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Do Olutek 24.08.05, 10:19 Ja własnie mam zamiar zakupić testy owulacyjne bo naczytałam się ze przy stosowaniu ziółek to owulacja moze być wcześniej niz zazwyczaj bo cykl się reguluje i powinien wrócić do "normalności". Osobiście przetestowałam już wszystkie kombinacje z przytulaniem - na samym poczatku to było tylko jedno przytulanko ( po kilku dniach wstrzemiężliwości) kiedy test wskazywał zbliżającą sie owu. Efektu brak. Póżniej w okresie owulacji przytulanie było codziennie. Efektu brak. Ostatnio to już było i rano i wieczorem. Efektu brak. Więc jak sama widzisz nie ma reguły - u nas nic nie zadziałało - po prostu trzeba się wstrzelić. Ale osobiście bym przytulała sie codziennie zeby nie "przegapić okazji". A więc do roboty !!!! oby owocnej. Czy Twój mąż łyka jakies specyfiki ? Mój Mace i teraz chyba mu jeszcze dołożę L-karnitynę - no i oczywiscie ziółka Odpowiedz Link
olutek_m Re: Do Olutek 24.08.05, 11:51 Mój łyka Salfazin i kwas foliowy. Zastanawiałam się na L-kartyminą. Brat mi powiedził, że L-kartynia wspomaga odchudzanie. Tak więc jeszcze nie zdecydowałam czy dawać to M. Ziółek nie chce wziąść do ust. Przeraża Go zapach Dziś zaczynam starania!!! Czuje jak mnie jajniki pobolewają. Nawet gdy siusiam Niech ja tylko wróce do domu... ;P Odpowiedz Link
jooska2 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 21:11 heh, i ja zakupiłam te zioła cud.czytajac mialam tez takie skojarzenia. na wszystko tylko nie na to co trzeba.ale zobaczymy, moze mi sie chociaz skora poprawi....??? TYLKO nie wiem czy w tym m-cu bedzie efekt bo chyba za pozno na ta kuracje-jestem w 4 dc,a podobno trzeba od pierwszego dnia....... co nas nie zabije TO nas zwmocni....))) pozdrawiam mieszankowe 3-jeczki Odpowiedz Link
maga785 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 21.08.05, 11:58 Ja piłam ziółka ojca Klimuszko ok 1,5miesiąca.Mieszanke znalazłam w jego ksiązce a potem konsultowałam to ze znajomym zielarzem.Zioła stosuje sie szczególnie te które mają w swoim składzie rutę(bo wykazuje działanie poronne) do ok. połowy cyklu bo po ewentualnym zajściu w ciąze moga wykazywac negatywny wpływ na płód.Zioła pił także mój mąż i długo nie czekaliśmy na efektyCykl bardzo sie uregulował,bół owuklacyjny był tak duży ze nie musiałam robic testów aby wiedziec że owulacja właśnie się zaczeła.No i pojawiło sie bardzo dużo śluzu.Poza tym zioła rewelacyjnie wyregulowały tez przemianę materii,poprawiły nam obojgu apetytnie tylko na sexZyczę wszystkim powodzenia Odpowiedz Link
beettinna Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 24.08.05, 12:22 dziewczynki to jak w końcu pijemy tę mieszankę?? cały czas czy do owulacji?? zresztą jak owul.będzie wcześniej to się nawet nie skapnę kiedy....... pozdrawiam Odpowiedz Link
ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 24.08.05, 13:08 ja chyba jednak będę piła do @ ( oby juz we wrześniu nie przyszła). Zobaczę jak szybki mi ziółka schodzą i zrobię najwyżej przerwe przed następną serią. Odpowiedz Link
azalea1 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 24.08.05, 13:11 Ja tam piję caly cykl! pije 2 mieszanke,w ktorej jest pokrzywa i przywrotnik wiec niby to na 2 faze. Nic sie nie stanie a moze tylko pomóc. Odpowiedz Link
beettinna azalea 24.08.05, 13:28 no tak ale ty pijesz mieszankę bez ruty-a głównie o to zioło mi chodzi-czy mieszanki nR 1 i 3 pić cały cykl czy do owulacji??wiem że w książce tych ojców pisze cały cykl ale jak wy robicie? pozdrawiam Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Olutek 24.08.05, 18:57 no to dziś jeszcze na dokładkę zakupiłam dla męża L-karnitynę. cholernie droga 82 zł za 30 kapsułek ale stawiam wszystko na jedną kartę. Odpowiedz Link
olutek_m Re: Olutek 25.08.05, 11:32 Szukałam kiedyś L-karnityny na allegro. Jest tam dużo tańsza. Ciekawe czy czymś się różni. Mi dziś temperaturka się podniosła. Ciekawe czy coś wyjdzie... Boję się, że zawalę studia, a dokładnie same egzaminy przez poród i dziecko. Z drugiej strony potrzeba dziecka jest dla mnie tak ważna, że straciłam zdrowy rozsądek Odpowiedz Link
mia80 Re: Olutek 25.08.05, 11:41 Olutek, badałaś hormonki? Ten wykresik masz dziwny, straszne wahania temperatury... U mnie też bywało róznie, więc zrobiłam badania. Dziś idę po wyniki. Odpowiedz Link
olutek_m Re: Olutek 25.08.05, 12:48 Mia, badałam. POdobno mam w normie. Progestreron wynik w surowicy 54,7. Prolaktyna 339 (norma 40,0-530,0). Badania były robione w 23 dc. Skoki zaczeły mi się od poprzedniego cyklu. Wcześniej takich nie miałam. JAk sądzisz dobre mam wyniki? Z moim ginekologiem bedę się widziała dopiero 9 września. Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Olutek 25.08.05, 13:05 Olu - to fakt na allegro jest l-karnityna o połowe tańsza ale wolę leków nie kupowac przez internet. Wczoraj kupiłam w sklepie zielarskim. Ja nie mam problemów ze studiami - skończone w zeszłym roku , za to ta cholerna praca nie daje mi spac po nocach. A pragnienie posiadania dziecka jest przeogromna - tez chyba już popadam w obłęd. Odpowiedz Link
mia80 Re: Olutek 25.08.05, 13:14 Normy masz chyba ok, ja za dobrze się nie znam, opieram się jedynie na tym co wyczytałam. Ja zrobiłam na początku cyklu, a po owu powtórzę. Oby tylko wszystko było dobrze. Odpowiedz Link
olutek_m Re: Olutek 25.08.05, 13:26 Ivonn, ja się mogę jedynie cieszyć, że mam narazie prace. Jakby co to idę na indywidualny tok na uczania i siedzę z dzieckiem w domku. Troche się boję. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży tak jak chcę. Mia, mam nadzieję, że uda mi się zaskoczyć w tym miesiącu i nie bedę musiała się martwić o podejrzane wykresy. Jakby co to pod koniec cyklu jestem u ginekologa. Poprostu musi być dobrze Odpowiedz Link
beettinna hej hej 25.08.05, 15:42 co słychać u Was kochane??? kurcze-jestem w 6dc a mam strasznie silne bóle podbrzusza-tak jaby skórcze- jajniki-czy co!! zaznaczam że we wtorek miałam ostatni dzień okres.... oprócz ziół nr 1 jem wiesiołek....no i nadal latam sikać-chyba te trzy kubki ziół są za duże na mójk pęcherz??))))) jest mi nie dobrze po tym wiesiołku ale mam nadzieję że dotrzymam żeby brać go choć do 13dc-no chyba że zauważe śluz wcześniej to odstawię... a co u Was jak się czujecie po ziółkach?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
ivonn3 Re: hej hej 25.08.05, 16:41 U mnie dopiero 3dc - po ziółkach czuje się idealnie, żadnych problemów żołądkowych. Odpowiedz Link
xixx Re: hej hej 25.08.05, 17:06 Az tryz kubkipijesz? ja pije dwa, jeden tak do 12tej i drugi wieczorem, pisza ojednym ale jakoś pijąc dwa czuje sie lepiej Mowie o ziolkach nr 3 ojca Sroki. Wiesiolek tez biore, 3 razy ziennie po dwa i bywa mi niedobrze, ale juz jakos mnie, mam za to wstret do alkocholu, nie wiem czy to od tego. No i katuje sie guajazylem, coz za straszny smak, ale wytrzymam. Jajniki chyba mnie troche bolą (9dc) ale tak w miare, nie niepokojąco a zdrowo jak na moje wyczucie. Odpowiedz Link
annoa Re: CZY KTOŚ TEŻ TAK MA 26.08.05, 07:16 piję mieszankę nr 3 i wiecie co zauwżyłam, że w cykl w którym piję jest wtedy krótki zazwyczaj mam cykle 28-dniowe a w miesiącu w którym piję te zioła trwa 24 dni zastanawiam się czy to dobrze fakt, że owu wtedy mam trochę wcześnie (13 dc) no, ale może tak skrócony cykl nie będzie wartościowy sama nie wiem co o tym myśleć, czy zmienić zioła Odpowiedz Link
ivonn3 Re: do xixx 26.08.05, 08:58 Ja piję mieszankę nr 3 o. Sroki i zgodnie z zaleceniami tylko wieczorem jeden kubek z łyżeczki. Bardzo bym chciała zeby ten cykl był krótszy niż ostatnio Odpowiedz Link
kmalczyk Re: do xixx 26.08.05, 09:03 witam dziewczyny wlasnie tez zakupilam ziola tylko martwie sie czy dobre bo z tego co czytalam to RUTA sluzy do kapieli i nie wiem czy wlasciwe ziolo kupilam pomozcie czy dobrze Ziele Ruty dokladnie i ziele nostrzyku tez tak samo boze moze cos zle kupilam bo to chyba nie dopicia pomozcie czekam pozdrawiam pa Odpowiedz Link
olutek_m Re: do xixx 26.08.05, 09:57 Ja piję mieszankę nr 1, dwa razy dziennie. Bardzo często siusiam. Owulacje miałam dość szybko, bo w 12 dc. Bolą, a raczej przypominają o sobie jajniki. NIe napalam się, bo wolałabym nie rodzić w maju. A jakby wyszło to byłabym bardzooo szczęsliwa Kmalczyk, kupiłaś dobrą rutę Odpowiedz Link
ivonn3 Re: do kmalczyk 26.08.05, 10:20 dobrze kupiłaś - ruta jest w zestawie mieszanki nr 3 i chyba nr 1. Tez byłam zdziwiona ich zastosowaniem, ale widocznie po wymieszaniu z pozostałymi ziołami ma zupełnie inne działanie. Odpowiedz Link
xixx Re: do kmalczyk 26.08.05, 14:02 ja pije miesaankę nr 3 i pije dwa kubki, jeden do 12tej, drugo na noc, czytałam ze dziewczyny tak robia, kurcze, sama juz nie wiem, moze skoro piszą raz dziennie, to nie ma co przesadzac... Odpowiedz Link
kmalczyk Re: do kmalczyk 26.08.05, 14:18 no to sie ciesze ze dobrze bo sie zdziwilam ale super i jescze jedno pytanie mieszanka nr 3 pierwsza pozycja to oregano dobrze mysle to pryprawe trzeba dodac juz pytam sie na pewnosci bo od dzisiaj zaczynam picie wiec sie pytam trzymam za ws kciuki i napewno sie nam kiedys uda pppap Odpowiedz Link
olutek_m Re: do kmalczyk 26.08.05, 14:26 Mam nadzieję, że nie kiedyś, a w najbliżeszej przyszłości Najlepiej już teraz. Już nie mogę się doczekać Dziś okropna pogoda, pada deszcz. Głowa mnie boli. Już nie mogę się doczekać, aż znajdę się w domku... Odpowiedz Link
beettinna Re: olutek 26.08.05, 14:38 kamień z serca olutek-napisałaś że często siusiasz! i to po nr 1-ja też- wreszcie ktoś ma podobne objawy))))))) a do kiedy ją będziesz pić?do owulacji czy cały czas bez przerw? Odpowiedz Link
olutek_m Re: olutek 26.08.05, 15:02 Beettinno, w sumie to nie wiem do kiedy mam pić. Jestem po owu, czyli już powinnam zaprzestać picia. Ale się do nich przyzwyczaiłam A jak Ty proponujesz? Odpowiedz Link
beettinna Re: olutek 26.08.05, 16:12 sama nie wiem bo ja nawet nie wiem kiedy mam owulację-ale chyba będę pić do połowy cyklu.... POzdrawiam Odpowiedz Link
xixx Re: do kmalczyk 27.08.05, 12:39 NIE! To bnie oregano! Tam jest błąd w przepisie - to jest lebiodka czyli oregani po łacinie, idź do zielarni i dadzą C c potrzeba, nie dodawaj tylko oregano Odpowiedz Link
beettinna Re: do kmalczyk 27.08.05, 12:46 Boże kochany-my się nadajemy do łaciny)) sama mam napisane z boku lebiodka ale zapamiętałam oregano))dobrze że zwróciłaś na to uwagę Pozdrawiam Odpowiedz Link
kmalczyk Re: xixx 28.08.05, 21:33 no wlasnie wrocilam po weekendzie i przeczytalam twoj post i pilam oregano ( przyprawe) ale to nic nie zaszkodzi to tylko 2 dni. dokladnie jak mozesz to podaj mi czy mam kupic ziele lebiodki. bo musze sama szukac w aptece dlatego zalezy mi na dokladnej nazwie.pozdrawiam i czekam na odowiedz Odpowiedz Link
beettinna helo 29.08.05, 11:23 Dziewczyny myślałam że glebnę! rano mąż szedł do pracy więc mu mówię żeby mi zalał ziółka-ja od razu 3 naraz parzę nr1, a potem sobie podgrzewam i piję 3 razy dziennie-kazałam 3 łyżki ziół wsypać!oki-zrobił a ja spałam nadal. wstaję patrzę do kuchni no fakt-ziółka zaparzone-chcę wypić 1szy kubek a tu ledwo dno przykryte napojem(??) dziwne-zadzwoniłam do niego że to miało być 3 szklanki wody a on na to że jak mu powiedziałam 3 łyżki i proporcjonalnie wody to on dał 3 łyżki wody!!!!!!!!!!! Boże myślałam że padnę ze śmiechu-ale mi pomógł! A co tam u Was???jak samopoczucie po ziółkach?? Odpowiedz Link
olutek_m Re: helo 29.08.05, 11:46 Przynajmniej próbował pomóc Beettino, ja już nie piję ziółek. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, że je odstawiłam, bo rozregulowała mi się temperaturka. Nie wiem czy miałam owu, czy bedę miała. Dziś 17 dc i chyba od początku zacznę je pić. Może zrobie sobie drugą mieszaknę bez ruty. Chciałabym, aby już była połowa września... Odpowiedz Link
xixx Re: xixx 29.08.05, 15:42 Idz do zielarni nie do apteki, w kazdej zielarni beda wiedzieli co to jest lebiodka , po lacinie oregani ale podaj polską nazwe, ja wszystkie ziol kupilm w jednej malej zielrni, dla nas to brzmi magicznie ale dla nichto chleb powszedni, nie dodawajcie tyko oregano! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
monikajacka Re: do kmalczyk 29.08.05, 15:20 cze ja piję mieszankę nr3 do 15dc potem przerwę,zauwazyłam dziwną rzecz ok.9- 10dc bolał mnie prawy jajnik a potem lewy, teraz 2 .W tym cyklu owu powinna być z lewego a tak sobie myślę czy to jest regułą? jutro idę na kontrolę do gin i zapytam o to.Po tych ziółkach ja nie mam dodatkowych objawów.Pozdrawiam Odpowiedz Link
xixx Re: do kmalczyk 29.08.05, 15:46 Mnie boli prawy i w zeszlym miesiacu tez bolal mnie prawy, to chyba nie zawsze tak jest ze jest naprzemiennie. Odpowiedz Link