Dodaj do ulubionych

ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ???

19.08.05, 10:20
wiem, wiem ze juz dużo o tym sie pisało ale sięgam po ostatnią deskę ratunku
i proszę o pomoc. Która mieszanka jest najbardziej " owocna" ? jest tak wiele
rozbieżnych opini na innych forach że już się pogubiłam i nie wiem na co się
zdecydować sad((
Obserwuj wątek
    • maja744 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:29
      Widze, ze masz ten sam problem co ja, hihi...
      Wydaje mi sie, ze do ziol trzeba podejsc indywidualnie, tzn w zaleznosci od problemow,
      ktore nas dopadly.
      Ja wlasnie wybieram sie do zielarskiego i mam zamiar "zlozyc" mieszanke nr3 (mam wysoka
      prl i niedomoge cialka zoltego, owu niby jest, ale jakos kiepska). Kupie tez ziolka na II faze
      poprawiajca progesteron.

Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu):
      przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g.
      łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w
      termosie)".
      To bodajze od "owocowej".

Pozdrawiam
      • ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:36
        ja nie robiłam żadnych badań więc trudno stwierdzić "co jest nie tak". Owulacja
        raczej jest bo wychodziły mi pozytywnie testy ( po za przedostatnim przypadkiem
        a teraz wogóle juz nie robiłam testów owulacyjnych). Na dzień przed @ mam z
        reguły lekkie plamienie. Cykle były raczej dośc regularne (w granicach
        29,30,33dni) choć w zeszłym miesiącu @ przyszła aż po 40 dniach. Teraz 32 dc i
        nadal brak @.
        • ktat Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:39
          witam
          ja tez bez badan ale zdecydowalam sie na 3
          ma poprawic owu choc u mnie chyba jest bo niczym nie potwierdzałam
          bola jajniki sluzik jest cykle regulowane luteina ostatnie dwa 23 dni
          poprzedni 47
          i to moj pierwszy cykl w dodatku nie odpoczatku
        • maja744 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:42
          Ja mam tak samo. Testy owu wychodza. Skok tempki jest i II faza wyzszych tempek na
          wykresie widoczna. Lekkie planienie tuz przed @ tez mam. Cykle tak dlugie jak TY.
          Zazwyczaj moja prl wychodzila w gornej granicy normy, czyli 21-24ng. Wszyscy pisali ze to
          juz nadaje sie do zbicia, a moj gin ze nie. Po kilku mies bezowocnych staran znow
          sprawdzilam prl i o zgrozo wzrosla do 84ng!!!! dostalam juz bromka, biore 6 tydz (po 3 tyg
          spadla do 35ng).

Iwonka, sprawdz dla swietego spokoju ta prolaktyne, badanko kosztuje 25zl, a wiele wnosi
          do staran. Progesteron tez powinnas sparwdzic. Zrob oba badania jednoczesnie - 7 dni po
          owu.
          Buziaki
        • xixx Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:51
          Ja podobnie, od wczoraj piję mieszankę nr 3, Ojca Sroki, a po owu chccę
          skomponowac tą na druga fazę podwyższającą progesteron. Wczoraj w sklepie
          zielarskim kupilam wszytskie skladniki do mieszanki nr 3 za 15 zł, zmieszałam
          je sama w domu i od razu wypiłam, nie są takie złe w smaku smile Dodam , że ja
          też mam owu, zmierzyłam to testami, ale mam śłaby śluz, i podejrzewam u siebie
          słąby progesteron ( badania zrobię jutro) bo mam plamienia brązowe na 2 dni
          przed @. Do tego biorę jeszcze tabletki oleju z nasion wiesiołka, na
          wzmocnienie śluzu, i przed samą owu chcę kupić syrop Guajazyl, podobno bardzo
          poprawia śluz, ale pije się go tylko przez kilka dni przed owu.

Przekonywująca jest też mieszanka nr 2 ale nie ukrywam, że wykaz dziwczyn ,
          które zaszły w ciąże na bocianie po mieszance nr 3 jest imponujący smile

Pozdrawiam!

maja.
          • ivonn3 Re: do XiXX 19.08.05, 11:44
            czy mieszankę nr 3 ( chyba się na nią też zdecyduje ze względu na oszałamiająco
            liczę zaciążonych) nalezy pić cały czas czy robic jakieś przerwy ???
            Czy będziesz poiła również męża ?
            • xixx Re: do XiXX 19.08.05, 11:54
              Na innym wątku jedna Z dziewczyn pisała, ze kazde ziola powinno się pić z
              przerwami i że należy je pić do maksymalnie 33 dnia potem 7 dni przerwy i znów,
              bo inaczej organizm za bardzo przyzwyczai się do ziół i sam już nie bedzie
              sprawnie bez nich działal, a tak, jak pijesz z przerwą, jest pozytywnie
              stymulowany. To samo moiwla mi Pani w sklepie zielarskim, że nalezy robić
              przerwy w piciu jakichkolwiek ziół, więc ja plauje pićte cały cykl, i jak się
              zacznie @ ( a mam nadzieje ze jednak tym razem sie nie zacznie wink to zrobić
              przerwę i po 7 dniach znów ziółka. No i pije je na rzie nie tylko wieczorem ale
              także w ciagu dnia, czyli 2 razy dziennie.

Pozdrawiam! smile
          • monika_irl Re: Xixx 19.08.05, 21:46
            czy moge zapytac jak dlugo sie starasz?
            • xixx Re: Xixx 24.08.05, 10:16
              Teraz będzie moj 3ci cykl starań, mam nadzieję że juz ostatni smile
    • ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:48
      Maju - i tak już będzie za póżno na zrobienie czegokolwiek jak badania wyjdą
      źle. Moze czytałaś wczesniejsze fora że jestem na wypowiedzeniu do końca
      pażdziernika i to jest moja naprawde ostatnia szansa. Nie ma czasu na
      regulowanie hormonów. Jak się nie uda będę musiała przerwac starania ( nie wiem
      czy dam radę), poszukać pracy a w listopadzie i tak idę na wizytę i pani doktor
      ma zlecić kompleksowe badnia hormonów.
      Teraz muszę po prostu uwierzyć jeszcze w działanie ziół ..........
      • xixx Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 10:57
        Oj, nie za ciekawa sytuacja, jednak mam nadzieję że Ci się uda, robisz też
        testy owu? Gdybyś nawet musiała przerwać starania na chwilę, nie załamuj się,
        pracę znajdziesz szbko, a nie wiem jak Ty, ale ja zauważam raczej przyjazne
        nastawienie ostatnio pracodawców do ciązy, oczywiście zależy od firmy ale
        przecież to nie koniec świata. Powiem Ci że ja też umowę mam do końca roku więc
        było by dobrze zajść w ciążę teraz, z tym że nie czuję, że naciągam pracodawcę
        ponieważ planuję, jeśli oczywiście uda się zajść w ciążę, wrócić do pracy dość
        szybko, mam rodziców pod ręka na emeryturze poza tym wierzę także w żłobki,
        koleżanki synek chodzi do żlobka, ona jest zadowolona, on także.

Będzie dobrze, tryzmam kciuki za nas obie smile No i tez wierzę w ziółka!
    • ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 18:07
      No i zakupiłam już zioła wg. mieszanki nr 3. Tylko teraz czekam na @.

Poczytałam każdą torebkę zioła i szczerze mówiąc nic wspólnego z naszymi
      dolegliwościami to one niesty nie mają sad(( ale rozumię ze w mieszance ich
      działanie jest takie jakie oczekujemy ?

Może jest wśród Was taka, która po pierwszym miesiącu stosowania tej mieszanki
      już cieszyła sie II kreskami ???

• monika_irl Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 19:40
        to bede jasmile)
        stosowalam mieszanke miesiac, moze z malym haczykiem a staralismy sie pare
        miesiecy
        • ivonn3 do Moniki 19.08.05, 21:27
          Monisu czy mąż popijał razem z Tobą ziółka ? czy " coś" czułaś w trakcie
          stosowania mieszanki ?
          No i łapię od Ciebie fluidki po mieszance nyumer 3 smile))
          • monika_irl Re: do Moniki 19.08.05, 21:42
            oczywiscie wszelkie mozliwe fluidki wysylamsmile)

nie maz nie pil razem ze mna, on tylko lykal ze mna kwas foliowy.
            A co do czucia zmian to owszem poprawila mi sie przemiana materii, a innych
            zmian nie zauwazylam, moze dlatego ze w tym wlasnie miesiacu postanowilismy sie
            juz tak nie stresowac.
            • ivonn3 Re: do Moniki 19.08.05, 21:48
              Niestety staramy sie już od styczniasad
              Łykam od początku Folik a mąż od miesiąca Macę. No i teraz razem zatestujemy
              ziółka. Może w końcu to jest cudowna metoda ...
              • olutek_m Re: do Moniki 19.08.05, 23:16
                Ivonn, ja rówiez od tego cyklu zaczynam pic ziółka. Dokładnie od 5dc. Ciekawe
                czy zadziała. Ja piję mieszankę nr. 1. Nie zastanawiałam się nad tym która.
                Wziełam pierwsza lepsząsmile
                Licze bardzo mocno, że tym razem sie uda. Musi!!!
                • ivonn3 Re: do olutek_m 20.08.05, 08:39
                  Olusiu - no to znowu razem stajemy do boju o II kreski smile
                  Zobaczymy która mieszanka okaże się bardziej skuteczna - liczę ze obydwie smile)))
                  Ja jeszcze czekam na @, ale czuje ze dziś wredna zawita. Mam nadzieję ze
                  wrzesień szybko zleci, tym bardziej że już bede wylegiwać się w domciu do końca
                  wypowiedzenia. Pozdrawiam
                  • olutek_m Do Ivonn 20.08.05, 22:02
                    Ivonn, ja mam wrażenie, że te ziółka mnie oczyszczają. 6 dc poleciała mi dziwna
                    brazowa krew. 7 dc brązowy śluz. Mam nadzieję, że działają!!! Liczę na ten cykl.
                    Nie chcę czekać!!! Ja chcę już!!!
                    • ivonn3 Do Olutek 22.08.05, 09:09
                      A ja nadal czekam na @. Dziś 35 dc i nadal nic sad Złośliwość natury - zależy mi
                      na szybkim rozpoczęciu nowego cyklu a tu znowu wieczne czekanie ...........

Ja tez licze na ten "ostatni cykl szansy" i też nie mam już sił, łez żeby
                      czekać dłużej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • olutek_m Re: Do Olutek 22.08.05, 09:40
                        Ivonn, a może się udało?? Dlatego nie masz jeszcze okresu.
                        U mnie już 10 dc. Postanowiłam, że nie bedę wykorzystywać męza zbyt mocno.
                        Poprostu postaram się zrobić trzy dniową przerwę i trafić w dzień przed
                        owulacią. Czyli w 13 dc.
                        Te zióka działają na mnie jakoś pobudzająco. Ciągle chce mi się kochać wink I
                        wszędzie czuję ich zapach. Chyba nawet je polubiłam smile
                        Ivonn, bardzooo liczę, że Ci się uda!!! Musi!!! Mocno trzymam kciuki!!!
                        • ivonn3 Re: Do Olutek 22.08.05, 09:47
                          nie nastawiam się - test przeciez wyszedł negatywny w 32 dc ( a cykle bywały
                          29, 30, 33 dniowe tylko ostatni był 40 dniowy no i teraz niestety moze być
                          znowu taki długi). Test był robiony co prawda popołudniu ale nie było nawet
                          bladziutkiej kreski sad((
                          Ziółka jak dla mnie tez ładnie pachną no tylko nie wiem jeszcze jak smakują.
                          Chyba w tym cyklu zakupię testy owulacyjne bo skoro będziesz piła ziółka tylko
                          do owulacji ze względu na rutę to i ja też smile)) a po ostatnich wariacjach @ to
                          już nie wiem kiedy ona występuje.
                          • olutek_m Re: Do Olutek 22.08.05, 10:47
                            Może przejdz się do ginakologa. Zobaczysz czy wszystko wporządku. Uspokoisz się.
                            Da Ci luteinę na wywołanie miesiączki. To przecież nie jest normalne, aby
                            miesiączka tak się wydłużała.
                            Co do smaku ziólek. Za pierwszym razem myslałam, że zwymiotuje. Mąż od początku
                            mi wmawiał, że niepotrzebnie kupuje bo i tak niebędę pić. Zawziełam się i teraz
                            nawet mi smakują smile Mąż jest pełny podziwu ;P JA już nie mogę się doczekać jak
                            będę jakieś efekty. Czyli muszę czekać z rezultatem do 13-14 września.
                            14 idę do szpitala na badania. Mam nadzieję, że lekarze nie każą mi zrezygnować
                            za starań. Jakby co to ich zaskocze, że już za późno ;P
                            • ivonn3 Re: Do Olutek 23.08.05, 11:47
                              olusiu wczoraj miałam takie bruntane plamienie i już myslałam ze @ przyszła.Ale
                              po całym dniu tampon był tylko lekko brazowy, w nocy nic już nie poleciało a
                              teraz sprawdzałam i tez tylko trochę brązowego śluzu. Wczoraj już wypiłam z
                              meżem po kubku ziółek ( nie są aż takie złe) a tu chyba fałszywy alarm. A moze
                              to wcale nie szykuje się na @ ? już sama nie wiem co myśleć ......... każda
                              nadzieja jest mile widziana
                              • olutek_m Re: Do Olutek 23.08.05, 12:59
                                Ivonn, a zrobisz jeszcze test? Może akurat to to smile To by była niespodzianka!!!
                                Czujesz się jak na @? Czekam z niecierpliwoscią na wiesci!!!
                                • ivonn3 Re: Do Olutek 23.08.05, 15:03
                                  kurcze ale to by była niespodzianka. Nic kompletnie nie czuje. Jak dziś nadal
                                  nic nie poleci to jutro z porannego zrobię jeszcze raz. Ale nie wierzę w swoje
                                  szczęście, zioła już kupione, już pogodziłam sie i czekam na nowe mozliwości -
                                  no zobaczymy. Jutro napisze.
                                  • olutek_m Re: Do Olutek 23.08.05, 16:40
                                    Ivonn, trzymam mocnooo kciuki!!! Ale by było fajnie jakby sie udało!!! Czekam
                                    jutro na dobra nowinę!!!
                                    • ivonn3 Re: Do Olutek 24.08.05, 09:15
                                      no tak jak sie spodziewałam - @ przyszła pełną parą. No to teraz pijemy ziółka
                                      i czekamy na rezultaty smile
                                      • olutek_m Re: Do Olutek 24.08.05, 09:53
                                        Ivonn, Przykro, mi, że przyszła @. Napewno tym razem się uda.
                                        Ja mam teraz pewnien dylemat. Nie wiem kiedy mam się przytulać. Zawsze owulacje
                                        miałam ok 14 dc. Dziś jest 12 dc. Temperaturka mi spadła. Więc wypadałoby dziś.
                                        I czy przytulać się codziennie, czy co dwa dni?? JAk sądzisz?
                                        • ivonn3 Re: Do Olutek 24.08.05, 10:19
                                          Ja własnie mam zamiar zakupić testy owulacyjne bo naczytałam się ze przy
                                          stosowaniu ziółek to owulacja moze być wcześniej niz zazwyczaj bo cykl się
                                          reguluje i powinien wrócić do "normalności". Osobiście przetestowałam już
                                          wszystkie kombinacje z przytulaniem - na samym poczatku to było tylko jedno
                                          przytulanko ( po kilku dniach wstrzemiężliwości) kiedy test wskazywał
                                          zbliżającą sie owu. Efektu brak. Póżniej w okresie owulacji przytulanie było
                                          codziennie. Efektu brak. Ostatnio to już było i rano i wieczorem. Efektu brak.
                                          Więc jak sama widzisz nie ma reguły - u nas nic nie zadziałało - po prostu
                                          trzeba się wstrzelić. Ale osobiście bym przytulała sie codziennie zeby
                                          nie "przegapić okazji". A więc do roboty !!!! smile oby owocnej. Czy Twój mąż łyka
                                          jakies specyfiki ? Mój Mace i teraz chyba mu jeszcze dołożę L-karnitynę - no i
                                          oczywiscie ziółka
                                          • ivonn3 Re: Do Olutek 24.08.05, 11:44
                                            hallo Olutek
                                          • olutek_m Re: Do Olutek 24.08.05, 11:51
                                            Mój łyka Salfazin i kwas foliowy. Zastanawiałam się na L-kartyminą. Brat mi
                                            powiedził, że L-kartynia wspomaga odchudzanie. Tak więc jeszcze nie zdecydowałam
                                            czy dawać to M. Ziółek nie chce wziąść do ust. Przeraża Go zapach smile
                                            Dziś zaczynam starania!!! Czuje jak mnie jajniki pobolewają. Nawet gdy siusiam
                                            smile Niech ja tylko wróce do domu... ;P
      • jooska2 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 19.08.05, 21:11
        heh, i ja zakupiłam te zioła cud.czytajac mialam
        tez takie skojarzenia. na wszystko tylko nie na to co trzeba.ale zobaczymy,
        moze mi sie chociaz skora poprawi....???
        TYLKO nie wiem czy w tym m-cu bedzie efekt bo chyba za pozno na
        ta kuracje-jestem w 4 dc,a podobno trzeba od pierwszego dnia.......
        co nas nie zabije TO nas zwmocni....smile)))
        pozdrawiam mieszankowe 3-jeczki

• maga785 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 21.08.05, 11:58
          Ja piłam ziółka ojca Klimuszko ok 1,5miesiąca.Mieszanke znalazłam w jego ksiązce
          a potem konsultowałam to ze znajomym zielarzem.Zioła stosuje sie szczególnie te
          które mają w swoim składzie rutę(bo wykazuje działanie poronne) do ok. połowy
          cyklu bo po ewentualnym zajściu w ciąze moga wykazywac negatywny wpływ na
          płód.Zioła pił także mój mąż i długo nie czekaliśmy na efektysmileCykl bardzo sie
          uregulował,bół owuklacyjny był tak duży ze nie musiałam robic testów aby
          wiedziec że owulacja właśnie się zaczeła.No i pojawiło sie bardzo dużo
          śluzu.Poza tym zioła rewelacyjnie wyregulowały tez przemianę materii,poprawiły
          nam obojgu apetytnie tylko na sexsmileZyczę wszystkim powodzenia
          • beettinna Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 24.08.05, 12:22
            dziewczynki to jak w końcu pijemy tę mieszankę?? cały czas czy do owulacji??
            zresztą jak owul.będzie wcześniej to się nawet nie skapnę kiedy.......

pozdrawiam
            • ivonn3 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 24.08.05, 13:08
              ja chyba jednak będę piła do @ ( oby juz we wrześniu nie przyszła). Zobaczę jak
              szybki mi ziółka schodzą i zrobię najwyżej przerwe przed następną serią.
              • azalea1 Re: ziołowa mieszanka numer 1, 2 czy 3 ??? 24.08.05, 13:11
                Ja tam piję caly cykl! pije 2 mieszanke,w ktorej jest pokrzywa i przywrotnik
                wiec niby to na 2 faze. Nic sie nie stanie a moze tylko pomóc.
                • beettinna azalea 24.08.05, 13:28
                  no tak ale ty pijesz mieszankę bez ruty-a głównie o to zioło mi chodzi-czy
                  mieszanki nR 1 i 3 pić cały cykl czy do owulacji??wiem że w książce tych ojców
                  pisze cały cykl ale jak wy robicie?
                  pozdrawiam
                  • ivonn3 Re: Olutek 24.08.05, 18:57
                    no to dziś jeszcze na dokładkę zakupiłam dla męża L-karnitynę. cholernie droga
                    82 zł za 30 kapsułek ale stawiam wszystko na jedną kartę.
                    • olutek_m Re: Olutek 25.08.05, 11:32
                      Szukałam kiedyś L-karnityny na allegro. Jest tam dużo tańsza. Ciekawe czy czymś
                      się różni.
                      Mi dziś temperaturka się podniosła. Ciekawe czy coś wyjdzie... Boję się, że
                      zawalę studia, a dokładnie same egzaminy przez poród i dziecko. Z drugiej strony
                      potrzeba dziecka jest dla mnie tak ważna, że straciłam zdrowy rozsądeksmile
                      • mia80 Re: Olutek 25.08.05, 11:41
                        Olutek, badałaś hormonki? Ten wykresik masz dziwny, straszne wahania
                        temperatury... U mnie też bywało róznie, więc zrobiłam badania. Dziś idę po wyniki.
                        • olutek_m Re: Olutek 25.08.05, 12:48
                          Mia, badałam. POdobno mam w normie. Progestreron wynik w surowicy 54,7.
                          Prolaktyna 339 (norma 40,0-530,0). Badania były robione w 23 dc. Skoki zaczeły
                          mi się od poprzedniego cyklu. Wcześniej takich nie miałam. JAk sądzisz dobre mam
                          wyniki? Z moim ginekologiem bedę się widziała dopiero 9 września.
                          • ivonn3 Re: Olutek 25.08.05, 13:05
                            Olu - to fakt na allegro jest l-karnityna o połowe tańsza ale wolę leków nie
                            kupowac przez internet. Wczoraj kupiłam w sklepie zielarskim.
                            Ja nie mam problemów ze studiami - skończone w zeszłym roku smile, za to ta
                            cholerna praca nie daje mi spac po nocach. A pragnienie posiadania dziecka jest
                            przeogromna - tez chyba już popadam w obłęd.
                          • mia80 Re: Olutek 25.08.05, 13:14
                            Normy masz chyba ok, ja za dobrze się nie znam, opieram się jedynie na tym co
                            wyczytałam. Ja zrobiłam na początku cyklu, a po owu powtórzę. Oby tylko wszystko
                            było dobrze.
                            • olutek_m Re: Olutek 25.08.05, 13:26
                              Ivonn, ja się mogę jedynie cieszyć, że mam narazie prace. Jakby co to idę na
                              indywidualny tok na uczania i siedzę z dzieckiem w domku. Troche się boję. Mam
                              nadzieję, że wszystko się ułoży tak jak chcę.
                              Mia, mam nadzieję, że uda mi się zaskoczyć w tym miesiącu i nie bedę musiała
                              się martwić o podejrzane wykresy. Jakby co to pod koniec cyklu jestem u
                              ginekologa. Poprostu musi być dobrze smile
                              • beettinna hej hej 25.08.05, 15:42
                                co słychać u Was kochane???
                                kurcze-jestem w 6dc a mam strasznie silne bóle podbrzusza-tak jaby skórcze-
                                jajniki-czy co!! zaznaczam że we wtorek miałam ostatni dzień okres....
                                oprócz ziół nr 1 jem wiesiołek....no i nadal latam sikać-chyba te trzy kubki
                                ziół są za duże na mójk pęcherz??smile)))))
                                jest mi nie dobrze po tym wiesiołku ale mam nadzieję że dotrzymam żeby brać go
                                choć do 13dc-no chyba że zauważe śluz wcześniej to odstawię...

a co u Was jak się czujecie po ziółkach??

Pozdrawiam
                                • ivonn3 Re: hej hej 25.08.05, 16:41
                                  U mnie dopiero 3dc - po ziółkach czuje się idealnie, żadnych problemów
                                  żołądkowych.
                                • xixx Re: hej hej 25.08.05, 17:06
                                  Az tryz kubkipijesz? ja pije dwa, jeden tak do 12tej i drugi wieczorem, pisza
                                  ojednym ale jakoś pijąc dwa czuje sie lepiej wink Mowie o ziolkach nr 3 ojca
                                  Sroki. Wiesiolek tez biore, 3 razy ziennie po dwa i bywa mi niedobrze, ale juz
                                  jakos mnie, mam za to wstret do alkocholu, nie wiem czy to od tego. No i katuje
                                  sie guajazylem, coz za straszny smak, ale wytrzymam. Jajniki chyba mnie troche
                                  bolą (9dc) ale tak w miare, nie niepokojąco a zdrowo jak na moje wyczucie.
                                  • beettinna Re: hej hej 25.08.05, 18:25
                                    piję nr 1 więc tam pisze 3 razy dziennie.
                                    • annoa Re: CZY KTOŚ TEŻ TAK MA 26.08.05, 07:16
                                      piję mieszankę nr 3
                                      i wiecie co zauwżyłam, że w cykl w którym piję jest wtedy krótki
                                      zazwyczaj mam cykle 28-dniowe
                                      a w miesiącu w którym piję te zioła trwa 24 dni

zastanawiam się czy to dobrze
                                      fakt, że owu wtedy mam trochę wcześnie (13 dc)
                                      no, ale może tak skrócony cykl nie będzie wartościowy
                                      sama nie wiem co o tym myśleć,
                                      czy zmienić zioła
                                  • ivonn3 Re: do xixx 26.08.05, 08:58
                                    Ja piję mieszankę nr 3 o. Sroki i zgodnie z zaleceniami tylko wieczorem jeden
                                    kubek z łyżeczki. Bardzo bym chciała zeby ten cykl był krótszy niż ostatnio smile
                                    • kmalczyk Re: do xixx 26.08.05, 09:03
                                      witam dziewczyny wlasnie tez zakupilam ziola tylko martwie sie czy dobre bo z
                                      tego co czytalam to RUTA sluzy do kapieli i nie wiem czy wlasciwe ziolo kupilam
                                      pomozcie czy dobrze Ziele Ruty dokladnie i ziele nostrzyku tez tak samo boze
                                      moze cos zle kupilam bo to chyba nie dopicia pomozcie czekam pozdrawiam pa
                                      • olutek_m Re: do xixx 26.08.05, 09:57
                                        Ja piję mieszankę nr 1, dwa razy dziennie. Bardzo często siusiam. Owulacje
                                        miałam dość szybko, bo w 12 dc. Bolą, a raczej przypominają o sobie jajniki. NIe
                                        napalam się, bo wolałabym nie rodzić w maju. A jakby wyszło to byłabym bardzooo
                                        szczęsliwa smile
                                        Kmalczyk, kupiłaś dobrą rutę smile
                                      • ivonn3 Re: do kmalczyk 26.08.05, 10:20
                                        dobrze kupiłaś - ruta jest w zestawie mieszanki nr 3 i chyba nr 1. Tez byłam
                                        zdziwiona ich zastosowaniem, ale widocznie po wymieszaniu z pozostałymi ziołami
                                        ma zupełnie inne działanie.
                                        • xixx Re: do kmalczyk 26.08.05, 14:02
                                          ja pije miesaankę nr 3 i pije dwa kubki, jeden do 12tej, drugo na noc, czytałam
                                          ze dziewczyny tak robia, kurcze, sama juz nie wiem, moze skoro piszą raz
                                          dziennie, to nie ma co przesadzac...
                                        • kmalczyk Re: do kmalczyk 26.08.05, 14:18
                                          no to sie ciesze ze dobrze bo sie zdziwilam ale super i jescze jedno pytanie
                                          mieszanka nr 3 pierwsza pozycja to oregano dobrze mysle to pryprawe trzeba
                                          dodac juz pytam sie na pewnosci bo od dzisiaj zaczynam picie wiec sie pytam
                                          trzymam za ws kciuki i napewno sie nam kiedys uda pppap
                                          • olutek_m Re: do kmalczyk 26.08.05, 14:26
                                            Mam nadzieję, że nie kiedyś, a w najbliżeszej przyszłości smile Najlepiej już
                                            teraz. Już nie mogę się doczekać smile
                                            Dziś okropna pogoda, pada deszcz. Głowa mnie boli. Już nie mogę się doczekać, aż
                                            znajdę się w domku...
                                            • beettinna Re: olutek 26.08.05, 14:38
                                              kamień z serca olutek-napisałaś że często siusiasz! i to po nr 1-ja też-
                                              wreszcie ktoś ma podobne objawysmile)))))))

a do kiedy ją będziesz pić?do owulacji czy cały czas bez przerw?
                                              • olutek_m Re: olutek 26.08.05, 15:02
                                                Beettinno, w sumie to nie wiem do kiedy mam pić. Jestem po owu, czyli już
                                                powinnam zaprzestać picia. Ale się do nich przyzwyczaiłam smile A jak Ty proponujesz?
                                                • beettinna Re: olutek 26.08.05, 16:12
                                                  sama nie wiem bo ja nawet nie wiem kiedy mam owulację-ale chyba będę pić do
                                                  połowy cyklu....

POzdrawiam
                                          • xixx Re: do kmalczyk 27.08.05, 12:39
                                            NIE! To bnie oregano! Tam jest błąd w przepisie - to jest lebiodka czyli oregani
                                            po łacinie, idź do zielarni i dadzą C c potrzeba, nie dodawaj tylko oregano smile
                                            • beettinna Re: do kmalczyk 27.08.05, 12:46
                                              Boże kochany-my się nadajemy do łacinysmile))
                                              sama mam napisane z boku lebiodka ale zapamiętałam oreganosmile))dobrze że
                                              zwróciłaś na to uwagę
                                              Pozdrawiam
                                              • kmalczyk Re: xixx 28.08.05, 21:33
                                                no wlasnie wrocilam po weekendzie i przeczytalam twoj post i pilam oregano (
                                                przyprawe) ale to nic nie zaszkodzi to tylko 2 dni. dokladnie jak mozesz to
                                                podaj mi czy mam kupic ziele lebiodki. bo musze sama szukac w aptece dlatego
                                                zalezy mi na dokladnej nazwie.pozdrawiam i czekam na odowiedz
                                                • beettinna helo 29.08.05, 11:23
                                                  Dziewczyny myślałam że glebnę! rano mąż szedł do pracy więc mu mówię żeby mi
                                                  zalał ziółka-ja od razu 3 naraz parzę nr1, a potem sobie podgrzewam i piję 3
                                                  razy dziennie-kazałam 3 łyżki ziół wsypać!oki-zrobił a ja spałam nadal.
                                                  wstaję patrzę do kuchni no fakt-ziółka zaparzone-chcę wypić 1szy kubek a tu
                                                  ledwo dno przykryte napojem(??) dziwne-zadzwoniłam do niego że to miało być 3
                                                  szklanki wody a on na to że jak mu powiedziałam 3 łyżki i proporcjonalnie wody
                                                  to on dał 3 łyżki wody!!!!!!!!!!! Boże myślałam że padnę ze śmiechu-ale mi
                                                  pomógł!
                                                  A co tam u Was???jak samopoczucie po ziółkach??
                                                  • olutek_m Re: helo 29.08.05, 11:46
                                                    Przynajmniej próbował pomóc smile
                                                    Beettino, ja już nie piję ziółek. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, że je
                                                    odstawiłam, bo rozregulowała mi się temperaturka. Nie wiem czy miałam owu, czy
                                                    bedę miała. Dziś 17 dc i chyba od początku zacznę je pić. Może zrobie sobie
                                                    drugą mieszaknę bez ruty. Chciałabym, aby już była połowa września...
                                                • xixx Re: xixx 29.08.05, 15:42
                                                  Idz do zielarni nie do apteki, w kazdej zielarni beda wiedzieli co to jest
                                                  lebiodka , po lacinie oregani ale podaj polską nazwe, ja wszystkie ziol kupilm w
                                                  jednej malej zielrni, dla nas to brzmi magicznie ale dla nichto chleb powszedni,
                                                  nie dodawajcie tyko oregano!

Pozdrawiam!

• monikajacka Re: do kmalczyk 29.08.05, 15:20
                                            cze ja piję mieszankę nr3 do 15dc potem przerwę,zauwazyłam dziwną rzecz ok.9-
                                            10dc bolał mnie prawy jajnik a potem lewy, teraz 2 .W tym cyklu owu powinna być
                                            z lewego a tak sobie myślę czy to jest regułą? jutro idę na kontrolę do gin i
                                            zapytam o to.Po tych ziółkach ja nie mam dodatkowych objawów.Pozdrawiam
                                            • xixx Re: do kmalczyk 29.08.05, 15:46

Mnie boli prawy i w zeszlym miesiacu tez bolal mnie prawy, to chyba nie zawsze
                                              tak jest ze jest naprzemiennie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka