IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:06
Wlutym rozpoczynamy z mężem przygotowania do in vitro w Poznaniu,w klinice na
Polnej.Wcześniej przeszliśmy 4 inseminacje,bez powodzenia.Proszę napiszcie
ogólnie jak to przebiega,jakie jest samopoczucie po stymulacji jajników
gonadotropinami.Mam tylko książkowe wiadomości i coraz więcej wątpliwości
Obserwuj wątek
    • Gość: aja4 Re: in vitro IP: *.greennet.org.pl 08.01.06, 13:56
      kazdy organizm jest inny jeden wyprodukuje pomimo stymulacji 3 jajeczka iny 33.
      Ja przeszlam to tylko raz , jestem mama blizniat dzieki ivf a raczej icsi. U
      nas nie obyło sie bez komplikacji typu hiperstymulacja nie doszło wogole do
      transferu. Blizniorki sa efektem transferu mrozonych embrionków.
      • Gość: iwona Re: in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:45
        witam cię,nie wiem jak to się skończy u nas,w inseminacjach były dojrzałe 2
        jaja,z dobrym endom.mąż ma zmniejszoną ruchliwość plemników.Na czym polega to
        mrożenie embrionów?Jeżeli jest więcej jajeczek w cyklu i uda się zaplodnić to
        je zamrażają do podania w kolejnym cyklu?Jak moje pytania wydają ci się dziwne
        to z góry przepraszam,ale mam mnóstwo wątpliwości.Gdzie się leczyłaś?
      • Gość: iwona Re: in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:42
        chciałabym wiedzieć jak wyglądają objawy hyperstymulacjii jajników,czy
        wystąpienie ich jest wynikiem nieprawidłowo ustawionej stymulacii,czy to
        reakcja ze strony organizmu ciężka do przewidzenia
        • akinom74 Re: in vitro 18.01.06, 15:25
          hiperstymulacja nie jest - jak mi sie wydaje - winą dobranego źle leku tylko
          reakcją jajników na leki. Wygląda to tak: np. w przypadku brania Menopuru
          jeżeli jest tylko lekki ból brzucha nie trzeba robić nic, jak jest mocniejszy
          leczy się ambulatoryjnie - u swojego lekarza, a jak jajnik "spóchnie" do dużych
          wielkości leczy się tę hiperstymujację w szpitalu. Nie wiem czy wszystko
          poprawnie napisałam ale chyba tak było napisane w ulotce do Menopuru - mam
          nadzieję, że sie nie mylę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka