Dodaj do ulubionych

Późna owulacja

20.01.06, 08:42
Wczoraj w 25 dc zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
Tak więc owulacja wypada u mnie dość późno w tym cyklu. W poprzednim była w
18-19 dc.
Troche mnie to martwi, ponieważ wyczytałam, że szanse na zajście w ciążę,
przy tak późnej owulacji, są bardzo małe.
Czy któraś z Was ma tak późno owulację?
Prosze pocieszcie mnie jakoś, że mam jakąś szansę.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: Późna owulacja 20.01.06, 08:48
      Moja koleżanka miała owu i zaszła w 30-tymktórymś dniu cyklusmile Także - nie
      martw się i do roboty!wink))
      • asiulka1976 Re: Późna owulacja 20.01.06, 09:23
        To moze oznaczac ze pecherzyk jest gigantem i pozno peka, pogadaj z ginem.
        • nowa_mama75 Re: Późna owulacja 20.01.06, 09:32
          Napewno porozmawiam z ginem, ale chciałabym poczekać jeszcze kilka cykli i jak
          nic nam nie wyjdzie to wtedy się do niego wybiorę. Jestem po tabletkach anty i
          może stąd te problemy.
          Czytałam, że przy późnej owulacji nawet jeżeli dojdzie do zapłodnienia to
          endometrium może nie byc gotowe na implantację, bo zbyt dużo czasu upłynęło i
          zarodek nie może sie właściwie zagnieździć.
          Dzięki.
          • aghatta1 Re: Późna owulacja 20.01.06, 10:18
            Mi w tym cyklu pęcherzyk pękł 22 dnia, a miesiąc wcześniej 17,18, więc sytuację
            mamy podobną. Dodam, że był wielki 27,28mm. Pytałam na innym forum gina o
            wielkości pęcherzyka i zaraz spróbuję przytoczyć Ci ten wątek. Acha i mój gin
            nie uznał, że to spowoduje brak ciąży, ale trochę był zdziwiony tą późną owu.
    • aghatta1 Re: Późna owulacja 20.01.06, 10:29
      www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91943
      To jest ten wątek, z którego wynika, że optymalny pęcherzyk do pękniecia to
      20mm, fak!
      • nowa_mama75 Re: Późna owulacja 20.01.06, 12:00
        Dzięki
        Ale nawet jeżeli pęcherzyk pęknie i dojdzie do zapłodnienia to i tak może mieć
        problemy z zagnieżdżeniem. Trudno.
        Chociaż na początku tak od 15 dc zaczął boleć mnie lewy jajnik. Miałam w tym
        dniu śluz płodny (nie było go dużo, ale jednak był). Test owu wyszedł negatywny
        to znaczy była kreska ale słaba. Testy robiłam do 19 dc i były negatywne, więc
        dalej dałam sobie spokój. Natomiast w 24 dc zaczął boleć mnie prawy jajnik i
        znowu zauważyłam u siebie śluz. Zrobiłam test owu i wyszedł prawie pozytywny
        więc powtórzyłam w 25 dniu i kreska testowa była nawet ciemniejsza od
        knotrolnej.
        Aghatta a co mówił Twój lekarz na tak późną owulację? Bo u Ciebie owu była.
        Potwierdziło to USG.
        Pozdrawiam Jolka

• arras-k Re: Późna owulacja 20.01.06, 12:11
      Zaszłam w ciąże ok. 30dc.
      • aghatta1 Re: Późna owulacja 20.01.06, 12:29
        Poszłam do niego żeby zobaczyć co się dzieje, bo testy mimo 21dc nie wykazywały
        owu, a nie chciałam brać przed owu luteiny (on kazał od 16dc!). Powiedział mi,
        że to niemożliwe, że jestem przed owu i dopiero jak mnie zbadał uwierzył.
        Najpierw jednak strasznie mnie zdenerwował bo patrzył na ten monitor i patrzył i
        ciągle powtarzał 'o Boże coś tu widzę'. Kiedy w końcu stwierdził, że to
        pęcherzyk 25mm, kazał mi po prostu próbować następnego dnia i przyjść za dwa dni
        na usg.nast dnia testy wykazały owu. kolejnego usg wykazało, że pękł. A on nic
        kazał się starać i mówi, że jeśli wszystko inne jest ok to powinno się udać.
        • nowa_mama75 Re: Późna owulacja 20.01.06, 13:09
          Dzięki dziewczyny
          dałyście mi nadziejęsmile
          • nowa_mama75 Re: Do arras-k 20.01.06, 13:13
            Czy to w pierwszą ciążę zaszłaś w 30 dc czy teraz?
            Chyba dobrze zrozumiałam, że jesteś drugi raz w ciąży?
            Zawsze miałaś takie długie cykle?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka