Dodaj do ulubionych

kto bedzie testował na przełomie stycznia i lutego

25.01.06, 18:01
Dziewczyny, czytajac rozne watki zauwazyłam ze bedzie nas kilka.Moze zbierzmy
sie wszystkie w jednym watku zeby było nam razniej. Co Wy na to??
Ja mialam owu najprawdopodobniej 20 stycznia wiec testowac powinnam chyba
gdzies 2-3 luty?? A moze wczesniej?? Jak myslicie?? A Wy kiedy testujecie?

Magda
Obserwuj wątek
    • pirania78 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 18:42
      Ja testuję ok.3.02 smile) Powodzonka życzę, meg smile
      • danik1 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 19:35
        Ja tez mialam owulke 20-go wedlug FF i testuje wlasnie 4-5 luty. Mam nadzieje,
        ze @ nie zdazy do mnie przyjsc.

Wpisujcie tu swoje objawy to bedziemy mialy porownanie jak ktorejs sie uda.
        Pozdrawiam.
        • agulka25 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 20:13
          ja chcialabym zatestowac ok.2-3 luty, chociaz wielkiej nadzieju nie mam ....nie
          mam pojecia kiedy byla ovu, a przytulanko ostatnie w 8dc( od 2 tyg.siedze u
          rodzicow, 400 km od meza i zakuwam do sesji).....wiec sie nie ludze...ale za Was
          kciuki trzymam mocno..

agulka
          • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 20:24
            Ja miałam owulację 23.01. Zrobię sobie betę 2.02.
            • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 20:29
              Ja miałam owu ok 20 stycznia. Testować będę ok 2-3 lutego. Trochę się obawiam
              czy coś z tego wyjdzie, bo miałam późno owulację (26 dc).
      • setlersik Ja probuje 02.02 30.01.06, 23:02
        Hejka dziewczyny,
        ja też się przyłaczam - i odliczam dnia z nadzieją że nie pojawi się @
        smile
    • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 21:20
      Ja tez miałam dosc pozno owulacje bo dopiero w 20 dc. A najbardziej boje sie ze
      znowu bede miala ciaze biochemiczna, bo taka własnie miałam w grudniu.
      chciałabym wierzyc ze bedzie ok ale jakos nie moge, strach jest silniejszy.

Magda
      • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 21:22
        A długo się starasz?
        • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 25.01.06, 22:07
          W zasadzie drugi cykl. w pierwszym udało sie od razu zajsc ale niestety zarodek
          sie nie zagniezdził i miałam ciaze biochemiczna.
          W pierwsza ciaze zaszłam bez zadnych problemów, za pierwszym razem, nawet bez
          zbytnich staran. Ot jeden upojny wieczór ktory wypadł akurat w czasie
          owulacyjnym. Nie chciało nam sie wierzyc ze po jednym razie jestem w
          ciazy.Wszystko było ok, dopiero w 24 tygodniu zaczeły sie kłopoty. No ale na
          szczescie wszystko skonczyło sie ok i dzis mam prawie 2 letniego synka.
          No a teraz od poczatku same klopoty. Boja sie ze znowu cos sie nie uda. Moja
          mama tez tak miała, ze ze mna zaszła bez problemow a potem miała kilka poronien
          i dopiero po 9 latach urodził sie moj brat i to jeszcze była ciaza z klopotami.
          Martwie sie ze sytuacja sie powtorzy.

Magda
          • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 08:31
            Nie martw się. Napewno wszystko będzie dobrze.
            Ja w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu starań. Nie liczyłam dni płodnych.
            Kochaliśmy się prawie codziennie. Nie nastawiałam się na nic. I udało się. U
            mnie teraz trzeci cykl. Mam nadzieję, że się uda.
            Ja będę testować w czwartek.
            • kasia-1978 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 08:36
              ja testuje 30 w poniedzialek ...smile trzymam kciuki za wszystkie testujace
              • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 11:00
                Meg nie martw się. Na szczęście skłonności do poronień się nie dziedziczy, a
                poza tym dzisiaj medycyna wygląda zupełnie inaczej niż kiedyś. Kobiety donoszą
                ciąże, które kiedyś nie miałaby żadnych szans. Trzymam za nas kciuki.
                • ussa77 Re:ja bede testować w Walentynki! 26.01.06, 11:02
    • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 11:02
      Miałyśmy pisac o obajawach. Mi od wczoraj powoli twardnieją piersi. Dziwię się
      tylko, że tak wcześnie, bo jestem w 17dc, a owu miałam w 14. No ale może to
      dlatego, że biorę w tym cyklu luteinę. Z niecierpliwością czekam na iine objawy
      (nie @ tylko ciąży smile ).
      • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 13:54
        Ja nie mam żadnych objawówsad
        Ale pamiętam, że w pierwszej ciązy pojawiły się u mnie dopiero w 5 tc. Bardzo
        chciało mi się spać, kręciło mi się w glowie i mdliło mnie. U mnie mija tydzień
        od owu i tak sobie myślę, że może jeszzcze zarodek nie zdążył się zagnieździć,
        więc na objawy chyba za wcześnie.
        Czekam z niecierpliwością na pierwsze objawy.
    • kasienka221 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 13:55
      Cześć dziewczyny!! Ja owulację mialam 21.01 więc też będę testowac ok.4-5
      lutego, a czujecie coś,że może akutrat szczał w dziesiątke? pozdrawiam i życze
      tych upragnionych dwóch kresek!!
      • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 14:10
        Witam, mogę się do was dołaczyć?
        Owulację miałam między 20-24 więc testować zamierzam przy moich 27-28 dniowych
        cyklach około 3-4 lutego! W tym cyklu także miałam HSG więc jestem
        przewentylowana wink Od poniedziałku jakoś bolą mnie piersi (czyli progesteron
        odpowiedzialny min. za podtrzymanie ewentualnej ciąży pracuje)jestem senna ale
        być może to sprawia pogoda? Powodzenia smile
      • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 14:10
        Ja za każdym razem czuję, że to był strzał w dziesiątkę, a potem przychodziła
        @. Jeżeli chodzi o objawy to czuję piersi. Nie jest to mocny ból, raczej czuje
        jakby rosły, a wczesniej tego u siebie nie zauważyłamsmile
        • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 14:21
          Oj niech rosną, rosną a najlepiej żeby i brzusio urosło smile
          ja się przestałam nakręcać niemniej jednak bacznie obserwuję swój organizm...
    • kasienka221 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 14:19
      to tak ja jak tez wyszukuje jakis objawow a potem rozczarowanie bo znow
      przyszla @ ile sie juz staracie ? bo to juz moj 6 miesisc staran
    • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 14:57
      Witajcie, widze ze jest nas co raz wiecejsmile)
      Dzieki za pocieszenie, mam nadzieje ze sytuacja z poronieniami sie nie
      powtorzy. Co do objawow to mam jakies dziwne piersi. Nie bola mnie ale je
      czuje, tak jakby mroki czy cos. No takie dziwne poprostu. niestety nie pamietam
      kiedy w pierwszej ciazy pojawiły sie u mnie oznaki ciazy, czy bylo to przed
      testem czy po ale do 6 tyg. miałam na pewno wieksze duzo piersi, czesto spałam
      i sikałam. Lekkie mdlosci zaczełam miec własciwie 2 dni po stosunku i pamietam
      ze myslalam ze cos mi zaszkodzilo ale to trwało i trwało (wiec zatrucie
      wykluczyłam) az w 7 tygodniu ciazy rozkrecilo sie na dobre. teraz tez dosc
      czesto mnie lekko mdli i kreci mi sie czasem w głowie. Albo sama sobie to
      wmawiamsmile)

Magda

ps. ciagle nie wiem kiedy na pewno miałam owu. Ja mysle ze 20 ale program do
      interpretacji temp. pokazuje ze 17 i komu tu wierzyc??
      • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 15:21
        My się leciutko staraliśmy od paru miesięcy, ale tak na prawdę to dopiero w tym
        cyklu.
    • kasienka221 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 15:22
      a wytrzymiecie do tego lutego mnie juz korci zeby sprawdzic ale na test jeszcze
      za wczesnie wiec nie ma sensu poboluje mnie brzuszek od wczoraj jak na @ a do @
      jeszcze 10 dni, tyle sie naczytalam ze to moze byc objaw wczesnej ciazy ale czy
      to nie zawczesnie? znowu zaczynam sobie wkrecac ze jakas dolegliwosc to moze
      oznaka no wiecie wink
      • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 16:07
        U mnie to 3 cykl starań, ale za każdym razem wyznaczam owu testem i współżyjemy
        w tych dniach. Dwa razy nie wyszło. Mam nadzieję, że tym razem sie uda.
        Jeszcze tylko tydzieńsmile
    • ej-k Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 16:10
      Hej,

Dolaczam do grupy smile Trzeci cykl staran, owu ok. 18-sty, termin @ na 1-2 luty.
      • 1magnolia Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 16:40
        Pisalam juz na innym wattku, ale tu tez sie dolacze , a co? wink Owu mialam 14
        albo 15 stycznia (to byl 12-13dc). Dzis jest 24dc wiec ja czekam jeszcze 3-4
        dni (najpozniej w niedziele bede testowac) Powodzenia Wszystkim wink
    • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 26.01.06, 18:02
      Wiecie co?? czuje sie dzis fatalnie.Strasznie mnie mdli, kreci mi sie w glowie
      a teraz byłam na krotkim spacerze i sie tak zmeczyłam jakbym biegała w
      maratonie. Normalnie ledwo zipie. Na dodatek mam jakiegos gigantyznego doła.
      Wyc mi sie chce bez powodu.
      A najsmieszniejsze jest to ze cały czas mi chodzi po głowie mysle ze jestem w
      ciazy blizniaczej - ciekawe skad mi sie to wzielo??
      Ide zjesc cos słodkiego na poprawe nastroju.

Magda
      • olciablue Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 01:21
        Dolaczam sie, owu okolo 20 stycznia...widze, ze sporo nas
        Powodzenia, dziewczyny...smile)

I sobie tez zyczewink
        Ola
      • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 10:46
        Meg24 to pozytywne sygnały! Zwłaszcza ta melancholia (dół) Moja kumpela
        niedalej jak wczoraj mi opowiadała że miała taki napad złego samopoczucia
        kilka dni później zrobiła test i okazła się pozytywny smile))
    • dagbaggins Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 01:23
      Hej! Miałam ovu 19.01. , a ponieważ mam 29-dniowe cykle, @ przypada na 30.01.
      spróbuję 29.01. w niedzielę. Wiem ze to jest za wczesnie, ale nie doczekam.
      Jeśli udało się, powinno wykazać. Jestem dobrej myśli, bo od 20.01 mam bóle
      jajnika i jakby w podbrzuszu, a nawet wyczuwam skurcze jakby w macicy. ( mam
      nadzieje ze to nie są urojenia). A dzisiaj, 26.01. prawie zemdlalam - rece
      zaczely mi się trząść a potem cale ciało i musialam sie położyć, bo czułam ze
      sie przewrócę. Także, niecierpliwa robie test w niedzielę. Trzymam kciuki za
      wszystkie testujące!!1
    • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 09:06
      u mnie dzis temp.podskoczyła do 37,1 i znowu mi nie dobrzesad( Ochyda, a musze
      sie zebrac i jechac do pracy.

Magda
      • danik1 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 09:30
        meg241 napisała:

> u mnie dzis temp.podskoczyła do 37,1

U mnie tak samo temperatura podskoczyla. Trzymam za nas kciuki!!
        • sowa252 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 09:46

WitamsmileJa równiez się dołaczam do Waszej grupki oczekującychsmile testowac będe 4-
          5 luty.To 3 cykl staranek w grudniu ciąza biochemicznasad mam nadzieje,że uda
          sie teraz...Owu miałam w 19dc.potwierdzona monitoringiem,przytulanko było w
          17,19,20dc,ciekawe czy się udało.Zastanawiam się nad tym jak kazda z Was.Musimy
          się trzymac razemwinksmileobjawów narazie nie mam to 24dc,moze troszke piersi
          napuchły....juz nie wiemsmile
          • kwiatek3111 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 10:55
            I jeszcze ja, chociaż nie wiem czy są szanse, ale będę próbować... Myślę o
            teście 2 lutego, ostatnia @ 6 styczeń. Cykle mam regularne (28 dni), myślicie,
            że przyszły czwartek to nie jest zbyt wcześnie?
          • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 10:58
            Dziewczyny dziś w nocy obudził mnie mocny ból podbrzusza! Taki mocny skurcz
            macicy i bolało jak cholera więc wzięłam no-spę. Co to może oznaczać? Nigdy
            takiego nie miałam...
            • sowa252 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 11:12

może fasolka zadomowiła sie w Twoim brzuszkusmilesmile ja teraz jestem w pracy i od
              kilku minut tez czuje ból prawego jajnika....jednak wole sie nie
              nastawiać,poprostu czekam!życzę Tobie oby się sprawdziło moje przeczuciesmile
              • agulka25 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 11:15
                a ja od kilku dni mam potworny bol piersi, przedwczoraj wieczorem zaczelo mnie
                mdlic, myslalam, ze sie czyms strulam (ostatno zaczelam duzo jesc), ale wczoraj
                znowu takie samo uczucie mdlenia....a dzis? od rana sie fatalnie czuje...weszlam
                do kuchni, a tam mama z fajka - od razu mnie zemdlilo i az slabo sie
                zrobilo...teraz siedze przed kompem i mnie mdli caly czas...do tego wczoraj
                badalam szyjke- nisko, miekka i rozpulchniona - czy to normalne? czy zaczynam
                sobie juz wmawiac....

pozdrawiam

agulka
                • sowa252 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 11:19

ja szyjki nie badam,ale słyszałam ze jak jest nisko,miękka to może być też
                  objawem...ciąży.Mdłości,ból piersi,apetycik też,więc...no no może to TO..smile
              • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 11:18
                też staram się zachować spokój ale dodam, że lewy janik bolał mnie już od paru
                dni a teraz po tym nocnym skurczu mnie już nie boli...
                • agulka25 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 11:20
                  moze zaczynamy sie nakrecac...mnie wieczorami pobolewa od kilku dni podbrzusze,
                  tk jak by miala przyjsc@, ale ona powinna przyjsc wtorek -sroda...o rany, ale
                  mam metlik w glowie...no bo w moim wypadku praktycznie graniczy to wszystko
                  zcudemmgdyby co, oczywiscie...
                • sowa252 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 11:20

a owu z jakiej strony miałaś tzn.z prawego czy z lewego jajnika?
                  • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 11:45
                    Nie mam pojecia...ale zakłądam że z lewego bo przed owulacją bolało w lewym a
                    po owulacji nadal lewy bolał. Boże czy to oznacza że tworzy się torbiel?????
                    • sowa252 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 12:02
                      eejj!!! przestań olimpia01 no coś ty? daj spokój z jakims torbielem...wszystko
                      jest ok.Jeżeli boli cie z lewej strony a była owu to wszystko jest dobrze.Nie
                      zamartwiaj się tak...Ja miałam owu w prawym jajniku i tez mmnie boli tzn.rwie
                      bardzo.
                      • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 12:29
                        Ok nie histeryzuję!...ale przynajmniej zmierzę dziś tempkę dla pewności smile
                        • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 14:11
                          A mi nic nie jest sad(((
                          Kurde, wszystkie coś macie, a mi tylko trochę twardnieją piersi.
                          A czy jak się nic nie ma to tez można być w ciąży?? smile)))))
                          Powiedzcie mi też jak jest z tą szyjką, bo czytałam już na forum 2 sprzeczne
                          opinie. Jaka najczęściej jest szyjka po zagnieżdżeniu?
                          • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 14:15
                            Ja tez czuję się normalniesmile
                            Wierzę jednak, że to za wczesnie na pierwsze objawy. U mnie mija dopiero
                            tydzień od zapłodnieniasmile
                            Nawet piersi specjalnie nie bolą.
                            Ja testuję w czwartek.
                          • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 15:51
                            zerknij na górze są czerwone linki dziewczyny piszą w "objawach ciąży" że
                            rozpulchniona szyjka może wskazywać na pierwsze objawy ciąży...smile
                            • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 17:50
                              Ja chyba odpadam. Bardzo boli mnie kregosłup. Tak samo było w poprzednim cyklu.
                              Bolał mnie kręgosłup i następnego dnia przyszła @. Poza tym pojawił sie u mnie
                              śluz, który wygląda jak płodny. A to świadczy o tym, że spada progesteron.
                              Nie wiem dlaczego nic nie wychodzisad(((
                              Wiem, że dopóki nie ma @ to jest jakaś nadzieja, ale coś czuję, że znowu nic z
                              tego nie wyszłosad(((
                              • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 18:54
                                Glowa do gory, poki nie ma @ to nalezy wierzyc ze bedzie ok. A poza tym na @ to
                                chyba u Ciebie za wczesnie??
                                Co do objawowo to ja nadal mam lekkie mdlosci i zawroty glowy i ciagle sie
                                czuje jakas oslabiona. Szyjke probowałam wczorej badac ale jakos nie umiemsmile
                                Dziewczyny, jeszcze ok. tygodnia i wszystko bedzie jasne. Zyczmy sobie by
                                wszystkim sie udało, a jak nie to spotkamy sie w lutym. Kiedys na pewno sie uda.

pozdrowionka

Magda
                                • agulka25 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 19:52
                                  Meg,

ja tez tak mysle.....jak nie teraz to w lutym, chociaz listopad jakos mi sie nie
                                  usmiecha na termin rozwiazania...brzydko, zimno..i w ogole smutny mc....no ale
                                  coz...ja juz zapowiedzialam mezowi, ze wlutym mu nie odpuszcze hihihi....cgyba,
                                  ze juz jest fasolka w srodku i czeka na ujawnienie....

pozdrawiam mocno

agulka
                                  • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 27.01.06, 20:00
                                    Jak sobie kiedys tam planowalismy drugie dziecko to ja sie zarzekałam, ze rodze
                                    koniecznie wiosna, ewentualnie wczesnym latem. I co?? Zycie wszystko ulozyło po
                                    swojemu. teraz juz nie mysle kiedy urodze - choc zima nadal mało mi sie
                                    usmiecha, wazne zebym w koncu zaskoczyła pozytywniesmile

Magda
    • renius5 co to jest stymulacja jajeczkowania 27.01.06, 21:05
      witam! owu miałam prawdopodobnie wczoraj. testować będę za dwa tygodnie. To już
      siedem miesięcy. Jak się nie uda to od marca zaczynam stymulację jajeczkowania
      nie bardzo wiem co to znaczy. proszę o pomoc.
      • nowakaga5 Re: co to jest stymulacja jajeczkowania 27.01.06, 21:19
        Odpisałam już w wątku "stymulacja co to jest"
        • nowa_mama75 Re: co to jest stymulacja jajeczkowania 27.01.06, 21:46
          U mnie dzisiaj 33 dc ale owu miałam dopiero 25 dc, dlatego @ powinnam dostać
          dopiero za tydzień. Ale z drugiej strony taki długi cykl, więc może @ przyjdzie
          wcześniej.
          Nie wiem. Narazie czekam.
    • dagbaggins Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 28.01.06, 17:41
      Mialam testowac w niedziele (29.01.), ale testowalam wczoraj (27.01)- w piatek.
      (ciekawosc zzerała mnie strasznie). Użyłam testu Quick Vue, nigdy nie pokazal
      mi II krechy (jak sie nie jest w ciazy) nawet po kilku godzinach. Wyniku nie
      sprawdzilam po trzech minutach, bo wszedl moj kochany. Nie zauwazyl testu na
      stole , a mnie bylo to na reke, bo on nie lubi, kiedy robie test. Przez 14
      cykli starań każdy test dla niego to wielkie rozczarowanie prezed @.
      No iwec po 10 minutach ( moze krocej) wzielam test do reki. troche zaparowal,
      wiec nie moglam odczytac tej drugiej kreski. Podobno moze być prawie
      niewidoczna. rozkrecilam delikatnie test, wycielam przezroczystą "szybke" i
      zobaczyłam pod światlo delikatną, prawie niezauwazalną różową linię. Gołym
      okiem jej nie ma, choć jak patrze na test to rzuca sie w oczy jakby różowy
      cien. nawet dzisiaj wyszlam na dwór, bo jest widno. I przyjrzawszy6 się temu,
      moge stwierdzic, że cos jest. To na pewno jest różowa blada linia, ale jakby "z
      zaświatów". to znaczy jakby ta linia była narysowana pod białym paskiem
      testowym. To znaczy linia niebieska jest na teście, a to "coś" pod testem i w
      dodatku bladoróżowy cień. Łudzę się strasznie, że to jest to, na co czekam
      przez 15 miesięcy. Jeżeli nie dostane w poniedziałek, we wtorek zrobie kolejny.
      Łudze sie ze to ciąża bo niegdy ten test Quick Vue nie pokazywał kreski, nawet
      po kilku dniach. Ale z drugiej strony czy miałabym takie szczęście? Przez 15
      cykli staram się o dzidzię. To jest mój pierwszy cykl z obserwacjami. Czy
      miałabym takie szczęście? Chyba jedynie głupi fart. Cały czas przecież mam
      zakodowane, że nie zaznam tego szczęścia. Ze nigdy nie będę wiedziała, jak to
      jest, być mamą i kochać ponad życie. Pozdrawiam wszystkie testujące na dniach.
      Napiszcie, jakie rezultaty. Myślę o was.
      • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 28.01.06, 17:57
        Kochana, zycze ci zeby to było to. Tym bardziej ze tyle czekasz. Mi w pierwszej
        ciazy ten sam test pokazał taka nikłą kreske a po kilku dniach była juz
        wyrazna. teraz mam 20 miesiecznego synka. Wierze ze Tobie tez sie uda. Daj znac
        koniecznie jak powtorzysz test. A moze zrób bete?? To bedzie bardziej
        wiarygodny wynik.
        Ja tez juz nie moge sie doczekac kiedy bede testowac. I najchetniej zrobiłbaym
        to jutro, ale jeszcze za wczesnie.
        Trzymam kciuki za Ciebie

Magda
      • olciablue Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 23:50
        Hej dag...mam identyczna sytuacje, tylko inny test (nie miszkam w poslce) i
        odchodze od zmyslow. W dodatku mam brunatne plamienia pierwszy raz w zyciusad(
        test robilam 2 dni przed terminem okresu. mam bole jak na okressad i ta moja
        kreseczka to tez taka, ze maz by jej chyba nie zobaczyl, ogladam ja w kazdym
        oswietleniu...Prosze! Napisz, jak u Ciebie, kiedy testujesz kolejny
        raz.....wspierajmy sie, bo wiem, co czujesz...

pozdrawiam
        Ola
        • olciablue Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 23:54
          I tez czekam (nie czekam) na okres w poniedzialek....wiec test bede robic we
          wtorek...o ile wytrzmam. A mierzysz temperature?
          Cos jest z tymi mezami, ze nie lubia testowania; ja mojemu sie nawet nie
          przyznaje do testow..
          A staramy sie juz okolo roku...sad
          pozdrawiam once again, Ola
    • dagbaggins Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 28.01.06, 19:41
      dziękuję Madziu za słowa otuchy. Na pewno od razu odezwę sie, jak tylko
      powtórze test lub zrobie bete. Dzięki wielkie.
      Twój Synek jest przepiekny!!!!!!!!!!!!!!! Spoglądając na pierwsze zdjęcie aż
      sie popłakałam. Te oczki....... to po prostu cud!Życze Ci drugiej tak
      przepięknej dzidzi.
      całuski! Dag
      • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 28.01.06, 19:49
        To prawda, synek świetny!!! Zdjęcie w czapce mikołaja jest po prostu...
        extra!!! Gratuluję i życzę drugiego takiego!!!
        • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 28.01.06, 20:37
          Dzieki dziewczyny za miłe słowa o moim Adrianku. On jest bardzo pogodny, ciagle
          sie smieje nawet jak broismile) dlatego złosc na niego szybko przechodzi. mamy
          nadzieje ze kolejny dzidzius tez bedzie taki pogodny.
          Wam tez zycze takich pogodnych maluszków.

Magda
    • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 15:10
      Cos mi sie zdaje ze chyba jednak nie bede testowac w tym miesiacu. Wlasnie
      zaczal mnie bolec brzuch jak na @. No i policzylam sobie ze przy normalnych
      cyklach @ mam co 29-30 dni, czyli dzis lub jutro powinnam dostac. Tylko ze w
      tym cyklu przesunela mi sie owu wiec i @ moze sie przesunac.

Magda
      • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 15:25
        Jeżeli przesunęła Ci sie owu, to przesunie Ci się @. Ja miałam owu w 25 dc więc
        @ będę miała dopiero w 40 dc.
        Pozdrawiam
        • agulka25 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 17:43
          a ja nie wiem czy zaczyna mi sie rozkrecac @ czy dzieje sie cos zlego (
          przeszlam juz raz biochemiczna)...od wczoraj (24 dc) pojawilo sie plamienie w
          kolorze lososiowym, dzis juz bardziej zabarwione na czerwono...tz. nie sa to
          plamki widoczne na bieliznie, jedynie na papierku toaletowym..i to tak jakby
          sluz z krwia...podbrzusze pobolewa mnie od kilku dni...ale od wczoraj to mnie
          szczypie i kluje, nie tak normalnie jak na@ ....zalamka...

pozdrawiam

agulka
          • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 18:38
            Tez miałam ciaze biochemiczna wiec wiem co czujesz. ja tez jestem
            przewrazliwiona na tym tle. Nawet jak zobacze 2 kreski na tescie to nie bede
            sie cieszyc, dopiero jak zobacze bijace serduszko. Nie wiem co Ci radzic,
            plamienie nie musi oznaczac miesiaczki. W ciazy sa tez plamienia i moga
            oznaczac rozne rzeczy. ja przy ciazy biochemicznej wcale nie plamilam tylko od
            razu dostalam normalna @, nic mnie nawet nie bolalo choc zawsze przy @ boli.
            Moze idz do gina?? Moze on cos poradzi??
            Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Magda
            • agulka25 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 18:51
              wlasnie chyba jutro sie wybiore, bo mnie to martwi....przy biochemicznej mialam
              planmienia, ale 6 dni po owulacji i byly rozowe, no i brzuch nie bola mnie na @,
              nic mnie nie bolalo, dostalam @ raptownie u byl bardzo obfity...a teraz
              zastanawiam sie jeszcze nad jedna mozliwoscia, bo mam na szyjce mcicy polipa i
              boje sie, ze to on daje o sobie znac.....juz sama nie wiem, wariuje powoli...ale
              dziekuje za wsparcie, potrzeba mi zeby ktos mnie pocieszyl...

agulka
              • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 18:59
                Bedzie dobrze, zobaczysz. Wybierz sie jutro do gina, na pewno cos poradzi.
                I koniecznie daj znac.

Magda
                • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 19:41
                  Miałyśmy pisać o objawach, więc napiszę. Poza tym, że od kilku dni mam twarde
                  piersi, to dzisiaj kilka razy chciało mi się płakać. W sklepie, przy krojeniu
                  sałatki, w kościele... Czasem tak mam, ale zazwyczaj tuż przed miesiączką lub w
                  pierwszym/drugim dniu. Już nie mogę się doczekać czwartku. Może prześpię te
                  dni smile A jak u Was?
                  • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 19:59
                    Ja juz sama nie wiem czy mam objawy czy sobie wmawiam, ale ciagle chce mi sie
                    spac, bola mnie piersi ale jakos tak dziwnie, z boku, jakby spod pachy. Do tego
                    czesto sikam ale i tez pije strasznie duzo, czego wczesniej nie mialam. No i
                    kazda domowa czynnosc sprawia ze czuje sie jakbym przewalila tone wegla, kreci
                    mi sie w glowie i mdli mnie.
                    Ale z drugiej strony bolal mnie dzisiaj brzuch jak na miesiaczke wiec sama nie
                    wiem.

Magda
                  • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 20:42
                    W ostatnich dniach mi też często chce się płakać. A jeszcze jak sobie pomyślę,
                    że znowu się nie udało to jestem wręcz załamanasmile
                    A tak na serio to niestety zawsze tak mam przed @. Przypomniałam sobie, że w
                    pierwszym cyklu starań kiedy czekałam na @, poszłam do sklepu i tak bardzo
                    zrobiło mi sie słabo, że musiałam wyjść. Byłam prawie pewna, że jestem w ciąży.
                    Przyszłam do domu i zobaczyłam, że dostałam @sad
                    A teraz może trochę bolą mnie piersi. Bardzo boli kręgosłu, ale boli mnie
                    zawsze przed @. I kłuja czasami jajniki. A najdziwniejsze jest to, że pojawił
                    się śluz podobny do płodnego. Czytałam, że taki śluz często wystepuje tuż przed
                    @.
                    U mnie to tyle.
                    Testować będę w czwartek. Jak nie wytrzymam to wcześniej.
                    Pozdrawiam
                    • nowa_mama75 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 29.01.06, 20:43
                      Mnie też piersi bolą tak bardziej z boku.
                      Pozdrawiam
    • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 07:49
      Dzisiaj znów mam 37 smile
      www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
      • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 08:43
        A mi dzisiaj lekko spadło do 36,95 wiec z wykresu trojfazoweo raczej nici.
        Jutro pewnie spadnie całkiem i przyjdzie @ sad(((

Magda
    • olimpia01 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 10:09
      Cześć dziewczyny, czytam że się wiele dzieje! U mnie objawy jak na @...Piersi
      nadal bolesne, pomiar temeperatury z wczoraj to 36.9 C , a dziś zaczął
      pobolewać mnie brzuch jak na @ i mam mdłości typowo przedmiesiączkowe sad((
      Za 4 dni powinnam dostać planowo @...
      • olimpia01 odpadłam 30.01.06, 11:47
        niestety chyba jako pierwsza odpadam...@ sad(((
    • danik1 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 11:49
      A ja sie wczoraj czyms zatrulam, albo to jakis wirus, grypa zoladka bo caly
      dzien zle sie czulam. Pozniej nie schodzilam z kibelka a na koniec oddalam to
      co zjadlam w ciagu dnia. Myslalam, ze umre a dzisiaj rano mimo, ze czuje sie
      juz lepiej to tempke w srodku mam 38,2. I teraz bardzo sie martwie czy moze to
      zaszkodzic ewentualnej ciazy. sad
    • novinka_78 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 12:03
      Witajcie,

nie wiem jak to zrobiłam, że nie trafiłam tu do Was, jak przegapiłam ten wątek
      i napisałam swój ale jak tylko Was wyczaiłam, to chciałam się przyłączyć.

Obiecałam sobie, że w tym cyklu nie będę się tu udzielała, żeby się nie
      nakręcać- byłam dzielna, wytrzymałam, nie czytałam i nie pisałam.

Wczoraj (ndz) coś zaczęło mnie trapić:
      wczoraj (ndz) 26 dc (cykle 25-30 dni), od soboty starsznie zaczęły boleć mnie
      sutki i brodawki, nigdy wcześniej tak nie miałam, zazwyczaj bolały a raczej
      pobolewały całe piersi ale sutki nie, dziś w nocy tak się męczyłam, nie
      mogłam się przekręcać ani przytulić do ślubnego, ze strony brzucha w sobotę i
      wcześniej żadnych objawów, wczoraj (ndz) zaczął lekko @ pobolewać,
      delikatniutko i nie cały czas, rano nie wytrzymałam i zrobiłam test, w sumie
      chyba przed terminem, bo najcześciej cykle 28 dni, oczywiście tłumaczyłam to
      sobie także tym, że ginka przykazała, że jak test będzie pozytywny, to od razu
      mam odstawić bromek, no i test wyszedł... hm... no właśnie pojawiła się druga
      bladziocha, bardzo blada ale widoczna bez wpatrywania się kreseczka i w sumie
      wszsytko by było na plus, gdyby nie to że rano zaplamiłam ( w ciągu dnia
      spokój).

Co mam myśleć?
      Te piersi, pierwszy raz tak dokuczliwe, brak bólu brzucha tak jakoś od
      soboty nastroiło mnie lekką nadzieją a po wczorajszym dniu.... czy mogę ją
      jeszcze mieć?

Relacja z dziś: piersi nadal bolą, sutki wrażliwe, nie specjlanie odczuwam @ w
      brzuszku, wkładeczka narazie czysta tylko jak rano korzystałam z kibelka, to na
      papierze leciutkie zabeżowienie...

Mój małżowinek jak wczoraj wrócił z pracy i zobaczył leżący w łazience test, to
      od razu powiedział, że widać drugą kreskę, cień ale dość wyraźny.

Kurcze, może się udało!!!

Nie chcę się nastawiać...

Napewno mnie rozumiecie smile

Pozdrawiam ciepluteńko.

P.S.
      Moja Mamusia jak była ze mną w ciąży, to przez pierwsze miesiące miała
      plamienia w terminie @- oby to było TO!

• kasienka221 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 12:17
      czesc dziewczyny! od kilku dni tu nie zagladalam, w sobote krecilo mi sie w
      glowie, brzuch nadal poboluje, dzis glowa mnie boli i strasznie spac mi sie
      chce moze to od pogody, mam pytanko rowniez od soboty mam tyle sliny w ustach
      ze szok nigdy tak nie bylo czy ktoras z was moze tak miala jak byla w ciazy
      chyba coraz bardziej sie nakrecam i sobie wymyslam juz nie wiem.. crying pozdrawiam
      • novinka_78 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 12:27
        oj, mnie też dziś główka napindala i od wczoraj taka senna jestem- pogoda??

A co do śliny, to gdzieś kiedyś o tym przeczytałam, że tak jest w ciąży i
        później jak koleżanka starała się o dzidzię i powiedziała mi w terminie @, że
        jak mówi to "pluje" wink- to oczywiście przenośnia- to mówię jej: jesteś w ciąży,
        nie wierzyła mi, że tak może być z tą śliną, że nigdy tego nie słyszała a ja to
        na jakimś fachowym portalu wyczytałam i... teraz ma śliczną córę smile

Trzymam kciuki.
        Pozdrowionka.
        • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 13:32
          Novinka, mi się wydaje, że powinnaś jutro rano zrobić jeszcze raz test i jak
          będzie dodatni, to od razu pójść do gin, tym bardziej, jeśli plamienia się
          powtórzą.

• meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 15:40
            Olimipa, strasznie mi przykro ze tym razem sie nie udało, kiedys na pewno sie
            uda. bede za Ciebie trzymac kciuki. kto wie, moze spotkamy sie znowu w lutym
            Novinka, zgadzam sie z poprzedniczka, powtorz jutro test alb zrob bedte i jak
            bedzie pozytywna gnaj do gina. Plamienia w ciazy sie zdarzaja ale lepiej niech
            gin zdecyduje co i jak.
            U mnie na razie cisza, nic nie boli, poza piersiami. I spac mi sie chce
            okrutnie.
            Mam normalnie schizy z ta ciaza, w nocy mi sie sni mierzenie emp., potem ze
            robie testy ciazowe itp. Horro normalnie. I wiecie co?? Chyba jutro zrobie
            test, jesli @ do tej pory nie przyjdzie. To bedzie 31 dzien cyklu wiec cos
            powinno byc juz wiadomo. Mam wrazenie ze wtedy bede spokojniejsza, albo woz
            albo przewoz, bo ta niewiadoma mnie normalnie wykancza. Łatwiej bedzie oswoic
            sie z konkretna mysla.
            Czy ktos jeszcze jutro testuje??

Magda
      • setlersik Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 23:59
        Hej Kasiu,
        widzę i ze owu i test wypadają Ci dokładnie tak jak mi. Rany i mnie też korci
        do sprawdzenia i wyszukuje u siebie tysiąca dolegliwości ciążowych i boję się
        znów zobaczyć 1 krechę sad(
        Trzymam za Ciebie kciuki
    • meg241 do danik 30.01.06, 15:43
      Niestety nie wiem co z ta tem. bo to moj pierwszy cykl mierzenia. Mysle ze
      skoro normalnie temp. nie jest wysoka to bedzie ok. W zasadzie to nie wiadomo
      co moze zaszkodzic tak wczesnej ciazy a co nie. Trzeba byc dobrej mysli. Ja
      wierze ze u ciebie bedzie dobrze. trzymaj sie.

Magda
      • nowa_mama75 Re: do danik 30.01.06, 17:25
        Ja odpadamsad
        Dostałam @.
        • nowakaga5 Re: do danik 30.01.06, 17:46
          Przykro mi sad(
          Dziewczyny, może założycie nowy wątek. Jeśłi którejś jeszcze się nie uda, to
          spotkają się jeszcze raz razem. Za miesiąc te dziewczyny będą przechodzić to
          samo. W kupie raźniej smile
          Mam nadzieję, że nie dołączę do Was, ale jeśli przyjdzie @, to znów się
          spotkamy.
          Meg, ja w czwartek robię betę. Już nie mogę się doczekać. Mąż miał w środę
          badać nasienie, ale chyba jednak przełożymy na pon. Może w czwartek okaże się,
          że już nie musi smile.
          • agulka25 Re: do danik 30.01.06, 19:45
            fajny pomysl z tym nowym watkiem...ja sie przylacze, bo dostalam wlasnie dzis
            rano @ - tak mi sie przynajmniej wydaje...dzis 26 dc, od soboty 24 dc milaam
            plamienia łososiowe, wczoraj brunatne adzis rano czerwone, ale krewki malo i
            strasznie boli mnie brzuch, ale to strasznie....wiec nie wiem, chociaz sie nie
            nastawiam i raczej przejde ze staraniami na luty...a wiec ktora zaklada watek,
            abycmy mogly spotkac sie w lutym?

pozdrawiam

agulka
            • meg241 Re: do danik 30.01.06, 19:53
              Przykro mi z powodu tych ktorym sie nie udało. To dobry pomysł z tym nowym
              watkiem. ja na razie nie moge go jeszcze załozyc, ale jaby co to chetnie sie
              przyłacze.

Magda
      • danik1 Re: do danik 30.01.06, 19:56
        meg241 napisała:

> Niestety nie wiem co z ta tem. bo to moj pierwszy cykl mierzenia. Mysle ze
        > skoro normalnie temp. nie jest wysoka to bedzie ok. W zasadzie to nie wiadomo
        > co moze zaszkodzic tak wczesnej ciazy a co nie. Trzeba byc dobrej mysli. Ja
        > wierze ze u ciebie bedzie dobrze. trzymaj sie.
        >
        > Magda

Dziekuje! I dziekuje za odpowiedz.
        • olciablue nadal z Wami 30.01.06, 20:10
          Ja tez jeszcze jestem z Wami. Mialam dzis dostac okres, w zwiazku z tym pol
          nocy nie spalam z wrazenia. Nie dostalam, ale ...boje sie zatestowac. No i te
          plamienia od tygodnia...jak myslicie, co moga oznaczac.

Ech, i tez moje sny to glownie mierzenie tempki i robienie testowwink))

Piszcie, piszcie co u Was? Ja testuje jednak jutro.....

Pozdrawiam i....zobaczymy.

Ola
    • dagbaggins Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 20:24
      Olu (Olciablue), trzymam za ciebie kciuki. Różowa, blada kreska do tej pory
      mnie intryguje. powinnam dzisiaj dostać @, ale na szczęście nie przyszła. I z
      tego się cieszę. Mierzę tempkę od początku cyklu (01.01.) i miałam ovu
      prawdopodobnie 19.01. Potem tempa mi wzrosła z 36,65 do 37,50 i przez 10 dni
      (do 29.01.) oscylowała w granicach 37,20-37,45. Dzisiaj jest 11 dzień po ovu i
      na nieszczęście tempka spadła do 36,70. Ale pocieszam ssie, że jest powyżej
      linii niższych temperatur. Ale na nieszczescie kupilam dzisaj ten sam test co
      ostatnio i wykazal brak ciąży. Nie podlamuje sie jednak, bo widzialam w galerii
      FF, że dziewczynom nie wychodziło nawet 5 testów pod rząd a szósty wyszedł.
      Czuje sie tak, jakby ktoś mi dał w łeb. Kiedy chodze, mam miękkie nogi, jakbym
      zapadała się w bagnie. poza tym czuję jakbym była podwójna (jakbym ćpała). W
      nocy czułam ból pochwy( i kości i narządów) coś dziwnego. brzuch do tej pory
      mnie boli. Piersi zaczęły mnie boleć w niedzielę , ale trochę to uczusie
      przygasło. cały czas chce mi się spać. Chodze częściej do toalety. A, i jaszcze
      jak chodzę, to mam wrażenie, że się kołyszę (jakbym była wstawiona). I w ogóle
      jestem przymulona, a przecież nie powinnam ( odpoczywałam w ferie - jestem
      nauczycielką). Czuję takie rozpieranie w mostku. już nie wiem, co o tym sądzić.
      m,yślę, że za dwa dni powtórzę test. na razie modlę się , by ta wstrętnia @ nie
      przyszła.
      Napisz, jak tam u Ciebie. Pozdrawiam! Dag
      • olciablue Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 22:22
        Czesc Dag(maro?) ja trzymam za nas obie w takim razie...WWidzze, ze mamy duzo
        wspolnego. Tez jestem nauczycielka, choc niestety chwilowo nie w zawodzie (nie
        mieszkam w Poslce, ale planuje wracac, bo juz nie moge tu...) Rowniez mialam
        dzis dostac @, wiec pol nocy sie stresowalam - i nie ma, ale od tyg plamienia.
        Temperatura - tak samo! Nie mialam az tak imponujacego wzrostu, jak Ty,
        ale...tez 11 dnia po owu spadla troszke, ale nie tak duzo, i od tej pory taka
        wlasnie nizsza troszke sie utrzymuje (zreszta spojrz na wykresik) Tez sie
        pocieszam, ze powyzej coverline...smile
        Owu mialam w podbnych dniach, 17 sttyznia prawdopodonie...smile)

Co do samopoczucia, to trudno tu byc obiektywnym, bo domnuje jednak strres,
        ogromne napiecie! A pzoa tym - od tygodnia neistety mam duze bole pochwy,
        krzyza, i podbrzusza. Chyba nigdy az takich nie mialam, spac bylo trudnosad
        Ciekawe, czy to ma zwiazek z tym plamieniem - pewnie tak

A testu dzis nie robilam, bo sie balam. Wiem, tchorz ze mnie. A u Ciebie, Dag,
        to jeszcze chyba troche za wczesnie na pzytywny test! Dopiero 11 dpo! Jeszcze
        masz czas.
        Jak wygladala ta Twoja kreska? Czy 'normalny' czlowiek (czyli nie majacy schiz
        ciazowych) by go zobaczyl?
        Ja sie pocieszam brakiem okresu, a denerwuje tym, ze nie wyrzucilam tamtego
        testu, tylko od 2 dni mu sie przygladam, jak jakas paranoiczka...wink
        Pisz co u Ciebie!! Bo widze ze idziemy leb w leb!
        A ciekawe, jak inne dziewczatka?
        Pozdrawiam cieplutko
        Ola
        wykres:
        fertilityfriend.com/ttc/index.php
        • dagbaggins Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 01.02.06, 16:57
          Olu, (olciablue) nie odzywałam się wczoraj, bo rozpaczałam. Gdyby nie to że
          samobójcy nie idą do nieba, to bym pewnie może zrobiła jakąś głupotę. Wczoraj
          na wieczór dostałam @. Nie wierzę już w żadne słabe kreski, nie wierzę już
          nawet ze mi sie uda. Nie wiem czy podejmować walkę.Z każdym cyklem przezywam to
          coraz bardziej. Nie mogę słuchać nawet bliskiej kolezanki, która opowiada o
          swoim rocznym dzieku, unikam nawet rozmów w pracy. chce być sama. Nie moge sie
          skupic na pracy, a przeciez w naszym zawodzie trzeba być podwójnie czujnym. Z
          nikim nie rozmawiam o tym, bo i tak nikt by nie zrozumial. mam wrazenie ze
          jestem sama i sama pozostane do końca życia (facet to nie wszystko). Czyżb to
          mial być ten krzyż, który podobno każdy nosi? Jakie to życie jest
          niesprawiedliwe. Wiele w życiu mi brakowało, teraz doszla tęsknota za własnym
          dzieckiem. Czuję sie beznadziejnie i do tego te objawy, które nie były moim
          wymysłem, bo wciąż je mam. Mysle ze to mogą byc zmiany hormonalne.
          Powinnaś jak najszybciej iść do lekarza!!! Plamienia mogą wskazywać na
          zaburzoną gospodarkę hormonalną.
          Napisz, co tam u Ciebie. Może coś się zmieniło u Ciebie na lepsze. Życzę Ci jak
          najlepiej. pozdrawiam! Dag(mara)
    • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 20:40
      Kurczę, całe popołudnia prawie nie mogę się nad niczym skupić, tylko gapię się
      na ten mój wykres i sprawdzam co chwilę co nowego na forum. Żałuję, że te
      kropki na wykresie nie pojawiaą się częściej. Ach to ciągłe czekanie...
      • meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 30.01.06, 20:52
        Znam ten bol, robie dokladnie to sama.

Magda
        • olciablue Tez tak mam... 30.01.06, 21:28
          ,,,i myslalam, ze tylko ja. Zagladam sobie 'w majtki' co godzine by sprawdzic,
          czy jest okres -ale nie ma. Wykres ogladam po raz 155 - a nuz cos sie wyjasni,
          objawienia dostapie, czy co? wink ksiazki nie moge czytac, rozmawiac nie
          potrafie, zero skupienia...
          Obled....OBLED. Widac nie ejstem jedyna. Moj maz nazywa mnie 'fiolkiem' bo
          stwierdzil, ze mam fiolkasmile

piszcie,...

Ola
          • meg241 Re: Tez tak mam... 30.01.06, 21:33
            Ja sie jeszcze stresuje bo mam jutro spotkanie firmowe i miło nie bedzie. a
            rano chce robic test wiec moze sie okazac ze dzien bede miala do bani. Od kilku
            ostatnich dni o niczym innym nie mysle tylko o tych dwoch rzeczach.

Magda
            • olciablue Re: Tez tak mam... 30.01.06, 22:23
              Biedna...trzymam kciuki zatem za Ciebie, Magdasmile I ide do pracysad

Ola
              • meg241 Re: Tez tak mam... 30.01.06, 23:01
                Do pracy?? O tej porze?? Nie zazdroszcze.

pa

Magda
                • nowakaga5 Re: Tez tak mam... 30.01.06, 23:07
                  Meg, jak tylko będziesz coś wiedzieć, daj od razu znać. Będę całą noc trzymać
                  kciuki za Ciebie smile
                  Tak się zastanawiam. Betę każą robić 10 dni po. A co się stanie, jeśli zrobię 9
                  dni po? Myślę, że i tak już jakaś minimalna wartość powinna być (jak kiedyś
                  robiłam betę nie będąc w ciąży, miałam 0,0 - wtedy mi to odpowiadało smile ). No
                  ale postaram się wytrzymać do czwartku.
                  • meg241 Re: Tez tak mam... 30.01.06, 23:20
                    Nie wiem co bedzie jak zrobisz bete wczesniej. Ja jutro bede 11 dni po owu wiec
                    beta powinna wyjsc, ale... miałam ostatnio ciaze biochemiczna i nie wiem czy
                    wynik nie bedzie czasem zafałszowany i czy nie wyjdzie pozytywny ze wzgledu na
                    hormony ktore mogly jeszcze zostac.
                    Jakby co, dam znac z samego rana.

Teraz uciekam do łózka

Magda
                    • kasienka221 Re: Tez tak mam... 03.02.06, 10:53
                      hej dziewczyny ! ja jeszcze czekam powinnam dostac @ jutro,jak nie przyjdzie to
                      testuje ale juz jestem zdolowana ze pewnie znowu przyjdzie @ chodze
                      zestresowana caly czas crying gratulacje no i lapie fluidki
                      • kasienka221 Re: Tez tak mam... 03.02.06, 10:54
                        hej dziewczyny ! ja jeszcze czekam powinnam dostac @ jutro,jak nie przyjdzie to
                        testuje ale juz jestem zdolowana ze pewnie znowu przyjdzie @ chodze
                        zestresowana caly czas crying gratulacje no i lapie fluidki

• meg241 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 07:57
      Temp. rano 37,2 - czyli najwyzsza jak do tej pory. Ale tet wyszedł negatywnie.
      I dalej nic nie wiem.

Magda
      • meg241 do Danik 31.01.06, 09:24
        Jak dzis u Ciebie z temp.??

Magda
        • danik1 Re: do Danik 31.01.06, 09:30
          meg241 napisała:

> Jak dzis u Ciebie z temp.??
          >
          > Magda

Hej Magda!

U mnie dzisiaj tempka 37,3, ale moze byc podwyzszona ze wzgledu na zatrucie
          jakie przeszlam, bo wczoraj rano mialam 38,2, ale juz wieczorem na szczescie
          37,7, no a dzisiaj to juz normalnie. Dzisiaj u mnie 11dpo a zazwyczaj mam 12
          dniowa II-ga faze. Zobaczymy.

Ty sie nie martw, ze test Ci nie wyszedl, bo wydaje mi sie, ze to troche za
          wczesnie na pozytywny test. Trzymam za Ciebie kciuki!!!
          • meg241 Re: do Danik 31.01.06, 09:38
            Pewnie masz racje. Poczatkowo myslalam zeby testowac pod koniec tygodnia, gdzie
            w piatek ale nie moglam wytrzyma. Na razie poki nie ma @ szansa jest. zobaczymy
            co bedzie dalej.
            A ty kiedy testujesz??

Magda
            • danik1 Re: do Danik 31.01.06, 09:41
              Dobrze to rozumiem. Ja gdyby nie zatrucie to pewnie tez bym juz testowala, ale
              tak to poczekam i zatestuje w okolicach @. Powinna przyjsc pojutrze, no chyba,
              ze bede miala 14 dniowa II faze jak to bylo po stymulacji.
              • danik1 Re: do Danik 31.01.06, 09:42
                Z objawow wydaje mi sie, ze mam znacznie wiecej sliny w ustach, ale moze sie
                nakrecam.
      • 1magnolia Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 09:29
        Alez sie watek rozbudowal! Dzis boli mnie troche glowa (migrenowo, zwykle tak
        mnie bolala na kilka dni przed @). Brzuch mnie tez pobolewa od kilu dni ale
        tylko przez jakis czas a potem przestaje. Tempka od owu nie spadla ponizej 37
        st. @ na razie nie ma wink Umowilam sie z moim M ze bedziemy testowac w srode,
        zeby miec wieksza pewnosc. Myslalam, zeby zrobic Mu niespodzianke, ale nie da
        sie, bo ona tak samo czeka jak ja i dopytuje sie. Najwieksza niespodzianka beda
        II krechy, wiec czekam do jutra wink Rany, ale byloby pieknie gdyby sie udalo ...
        • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 10:24
          Byłoby przepięknie smile)))
          Ja robię betę w czwartek. Mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie (10 dni po).
          NIe mogę się już doczekać sad(
          • 1magnolia Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 12:31
            Oczywiscie staram sie (jak my wszystkie wink)!) nie nakrecac i trzymac nerwy na
            wodzy, ale .... jesli @ powinna przyjsc 14 dni po owu, a ja mialam owu 14 albo
            15 stycznia, to wyglada na to, ze dzis jest 17 albo 18dpo! Czyli @ powinnam
            dostac 28 albo 29 stycznia a dzisiaj jest 31.01. !! Patrze w ten kalendarz i
            sama juz nie wiem! Gdzies czytalam, ze owu wystepuje zawsze 14 dni przed @. Czy
            @ moze wystepowac pozniej? Dodam, ze najdluzszy cykl w ciagu ostatniego roku
            mialam 28-dniowy. Pomocy dziewczyny, bo juz zglupialam... ;-( Testowac bede
            jutro (tak umowilam sie z moim M wink ale moje nadzieje wzrastaja ... czy
            slusznie?
            • danik1 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 12:38
              Dzisiaj masz 17dpo jezeli owulke mialas w 14dc. Trzymam mocno kciuki za
              pozytywny wynik. Sa bardzo duze szanse. A masz jakies objawy??
              • nowakaga5 Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 13:19
                Ja na Twoim miejscu już dawno bym zatestowała smile
              • 1magnolia Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 13:33
                Objawy mam albo tylko mi sie wydaje wink Mam wieksze piersi, ale nie bola mnie
                jakos szczegolnie. Caly czas mam tempke powyzej 37 st., raz na jakis czas
                pobolewa mnie brzuch jak na @ (dlatego boje sie ze przyjdzie) i czasem czuje
                prawy jajnik (tam byla owu) ... wiecej grzechow nie pamietam wink
                Test od Ewy zrobilam w niedziele rano ale wyszla mi blada kreseczka wiec chce
                poczekac do jutra. Troche mnie martwi dzisiejszy, migrenowy bol glowy, bo mam
                go co miesiac przed @ ... ;-(
                • olciablue Re: kto bedzie testował na przełomie stycznia i l 31.01.06, 16:17
                  Ja odpadam chyba. 14 dpo, mialam okres miec juz wczoraj bo mam 12 dniowa faze
                  lut. Nie ma okresu, test negatywnysad(((((((((((( Nawet juz nie tyle brakiem
                  ciazy sie zupelnie zalamalam (chyba sie przyzyczailam), co tym ze znow sie
                  zaczna lekarze, bo plamienia ponad tygodniowe,i potworne bole przypisywalam
                  ciazy. Teraz ani okresu, ani ciazy, tylko bol. I znow sie zacznie, a jestem w
                  Kanadzie, i tu nawet grzybicy nie chca leczyc ('kazdy ma grzyby' )sad(((
                  co ja mam robic?
                  nawet nowego cyklu nie mozna zaczac.
                  1-ry raz mam az takiego dola po neg tescie

a jak u Was, moze choc u Was lepiej?
                  Pozdrawiam, Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka