nowakaga5 28.01.06, 20:05 Proszę, napiszcie jak dokładnie wygląda wykres trójfazowy. Interesuje mnie, kiedy można oczekiwać trzeciej fazy. Czy to może być już w 5 dni po owulacji czy raczej później? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg241 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 20:43 Czytajac wypowiedzi w drugim twoim watku na ten temat doszła do wniosku ze u mnie chyba wystapiła trzecia faza. Dotad tem. utrzymywała sie na poziomie 36,8 - 36,9 - nie liczac pierwszego dnia po owu kiedy jednorazowo podskoczyła do 37,1. Własnie od wczoraj temp. znowu jest na poziomie 37,1, dzisiaj tez. Wczoraj był 27 dzien cyklu czyli u mnie 7 dzien po owu. Na ewentulne zagniezdzene to chyba odpowiedni czas. A jak to wyglada u Ciebie?? Magda Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 22:38 Czyli u Ciebie temp. podskoczyła na 6 dzień po ovu. U mnie na 5. Myślisz, że to może być to? Zrobiłam sobie wykres w exelu i patrząc na niego wydaje mi się, że może się układać powoli właśnie w wykres trójfazowy. Nie chcę zapeszyć. To chyba jeszcze za wcześnie, żeby to stwierdzić. Ja miałam po owulacji właściwie 3 dni tep. 36,8, a dzisiaj 37. Mam nadzieję, że jutro też będzie 37 Czy któraś z dziewczyn jeszcze może nam napisać w którym dniu cyklu powinna wzrosnąć temp. w wykresie trójfazowym? Odpowiedz Link
meg241 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 22:44 Sama nie wiem co o tym myslec bo to moj pierwszy cykl mierzenia temp. wole sie wiec nie nakrecac , ale proste to to nie jest. Miejmy wiec nadzieje ze ktos bardziej doswiadczony poratuje nas swoja opinia na ten temat. Magda Odpowiedz Link
danik1 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 23:41 Ja mam tak samo jak Meg. Mozecie zerknac na moj wykres ponizej. I tez sie ludze, ze tym razem sie udalo. Wydaje mi sie, ze to odpowiedni moment na zagniezdzenie. Trzymam kciuki za nas. Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 10:43 Dzisiaj miałam 36.9, więc mój cały wykres wygląda tak: 36,6 - 11dc 36,6 - 12dc 36,5 - 13dc 36,5 - 14dc - owulacja 36,65 - 15dc 36,8 - 16dc 36,8 - 17dc 36,9 - 18dc 37 - 19dc 36.9 - 2-dc i już nic nie wiem Czy ktoś tu robił może doktorat w temperatury w pochwie i pomoże??? )))))) Odpowiedz Link
kaja5 Re: nowakaga5 29.01.06, 21:57 Na razie u Ciebie nei widać III fazy, raczej standardowy wykres II fazowy - ale to wcaele nei wyklucza, że może sie udać.A poza tym trzecia faza powstaje zazwyczaj w przedziale 6-10dni od owu - wiec może u cibeie jeszcze sie temp. podniesie , ale jak sie nie podniesie, to wcale nie oznacza, zę nie jeseteś w ciaży. Wykres III fazowy mozę być pierwszą oznaką ciaży, ale nie musi. Odpowiedz Link
meg241 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 10:43 Danik, ale bylby numer jakbysmy byly rowno w ciazy. Mialbysmy rowiesników jak nic)) U mnie dzis temp. 37,0 czyli nadal wyzej. A jak u Was?? Magda Odpowiedz Link
danik1 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 10:58 meg241 napisała: > Danik, ale bylby numer jakbysmy byly rowno w ciazy. Mialbysmy rowiesników jak > nic)) > U mnie dzis temp. 37,0 czyli nadal wyzej. A jak u Was?? > > Magda Byloby swietnie. U mnie dzisiaj tempka znowu poszla w gore, ale za to rano mialam bole jak na @ i teraz nie wiem. Poczekamy zobaczymy. Miejmy nadzieje, ze sie uda. Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 11:21 Danik nie znam się dobrze na tym, ale Twój to na pewno jest trójfazowy )) Odpowiedz Link
kaja5 Re: danik 29.01.06, 21:54 W 27dniu podskoczyła ci temp. (akurat po ewent.zagnieżdzeniu)jeżeli będzie dalej sie tak utrzymywać na tym wyzszym poziomie, to jest znaczne prawdopodob., żę test pokaże II kreski - ale temp. nie może spaść. Odpowiedz Link
anhes Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 13:10 ale to moje drogie koleżanki jeszcze niczego nie dowodzi jak wykres jest trójfazowy... Odpowiedz Link
danik1 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 13:17 anhes napisała: > ale to moje drogie koleżanki jeszcze niczego nie dowodzi jak wykres jest > trójfazowy... Nikt tu nie napisal, ze to czegos dowodzi tylko, ze jest szansa. To wszystko! Odpowiedz Link
anhes Re: Wykres trójfazowy 30.01.06, 09:03 ja wiem... ale piszę tak "studząco", bo jak się uda to radośc będzie wielka bez tych kilku dni nakręcania, a jak się nie uda i się nakręcicie to rozczarowanie będzie tym większe i więcej nadzieji sobie narobicie ot co. Myślę że wykres trójfazowy daje takie same szanse jak dwufazowy. Odpowiedz Link
yskyerka Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 14:08 Wykresy rzeczywiście macie ładne i wyglądające na trójfazowe, ale teraz jeszcze ta wyższa temperatura musi się utrzymać na tym poziomie. Pamiętajcie jednak, że 7-8 dni po owu stężenie progesteronu we krwi jest największe, stąd wyższa temperatura na wykresie. U mnie od pewnego czasu tak właśnie jest - najpierw skok po owu, potem skok w okolicach 7 dpo, a potem spadek przed @. Życzę wam jednak (sobie zresztą też), żeby ten drugi skok oznaczał wreszcie zagnieżdżenie. A jak chcecie pooglądać inne wykresy trójfazowe, to jest ich sporo na FF. Wystarczy wejść w Chart Gallery, potem Search, a potem w Keywords zaznaczyć Triphasic. Na górze do wyboru Category: All (wszystkie) albo tylko Pregnancy (ciążowe). Odpowiedz Link
danik1 Re: Wykres trójfazowy 30.01.06, 10:26 A ja sie wczoraj czyms zatrulam, albo to jakis wirus, grypa zoladka bo caly dzien zle sie czulam. Pozniej nie schodzilam z kibelka a na koniec oddalam to co zjadlam w ciagu dnia. Myslalam, ze umre a dzisiaj rano mimo, ze czuje sie juz lepiej to tempke w srodku mam 38,2. I teraz bardzo sie martwie czy moze to zaszkodzic ewentualnej ciazy. Odpowiedz Link
sylvia_b Re: Wykres trójfazowy 31.01.06, 12:14 A jak Ty to robisz, żeby dołączyć do postu wykres z fertilityfriend? Tez dołączyłabym swój i może byście mi go pomogły interpretować, bo jest to dopiero mój pierwszy cykl mierzenia temperatury i zupełnie nie umiem go odczytywać... Odpowiedz Link
danik1 Re: Wykres trójfazowy 31.01.06, 12:40 Sylwia jak wejdziesz na FF na My Chart to pojawia Ci sie kalendarz. Z boku wchodzisz myszka na Sharing a z tego na Home Page Setup. Na gorze tej strony jest Twoj adres w ramce. To kopiujesz i wklejasz do Moje Forum na edziecko. Jak bedziesz miala jakies pytania to pytaj. Odpowiedz Link
sylvia_b Re: Wykres trójfazowy 31.01.06, 13:37 Ogromne dzięki. Za kilka dni (bo dopiero zaznaczam 11 dzień) Wam go podepnę, to mi powiecie, co o nim sądzicie. Odpowiedz Link
arras-k Re: Wykres trójfazowy 30.01.06, 20:14 U mnie pierwszą oznaka ciąży był własnie taki wykres. Już myślałam , że sie nie udało, a tu nagle przeczytałam post dziewczyny, która pisała o wykresie trójfazowym i zauważyłam żę mój taki właśnie jest. Nabrałam nadziei i udało się. Odpowiedz Link