Dodaj do ulubionych

Wykres trójfazowy

28.01.06, 20:05
Proszę, napiszcie jak dokładnie wygląda wykres trójfazowy. Interesuje mnie,
kiedy można oczekiwać trzeciej fazy. Czy to może być już w 5 dni po owulacji
czy raczej później?
Obserwuj wątek
    • meg241 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 20:43
      Czytajac wypowiedzi w drugim twoim watku na ten temat doszła do wniosku ze u
      mnie chyba wystapiła trzecia faza. Dotad tem. utrzymywała sie na poziomie 36,8 -
      36,9 - nie liczac pierwszego dnia po owu kiedy jednorazowo podskoczyła do
      37,1. Własnie od wczoraj temp. znowu jest na poziomie 37,1, dzisiaj tez.
      Wczoraj był 27 dzien cyklu czyli u mnie 7 dzien po owu. Na ewentulne
      zagniezdzene to chyba odpowiedni czas.
      A jak to wyglada u Ciebie??

Magda
      • nowakaga5 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 22:38
        Czyli u Ciebie temp. podskoczyła na 6 dzień po ovu. U mnie na 5. Myślisz, że to
        może być to? Zrobiłam sobie wykres w exelu i patrząc na niego wydaje mi się, że
        może się układać powoli właśnie w wykres trójfazowy. Nie chcę zapeszyć. To
        chyba jeszcze za wcześnie, żeby to stwierdzić.
        Ja miałam po owulacji właściwie 3 dni tep. 36,8, a dzisiaj 37. Mam nadzieję, że
        jutro też będzie 37 smile

Czy któraś z dziewczyn jeszcze może nam napisać w którym dniu cyklu powinna
        wzrosnąć temp. w wykresie trójfazowym?
        • meg241 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 22:44
          Sama nie wiem co o tym myslec bo to moj pierwszy cykl mierzenia temp. wole sie
          wiec nie nakrecac , ale proste to to nie jest. Miejmy wiec nadzieje ze ktos
          bardziej doswiadczony poratuje nas swoja opinia na ten temat.

Magda
          • danik1 Re: Wykres trójfazowy 28.01.06, 23:41
            Ja mam tak samo jak Meg. Mozecie zerknac na moj wykres ponizej. I tez sie
            ludze, ze tym razem sie udalo. Wydaje mi sie, ze to odpowiedni moment na
            zagniezdzenie. Trzymam kciuki za nas.
            • nowakaga5 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 10:43
              Dzisiaj miałam 36.9, więc mój cały wykres wygląda tak:
              36,6 - 11dc
              36,6 - 12dc
              36,5 - 13dc
              36,5 - 14dc - owulacja
              36,65 - 15dc
              36,8 - 16dc
              36,8 - 17dc
              36,9 - 18dc
              37 - 19dc
              36.9 - 2-dc
              i już nic nie wiem smile
              Czy ktoś tu robił może doktorat w temperatury w pochwie i pomoże??? smile))))))
              • kaja5 Re: nowakaga5 29.01.06, 21:57
                Na razie u Ciebie nei widać III fazy, raczej standardowy wykres II fazowy - ale
                to wcaele nei wyklucza, że może sie udać.A poza tym trzecia faza powstaje
                zazwyczaj w przedziale 6-10dni od owu - wiec może u cibeie jeszcze sie temp.
                podniesie , ale jak sie nie podniesie, to wcale nie oznacza, zę nie jeseteś w
                ciaży. Wykres III fazowy mozę być pierwszą oznaką ciaży, ale nie musi.
            • meg241 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 10:43
              Danik, ale bylby numer jakbysmy byly rowno w ciazy. Mialbysmy rowiesników jak
              nicsmile))
              U mnie dzis temp. 37,0 czyli nadal wyzej. A jak u Was??

Magda
              • danik1 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 10:58
                meg241 napisała:

> Danik, ale bylby numer jakbysmy byly rowno w ciazy. Mialbysmy rowiesników jak
                > nicsmile))
                > U mnie dzis temp. 37,0 czyli nadal wyzej. A jak u Was??
                >
                > Magda

Byloby swietnie. U mnie dzisiaj tempka znowu poszla w gore, ale za to rano
                mialam bole jak na @ i teraz nie wiem. Poczekamy zobaczymy. Miejmy nadzieje, ze
                sie uda.
                • nowakaga5 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 11:21
                  Danik nie znam się dobrze na tym, ale Twój to na pewno jest trójfazowy smile))
            • kaja5 Re: danik 29.01.06, 21:54
              W 27dniu podskoczyła ci temp. (akurat po ewent.zagnieżdzeniu)jeżeli będzie
              dalej sie tak utrzymywać na tym wyzszym poziomie, to jest znaczne prawdopodob.,
              żę test pokaże II kreski - ale temp. nie może spaść.
    • anhes Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 13:10
      ale to moje drogie koleżanki jeszcze niczego nie dowodzi jak wykres jest
      trójfazowy...
      • danik1 Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 13:17
        anhes napisała:

> ale to moje drogie koleżanki jeszcze niczego nie dowodzi jak wykres jest
        > trójfazowy...

Nikt tu nie napisal, ze to czegos dowodzi tylko, ze jest szansa. To wszystko!
        • anhes Re: Wykres trójfazowy 30.01.06, 09:03
          ja wiem... ale piszę tak "studząco", bo jak się uda to radośc będzie wielka bez
          tych kilku dni nakręcania, a jak się nie uda i się nakręcicie to rozczarowanie
          będzie tym większe i więcej nadzieji sobie narobicie smile ot co.

Myślę że wykres trójfazowy daje takie same szanse jak dwufazowy.
    • yskyerka Re: Wykres trójfazowy 29.01.06, 14:08
      Wykresy rzeczywiście macie ładne i wyglądające na trójfazowe, ale teraz jeszcze
      ta wyższa temperatura musi się utrzymać na tym poziomie. Pamiętajcie jednak, że
      7-8 dni po owu stężenie progesteronu we krwi jest największe, stąd wyższa
      temperatura na wykresie. U mnie od pewnego czasu tak właśnie jest - najpierw
      skok po owu, potem skok w okolicach 7 dpo, a potem spadek przed @. Życzę wam
      jednak (sobie zresztą też), żeby ten drugi skok oznaczał wreszcie
      zagnieżdżenie. smile

A jak chcecie pooglądać inne wykresy trójfazowe, to jest ich sporo na FF.
      Wystarczy wejść w Chart Gallery, potem Search, a potem w Keywords zaznaczyć
      Triphasic. Na górze do wyboru Category: All (wszystkie) albo tylko Pregnancy
      (ciążowe).
    • danik1 Re: Wykres trójfazowy 30.01.06, 10:26
      A ja sie wczoraj czyms zatrulam, albo to jakis wirus, grypa zoladka bo caly
      dzien zle sie czulam. Pozniej nie schodzilam z kibelka a na koniec oddalam to
      co zjadlam w ciagu dnia. Myslalam, ze umre a dzisiaj rano mimo, ze czuje sie
      juz lepiej to tempke w srodku mam 38,2. I teraz bardzo sie martwie czy moze to
      zaszkodzic ewentualnej ciazy. sad
      • sylvia_b Re: Wykres trójfazowy 31.01.06, 12:14
        A jak Ty to robisz, żeby dołączyć do postu wykres z fertilityfriend? Tez
        dołączyłabym swój i może byście mi go pomogły interpretować, bo jest to dopiero
        mój pierwszy cykl mierzenia temperatury i zupełnie nie umiem go odczytywać...
        • danik1 Re: Wykres trójfazowy 31.01.06, 12:40
          Sylwia jak wejdziesz na FF na My Chart to pojawia Ci sie kalendarz. Z boku
          wchodzisz myszka na Sharing a z tego na Home Page Setup. Na gorze tej strony
          jest Twoj adres w ramce. To kopiujesz i wklejasz do Moje Forum na edziecko. Jak
          bedziesz miala jakies pytania to pytaj.
          • sylvia_b Re: Wykres trójfazowy 31.01.06, 13:37
            Ogromne dzięki. Za kilka dni (bo dopiero zaznaczam 11 dzień) Wam go podepnę, to
            mi powiecie, co o nim sądzicie.
    • arras-k Re: Wykres trójfazowy 30.01.06, 20:14
      U mnie pierwszą oznaka ciąży był własnie taki wykres. Już myślałam , że sie nie
      udało, a tu nagle przeczytałam post dziewczyny, która pisała o wykresie
      trójfazowym i zauważyłam żę mój taki właśnie jest. Nabrałam nadziei i udało się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka