Dodaj do ulubionych

Jestem nowa...

06.02.06, 15:48
Hej !

Jestem tu zupełnie nowa, chętnie poznam osoby, które przymierzają się do
starania wink

Ja będę o tym mysleć w wakacje, ale chciałabym sie dobrze przygotować.

Mam już córkę, ale ona ma lat 11 i ja juz zdążyłam wszystko zapomniec, a
zresztą kiedyś były inne czasy wink

Pozdrawiam !!

Cornuss
Obserwuj wątek
    • kraplakowa Re: Jestem nowa... 06.02.06, 15:52
      Witam serdecznie.
      Zapraszamy. Jak bedziesz miała ochotę pogadać to masz na kogo liczyć. To forum
      naprawdę jest świetne.

pozdrawiam,
      Magda
    • cornuss Re: Jestem nowa... 07.02.06, 16:13
      Dziewczyny,

Czy któraś z Was planuje staranie się za kilka miesięcy?
      chętnie bym się wzajemnie podopingowała i pogadała smile

Pozdrawiam,

Cornuss
      • siedzibabanaulu Re: Jestem nowa... 07.02.06, 16:53
        jesli będę po operacji lub analogach to może w wakacje......
        • marti_ka82 Re: Jestem nowa... 07.02.06, 19:59
          cornuss ja i moj maz zaczniemy starania w lipcu o pierwsze dziecko smile bo
          bedziemy juz po koscielnym, ja obronie mgr, a ze wyjezdzam do obcego kraju za
          mezem i jeszcze nie znam na tyle jezyka, postanowilismy splodzic potomka smile juz
          niemoge sie doczekac smile
      • aninka79 Re: Jestem nowa... 07.02.06, 20:24
        Dziewczyny, ja z moim narzeczonym zaczynamy starania w sierpniu, to bedzie nasze
        pierwsze dziecko. Mam nadzieje, ze uda sie za pierwszym razem smile Oj chcialabym
        bardzo. Mam nadzieje, ze bedziemy sie wspierac i dopingowac, ale mam nadzieje ze
        wszystkim nam pojdzie szybciutko i juz za rok pojawi sie potomstwo smile
        • marti_ka82 aninka 07.02.06, 20:45
          a jak nie ma wyjscia wink uda sie uda ... koniec kropka wink przydzial w niebie na
          dzieciatko, juz zaklepanywink
          • cornuss Re: aninka 08.02.06, 08:46
            Hej dziewczyny !

Ja zaplanowałam sobie początek sierpnia, tak żeby maleństwo urodziło się jakoś
            przełom kwietnia i maja. Będzie już wtedy cieplutko.

Moja córka urodziła się w środku zimy i to jest bardzo nieprzyjemne...
            Strach wyjść na spacer z takim maleństwem, problem z ubieraniem, problem z
            karmieniem. Problem z piersiami....

A tak spacerki wiosenne i letnie smile

Pozdrowienia !!!

Cornuss
        • cornuss Re: Jestem nowa... 08.02.06, 10:55
          Aninka, to super, że planujesz w tym samym okresie co ja !!!

Fajnie byłoby potem obserwować jak rozwijają sie takie maluszki w podobnym
          czasie urodzone wink Na pewno się uda smile

Pozdrawiam,

Cornuss
    • baskokvet Re: Jestem nowa... 08.02.06, 09:21
      My zaczynamy w tym roku na pewno, ale moze nawet w przyszłym miesiacu, bo mam
      takie cisnienie na dziecko... nie zastanawiam sie kiedy by sie urodziło, bo tak
      się nie da wszystkiego zaplanować, a życie lubi robic niespodzianki. Mam 27
      lat, w miare ustabilizowana sytuację życiową, i mnóstwo watpliwosci- czy damy
      sobie rade także finansowo, chociaz oboje pracujemy. Nie chce jednak dłuzej
      czekać, żeby kiedys nie żałować że mniej ważne rzeczy odciągnęły mnie od tej
      ważnej decyzji.
      • cornuss Re: Jestem nowa... 08.02.06, 09:28
        Baskokvet, Ja też się bardzo boję... Mam nową pracę, która jest naprawdę super
        i wiem jakie to moze mieć konsekwencje. Poza tym jednak mój poukładany świat
        przewróci sie od góry nogami - nie wiem jak to bedzie wyglądało.

Ja nie planowałam już więcej dzieci. Moja córka urodziła się jak byłam bardzo
        młoda (21 lat) i wtedy nie byłam na to przygotowana. Dopiero tak ze trzy lata
        temu zaczęłam mysleć inaczej, a w tej chwili to nie moge się oprzeć żeby nie
        ogladać ślicznych rzeczy dla maluszków i naprawdę nie moge się doczekać smile
        Dlatego planuję od razu dwójkę wink Juz nie chcę wiecej jedynaków...

Pozdrowienia !!!!

Cornuss
        • baskokvet Re: Jestem nowa... 08.02.06, 10:01
          Ja mam najwiekszy problem, że bedę musiała częściowo zrezygnować z jednej mojej
          pracy i to z tej, która daje mi większą satysfakcję- z pracy lekarza
          weterynarii klinicysty. Bo zostane tylko na etacie w inspekcji, a lecznica może
          w soboty- jak mój mąż bedzie dobrym tatą. I tez bym chciała szybko drugie, bo
          mam siostre 1,5 roku młodszą i wiem ,że taka różnica wieku jest fantastyczna
          dla rodzeństwa. a w związku ze staraniami obserwuje cykl narazie, mierze temp,
          biorę kwas foliowy, wiesiołek i guajazyl. A teraz musze sie zacząć więcej
          ruszać, bo mam opone na brzuchu i ciężko mi z sama soba.
          • cornuss Re: Jestem nowa... 08.02.06, 10:24
            Ja to tak po cichu planuję może już do pracy nie wracać...
            Myślę szybko o zwolnieniu, potem macierzyński, urlopy, potem wrócic do pracy
            już w następnej ciązy i od razu na zwolnienie. I znowu macierzyński, urlopy...

Myslę, ze mozna w ten sposób dostawać pełną pensję przez 2 lata albo i
            dłużej..... To by było miło...
          • marti_ka82 baskokvet 08.02.06, 19:01
            a na co te dwa wiesiołek i guajazyl specyfiki wink z tego co wiem lekarze
            doradzaja kwas foliowy, magnez, potas i wapn smile w wiekszych ilosciach o
            wiesiolku i tym drugim nie slyszalam smile ajj jak ja juzi bym chciala miec
            maluszka... wokolo mlodsze rodza a ja jeszcze nie... no ale juz niedlugo prawda
            dzidwczyny wink bedziemy mialy poceichybig_grin
            • baskokvet Re: baskokvet 09.02.06, 09:22
              Ano- jak dowiedziałam sie z tego forum( dzięki dziewczyny)- na poprawę śluzu!
              Biore dopiero 3 tygodnie, ale pewną poprawę zauważam. Zresztą wiesiołek dobrze
              też robi na cerę- jakby co. A 100 kapsułek kosztuje 17 zł.
            • baskokvet Re: baskokvet 09.02.06, 09:22
              poszukaj info ma tym forum o stosowaniu obu.
              • marti_ka82 slicznie dziekuje 09.02.06, 14:37
                dobrze wiedziec smile poszukam smile
        • drobna7 Re: Jestem nowa... 13.02.06, 21:51
          ok, a gdzie mozna kupic taki olejek ze 100 tabletek kosztuje 17zl? i jak sie ten
          produkt nazywa?

• baskokvet Re: Jestem nowa... 14.02.06, 08:34
            No przeważnie w aptece. Produkt nazywa sie olej z nasion wiesiołka- firma GAL.
            Może też byc oeparol, ale nie znam ceny- bo mnie pani magister dała taki. 60
            szt GALA koszt 11 zł. Pozdrawiam
            baskok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka