Dodaj do ulubionych

wykres- spójżcie!!

23.04.06, 09:01
no i znowu problem, jak niektore z was wiedza miało nie być u mnie owulacji,
w 23 d.c program zaznaczył mi owulację i od tego czasu temperatura utrzymuje
sie na poziomie 37- 37,1, ale dziś zupełnie zbaraniałam- wpisująć ranną
temeraturę ( zadowolona ze jest 37,1)program przesunął mi owulację aż o 7 dni
wydaje mi sie to bezsensu a Wy jak myslicie?
www.fertilityfriend.com/home/112980
Obserwuj wątek
    • ussa77 Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 09:03
      sorrki za błąd!!
      • abc15 Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 09:24
        kurcze, ja też nie rozumiem. wydaje mi sie to bez sensu. temperaturki masz
        super. owu w tym miejscu w ogóle mi nie pasuje. moze zmien sama. a jaki masz śluz?
        spróbuj wprowadzic twoje tempki do innego programu
        • ussa77 Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 09:27
          wiesz mi tez sie to wydaje bezsensu i mysle ze tamten dzień był ok, tym
          bardziej ze czułam ból w podbrzuszu i kłucia w jajnikach. a temperatura cały
          czas wysoko. nie wiem jak sie zmienia dzien owulacji na wykresie, moze ty
          wiesz? a śluzu jest bardzo dużo, caly czas mokro i mleczny, nie rozciągliwy juz
          od dnia po owulacji.( tej z 23)
          • yskyerka Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 09:33
            Bez sensu, ale to pewnie dlatego, że oprócz tempki nie wprowadziłaś żadnych
            danych, które potwierdzałyby owu w tamtym terminie. Spróbuj wpisać płodny śluz
            w 24 i 25 dc, to powinien wrócić do poprzedniego stanu. wink
            To tylko program. Czasem trzeba mu pomóc.
            • abc15 Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 09:40
              a no itempki wyglądja bardzo zachęcającosmile)) u mnie niestety spadająsad
    • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 23.04.06, 10:04
      dziewczyny dzieki, co ja bym bez was zrobiła!! zlikwidowałam wszystkie dane
      dotycząće śluzu, i program wrócił do 23 dnia cyklu.
      a mam jeszcze jedno pytanko? czy to jest normalne, ze mam tyle śluzu takiego
      mlecznego, cały czas mam mokro !! kurcze a moze to jakiś stan zapalny sama nie
      wiem?
      • mymcia Re: wykres- spójżcie!! 23.04.06, 10:10
        moze zrob za jakis czas test ciazowy? wink
        • abc15 Re: wykres- spójżcie!! 23.04.06, 10:15
          ja miałam do wczoraj mnóstwo mlecznego śluzu, dzis dość sucho jak na @sad może u
          ciebie coś siedzi w środku??? czytałam, że tak jest jak sie jest w ciąży!!!!!!!!
          trzymam mocno kciukismile))
        • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 23.04.06, 10:17
          jesli chodzi o testy to- w ciągu 4 miesiecy strań zrobiłam tylko jeden,
          ponieważ zawsze przed teraminem @ zaczynają mi sie plamienia, i wtedy wiem ze
          szkoda wydawać kasy na testy. jeli jedank w ciągu 4 dni nic sie nie wydarzy a
          temka nadal bedzie wysoko to moze zatestuję, martwi mnie jednak ten śłuz, bo
          nie jest gęsty i kleisty tylko mleczny i wodnisty, to jakoś mi nie pasuje!
      • yskyerka Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 10:16
        Śluz mleczny jest czymś normalnym na początku ciąży albo tuż przed @.
        Na dwoje babka wróżyła... Ale ja i tak trzymam za ciebie kciuki, bo gdyby
        obu nam się udało, będziemy miały ten sam termin. U mnie dziś też 10 dpo. smile
        • ussa77 Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 10:21
          no to pięknie! mam nadzieje ze sie uda( chociaż ja sie wogóle nie nastawiam),
          moze chociaż tobie!!a od dziś popołudna bede miała dzidzisia ( tylko , ze
          małego szczeniaczka)- którego dostałam na moje urodziny( wczoraj miałam) od
          męża- tak wiec bede miała kim sie zajmować i moze na te cztery dni zapomnę to
          ewentulanej ciąży!!!
          buziaczki i trzymam bardzo mocno kciuki!!
          • abc15 Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 10:25
            ussa!! w-tkiego naj naj naj i spełnienia marzeń!!!
          • yskyerka Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 10:26
            Ussa, wszystkiego najlepszego! A może jednak się uda
            i dostaniesz najpiękniejszy prezent na urodziny. smile
            • ussa77 Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 10:31
              dziekuje dziewczyny, mam nadzieje , ze kiedyś sie spełni. a podobno miesiąc w
              którym urodziła sie kobieta jest najbardziej płodnym miesiącem w roku(
              zważywszy na to, ze miało nie być owulacji, hihi)
              a tak na powaznie to bardzo byłabym zaskoczona no i moja lekarka tez, no co
              niektóre z nas !!!
              • arras-k Re: wykres- spójrzcie!! 23.04.06, 11:44
                Wykres piękny i ma zadatki na trójfazowy wink)
                Obyś dostała prezent na urodziny w postacie prawdziwego dzidziusia.
              • monjan Re: wykres- spójrzcie!! 24.04.06, 08:54
                no i jak dzis Syliwa????
                kiedy testujesz??
                trzymam kciuki!!!
    • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 24.04.06, 08:56
      dziś tem nadal wysoka, w nocy pobolewał mnie jajnik, a wczoraj co jakiś czas
      kuły i szczypały piersi, nie nakręcam, ale dziś pojawił sie śluz rozciągliwy no
      i teraz to juz zupełnie nic nie rozumiem, dlaczego?
      • arras-k Re: wykres- spójżcie!! 24.04.06, 13:30
        U mnie na 2-3 dni przed zrobieniem testu tez pojawił sie śluz rozciagliwy.
        Byłam pewna, żę sie nie udało, bo gdzies czytałam, żę czasem przed @ sie
        pojawia taki śluz...a jednak sie udało i ten śluz był zwiastunem mojej ciąży i
        towarzyszły mi jeszcze przez pierwszych kilkanaście dni ciąży.
        • abc15 Re: wykres- spójżcie!! 24.04.06, 14:13
          ussa! masz zaje...sty wykres i ten sluz. musisz być w ciąży!!! mój wykres, to
          nędzny ochłap w porównaniu z twoim. kiedy testujesz???
          • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 24.04.06, 19:40
            oj dziewczyny.. cos mi sie zdaje , ze nie dam rady zatestować , własnie zaczyna
            bolec brzuch, jutro temka zacznie spadać a @ rozkręci sie w ciagu 3 dni. ale
            nie załamuje sie bo i tak ten cykl był spisany na straty, następny bedzie
            stymulowany!!
          • nowa_mama75 Re: wykres- spójżcie!! 24.04.06, 19:41
            U mnie śluz rozciągliwy pojawia się zawsze 2-3 dni przed @. Życzę Ci jednak,
            żeby to był szczęśliwy wykressmile
    • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 25.04.06, 08:20
      dziewczyny jak sie zmienia ręcznie dzień owulacji w wykresie ff, bo dziś
      znowu mi przesunął z 23 dnia na 30 d.c mimo tego ze temperatura z 37,1- 37,2
      • sylvia_b Re: wykres- spójżcie!! 25.04.06, 08:33
        sie tym nie przejmuj. Teraz to juz nieistotne. Masz taki piękny wykresik, że aż
        mnie skręca jak na niego patrzę...
      • irka15 Re: wykres- spójżcie!! 25.04.06, 08:34
        Jeju... Ussa... jak ten wykres pieknie do gory ciagnie...

Pozdrawiam
        i trzymam kciuki
        • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 25.04.06, 08:38
          dzieki dziewczyny, ze macie wiecej wiary niz ja sama! zobaczymy jak bedzie
          dalej, nie nalezę do tych co nie mogą sie doczekać kiedy testować poczekam
          cierpliwie, choć test lezy w szafce jeszcze z tamtego miesiąćą- poprostu nie
          zdążyłam. Byłam przekonana, ze dziś temka zacznie spadać , ale narazie pnie sie
          ku górze.
          co do objawów, to nie mam żadnych, które mogłyby wskazywac fasolkę, a inne to
          chyba nie są związane z ciążą! aha a dlaczego tak sie dzieje, ze program mimo
          ze temka do gory zmienia mi dzień owulacji i to na dodtek o 7 dni?
          • monjan Re: wykres- spójżcie!! 25.04.06, 08:50
            Ussa piekny wykres!!!trzymam kciuki mocno!!!
            kiedy testujesz???
            • abc15 Re: wykres- spójżcie!! 25.04.06, 14:48
              ja pierdziele ussa, ale masz wykressmile)) moje tempki nigdy jeszcze nie
              przekroczyly 37. oj cos ci sie chyba wykluło!!!
      • yskyerka Re: wykres- spójrzcie!! 25.04.06, 20:11
        Na stronie pod wykresem masz Ovulation Detector, a pod nim Tuning/Override.
        Klikasz, wpisujesz dzień owulacji i temperaturę do linii pokrywającej (jeżeli
        chcesz, to nie jest konieczne) i zatwierdzasz przez Override. Voila!
    • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 25.04.06, 19:42
      oj dziewczyny chciałbym aby tak było!! a cykl niby bezowulacyjny a wykres
      typowy jakby była owulacja. zobaczymy jak bedzie dalej!
      ale dziś jajniki mnie kłują, podbrzusze boli, no i chyba jutro temka w dół!
      • yskyerka Re: wykres- spójrzcie!! 25.04.06, 20:12
        Najpierw napisałam, jak ręcznie wprowadzić dzień owu, a dopiero potem zajrzałam
        do wykresu i okazuje się, że już to zmieniłaś. smile A wykres masz śliczny.
        • abc15 Re: wykres- spójrzcie!! 25.04.06, 20:15
          ussa trzymam kciuki. szkoda by było takiego wykresu. u nie zbliża sie @. szyjka
          nisko, i ciasne wejśćie do pochwysad
          • ussa77 Re: wykres- spójrzcie!! 25.04.06, 21:01
            ja nigdy nie badałam sobie szyjki ale z chęcia bym sie nauczyła, bo narazie
            czuje tylko ,ze to moze być @ a z drugiej strony to moze byc fasolka. chciałbym
            zatestowac ale poprostu sie boję , poczekm spokojnie do piątku i jesli 2 nie
            przyjdzie to zrobie test!
    • sylvia_b Re: wykres- spójżcie!! 26.04.06, 09:08
      Śliczny! Zazdroszczę. Nie wiem jak wytrzymałaś tyle bez testowania.
    • monjan Re: wykres- spójżcie!! 26.04.06, 09:52
      no kochana!! ja mocno trzymam kciuki!!!!!
      • aagniesiaa Re: wykres- spójżcie!! 26.04.06, 11:27
        Ussa ja też w takim razie trzymam kciuki smile
        dziewczyny wytłumaczcie mi na czym polega że ten wykres jest taki idealny? tzn
        że tempka rośnie cały czas do góry? Ja też mam 36 dc i nic, czekam na @, ale
        nawet nie wiem kiedy ta tempka ma spadać ? pomóżcie
        • monjan Re: wykres- spójżcie!! 26.04.06, 12:24
          temp spada przed okresem, u niektorych dziewczyn nawet kilka dni przed i wtedy
          wiedza ze bedzie okres
          u mnie spada podczas okresu
          a w ciazy powinna byc przez pierwsze 3 mc wysoka
          • aagniesiaa Re: wykres- spójżcie!! 26.04.06, 13:05
            dzięki Moniko smile
    • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 26.04.06, 12:14
      temka cały czas w górze, ale ja boję sie zatestować !!i wcale mnie nie ciągnie!!
      wytrzymam do soboty i jak nadal bedzie wysoko to zatestuje.
      jedyny jakis plus ze zawsze przed @ były plaminia( juz nawet 3 dni) a teraz
      cisza!
      • aneczka002 Re: wykres- spójżcie!! 26.04.06, 13:46
        to supersmile Trzyma za Ciebie kciukismile
        Ania
    • yskyerka ussa, testuj! 26.04.06, 19:23
      A przy okazji trzymaj za mnie kciuki, bo wygląda na to,
      że znów mi się udało zajść. Teraz tylko problem, żeby utrzymać.
      Beta na razie niziutka. No i te plamienia...
      • fairycharlotte Yskyerko! 26.04.06, 19:29
        Yskyerko, gratuluję i też trzymam kciuki, aby było dobrze!!!

Ściskam
      • ussa77 Re: ussa, testuj! 26.04.06, 19:46
        super, gratulauje i bardzo sie ciesze , ze chociaż tobie sie udało, a robiłas
        test , czy odrazu betę ?
        ja jeszcze wytrzyamm do soboty, a jesli sie uda to bedziemy razem mamuśkami w
        grudniu!!!!!
        głowa do góry... uda sie!!! musi!!!
        • yskyerka Re: ussa, testuj! 26.04.06, 19:56
          Rano robiłam test, ale nie wyszedł, a w południe betę. Na razie niziutka,
          bo tylko 5,93, ale jutro idę do gina i musiałam wiedzieć, bo będę potrzebowała
          recept na leki.
          Nie w grudniu, tylko w styczniu, bo termin według naszej owu przypadnie
          na 4 stycznia. smile
          • enno1 Re: ussa, testuj! 26.04.06, 20:00
            Yskyerko, gratuluję i trzymam kciuki, żeby było dobrze i żeby beta ładnie
            przyrastała.
            • mymcia Re: ussa, testuj! 26.04.06, 20:27
              Ussa na co jeszcze czekasz? wink na porod??? hihi testuj sie!!!
              Yskyerka gorace gratulacje i oby sie wszystko wyrownalo!
              Ania
              • ussa77 Re: 26.04.06, 21:53
                cholerka test lezy w szufladzie a mnie wcale do niego nie ciągnie.. chyba
                narazie nie będe testować, bo porostu sie boję ale jesli jutrzejsza temka nadal
                bedzie wysoka to moze sie skusze.. napewno wam dam znak
                • yskyerka Re: 26.04.06, 22:20
                  To ja trzymam za ciebie kciuki. W końcu idziemy równiusieńko. smile
                  • ussa77 Re: 27.04.06, 06:46
                    no i temka dzis spadla z 37,2 na 37. podkusiłam sie i zrobiłam test no i jedna
                    kreska, teraz czekam na @ no i zaczynam cykl stymulowany! ale nadal trzyma za
                    Ciebie kciuki
                    • monjan Re: 27.04.06, 08:35
                      Sylwia! jeszcze nic straconego!! taki spadek to zaden spadek!!!
                      Yskierko gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      trzymam kciuki o tak
                      mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • yskyerka Re: 27.04.06, 14:27
                        Zgadzam się z Monią. To jeszcze nie jest spadek. smile
                        Nadal trzymam kciuki, żeby i tobie udało się w tym cyklu.
                        • aneczka002 Re: 27.04.06, 14:48
                          a ja trzymam kciuki za Was obiesmile tak mocno mocno!!!!smile napewno bedzie dobrzesmile
                          kurcze jak mi miło jak czytam o powodzeniach w starankachsmile Bezdie ok
                          Pozdrawiamsmile
                          Ania
                    • mymcia Ussa a wpatrywalas sie uwaznie w ten test? 27.04.06, 16:35
                      Ja pamietam jak zrobilam pierwszy to myslalam ze mam omamy, bo zeby cos
                      zobaczyc musialam bez przerwy wpatrywac sie w neigo przez kilka minut wink
                      i na pewno kazdy inny by powiedzial ze nic nie ma- a ja widzialam i
                      zobaczylam...smile))
                      za pare dni juz wyraznie smile
                      wiec nie skreslaj tego!
                      • ussa77 Re: nie wpatrywałam sie! 27.04.06, 19:11
                        po 3 min wyrzuciałam go do kosza, zobacze jak bedzie jutro jak @ nie bedzie to
                        moze skusze sie na bete
                        • kaja5 Re: nie wpatrywałam sie! 27.04.06, 21:38
                          Szkoda, że ty byłaś tak dawno u tej lekarki.A możę jak byś poszła teraz to ona
                          by ci powiedziała, że owu. jednak była. Bo aż trudno uwierzyc zę jej nie było
                          patrząc na ten piękny wykres.
                          Wniosków jest kilka:
                          -metoda termiczna jest zakłamana i do d...
                          -owu. była a lekarka jej nie stwierdziła, bo tradycyjnie brała pod uwagę to, że
                          kobieta ma ok. 14dc owu. czyli w dniu w którym byłaś pęcherzyk powinien być
                          większy, a nie był bo owu. masz zawsze później i w odpowiednim czasie urósł do
                          właściwych rozmiarów. Jeśli okaże sie ze nie jesteś w ciąży to to nie będzie
                          wiec związane z brakiem owu. tylko z tym, że poprostu miałaś pecha i jajeczko
                          sie nie zagnieździło ( a zagnieżdża sie podobno tylko 3razy na10)
                          -jestes w ciaży ale test tego jeszcze nie pokazał, bo owu. była w ok.25 a nie
                          23dc (taki piękny skok jest 25!)

Życzę ci abys była w ciąży bo wykres masz super. Jesli to rzeczywiscie cykl
                          bezowulacyjny to przestaje wierzyc w skuteczną metodę termiczną!
                          -
                          • ussa77 Re: 28.04.06, 08:01
                            dZieki Kaju za posta, nie wiem zupełnie co sie stało, wczoraj lekki spadek z
                            37,2 na 37,1 a dzis znowu 37,1, wczoraj robiłam test, i jest to 14 dpo, skoro
                            owulacja była 23 to powinien wyjść, no ale rzeczywiście 25 jest wiekszy skok i
                            to był wczoraj 12 dpo, myslisz ze test mógł jeszcze nie wyjsc?
                            a co myslisz na ten temat , ze program przesunął mi owulację na 30 d.c- jak
                            sie okaze że tak to zero szans na dzidzę , bo juz od kilku dni nie było
                            przytulana.
                            czekam dalej zobaczymy co wykres pokażę!
                            • ussa77 Re: 28.04.06, 08:18
                              właśnie pojawił sie śluz w kolorze kawy z mlekiem a to moze oznaczać tylko
                              jedno. Przechodze na maj!
                              • yskyerka Re: 28.04.06, 08:24
                                Nie chcę ci robić nadziei, ale ja wciąż nie puszczam kciuków. Kawę z mlekiem
                                to ja mam od wtorku - a wszystko przez niski progesteron. Swoją drogą, pytałaś
                                gina, co z tymi twoimi plamieniami przed @? W poprzednim cyklu były. Hm...
                                • ussa77 Re: 28.04.06, 08:35
                                  pytałam ,ale ona powiedziała, ze w tym cyklu nie bedzie owulacji i żebym od 17
                                  d.c wzieła duphaston, to skróci się cykl. ja nie wziełam bo bałam sie że jesli
                                  jednak miałabyc owulacja to duphaston ją zahamuje, miałam brac przez 10 dni i
                                  potem miała byc @, a w kolejnym cyklu mam brać clo, pregnyl i progesteron.
                                  ja przed każą @ ma plamienia nawet 4 dni, tak wiec podejrzewam, ze jednak to
                                  na @, ale z drugiej strony zastanawia mnie ta temperatura, na @ jest jeszcze za
                                  wyskoka a dziś już 15 dpo albo 13 zakaładająć ze owulacja była jednak 25 d.c
                                  • monjan Re: 28.04.06, 08:41
                                    mysle ze za 2 dni sie wyjasni...
                                    ja trzmam kciuki jak ty nie
                                    buzka
                                    • ussa77 Re:też tak myślę 28.04.06, 08:45
                                      że sie wyjasni, ale miło jest jak wyszyscy trzymaj nawzajem za siebie kciuki.
                                      ja za siebie nie trzymam bo moja cholerna babska intuicja mówi mi , ze to
                                      niestety @( chociaż kilka razy w życi mnie zawiodła), ale za to trzymam za
                                      Ciebie no i oczywiśćie za yskyerkę!!!!! o tak mocno!!!!!!!!!!!!!
                                      • yskyerka Re:też tak myślę 28.04.06, 09:39
                                        Ussa, ja jednak mam nadzieję, że to jednak nie na @.
                                        Czekam z niecierpliwością, aż sprawa się wyjaśni. smile
                                        • nowa_mama75 Re:też tak myślę 28.04.06, 10:29
                                          Ussa tak sobie myślałam o tej Twojej owulacji. Może jednak twoja lekarka ma
                                          rację. Może pomimo pieknych wykresów nie masz owulacji. Słyszałaś o syndromie
                                          LUF. Właśnie w tym przypadku temperatury są piękne, wskazują na owu a jednak do
                                          owulacji nie dochodzi. Przecież Twoja lekarka robiła Tobie USG i chyba jednak
                                          na podstawie tego badania jest w stanie stwierdzić czy owulacja była. Tym
                                          bardziej, że podobno masz jakieś torbiele?
                                          Poczytaj tutaj o LUF. Oczywiście nie twierdzę, że Ciebie to dotyczy, ale może
                                          dobrze, żebyś o tym wiedziałasmile Życzę Ci jednak, żeby udało Ci się w tym
                                          cyklusmile Ja też mam piękne wykresy, chociaz z bardzo późną owulacją ( w ostatnim
                                          cyklu dopiero w 28 d). I moim zdaniem, pomimo tego, że temperatura wskazuje na
                                          owu, coś jest nie tak z moim cyklem. Ale za tydzien idę na USG i wtedy wszystko
                                          się wyjaśni.
                                          A tu masz link:
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=40845612
                          • sylvia_b Re: nie wpatrywałam sie! 28.04.06, 12:03
                            Kaja! I Ty to mówisz?! ;-D
    • lebesgue Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 11:28
      nowa_mama ma racje, lepiej sprawdzić po owulacji na monitoringu jak to jest z
      tym pecherzykiem, bo nigdy nic nie wiadomo, testy owu i temperatura tego nie
      wykaza. U mnie tez jest ladny wykres, ladny sluz, bole owulacyjne a tu jednak
      nicisad( I od trzech cykli tez mam plamienia 2-3 dniowe. Pozdrawiam i nadal
      zycze powodzenia, bo mam nadzieje ze to jednak fasolkasmile
      • ussa77 do lebesgue!! 29.04.06, 07:35
        lebesgue napisała:

a jak to jest u Ciebie? skoro pęcherzyki nie pękają i wykres wygląa na
        owulacyjny, jak długo utrzymuje sie faza wyższych temperatur?- bo u mnie 16 dpo
        i narazie nic

> nowa_mama ma racje, lepiej sprawdzić po owulacji na monitoringu jak to jest z
        > tym pecherzykiem, bo nigdy nic nie wiadomo, testy owu i temperatura tego nie
        > wykaza. U mnie tez jest ladny wykres, ladny sluz, bole owulacyjne a tu jednak
        > nicisad( I od trzech cykli tez mam plamienia 2-3 dniowe. Pozdrawiam i nadal
        > zycze powodzenia, bo mam nadzieje ze to jednak fasolkasmile
    • sylvia_b Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 12:06
      Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że @ przyjdzie, ale dopiero za conajmniej rok wink
      • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 14:28
        ja juz sama nie wiem, mi sie zdaje, ze jednak owulacji nie było i tak jak mówi
        nowa mama. raczej z fasolki nici bo plamienie sie rozkręca i raczej nawiedzi
        mnie @!
        • sylvia_b Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 14:33
          Ja tez tak raz miałam, że wykres był ładny, co prawda tylko dwufazowy, ale
          wyraźny, a na badaniu usg w 14 dc nie bylo ani pol pecherzyka i zadnego plynu w
          zatoce. Cykl totalnie bezowulacyjny, a wykres piekny.
          Ale moze jednak sie nie rozkreci? Zycze Ci, zeby tak bylo.
          • kaja5 Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 14:53
            Pamiętam ten wykres który był wg. ciebie piękny a gin. powiedział, że owu nie
            było.Zgodziłam sei wtedy z twoim ginem, bo mi ten wykres sie nie podobał aż tak
            bardzo.Tzn. wzorując sie na tym co pisze dr Rotzer nie był to wykres owulacyjny
            (pamietam, ze miałam wtedy spór z yaskierką - ona twierdziła, że wykres jest
            owu, a ja że nie).Natomiast wykres ussy jest wzorowy i aż trudno uwierzyc, że
            bezowulacyjny.
            • kaja5 Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 14:56
              natomiast twój wykres z 3.162006 jak najbardziej wskazywał na owu smile)
              Mi sie tylko wtedy tamten wykres nie bardzo podobał...
              Przez to, ze ussa ma takie super wykresy a gin. mówi ze są bez owU. to zaczynam
              powątpiewać w to całe mierzenie.

Pomóżmy Martynce
    • monjan Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 15:40
      w takim razie ja nadal trzymam kciuki!!
      i spadam-biore urlop wiec bede dopiwro na forum za tydzienno chyba ze wczesniej
      znajde gdzie internetsmile
      paaa
      • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 28.04.06, 20:01
        ja jestem zupełny laik, ale ten wykres też mi sie podoba, moze jednak była ta
        owulacja tylko jak twierdzi Kaja trochę później i pęchęrzyk podróśł.
        jesli dostanę @ to nie bede specjalnie załamana, bo i tak miało nie być
        owulacji i sie na to nastawiłam.
        zobaczymy pożyjemy poczekamy
    • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 29.04.06, 07:31
      kurcze zaczynam sie denerwować , dzis 16 dpo- tem 37,1, plamien wczoraj bylo
      jak na lekarstwo, dziś narazie cisza, test ciążowy w 14 dpo ujemny- cholerka co
      sie dzieje???
    • ussa77 Re: wykres- spójżcie!! 29.04.06, 08:35
      wkurza mnie to czekanie, albo w tą albo w tą . znowu pojawiło sie plamienie,
      ale juz nie kawa z mlekiem tylko różowe. tak jak wczoaj rano na papierze a
      potem cały dzień mokro ale nie podbarwiony śluz..zobaczymy jak bedzie dziś .
      tylko nie krzyczcie na mnie, ze powinnam zrobić test- boję się bo wiem jaki
      bedzie wynik
      • yskyerka Re: wykres- spójżcie!! 29.04.06, 11:38
        Ussa, nic nie wiesz. Na dwoje babka wróżyła, ale mnie się ten wykres podoba. smile
        Choć niewykluczone, że dziś jest dopiero 14 dpo, a owu była dwa dni później.
        Ciągle trzymam za ciebie kciuki. Jeśli zdecydujesz się na betę, koniecznie daj
        znać, jaki wynik!
        • ussa77 Re: a jak u Ciebie? 29.04.06, 13:47
          plamienia ustały? mam nadziej ze tak i Ty i fasolinka czujecie sie dobrze!!! a
          jak twoja beta? ok, wyślij troszkę fluidków!!!
          • yskyerka Re: a jak u Ciebie? 29.04.06, 13:53
            Plamienia powoli ustają. Czekam na wynik powtórnej bety.
            Jeśli będzie ładnie przyrastać, na pewno wyślę fluidki. smile
    • yskyerka obiecane fluidki 29.04.06, 18:35
      Łykajcie, róbcie testy, a potem niech wam maluchy rosną zdrowo!
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      • ussa77 Re:bardzo sie ciesze 30.04.06, 13:02
        ciesz sie ze u Ciebie wszystko ok!!! oby tak dalej, u mnie dziś temka spadła
        36,9 ale @ nadal nie ma i plamień jak narzie tez.. czekam , ale jesli jutro
        temka wzrośnie to zaczne sie juz zastanawiac co dalej robić
        • yskyerka Re:bardzo sie ciesze 30.04.06, 13:16
          Brak plamień to już bardzo dobry znak. smile
          • feromonka ussa 30.04.06, 14:08
            Hej ussa, idziemy prawie "jajnik w jajnik"smile podobnie jak ty do wczoraj miałam
            wyższe tempki a wczoraj spadła do 36,9i dzsiaj jest na tym samym poziomie. U
            mnie dopiero 12dpo więc jeszcze musze czekać. widziałam twój wykres i jest
            super, pocieszę Cię tym że póki nie ma plamień jest ok a pozatym tempka 36,9
            nadal jest nad linią podstawowa więc nie ma się jeszcze czym martwić.

pozdr

www.fertilityfriend.com/home/10cb8f będzie coś z tego?
            • maruda79 Feromonka 30.04.06, 15:22
              Wykres bardzo ladny!!! Taki "prawdziwie" dwufazowy! Nie chce Cie martwic, ale
              na razie za wczesnie, zeby cos stwierdzic... Ja 2 faze zaczelabym liczyc 2 dni
              pozniej... Wg mnie owu u Ciebie moglabyc i w 20 dc. Trzymam kciuki, zeby temp.
              dalej utrzymywala sie na tym poziomie!
          • ussa77 Re:bardzo sie ciesze 01.05.06, 10:45
            no, ale niestety po południu pojawiła sie @, tak wiec zaczynam nowy cykl ,ale z
            ogromna nadzieją , bo bedzie stymulowany i mam nadzieje , ze sie uda. Jeszcze
            nigdy nie miałam tyle wiary co teraz!!! Ja trzymam za Ciebie kciuki i Ty
            trzymaj za mnie. jesli sie uda to i tak bedzie rodziły w podobnym terminie ,
            bo ja mam tą nieszczesna cukrzyce a ciąże w tym wypadku rozwiązuje sie około 36-
            37 tyg!!! pozdrawiam no i do usłyszenia
            • arras-k Re:bardzo sie ciesze 01.05.06, 14:29
              ussa...nawet nie wiesz jak bardzo życze ci by w tym cyklu sie udało!!!
              Módl sie do swojego Aniołka a na pewno wszystko będzie dobrze.Najważniejsze ze
              tego aparatu na cukrzyce jeszcze ci nie zabierają!A taki aparat to jest drogi?A
              gdyby ci go zabrali a ty bys zaszła od razu w ciaże to czy oni oddali by ci go
              z powrotem?
              • yskyerka Re:bardzo sie ciesze 01.05.06, 15:53
                Ussa, w takim razie trzymam kciuki, żeby udało się w maju.
                Grunt to optymistyczne nastawienie! smile
                • ussa77 Re ta nieszczesna cukrzyca 01.05.06, 17:24
                  ten aparat jest narazie wypozyczony, jak był na ostatniej wizycie u diabetolog
                  to powiedziałam, ze mam mieć cykl stymulowany , no i ona powiedziała, ze
                  jeszcze mi na miesiąc przedłużą wypożyczenie. nie kupię go bo kosztuje ponad 10
                  tyś, a jakby i sie nie udało w maju to musze czekac znowu w kolejce na
                  wypożyczenia jakieś 5 miesięcy, no a jak bym w tym czasie zaszła w ciąże i bym
                  go nie miała to juz mi go nie założą, bo pierwsze 3 miesiąće są najważniejsze,
                  bo tworzą sie narzady dzidziusia, potem miałabym tylko insuline w penach, ale
                  ja nie mysle o tym bo to jest najgorsza opcja, musi mi sie udac , bede modliła
                  i prosiła mojego synka( dziś mija 6 miesiecy jak odszedł ode mnie) bardzo
                  mocno i mam nadzieje ze wyprosi dla swojej mamusi małego braciszaka tu na
                  Ziemi!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka