Dodaj do ulubionych

dalej nic nie wiem!

31.05.06, 14:10
oj coś ten los mało dla mnie łaskawy, najpierw robiłam test ale nic nie wyszło
( tak to uznałam, bo po 3 min nie pokazała sie ani jedna kreska, a potem jak
poruszałam w tym okienku to pojawiła sie jedna , w ten sam dzień poszłam na
betę , odebrałam dziś wynik ale nadal nic nie wiem , bo jest 2,8 a kobiety
nie ciężarnie norma jest 0-2,7. tak wiec mój wynik min podwyższony!
tempka sie utrzymuje, brzuh boli , @ nie ma! musze czekac dalej!
Obserwuj wątek
    • monjan Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 14:26
      kurcze kobieto jak los cie wystawia na probe!!
      jestem z toba
      pozostaje czekac!
      moze zrob kolejny test jutro?tylko nie potrzasaj
      • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 14:30
        nie źle nie!! mam juz trochę dość, testu nie bede narazie robi bo szkoda mi
        kasy, dzwoniła do lekarza i powiedzial , ze skoro jest na granicy to musze
        cierpliwie czekać i powtórzyć badanie w poniedziałek jesli @ nie przyjdzie..
        coż taki mój już cięzki los, tylko zastanawiam sie kiedy mi sie odmieni! a jak
        u Ciebie?
        • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 14:44
          no to ładnie!! a ta niepewność najgorsza! trzymam cały czas kciuki...
        • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 14:56
          mnie znowu "nakręcacz" łapie mimo że wiem ze ta drażliwosć piersi i ból
          podbrzusza to od duphastonu... jestem 8 dni po owu więc jeszcze zcekania troche
          przede mnąsad Może jakos wytrzymam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!smilesmile
          • kasia-1978 Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 15:37
            ussa troszke mala ta beta ale bywa roznie moze razaz podskoczy
            ja w swoim "dorobku" mam bete okolo 5,8 [od 5ciaza] po niej przyszla @ sad jak i
            w nastepnym cyklu 116 po 48h ponad 3x wiecej [ciaza zakonczona poronieniem
            zatrzymanym + zabieg, 7/8tc], wiec bywa roznie...
            radze powtorzyc bete po 48godzinach lub najrozsondniej i najlepiej w terminie
            lub po @ bo moze byc roznie a stres nie jest wskazany ....
            powodzenia i trzymam kciuki
        • monjan Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 16:36
          no to musisz czekac
          u mnie ok, znowu jestm glodna...czuje sie dobrze
          widzialam kropke na usgsmiletylko serduszka jeszcze nie bylo, to mala kropka 2,3mm...
          • arras-k Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 16:52
            U mnie beta jak nie byłam w ciąży wynosiła 0,2 wiec moze u ciebie to byc jednak
            ciaża, ale bardzo wczesna.
          • marti_ka82 monjan a w ktorym tyg? 01.06.06, 06:56
            widzialas ta malutenka kropeczkowa fasolke?smile
            • monjan Re: monjan a w ktorym tyg? 01.06.06, 09:16
              kropke bylo widac w 6 tyg, 2 dz, ale wg lekarza to koniec 5tc
              i jeszcze nie było widac serduszka
              • marti_ka82 Re: monjan a w ktorym tyg? 01.06.06, 09:17
                ah tak smile no to zycze ci bys niedlugo nie tlyko zobaczyla dziciatko smile ale i
                uslyszala jego serduszko smile
    • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 21:00
      bete powtórze dopiero w pon jesli @ nie przyjdzie, zadzwoniłam do lekarza i
      spytałam , powiedział" kotuś trzeba czekać" no to czekam albo przyjedzie albo
      nie przyjdzie...albo przyjdzie albo nie przyjdzie....
      • emkz Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 22:14
        Ha! Witam, ja od lekarza też usłyszałam czekać i brać duphaston albo wywoła @
        albo podtrzyma ewentulaną ciążę... Testy robiłam już dwa razy; baaardzo blada
        krecha i to nie tak od razu. Jutro robię kolejny teścik w 33 dc, zobaczymy...
        Objawy na @ się skończyły, tylko plamię sobie troszkę;-(
      • kaja5 Re: dalej nic nie wiem! 31.05.06, 23:03
        Oby to była ciaża!!!
        A czy leki które brałaś w tym cyklu (clo) nie podnoszą czasem troche hormonu
        odpowiadajacego za wykrycie wczesnej ciaży?Tak gdzieś czytałam na forum, tylko
        nie mogę tego znaleźć.
        • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 07:35
          lekarz mówił mi ze ni podnosi, tylko lek który jest na pęnięcie jajeczka, a ja
          takiego nie dostałam, no a do kąd skończylam brać clo to minęło chyba 21 dni,
          tak wiec juz i tak by nie było tego hormonu we krwi, bo jak sie robi bete np po
          pregnylu to trzeba odczekać 14 dni bo moze być zfałszowany wynik.
          www.fertilityfriend.com/home/112980
          • kasia-1978 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 08:19
            ussa tempka wyglada obiecujaco wiec moze cos z tego bedzie
            sprawdz przyrost bety po terminie @ [hmmm jesli to jest twoj 18dpo to chyba juz
            teraz mozesz robic badanka choc chyba lepiej bedzie w poniedzialek bo po 48h
            bedzie mozna przyroscik sprawdzic a w weekend ciezkawo to sprawdzic]

tempka obiecujaca, nie zapeszam i trzymam kciuki
          • kaja5 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 12:30
            Temperature masz b. ładną (ale ty zawsze masz ładną).Kurcze nawet 9dnai miałaś
            spadek -oby implantacyjny!Jeżeli rzeczywiście owu. była 15 to mineło już od
            niej 18 dni, @ nie ma, to może sie udało!!!
    • enno1 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 12:38
      Niezła próba smile Ale daje sporą nadzieję. Mogło przecież późno dojść do
      zagnieżdżenia i stąd ta niska beta. Trzymam kciuki, żeby wzrosła.
      • monjan Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 12:41
        hej Dominika! a jak u ciebie?jak sie czujesz?
        • enno1 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 12:50
          Chyba jest lepiej, ale dalej mam leżeć i dalej mam zastrzyki sad Te w brzuch
          będę brać do końca ciąży niestety. Ale we wtorek widziałam rozbrykaną dzidzię i
          jestem przeszczęśliwa. Ma prawie 5 cm i nie chciała dać się zmierzyć, tak
          brykała. 12 czerwca mam usg genetyczne i mam nadzieję, że wtedy w końcu zacznę
          się cieszyć ciążą. Od 3 dniu nie wymiotowałam, to znacznie wpływa na poprawę
          humoru smile. A jak u Ciebie? Zaczęły się już ciążowe rewelacje?
          • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 12:55
            hej Dominiczkasmile pozdrówkasmile
            a od czego te zastrzyki bierzesz??sad moja bratowa bierze serie 20 zastrzyków w
            brzuch ale ona ma coś z krążeniem..
            pozdrawiam...
            • enno1 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 13:02
              Po poronieniu miałam podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe, a teraz INR
              wychodzi poza normą, stąd fraxiparina. Biorę już od 4 tyg. ciąży, więc mój
              brzuch jest w fioletowo-zielone plamki. Do tego kaprogest. Myślałam, że na 15
              zastrzykach kaprogestu się skończy, tymczasem pan doktor przepisał mi jeszcze
              5. I pomyśleć, że jeszcze kilka miesięcy temu bałam się igieł i krwi smile))
              Cczytałam, że to twój 8dpo, więc zaciskam kciuki, żebyś dołączyła do nas smile
          • monjan Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 13:13
            no to dobrze ze lepiej
            no i rozbrykany Dzidzius!!
            ja czuje sie normalnie, zoladkowych rewelacji brak-lekarz mowi, ze przede mna...
            glodna chodze caly czas i glowa mnie boli
            kiedy masz termin porodu?
            • enno1 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 13:18
              Wg ostatniej miesiączki na 24 grudnia, ale wg ostatniego usg na 14 grudnia. Mój
              tata się bardzo ucieszył, bo to dzień jego urodzin smile. A Ty na kiedy się
              łapiesz?
              • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 13:37
                dziewczyny jak juz będa brzuszki rosły mozecie rzucić czasem zdjecie brzusiówsmile
                Życze Wam spokojnej ciąży..a później dużo nieprzespanych nocy hihihihi
                (żartowałam). Zgadza się 8 dpo ale nie chce sie nakręcać mimo bóli piersi itd..
                zwalam wszystko na duphaston.. jak coś to nie bedzie tak przykro.. Buziaki
                dziewczynysmile
                • monjan Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 14:31
                  Dominika: to ty na grudniowkach?na na styczniowkach zdecydowanie, bede miala
                  dziecko starsze o rok!smile
                  wg wyliczen 25 stycznia
                  Aneczko: jak kupie aparat foto na pewno pstryknesmiletrzymam kciuki za Ciebie
                  i wyrzuc te słowa o nockach!!smile
                  • marti_ka82 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 19:04
                    no to mamy grudniowke, styczniowke i lutówke juz tez wink
    • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 01.06.06, 18:30
      witajcie, powiedzcie mi prosze, moze któraś wie po ilu dniach przyjmowania
      luteiny( 10 dni 3x1) pojawia sie @? ja dzis jestem 5 dzień po odstawieniu- @
      aniu śladu, nawet brzuch przestał boleć, aha i jeszcze jedno czy moze sie tak
      zadarzyć że @ po luteinie nie przyjdzie a nie jest sie w ciąży?
      • enno1 Re: dalej nic nie wiem! 02.06.06, 08:56
        W pierwszym cyklu z luteiną dostałam @ chyba w 12 dniu po odstawieniu tabletek.
        Niestety nie byłam wtedy w ciąży, ale moja beta wyszła 0,100. Sądzę, że masz
        spore szanse, by u Ciebie @nie przyszła.
    • monjan i co?? 02.06.06, 13:52
      wiadomo cos?
      • ussa77 Re: i co?? 02.06.06, 15:15
        nadal cisza, nawet 2 juz nic nie boli, ale temka nadal 37 stopni!
        • laryska ale serial....kurnia noooo :) 02.06.06, 15:17
          TRZYMAM KCIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUKI ZA FASOLINKE smile
          • ussa77 Re: ale serial....kurnia noooo :) 02.06.06, 15:29
            no nieżle nie!!! jak w dobrym czeskim kinie!! poczekam do poniedziałku a potem
            zrobie kolejną bete!
            • nowa_mama75 Re: ale serial....kurnia noooo :) 02.06.06, 18:28
              Cześć Ussa.
              Mam nadzieję, że jednak Ci się udało.
              Ja byłam dzisiaj na usg. W 11 dc mam tylko jeden pecherzyk 10 mm. W poniedziałek
              ide na kolejne usg powinien być już większy ok 16 mm. Endometrium jest bardzo
              cienkie. Nie bardzo na mnie zadziałał clo.
              • ussa77 Re: ale serial....kurnia noooo :) 02.06.06, 19:02
                u mnie jak byłam za pierwszym razem na usg,to moje pęcherzyki tez nie były za
                dużę, a na dodatek był ich kilka, dobrze że masz jeden! a eddo miałam w 13 d.c
                7mmm a w 17- 11 mm, tak wiec cierpliwie czekaj!
                • nowa_mama75 Re: ale serial....kurnia noooo :) 02.06.06, 19:50
                  Endo mam w 11 dc 1 mmsad
                  • ussa77 Re: ale serial....kurnia noooo :) 02.06.06, 20:10
                    no ale moze jeszcze urośnie, musisz tak mysleć !!zobaczysz na następnym usg,
                    trzymam kciuki!!!!
                    • nowa_mama75 Re: ale serial....kurnia noooo :) 02.06.06, 21:36
                      Dzieki Ussa. Niestety problem polega na tym, że clo przepisal mi inny lekarz.
                      Teraz poszłam do swojego lekarza na usg i niestety nie był zadowolony z tego, że
                      brałam clo. Obejrzałam moje wykresy, badania. Stwierdził, ze owulację mam swoją
                      własną. Jest co prawda późno, ale to prawdopodobnie jest wina prolaktyny, którą
                      muszę jeszcze zbadać. Powiedział, że clo podaje się w przypadku, gdy brak jest
                      owulacji. Poza tym clo powoduje, że edno jest bardzo cienkie i tak jest właśnie
                      u mnie. Oczywiście może jeszcze urośnie, ale stwierdził, żebym za bardzo się na
                      ten cykl nie nastawiała. Musze zbadać prolaktynę i jak będzie za wysoka, dostanę
                      lek na jej obniżenie. Tak to wygląda u mnie. Pocieszające jest to, że ten cykl
                      będzie trochę krótszy od poprzednich.
                      A za Ciebie trzymam kciuki.
                      • ussa77 Re: ale serial....kurnia noooo :) 03.06.06, 07:56
                        no to nie dziwię sie lekarzowi ze był trochę zły, ale z drugiej strony patrząć
                        ja tez ma wykresy książkowe i objawy wskazująće na owulację a owulacji nie ma,
                        tak wię po clo podobno była a od tego czasu już minęlo 20 dni, tylko jesli
                        okaże sie ze to jednak nie ciąża to cykl mi sie wydłuża a nie skraca- ale tobi
                        e życzę z całego seducha aby wogóle nie przyszła @,
                        aha a podobno do clo bierze sie jakis lek na ednomertium.
                        • nowa_mama75 Re: ale serial....kurnia noooo :) 03.06.06, 11:20
                          Właśnie mój lekarz pytał się czy dostałam coś na endometrium. Moje endometrium
                          w 11 dc wynosi 1,4 mm. Zreszta nieważne. Teraz będę leczyć się już u mojego
                          lekarza. Mam do niego zaufanie i to jest najważniejsze. W poniedziałek ide na
                          kolejne usg i wtedy zobaczę ile urósł pecherzyk i endometrium.
                          A ty pisz jak będziesz wiedziała coś więcej.
    • ussa77 zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 04.06.06, 11:16
      no nie- dziś znowu tempka wzrosla z 37 na 37,1 zalewa mnie biały, żadki,
      kremowy śluz, wczoraj usnęłam na imieninach o 22( az mi było wstyd) no i mam
      dziś zgagę - a jutro ide na betę !!! dam oczywiście znak jak dalej potoczą sie
      losy główej bohatreki tego fascynującego serialu do jakiego scenariusz pisze
      życie!!!!
      • sky1980 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 04.06.06, 11:26
        jejku!!!ussa77!!!to wszystko wskazuje na to że ta beta bardzo pomyślna
        wyjdzie!!!hurrraaaa!!!pamiętam że w początkach ciąży (kiedy jeszcze jej nawet
        nie podejrzewałam)też szybciutko zakończyłam sylwestrowe balowanie bo mnie
        zmogło!!!ale fajnie!!trzymam mocno kciukismile))!!!!!oj chyba jutro będziemy
        gratulować!!!!
        • czerwona_truskawka1 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 04.06.06, 11:46
          tryzmam kciuki i ogłaszaj jutro wysoką bete i ślij wiruski big_grin
          • ussa77 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 04.06.06, 19:48
            jak jutro rano zrobię bete to wynik bede miałao dopiro za 3 dni, no chyba ze
            poprosze i bedzie na cito na następny dzień, tak wiec potrzymam jeszcze siebie
            no i Was kochane w niepewności!!
            dziś juz 8 dzień po odstawieniu luteiny i myśle sobie, ze jakbym nie była w
            ciązy( marzę)to @ powinna już być?
            • nowa_mama75 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 04.06.06, 20:18
              Wszystko wskazuje na to, że jesteś w ciąży. Dlaczego nie zrobisz testu
              ciążowego? Napewno już wyjdzie.
              • marti_ka82 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 04.06.06, 20:50
                łapaj moje fluidki~~~~~~~~~~~`
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ pomoga zobaczysz wink u mnie też była alcka z
                negatywem na tescie, a sieo kazalo ,że owulacja miala poslizg wink ale beta
                byla big_grin no i juz tak leci 3 tydzien smile
                • ussa77 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 08:16
                  dzieki za fluidki, mam nadzieje, ze podziałają, zrobłam bete i czekam na wynik,
                  ale mam nadzieje ze spotkamy sie na lutówkach!!!!
                  • laryska Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 11:10
                    ale akcjaaaaaaaaaaaaa smile trzymam kciuki dalej smile)))

• marti_ka82 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 11:15
                    u mnie wszyscy mowil to stres po wypakdu, a ja mialam inne przeczucie, nawet w
                    laboratorium pani tak stwierdziala, ze po co bede marnowac pieniazki uparlam
                    sie i nie zaluje smile i tez przed beta lapalam fluidki hehe smile no i udalo sie
                    czego i tobie zycze... a forum lutówek chyba jeszcze nie ma smile bedzie trzeba
                    zalozycsmile ja to zagladam do grudniowek i styczniowek wink
              • ussa77 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 08:14
                zrobiłam dziś bete ale wynik bedzie dopiero w środę po poludniu, poczekam tyle
                czelkalam ze nic mi sie nie stanie, a testu nie robię bo one bardzo często
                zawodzą i jak robiłam pierwszy raz to nic nie pokazał dlatego uznałam ze szkoda
                na nie pienizy kosztuje 13 zł a beta 20 i jest pewniejsza.
                czekam na dobre wieści od ciebie , bo dziś wizyta u lekarza?
                • aneczka002 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 08:17
                  no to do srody tzymamy wszyscy kciukismilesmile żeby BETA BYŁA DUŻAAAAAAsmile kurcze jak
                  ja będę pracowała z zacisniętymi kciukami?? hihi
                • monjan Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 10:54
                  no nie....
                  co to za labolatorium??kaze tyle czekac!!!!
                  no ale cierpliwosc jest cnota!
                  trzymam kciuki!!!
                  • nowa_mama75 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 11:05
                    Ussa podziwiam Cię za wytrzymałość. Ja już dawno zrobiłabym chyba z 10 testówsmile
                    Dzisiaj o 15 mam usg. Ale zaczyna mnie boleć jajnik więc chyba owu będzie za dwa
                    lub trzy dni. Szkoda tylko, że endometrium takie cienkie.
                    • marti_ka82 Re: zbliżamy sie do punku kulminacyjnego serialu 05.06.06, 11:18
                      ja tez musialam czekac trzy dni ale bylo warto... a co do testow zrobilam jeden
                      byl negatywny, ale ja w niego nie uwierzylam.. wiec wiecej nie robilam,
                      czekalam cierlipwie skoro nie przyszla zrobilam bete... szczerze, to jesli masz
                      dobrze fitrujace nerki, to moze ci nawet z 7 tyg test pokazac negatyw, czytalam
                      o tym na forum ginekologicznym smile
                    • aneczka002 do "nowa mama" 05.06.06, 12:56
                      ile u Ciebie ma endometrium??? kurcze u mnie 5,9 mm w 15 dcsad czyli po samej
                      owu (w tamtym cyklu miałam USG) i bardzo się martwie tym zwłaszcza ze się
                      naczytałam jak głupia o tymsad bierzesz jakieś leki?? co Twój lekarz mówił??
                      Pozdrowionka
                      • nowa_mama75 Re: do "nowa mama" 05.06.06, 14:04
                        U mnie w 11 dc pęcherzyk 10 mm natomiast endometrium tylko 1,4 mm. Lekarz
                        powiedział, że endometrium za cienkie i , że nie powinnam za bardzo się
                        nastawiać na ten cykl. Powiedział, że przy clo podaje się lek (nie wiem jak się
                        nazywa) na wzrost endometrium. Dzisiaj ide na kolejne usg i zobaczę co się zmieniło.
                        • nowa_mama75 Re: do "nowa mama" 05.06.06, 20:26
                          Byłam dzisiaj na usg. Pęcherzyk ma 14 mm natomiast endometrium ma 6 mm. Następne
                          usg w środę.
                          • ussa77 Re: do "nowa mama" 05.06.06, 21:02
                            no to nie jest źle, bardzo sie cieszę ze jednak urosło no i nie tak mało!! oby
                            tak dalej.
                            mnie znów boli brzuch tak jak na @ nie wiem ale chyba mnie jutro nawiedzi,
                            szkoda bo miałam nadzieję!!!
                            • nowa_mama75 Re: do "nowa mama" 05.06.06, 21:14
                              Mnie w pierwszej ciąży bardzo bolał brzuch właśnie jak na @. Poza tym miałam
                              plamienia. Pobiegłam do lekarza i dostałam duphaston a na ból brzucha nospa.
                              Może lepiej zrób test ciązowy. Jak wyjdzie pozytywny a zaczniesz plamić to
                              szybko idź do lekarza po luteinę albo duphaston.
    • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 08:03
      wiem ,ze najprościej zrobić test, ale ja sie najprośćiej w świecie boje go
      zrobić- bo taką mam nadzieję ze jestem w ciąży!! brzuch narazie przestał boleć,
      tempka caly czas 37 stopni, tak jakby zaczęły mnie boleć sutki, no i dziś juz
      10 dzień po odstawieniu luteiny!! a jutro dopiero wynik bety! no ale ja sie nie
      poddaje bede dalej schizować bo to nawet staje sie przyjemne!
      • monjan Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 09:46
        masochistkasmile
        az Cie podziwiam!! ja bym juz dawno pekla!!a moj malz to pierwszy do
        podpuszczania zeby testowac!smile
        no nic, dalej trzymam kciukismile
      • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 10:35
        ja też trzymam kciuki... podziwiam Ciesmile i życze zeby było po Twojej myśli..smile
        • enno1 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 11:18
          No to dalej trymam kciuki za wysoką betę. Aniu, a Ty kiedy testujesz?
      • alex74 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 12:50
        Ussa77 życzę ci abyś jutro szalała ze szczęścia jak odbierzesz bete.Mam nadzieję
        ,że Ci się udało.Trzymam kciuki.Napisz nam jak będziesz wiedzieć.Pozdr.Alex74
    • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 12:12
      cześć Dominiczkosmile No u mnie termin @ 9.06 no i nie będę testowała do tego
      dnia.. Choc jakoś nie czuje "żeby sie udało", cycki nie bolą, nie mdli, tylko
      brzuch boli jak na @.. więc sama nie wiemsmile
      A co u Ciebiesmile??
      • enno1 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 15:50
        U mnie narazie wszystko dobrze. 12 czerwca mam usg genetyczne i wtedy będę
        wiedzieć znacznie więcej. Co do braku objawów - u mnie się to okazało objawem.
        Piersi nie bolą do teraz, a mdłości przyszły kilka tygodni później. Niestety.
        Bo dają mi się we znaki do teraz. Zaciskam więc kciuki i 9 z niecierpliwością
        będę wypatrywać dobrych wiadomości. To już niedługo smile))
        • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 20:59
          czekam z niecierpliwością na jutrzejszy wynik, choć entuzjazm juz mija, pojawił
          sie zabarwiony śłuz tak wię @ chyba tuz, tuż... ale szkoda.
          • marti_ka82 Re: dalej nic nie wiem! 06.06.06, 21:48
            mnie na pcozatku mocno bolal brzuch ale to byl czas zagneizdzanai sie zarodka i
            walki stad to wszystko smile tak wiec moze jeszcze nie wszystko stracone..
    • aneczka002 nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 07:37
      a teraz się bojesad ręce mi się trzęsą.. Wyszły 2 kreski ale ta druga bardzo
      jasna - widoczna gołym okiem (nie trzeba do światła podstawiać ani nic z tych
      rzeczy) poprostu jest bardzo jasna... to był test od Ewy.. Nie chce się za
      bardzo nakręcać bo jak by nie było robiłam go przed dniem @ a czytałam ze
      dziewczynom wychodz pozytywy a pozniej dostaja @.. pozatym ja nic nie czuje
      oprócz bólu jak na @.. Ojej chyba nie potzrebnie go robiłam bo teraz do piatku
      osiwieje!!!!!!
      • ussa77 Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 07:53
        ja Ci gratuluję , bo to napewno fasolka- i myśl pozytywnie , wszystko będzie
        dobrze!!!
        • aneczka002 Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 08:03
          no nie wiem.. mam nadzieje ale.. ta kreska taka jasna i przed @ test robiony..
          moze i fasolka ale czy sie utzryma.. jej po co ja ten test robiłam!!
          Jak będziesz wynik bety miała daj znać.. i jak z tymi plamieniami czy tam
          śluzem zabarwionym, dalje jest?
          • ussa77 Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 08:20
            wczoraj bylo go troszeczkę ,a dziś nie było, ale właśnie byłam w wc i znowu
            jest, tylko, ze zawsze przed @ on był brązowy a teraz jet różowy i zaczynam sie
            martwić, nawet dzwoniłam do labolatorium i najszybciej wynik moze być o 11 ej.
            • aneczka002 Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 08:27
              daj znać bez zwględu na wynik.. ale ja dalej trzymam kciuki..
              • ussa77 Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 08:29
                napewno dam znak a ja tez trzymam kciuki za Ciebie!!!
                • enno1 Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 10:11
                  Aniu, właśnie doczytałam dobre wiadomości i gratuluję. Strasznie się cieszę.
                  Trzymam kciuki, żeby dzidziuś dobrze się rozwijał.

Ussa, nadal trzymam kciuki. Podobno plamienia w dniu miesiączki się zdarzają.
                  Jeśli się okaże. że to ciążą, to biegnij do lekarza. Dostaniesz duphaston (albo
                  luteinę)i będzie dobrze. I daj szybciutko znać, jaki jest wynik smile
                  • aneczka002 do Dominiki 07.06.06, 10:42
                    dobra wiadomość to ta ze zobaczyłam II kreski ale wiesz jak to bywa z testami
                    sprzed terminem @... Musze jakoś przedszymac do piątku.. Nie uktrywam ze się
                    boję...
                    • enno1 Re: do Dominiki 07.06.06, 10:46
                      Rozumiem, że się boisz, ale wiesz, że stres nie pomaga. Jeśli dobrze pamiętam,
                      brałaś luteinę. Nie odstawiaj jej. Ewentualnie przedzwoń do lekarza i zapytaj o
                      nią. I myśl pozytywnie. Jestem pewna, że nic złego się nie stanie smile
                      • agatta-a1 a ja ... 07.06.06, 11:30
                        stoje w miejscu i juz nie wierze w II kreski na swoim tescie. czytam Wasze
                        posty, coraz to więcej szczęśliwych mammusiek. ciesze sie ogromnie ze Wam się
                        udaje. tymczasem ja nie przewiduje zadnych zmian dot. powiekszenia rodziny.
                        straciłam entuzjazm i nic mi się nie chce. ale próbować będę. dziś 7 dc 9 cykl
                        starań się zaczyna... ciekawe tylko z jakim skutkiem, bo jak z takim jak 8
                        poprzednich to ja "wysiadam" psychicznie. przepraszam, ale musiałam ten żal z
                        siebie wyrzucić. aneczko i ussa trzymam za Was kciuki.
                        • aneczka002 Re: a ja ... 07.06.06, 12:07
                          nie dziękuję bo nie chce zapeszyć.. nie wiem dlaczego ale nie ejstem dobrej
                          myśli za bardzo boli mnie brzuch... Wiem ze sie traci nadzieje i zapał z
                          czasem.. sama przechodziłam to... w końcu już rok sie staram...
                          • marti_ka82 Re: a ja ... 07.06.06, 16:05
                            ojj aneczko nie masz pojecia jak mnie bolal brzuch w 2 tyg ciazy myslalam ze @
                            idzie i sie balam ale potem spokoj smile wiec glowa do gory i mysl pozytywnie wink
                            mi pomaga modlitwa do sw gerarda i jana pawla II bo wierze, ze beda strzegli
                            mojej fasolkismile
          • monjan Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 12:11
            Aneczko gratulacje!!!!
            powtorz test jutro!!
            Ussa czekam na wyniki!!!
            • nowa_mama75 Re: nie wytrzymałam i zatestowałam 07.06.06, 13:10
              Ussa czekam na wynik badaniasmile
            • aneczka002 do Moni 07.06.06, 13:41
              cześć.. wiesz narazie nie chce sie nakręcać.. a test zrobie dopiero w piątek..
              Chciałaby żeby @ nie przyszła ale ten ból brzucha...
              • fauxpau Re: do Moni 07.06.06, 16:44
                Aneczka, wypoczywaj, nie stresuj się .. smile
                @ przyjdzie ale za conajmniej 10 miesiacy wink
    • marti_ka82 ussa jak tam? 07.06.06, 17:34

• ussa77 Re: sorry , ze was tak długo przetrzymałam.... 07.06.06, 21:19
        bo dopiero wróciłam do domku, ale niestety nie ma dobrych wieści, plamienia sie
        rozkręcają ale narazie @ nie ma, ale za to beta spadła.... trudno bardzo mi
        smutno ale sie nie poddaje, dziwi sie ze @ niem ma a luteinę odtawiałam już 11
        dni temu a @ mi sie zamiast skrócić to wydłużyła sie juz do 40 dni- na cholerę
        to Clo!!!
        • czerwona_truskawka1 a co z betą 07.06.06, 22:47

• kaja5 Re: a co z betą 08.06.06, 05:49
            napisała ze spadła
    • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 08.06.06, 07:32
      Przykro misad ale teraz musisz cos zrobić ze swoimi cyklami żeby takie sytuacje
      się nie powtarzały.. Głowa da góry..
      • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 08.06.06, 07:41
        a co do mnie... chyba nie potzrebnia zaczełam sie cieszyc tą jasną kreseczką na
        teście bo teraz wiem ze raczej nic z tego nie będzie bo mnie brzuch boli jak
        cholerka i kłuje jakby w macice mi ktoś wbijał igły... pociesza mnie tylko to
        ze mam śluz jakiego wcześniej nie miałam.. ale to moze być przypadek...
        ania
        • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 08.06.06, 08:21
          nie wiem co mam zrobć zeby skrocić cykl, brałam luteinę od 19 d.c i minęło 12
          dni jak ja odstawiłam a @ nadal nie ma!!! mam juz dosyć
          • aneczka002 Re: dalej nic nie wiem! 08.06.06, 10:26
            ojej nie wiem jak Cie poradzić z tymi długimi cyklami .. to chyba lekarz musi
            pomóc...
        • marti_ka82 Re: dalej nic nie wiem! 08.06.06, 09:22
          aniu nie chce ci robic zludnych nadziei, ale mnei tez kłuło i dużo dzeiwczyn na
          staraniach www.starania.pl pytaly lekarza czmeu tak bylo, mowil ze to objaw
          zagniezdzania sie zarodka bo on sie musi przepchac smile i stad taki ból... wiec
          nadal trzymam kciuki smile
          • nowa_mama75 Re: dalej nic nie wiem! 08.06.06, 09:52
            Ussa ja też mam długie cykle (ok 36-43 d). Owulację mam późno, bo dopiero ok 25
            dc. Ale mam własną owulację, bo tak wynika z testów owu i z temperatury. Twoje
            wykresy są bardzo ładne i świadczą o tym, że masz owu. Tak jak u mnie. Natomiast
            prawdopodobnie przyczyną długich cykli jest podwyższona prolaktyna. Oczywiście
            tego nie jestem pewna, muszę to zbadać. Jeżeli chodzi o jajniki to mam bardzo
            ładne, bez żadnych torbieli, drobnych pęcherzyków. Jeżeli będę miała podwyższoną
            prolaktynę to dostanę lek na jej obniżenie a to spowoduje, że cykle się skrócą,
            unormują i latwiej będzie zajść w ciążę.
            Ja po clo też wcale nie jestem zadowolona. Dzisiaj u mnie 17 dc a pęcherzyk
            pęknie prawdopodobnie jutro albo pojutrze czyli w 18, 19 dc.
            Ja robię badania hormonalne, szukam przyczyny moich długich cykli. Poproś
            lekarza o takie badania i wtedy lekarz będzie wiedział co leczyć.
            • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 08.06.06, 19:45
              biorąc 10 dni luteine podejrzewałam ze szybciej dostaę okres a tu juz 12 dzien
              po odtawieniu i nic nawet pamienia ustąpiły i brzuch przestał boleć, sama juz
              sie w tym gubię.
              odkąd zaczełam sie starac moje cykle sie wydłużają, na poczatku były 32, potem
              34 przez dłuższy szas a dziś już chyba 40 d.c i nie ma @, płakac mi sie juz
              chce bo trace powoli siły!!
          • aneczka002 Marti_ka 08.06.06, 10:28
            wiem że czasem tak boli czytałam już o tym.. ale wole sobie nie robić za dużych
            nadzieii..... choć nie ukrywam że CHCIAŁABYM JAK CHOLERA ŻEBY @ JUŻ NIE
            PRZYLAZŁA!!!!!!!!!!! ale to chyba jak każda dziewczyna na tym forum... smile
            • marti_ka82 Re: Marti_ka 08.06.06, 20:06
              aneczka a kiedy ma nie przyjsc??smile
    • ussa77 Re: dalej nic nie wiem! 09.06.06, 08:16
      dziewczyny, moze wy wiecie dlaczego mimo odstawienia luteiny( 13 dzień) nie
      dostaje @, przecież skoro nie jestem w ciąży powinnam ją dostać, a tu ból
      brzucha zginął , plamień tez nie ma- kurcze co sie dzieje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka