Dodaj do ulubionych

testy owulacyjne

01.09.06, 09:47
witam
chciałabym mieć dziecko, na razie starania od pół roku bez efektu
zamówiłam testy owulacyjne ale mam nieregularne okresy miedzy 25-31 dni
czy ktoś stosował testy przy nieregularnych okresach i pomogły?
proszę o radę
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nimfffa Re: testy owulacyjne 01.09.06, 12:47
      Właśnie one są dobre przy takich nieregularnych, radziłabym tez mierzyć tempke.
      • aghatta1 Re: testy owulacyjne 02.09.06, 11:35
        Ja. Zużyłam ich całe mnóstwo przez trzy cykle. W tym ostatnim testowałam od
        12dc a owulację wykazały dopiero ok 20 dc. Ale się właśnie wtedy udało. Gdyby
        nie testy w życiu byśmy nie trafili.
    • bulinkaj Re: testy owulacyjne 02.09.06, 18:30
      A mnie one trochę zaskoczyły. Mam cykle ok 27-32. Pierwszy raz chciałam
      spróbować jak to działa i zatestowałam 9dc i się okazało,że chyba mam owulację
      (dwie kreski). Wprawdzie czułam lekkie kłucie jajnika, ale w życiu nie
      pomyślałabym, że to już owu. Najdziwniejsze jest to, że ok. 14dc znowu czułam
      kłucie jajnika. Gdyby nie te wcześniej wykonane testy, to pomyślałabym, że tego
      14dc mam jajeczkowanie, z tym, że testy teraz nic nie wykazały. Dziwi mnie to,
      bo aż nie możliwe by przy tak długich cyklach owulacja mogła być już 9dc. I co
      w takim razie oznaczało kłucie jajnika, bóle podbrzusza 14dc? Trochę mnie to
      wszystko zaskoczyło i właściwie nic nie wiem. Póki co dopiero 18dc więc na
      razie czekam co dalej.
      • malutka1939 Re: testy owulacyjne 02.09.06, 18:37
        wiesz jeśli testy w 9 dc wyszły pozytywnie to znaczy ze owu nie musi być w 9dc,
        ona moze byc w ciągu 36 godzin od pozytywnego testu. Ból jajnika w 14 dc może
        oznaczac też ból poowulacyjny, nie koniecznie owulację. Trzymam kciuki, oby
        wynik testu ciązowego był pozytywny smile
        • bulinkaj Re: testy owulacyjne 02.09.06, 18:47
          Dzięki, całe szczęście staraliśmy się i w jednym i drugim przypadku, tak dla
          pewności smile To nasz ósmy cykl, więc jeśli trzymasz kciuki, dzięki bardzo, oby
          tym razem się udało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka