Dodaj do ulubionych

Ciąża mimo miesiączki

28.10.06, 20:04
Jeśli mimo ciązy pojawiło się w terminie spodziewanej miesiaczki krwawienie,
ale słabsze i krótsze niż zwykle to temperatura mimo ciąży w okresie tego
krwawienia może spasc, a dopiero potem znów podskoczyć? Czy temperatura mimo
krwawienia nie spada na niższy poziom? MOże któraś z Was sie orientuje?
Dziekuję
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Ciąża mimo miesiączki 29.10.06, 08:08
      Zdarzają się krwawienia mimo ciąży i może być to niebezpieczne dlatego jeżeli
      masz jakiekolwiek podejrzenia zrób test. Na temperaturze się nie znam bo nigdy
      nie mierzyłam.
      • edithea Re: Ciąża mimo miesiączki 29.10.06, 09:33
        Nie strasz dziewczyny: "Oto najczęstsze przyczyny: Implantacja jaja płodowego -
        w drugiej połowie cyklu, w którym nastąpiło poczęcie, jajo płodowe zagnieżdża
        się w ścianie macicy. Wywołuje to czasem dość obfite krwawienie, mylone nieraz z
        początkiem normalnej miesiączki. Nie ma ono wpływu na dalszy rozwój ciąży.Czasem
        kobiety mają krwawienie w dniach, w których wypadałaby miesiączka, gdyby nie
        były w ciąży (zwykle niewielkie i bez wpływu na dalszy przebieg ciąży).
        Niedobory hormonalne - Nie stwierdzono, by miało to niekorzystny wpływ na dalszy
        rozwój dziecka."
        Krwawienia nieprawidłowe są związane z chorobami: szyjki macicy, ciążą
        pozamaciczna, zaśniad groniasty, poronienie. Ale to już nie sa krwawienia w
        dniach spodziewanej miesiączki tylko inne i obfite i towarzyszą im inne objawy.
        Generalnie jak się ma "miesiaczkę" w ciąży lepiej iść do lekarza ale bez paniki smile
        • ewinka22 Re: Ciąża mimo miesiączki 29.10.06, 14:08
          Dziękuję Wam dziewczyny za informacjesmilePozdrawiam
        • lidek0 Re: Ciąża mimo miesiączki 30.10.06, 21:58
          Nikogo nie straszę i nie wypisuję bzdur typu, że krwawienie jako
          efekt "Niedoboru hormonalnego - Nie stwierdzono, by miało to niekorzystny
          wpływ na dalszy rozwój dziecka." Wiadomo nie od dziś czy może grozić niedomoga
          lutealna, u mnie zaowocowała pierwszym aniołkiem

---------
          • edithea Re: Ciąża mimo miesiączki 31.10.06, 00:24
            Uhm. Ta informacja jest z portalu medycznego i pisał ją lekarz. Rozumiem że
            jesteś mądrzejsza od specjalisty.
            • lidek0 Re: Ciąża mimo miesiączki 01.11.06, 19:17
              Nie bądź złośliwa, bo nie dość, że nie napisałaś skąd te informacje to jeszcze
              taka lakonicznie zacytowane, że mogą znaczyć wszystko i nic. Jeżeli chodzi o
              niedobory hormonalne to miałam na myśli niedomogę lutealną, a ta jest
              niebezpieczna, może prowadzić do krwawień w ciąży i to w terminie @. Doskonale
              wiem co piszą lekarze i za bardzo przejechałam się na ich (nie)wiedzy
              medycznej, żeby ślepo im ufać a tym bardziej bezkrytycznie ich cytowć jak Ty.
              Warto się odrobinę zastanowić zanim się coś zacytuje.
          • edithea Pewnie zalezy jakiego niedoboru 31.10.06, 00:26
            Tu była mowa tylko o niedoborach wywołujących pseudomiesiączkowe krwawienie na
            początku ciąży.
            • lidek0 Re: Pewnie zalezy jakiego niedoboru 02.11.06, 20:27
              Czyli niedomodze lutealnej, dlatego warto konkretniej sobie coś poczytać zanim
              się zacytuje
    • nimeska Re: Ciąża mimo miesiączki 31.10.06, 10:31
      kazde krwawienie w ciazy powinno bys skonsutowane z lekarzem
      i powiem ci ze jest mozliwe miec cos podobnego do @ podczas ciazy, spadek tempki
      podczas "@" a potem jej wzrost.
      jesli chcesz pogadc zapraszam na priva
    • adetka Re: Ciąża mimo miesiączki 31.10.06, 17:01
      witam,
      ja jestem dzieckiem z takiej ciazy, ciazy, w ktorej krwawienie w dacie
      miesiaczki wystepowalo do 3 miesiaca ciazy... 28 lat temu nie bylo mowy o
      obecnej diagnostyce medycznej, ale wydaje sie byc wszystko OK smiletaka
      przynajmniej mam nadzieje.
      pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego
      beata
    • viinga Re: Ciąża mimo miesiączki 31.10.06, 18:02
      ostatnio czytalam gdzies w necie, ze pewna 17-letnia dziewczyna- boxerka-
      urodzia gdy zeszla po walce z ringu- byla w siodmym miesiacu ciazy i nie
      wiedziala o tym, gdyz przez caly czas miala regularnie okres. Urodzila zdrowa
      dziewczynke przez cesarskie ciecie.
      • kuleczka44 Re: Ciąża mimo miesiączki 31.10.06, 18:10
        Moja kolezanka z pracy nie wiedziala do 10 tygodnia ze jest w ciazy, wlasnie
        miala okres caly czas.
        • ewinka22 Re: Ciąża mimo miesiączki 01.11.06, 11:39
          Dzięki za info, u mnie niestety to ,,prawdziwa'' miesiączka, więc znów nowy
          cykl i nowe nadzieje, że może tym razem się udasmilePozdrawiam wszystkich Ewa
          • gosiek111111 Re: Ciąża mimo miesiączki 01.11.06, 19:59
            Hej!
            A jak poznać "prawdziwą" @ bo ja co miesiąc mam dylemat czy to naprawde @!?
          • calineczka793 Re: Ciąża mimo miesiączki 02.11.06, 11:32
            Ewinka22 to skąd przypuszczenie, że jesteś w ciąży????Robiłaś test i wyszły II
            kreseczki czy po prostu intuicja Ci podpowiadała tak...

Na pewno następnym razem się uda...Pozdrawiam Doti

Ps. A faktycznie jak rozpoznac jak to napisałaś "prawdziwą" @ od innej...
            (jakiej innej...smile)
            • ewinka22 Re: Ciąża mimo miesiączki 04.11.06, 15:04
              No właśnie nie wiem jak rozpoznacsmileMi chodziło o to, że spadła mi temperatura i
              zaczęła sie miesiączka lekkie krwawienie. Zastanawiałam się czy kobiety u
              których zdarzają się ,,miesiączki'' do któregoś miesiąca ciąży, są w stanie
              sprawdzić za pomocą temperatury czy to miesiączka czy już niewink Tzn. czy mimo
              tego krwawienia pseudo temperatura utrzymuje się nadal wysoko(jeśli jestem w
              ciąży), czy np. spada trochę a potem znów wraca do wysokichsmile No tak się
              zastanawiałamsmile
              A przypuszczenia co do ciąży no to starania w odpowiednim czasie były i tak już
              myslałam, że może się udało:0Niestety nie, ale może następnym razemsmilePozdrawiam
              wszystkichsmile
              • annullka Re: Ciąża mimo miesiączki 06.11.06, 09:20
                Chcę Wam opisac mój ostatni cykl, nie wiem czy cos mi doradzicie, ale muszę
                się "wypisać". Okres zaczął się 2 listopada lekie plamienie, natsępnego dnia
                delikatne upławy, bardzo delikatne, a potem przez 1,5 dnia nic. Zrobiłam test i
                wyszły dwie kreski, zadzwoniłam do lekarza umówiłam się na wizytę, powiedział,
                że plamienia moga sie pojawić. Bałam się cieszyć, i w zasadzie chyba dobrze, bo
                wieczorem przyszła @, nie duża ale była, trwała 1,5 dnia. Wysłałąm smsa do
                lekarza, że nie przujadę, że spotkamy się na hsg.
                Co mnie zastanawia, czy to jakieś zaburzenia hormonalne, czy ja juz wariuję i
                mam ciążę urojoną, na dodatek przez ten cały dziwny okres @ miałam tempke
                powyżej 37, raz 37,1, a dziś 37,2. A może to ciąża pozamaciczna, ale nic mnie
                nie boli, no troche piersi.
                Dziewczyny no nie jest mi do smiechu, wybieram się do psychologa. Możecie mi to
                jakos racjonalnie wytłumaczyć.
                • calineczka793 Re: Ciąża mimo miesiączki 06.11.06, 10:51
                  Annullka niestety nie moge Ci pomóc, chociaz mam dośc podobną sytuację...w
                  piątek dostałam @, w sobote obfite krwawienie w niedzielę po @ ani
                  sladu...temperatura na poziomie 36,9-37. Nie wiem co o tym myśleć, nigdu nie
                  miałam czegoś takiego...zwykle @ trwała 4 dni, no i tempka spadała, a tutaj
                  jakos nie spada. Obawiam się, że moje hormonki coś za abrdzo buzują...w piątek
                  idę do gina, zobaczymy co powie...pozdrawiam
    • aneczka002 Dziewczyny!! 09.11.06, 09:36
      przepraszam ale musze stanąć w obronie Lidek0... zadajecie pytania na tym forum
      i co? oczekujecie tylko samych dobrych, słodkich odpowiedzi? chcecie słyszeć
      tylko "wszystko będzie ok".. życie to nie jest bajka.. są różne sytuacje..
      akurat Lidek i ja co do ciaży poznałyśmy je z tej troche mniej różowej strony!!
      większość kobiet które straciły ciąze będą wypowiadać się z mniejszym
      entuzjazmem radości niż te które rodziły spokojnie lub ich wiedza na temat
      ciazy opiera się na teorii!! My tylko poprostu sugerujemy że WSZYSTKO trzeba
      sprawdzać .... bo bywa tak ze wystarcza jakieś głupie badanie za 20 zł zeby w
      pore coś wykryć i zapobiec utracie ciaży!! Nie gańcie nas ze straszymy..
      poprostu jesteśmy ostrożniejsze... Życze Wam wszystkim zeby Wasze ciąże
      przebiegały bez problemu i zebyscie bez problemu w nie zachodziły.. ale zycie
      robi czasem niespodzianki i warto posłuchać kogoś kto przeszedł troche w tej
      kwestii.. Przepraszam ale musiałam to napisac. Pozdrawiam
      • kasia-1978 Re: Dziewczyny!! 10.11.06, 08:07
        :o) ja tez musze stanac w obronie Lidek0
        w koncu to forum jest po to aby dowiedziec sie i innych mniej "przychylnych"
        nam opcji [niestety sad] ... czesto takie rady moga uratowac nie jedna ciaze,
        zadne krwawienie w ciazy nie jest wskazane [no moze implantacyjne kolo 8-11dpo,
        przypominam ze tempka w czasie ciazy powinna utrzymac sie na wyzszym poziomie
        chyba ze 100 dni lub cos kolo tego;zanim lozysko przejmie swoje zadania, a
        spore spadki -po implantacji w czasie ciazy moga swiadczyc o niedoborze
        progesteronu]

sama poronilam fasolke w marcu , teraz po badaniach jestem na duphastonie od 16-
        25dc i wierze ze kiedys bede, bedziemy szczesliwymi matkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka