Dodaj do ulubionych

PCO a staranie się

08.11.06, 13:01
Witam dziewczyny, kobiety
Dołączam do Was smile
Ostatni miesiąc biore tabletki a potem zamierzamy starac się o dzieckosmile
Chce jeszcze zaszczepić się od żółtaczki typ B...
Jakie jeszcze badania powinnam zrobić?
Dodam, że mam PCO - dlatego biore te tabletki. Gin każe mi odstawiac je i
działać... ale ja się boję. Boję się, że zanim zajde w ciążę- co może potrwac
kilka lat- znów wszystko mi sie rozreguluje, będę miała guzy na twarzy. Bo
przy tym PCO mam straszny trądzik. Na jednym policzku aż mam dołki po nim.
Czy któraś z Was też tak miała?
Pragnę dziecka ale przeraża mnie mysl, że odstawię tabletki, znów będę
fatalnie wyglądać a ciązy i tak nie będzie.
Obserwuj wątek
    • leila78 Re: PCO a staranie się 08.11.06, 13:03
      dziewczyny starające się z PCO znajdziesz raczej na niepłodności:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=191
      • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 08.11.06, 13:08
        no załamalaś mnie zupełnie sad
        na nieplodności...
        • darcia74 Re: PCO a staranie się 08.11.06, 13:20
          kwiatuszku, ja tez mam PCO i jestem tu na forum dla "starajacych sie! smile
          Ja o moim PCO dowiedzialam sie w lutym po uprzednim 9 cioletnim faszerowaniu
          sie antykonceptami. Nagle dostalam potwornego tradziku, niechciane wloski i
          wypadaja mi wlosy (takich problemow wczesniej nigdy nie mialam!). Poza tym po
          odstawieniu pilow mialam 3 piekne cykle z owulka, ale pozniej @ sie juz nie
          pojawila sad Niestety bylam nieswiadoma mojej sytuacji i postanowilam sie
          starac w 3-cim cyklu od odstawienia myslac o oczysczeniu organizmow ze
          sztucznych hormonow, ale to byl blad.
          Moj M ma slabe plemniki wiec i tak my juz tylko na IVI sie szykujemy.
          Zycze Ci powodzenia w staraniach i mozesz byc na tym forum jak dlugo zechcesz :-
          )
          • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 08.11.06, 13:22
            Niestety bylam nieswiadoma mojej sytuacji i postanowilam sie
            > starac w 3-cim cyklu od odstawienia myslac o oczysczeniu organizmow ze
            > sztucznych hormonow, ale to byl blad.

Darcia, czyli starac się od razu po odstawieniu tych tabletek???
            • darcia74 Re: PCO a staranie się 08.11.06, 14:50
              kwiatuszku, mnie nawet gin zapewnil ze najlepiej od razu po pilach a ja go nie
              posluchalam, bo sie naczytalam ze to niesie jakies ryzyko (gin sie z tym nie
              zgodzil)
              Ciezko jest cos tu doradzic, niewiadomo jak sie bedzie zachowywal twoj organizm
              po odstawieniu.
              Gdyby moj M mial dobre wyniki i ja moglabym cofnac czas to bym sie strala od
              razu.
          • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 08.11.06, 13:24
            a co to jest IVI ???
            ja nic nie wiem... pewnie jak będa problemy to sie wszystkiego dowiem
        • leila78 Re: PCO a staranie się 08.11.06, 13:44
          IVI to in vito - niestety. Przykro mi, że Cię załamałam bo nie miałam takiego
          zamiaru. Pytałaś to odpowiedziałam, ale zawsze możesz nawet tam nie zaglądać,
          jeśli tytuł Ci nie odpowiada. Tam jest po prostu dużo dziewczyn borykających
          się z tym problemem, a i ja ich spotykam dużo w klinikach niepłodności.
          niestety. Życzę powodzenia.
    • lianis Re: PCO a staranie się 08.11.06, 14:25
      Kwiatuszku ja mam PCO, nie faszerowalam sie antykami kiedys bo raczej jestem
      przeciwniczka, choc teraz przy staraniach hormonki niestety trzeba brac. Duzo
      wiary w siebie trzeba miec i do dziela smile
      A tradzik i owlosienie to najczestsze objawy przy PCO niestety sad((
      • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 08.11.06, 14:57
        czy po odstawieniu powinnam od razu brac coś "wspomagającego" czy na razie zdac
        się na naturę, a jak nie bedzie wychodzilo to dopiero?
        • lianis Re: PCO a staranie się 09.11.06, 10:25
          zdaj sie kochana na nature, nie kombinuj za wczesnie, przeciez nawet nie wiesz
          czy masz owu czy tez nie, kup sobie testy owulacyjne, zacznij moze mierzyc temp
          i poczekaj przez kilka cykli, niewykluczone ze zajdziesz w ciaze zaraz po
          odstawieniu pigulek bo i takie przypadki sa smile
    • yskyerka Re: PCO a staranie się 08.11.06, 14:59
      Znajdź sobie lekarza, który zna się na PCO. Ja dostałam metformax, staram się
      przestrzegać diety niskowęglowodanowej i od razu cykle się poprawiły. Cera
      zresztą też. PCO to nie wyrok, można zajść w ciążę i urodzić, tylko trzeba być
      pod opieką dobrego gina.
      • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 08.11.06, 15:01
        yskyerka a skąd jesteś?
        Znasz może w Warszawie dobrego lekarza?
        • yskyerka Re: PCO a staranie się 08.11.06, 20:58
          Ja chodzę do dr Jerzak. W Warszawie ona jest chyba najlepsza w te klocki.
          Przyjmuje w CM LIM dwa razy w tygodniu, w czwartki i w piątki. Można się
          do niej zapisać przez Internet.
          • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 09.11.06, 09:07
            a ile kosztuje wizyta?
            • yskyerka Re: PCO a staranie się 09.11.06, 19:22
              110 zł. Reszta informacji tutaj: CM LIM
              • jesienna100 Re: PCO a staranie się 12.11.06, 12:16
                dziewczyny ja tez mialam problem z tradzikiem, polecam wam kwasy owocowe u dobrej kosmetyczki i
                wizyte u dobrej dermatolog, dziewczynom z wawy polecam www.melitus.pl to gabinet marii noszczyk
                znanj dermatolog, bardzo mi tam pomogli , dostalam masc na bazie retinolu ktory wbrew opiniom
                mozna stosowac przy staraniach bo takie dawki nie sa w stanie zaszkodzic zwlaszcza przy aplikacji
                zewnetrznej, warto dziewczyny przy tym calym dole zwiazanym z dlugimi staraniami zrobic cos dla
                siebie, bo tak jak poszly do przodu techniki zwiazane z macierzynstwem to samo dotyczy dermatologii
                tylko trzeba isc do dobrego lekarza jesli ma sie powazne problemy anie do osiedlowej kosmetyczki na
                oczyszczanie..namawiam was goraco, mnie sie wszyscy pytaja co robie bym miec taka ladna cerewink no
                cos usmiecham sie pod nosemwink pozdrawiam cieplutkio wszystkie
    • olla8 Re: PCO a staranie się 14.11.06, 17:32
      Na początku tego roku też dowiedziałam się, że mam PCO. Przez trzy miesiące
      brałam Diane 35 oraz Metformax. W drugim miesiącu po odstawieniu antyków udało
      mi się zajść w ciążę. Tylko niestety nie udało mi się jej utrzymać. Ale
      przynajmniej wiem, że ciąża jest możliwa, więc się staram jak mogę. Teraz
      zażywam tylko metformine i czekam aż znou się uda.
      • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 21.11.06, 13:33
        olla, a brałaś coś na zajście??? Czy wszystko odstawiłaś i po prostu udało się?
        • darcia74 Re: PCO a staranie się 21.11.06, 13:51
          kawiatuszek, chcialam cie jeszcze zapytac a jakie antykoncepty teraz bierzesz,
          jak dlugo i czy podczas ich brania pryszcze przestaly ci wylazic?
          Ja wlasnie dzisiaj odebralam wyniki i wszystkie androgeny mam w normie!?? Tzn.
          DHEA-S w srodku normy, testosteron i androstendion w gornej czesci.
          A przeciez znam dziewczyny ktore przy PCO i androgenach duzo powyzej normy nie
          maja az takich klopotow z cera i wlosami.
          Juz sama nie wiem co mam zrobic bo zaczyna mnie przerazac moj wyglad w
          lustrze!
          • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 21.11.06, 14:07
            darcia, biorę od roku regulon i po nim przestały mi wychodzić pryszcze. Tak
            samo dobrze dzialał Mercilon, ale po nim zrobiłam pół roczną przerwę i była
            tragedia sad Gin. przepisała mi Yasmin, który pogorszył wszystko, więc
            odstawiłam go i zaczęłam brać regulon.
            Wiesz, moja gin (muszę ją zmienić!) nie daje mi skierowań na żadne badania...
            Zrobiła mi testosteron w przerwie między tabletkami i stwierdziła, ze jest ok...
            Wiesz ja też nie wiem co robić... Boję się odstawić tabletki, bo własnie bez
            nich przeraża mnie wygląd w lustrze.
            Ale z włosami cały czas mam problem, aby normalnie wyglądać muszę je codzień
            myć.
            • darcia74 Re: PCO a staranie się 21.11.06, 14:25
              kwiatuszek, napisalam posta na maila gazetowego....!!

Co do badan, to ja tez musialam zrobic je wlasna reke bo juz bylam u 4 ginow i
              kazdy mnie lekcewazy. Jak mowie o zbednym owlosieniu, wypadajacych wlosach czy
              tradziku to mi mowia ze kazda kobieta ma takie problemy!!!!! Cholera mnie
              bierze!!!!
              • kwiatuszekxx Re: PCO a staranie się 22.11.06, 09:59
                dzięki, przeczytałam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka