Dodaj do ulubionych

DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK???????

13.11.06, 09:35
Więc mam swoje dwie kreski o których tak bardzo wszyskie marzymy...a jednak ja nie mogę się cieszyć tak jak bym chciała...Otóż dzis zrobiłam test(płytkowy) w 28 dniu(cykle maks 28 dni od ostatniego pół roku).Kiedy wyjmowałam go z szafki przeczytałam, że ma ważność do 10.2006(czyli 2 tyg przeterminowany)-wiem zabijcie mnie, ale kupiłam je na początku roku z allegro, użyłam 4 a dwa cały czas leżały, nie wyjmowałam ich w ogóle dlatego z kąd mogłam wiedzieć...Pomyślałam sobie jednak, że co mi tam i tak bedzie pewnie negatywny,ale są dwie krechy-druga mocna ale nie tak jak kontrolna.Nie mogłam uwierzyć, no i ta niepweność, że to błąd po po terminie ważności. Czym prędzej(z tej samej próbki moczu)zrobiłam drugi(tym razem paskowy i terminowy...)i wyszła druga, ledwo widoczna kreska, mozna powiedziec zarys, cień, ale jest.Nie mam pojecia o jakiej czułości są oba testy. Wiem tylko, ze nigdy nie miałam nawet zarysku kreski.Tak mocno chciałabym się cieszyć...a nie moge. Wiem ze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc, ale nie moge o niczym innym myslec, a tu jeszcze zaliczenia i egzamin za tydziec.Proszę poradzcie coś. jestem taka zdezorientowana.Dzieki.
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 13.11.06, 10:59
      Gratulacje! Nawet słaba kreska na teście jest oznaką ciąży. Wystarczy,
      że drugi test był mniej czuły. Stąd kreska jaśniejsza. Więc przestań się
      stresować i ciesz się ciążą. Będzie dobrze!
      • sylpal13 Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 13.11.06, 12:14
        mi też dzisiaj wyszła blada kreska, też 28 dni cykle, dzisiaj 27 dzień i też
        nie mogę sie jeszcze tak naprawde cieszyć, ale mam nadzieję z enam obu sie uda!
    • moniamis1 Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 13.11.06, 14:49
      Dzięki, i GRATULUJĘ WAM MOCNO. Cieszę się,że jest nas więcejwinkchoć nadal nie wiem co myśleć bo jeden test jest przeterminowany 2 tygodnie(druga krecha wyraźna choć bledsza od kontrolnej)a na drugim tescie druga jest ledwie widoczna.Podobną sytuacje miałam z owulacyjnymi. Mierzyłam przez 3 cykle, za każdym razem w finalnym dniu druga nie była tak mocna jak kontrolna(choć powinna)ale owul była, bo miałam kłucia w jajniku, no i tempka. Może to przez to, że piję duuużo wody i mocz jest bardziej rozcieńczony.Szczerze mówiąc to mam nadzieję, ale nie wierzę, bo by był paradoks...tyle miesięcy mocnych starań i nic, a w tym zadnych obliczen, mierzenia, testów i tylko jedno bzykanko!!! Nawet nie wiem kiedy miałam owul!!!No nie!
      • olla8 Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 14.11.06, 17:21
        Mogę Ci tylko pogratulować. Ja też miałam w 28 dc (przy cyklach 28-dniowych)
        bladą kreskę, ale już po trzech dniach zobaczyłam dwie grube krechy.
        Gratulacje!! A tak w ogóle to gdyby ten przeterminowany był już zbyt stary to
        pewnie nawet kontrolnej kreski by nie pokazał.
    • moniamis1 Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 14.11.06, 21:54
      Dzis ranko tez robilam test(trzeci)-druga pojawila sie juz w ciagu minuty. Dzis maksymalnie powinnam dostac@, a tu nic. Wiec ciesze sie juz, choc dalej nie moge uwierzyć...ze moja upragniona kruszynka zyje we mnie.. .Dzieki
    • mamamareczka Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 14.11.06, 22:00
      wiem jak to jest
      bywałam tu długo a kiedy na teście pojawiła sie druga krecha nie mogłam uwierzyc
      i też na początku myslałam co ze szkoła to przeciez ostatni rok
      ale teraz sie nie martwie wiem ze w szkole jakosc dam rade choc nie ukrywam ze
      wiem równiez ze moze być cięzko
      ale ta radośc kiedy dzidzia mnie kopie - zwłaszcza jak wykładowca wykłada smile
      a dodam ze u mnie to juz 22 tydzień ciązy
      pozdrawiam i GRATULUJE
    • moniamis1 Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 14.11.06, 22:54
      Po pierwsze przyznać muszę, że wspaniały ten Wasz skarb!!!Cudowny!Na prawde!!!
      Wiesz, ciekawi mnie jak to jest, gdy na wykładzie kopię...Cię ta maluteńka kruszyneczka. Domyślam się, że Ty się do siebie uśmiechasz po cichu, wiedząc, że nikt nawet się nie domyśla jakie tam rozboje!Nieźle!Prawdopodobbnie tez bede miała przyjemność odczucia tej sytuacji. W maju bede w 7 msc ciązy i na 8 semestrze.Także też pochodzę sobie na zajęcia i kopniaki!Jak urodzę niunie/a to bede w trakcie wakacji przed ostatnim rokiem studiów. Uważam, że to doskonały czas na dzidzie!!!Poradzimy sobie, bo twarde babki jestesmy!!!!Tobie również gratuluję i życzę duuuużo zdrówka i radościwink
      • mamamareczka Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 15.11.06, 09:37
        Dziekuje smile
        a jezeli chodzi o wyklady to na razie jest dobrze bo tylko ja to czuje ale jak
        zacznie mi wirowac brzuszek to bedzie wesolo jak któraś z kolezanek zobaczy smile
        ja w sumie jestem w nieco gorszej sytuacjo bo mam termin na marzec ale i tak
        mysle ze jakoś dam rade ty z resztą pewnie też smile
        życzę ci również duzo zdrówka i wielu ciekawych doswiadczeń zwiazanych z
        rosnacym brzuszkiem i jeszcze raz gratuluje smile
        pozdrawiam
        • moniamis1 Re: DWIE KRESKI I WIELKI ZNAK??????? 15.11.06, 09:55
          Słyszałam, że dzieci rodzące się na wiosne są bardziej radosne, pełne życia i spokojniejsze, niż dzieci np z zimowym miesięcy.Moj mąż i siostra urodzili się w marcu i są tego żywym przykładem...choć siostra przypomina bardziej wariatke...winkJesli chodzi o szkołe-to nie martw się, na pewno wszyscy będą Ci pomagać, a wykładowcy i prowadzący mają bardzo dużo wyrozumiałości dla młodych mam. Na pewno uda Ci sie wszystko pogodzić. Wyobraź sobie, że znam dziewczynę, która ma męża+dziecko+uczy się na dwóch kierunkach(równolegle i dziennie!!)Wszystko wymaga więc zoorganizowania.Dziękuje za gratulacje i miłe słowawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka