Dodaj do ulubionych

jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień

07.03.07, 10:17
Co o tym myślicie , jak jest bardziej skutecznie kochać się co dziennie czy
co drugi dzień. Koleżanka powiedziała mi że ona z mężem kochała się
codziennie i trafili za pierwszym razem. Poszli na ilość nie na jakość.
Ciekawa jestem waszej opini.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • deigratia Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 07.03.07, 10:39
      Jak ktoś ma ilość, to sobie może na nią postawić. Pytanie, jak ktoś nie ma. Co
      do jakości, i tak najlepszy plemnik zapładnia komórkę. Jak komuś się nie udało
      za pierwszym razem, to zaczyna kombinować. Nie da się wiele miesięcy próbować
      codziennie. Często już jeden taki miesiąc jest bardzo męczący, szczególnie jak
      ktoś nie obserwuje dokładnie, kiedy ma dni płodne smile
    • olutek_m Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 07.03.07, 10:57
      Podobno dla regeneracji plemników i ich "jakości" lepiej co dwa dni. My tak
      będziemy próbować. Chociaż już dwa dni spóźnia mi sie okres, jak na złość.
      • mimi795 Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 07.03.07, 12:17
        Ale to chyba dobrze że Ci się spóźnia. Życzę Ci żeby Ci się spóźnił o 9
        miesięcy i abyś nie musiała mieć takiego problemu: jak często.

Spytałam ponieważ byłam ciekawa waszego zdania. My z mężem postanowiliśmy że
        jeśli się okaże że tym razem nic nam nie wyszło to spróbujemy jeden miesiąc
        codziennie, zobaczymy co to da. A jak nie to przejdziemy co dwa dni. I dalej
        zobaczymy.

Piszcie jakie jest wasze zdanie.

Pozdrawiam
        • olutek_m Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 07.03.07, 12:52
          My sie jeszcze w tym cyklu nie staralismy. Tzn mieliśmy mały wyskok na początku
          cyklu. Teraz czekam i sie denerwuję. Jak chcę żeby przyszedł to go nie ma...
          Wrrr... Ja nie widzę dla siebie nadziei, bo zajść w ciążę ok 7 dc to chyba byłby
          cud przy standardowej owu w 16 dc.
          Tak jak oglądam swój cykl zaciążeniowy to zaszłam 2 dni po kochaniu. 10 dni po
          planowanej owulacjismile Ale wtedy piłam ziółka.
          • maggga1 Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 07.03.07, 22:47
            zdecydownie lepiej co 2 dni, nie warto codziennie bo przeciez plemniki zyja do
            72 godzin.a tak to sie nie zregeneruja zapasysmile
          • szycha80 a co to za ziółka? n/t 08.03.07, 07:57
            • olutek_m Re: a co to za ziółka? n/t 08.03.07, 08:53
              www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25841
              Ja piłam mieszkankę nr 3.
              Podaje Ci linki z przed dwóch lat. Wtedy dużo dziewczyn się zaciążyło.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=28416390&a=29132705
              Może zaczniemy pić??? Tylko razem, bo sama męczyć sie nie zamierzam!!!
              • hopik Re: a co to za ziółka? n/t 08.03.07, 12:29
                Codziennie to nawet niedobrze!
                Najlepiej w ogóle się powstrzymać i podjąć wspołżycie tuż przed owulacją.
              • mimi795 Re: a co to za ziółka? n/t 08.03.07, 12:33
                Może to głupie oytanie ale nie boicie się pić takich mieszanek? A jeśli się już
                zdecydujecie to do którego dnia chcecie je pić. Czy przez cały cykl?
                • olutek_m Re: a co to za ziółka? n/t 08.03.07, 12:43
                  Tak jak napisałam piłam nr 3. Mieszanka zawiera rutę, wiec powinno sie ja pić do
                  owulacji.
                  Jakoś sie nie boję. Jeśli nie pomogą to przynajmniej nie zaszkodzą. Pamiętam z
                  poprzednich starań, że bardzo dużo dziewczyn sie zaciążyło z tymi ziółkami. Może
                  coś w nich jest.
              • szycha80 Re: a co to za ziółka? n/t 09.03.07, 08:14
                o rany, dzięki. ja pewnie zacznę, ale dopiero od kwietnia, bo ten cykle chcę
                jeszcze przejść normalnie. W przyszły czwartek ide do lekarza, to jej pokaże
                skład i jak nie zabroni to od kwietnia piję. Na razie działam z siemieniem
                lnianym - faktycznie śluz na drugi dzień obity jak nigdy (przeważnie sucho na
                maksa) pozdrawiam smile
                • ma.dzia Re: a co to za ziółka? n/t 09.03.07, 08:46
                  Moj ginekolog powiedzial,ze w okresie owulacji mamy wpolzyc nawet kilka razy
                  dziennie, ze nawet w malenkiej ilosci spermy jest wysraczajaco duzo plemnikow.
                • olutek_m Re: a co to za ziółka? n/t 09.03.07, 08:55
                  Gdzie się kupuje i jak sie pije siemię lniane?
                  Wczoraj dostałam @. Owu będę miała ok 26 marca. Na razie nic nie stosuje (chyba,
                  że siemię, jeśli faktycznie pomaga), ale w przyszłym miesiącu jak nie wyjdzie
                  zacznę pić ziółka.
                  A Wy kiedy macie owu i kiedy testujecie?
                  • groszek28 Re: a co to za ziółka? n/t 09.03.07, 10:04
                    Ja pewnei ok. 24.o3 będe miała owu, ale nie mam pojęcia w sumei, bo cykle jakies
                    neiregularne mam, kupiłam dużo tesów owulacyjnych, gdzieś od 15.03 zacznę
                    sprawdzać smile To mój drugi cykl starań, dziś 5 dc.
                  • szycha80 Re: a co to za ziółka? n/t 09.03.07, 13:28
                    normalnie w aptece, opakowanie wystarczające na wiecej niż 1 cykl kosztowało
                    troche ponad 4 zł. Instrukcja jest na pewno na opakowaniu. Jedną łyżeczkę
                    siemienia (chyba tak się to odmienia smile), tylko kup mielone, zalewasz minimum
                    pół szklanki gorącej wody. Mieszasz co jakąś minutę, aż sie nie zrobi
                    konsystencja kisielowata. To tak z 3-4 mieszania wyjdą. I potem pijesz/jesz w
                    zależności od gęstości. Raz dziennie. Ja dolewam trochę soku, bo samo siemię jak
                    takie średnie w smaku. Przynajmniej dla mnie.
              • alex74 DO OLUTEK_M 11.03.07, 20:08
                Hej mam pytanko do Ciebie jako do znawczyni tych ziółek .Powiedz mi proszę od
                kiedy zacząć je pić? Dziś dostałam @ więc jeśli jutro kupię te ziółka to mogę
                zacząć się z nimi ''mordować''? I jeszcze jedno jeśli wiesz to proszę też o
                odpowiedz na inne pytanie-otóż czy tą mieszankę nr.3 mam pić z mężem czy dla
                niego dawać inne ziółka i jakie ewentualnie? Staramy się już dłuuuugi czas (te
                które mnie znają ,to znają też moją historię ) i teraz chcemy spróbować z
                ziółkami nr 3 .Może coś zdziała.Jak chcesz możemy zacząć razem pić-będzie nam
                raźniej smile)) Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi.Dzięki .alex74
                • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 11.03.07, 20:22
                  Alex mój mąż nie pił żadnych ziółek i chyba nie byłabym w stanie go zmusić.
                  Zioła powinno sie pic od pierwszego dnia cyklu. Możesz spokojnie zacząć od
                  jutra. Tego jest strasznie dużo (jeśli będziesz kupować w torebeczkach), wiec
                  mieszaj sobie po trochu, bo nie dopijesz wszystkiego o owulacji.
                  Nie wiem jaki ziółka móglby pić twój mąż. Bierze jakieś leki? Mój łyka Salfazin
                  i wit C. Niektóre dziewczyny dają mężom Androvit.
                  Z bociana ziółka dla facetów:

1. Żeń - szeń . Pobudza aktywnośc seksualna i tonizuje. Zwiększa liczbę
                  plemników w nasieniu.
                  2. Witania Indyjski żeń - szeń . Ma podobne do niego właściwości
                  3. Palma sabalowa . Jest pomocna w leczeniu niepłodności związanej z chorobami
                  prostaty (przerost i zapalenie gruczołu krokowego). Pomaga w zaburzeniach
                  erekcji, działa tonizująco na narządy rozrodcze i uklad moczowo - płciowy.
                  4. Śliwa afrykańska . Poprawia płodnoś w przypadkach chorób prostaty.
                  5. Miłorząb . Działa korzystnie w przypadkach niepłodności na tle zaburzeń
                  krążeniowych.
                  6. Głóg . Działa tonizująco na krązenie i przeciwutleniająco. Może by skuteczny
                  w przypadkach nadciśnienia tętniczego i problemów z krążeniem żylnym.
                  7. Kolcorośl . Poprawia funcje nadnerczy, podnosi poziom testosteronu.
                  Korzystnie wpływa na wątrobę, która metabolizuje hormony i bierze udział w
                  regulacji ich stężenia we krwi.
                  8. Czosnek . Chroni plemniki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Stosowany
                  jest także w leczeniu impotencji.
                  9. Lukrecja . Działa tonizująco na nadnercza i układ rozrodczy, może też
                  zwiększac aktywnośc hormonalną.
                  10. Turnera . Używana jest głównie do wzmocnienia popędu płciowego u mężczyzn i
                  kobiet.
                  11. Chamaelirium luteum . Działa tonizująco na układ rozrodczy. jest pomocne w
                  leczeniu impotencji.
                  12. Zioła chińskie . Poprawiając krążenie i wzmacniając wątrobę, powodują wzrost
                  liczby i ruchliwości plemników w nasieniu. Aby otrzymac dla siebie odpowiednią
                  mieszankę ziół, należy skontaktowac się z zielarzem lub specjalistą medycyny
                  orientalnej. (w internecie można znaleźć strony takich specjalistów)
                  • alex74 Re: DO OLUTEK_M 11.03.07, 22:10
                    Olutek mój mąż nie bierze żadnych leków .Kiedyś łykał Androvit.Zastanawiamy się
                    nad Żeń-szeniem. A jak pić te ziółka? Wszystkie razem mam zmieszać i wziąć z
                    tego jedną łyżkę i zaparzyć? Czy jak mam to rozumieć? I pić cały miesiąc czy
                    tylko do owulki? Przepraszam ,że tak Ci zawracam głowę ale nic z tego nie
                    rozumiem. Dzięki alex74
                    • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 11.03.07, 22:16
                      Mieszasz ziółka (jedna łyżkę na kubiek) i pijesz do owulacji. Myślę, że żeń-szeń
                      może być. Mój mąż nie próbował, ale w sumie nam sie udało po 4 cyklu. Pierwszym
                      z moimi ziółkami.
                      Napisz jak wrażenia po pierwszym kubkusmile
                      Pozdrawiam!!!
                      • alex74 Re: DO OLUTEK_M 11.03.07, 22:55
                        Olutek przepraszam Cię bardzo ,ale ja chyba mam dziś problemy z myśleniem wink
                        Powiedz mi dokładnie czy mam wszystkie ziółka wsypać do jednego
                        np.worka-pomieszać je wszystkie razem i dopiero z tego wziąć jedną łyżkę do
                        parzenia? Czy też inaczej .Wsypać do kubka jedną łyżkę z każdego rodzaju i
                        zaparzyć? Już się sama zakręciłam smile Dziękuję ,że odpisujesz i gratuluję ,ze
                        Wam się udało. alex
                        • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 12.03.07, 09:20
                          Udało nam się we wrześniu 2005smile Teraz myślimy o drugim dzieckusmile
                          Trzeba wsypać do miski dużej i wymieszać. Pijesz po jednej łyżce całości.
                          Nie mieszaj odrazu całości, tylko po 1/3 opakowania. Bo tego jest bardzo dużosmile
                          • alex74 Re: DO OLUTEK_M 12.03.07, 09:36
                            Dziękuję Olutek za wyczerpujące info. Jak chcesz możemy zacząć razem pić te
                            ziółka.Dziś idę je kupić - mam nadzieję ,że dostane wszystkie składniki w jednym
                            zielarskim. Jeśli wszystko dziś mi się uda kupić to wieczorem napisze moje
                            wrażenia z pierwszego kubka-pewnie będzie nie dobre. Pozdrawiam serdecznie i
                            jeszcze raz dzięki.alex
                            • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 12.03.07, 10:05
                              Ja już jestem w 5 dc i chyba sobie odpuszczę picie w tym cyklu. Jeśli sie nie
                              uda to zacznę pić w następnymsmile
                              Kiedy teraz testujesz?
                              • alex74 Re: DO OLUTEK_M 12.03.07, 10:21
                                Powiem Ci szczerze ,że ja raczej się staram nie testować wogóle bo nie mam sił
                                już na rozczarowania.Wolę jak się wszystko samo okazuje.Ale może w tym cyklu się
                                skuszę na test ,skoro będziemy działać z ziółkami wink .Jakbym miała testować to
                                na początku kwietnia chyba-dokładnie nie pamiętam muszę zajrzeć do kalendarza smile
                                A ty kiedy testujesz?
                                • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 12.03.07, 10:44
                                  Nie będę raczej testować tylko czekać na @. Jeśli nie dostanę do 10 kwietnia to
                                  robie test. Z jednej strony jestem pozytywnie nastawiona, z drugiej boję się, że
                                  będę długo czekać. Na spokojnie do czerwca mogłabym nie zajść, bo mam wesele
                                  koleżanki i jestem druhną. W pierwszej brzuch pojawił mi sie dopiero w połowie
                                  ciąży, a w drugiej podobno dużo szybciej brzuch rośnie.
                                  • alex74 Re: DO OLUTEK_M 12.03.07, 23:02
                                    No i wypiłam pierwszy kubek ziółek .Nawet były dobre,smakowało jakbym piła tylko
                                    rumianek . Może zadziałają... alex
                                    • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 13.03.07, 08:41
                                      To Cie podziwiam. Ja przez pierwsze kilka dni piłam duszkiem. Potem już się
                                      przyzwyczaiłamsmile
                                      Mam nadzieję, że zadziałająsmile Jejku, strasznie sie obawiam tego pierwszego
                                      cyklu. Gdybym nie była taka niecierpliwa, to jeszcze bym poczekała z 2-3 miesiące.
                                      Pisz koniecznie czy czujesz coś w organizmiesmile Owulacja Ci się może przesunąć.
                                      Mi sie przesunęła o 10 dni.
                                      • alex74 Re: DO OLUTEK_M 13.03.07, 10:03
                                        Qrcze moze ja cos zle kupilam skoro mi smakowalo a ty pilas duszkiem i bylo
                                        wstretne co jak myslisz? Serio dla mnie bylo ok w smaku. Narazie nie czuje
                                        zadnej roznicy.pozdr.alex
                                        • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 13.03.07, 15:01
                                          hehe... Napewno dobrze kupiłaśsmile Po prostu ja nigdy nie przepadałam za ziółkami
                                          (prócz miętą). Od jakiegoś czasu popijam sobie zieloną herbatkę, aby szybciej
                                          się pozbyć kilogramów pociążowychtongue_out Efektów brak.
    • mimi795 Re: Do szycha80 09.03.07, 15:20
      Witam mam prośbę jak juz się zkonsultujesz ze swoim lekarzem to napisz nam co
      Ci doradził. Czy można bez obaw pić takie ziółka, czy one nie zaszkodzą.

Pozdrawiam i czekam na jakieś wiadomości.
      • szycha80 Re: Do szycha80 12.03.07, 08:09
        ok, ale to dopiero w czwartek napiszę smile
        • szycha80 Re: Do szycha80 15.03.07, 09:45
          no i piszę w czwartek, ale wcale nie o ziołach, bo o te nawet nie spytałam
          słysząc, ze mam mieśniaka, którego trzeba usunąć, a dopiero potem mysleć o
          staraniach. Tak wiec i tak nie będę ich teraz piła. Mam tylko nadzieję, ze jak
          mi go wytną, to będzie już dobrze.
          • 87lnbv Re: Do szycha80 15.03.07, 10:16
            trzymam kciuki, nie martw sie, musi byc dobrze, wiosenka piekna za okienkiem,
            głowa do góry, my kobitki to sie mamy, pozdrawiam Iwona
            • szycha80 Re: Do szycha80 15.03.07, 13:09
              dzięki bardzo. wczoraj miałam takiego doła, że hej, ale dziś juz odrobinę
              lepiej. jeszcze raz dzięki smile
    • alex74 kupiłam wszystko 12.03.07, 15:22
      Kupiłam wszystkie ziółka. Udało mi się w jednym zielarskim.Dziś wieczorem
      zaparzę sobie pierwszy kubek. Mam nadzieję ,że nie będzie to takie wstrętne w
      smaku.Trzymajcie kciuki za udaną próbę.Pozdrawiam .alex74
    • alex74 DO OLUTEK_M 18.03.07, 17:58
      Olutek powiedz mi proszę czy jak piłaś te ziółka to 2 dni po skończeniu @
      bolały Cię jajniki? Mnie dziś tak bolą ,że muszę leżeć.Rwą mnie tak jakoś i
      ogólnie słabo się czuję.Mąż mi gada ,że mam iść do lekarza , a ja nie chcę. Już
      sama nie wiem czy to przez te ziółka czy to coś innego .Może jeśli to od ziół to
      powinnam już ich nie pić? Jak myślisz kochana? Pozdrawiam serdecznie.alex
      • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 18:39
        Alex, znalazłam swoje stare posty, z przed poprzednich starań. I tak opisuje
        okres poziółkowy.

"Coraz bardziej bolą mnie jajniki. Jak na okres, albo jakby ktoś mi wypychał je
        od środka. Może to owulacja? Ale nigdy nie miałam takich bóli. Czyżby ziółka
        działały?? "

Chciałam iść do lekarza z tymi bólami, bo nawet w czasie kochania bolały mnie
        jajniki. Ale tak jakoś zwlekałam. Potem okazało się, że zafasolkowałam. Więc mam
        nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo. Który to twój dzień cyklu?
        Pozdrawiam!!!
        Ola
        • alex74 Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 18:56
          Olutek kochana jesteś ,że odpisujesz jak jesteś potrzebna smile U mnie to 8 dc i
          nie mieliśmy jeszcze okazji w tym cyklu się przytulać z mężem więc chyba żadne
          szanse ,żebym była teraz w ciąży -chyba,że z poprzedniego miesiąca. Chcieliśmy
          poczekać z przytulaniem do czasu ok owu żeby nie tracić plemniczków hihi .Te
          mojej jajniki to czasem mnie bolą ale w okolicy owu ale nigdy tak wcześnie.Mój
          mąż bardzo się dziś przestraszył jak mu powiedziałam o jajnikach ,że mnie bolą
          bo 3 lata temu miałam pęknięty lewy jajnik i ciążę poza maciczną i też mnie tak
          bolało .Mam nadzieję ,że teraz te bóle to cosik innego .Może właśnie to sprawa
          ziółek ?A mam takie same bole jak Ty miałaś.
          A tak trochę zejdę z tematu .Przeczytałam dziś że się przęziębiłaś-jak się czujesz?
          Pozdrawiam !! Ola (alex)
          • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 20:06
            Straszniesad Nienawidzę mieć kataru... Jeśli nie przejdzie mi do czwartku to
            odpuszczam ten cykl. Nie chcę płodzić potomna z zatkanym nosemtongue_out
            Macie już wybrane imiona dla dziecka?
            • alex74 Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 20:21
              hihi ja mam ale jeszcze nie wiem co na to mąż .... Dla dziewczynki Marika a dla
              chłopca Adam. Ale pewnie wszystko i tak się zmieni jak będzie nad czym myśleć.A
              jak u Was? Dziewczynka to już wiem że jest Emilia a następne dzieciątko?
              • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 21:23
                Dziewczynka Anielka, a chłopczyk... tu problem... może Sebastian... Tak jak u
                Ciebie, jeszcze muszę męża przekonać. Przy pierwszym dziecku chciałam Biankę,
                ale nie przeszłosad Ale w sumie imię Emilka idealnie pasuje do córcismile
                • alex74 Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 21:29
                  No to życzę Ci żebyś szybko miała problem jak nazwać kolejne dzieciątko wink
                  Poszukałam trochę na bocianie apropo ziółek i prawie wszystkie dziewczyny
                  pisały ,że w pierwszym miesiącu ich picia mogą wystąpić- a raczej występują bóle
                  jajników,osłabienie,senność,nudności i wiele innych ... , więc chyba te moje
                  jajniki to oznaka ,że dostały dopalacza hihi.
                  A córcię macie śliczną-widziałam jej zdjęcia.Aż Ci zazdroszczę.Buziaki. Ola.
                  • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 21:55
                    Niedługo sama będziesz się cieszyć takim słodkim Robalemsmile Na razie ciesz sie
                    przespanymi nocami. Mi tak sie marzy pobudka o 9... Jeszcze tylko kilka lat...
                    Od 2 miesięcy robi nam pobudki. Wcześniej przesypiała całe noce.

Pamiętam, że w czasie owu po tych ziółkach to ciekło ze mnie jak w czasie okresu
                    (tylko biały śluz). Obym nie musiała rezygnować z tego cyklusad
                    Lecę spać. Mąż na dobranoc zrobił mi piwo grzane z miodemsmile Rozgrzało mnie
                    strasznie. Oby pomogło!!!
                    Buziaczki!!!
                    • alex74 Re: DO OLUTEK_M 18.03.07, 22:02
                      To śpij dobrze.Ja jeszcze posiedzę trochę. Mąż w pracy na noc -nawet mi psa ze
                      sobą zabrał ,więc zostaje mi tylko net żeby z kimś pogadać.Dobrej nocki .Buziaki.
                      • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 19.03.07, 11:50
                        Korzystając z okazji, że córcia śpi poszperałam trochę na stronkachsmile
                        www.ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=3898
                        Bardzo fajna strona. Można sie dużo dowiedzieć o ziółkach. Oleńko, może ziółka
                        przyspieszyły Ci owu, dlatego masz bóle jajników? Masz może testy owulacyjne?
                        Ja chyba niestety odpadam w tym cyklusad(( Katar mam taki, że ledwo nogami
                        ciągam. Już nie moge doczekać sie wieczora, marze aby położyć sie spać.
                        • alex74 Re: DO OLUTEK_M 19.03.07, 12:12
                          Dziękuję Oluś za stronkę-poczytam jak będę miała chwilkę. Mam zamówiony z
                          allegro taki identyfikator dni płodnych ale jeszcze nie doszedł. W sumie był
                          drogi bo 99 zł ale jest do użycia ''na wieki'' i wyjdzie taniej niż jakbym miała
                          kupować testy owu co miesiąc.Może dziś przyjdzie. Życzę Ci zdrówka i przesyłam
                          buziaki i pozdrowionka.Ola.
                          • suckerlove Re: do alex74 19.03.07, 13:13
                            hej, a możesz coś więcej powiedzieć na temat takiego identyfikatora? nigdy o tym
                            nie słyszałam. rzuć linka, będę wdzięczna. pozdrawiam
                            • alex74 do suckerlove 19.03.07, 20:05
                              Proszę bardzo smile
                              allegro.pl/item174583616_testy_owulacyjne_indykator_dni_plodnych_donna.html
                              Pozdrawiam alex
                              • alex74 Re: do suckerlove 19.03.07, 20:10

Nie wiem co mam Ci napisać na ten temat bo dziś dostałam go do domu i jestem w
                                trakcie sprawdzania . Wszystko masz napisane w ulotce dołączonej do tego
                                identyfikatora. Może tylko tyle ,że jest bardzo malutki i naprawdę
                                dyskretny-jest wielkości szminki i można go używać kilka razy dziennie przez
                                cały cykl.Jak jest się ok owulacji to pokazuję się taki kwiat paproci-to próbka
                                śliny i sól w niej zawarta. Jak coś to pytaj wink pozdr.alex
                                • olutek_m Re: do suckerlove 19.03.07, 21:59
                                  Jak już pokorzystasz to daj znać czy działasmile Tak czy tak nie zamierzam
                                  korzystać z kalendarzyka po drugiej ciąży, ale będę mogła przekazać wiadomość
                                  starającym się koleżankomsmile
                                  Po dzisiejszym dniu padam. Łeee... Kiedy mi przejdzie ten głupi katar...
                                  Miłego wieczorka!!!
                                  • alex74 DO OLUTEK_M 19.03.07, 22:06
                                    Działa ,ale dziś mi jeszcze niczego nie pokazało.Trzeba próbować dalej . Przykro
                                    mi ,że tak się źle czujesz. Kładź się do wyrka i się wygrzej. Tobie też miłego
                                    wieczorka życzę.Pozdrowionka.
                                    • olutek_m Do Alex74:) 20.03.07, 16:43
                                      Olu, nadal bolą Cię jajniki? Ja tam ziółka? Da się przyzwyczaić?
                                      Ja się dziś czuję dużooo lepiejsmile Jutro idę na cytologię, jak będzie dobrze to
                                      chyba jednak wykorzystamy ten cyklsmile Dziś mój 13dc. Ostatnio owu miałam w 17dc.
                                      Buziaczki!!!
                                      • alex74 Re: Do Alex74:) 20.03.07, 20:34
                                        Cześć Oluś .Dziękuję,już mnie nie bolą jajniki ,a ziółka pycha wink Jeszcze nie
                                        miałam owulki bo wczoraj sprawdzałam i dziś rano też ale teścik pokazał ,że się
                                        już zbliża smile Dobrze,że już się lepiej czujesz i korzystaj z cyklu jak bedą
                                        wyniki ok. Miałam dziś zapracowany dzionek-malujemy mieszkanko .Troche innych
                                        zajęć niż -sama wiesz. Buziaki wielkie i pozdrowionka .
                                        • olutek_m Re: Do Alex74:) 21.03.07, 17:26
                                          Oleńkosmile Zrobiłam rano cyto, mam już wyniki. Startujemy!!! Hehe... Ale się
                                          cieszę!!! Normalnie buziak mi sie śmieje od ucha do uchasmile
                                          • alex74 DO OLUTEK_M 21.03.07, 22:02
                                            No to super Oluś !!Bardzo się cieszę ,że masz super wyniki cyto. Mąż dziś
                                            pomalował nam mieszkanko hihi zostały jeszcze drzwi i to wszystko.Od razu jest
                                            ładniej . Życzę powodzonka w działaniu .Idę dalej sprzątać po malowaniu . Aha
                                            mi dziś test jeszcze nie pokazał owulki sad Poczekamy-zobaczymy .Buziaki i
                                            pozdrowionka .
                                            • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 22.03.07, 09:48
                                              Na jaki kolor malujecie mieszkanko? My przed narodzinami Mili tez mieliśmy
                                              malowanie, po również. Musieliśmy przemeblować trochę pokoje (mami aż dwasmile
                                              Jak zrobi się ciepło to chcemy jeszcze przemalować Mili pokoik i stworzyć jej
                                              pokoik dziecięcy z miejscem dla drugiego smyka.
                                              • alex74 Re: DO OLUTEK_M 22.03.07, 15:34
                                                Przed pokój to z ''Jedynki ''(taka firma od farb -są w necie .)- kolor ''
                                                zachwycająca czerwień '' a pokój to taki wrzos. łazienka to zmieszane te dwa
                                                kolory. Buziaki
    • alex74 DO OLUTEK_M 24.03.07, 06:40
      Cześć Oluś co u Ciebie-jak staranka? U nas w toku winkChociaż test jeszcze nie
      pokazał mi dwóch kreseczek -hmmm dziwne. Myślałam ,że malowanie mamy już
      skończone , ale niestety nie. Zdążyłam pomalować 2 pary drzwi olejna farbą i
      razem mężem się zatruliśmy i było koniec malowania na przedwczoraj. A wczoraj
      chcieliśmy jeszcze rozjaśnić pokój na kolor ''jabłuszka;;- do fioletu i
      spierniczyliśmy 3 ściany -no ale cóż już mi się nie chce nic z tym robić . Dziś
      muszę dokończyć drzwi-jeszcze 2 ,bo dziś jestem sama w domu-mąż w pracy na 24 g
      więc spokojnie sobie to pomaluje. Ale się rozgadałam hihi napisz co u Ciebie
      .Buziaki.Ola.
      • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 24.03.07, 10:28
        Oleńko, my też już wystartowaliśmysmile Owu, chyba jeszcze nie miałam. Przez
        przeziębienie mi sie opóźniła.
        Powinnam dziś siedzieć na uczelni. Nawet byłam 2 godziny. Mąż po mnie
        przyjechał, bo Milka dała mu w kość. Cały czas ryczała. Nie wiem co sie z nią
        dzieje. Cały czas chce na ręce (nigdy nie była przyzwyczajona do rak) ciągle
        wymaga 100% uwagi. Nie wiem czy to taki etap, czy ząbki jej dokuczają (nie ma
        jeszcze ani jednego). W nocy wybudza się co godzina i pół godziny usypia- kota
        można dostać...
        Pisze, żebyś wiedziała na co sie porywasztongue_out Pierwsze 7 miesięcy to bajka... Jak
        zaczęła być mobilna to skończyło się forum w czasie jej czuwaniasmile Chyba, że
        ogląda teletubisie, lub wyjątkowo czymś się zainteresuje. Właśnie gra na pianinkusmile
        Zaraz chyba lecę znów na uczelnie... Ale mi się nie chce...
        Powodzenia w malowaniusmile Ja nadal kombinuję jak urządzić pokój Milaśki.
        • 87lnbv Re: DO OLUTEK_M 24.03.07, 10:48
          to mogą byc ząbki, mój Jaś cudownie spał do 8msc zycia, później każdy ząbek to
          gorączka i wymioty, na cycu dociagnęłam do 13 msc zycia, nie dałam rady dalej,
          zrobił sobie smoczka, budził się na ciumkanie co godzinkę, po odstawieniu od
          piersi przestał sie budzic, oczywiście nie od razu, pewnie piersia juz nie
          karmisz, ale jeśli Mila jest przyzwyczajona do mleczka w nocy, to nie tylko
          ząbki ją budzą, budzi sie tez pewnie na to posmoktanie... ale odtawienie
          dzieciątka od nocnego ciumkania to tygodniowy nocny koszmarek...pozdrawiam Iwona
          • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 24.03.07, 12:11
            Milke odstawiłam w 9 miesiącu, bo tak jak piszesz myślałam, że zrobiła sobie
            smoczek z piersi. Teraz trochę żałuje, bo tęskni mi się za tym małym ssakiem.
            Ostatnio gorzej je. Nie chce mleka ani kaszek. W nocy nie je odkąd skończyła 1,5
            miesiąca. Nie wiem co z nią zrobić i jak jej pomóc. Najgorsze, że wybudza sie i
            probuje się bawić. Wstaje, krzyczy. Jak weźmiemy ją do łóżka to łazi po nas.
            Jestem strasznie spragniona snu... Mam nadzieje, że przed drugim Maleństwem
            jeszcze zdążę sie wyspać.
            • 87lnbv Re: DO OLUTEK_M 24.03.07, 14:05
              troche tu skakałam po tych forach, poczytaj sobie "alergie", objawy robaczków,
              przepraszam to może byc zupełnie nie to, ale nie zaszkodzi uważam, dziecko
              które budzi sie w nocy, albo zgrzyta zębami, brak apetytu, może miec różne
              takie... chyba że to ewidentnie ząbki, sorki, ale jak się naczytałam
              na "alergie" to osłupiałam i teraz jestem przewrazliwiona, zresztą i tak uważam
              ze dzieci w szczegolności te przedszkolne trzeba badac, pozdrawiam
              • aanetkaw74 Re: DO OLUTEK_M 24.03.07, 14:32
                hihihi ja tu sobie zaglądam z nadzieją że doweim się czy lepiej co dwa dni czy
                nie a wy tu o robaczkach....
                • 87lnbv Re: DO OLUTEK_M 24.03.07, 18:02
                  nie nie to nie tak, ten watek fakt ciut sie pomieszał, niby lepiej co dwa dni,
                  ale jak szalec to szalec, mozna i codziennie jak macie dobra armię i dacie
                  rade, hi hi
              • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 26.03.07, 10:12
                Napewno sobie poczytam. Nie wiem co może być przyczyną braku apetyty, zwłaszcza,
                że wcześniej była żarta. Mimo tego, że jest bardzo drobna to potrafiła
                opędzlować 200ml gęstej kaszki, lub 250ml sztywnej papy-zupy. Teraz ledwie 150
                zjada.
                Muszę sie przejść do lekarza.

Olu, co u Ciebie słychać?
                • 87lnbv Re: DO OLUTEK_M 26.03.07, 12:21
                  warto prosić pediatrę o skierowanie na badanie na pasożyty, że podejrzewasz
                  itd, badanie w dobrym labie, najlepiej przy poradni parazytologicznej, w
                  alerie, wrzuc wątek że szukasz to dziewczyny pomogą, pozdrawiam
                • alex74 Re: DO OLUTEK_M 26.03.07, 19:55
                  Cześć Oleńko .U mnie wszystko ok .Skończyliśmy malować i sprzątać.Owu jeszcze mi
                  nie pokazał test-trochę się denerwuję , ale tobie też się przesunęła o 10 dni
                  więc może i u mnie ? Starania w toku wink Cały czas piję ziółka. Mam nadzieje ,że
                  z Milą wszystko jest dobrze teraz. A jak u Ciebie staranka? Pozdrowienia .
                  • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 26.03.07, 20:40
                    Oluś, my już czekamy na okres. Tzn nie czekamy, ale mam wrażenie, że nic z
                    tego... Jakoś jestem negatywnie nastawionasad Łeee... Szkoda, że to jeszcze ponad
                    dwa tygodniesad
                    • alex74 Re: DO OLUTEK_M 26.03.07, 22:33
                      Oluś to przykre co piszesz.Nie możesz się nastawiać na ''nie''.Zawsze jest
                      nadzieja jak nie ma okresu . Ja w tym miesiącu jestem przeciwnie nastawiona niż
                      Ty. tzn mam inne odczucia do tego cyklu.Może coś mi się pomieszało po ziółkach
                      ale ciągle jestem jakaś taka słaba i kręci mi się w głowie. Nie będę pisać ,że
                      wierze że sie udało bo nie chciałabym zapeszać ale nie wiem co się ze mną
                      dzieje.Nawet zgagę miałam ostatnio przez cały dzień co u mnie jest bardzo
                      dziwne bo ja w życiu zgagi nie miałam !Trudno mi jest to opisać słowami.Po
                      prostu tak jak zawsze wiedziałam że będzie lipa to teraz już nie jestem tego
                      taka pewna,więc może... Tak jak Ci wcześniej napisałam -owu jeszcze mi nie
                      pokazało chociaż już normalnie powinnam ją mieć.A Wy działajcie jak jest
                      jeszcze czas .Życzę powodzenia i ślę buziaki .Ola
                      • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 27.03.07, 08:44
                        Może testy nie pokazały Ci owu. Czytałam gdzieś, że komuś nie wyszła owu na
                        testach i się zaciążył. Pamiętasz jak miałaś bóle jajników? Może to była owu?
                        Trzymam mocno kciuki!!! Moim takim pierwszym sygnałem było tak jakby cofanie sie
                        wszystkiego z żołądka (można to podciągnąć pod mega zgagę).
                        Mam dziś dziwne bóle jajników. Wydawało mi sie, że owu już miałam. Tak czy tak
                        zamierzam wykorzystać dziś męża. Tak dla pewnoścismile
                        Moje dziecię siedzi przy balkonie i ogląda świat. Jest taka śmieszna. Raczkowała
                        rano po mieszkaniu i krzyczała "kokoko kokoko". Hehe... Mała kurka. Robi już
                        ładnie papa i krzyczy na całe gardło "taaataa".
                        • alex74 Re: DO OLUTEK_M 27.03.07, 10:46
                          No to fajnie musiałam wyglądać ta mała kurka jak napisałaś. Pamiętam jak mój
                          chrześniak był taki malutki robił tak samo .Dziś ma już ponad 2 latka a dalej
                          jest taki fajniusi . Oluś może masz rację ,że te moje bóle jjników to była owu
                          ale zastanawiam się dlaczego by mi tego nie pokazało. Mam teraz ten
                          identufikator dni płodnych a nie zwykłe testy i już myślę ,że coś źle robie że
                          nic mi nie pokazuje. Może nie powinnam robić testu rano ? Co? Ja nawet nie wiem
                          czy powinno się robić test owu rano czy po południu . A z resztą co będzie to
                          będzie. Korzystaj z mężusia ile da rade smile Wiesz mój mąż wczoraj powiedział
                          takie zdanie- może jesteś w ciąży ,że się tak źle czujesz... Bardzo byśmy się
                          ucieszyli ale nic jeszcze nie robie i narazie nie chcę wiedzieć.Test zrobię jak
                          mi się spóźni @.Pozdrowionka.
                          • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 27.03.07, 11:05
                            A kiedy planujesz @? Jejku jak mnie bolą jajniki... Normalnie jakby ktoś mi je
                            przepychał kijem od szczotki. Nie wiem co sie dzieje... Strasznie nie bolisad((
                            Jak w pierwszym dniu @. W ciąży miałam taki ból po terminie @. A ja mam jeszcze
                            z 13 dni.
                            Lecę z Małą Mi na spacerek.
                            • alex74 Re: DO OLUTEK_M 27.03.07, 13:38
                              Ja do @ mam jeszcze 4-5 dni .Powinnam dostać ok 31 marca.Zobaczymy.Przykro mi
                              ,że tak Cię boli,ale wiesz sama ,że przestanie wkońcu .
                              • alex74 Re: DO OLUTEK_M 27.03.07, 22:48
                                Oluś jakie miałaś te całkowicie pierwsze oznaki ciąży?Tak dokładnie?
                                • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 28.03.07, 09:46
                                  Hehe... Zajrzałam do kalendarzyka.
                                  Strasznie mi sie odbijało. Jak leżałam to jedzonko mi wracało do gardła (czasem
                                  miałam zgagę). Bolały mnie piersi, powiększyły sie i żyłki zrobiły się bardziej
                                  widoczne.
                                  Oleńko, napisz czy masz jakieś objawysmile Trzymam kciukismile)))
                                  • alex74 Re: DO OLUTEK_M 28.03.07, 21:54
                                    Hej Oluśka . Czy ja wiem czy mam jakieś objawy? hmm Czasem się słabo
                                    czuję,potrafi mi się zakręcić w głowie,zakłuje brzuch,cycki mnie bolą od paru
                                    dni no i mega zgaga jednodniowa.To raczej wszystko narazie .
                                    • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 28.03.07, 22:04
                                      To super!!! Objawy takie typowo ciążowesmile Jejku, trzymam mocno kciukasysmile
                                      Jakby co to szybko daj znać. Już tylko 3 dni i będziesz wiedzieć co i jaksmile
                                      Mierzysz sobie temperaturę? Ja nie, bo w nocy wstaje prawie co godzina. Do tego
                                      mąż mi rano przynosi do łóżka bachorka który po mnie skacze.
                                      Dziś tez mnie boli brzuch, ale dużo mniej. Doszły do wszystkiego bóle placów.
                                      Czuję się jak nawiedzona staruchatongue_out
                                      • alex74 Re: DO OLUTEK_M 29.03.07, 15:13
                                        Oluś nie mierze temperatury bo nie pracuję po za domem więc wstaję jak mi się
                                        podoba smileKiedyś mierzyłam ale to dawno temu i już by mi się nawet nie chciało.
                                        Te moje wcześniejsze odczucia chyba się skończyły bo im bliżej @ to myślę że
                                        jednak się nie udało-znów. Cieszylibyśmy się bardzo gdyby jednak się udało ,ale
                                        to chyba nie realne.Wogóle mam dziś skopany humorek więc to może dlatego.Dzięki
                                        za kciukaski .Pozdro.Ola
                                        • 87lnbv Re: DO OLUTEK_M 29.03.07, 21:38
                                          Olutek testuje 10.04 dopisz mnie prosze, mango wykresl bo zaciazyla
                                        • olutek_m Re: DO OLUTEK_M 30.03.07, 09:52
                                          Oleńko to już prawie twój termin testowaniasmile Jak sie nastawisz? Mam nadzieję,
                                          że zadziałały ziółkasmile
                                          Ja się zaczynam nakręcać... Cały czas czuję brzuszek. Nawet jak kicham. Mam bóle
                                          krzyża. Hehe... niby za wcześnie na takie objawy, ale co tamsmile Jeszcze "tylko"
                                          11 dniuncertain
                                          • alex74 Re: DO OLUTEK_M 30.03.07, 10:27
                                            Oluś strasznie sie denerwuję na jutro i chyba nie będę testować.Zobaczymy co
                                            przyniesie los. Nie chcę kolejnego rozczarowania . Od jutra u nas w rodzinie
                                            sypią się urodziny więc nie będę zbytnio myśleć o tym czy się udało czy nie.
                                            Mam jakieś dziwne wrażenie , że jednak się nie udało ale póki nie ma @ wszystko
                                            jest możliwe. Tobie życzę wielkiego powodzenia i oby te znaki Twojego organizmu
                                            mówiły że się udało. Ja już sama nie wiem co ze mną . Napewno Ci napiszę jutro
                                            czy ta menda @ przyszła czy też o mnie zapomniała.Buziaki i miłego dzionka.
    • poleczka2 Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 30.03.07, 00:36
      My nie kochamy się ani codziennie ani co drugi dzień. Po prostu kochamy się
      kiedy chcemy choć wiem kiedy mam owulację i jakoś tam zawsze wypada że mąż
      pracuje na rano i jest po południu w domu więc możemy, nie mierzę temperatury
      ani nie używam testów owulacyjnych, znam swoje ciało bardzo dobrze w tym
      zakresie. Jak się zdarzy to się zdarzy, dopiero w zeszłym miesiący poroniłam
      więc mogę nie zajść w tym cyklu.
      • 87lnbv Olutek 30.03.07, 07:59
        wróc wróc niestety dziś tempka ciut niżej, więc nie wpisuj mnie jeszcze jednak,
        a tak chciałam
    • alex74 Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 31.03.07, 11:41
      Dziś ten dzień i narazie brak @ ...
      • olutek_m Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 31.03.07, 11:57
        To bomba!!! A zawsze masz regularnie co do dnia? Kiedy robisz test? Ja wyjeżdżam
        na weekend, będę na forum dopiero jutro wieczorem lub w poniedziałek rano.
        Jejku, oby magiczne ziółka zadziałały!!!
        Dziś mój 24 dc i ciągle czuje brzuszek. Może tak jest zawsze a ja niepotrzebnie
        sie "wczuwam". Niech ktoś mnie kopnie... Albo co najmniej odbierze mi nadzieję,
        zawsze to milej pozytywnie się zaskoczyć.
        • alex74 do olutek 01.04.07, 18:24
          Dziś dalej nie ma @...
          • olutek_m Re: do olutek 01.04.07, 20:44
            Oleńko, jutro robisz test?? Ale się cieszę!!! Buziaczki!!!
            • alex74 Re: do olutek 01.04.07, 22:23
              Nie wiem kochana czy zrobie .Jeśli już to po jutrze bo wtedy tez maz bedzie w
              domu.Dalej czuję się nie dobrze.Nawet teraz jest mi jakoś słabo.Trzymaj kciuki
              .Napisze jak bede cosik wiecej wiedziec.buziaczki.
              • olutek_m Re: do olutek 03.04.07, 07:18
                Olu, czekam cały czas na wieścismile Mam nadzieję, że będziesz miała niespodziankę
                na Świętasmile
                • alex74 Re: do olutek 03.04.07, 14:30
                  Kochana jeszcze nic nie wiem .
                  • olutek_m Re: do olutek 03.04.07, 15:04
                    Kiedy w końcu zrobisz test?? Ja tu czekam i usycham z niewiedzytongue_out Gdybym mogła
                    to już jutro bym zrobiła testsmile Strasznie sie denerwuje. Cały czas czuje
                    podbrzusze i mam nadzieję, że to Tosmile Jeszcze 7 dnismile
                    • alex74 Re: do olutek 05.04.07, 09:31
                      Oluś zdecydowałam - a raczej zostałam namówiona na test jutro rano .Nie chciałam
                      go robiś bo nie chciałam kolejnych rozczarowań.yślę ze @ spóżnia się po ziłkach
                      bo nawet nie miałam owu w tym cyklu -nic mi testy nie pozkazały wiec chyba w
                      ciazy nie jestem ale...Trzymaj kciuki rano jutro .Buziaki
                      • olutek_m Re: do olutek 05.04.07, 09:52
                        Trzymam mocno. Liczę, że to jednak nie wina ziółeksmile Od jakiegoś czasu mam
                        objawy ciążowe. Jakoś ciężko mi by było uwierzyć, że to nie To. Mam nadziej, że
                        razem przeniesiemy sie na grudniówkismile
                        • alex74 Re: do olutek 05.04.07, 12:46
                          Chciałabym strasznie mocno zrobić mężusiowi prezent nie tylko na Święta ale na
                          urodzinki-ma 8 kwietnia . No nie tylko na jego urodzinki , bo moje też hihi ja
                          mam 9 kwietnia i to byłby najlepszy prezent na świecie. Ale strasznie się boję
                          że to jednak nie to .. Mam takie dziwne wrażenie. Nawet już żadnych objawów nie
                          mam .Wszystko się pokończyło...
                          • olutek_m Re: do olutek 05.04.07, 13:34
                            Ja tez mam chwilowe przerwy w bólach brzucha. Dziś też cały dzień mam lekkie
                            mdłości. Zobaczysz, będzie dobrze!!! Rano czekam na twój wyniksmile
                            • alex74 Re: do olutek 06.04.07, 07:44
                              Oluś no i zrobiłam test.I tak jak myślałam a raczej miałam przeczucie , że w
                              ciąży nie jestem .buuuuuu.
                              • olutek_m Re: do olutek 06.04.07, 08:37
                                Jejku... aż trudno uwierzyć. W razie czego razem zaczniemy następny cykl.
                                Szkoda, że testy nie wykazały owu. Może miałaś jakoś późno i jeszcze za wcześnie
                                na testowanie? In nie ma @, tym jest szansa!!!
                                • alex74 Re: do olutek 06.04.07, 08:44
                                  Wiem że póki nie ma @ to jest szansa ,ale ja już jakoś podświadomie wiedziałam
                                  ,że ten cykl to idzie na straty. Jakby co to zaczynam nowy cykl chociaż im
                                  więcej niepowodzeń tym mniej mam siły na ponowne czekanie na to wszystko . Mam
                                  nadzieje, że Ty przejdziesz do grudniówek i nie będziesz zaczynać nowego cyklu
                                  .Życzę Ci z całego serducha.Wielkie buziaki dla Ciebie ,że jesteś ze mną i
                                  trzymasz mnie na duchu .Teraz ja czekam na wieści od Ciebie .

P.S cały czas nie pokazuje mi owu ,aż dziwne.
                                  • olutek_m Re: do olutek 06.04.07, 11:03
                                    Rozmawiałam kiedyś z koleżanką. Powiedziała, że jej test nie wykazywał ciąży do
                                    końca 2 miesiąca. Zaniepokojona poszła do lekarza i dopiero lekarz potwierdził
                                    jej ciążę. Wszystko jest jeszcze możliwesmile
                                    Ja cały czas mam bóle podbrzusza, mdłości, odbijanie i zgagę. Nie wiem co jest
                                    grane. Mam nadzieję, że po Świętach się wyjaśni. Strasznego mam stresa... Emilka
                                    jest teraz w fazie, mama-mama. Z rąk mi nie schodzi. Kręgosłup mnie strasznie
                                    bolisad Ale ze mnie maruda:p
                                    • alex74 Re: do olutek 08.04.07, 21:36
                                      Cześć Oluś.Co u Ciebie? Jak Święta? Ja dopiero co wróciłam ze świętowania. U
                                      mnie nadal nie wykazało owu i nadal nie przyszła @. Test tylko jeden zrobiłam i
                                      dalej nie chcę robić kolejnego.Jeszcze zaczekam . A jak Twoje objawy ? Są nadal?
                                      Podczytuję trochę wątek ''kto testuje...'' i wiem ,że jesteś silna i
                                      wstrzymujesz się z testowaniem.To dobrze.Lepiej mieć pewność i testować w dobrym
                                      terminie. Mnie bolą tylko cycki (przy dotknięciu) cały czas i dziś zakuł mnie
                                      prawy jajnik . Nic innego u mnie się nie dzieje. Pisz co u Ciebie.Buziaki .
                                      • olutek_m Re: do olutek 08.04.07, 21:49
                                        Chyba się jutro złamie i jak będzie wystarczająco wysoka tempka to testuję. Już
                                        nie dam rady tak dłużej. Boli mnie brzuch do wczoraj jak na @. Tzn nie cały czas
                                        tylko kłuje mnie co chwila. Dół brzucha mi "spuchł". Tak jakbym była w ciąży. I
                                        tych "objawów" to mogłabym wymienić i wymieniać. Siedzę na forum, czytam,
                                        wyszukuje i się nakręcam. Niepokoje się, bo mam bardzo nisko szyjkę i jakąś
                                        rozpulchnioną. Może się jeszcze podniesie.
                                        Podziwiam Cie że jesteś spokojna. Ziółka musiały nieźle poprzestawiać Ci cykl.
                                        Szkoda, że tempki nie mierzysz, byś wiedziała co i jak.
                                        Chyba dziś wcześniej kładę. Wczoraj poszłam spać o 21:30. Strasznie byłam senna.
                                        A dziś to chyba dla zabicia czasu. Miłego wieczorkasmile))
                                        • alex74 Re: do olutek 08.04.07, 21:55
                                          Co Ty Oluś , wcale nie jestem spokojna-oczywiście chciałabym wiedzieć co i jak u
                                          mnie jest ale nie chcę kolejnych rozczarowań , więc wole jeszcze zaczekać.No no
                                          no może Ci się jednak udało zafasolkować .Życzę Ci tego .Buziaki i dobrej nocki
                                          jak już idziesz spać.
                                          • olutek_m Re: do olutek 09.04.07, 07:17
                                            Napisałam na priv.
                                            • alex74 Re: do olutek 09.04.07, 19:08
                                              Nie ma jak zajeb..... prezent na urodziny i Święta- przylazła @ .Ale jestem
                                              wściekła !!!
                                              • rillia Re: do olutek 10.04.07, 10:22
                                                Oleńko, spóźnione życzenia urodzinowesmile Mam nadzieję, że następne będziesz
                                                spędzać z Maluszkiem na rękachsmile Trzymam za Ciebie kciuki w natępnym cyklu.
                                                Myśl pozytywnie a napewno sie udasmile))
                                                • alex74 Re: do rillia 10.04.07, 19:12
                                                  Dziękuję kochana za życzenia.Mam nadzieję ,że się nie mylisz co do
                                                  następnych.Buziaczki.
                                                  • alex74 Re: do rillia 12.04.07, 11:18
                                                    Co tam u Ciebie?
                                                  • rillia Re: do rillia 12.04.07, 12:43
                                                    Nic ciekawego. Mam urwanie głowy z małym urwipołciem. Nawet do kibla musze ją
                                                    zabierać, bo rozniosła by mi całe mieszkanie. Obudziła się dziś o 6 i nie chce
                                                    spać. A ja bym chętnie sie przespała...
                                                    Brzuszek mnie pobolewa, ale to głównie od noszenia małego klocuchasmile
                                                    Mam nadzieję, że niedługo do mnie dołączysz i będziemy rozmawiać o zaparciach,
                                                    rozstępach i innych bardzo "przyjemnych" rzeczach:p
                                                  • alex74 Re: do rillia 17.04.07, 18:52
                                                    Napisałam na priva na adres rillia.
                                                  • wiosenka1 Re: do rillia 17.04.07, 21:20
                                                    wstyd Rillia wstyd ze do Alex nie piszesz
                                                  • rillia Re: do rillia 17.04.07, 21:35
                                                    Fakt! Bije sie w pierś i nadrabiam zaległoścismile
                                                    Jutro na 18 do gina!!! Trzymajcie kciuki Dziewuszki!!!
                                                    Tak w ogóle to zaglądam tu codziennie, bo sie ździebko uzależniłam od tego forum.
                                                    Cały czas Wam kibicuje!!!
                                                  • alex74 trzymam WIELKIE kciuki 17.04.07, 21:49
                                                    i wiesz ,że będzie ok ! Daj znaka jak wrócisz.
                                                  • rillia Re: trzymam WIELKIE kciuki 18.04.07, 20:03
                                                    Tu napisałam. Muszę jakoś ochłonąć bo zaraz padnę!!!
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46598&w=60916017&a=60916017
                                                  • alex74 Re: trzymam WIELKIE kciuki 18.04.07, 20:16
                                                    No to faktycznie SZOK ale za to jaki !!! Gratuluję i mam nadzieję ,że będzie
                                                    ok.Buziaki.Jutro się zgadamy na dłużej bo nie mogę pisać.
                                                  • wiosenka1 Re: trzymam WIELKIE kciuki 18.04.07, 20:32
                                                    Rillia cudownie, zazdraszczam, blixniaki to moje marzenie jeszcze z pierwszej
                                                    ciąży, ale był jeden gagatek, właśnie juz śpi, pozdrawiam cieplutko
                                                  • alex74 dasz radę! 19.04.07, 14:18
                                                    Hejka.Teraz mogę Ci spokojnie pogratulować , a więc GRATULUJE. Wczoraj nie
                                                    miałam czasu pisać więc jestem dziś.Wiem ,że musieliście przeżyć szok na wieść o
                                                    bliźniakach ale wszystko będzie dobrze i jeśli faktycznie będą bliźniaki to
                                                    napewno dasz sobie radę nawet z małą Milą u boku, a po za tym zanim urodzisz to
                                                    Mila będzie miała prawie 2,5 roku więc będzie potrafiła sama się sobą zająć- w
                                                    sensie zabawy. Napewno też będziesz miała kogoś do pomocy a jak nie to ja
                                                    przyjadę Ci pomóc wink .Daj znać jak będziesz coś więcej wiedzieć i trzymaj się
                                                    cieputko.Buziaki
                                                  • rillia Re: dasz radę! 19.04.07, 17:46
                                                    Oleńko, Kochana jesteśsmile) Już trochę sie uspokoiłam. Umówiłam sie na wizytę 30
                                                    kwietnia i wtedy się dowiemy na 100% czy to bliźniaki czy ciąża pojedyncza.
                                                    Jeśli będzie jeden zarodek to będzie znaczyło że drugi się wchłonąsad
                                                    Jak urodzą się Maluchy to Mila będzie miała rok i 7 miesięcy... Jak na razie
                                                    jest na etapie mama mama. Cały czas na ręce. 5 minut nie zajmie się sobą. Jestem
                                                    tym przerażona. Moi rodzice pracują, teściowie daleko. Sama będę musiała sobie
                                                    radzić, lub wynająć jakąś pomoc domową. Już się nad tym zastanawiałam.
                                                    Aby do 30!!!
                                                  • alex74 co tam u Was? 29.04.07, 15:19
                                                    Hej riilia co u Ciebie? Jak zdrówko? Nie odzywasz się już długo nununu...nie
                                                    ładnie wink Wiesz ja mam nowinę.Mój m sam zaproponował badania nasienia i jutro
                                                    idziemy do lekarza.Aż się zdziwiłam bo nigdy nie chciał.Tzn chciał ale jak
                                                    odrazu nie poszliśmy to już później mu się odechciało.A tak jutro idziemy i
                                                    jestem happy bo ja to już pikuś bo sama pójdę na badania. Zobaczymy jakie
                                                    będzie miał wyniki tych badań.Trochę mam obawy jakoś tak.Mam jakieś dziwne
                                                    przeczucia,że nie wyjdą najlepiej i m wpadnie w depreche a nie chciałabym tego
                                                    .Boję się ale to trzeba zrobić ,żebyśmy wiedzieli na czym stoimy.Tak bardzo źle
                                                    to być nie może bo przecież w ciąży byłam 2 razy ale wiesz jakoś tak dziwnie
                                                    się boję ,że coś będzie nie tak .No nic ściskam WAS mocno .Pozdrowionka i
                                                    buziaki .Ola.
                                                  • rillia Re: co tam u Was? 29.04.07, 18:43
                                                    Oj, jakoś mam kiepski nastrój. Wszystko nie tak. byłam w piątek na usg i nie
                                                    powiedziałam babce, że mogą być dwa zarodki. Sierota do kwadratu. Babka
                                                    zobaczyła jedno bijące serduszko i tak naprawdę to nie jestem pewna czy jest
                                                    jeden czy dwa. Już nie liczę na dwa, bo przecież bez żadnych podpowiedzi powinna
                                                    zauważyć.
                                                    Czuję się w miarę dobrze. Brzuch mnie ciągnie i kręgosłup wysiada. To już
                                                    zasługo wszędobylskiej córci. Biegam za nią jak opętana. Może przez tych pare
                                                    dni wolnych chociaż trochę wypocznę.
                                                    Zmieniamy w czerwcu mieszkanie. Tzn swoje opuszczamy z końcem maja,
                                                    przeprowadzamy się do rodziców, a klucze do nowego otrzymujemy na koniec
                                                    czerwca. Z dwa miesiące generalnego remontu do gołych ścian z wymianą instalacji
                                                    i może w sierpniu będziemy na swoim. Jejku już nie moge się doczekać.
                                                    Trzymam mocno kciuki za badania. Muszą być dobresmile)) Koniecznie napisz jak
                                                    wynikismile))
                                                    Buziaczki!!!
    • 87lnbv Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 09.04.07, 09:29
      a jak tescik
    • alex74 Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 30.04.07, 07:30
      no i moj m dziś stchorzyl.pojechalismy co prawda na miejsce badan ale on po
      prostu uciekl .Moze jeszcze go namowie dzis na badanie bo do mozna przyjsc bez
      zapisu.a jak przyjdziemy ddo g.10 to wyniki sa tego samego dnia.zrobilam mu
      awanture ze jest jak dziecko i szuka tylko wymowek eby sie nie badac.
      • wiosenka1 Re: jak skuteczniej codziennie czy co drugi dzień 30.04.07, 10:27
        Alex dowiedz sie, ja kiedys slyszalam ze nasienie trzeba szybko dostaczyc,
        owiniete w czyms cieplym, albo zbiorniczek wsadzic pod pache i leciec, moze
        lepiej wybrac toalete jakas w labie, m sobie idzie, jakby co to nie on, a Ty
        siup ze zbiorniczkiem do laba.
        • chochelka1 Czytam, czytam i nie moge sie połapać 30.04.07, 20:44
          Czy rillka to olutek??
          • alex74 do wiosenki i chochelki 30.04.07, 22:56
            Wiosenka jesli moj m ciagle bedzie tak spierniczal wink to chyba wybierzemu twoja
            opcje-dzieki za rade.
            Chochelka odpowiedz na twoje pytanie to -TAK Rilka to Olutek ale cichosza...
            Pozdrowionka dziewczynki i milej nocki.
            • chochelka1 Re: do wiosenki i chochelki 01.05.07, 00:17
              Czyli mam rozumiec ze Olinek zaszła w ciaze podczas pierwszego cyklu z ziołkami
              i to w ciąze mnoga?
              • rillia Re: do wiosenki i chochelki 01.05.07, 09:55
                Chochelko, miałam dwa pęcherzyki, ale prawdopodobnie jeden się wchłoną (upewnię
                się 16 maja na usg). Fakt to był mój pierwszy cykl starań, ale nie piłam ziółek.
                Powodzenia!!!
                • alex74 Rilka 05.05.07, 09:02
                  Hej spójrz proszę na mój nowy wątek- wyniki nasienia-prośba o wyjaśnienie i
                  zobacz sama co tam wyszło. Ja kompletnie nic z tego nie rozumiem.Może Ty mi coś
                  wyjaśnisz.alex
                  • rillia Re: Rilka 09.05.07, 10:37
                    Oleńko, dopiero teraz przeczytałamsmile Niestety kompletnie się na tym nie znam.
                    Mąż nigdy nie robił badania nasienia. Trzymam kciuki, aby szybko się udało!!!
                    • alex74 Re: Rilka 11.05.07, 08:19
                      No Rilka ja też dopiero odczytałam Twoją wiadomość wink Jesteśmy na zero hihi .
                      Biegałam ostatnio po lekarzach więc możesz sobe odczytać co mi powiedział w moim
                      nowym wątku-''zrobiłam badania i ...'' Ja tam u ciebie? Jak się czujesz? I co
                      wkońcu będziecie mieć -wiesz już coś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka