Dodaj do ulubionych

Pomóżcie mi to zinterpretować... pleeease

27.05.07, 10:35
Proszę pomóżcie mi, bo sama się gubię. Dziś jest 10dc: biorę bromergon, folik
i wiesiołek.Oto moje tempki:
5dc 36.4 plamienie po @
6dc 36.6 plamienie i raczej sucho piersi wrażliwe i jakieś kłucie
7dc 36.35 sucho tzn b. mało śluzu mlecznego i trochę jakby ciągnącego - nitka
3cm (z trudem bo mało śluzu)ból brzucha jak przed @
8dc 36.5 mało mlecznego śluzu, konsystencja j.w. ból brzucha j.w.; problemy
jelitowe - dostałam NIFUROXAZYD i wzięłam 4 tabl, ale przestałam -
nie chcę tracić cyklu
9dc 36.5 w dzień śluz j.w.;póżnym wieczorem prawie jak białko jajka
10dc 36.8 śluz gorszej jakości, mętny, ale w śodku jest go zdecydowanie więcej

Dodam, że ostatni cykl był pokręcony, bo brałam luteinę od 13dc przez 12 dni
(zamiast od 16 przez 7 dni). Odkąd biorę bromergon cykle są 28-30 dni, ostatni
był 24 dni. Moje pytanie jest następujące: czy z tych objawów - tempek i śluzu
wynika, że owulacja już była, lub jest obecnie? Co o tym myślicie? Bo ja to
już zaczynam powoli wpadać w depresję, że znowu przegapiłam ;-(((

Pozdrawiam,
Tess.
Obserwuj wątek
    • nuluska Re: Pomóżcie mi to zinterpretować... pleeease 27.05.07, 11:14
      Jeśli dziś jest 10 dc to musisz poczekać jeszcze 2 dni żeby zobaczyć czy tempka
      się utrzyma na wyższym poziomie. Ta dzisiejsza (?) na poziomie 36,8 mogła by
      sugerować że już po owu. Jedna wyższa o niczym nie musi świadczyć.
      • tessie124 Re: Pomóżcie mi to zinterpretować... pleeease 27.05.07, 11:29
        Dzięki, zapomniałam dodać, że robiłam testy owulacyjne. 6dc negat 7dc negat 8dc
        negat a wczoraj zapomniałam i jak na złość nie zrobiłam. Zawsze robię ok 17.00,
        więc teraz jeszcze za wcześnie.We wtorek 29.05 idę na usg - to samo 14, 16, 18dc
        - tylko jeżeli już była owulka to po co mam płacić?To będzie 430 zł... Tzn we
        wtorek i tak pójdę, zobaczymy co wyjdzie...

Pozdr
        Tess.
    • mentafolia Re: Pomóżcie mi to zinterpretować... pleeease 27.05.07, 19:49
      Powiem to samo co Nuluska : za wczesnie na stwierdzenie czy owu juz była.Musisz
      poczekać jescze przynajmniej dwa dni.
      A cykl moze być zaburzony przez problemy jelitowe.
      Cierpliwości.Chociaz owulacja w 9dc przy 30 dniowuch to chyba deko za wczesnie.
      Pozdrawiam
      • tessie124 Re: Pomóżcie mi to zinterpretować... pleeease 28.05.07, 22:29
        Dzięki dziewczyny za pomoc - wczoraj test owulacyjny był negat. Dzisiaj temp
        36.4 i nadal jest śluz... test negat. Jutro idę na usg, ale jestem dobrej myśli,
        dowiem się co jest grane... Jak kiedyś miałam monitoring to owul była ok 21dc.
        Poza tym zaobserwowałam jeszcze coś. Robiłam ostatnio testy owul i zastanawiają
        mnie wyniki... chodzi o to (to są sikane testy), że sprawdzają one poziom
        hormonu LH (chyba). Z początku była jedna kreska i to raczej słaba, ale była.
        Później też 1 kreska, w końcu druga zaczęła się pojawiać ale tak słaba, że
        bardziej niewidoczna niż widoczna i dzisiaj też była druga słabiutka, ale już
        lepiej widoczna. Mnie się zdaje, że im bliżej owul to ta druga kreska staje się
        wyraźniejsza. Chodzi mi o to, że razem z tempką, śluzem i testem można ocenić
        jak daleko jesteśmy od owul... No tak to oczywiste... ale intensywność drugiej
        kreski powinna odpowiedzieć na pytanie ile do owul - bez względu czy test jest +
        czy -. Ja wiem, że te testy mogą być zawodne, ale jeżeli dwa odczyty się pokryją
        np test i śluz to jest większe prawdop, że trafimy (bez robienia usg). śluz nie
        zawsze świadczy o owul - chodzi mi o to, że pęcherzyk może przestać rosnąć i nie
        pęknąć a śluz wysycha by pojawić się za parę dni. W takiej sytuacji śluz stanowi
        fałszywy alarm... Co o tym myślicie? Czy ja dobrze kombinuję?

Pozdr
        Tess.
        • wiosenka1 Re: Pomóżcie mi to zinterpretować... pleeease 28.05.07, 22:36
          tessie dobrze glowkujesz, hi hi ale kombinujesz jak kon pod gorke, to tak w
          fornmie zartu, wrzuce Cu taka ciekowostke
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=63220330 i jeszcze poszukam
          cos o testach owu
          • wiosenka1 prosze 28.05.07, 22:39
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=61607848&a=61625847&wv.x=2
            • tessie124 Re: prosze 29.05.07, 19:26
              Wiem, że kombinuję, ale chodziło mi o to, owulacja nie nastąpi tak z sufitu,
              organizm musi przygotować się. Czyli jeżeli dziś była tylko 1 kreska to nie ma
              szans by nagle jutro pojawiły się 2! To się dzieje stopniowo. Trzeba rozpoznać
              własny rytm, bo wydaje mi się, że musi tu być jakiś schemat. Np jeśli w 10dc
              jest 1 kreska a w 14dc 2 (druga jaśniejsza) to bardziej prawdopodobne jest, że
              owulacja (i dwie mocne kreski) nastąpi następnego dnia niż, że owulacja była
              poprzedniego!
              Jakie jest Wasze zdanie?

Druga sprawa... byłam dzisiaj na usg...trochę mnie to martwi. 'Trzon macicy w
              przodozgięciu, równy zarys, jednorodna echogeniczność, o wymiarach 61x32mm.
              Endometrium 7mm, równy zarys, z widocznym echem centralnym. Jajnik prawy o
              wymiarach 38x20mm - z licznymi pęcherzykami śr po ok 6-7mm oraz z pojedynczym
              pęcherzykiem 10x7,5mm
              Jjnik lewy o wymiarach 37x21mm z pęcherzykami śr 5-7mm.
              Poza tym oba jajniki bez widocznych patologii. Zatoka Douglasa wolna. Nie
              stwierdzam nieprawidłowych struktur w miednicy mniejszej.' Martwią mnie wymiary
              tych jajników i liczne pęcherzyki (czy to jest prawidłowe?). Poza tym to jest
              12dc i na owulację narazie się nie zanosi - wnioskuję. Na kolejne badanie mam
              przyjść w sobotę a nie w czwartek, bo będzie za wcześnie...

Proszę odezwijcie się, co myślicie o tym wyniku...

Pozdr
              Tess.
              • wiosenka1 Re: prosze 29.05.07, 21:31
                za bardzo to nie wiem, ale jest pecherzyk dominujacy 10x7,5 ktory pewnie bedzie
                rosl, na kolejnym monitoringu pytaj czy urosl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka