Dodaj do ulubionych

zaczynam z Wami

05.07.07, 20:55
Kochane Dobre Duchy tego forum!
Kilka dni temu po raz pierwszy weszłam do Was, żeby poczytać, odważyłam się
poprosić o radę, a dziś po przeczytaniu NPR idę do apteki po termometr i
zaczynam sie uczyc swego ciala. Od sierpnia a najpozniej od wrzesnia zaczynam
staranka. Co powinnam zrobic, zeby jak najlepiej sie przygotowac? Folik lykam
od poczatku maja, za tydz. ide do gina. Jakich badan na pewno mam sie
domagac? Co powinnam sprawdzic? Z gory wielkie dzieki za pomoc smile
pozdrowionka dla wszystkich smile
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: zaczynam z Wami 05.07.07, 21:10
      od gina mozna wydębic skierowanie na toksoplazmoże, cytomegalię, powiedziec ze
      ma się kontakt z kotami, może to poskutkuje, pewnie zrobi cytologie, może
      wymaz, warto

i cóż tempki duzo p[omoga, a nie zaszkodzą, termometr najlepiej elektroniczny i
      z dwoma miejscami po przecinku

Microlife MT1622

witam gorąco
      • sotie Re: zaczynam z Wami 05.07.07, 21:44
        witamy w klubie smile
        warto też wyleczyć ząbki smile
        i oprócz cyto i toxo, zbadać przeciwciala różyczki.
        • anatomia3 Re: zaczynam z Wami 06.07.07, 09:58
          chyba zwariowalam na tym punkcie. dzis ide do zebologa. oddaje jape na
          przeglad, latam odpryski i niedorobki i do dziela. tak bym chciala za rok miec
          juz malenstwo, a jednoczesnie boje sie, ze jak sie bardzo chce, to moze nie
          wyjsc. tak przynajmniej wynika z wielu Waszych wypowiedzi. boje sie tez o
          prace, tak jak wczesniej pisalam, ale poslucham Waszych rad i nie bede zwlekac.
          pozdrowionka ogromne smile
          • wiosenka1 Re: zaczynam z Wami 07.07.07, 14:38
            witam Cię jeszcze raz, teraz juz oficjalne, i tak, jak się chce zajść to się
            zachodzi, ale czasem jest tak, że bardzo sie chce a i tak sie nie zachodzi,
            zyczę Tobie tego pierwszego do dzieła

a termometr myjesz ciepłą woda z mydłem lub wycierasz spirytusem salicylowym,
            ale żadne tam trzymanie 24h, az tacy sterylni nie bądźmy

mi ten MT1622 trafl sie wadliwy, przeuszcza wode przez okienko
            • anatomia3 Re: zaczynam z Wami 09.07.07, 14:45
              czesc wiosenko!
              dzieki za slowa otuchy smile
              termometr kupiony, umyty i zlany, ale bez wymaczania, zeby sie nie rozpuscilwink
              no i dzis o 6 rano zaczelam szkolenie. co prawda w 10 dc, ale moje cykle sa
              zazwyczaj 29-30-dniowe, wiec i tak na pewno czegos sie dowiem. w czwartek ide
              do gina po skierowania na badania, w piatek na wszelki wypadek takze do
              internisty, a niech tam. place skladki a bialych kitli w ogole nie widuje, wiec
              moze to bedzie okazja do generalnego przegladu zawieszenia wink pozdrawiam
              goraca i trzymam mocno kciuki za nasze staranka smile
              • anatomia3 Re: zaczynam z Wami 09.07.07, 15:18
                wiosenko. jeszcze jedno - co to jest beta?
                • wiosenka1 Re: zaczynam z Wami 09.07.07, 20:24
                  ja też ciągnę skierowań ile się da, ale juz nie chcą dawać, więc robie odpłatnie
                  beta hcg to badanie z krwi wykrywajace wczesną ciążę (7dni po owu)
                  www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=796pozdrowka
                  • anatomia3 Re: zaczynam z Wami 10.07.07, 08:51
                    dzieki. jak zwykle niezawodna smile ja tez na wszelki wypadek zrobilam
                    rozeznanie, ile kosztuje prywatny gin w niezlej, jak mi sie wydaje, lecznicy,
                    do ktorej jestem zapisana. po przeczytaniu wielu Waszych rad i wskazowek,
                    zapytalam tez o cene monitoringu. oby nie byl potrzebny, ale wole sie zawczasu
                    przygotowac finansowo.
      • anatomia3 Re: zaczynam z Wami 06.07.07, 09:55
        czesc wiosenko smile znam Cie juz z wielu postow i milo mi bardzo Cie poznac
        prawie osobiscie smile termometr (ten ktory wskazalas) juz kupilam. zastanawiam
        sie tylko, w czym go wymoczyc, bo moje emu doczytalo sie, ze na 24 godz. trzeba
        go wrzucic do jakiegos alkoholu.

mam 2 koty w domu, wiec skiero na tokso na pewno wezme.
        bardzo dziekuje za porady smile
        • loko1977 Re: zaczynam z Wami 10.07.07, 16:01
          Zrób badanie na toksoplazmozę.Ja ją mam.wyszło to jak byłam już w ciąży.Brałam
          antybiotyk przez całą ciążę.Córcia zdrowa robiliśmy jej wszystkie badania. Ja
          to świństwo mam nadaj.
          • istota Re: zaczynam z Wami 10.07.07, 16:59
            nie moge sie powstrzymac zeby Wam nie opowiedziec mojej historii o badaniach na
            toksoplazmoze

mieszkam w Anglii, tu zebu isc do gina trzeba miec skierowanie od lekarza
            pierwszego kontaktu, ale jeszcze nigdy nie udalo mi sie dostac
            jak mielismy zaczac starania to poszlam do przychodni zrobic sobie badania na
            toskoplazmoze, bo wszystkie kolezanki mnie zmuszaly
            okazalo sie ze musze isc do doktora po skierowanie
            poszlam, mowie mu o co chodzi, na co on do mnie a jestes w ciazy?
            po tym jak mu wytlumaczylam ze zaczynamy starania, wiec mu powtorzylam jeszcze
            raz, ze toksoplazmoza, ze to przed ciaza trzeba itd.
            popatrzyl na mnie dziwnie, postukal w swoj komputer, poczytal i mowi do
            mnie 'ja ci tu wydrukuje o toksoplazmozie' wiec mowie, ze dziekuje bardzo, ale
            ja sobie juz poczytalam w necie i chcialam skierowanie
            po moich naleganiach powiedzial 'ale ile osob tak na prawde na to choruje'
            nie dal mi skierowania i kazal przyjsc jak bede w ciazy
            • poppy76 Re: zaczynam z Wami 10.07.07, 17:09
              taaa, w uk rozne kwiatki wchodzasad
              wcale nie jestem maniaczka badan, lykania antybiotykow, usg i innych takich bez
              potrzeby, ale oni czasem przesadzaja z brakiem prewencji, przeciez zawsze mozna
              zaczac leczyc, albo byc moze bedzie za pozno na leczenie i NHS zaoszczedzi pare
              funtow (jeszcze mnie nosi, jak znajomy z cukrzyca stracil wzrok, Brytyjczk nota
              bene, bo stwierdzili, ze na bazie evidence based medicine, to sie rzadko zdarza)
              I dlatego pewne badania trzeba w Polsce odplatnie zrobic.
              • istota Re: zaczynam z Wami 10.07.07, 17:11
                to sie wydaje najlepsze wyjscie i ja tak czesto robie, ale zanim pojde do gina
                w polsce w tym roku to przetestuje jeszcze raz mojego doktora smile
                • poppy76 Re: zaczynam z Wami 10.07.07, 17:17
                  Przetestuj!
                  Po dwoch latach bezowocnych staran i roznych okresowych problemow w koncu
                  zgodzila sie mnie moja wyslac do kliniki niepl a nie do gina, jak chcialam.
                  Zanim pojde na pierwsza wizyte to potrwa pare miesiecy, ale lepsze to niz nic.
                  Nie moge sie u polskiego gina leczyc na odlelosc bez monitoringu itd, tylko w
                  doraznych problemach sie do niego udajesmile
                  • anatomia3 Re: zaczynam z Wami 11.07.07, 11:22
                    no nie zazdroszcze Wam tej zagranicznej sluzby zdrowia. jak widac Polakowi
                    lepiej jednak leczyc sie na miejscu.
          • anatomia3 Re: zaczynam z Wami 11.07.07, 11:20
            witaj loko. jestesmy z tego samego rocznika, tylko ze ja niestety nie mam
            jeszcze dziecka i coraz bardziej mi z tym zle sad(( badanie to robilam w tamtym
            roku, wtedy bylo ok, ale moj maz nie mial pracy i nie moglismy sie starac.
            jutro ide do gina i na pewno o nie poprosze. dzieki za wskazowke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka