Dodaj do ulubionych

dupfaston raz jeszcze! pomóżcie

06.07.07, 19:05
witam! mam do was pytanie. czy branie dupfastonu moze zafałszować wynik testu
ciążowego? bo właśnie zrobiłam i wyszła bardzo blada, ledwie widoczna druga
krecha. jestem w 22 dc, od 16 dc biorę dupfaston.około13 dc miałam owu. tak mi
się wydaję.
Obserwuj wątek
    • suckerlove Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 06.07.07, 19:28
      a moze powinnam powtórzyć test?
    • dronka3 Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 06.07.07, 20:53
      sama jestem w podobnej sytuacji. 13 dni po inseminacji zrobiłam test, niestety
      była tylko jedna wyraźna krecha. nadal jednak biorę duphaston, w niedzielę
      zrobię test, a w poniedziałek krew...
      • suckerlove Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 06.07.07, 21:02
        ja myślę że dupek nie ma wpływu na test, ale chcę być na 100% pewna, bo ta słaba
        krecha to jednak coś.
        • emkz Nie ma! n/t 06.07.07, 21:10
    • adetka Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 06.07.07, 22:02
      1. stosowanie progesteronu nie ma wplywu na wynik testu ciazowego
      2. kolor/odciem kreski testowej nie ma znaczenia, jesli sie pojawila to po
      nastepnej dobie/dwoch bedzie ciemniejsza,
      3. gratuluje smile
      • mjulka Re: niekoniecznie blada to ciąża 06.07.07, 22:31
        jestem żywym przykładem bladej kreski na teście ciążowym i braku ciąży
        potwierdzonej w kolejnym dniu po wykonaniu testu badaniem krwisad

Oby u Ciebie test okazał się wiarygodny, trzymam kciuki
        • agulka1001 Re: niekoniecznie blada to ciąża 06.07.07, 23:10
          swietne okreslenie-dupek-sama do siebie sie smialam hehehe
          moim zdaniem,jak mowią dziewczyny,dupek nie ma tutaj znaczenia,takze to chyba
          TO!trzymam kciuki!!!!!
          • wiosenka1 Re: niekoniecznie blada to ciąża 07.07.07, 14:46
            dupek to hasło naszej Megisy
    • suckerlove druga też blada ale.... 08.07.07, 12:51
      ...jest. zrobiłam wczoraj rano drugi test innej firmy i wyszła tez blada ale
      już jednak trochę ciemniejsza. jutro idę zrobić bete i zobaczymy. trzymajcie
      kciuki. aha, jaka powinna wyjśc beta jesli to może być początek 2 tyg. jeśli
      liczę od owu?
      • wiosenka1 Re: druga też blada ale.... 08.07.07, 13:10
        beta większa od 5, pewnie bedzie wyzsza, ja kiedys tez taka blada mialam poi
        jakims czasie i bylam w ciazy, trzymam kciuki
        • suckerlove wiosenko!!! 08.07.07, 13:19
          wiosenko, powiedz mi jeszcze czy mam brać dupfaston cały czas, bo we wtorek
          miałam wziążć ostatni raz. gin przepisała mi od 16 dc przez 10 dni. i jak to z
          nim jest, skoro doszło do zapłodnienia to d. ma mi pomóc w zagnieżdżeniu się
          jajeczka prawda? i jest mniejsze ryzyko ? i mam szansę?
          • suckerlove Re: wiosenko!!! 08.07.07, 13:39
            i jeszcze czy to normalne że mnie boli troche pdbrzusze, czasem czuję jajniki,
            czy to nie za wcześnie na takie objawy typu bolące piersi, zawroty głowy i
            zmiana cery, ja tak mam.
            • wiosenka1 Re: wiosenko!!! 08.07.07, 14:18
              na żadne objawy nigdy nie za wcześnie, bolące podbrzusze to objaw rozciagającej
              sie macicy, a piersi bola bo prg idzie w górę
              • wiosenka1 Re: wiosenko!!! 08.07.07, 14:22
                duph bierze sie do konca pierwszego trymestru ciazy, i pomalutku sie odstawia,
                teraz go nie odstawiaj a jak jeszcze raz zrobisz test np za dwa dni i wyjdzie
                pozytyw, to zadzwon do gina, czy masz brać duph, nie wiem jakie on mial
                intencje przepisująć Ci go

z reguły jak raz się poronio to na wszelki się go bierze, chyba że będziesz
                badać prg w trakcie ciąży, to mozna sie pokusić na jego odstawienie, ja tam
                wolę brać, jak zajdę rzecz jasna
    • adaja1 Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 08.07.07, 18:01
      Witam!
      Na pytanie zasadnicznie nie odpowiem bo nie wiem niestety, ale podłączam się
      pod wątek bo mam do oddania ( szczęśliwie jestem w piatym miesiącusmileDuphaston,
      jedno zapakowane i kilka ponapoczynanych opakowań. Jeśli jest któraś z Was
      chętna to proszę o kontakt na priv - to prześlę.

A wracając do testów ciążowych - bardzo fajna historia- po inseminacji w
      wyznaczonym terminie test negatywny. W ramach odstresowania wycieczka do
      Tunezji. I napięcie rośnie bo @ nie ma. PO wielu perypetiach zakupiony test
      ciążowy w aptece, wykonany i za cholerę nie można go było odczytać bo
      instrukcja bez obrazkowa w języku arabskimsmile. Po powrocie wielka radość! a w
      planowym terminie śilczny chłopczyk! - autentyczna historia mojej przyjaciólki
      z przed niespełna 2 lat!

Życzę wszystkim powodzenia. Za mnie też trzymajcie kciuki. Bo ciaża po
      staraniach i nie najłatwiejsza, tak samo jak pierwsza. uff.
      Ciężkie czasy dla rozmnażaniasmile

• wiosenka1 Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 08.07.07, 21:36
        Adaja trzymam wirtualne kciuki, wszystko bedzie dobrze.
    • suckerlove nie wytrzymałam... 09.07.07, 08:44
      ... i zrobiłam p[o raz trzeci test. i znowu druga krecha i znowu blada. dzisiaj
      ide na bete więc po południu powinnam mieć wyniki. ale niecierpliwa jestem. a
      boję się strasznie bo za dwa dni mam termin @. wzięłam wolne w pracy i przez to
      koleżanka na urlop nie pojechała, więc jak nic z tego nie wyjdzie to będę miała
      wyrzuty sumienia, trzymajcie kciuki.
      • florrina Re: nie wytrzymałam... 09.07.07, 09:02
        Trzymam za Ciebie kciuki!
        Ja mam podobną sytuację, też biorę duphaston od 16dc przez 10 dni, ale 10 dni
        mija mi dopiero w czwartek sad Też nie mogę wytrzymać, ale boję się iść za
        wcześnie na betę.
        ... spytaj się przy okazji, kiedy najwcześniej można ją zrobić smile
        Pozdrawiam serdecznie, powodzenia i wracaj z dobrymi wieściam!
        • suckerlove Re: nie wytrzymałam... 09.07.07, 09:28
          jestem naprawdę ciemna w tych sprawach ale wydaję mi sie że na betę nigdy nie
          jest za wcześnie, ja ide bo potrzebuję jak najwcześniej zwolnienia( mam ciężką
          pracę) i jesli sie wszystko potwierdzi to nie będę się bała ze przez pracę coś
          może nie wyjśc. napisz prosze ile bierzesz dupf. bo ja biorę 1x i nie wiem czy
          teraz to nie jest za mało, przecież teraz nie biorę go tylko profilaktycznie.
          • florrina Re: nie wytrzymałam... 09.07.07, 09:40
            biorę 1 tabletkę dziennie przez 10 dni i jeśli się uda smile to od 11 dnia mam
            brać po dwie i przyjść na badanie
            ... to mój pierwszy cykl z duphastonem

to czekanie jest okropne! smile Też chętnie poszłabym na betę, ale boję się, że
            za wcześnie.
            tym bardziej nie mogę się doczekać, że bolą mnie piersi, jajniki i cały czas
            mnie mdli (z jednej strony tłumaczę sobie, że do dupek działa, z drugiej myślę,
            że czemu by nie mieć nadziei, że to upragniona fasolka) Też nie poszłam dzisiaj
            do pracy, bo źle się czuję i kręci mi się w głowie. Jak to nie ciąża, to chyba
            i tak muszę się przebadać)
    • adaja1 Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 09.07.07, 10:16
      Dawaj znać szybciutko!!!
      Jaka ilośc duphastonu - myślę że to zależy od sytuacji igino powinien CI
      doradzić - ja brałam 40mg na dobę i było to paskudne, dobrze się czułam przy
      dwóch,ale wtedy powracały krwawienia:9(.
      Dawaj znać szybciutko i daj adres to z ochotą wyślę CI dupka, bo jak go widzę
      to "rzygam" a myślę że jest "szczęśliwy" bo w sumie najgorsze już chyba poza
      nami.

Pozdrawiam, trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!!!!!
      • wiosenka1 Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 09.07.07, 20:38
        ja mysle ze juz w ciazy powinno sie brac duph co 12 godzin, gdyz jego moc spada
        po 12, znaczy prg spada po 12 godz, a takie spadki nie sa bezpieczne dla ciazy
        • loko1977 Re: dupfaston raz jeszcze! pomóżcie 10.07.07, 16:05
          Znam duphaston, brałam na podtrzymanie ciąży do ok. 22tyg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka