poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 08:48 Nie chce mi sie wyslac, cos gazeta nawala Wiec mala poprawka. nie moglam sie zalogowac mam nadzieje, ze teraz wszystko zadziala! Dzien dobrySlonce za oknem, wiec Martucha, jak tam nstroj dzisiaj? Nie wpadaj w dola po Tessi, no przeciez zakopalysmy go!! A dobry masaz, o matko, fajnie masz) Zeby tak ten moj byl do masowania skory, nawet jak go namowie, to efekty mizerne Sotie, jak koncert? No, spowiadaj sie, pls! Ensata, Twoj facet sie boi, pewnie dlatego mowi, ze nie chce. Mentafolia, ja i pantera? No chyba, ze czarna swinka zostane, bom ostatnio obzarta jak ta swinka wlasnie Na razie chce, aby lutealna byla przyzwoita, co najmniej 12 dni! A pozniej bede sie zastanawiac. Tylko, ze ja mam gwaltowne spadki w dol, wiec wszystkiego mozna sie spodziewac. Wczoraj caly dzien latalam do kibla, sprawdzic, czy to @, bo mi sie wydawalo, a i brzuch bolal. Rany, no sama objawy mam, jeden po drugim Ale wczesniej mi sie w lutealnej zdarzaly, szczegolnie to bieganie do toalety w nocy Czekam na cykl totalnie bezobjawowy, podobno takie najlepsze i brzemienne w skutki NIe wiecie, co u Noemi? Pewnie by sie odezwala, to juz tydzien od wyjazdu! Odpowiedz Link
martucha90 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 08:54 Dzień dobry wszystkim Nastrój u mnie taki sobie, ale się trzymam U Ciebie Poppy nie ma @, choć mogłaby już być? To chyba dobrze? Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 09:15 Martusiu, to dopiero 8dpo Ostatnia lutalna trwala 7dni, poprzednia 14. dlatego tak panikuje Trzymaj sie kochana, nie wiem, co doradzic na poprawe nastroju, mi nic nie pomaga i samo przechodzi. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 09:21 Martucha,obejrzyj wykres Poppy. Poppy,bóle podbrzusza to dobry objaw Niech no jeszcze dojdzie powiększenie i stwardnienie w klacie,a będziemy w domu ) A Sotie to pewnie jeszcze z koncertu nie wróciła ) Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 09:32 Jak to, Sotie nie wrocila)) Myslisz, ze sie szlaja jeszcze po knajpkach? Sotie, na relacje czekam, no!!! Mentafolia, owo powiekszenie i stwardnienie zanotowano jeszcze przed owu, dlatego mnie tak to smieszyDDD Kochane, nie wkrecicie mnie, nawet jednego testa w domu nie mam! Pewnie sama sie wkrece, jak dociagne do 14dpo! To juz za tydzien A pamietasz swoje objawy ciazowe? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 09:46 Witam Was moje kochane. Poppy no tempka piekna ale co my Cie tu bedziemy wkrecac - sama zobaczysz za tydzień i lepiej sie zaopatrz w tego testa bo napewno Ci sie wkrótce przyda. Martucha glowa do góry i nie wpadaj w żaden dół. A u mnie wczoraj był ciężki dzień skutki odczuwalne jeszcze dziś i napewno dadzą w kość jeszcze przez kilka dni. Dziecko w przedszkolu więc mama ma wolne Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 09:48 500 przekroczona kto zakłada następny?? Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 10:24 Z opoznienieniem sporym, ale Tess, strasznie zazdroszcze Ci tego urlopu w Portugalii, oj wiele bym dala, zeby pojechac znowu. Ale dawac to ja sobie moge, niestety nie mam juz urlopu i az do swiat bede musiala harowac, moze dluzszy weekend uda mi sie wykroic, ale to wszystko. Mentafolia, nie zazdroszcze decyzji. Ja mam troche doswiadczen z mieszkaniem na odleglosc z moim M, najpierw przez 3 lata mieszkalismy w roznych miastach w Polsce i widywalismy sie tylko w weekendy (tak sie zawodowo zlozylo, to byl czas kiedy bezrobocie hulalo a my mielismy super platne prace tylko niestety w roznych miastach). Ciaza wszystko zmienila, ale potem dla odmiany mieszkalismy przez rok w roznych krajach, bo ja (z dzieckiem) testowalam UK, a on domykal rozne projekty w PL, przyjezdzal raz w miesiacu na tydzien, oj ciezko bylo samej za granica z maluszkiem, bez nikogo bliskiego. Przezylismy to, ze nie chcialabym nigdy wiecej tego powtarzac. Nawet nie wiem co dla Ciebie byloby lepsze. Bez sensu starzec sie bez M, ale zostawienie corki tez brzmi niewyobrazalnie... Ale nie wykluczam, ze ona jest juz wystarczajaco duza, a ja hiper opiekuncza ))) Chociaz wiem, co byloby najlepsze- przeprowadzka M do Was, ale rozumiem, ze to wykluczone? Poppy, czytam Cie wyjatkowo pilnie i nie ukrywam, ze zalamuje mnie to. Ale przyznam, ze mnie nie chcialoby mi sie starac np 2 lata i czekac czy sie uda, czy nie, wolalabym dosc szybko walnac z grubej rury i zrobic in vitro. Wiec moze pasuje do systemu, hehehehe Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 14:17 Poppy,o pierwszej ciąży wiedziałam juz kilka dni przed terminem @.Może i brzmi to niedorzecznie,ale naprawdę wiedziałam.W klacie zrobiło sie ogromnie i twardo.Cyc miałam jak z kamienia.Poza tym nic.Żadnych mdłości. Druga ciąża to ból podbrzusza i ciągłe sprawdzanie co w majtkach.Do głowy mi nie przyszło żem zaciążona.Nawet jak mnie odrzucało od kawy.Cyc był w normie i chyba to mnie zmylilo.Dopiero 4 dni po terminie @ cos mnie wreszcie oświeciło i zrobiłam testa.Były II. Claire,M niestety do mnie nie przyjedzie .Oprócz mnie kocha swoje miasto,poza tym zawodowo nieźle mu się wiedzie.Tutaj musiałby wszystko zaczynać od nowa,a kiedy się ma 40 to nie jest takie proste. Córka nie zostanie w domu dziecka,tylko z dziadkami i ojcem. No nie wiem,buuuuuuuu... Sotie,siedzisz jeszcze w tym amfiteatrze,czy co??? Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 14:35 > A pamietasz swoje objawy ciazowe? ból piersi od jajeczkowanie do terminu @, i nie mijał. Wstawanie na siku, 2x spanie non-stop. Odrzucało od kawy Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 16:23 Mentafolia, domyslam sie, ze nie zostawilabys cory na pastwe losu, ale wiadomo, ze zadna opieka nie zapewni matce takiego spokoju ducha jak osobista. Mozecie mi przywalic, ale wedlug mnie 17-latka wciaz bardzo potrzebuje bliskiego kontaktu z matka, moze nawet bardziej niz wczesniej, jakkolwiek sie wydaje samodzielna, dzielna, odpowiedzialna itd. Wedlug mnie pierwszy dobry moment na wyfruniecie z domu to wyjazd na studia, czyli 19 lat. Ale to oczywiscie bardzo subiektywna opinia. Moj przyjaciel wyfrunal z domu majac 16 lat. Rodzice wyprowadzali sie za granice, a on nie chcial i zostal w Polsce. Dal sobie rade, nawet bardzo dobrze, ale zatracil bliski kontakt z rodzicami, mimo ze 8 lat pozniej rodzice wrocili i od tego czasu mieszkaja w jednym miescie. Ale na takie sprawy nie ma reguly. Dla mnie ciaza byla mega zaskoczeniem. Czulam sie zle, ale ciazy absolutnie nie podejrzewalam, zwlaszcza ze to byly wakacje, a na wrzesien umowilam sie do Novum. Bylam pewna, ze w ogole nie mam owu. Bylo mi niedobrze, ciagle spalam, bylam oslabiona i chodzilam po lekarzach probujac odkryc co mi jest. Badali mnie, robili badania krwi, moczu, tylko nikomu nie wpadlo do glowy, zeby mi zlecic bete Internista, kardiolog, lekarz chorob zakaznych- rany az mi teraz wstyd, ze im glowe zawracalam zamiast nasikac na test! Na szczescie w koncu mnie oswiecilo Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 17:13 hej hej, jestem i wcale się po knajpach do tej pory nie szlajałam )) póki pamiętam: Mentafolia, dasz radę!!! )) a koncert był obłędny!!!! Normalnie się wyprowadzam na Wyspy Zielonego Przylądka! Cesaria jest niewiarygodna, a muza rewelacyjna. skromna bosa kobiecina, z wielką charyzmą i głosem, który porusza. muzyka wprawia biodra w ruch, a jednocześnie smutkiem chwyta za serce. po prostu piękne... i miała ośmiu chłopa w zespole, wszstko czarne i z takim feelingiem, że oczu oderwać nie było można www.zachod.pl/articles/view/cesaria-evora-w-zielonej-gorze a poza tym, dziś ciężki dzień miałam i ani chwili czasu żeby poforumować, sajgon w robocie, coś mi się widzi, że może mi się ten mój urlop przesunąć ;[ Poppy to jeszcze cały tydzień do testingu? aneczka, nowy wątek założymy jak nam tysiak stuknie chyba że któraś nie zdzierży i wcześniej popełni matko, jak gorąco... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 18:14 Sotie,już myślałam,że Cię ukradli. Fajnie napisałaś o Cesarii,aż sama bym poszła,tylko kiedy ona zawita do mojego miasta?.. O ile musisz przełożyć wakacje?I dzięki za pamięć Claire,dlaczego ktoś miałby Ci przywalić? To nie kółko wzajemnej adoracji i szczerość jest mile widziana.I dzięki za tę szczerość.Zgadzam się,że 17-latka bardzo potrzebuje matki...i w tym właśnie sęk...stąd moje dylematy. Niedługo laski wracają z wojaży,mam nadzieję,że któraś wróci z dobrą wiadomością Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 18:29 o, a już myślałam, że sama tu siedzę a kto miałby mnie ukraść? ))) kto by mnie chciał?! ;D nie wiem jeszcze czy trzeba będzie przełożyć czy nie, to zależy od mojej współpracy z jednym panem ha ha, a wnosząc po kilku ostatnich dniach, wolę się psychicznie nastawić na obsuwę. zaplanowany mam od środy, tak sobie myślę, że jezeli przesuniemy to najdalej od poniedziałku. o właśnie kiedy kto wraca? może cos tu zatętni życiem w końcu Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 18:42 sotie napisała: > a kto miałby mnie ukraść? ))) kto by mnie chciał?! ;D Oooo ,widzę,że ktoś tu w melancholię popada Jak to kto?Np.tych ośmiu z zespołu Ja już urlopu nie przekładam,trudno.Jutro może zdejmą M gips,z tydzień rehabilitacji i wio nad morze.Zresztą już chyba wolę siedzieć w domu niż w pracy. Jakos w ten weekend wraca Aregiec,Agiuta i Wiosenka. Rozmawiałam dzisiaj z kolezanką i opowiedziała mi,że niedawno bzykają sie z M,w sąsiednim pokoju śpi ich 5-letnia córka i nagle słychać walenie w ścianę i wrzask : ej!..wy tam!..ciszej bądźcie!!! Uśmiałam się z tego jak norka Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 18:50 hehe no nieźle a ile Twój M nosił ten gips? tak po tygodniu już da radę śmigać??? raz miałam nogę w gipsie i uczyłam się chodzić od nowa brrr... a gdzie nad morze uderzacie? wiecie już? z ośmiu zrezygnuję na rzecz jednego, najchętniej skrzypka ))) Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 19:08 M ma gips od ubiegłego wtorku.Wątpię czy da radę śmigać,bo juz ma lęki jak sobie poradzi.Powiedział,że zabierze ten zdjęty gips ze sobą i jesli będzie się źle czuł to założy go sobie z powrotem ha ha. On nie ma złamania,ma zwichnięty staw skokowy,pękniętą torebkę maziową i naderwany mięsień,a w takich przypadkach wskazana jest szybka rehabilitacja i obciążanie nogi. Chcemy jechać do Świnoujścia,bo jeszcze tam nie byliśmy,a jesli nie uda nam się niczego zarezerwować to w Słupsku mamy wolną chatę,bo kuzynka M wyemigrowała do UK i będziemy dojeżdżać do Ustki.Taki mamy chytry plan Malutka,ja wiem czy ona rozsądna?Czasami bardzo,a czasami w ogóle.Jak to nastolatka.Ale mnie chodzi o tęsknotę i moje samopoczucie wyrodnej matki ..i kto ją utuli jak będzie smutna? Kto opieprzy za picie kawy na czczo?.po prostu boję się,że ogarnie mnie taki nieludzki,pogłębiający się smutek. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 19:26 Mntafolia, musisz zadecydowac, czy chodzi o to, jak sie Ty bedziesz czula, czy jak sobie poradzi cora! wg mnie ten problem to odleglosc, jak pisalam Ci ja mieszkalam z dziadkiem odkad poszlam do 1LO, czyli od 15-roku zycia. Ale do rodzicow mialam tylko ok 1.5 godz pociagiem. Ze staruszkami mam dalej dobry kontakt Chociaz oni narzekaja, ze moze lepiej by bylo, gdybym zostala wtedy z nimi. Z drugiej strony teraz tez marudza, ze tak daleko jestem i chca abym wrocila w trybie natychmiastowym niemalze Z jednej strony szkoda, ze nie zabralas cory pod pache 8lat temu Wtedy dalaby sie zabrac ok, mozecie mnie przestac obstawiac. bylam dzis u lekarza, od 11 boli mnie brzuch cholernie, najpierw caly, potem dol, teraz po lewej. wyrostek odpada, bo juz go nie mam, pecherz tez, bo test negatywny, nie sa to takies gazy, bo brzuch mieki. zrobila mi na wszelki wypadej test ciazowy, bo wiadomo, ectopic pregnacy i takie tam. Test negatywny. dostalam tabletki rozluzniajace, jak nie przejdzie, to do szpitala na ostry dyzur (tutaj taki maja system, ja nie umieram;D, a do specjalisty sie czeka miesiacami!) Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 19:49 Poppy,zastanowiłam się Chodzi mi o samopoczucie córki,a przez to i moje A tak w ogóle dziewczyny, to nawet nie wiecie jak bardzo jestem Wam wdzięczna za rady i za to,że ze mną o tym gadacie.Tym bardziej,że ja monotematyczna ostatnio jestem.Moje kochane A nie wiesz Poppy,ze robienie testu ciążowego 8dpo jest bez sensu? Serio mówię.Beta hcg zaczyna rosnąć po implantacji,do której to dochodzi 4-8 dpo,a we krwi i w moczu można ją wykryć jakieś dwa dni po implantacji,ponieważ wcześniej zarodek nie ma kontaktu z krwią matki. Moja Ty panterko czarna.kici kici) Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 20:20 Wydaje mi sie, ze rozmawialyscie juz o tym wiele razy. Bo to chodzi tez o to, zeby ona nie czula, ze jakis tam facet jest dla Ciebie wazniejszy. tych spraw nie powinno sie nawet porownywac, bo to sa dwie rozne milosci, rownowazne Z ta roznica, ze dziecko kocha sie do konca zycia, a faceta: roznie Mysle, ze ona to doskonale rozroznia Wiesz, jesli jestes pewna swoich uczuc, to sie przeprowadzaj, kochana, nie ma na co czekac! W dzisiejszych czasach wszystko jest pod reka, komputery, komorki, latwiej byc w kontakcie Wiesz, kontakty na odleglosc czesto przechodza na wyzsza jakosc, cholera, nie wiem, jak to napisac I jeszcze jedno, obawiasz sie nastolatkowego buntu corki? A dziadkowie sa w stanie trzymac reke na pulsie? W mojej sytuacji, to ja sie bardziej opiekowalam dziadkiem, niz on mna, co tez wyszlo na dobre, patrzac dlugofalowo;D co ja Ci bede pisac, sama wiesz najlepiej, bez mojego 'madrzenia sie' Poza tym, Ty mi tu nie 'kiciuj' Powiedzialam lasce, ze 8dpo to za wczesnie, ale ona mi o tej pozamacicznej zaczela, no a jak zapytalam, czy te tabsy (buscopan) sa szkodliwe w ciazy, to najpierw powiedziala, ze przeciez nie jestem, jak sie upieralam,ze za wczesnie, to sprawdzila, ze teoretycznie nie ma przeciwskazan. Wzielam jedna, pomoglo troche, po 8godzinach bolu non stop tego sie nie da opisac. Moze nie zacznie bolec tak bardzo znowu, wiec nie wezme wiecej. Wyczytalam, ze ten lek jest przepisywany na zespol drazliwego jelita, ktory podobno mam, ale nigdy mnie tak brzuch nie bolal. ale zestresowana to dzis bylam, moze to to? ok, dosc marudzenia. Jak moglam napisac mieki zamiast miekki? Nie wiem Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 21:06 Ze mi się Mała zbuntuje raczej nie ma obawy.To już chyba przeszłość,a poza tym my mamy szczególną więź Przez 3 lata nie pracowałam,byłyśmy razem 24 godziny na dobę i to teraz procentuje.Dlatego namawiam wszystkie mamy,żeby były jak najdłuzej ze swoimi dziećmi,bo nie ma takich pieniędzy za które warto to oddać Dziadek to super gość,bardzo mądry facet,córka niesamowicie go szanuje.babcię zreszta też,chociaz mogłabym dużo niefajnych rzeczy tutaj napisać,ale po co... Buscopanem się nie martw,jeśli nie dajesz rady z bolem to bierz. Pierwsze 7-10 dni po zaplodnieniu to okres bezpieczny jesli chodzi o ryzyko skutków teratogennych.Blastocysta ma niesamowite możliwości wyrównywania uszkodzonych komórek.Jednak jesli straty są bardzo duże,dochodzi do zaniku blastocysty lub wczesnego poronienia. Ważniejszy i mniej bezpieczny jest następny okres t.zw embriogenezy,który trwa od 10 do chyba 56 dnia ciąży.Jest to czas najszybszego różnicowania się organów i największego narażenia na niebezpieczne związki m.in.leki.Właśnie w tym czasie dochodzi do powstawania mnogich wad rozwojowych,ponieważ okresy powstawania narządów dość znacznie się na siebie nakładają. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 21:19 ale Ty masz wiedze Mentafolia, niezmiennie mi imponujesz no rany, jak ja bym chciała być 3 lata w domu z dzieciaczkiem.. Poppy, proponuję najpierw zająć się tym cyklem (doprowadzić do pięknego finałU), a dopiero planowac następny )) mój em wyczytał, że tam gdzie jedziemy występują czarne wdowy,a zaraz potem, że jest ich jakas inwazja w tym roku.... głęboko się zastanawiam nad zmiana kierunku Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 21:33 mentafolia czy ty w końcu odpowiesz mi czy ty lekarz czy farmaceuta a moze inny taki jesteś co? ) Kurcze jak czytam twoje wypowiedzi to tak jak sotie powiedziała po pierwsze mi imponujesz a po drugie zastanawiam się nad twoim zawodem hehehehe sotie a gdzie wyruszasz? bo u mnie na kajakach to co najwyżej komary mogą być hahahahaha Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 21:44 Malutka,już kiedyś pisałam co ja jestem ) Na co stawiasz? Sotie,matko i córko,inwazja czarnych wdów??Brrr,umarłabym chyba ze strachu. Może lepiej wybierzcie się do krainy wesołych wdów )Tylko gdzie to jest ? DD Otworzyłam sobie winko.Wasze i moje nieustające dziewczynki! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 21:48 No to zdrówko!!! Wiesz co tak jak pisałam lekarz, farmaceuta pielęgniarka..... tylko oni pracują na zmiany a ty nie hmmmmm Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 21:54 hehe wesołe wdówki )) zdrówko ja wprawdzie obaliłam już piwo i nie mam więcej.. Mentafolia analizy jakoweś studiowała, może w tym kierunku cosik?.. my gdzieś w stronę Krymu podązymy, plan był nnad morze Azowskie, ale tam prócz czarnych wdów są śnięte ryby Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 22:02 Dobrze to obmyśliłaś Malutka Nie wiem Sotie skąd Ci analizy przyszly do głowy ,jestem po farmacji,ale w życiu w aptece nie byłam ha ha. i wcale nie mam duzej wiedzy,tylko kiedyś się tego wszystkiego uczyłam,coś tam jeszcze pamiętam i jest mi po prostu łatwiej niż Wam . Ale dziękuję za docenienie,cieszę się,że komuś te moje wypociny pomagają Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 22:04 o analizach pisałaś, że wystarczy analizy czegoś tam porównać u nas i na zachodzie, to w tę stronę kombinuję, bo ja tam nie wiem gdzie te analizy można znaleźć, a Ty wiesz ;P Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 22:07 ehh farmacja to teraz niezły fach nie "szkoda" ci ze nie pracujesz w aptece? pewnie robisz cos wiele bardziej ciekawszego i popłatnego może jakis przedstawiciel medyczny ahahahha aaaa wiesz co faktycznie jest ten Benetton u nas Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 22:20 Sotie,czasami czytam różne statystyki,bo jednak zostałam przy medycynie,no i lubię to. Nie szkoda mi ,że nie pracuję w aptece.Nuda do kwadratu ) Byłas w tym benettonie? Ja tylko przejeżdzałam obok.Miła obsluga? Bo jak są niesympatyczni to nie idę. A co do siedzenie w domu z dzieckiem to powiem Wam ,że naprawdę warto.Co tu ściemniać,niejeden był taki miesiąc,że na jedzenie brakowało,nie mowiąc o wakacjach czy np.ciuchach.Ale nawet przez moment nie żałowałam,że jestem z moją Malutką. Pamiętam jak kiedys w lodówce oprócz podarowanej przez kogoś puszki kawioru i jednej cebuli nie miałam absolutnie nic.Z głodu jak widzicie nie zdechłam,córka poszła do przedszkola,ja do pracy i jakos powoli wszystko się ułożyło. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 08:40 haj na deszczowe dziś no ale to co Ty w końcu Mentafolia porabiasz w tej medycynie??? Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 09:15 Hmm, mnie tez to ciekawi Mentafolia przyznasz sie? Sotie, dobrze, ze wrocilas w koncu z tego koncertu U mnie dalej nic, poza tym, ze temp znowu w gore odrobine. Najgorsze jest to, ze jak ten test mi wczoraj negatywny wyszedl, to nagle zaczelo mi zalezec Na razie nic nie boli, do szpitala sie nie wybieram, tylko do pracy. Dziwne to, bo skoro przeciwbolowe nie pomogly, a rozkurczowe tak. hmm... Tzn boli, ale normalnie, przedokresowo, wiec tym sie nie stresuje Aha, w nocy to kibla nie wstawalam. Fajnie 3 lata w domu posiedziec z dzieckiem u nas ze wzgledu na finanse to raczej mozliwe nie bedzie, ale dobrze by bylo skonczyc studia w tym czasie I tak sie wybieram. Dobra, juz sie nie wkrecam, co za durna baba wczoraj, no przeciez nie jestes w ciazy, a test 8dzien dpo. No nie myslalam, ze jestem, ale jak ktos tak prosto z mostu, i w dodatku za wczesnie! Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 09:42 Aha, sprawdzilam na ff, niektorym laskom test wyszedl pozytywnie w 8 dniu!!!! Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 09:53 Witam piatkowo, jak dobrze, ze weekend za pasem, przede ostatkiem sil. Czy zauwazylyscie dziwny blask z moich postow? ))) Tak jasnieje uwolniona od hormonow kobieta, hehehehe )) Ja siedzialam z moim Krolewiczem w domu 2 lata. Finansowo bylo bardzo dobrze, bo wczesniej na te okolicznosc odkladalam kase (zalety poznego macierzynstwa, hahaha), ale psychicznie pod koniec juz mialam dosc, szczerze przyznaje. Tak poltora roku bylo cudnie, bylam rasowa matka-kwoka szczesliwa z tego powodu, ale potem juz zatesknilam za praca, wysilkiem umyslowym i nawet za ludzmi (to dziwne, bo introwertyczka jestem). Wrocilam do pracy z wielka radoscia, choc idealem bylaby dla mnie praca na pol etatu. No coz, nie jestem tak idealna mama jak Mentafolia Ale spoko, dawno sie juz z tym pogodzilam Poppy, trzymam kciuki, w 8dpo MOZE wyjsc test, ale w 99% nie wychodzi, wiec czekaj, czekaj. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 14:48 Witajcie, Strasznie pusto si€ tutaj zrobilo... myslalam, ze nowy watek juz bedzie a tu dopiero niecale 600 postow... co tak slabo. Od mojej ostatniej bytnosci tutaj ledwie 77 postow? Wczoraj bylismy w Lagos, po drodze widzielismy 2 bocianie gniazda wlasciwie obok siebie i po 1 bocku w kazdym z nich... W innym miejscu puste bocianie gniazdo... Mam nadzieje, ze to nie pech... pozniej jeszcze widzialam stadko ptakow, ale nadal nie jestem pewna czy to byly bociany.... Oj pieknie tutaj jest i strasznie goraco.... ale na serio mysle o zmianie pracy i kraju takze... Smutno bedzie zostawic rodzicow, no ale ... jakos nie widze przyszlosci w PL... Przeczytalam Wasze posty... ojoj smutkiem powialo... Zakopcie wreszcie ten dol... bo w koncu do Chin traficie.... W poniedzialek Fatima, pewnie pojawie sie tutaj kolo wtorku.... mam nadzieje, ze sierpien bedzie dla nas jednak laskawy... Mentafolia musisz znalezc zloty srodek.... to trudne, bardzo trudne... ale chyba po prostu musisz oswoic sie z mysla, ze corka dorasta i wyfrunie z gniazda... Do tego musisz sie przygotowac... Moze naprawde poczekaj do jej 18-tki... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 18:56 haahah mentafolia dobre!!! No 5 latki teraz kumate hihihi Dziewczyny a ja znowu niedomagam, kurde ja to jaks inna jestem, znowu mnie zawiało czy co, połowa głowy mnie boli, ucho, oko, dziąsło wsio mnie boli Kurde licha taka jestem że wiaterek owieje i gotowe hehe a w sobote na kajaki jedziemy i musi mi przejść wszystko no!! Mentafoolia zazdroszczę morza buuuuuu tez chcę Mentafolia czy twoja córka jest rozsądna? Albo czy ty uważasz ją za rozsądną dziewczynę? Wiesz ja mając 17 lat byłam imprezowiczką ale bardzo rozsądną dziewczyną trochę różniłam się od rówieśników, nigdy nie kitowałam rodziców tylko zawsze byłam szczera, no czasem zciemniałam ze nie piłam piwka a piłam ale wiem że nie zawiodłą bym swojej matki na 1000% i nie wykorzystała bym jej nieobecności. jeśli uważasz ze młoda jest rozsądna to jedź kobieto!!!!! Układaj sobie życie bo potem bedzie za późno!! Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 20:32 Malutka, bylo czapke i szalik nosic Kuruj sie kochana, bo kajakow odpuscic nie mozna! Co do odpuszczania, to nastepny cykl w odstawke pojdzie, w przyszly piatek wyjezdzam na chyba 10 dni, potem przez dwa dni gosci mamy, to chyba sie z owu rozminiemy, bo M zostaje w domu. Nie wiem, czy powinnam liczyc na rozregulowanie, bo jak sie kolejny 60 dniowy trafi, to nie wyrzymam;DD Odpowiedz Link
gorgonia_m Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 15:10 No wiecie co, ale mi wstawił posta, gdzieś w środku w ogóle. No trudno... Tessi - pusto, bo gaduły w większości widac na wakacjach A boćków tam mało, bo są zajęte - nam będą dzieci przynosić Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 19:13 haj, dopiero wlazłam do domu, ale dzień... co tu znowu puchy??? idę robić obiadek, dziś uwaga uwaga: kanie smazone, pierwsze w tym roku )) a wieczór zapewne spędzimy przy rozpykiwaniu nowych telefonów, bośmy se zakupili padam na pysk. pewno jeszcze do Was zajrzę duża buźka Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 19:54 Niniejszym ogłaszam,że nareszcie mam urlop! Ogłoszenie nr 2: postanowiłam trochę ozłocić moje blondi i wyglądam jak jakaś cholerna Ania z Zielonego Wzgórza ( z całym szacunkiem i miłością do Ani). Wyglądam fatalnie,mój fryzjer na wakacjach...ratunku! Myślicie,że jak jutro kupię inny kolor to nadal będę miała włosy na głowie?Farbowała któraś tak dzień po dniu? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 20:15 nie ma to jak sobie humor poprawic fryzurą mentafolia ja farbowałam tak mojeje mamie i włosy jej nie wyszły tylko czy ty używałas rozjaśniacza czy farby?? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 20:22 Farby Malutka.O rozjaśniaczach mój fryzjer mówi,że to najgorsze co można zrobić włosom. No i co z mamą? Farbowała następnego dnia? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 20:53 farbowała i jest ok, a potem jeszcze pasemka jeje robiłam, tylko wiesz co ona ma krótkie włosy więc często je zcina i one nie zdążą się bardzo zniszczyc, natomiast ty masz takie dłuzsze o ile pamiętam więc pewnie zciachaja sie troche ale lepiej potem podciąć niz omijac lustra nie tak ze farbuj i tyle. Ja spadam kochane, jade teraz omówic szczególy pakowania z kumpelka przy piwku a jutro z rańca na kajaki, bede w niedziele wieczorkiem. Buzka Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 21:10 Dzięki Malutka.Jutro sobie kupię opalizujący blond i mam nadzieję,że wyjdzie ok. Chociaż powiem Wam,że wykańczam wczorajsze wino i po pierwszym kieliszku mogę na siebie patrzeć. Jak dojdę do dna butelki będę sobą zachwycona ha ha. Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 22:34 Witam Was dziecinki Wróciłam z króciutkich wojaży z córą pod pachą. Ale się gnojówa cieszyła!!! Aż się bidulka popłakała z tej radości A i mi, nie powiem łzy w gardle stanęły Pogoda nawaliła niestety. Ludzi tłumy dzikie, na plaży nie było gdzie palca wsadzić, nie mówiąc już o parawanie Widzę, że próznowałyście i mało gadania na wątku było Mentafolia, jak nie jesteś ryża a koniakowa to gitA może platynowy blond lepiej zniweluje? Poppy, tylko Ty nam tu zostałaś na polu walki z ewentualnym testowaniem. Ja się małpowo czuję, więc albo pęcherzyk po pregnylu nie pękł..., albo jak zwykle milion innych czynników się nie zgrało Od kolejnego cyklu wracam do clo. Będę z Tessi jechac na jednym wózku i z Ivinką chyba... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 23:00 Witaj marnotrawna córo Może byś wreszcie wykresy zaczęła porządnie prowadzić?) Jaki tam koniakowy...teraz będę się wstydziła wyjść z domu Poważnie myślisz,że ta platyna coś pomoże? A Sotie chyba zjadła nie kanie tylko sromotniki Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 23:10 kiedyś tak załatwiłam moją mamę uparła się, żebym jej balejaża pierdykła. no i miała pasemka, że hej! Platyna cuda uczyniła Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 23:15 Dzięki. A pamiętasz z jakiej firmy ta platyna? Żebym nie wyglądała jak po posypaniu głowy popiołem Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 23:36 to chyba jakiś l'orael był. tylko nie pamiętam, która seria a może zostaw ten herbaciany, przyzwyczaisz się z czasem Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 10.08.07, 23:38 hehe nie sromotniki, nie sromotniki ;P kanie byly, z tym że miało być 5 sztuk, były 3, z czego jedna robaczywa znaczy obfity obiadek ha ha widzę eksperymenty fryzjerskie ))) ja się na blondach nie znam, ale włosy pewno przeżyją, podtuczysz je później nieco odzywkami, to dojdą do siebie. raz moja czarnowłosa przyjaciółka zamarzyła o blondzie, wyszło zielone i w kapturze leciała do nocnego )) mój em, ciemny blondyn raz przed wakacjami zamarzył o jasnym blondzie, kupiliśmy jakiś gołębi czy cos, a wyszło rude )) z tym, że sprało się zanim z wojaży wróciliśmy ) tia, do klubu clo i ja dołączam od przyszłego cyklu. zobaczymy jak to będzie. czarnych koni nam jakby brakuje, jedna Poppy jeszcze się trzyma ledwo żyję, ciężki dzień miałam, a teraz ślęczeliśmy z telefonami jak głupki cały wieczór )) ale mam cacko mówię Wam dobrej nocki Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 00:12 Toście sobie pojedli Sotie Ja się na telefonach nie znam,ma dzwonić i wystarczy.Jak ostatnio wymieniałam to facet zapytał jaki chcę..ja,że ma być z klapką i płaski spojrzał na mnie jak na wariatkę,ale co mi tam Mjulka,co Ty z tymi kolorami? ))To nie jest ani koniakowy,ani żaden herbaciany,tylko wstrętny,intensywny rudy jak u wiewiórki no. Nie mogę na siebie patrzeć.Jestem blada i do tego ryża.Jak patrzę w lustro czuję wewnętrzne fuj.Jutro kupię Feerię,mają ładną platynę.Co mnie podkusiło z tym miedzianym... Dobranoc moje koniki Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 00:22 Soti, super! będziemy sie razem klonować. znaczy nie super, że będziemy, tylko super, że razem Matko, czekam na M, z Słupska jedzie biedak, a dopiero pod Płońskiem. O tej porze wracał, to i kurek nie kupił. I ja nie kupiłam, bo przydrożni zbieracze terminali nie mają, a w 2 dni nad morzem całą gotówę wydałam. Sotie zazdroszę kani. Uduszę jutro pieczary Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 00:32 skoro i tak nie spię, bo czekam to se napiszę, w końcu to okrągłe 600. Moze tak na szczęście? Skoro boćki się lenią? Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 08:13 mjulka napisała: > skoro i tak nie spię, bo czekam to se napiszę, w końcu to okrągłe > 600. Moze tak na szczęście? Skoro boćki się lenią? Ja tez wstałam bo przeziębiona i......zaczynam sie martwić, czy n ie wpadłam)))))FF zaznaczył mi owulację podejrzanie wczesnie. TJ niby pokrywa sie z teoria ze jajeczko rosnie 2 mm na dzien. W zyciu nie spodziewałam sie tak wczenie owu i prawde mówiąc bzykanko bez zabezpieczenia raz było;-(Troche sie boje prawde mówiac, to pierwszy cykl po poronieniu;-((badania nie zrobione, cholera.....a teraz przeziebiona na maxa, leki brac?Echch.. A Poppy rób testa, nie trzymaj w niepewnosci. Ja stawiam na bank na plusa, jak w morde. Qwic czy cos w tym stylu bardzo czułe są Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 09:27 helo ensata, a może testa owu sobie strzel, bo wg mnie owu może być i 12dc, i dziś i za dwa dni. i nie ma się co na zapas martwić. mjulka, i co doczekałaś się w końcu? jak przeczytałam o kurkach, to myślę sobie: drób będzie na wsi kupował )) Mentafolia, jak dzisiejsza tempka? a Poppy u Ciebie? w zdecydowanej większości nic się nie dzieje na naszych wykresach. ni ma co oglądać u mnie też wciąż nizina, mam nadzieję na owu przed wyjazdem, bo potem kilka dni w pociągu będzie ciężko z bzykaniem nie żebym miała coś przeciwko, ino ukraińskie składy mało higieniczne som )) ja się tyż na telefonach nie wyznaję, a na pytanie pani w salonie jaki, odpowiedziałam: z klapką i kobiecy! )) miałam upatrzonego czerwonego samsunga, co to nawet cykl menstruacyjny można w niego wprowadzać ))))) no, ale nie było i wyszłam z nokią, wprawdzie bez klapki, ale bardzo wyrafinowaną i z bajerami a moja stara mocno wysłużona wygląda przy niej, jak zdezelowany trabant na złomowisku przy wypasionym merolu klasy S Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 09:58 sotie napisała: > helo > ensata, a może testa owu sobie strzel, bo wg mnie owu może być i > 12dc, i dziś i za dwa dni. i nie ma się co na zapas martwić. Myślisz?Moze i tak, tym bardziej ze sluzu owulacynego zero, ale moze zero, bom w ciazy)Ciekawe, jajko we wtorek miało 17mm, moglo nie peknac?zawsze rosnie 2mm na dzien?Ot mam zagwostkę > mjulka, i co doczekałaś się w końcu? jak przeczytałam o kurkach, to > myślę sobie: drób będzie na wsi kupował )) Szaleństwo, własnie patrze, a tu mi sie grzyniarze koło chaty kreca. Przyzwoitosci nie maja, łazic tak kolo chałuty. Za płotem co prawda, ale łażą. > Mentafolia, jak dzisiejsza tempka? a Poppy u Ciebie? > w zdecydowanej większości nic się nie dzieje na naszych wykresach. > ni ma co oglądać u mnie też wciąż nizina, mam nadzieję na owu > przed wyjazdem, bo potem kilka dni w pociągu będzie ciężko z > bzykaniem nie żebym miała coś przeciwko, ino ukraińskie składy > mało higieniczne som )) A, tam higieniczne, idz na maxaw hardcorowych warunkach. Zeby życie miało smaczek..... > ja się tyż na telefonach nie wyznaję, a na pytanie pani w salonie > jaki, odpowiedziałam: z klapką i kobiecy! )) miałam upatrzonego > czerwonego samsunga, co to nawet cykl menstruacyjny można w niego > wprowadzać ))))) no, ale nie było i wyszłam z nokią, wprawdzie bez O, az mi sie chciejstwo włączyło na takiego Samsunga. Ja wierna nokii od lat i nie moge sie przekonac do innych, a le czerwony Samsung, mniam... Spadm do łóża z herbata z cytryną się kurować i masz rację, nie martwię się, wtedy starałam, chuchałam i d wyszło. Obecnie sie wyluzuje i tyle. Odpowiedz Link
dronka3 no jasne 10.08.07, 22:53 kilka dni nieobecności, a tu już 500 się kończy jak Wy to robicie? Odpowiedz Link
dronka3 Re: no jasne 10.08.07, 23:44 właśnie zauważyłam poruszacie tyle tematów, że aż trudno się wkręcić... ale podczytuję Odpowiedz Link
mentafolia Re: no jasne 11.08.07, 00:13 Plotkuj razem z nami kobieto,a się wciągniesz )) Odpowiedz Link
ensata Re: no jasne 11.08.07, 10:01 dronka3 napisała: > trudno mi za Wami nadążyć bo to stare bywalczynie Ja też nie daje rady)) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: no jasne 12.08.07, 17:56 hello wróciłam kurcze jak mnie ręce bolą dziewczynki nie mogę się ruszać ) ale powiem wam ze była dziś burza a my w tych kajakach, no miałam stresa jak nic, ale przeżyliśmy Było extra musimy to jeszcze powtórzyć Mentafolia jak kolor?? Sotie a gdzie wyruszacie, już pytałam kiedyć ale chyba nie doczytałam w końcu. Ja też chcę gdzies jechać buuuuuuuuu Odpowiedz Link
sotie Re: no jasne 12.08.07, 18:00 hej malutka zazdroszczę przygody i tego bólu mięśni jedziemy na Ukrainę, konkretnie nad m. Azowskie - chyba na Kosę Bierdańską, w planach też Krym. Odpowiedz Link
mentafolia weekendowo-urlopowo 11.08.07, 10:09 Dzień dobry Wam! Sotie,wygrywasz za kury ze wsi ) Mnie to nawet go głowy nie przyszło,ale u nas jak u Mjulki ;M ciągle po lasach kurki kupuje,a ostatnio nie mial gotówki ha ha.Ale kupić chciał,a jakże... Moja temp dzisiaj zaburzona,ale obudziłam sie dwie godziny później niż zwykle,no to odjęłam te 0,2,jak radzicie,chociaz nie mam przekonania do tego. Sotie,moja córka ma chyba czerwonego samsunga z klapką ) Kiedy jedziecie,wiecie już?Bierzecie cos na te wdowy? Rozmawiałam wczoraj z M o moich włosach powiedział żebym dała spokój z farbowaniem ,że niczego to nie zmienia,świat istnieje nadal,włosy odrosną i dobrze,ze mózgu nie przefarbowałam ..ale poprosił o bardzo jasny blond następnym razem...faceci ;z jednej strony pogłaszcze,a za chwilę walnie coś z grubej rury Poppy,no co jest? Czekamy z niecierpliwością Odpowiedz Link
mentafolia Dronka i Ensata 11.08.07, 10:13 Nie wymyślać,tylko pisać O wszystkim.My chętnie wysłuchamy. Nie przejmujcie się dziewczyny,że nie nadążacie.Każda z nas czyta czasami po łebkach ) Ensata,nie przejmuj sie,ze nie zrobiłaś badań.Trudno. Ok.90% poronień to przypadek. Trzymam kciuki,będzie ok Odpowiedz Link
sotie Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 10:45 Mentafolia, takiego???!!! www.mobilepedia.eu/wp-content/uploads/2006/11/samsung_e570.jpgeh ja tez całe życie nokie posiadałam, ale dla tego egzemplarza byłam gotowa na zdradę mjulka, co to grzyniarze??? ensata, no stawiam w takim razie, że pękło, bo dziś musiałoby mieć jakieś 25 mm. ale kiedy to chyba tylko Najwyższy wie. a kiedy było bzykanko? w kazdym razie, nie bój nic, dobrze będzie Mentafolia, a wy kiedy wybywacie i dokąd w końcu? a Twój M to w końcu w naturze za te kurki płacił? ) mój urlop aktualny od środy, kiedy dokładnie wyjedziemy nie wiem ;] środa lub czwartek. weekend poświęcam na myślenie co zabrać, a na wdówki to pojęcia nie mam, packi może??? Odpowiedz Link
sotie Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 10:50 inna linka, bo tamta nie działa, nie iwedziec czemu images.google.com/imgres? imgurl=www.samsung.com/pl/images/lancia_telefony.jpg&imgrefurl =www.samsung.com/pl/presscenter/pressrelease/pressrelease_2007 0314_0000328583.asp&h=181&w=250&sz=13&hl=pl&start=26&um=1&tbnid=6hUk7 3T7XtTn1M:&tbnh=80&tbnw=111&prev=/images%3Fq%3Dsamsung%2Be570% 26start%3D20%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D% 26sa%3DN Odpowiedz Link
mentafolia Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 10:53 Sotie,nie wyświetla mi się i mówi,że błąd. Taki ciemnoczerwony,lekko perłowy,z klapką,mały. Ja nie wiem kiedy wyjeżdżamy.W srodę? W czwartek? Jutro wraca moja córka,się zobaczy.Już widzę jak będzie chciała jechać z nami ha ha. Kurek wtedy nie kupił. Odpowiedz Link
sotie Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 11:03 a szlag by... w każdym razie samsung E570. sliczny a córa przecież dopiero co wyjechała! już wraca?? to w tym samym czasie jedziemy idę sprzątać. Odpowiedz Link
ensata Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 11:09 sotie napisała: > ja tez całe życie nokie posiadałam, ale dla tego egzemplarza byłam > gotowa na zdradę Nie wyswietla się;-(Ja mam ostatnio jazde na czerwonyKupiłam sobie czerwone buty, terebke i robota kuchennegoTelefonik tez by sie przydał, ale niestety przy wymianie chyba na 2 lata mi przedłuzyli umowe;-( > mjulka, co to grzyniarze??? a to u mnie, ja mieszkam koło lasu i mam maslaki i rydzeno i łaża od rana i zbierają. Czasmi juz od 6 rano sie zaczajaja > ensata, no stawiam w takim razie, że pękło, bo dziś musiałoby mieć > jakieś 25 mm. ale kiedy to chyba tylko Najwyższy wie. a kiedy było > bzykanko? > w kazdym razie, nie bój nic, dobrze będzie No i tego tez nie wiem, tzn wiem, ale nie pamietam kiedy już było w gumce. W kazdym razie FF mi juz termin porodu wyliczyl))))I w prognozach mam Score Good i zielona krope, co to znaczy???? Odpowiedz Link
sotie Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 11:35 a score good i zielona kropka, to znaczy, że wg ff jest szansa na ciążę i że bzyk bzyk był w dniach płodnych. Odpowiedz Link
ensata Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 12:22 sotie napisała: > a score good i zielona kropka, to znaczy, że wg ff jest szansa na > ciążę i że bzyk bzyk był w dniach płodnych. No i pięknie....człowiek nie może miec chyba takiego pecha?Mój gin by mnie zabił. Pytał sie o antykoncepcję, ale ja byłam madrzejesza;-(Z drugiej strony, ja nigdy w zyciu nie maiałam owu w 12 dc. Szok, jajkowałam sobie w 16, 17 dniua, jake sa jeszcze inne oznaczenia oprócz "Good"? Odpowiedz Link
sotie Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 13:03 witaj ivinko )) no prosze jaki ten naród zapracowany ensata, ja miałam good jak bzykanie było 2 czy 3 dni przed owu (nie muszę chyba dodawać, że nic z tego nie wyszło), przypuszczam, że jest jeszcze co najmniej very good - w dniu owu, a ze trzy razy - excellent za zproszenie na grzybki dziękuję, ale mi okoliczne grzybowe lasy wystarczą a szkieletorami się nie przejmuj nic a nic Odpowiedz Link
ensata Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 11:02 > Ensata,nie przejmuj sie,ze nie zrobiłaś badań.Trudno. > Ok.90% poronień to przypadek. > Trzymam kciuki,będzie ok Niby tak, ale ja dodatkowo diete chciałam sobie strzelic i zrzucic ok 6 kg przed wyjazdem, a tam mam pietra. Odpowiedz Link
mentafolia Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 11:15 To nie zrzucaj,poczekaj,świat sie nie zawali. A w ogóle to widzę,że na tym wątku większość się odchudza,a patrząc po Waszych figurach na zdjęciach to nie wiem co wymyślacie.Chyba syndrom chudości Was dopadł,jak połowę kobiet na świecie Sotie,córka pojechała na 11 dni ,tak czas leci... Odpowiedz Link
sotie Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 11:34 aaa, to nie grzyniarze, ino grzybiarze! a ja myślałam, że mi tu gwarą lecisz ensata )))) o rany, jak ja bym sobie na grzybki poszła... uwielbiam zbierać i jeść ensata, mogę Ci do kompletu podarować czerwony ekspres do kawy hehe a co do diety, to mnie by się też przydała, z 10 kg mam do stracenia... ino jakoś motywacji brak :[ ja się nie znam zbytnio, ale jak ta Twoja dieta ludzka, a nie drakońska typu kopenhaska, to nie powinna zaszkodzić przecież... Odpowiedz Link
ensata Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 12:13 sotie napisała: > aaa, to nie grzyniarze, ino grzybiarze! a ja myślałam, że mi tu > gwarą lecisz ensata )))) > o rany, jak ja bym sobie na grzybki poszła... uwielbiam zbierać i > jeść > ensata, mogę Ci do kompletu podarować czerwony ekspres do kawy hehe > a co do diety, to mnie by się też przydała, z 10 kg mam do > stracenia... ino jakoś motywacji brak :[ > ja się nie znam zbytnio, ale jak ta Twoja dieta ludzka, a nie > drakońska typu kopenhaska, to nie powinna zaszkodzić przecież... O... czerwony ekspres. Fajowski musi być. Gwara nie lece, ale głowa boli i literówki strzelamJa mam grzyby na działce, bo moja działka cześciowo zalesiona jest. Wychodze rano i mam do jajecznicy)Przyjedz do 3 miasta, to zapraszam na grzybobranie Odnosnie diety, to mnie tylko ratuje jakas makabryczna, bo mi 2 tygodnie zostaly do zrzucenia. Qrde, ze mi tez przyszło z takimi szkieletorami jechac;-( Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 11:38 Ohoho, o grzybach gadają, na których się w ogóle nie znam Bry. Mjulka, zabiłaś mnie dzisiejszym wpisem w listę Wygrałaś A ja dziś mało standardowo, przepis swój złamałam, i zmierzyłam pierwszą tempkę w tym cyklu w 9 dc, wstało mi się wcześnie, i pranie, i prasowanie, i u kosmetyczki już byłam, na czarno rzęski walnęłam, nie jak Mentafolia włosy, hehe. I ja wyznaję zasadę, że świat idzie dalej, a włos odrośnie wcześniej czy później. Ciekawam co u Noemi, ona zapewne już wie )))) Wiosenka zaczęła nowy cykl, Mjulka, czas na poprawkę listy. Albo jutrem Poppy, toż to u Cię ładne wyżyny, 10dpo, test by się przydał Reszta bez sensacji, w tym ja, hehe, ale cierpliwości, stajnia pewnie niebawem się zapełni. Syndrom chudości, u mnie to tak. Jam chuda, ale jak przestaje się mieścić w dżinsy to misię lampka zapala. Dziewczyny, wiesiołek robi swoje, u mnie 9dc i hohoho, nie będę szczegółowo pisać Które zjeżdżają po urlopach - spokojnego powrotu do rzeczywistości, które zostają w domach - radości z weekendów, a które wyjeżdżają - hulajcie ile wlezie, bo jak zaskoczycie to hulanie się skończy Odpowiedz Link
mentafolia Ivinko :) 11.08.07, 11:54 o matko przenajświętsza,a któż to się do nas odezwał???) gdzieś Ty się podziewała kochanieńka,co? Dlaczego nie mierzysz tempek? Cóż to znowu za nowa metoda? W Megisę się bawisz? DD A właśnie,nie ma któraś wieści od Madzi? Szukałam jej trochę na innych forach,ale chyba zapadła się pod ziemię Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Ivinko :) 11.08.07, 12:05 Nie mam, niestety, dajmy jej czas, pewnie układa sobie wszystko w główce i wróci z nowymi siłami. Tego Ci życzę Megisko! Mentafolia, jam zapracowane dziewczę, hehe, wpadam, listę robię, czytam ile mogę, a takie suche bry to nieładnie, więc milczę, wypadam i tak w kółko Jak to nie mierzę? Mierzę przecie, 36.6, książkowo, hehe, ale niebawem na urlop więc więcej niż czterech tempek w tym cyklu nie będzie No Ryba, ja to nie poradzę jeśli chodzi o rozdzielność rodzinną, nie jestem w sytuacji, a wiem, że jest ona wery trudna, dla każdej osoby w niej uczestniczącej. Dlaego trzymam kciuki za dobrą decyzję, wiem, ześ mądra dziewczynka, Twoja córa także więc będzie dobrze Odpowiedz Link
ensata Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 12:10 mentafolia napisała: > To nie zrzucaj,poczekaj,świat sie nie zawali. > A w ogóle to widzę,że na tym wątku większość się odchudza,a patrząc po Waszych > figurach na zdjęciach to nie wiem co wymyślacie.Chyba syndrom chudości Was > dopadł,jak połowę kobiet na świecie Zawali zawali, jada ze mną 2 chude laski, przy basenie tylko ja bede o wymiarach wielorybaja nie marze o chudości, ale o łagodnie zaokraglonych kształatach, 6 kg musze i koniec Odpowiedz Link
poppy76 Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 13:27 czesc kobiety wy moje. dobrych wiesci nie mam. Wczoraj zle sie w pracy poczulam, w rydze wyladowalam, podwojnie, z takim skutkiem, ze naczynka mi na calej gebie popekaly, no cala jestem w sincach. Poszlam wczesneij do domu, tylko po to, by zobaczyc, ze ktos sie nam do chalupy wlamal, narobil bajzlu, wyniosl pare rzeczy, m.in mojego laptopa, porazaka totalna. Policja zawiadomiona ok 13 przyjechala o 1 w nocy. dzis maja kogos przyslac do odciskow palcow. Ch... by to trafil, sorry, ze klne, ale juz nie mam sily Wiem, ze moglo byc gorzej, ale i tak mnie trafia. Mialam zostac w domu, ale sobi e pomyslalam, ze w pracy pelno ludzi, jakbym sie zle poczula, to lepiej niz samemu w chalupie. nie wiem, co by sie stalo, gdybym w domu zostala jak nie urok to sraczka, tzn ryga, zamiast sraczki, smrod podobny Tem wysoko, boli jak na @, intensywnie, w nocy juz nie wstaje Testowac nie bede, wystarczy mi porazek. No chyba ze @ nie przyjdzie powiedzmy do konca tygodnia. ma przyjsc do srody, czyli pewnie przyjdzie, bo dlaczego nie. Malo mni epewnie bedzie, ciezko mi sie pisze z kompa M, bo to stary mac, nie wiem, gdzie co jest, i nic nie dziala noramlnie! Dobrze, ze mam tygodniowe wakacje juz od piatku. Aha, mdlosci nie mam, to chyba akcja z grypa zoladkowa. No i jesli @ przyjdzie w sr, czw, to pewnie zdaze zrobic badania w piatek, bede we wroc ok 11. nie musze byc na czczo, prawda? Niech mnie ktos przytuli, pls M przytula i luli, ale ja chce wiecej Aha, ja mam czerwone buty, sliczne Odpowiedz Link
mentafolia Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 15:13 Oh Poppy,współczuję i przytulam czule ) A co Ty tak rzygasz? DD Czarna pantero,wykres bardzo ładny.Oby tak dalej.Ja już sobie porównałam Twoje poprzednie i powiem Ci,że jestem nakręcona jak diabli. Jesli hormony chcesz badać to na czczo być nie musisz.Tylko na prl bez jedzenia i bez @. Trzymaj się ciepło,co tam laptop..rzecz nabyta.Grunt,że Ty cała i zdrowa Odpowiedz Link
rogalla Re: Dronka i Ensata 11.08.07, 17:13 Witam w sobotnie popołudnie. A my mamy jutro pierwszą rocznice ślubu i dzisiaj lub jutro owulkę (bo dwie grube krechy na teście owulacyjnym Wiec może tak los sprawiłby nam prezent w ten szczególny dzień, kto wie... ;-DDD Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 20:10 Gdzie jesteście i co robicie,że tak cicho tutaj? Ja trochę się pobawiłam w kurę domową,bo moje dziecko jutro wraca to trzeba było lodówkę zapełnić. Poogladałam wykresy i widzę,że Aregiec już wróciła,Wiosenka chyba też.W każdym razie ff pouzupełniane. Wiosenko,czy masz zamiar cos podziałac w tym cyklu z owu,czy raczej nie? Aregiec dzisiaj temp spadła,no ale po podróży to raczej bez znaczenia No i bardzo jestem ciekawa jutrzejszego pomiaru Poppy.Te bóle brzucha i wymioty są podejrzane ) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 20:21 tak tak wróciłam, wyjechalismy wczoraj o 21 i na 7 rano wrocilismy, rozpiszę się dopiero jak wszystko poczytam, wiem od Ensaty że Happiest zaskoczyła, szkoda że Wam się nie udało,choc już wylukałam wzmiankę o rzyganiu, Poppy życzę Ci oby nie na marne to ww nic nie robię w tym cyklu, jedynie usg dla sprawdzenia, mam jakoś na wszystko wyryrane, tak brzydko napiszę, teraz dopiero widzę skąd u mnie od 7 lat nędzny ogólnie humor, kiedyś byłam szalona, wesoła, teraz non stop się dąsam, w tym cyklu na potegę, brak odpowiedniej gry hormonów, cykl ewidentnie bez owu, bo krótka lutealna, trchę żałuję że nie mierzyłam tempek po porodzie kwiecień 2006, mierzyłam ale byle jak i nie wiem jaką miałam lutealną, bo może juz była za krótka co by znaczyło że od tego czasu nie mam owulacji, tempki zaczęłam mierzyc w sumie od marca ale już był dołączony duphaston czy zmieniła się szata graficzna forum? jutro się mam nadzieję wdrożę w Wasze sprawy, paaaa, teraz już M mnie goni, buuu, i do sąsiadów idziemy bo tam winko i inne nie dokończone, przyszlismy małego połozyć, hi cieszę się dziewczynki że już jestem z Wami Ensata odezwij się na gg, jak jesteś Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 20:33 Czesc Wiosenko Witaj po przerwie! Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 20:31 Ladna pogoda, przynajmniej u nas, wiec sie pewnie na slonku wyleguja wszystkie, no moze nie teraz Mentafolia, mi laptopa samego w sobie nie szkoda, szkoda tych wszystkich nie odzyskania zdjec, 1000 roznych informacji, ktore zbieralam miesiacami, dwoch prac do szkoly, ktorych nie dam rady odtworzyc, bo zbieralam dane i zdjecia do nich ponad pol roku. moge tylko powtarzac rok teraz, oczywiscie, jesli znowu zaplace Tego mi szkoda! Poza tym M zaklada alarmy, wiec o dziwo mam dostep do kompa A co do objawow, to mam prawie 38, wiec grypa zoladkowa jak nic. mam nadzieje, ze lutalna pociagne do srody, bo wtedy wyrobie sie z badaniami Rogala, to do roboty! No prosze, podrozniczki wracaja, wykresy sie uzupelniaja, bedzie komu kibicowac chcialabym, aby nam sie udalo, ale nie licze na to zupelnie, to byloby niewyobrazalne! ok, znikam zanim sie rozklejeDD Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 20:41 Hej Dziewczyny Wiosenko miło Cię znów czytać, rozkręć się i opowiadaj jak tam na Słowacji się bawiliście? I o jakich Ty dąsach piszesz?? Nie dołączysz w tym cyklu do Nas klonowiczek?? M przytelepał się przed 2 bez kurek, nie zaskoczył mnie tym razem... Dzień spędziliśmy leniwie dość, wypad za miasto nieudany nam sie trafił - w strugach deszczu comeback home U mnie @ za pasem, już śluz mi sie na różowo barwi, także jutro/pojutrze zacznę nowy cykl I idę na całość. Bzyk dzień w dzień, nie odpuszczę, żeby nie wiem co, żeby nawet m miał na zawał zejść to nie odpuszczę. Dobrze, ze przy okazji to lubimy Mentafolia, widzisz jak M Cię na duchu z hairami podniósł Poppy, strasznie przykro z powodu rygi i włamania(((. Bandytów nigdzie nie brakuje(( P A my pijemy sobie teraz winko akonto przyszłych starań Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 20:33 Ha,ha niespodzianka...! Witajcie kochane... Poppy wspolczuje wlamania, ale tym sie nie przejmuj... wskakuj no predziutko do mojej czarnej stajni i bierz najlepsze miejsce.... ale mnie nakrecilas...)) Nie mowcie nic o grzybach i ich zbieraniu...och to ja uwielbiam jedno i drugie...ale ostatnio to jakos apetyt mi sie zmienia i z letka zaczynam miec ochote na .... mojego M!!! Pewnie sluz pojawi sie niebawem, ale owul to chyba jeszcze nie...Bo czy moze byc owul zanim nie skoncze brac clo??? Juz sama nie wiem... Jak bralam clo od 5 dc to owul byla ok 21 dc... a teraz biore clo od 3dc no i nie wiem... ale bede palaszowac M i tyle... ))) A i clo mam brac przez 5 dni... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 20:35 witajcie Kochane, dołączam się do dziwnych eksperymentów fryzjerskich.. ja mam aktualnie dwa kolory, od skóry prawie czarne rozjaśniają się znacznie przy końcach.. chciałam sobie dogodzić i zmieniłam farbę.. miała być jasny brąz, wyszedł czarny, a że malowałam tylko odrosty, to wyglądam jak.. no dokończcie sobie na razie zachowałam ten przedziwny efekt, bo może ktoś zmałpuje ten pomysł jako nowocześnie odkrywczy wczoraj byłam w mojej ginki i jej pierwsze pytanie brzmiało: no i co jest? z miną wielce zaciekawioną niestety szybko zmieniła wyraz twarzy, kiedy odpowiedziałam: nic nie ma dostałam skierowanie na badania, ja i mąż też, przebadamy się wzdłuż i wszerz, przynajmniej będę wiedziała na czym stoję a teraz o ff, miałam opory przed założeniem go, ale wyznaczył mi prawidłowo @, niby na czwartek, bo w piątek ginka robiła mi usg i nie było już widać pęcherzyka.. chyba będzie chciała mi zrobić monitoring w przyszłym cyklu i wspominała o dupku, tylko już po badaniach, żeby była jasność Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 21:13 Poppy nie pomyślałam o danych,ależ ze mnie głupek,Biedactwo... Wy się staracie coś około dwóch lat?Dobrze pamiętam? Bo jeśli Ty robisz badania,to może i M by sobie nasienie przebadał? No ale na razie czekamy Kae,włosów wspólczuję,rozumiem ból.Może strzel sobie jeszcze raz farbę na reszte włosów?Ciemne kolory nie niszczą ich tak bardzo jak farbowanie na blond. Popatrz Wiosenko,ile to info o swoim organizmie można zebrać przy okazji starań... Mjulka,no to miłego wieczoru Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 21:37 Rany, ale was sie zabawy z wlosami trzymaja... Osobiscie juz eksperymentowac nie bede, swoja przeszlosc mam, dobrze, ze mnie nie widzialyscie, tez latalam do nocnego po farbe w kapturze, Raz musialam czekac do rana Tess, tez wrocilas, czy wpadlas na chwile? troche sie ruszylo na watku, no do ataku, bo mi sie lektura skonczyla! To juz ponad dwa lata. M sie przebadal pare miesiecy temu, wszystko w najlepszym porzadku Przynajmniej tyleDDD Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 21:52 No to ekstra,że armia M to marines Często jest tak,że po iluś latach starań okazuje się się,że nasienie do bani.Kobieta przebadana wzdłuż i wszerz,a ciąży brak. U moich przyjaciół tak się niestety zdarzyło .Na szczęście wreszcie wpadli na pomysł zeby i on zrobił badania.Były tragiczne. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło,jesienią zostali rodzicami,ciąża z in vitro. W ogóle to czasami nie rozumiem facetów.Kiedyś był na forum wątek o mężu,który nie chciał sie przebadać bo...to takie krępujące,a dziewczyna pisała że właściwie to go rozumie.Dziwne te ludzie czasami... Poppy,miałas kiedykolwiek monitoring? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 22:30 położyłam M spać i czytam Was Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 22:40 Kae tak sobie wówczas pomyślałam, takie stado lecące bocków, starczy dla każdej z nas, jeszcze żeby to sie jakoś przekładało na rzeczywistość. Ano cóż na Słowacjo fajowo, po górkach pochodziliśmy, małe szczyty zdobyte, te większe zostawione na za pare lat, na zamku w Spisky bylimśmy, kolejkami pojeździliśmy, na basenie w Popradzie też popływaliśmy, pojedlimsmy i było fajnie, ale jak pisałam byłam pochmurna, tak mi jakos się udzielają moje hormonki, mam nadzieję że poprawa nadejdzie. Tesi aleś się cieszyła jak dostałaś @ co? Opowiadaj jak wycieczka, udana? Mjulka oj szalejesz w tym cyklu. To nie dla mnie. Jak mam mieć owu to mogę i dwa razy na dzień się bzykać, chyba że ciężki dzionek, ale jak nie mam owu, to mogę wogóle tego nie robić, Ty chociaż masz owulki. Ja dziś gadać nie będę bo będę Wam tu ryczeć do rękawa i użalać się. Clo zacznę od następnego cyklu. Tak myslę. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 22:45 czyli jednak Mjulka M zdążył na pęcherzyk, pęcherzyk chciał uratować M, żeby Mu się nie oberwało. Na mój gust na pregnyl było juz za - późno, to nie był juz pęcherzyk wartościowy, po skoku tempki pęcherzyk nie peknie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 22:51 czytam dalej i lukam, w sumie Mjulka nie wiesz kiedy tempka skoczyła? a i ten pregnyl zaszkodzić nie zaszkodzi ależ te pęcherzyki mnie wkurzaja, wszystkie nasze, pekają nie pekaja, ja myślę że wiele kobiet tak ma, tyle że się nie starają albo wpadkę zaliczają, i myślę, że to tez taka naturalna antykoncepcja, że kobieta nie w każdym cyklu zalicza owu, bo chyba było by znacznie więcej ludków na świecie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 23:00 Ewinko dzielna jestes z ta cyclo co mi się inaczej kojarzy. A mi tam dobrze bez neta było, ale tęskniłam za Wami. Malutka ja juz kiedys pisałam, czytałam gdzieś na Niepłodności, że laska owu nie miała, dwa razy wywoływane i 2 ciąże, pierwsza nie pamiętam jak szybko, druga chyba za 1-2 cyklem, a czy clo nie działa w takim przpadku? clo lub inne silniejsze cóś? musisz próbować póki to jeszcze jakoś chodzi, ten Twój mechanizm. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 23:30 pisałyście o bromku...a może to sugestia, ja go brałam przez miesiąc na powstrzymanie laktacji, nie miałam pojęcia że może mieć jakiś wpływ na samopoczucie i nie miałam żadnych problemów, brałam 2 tabl dziennie albo może dłuższe przyjmowanie tego leku ma skutki uboczne i wówczas warto zmienić bromek na inny lek Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 23:44 Ensata ale klarownie u Ciebie, superek, jest jajeczko i trach tempka w góre poszła, zobaczycie Ona nam zaciąży raz dwa. Tesi ale fajnie z zagramanicy sie do nas łodzywasz, całuski, pozdrówka, opdpoczywajcie ile wlezie. Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 11:59 wiosenka1 napisała: > Ensata ale klarownie u Ciebie, superek, jest jajeczko i trach tempka Tiaa, ale FF pokazaywał mi wcześniej niepłodne)no i gin powiedział, ze za 3 dni peknie, a miał 17 mm. Potem doczytałam ze rosnie 2mm i rzeczywiscie, jakby wierzyc FF to owulacja była na drugi dzien po wizycie u gina, tzn rósł 2 mm dziennie. Pisałam ze ja nigdy nie miałam owu w 12 dniu, szok jak dla mnie. M wyposzczony przyjechał i po tych szlabanach 3 miesiecznych poszlismy na całośc))Pozniej juz w gumoleum, ale ten jeden niby łapie sie bo 3 dni przed owu. Podaj mi mailem moj numer gg, bo ja mam przeinstalowany komp i nie mam gg;-(musze sie zalogowac, a nie pamietam swojego numeru. Powiedz kiedy wpadniesz i poopowiadasz?Co to za niespodzianka?mów, bo mnie zezre ciekawosc Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 11.08.07, 23:49 Mentafolia rozumiem Twoje rozterki, nie ma idealnego rozwiązania, najprostszym było by córcię zabrac ze sobą, ale wiadomo szkoła itd. Może odwlecz ciut jeszcze przeprowadzke, a tym samym skrócisz rozłąkę z córką. Niektóre małżeństwa widuja sie kilka razy w miesiącu (praca), u Was bedzie podobnie? Dacie radę. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 00:10 o baniu sie mój M chciał iść przed starankami ze mna do gina, pytać czy napewno możemy się starać i jak widzi mój kolejny poród (przy ostatnim mało nie zeszłam), kumacie ja tu zajść nie mogę, a On chciał pytać o poród, rany julek rozumiem go troche, bo stersa facet miał, no ale bez przesady, ja tez jak zacznę zgłębiać temacik, jakies kolejne łyżeczkowanie, narkoza itd boje sie jak diabli, za bardzo sie wykrwaiwiam, no ale chyba bedą milei to na uwadze, no juz zaczynam lecieć do przodu ja tu czytam dziewczynki że się smutkacie, eeee, to ja juz sie śmieje, tylko proszę Was nie smućcie się Mentafolia to ja tylko dopiszę co juz pewnie ujęte było, a jeszcze nie doczytałam, jesli nie chcesz narazie niczego zmieniać to nie zmnieniaj, daj sobie jakis konkretny termin i juz, będzie dobrze, przecież mostów za soba nie palisz? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 00:26 Mentafolia a najlepsze to jest testowanie, pakuj manele i zobaczycie jak to w praniu będzie. Mieszkanko swoje zostawiasz rozumiem? gdzie byś mogła bytować jak bedziesz chciała córke odwiedzić, czy raczej Ona do Ciebie przyjedzie? a pracke nową juz masz? czy nie bedziesz musiała już pracować? sto pytań do tu nie ma dobrej rady, tej najlepszej, życie swój scenariusz ułozy Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 00:48 no prawie Was zmęczyłam, a nhiektóre piszą, że nie mopga, nie nadążąją, bo cińkie som, a ja nie Sotie kiedy wyjazd? Mentafolia oj wymigałaś się, dziewczynki nie cisnęłyście za mocno, no dobra teraz Ci nie popuścimy, ja i Sotie budowlańce, Ivinka informatyk (gdzie jestes Ivinko?), Twój M to weterynarz nawet dobrze postawiony, ha, a ja stawiam żeś Ty pediatra? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 00:56 dobre Ensata juz termin porodu znasz? ha ha ależ Ci grzybiarze, do okien zaglądaja, widzisz jak to dobrze na polu mieszkać a nie w lesie, a las mieć dalej? Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 12:01 wiosenka1 napisała: > dobre Ensata juz termin porodu znasz? ha ha > ależ Ci grzybiarze, do okien zaglądaja, widzisz jak to dobrze na > polu mieszkać a nie w lesie, a las mieć dalej? Dobrze, dobrzea zaraz grzybki pozbieram na jajeczniczke. Wpadnij na grzybki, ognicho zrobimy Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 00:59 no ładnie Ensata juz wiem czemyu proponowałas współny wyjazd, żebym była większym wielorybem przy basenie, no niestety u mnie brzucho ogromne wiesz Mentafolia na zdjęciach pewne rzeczy się tuszuje, ja w standardzie chowam połowę sibie za coś, za kogoś Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 12:02 wiosenka1 napisała: > no ładnie Ensata juz wiem czemyu proponowałas współny wyjazd, żebym > była większym wielorybem przy basenie, no niestety u mnie brzucho > ogromne a u mnie zadek)))ale ja sie do dietki przymierzam, jak zwykle zreszta. Na drugie powinnam miec dieta) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 01:05 No Ensata to pojechaliscie z tym bzykankiem bez gumki, ha ha co ma być to będzie. My to my dziewczynki, ale Ensata zachodzi od dotknięcia nogawki M. Niech nas zaraża, to bedzie dobrze. Poppy główka do góry. Ubezpieczeni byliście? Kupisz sobie fajniejszego laptopa. Jutro jak doczytacie mogę zrobic listę ale późnym rankiem, bo idę spać dopiero, i cóż sobie poczytałam, i sama pogadałam. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 09:56 No kochane, dalyscie czadu, wszystkie spia przy niedzieli Ja nie moge i sie wczesenie budze ostatnio, moze dlatego, ze jak sobie uswiadomie, ze ktos grzebal w moim lozku, dotykal moich ubran, bielizny itd, to mnie trafia. cale poczucie bezpieczenstwa szlag trafil. I te tony naszych zdjec ni edo odzyskania dobra, juz nie marudze. Temp dalej wysoko, troche w dol zjechala. Mam nadzieje, dociagnac do wtorku co najmniej. Rany, Wiosenka, ale dalas czadu z siedzeniem do pierwszej w nocy! M nawet przez chwile nie protestowal, ze ma sie udac na badania. sam dzielnie pojechal do szpitala, bo mu chyba bylo glupio taksowke brac, wolal n a miejscu wszytko i po krzyku Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 11:02 ależ tu tłumnie moi na wystawę psów pojechali, wrócą to mam ochotę nad jeziorko skoczyć, bo duszno strasznie pranko mam do zrobienia, jedna praleczka, wczoraj 4 poleciały ano siedziałam sobie wczoraj, uśmiałam się po pachy nowa szata foruma mi sie nie podoba, pewnie kwestia przyzwyczajenia, a czy wiecie gdzie wcięło wyszukiwarkę??? czy ja slepa? a czy wiadomo co u Mercy, ta tempka była taka, w sumie to i jest imponujaca no i jak Mentafolia czekam czekam, choć ta pediatra już mi nie pasuje, bo byś o dzieciaczkach cos pisała, hmmm może dermatolog? dawaj dawaj Poppy wszystko sobie upierz i już, ciuchów chyba nie kradli ale pewnie poprzewracali, koszmarek, alarm warto sobie założyć, bo nigdy nie wiadomo Ivinko co tak Cie malutko? No dziewczynki co tam słychać? Która w tym cyklu na clo leci, Mjulka, Sotie też? Ivinko a Ty? A ja jutro będę miała nowinę, ale zdradze jak juz się dokona. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 11:22 Wiosenko, miło Cię widzieć Jak urlop? Jaś miał pewnie dużo wrażeń. Gdzie byliście w aquaparku? Ja sobie brykam po świeżym powietrzu, komp w pracy, to i do kompa w domku mnie nie ciągnie jak pogoda ładna. Ale jestem, jestem cały czas Wiosenko, to clo lekarz Ci zasugerował? Ja z clo zrezygnowałam, urlop będzie bez nacisków z góry, heeh, zresztą nie wiem nawet jak ta moja torbiel po tamtym niepekniętym, być może się już wchłonęła, a jeśli nie to clo byłoby wykluczone. Tak więc teraz luzik Poppy, bidulko, cieszę się, że Tobie się nic nie stało. Swoją drogą ładna żyrafa z tego Twojego wykresu, ja jednak mam nadzieję. Zdrowiej i testuj! Anetko, gdzie jesteś? Tempki widzę nowe codziennie, a Ciebie nie ma. A ja mam do Cię pytanie, robiłaś coś co wydłużyło Ci pierwszą fazę, czy samo z siebie tak ładnie się ułożyło? Mercy niedługo nam zjedzie z nad morza, przywiezie nowe siły, a Ania jak? Szykujesz się już powoli do owulacji? Ci się dzieje z Meggii? Jak się czujesz Rybka? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 11:23 Wiosenko, Mercy w poniedziałek zaczęła nowy cykl, uzupełni wykres jak zjedzie w dom. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 11:32 cześć dziewczynki witaj Wiosenko jesteś nareszcie wypoczęłaś? od razu wątek odżył ciekawam co to za nowina a Mentafolia po farmacji, to nie wiem czy dermatolog/pediatra wchodzi w grę... ja na clo następny cykl lecę, nie ten. Poppy strasznie mi przykro z powodu tych bandziorów. nogi z d*** bym powyrywała... a z tempką ładnie się trzymasz kochana, oby tak dalej Rogalla, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! ;D Mentafolia, to dziś córę witasz? my wczoraj popołudnie na działce spędziliśmy, a wieczór na piwie. letko dziś zdychamy, a miałam robić przegląd rzeczy do zabrania, nie mam siły jeszcze się mama na wizytę zapowiedziała, a em leży nieżywy Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 12:18 a my psicę jednak dziś nie odbieramy, M przejechał sam 800km w nocy padnięty był i jakoś nikomu nie chce sie jechać, ale właśnie som na wystawie psów w Gdańsku i juz zajarani jaki ten nasz piesio fajny, a ja jestem maniaczka czystej podłogi, bez urazy do nikogo, taki mam film i już, a tu ogrodzenie nie gotowe, kojec dla psa też nie gotowy i wkurza mnie to, jeśli ktoś mnie nie rozumie, to może tak, uwielbiam zwierzaki, bo i psa miałam, hopla mielismy z mamą na punkcie naszej suni, chciałabym psa w domu bardzo, bo mozna się przytulic itd, ale kudły, brudne łapy na panelach, a z pola jak wróci to i brudne będą nieziemsko, dla mnie nie do przezycia, bo ja nie odpuszczę będę sprzatać, cały czas sprzatać i będę chodzić wściekła jak osa, a przy moich hormonach to i psu się oberwie, piesek bedzie latał sobie na powietrzu, ale musi byc ogrodzenie, bo M tak sie do niego zabiera, a za mała osiunia żeby ją zostawić bo ukradną psiunia najpóźniej przyjedzie w niedziele następną, teraz jeszcze gości bedziemy mieli więc w sumie, albo zajęcie przy małym psie albo goście przeraża mnie to strasznie, toż ta psina panele mi zasika, jakieś folie połozyć czy jak? w sumie zobaczymy co babka nam powie, jak działać jak do kojca przyzwyczajać, rety i to nocne wstawanie do piszczącego psa, moje tenmpki szlag trafi to se ponarzekałam aaa Mentafolia po farmacji, to może i w labie jakimś pracuje? oj chyba jednak nie, pewnie w firmie farmaceutycznej, albo sama ma firme farmaceutyczna i cicho sidzi? aaaa oj mentafolia pisz mi tu szybko Ivinko ja na clo jeszcze nie leca, tak gin mi to zaproponował, sama mam zadecydować, ale na co w sumie mam czekać? ten cykl bez niczego, lekko czułam prawy jajnik, i na ostatnim usg jakby tam dwa pęcherzyki startuja, może co i z tego będzie. Nie potrafie opisać co czuje, jakąś niemoc na to wszystko, nie dołuję się że nie zachodzę, bo myslę że kiedyś mi się uda, raczej wkurza mnie fakt że nie potrafię się z ludźmi dogadać, no własnie nie aż tak dosłownie, jak napisałam, ale serio boczę się na M, z mama też kiedyś więcej miałam do pogadania, i teraz sobie uświadomiłam, że te hormonki siadły mi jakieś 7 lat temu, jak po urodzeniu jasia nie wróciły mi @ i przez to ryczeć mi się chce i tyle to sobie pogadałam, dobra, dzwonią każą się zbierać nad jezioro, mam wszystko szykować, ha, to pa Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 12:08 poppy76 napisała: > uswiadomie, ze ktos grzebal w moim lozku, dotykal moich ubran, bielizny itd, to > mnie trafia. cale poczucie bezpieczenstwa szlag trafil. > I te tony naszych zdjec ni edo odzyskania > dobra, juz nie marudze. w łóżku chyba nie grzebał?Po kie licho grzebac w łóżku? > Temp dalej wysoko, troche w dol zjechala. Mam nadzieje, dociagnac do wtorku co > najmniej. Bedzie dobrze)))daj tylko szybko zanc Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 12:06 wiosenka1 napisała: > No Ensata to pojechaliscie z tym bzykankiem bez gumki, ha ha co ma > być to będzie. Niestety, jak najgłupsza małolata;-( człowiek sie przyzwyczaja i myslałam ze zawsze owu bede miała w 17 dniu, a tu diupaa > My to my dziewczynki, ale Ensata zachodzi od dotknięcia nogawki M. > Niech nas zaraża, to bedzie dobrze. EEE, wiesz, ja mam traume, zajscie, to nie problem. Problemem jest dla mnie zajscie i donoszenie i urodzenie zdrowqego dziecka. Nie wiem jak dam rade doczekac do usg jak zajde, na zawal zejde zanim zobacze serduszko. Strasznie sie boje, boje sie tak bardzo ze juz zaczynam sie zastanawiac by dac spokoj jednak z 3 > Poppy główka do góry. Ubezpieczeni byliście? Kupisz sobie > fajniejszego laptopa. No, tak ale zdjec sobie nie kupi;-(Nauczka, przegrywac. Ja dzisiaj sie zabiore do grywania. Najwazniejsze ze nie zastała złodzieja w domu, bo jeszcze cos mogłoby sie stac Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 17:27 Ensata jak ja rozumiem Twój strach...tylko sobie pomyślę,że może uda się wreszcie zaciążyć,od razu serce mi tak wali,że szok. Powiem Wam w sekrecie,że jak ostatnio przyszła @ to poczułam...ulgę. Głupia jestem,wiem.Momentami myślę,że nie zaciążam,bo podświadomie się tego boję,a organizm wyświadcza mi przysługę Wiosenko,pieska szybko nauczysz załatwiać potrzeby poza domem,tylko musisz na to poświęcić 3-4 dni i przez ten czas nawet na moment nie spuszczać psiny z oczu.Jak tylko się rozkraczy do sikania to od razu gazetą w tyłek (robi dużo huku,a nie boli)i na dwór.Jak siknie na dworze to pochwalić,pogłaskać,powiedzieć,że mamusia kocha swoją córunię DD,a po kilku dniach przestanie lać w chałupie. Jak kupiłam psa to w mądrej książce to przeczytałam i zadziałało Poppy,malutki spadek u Ciebie,właściwie spadeczek,nic takiego.Czekamy dalej. Sotie,Wy to już chyba powinniście porządnie zacząć działać Ja dopiero od środy będę mogła,mam nadzieję,że owu nie przegapię. Córcia wróciła,cała szczęśliwa,opalona i z prezentami.Ja zostałam obdarowana butelką pinacolady kupiona na bezcle w San Marino.Podobno tam nawet dzieciom sprzedają alkohol.No ale Wlosi nie mają ustawy antyalkoholowej O pralce Wam nie pisałam,bo się wstydziłam.Ona się wtedy nie zepsuła,tylko bezpieczniki wywaliło,o czym się zorientowałam po 2 dwóch dniach,jak chciałam użyć suszarki i też była "zepsuta". Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 17:58 hehehe niezła jesteś z tą pralką Mentafolia )))) dobrze, ze córcia już doma, cała i zdrowa a z ulgą przy @, to jakbym o sobie czytała... niczego bardziej nie pragnę, niz dziecka, ale boję się jak cholera. i oprócz żalu przy @ jest i ulga... dobrze móiwsz chyba z tą przysługą organizmu... działaliśmy jakoś chyba wczoraj, a teraz parę dni się wstrzymamy, może testy owu porobię i spróbuję się wstrzelić z wyposzczoną armią liczę na owu jeszcze przed wyjazdem (jedziemy świtem w czwartek), może chwyci a wyjazd czuję już pod skórą w głowie poukładałam co i jak, a jutro letam po mieście w poszukiwaniu stroju kąpielowego, tzrymajcie kciuki, bo to może być walka z wiatrakami hehe Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 18:02 Mentafolia, hahahaha, a czego tu się wstydzić? Hahahaha Ja tak chciałam baterie w łazience wymieniać jak wodę spółdzielnia zakręciła. Wyobraź sobie, że w żadnym kranie woda nie leciała, hahaha Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 18:07 hello wróciłam napisałam a mój post gdziesik u góry wylądował, no ale nie ważne Jestem ot i tyle Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 18:18 Ivinko,to jeszcze lepszy czad dałaś niz ja z tą wymianą baterii DD Całe szczęście,że pralki nie zdążyłam kupić ha ha...ale byłabym wściekła. Sotie,no dokładnie mam to samo.Ty sie nie bój ciąży,bo z doswiadczenia wiem,że na całym świecie nie ma i nie będzie nic lepszego niż trzymanie w ramionach swojego nowonarodzonego dziecka.Potem wszystko się układa i nie ma problema,jak mawia mój znajomy Szwed Ja to się boję powtórki z ubiegłego roku.A statystyki są okrutne: co druga kobieta po 40 roni Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 18:26 ja to się boję wszystkiego... ale chcę bardzo z tych ramionach trzymać zostaw w spokoju statystyki, no ale gwarancji nigdy nie ma niestety.. trzeba wierzyć, że będzie dobrze Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 18:38 Będziesz Sotie trzymała,na 100%! ) Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 18:46 dzięki Mentafolia, obyś była prorokiem kochana ja wierzę, że każdej z nas się uda, tylko ile można czekać?... Odpowiedz Link
kamaz84 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 18:51 no właśnie i tutaj przyznaje Tobie rację.Napewno kiedyś się nam wszystkim uda tylko ile można czekać??? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 19:00 Sotie,u Was to kwestia czasu.Ty zdrowa,stary też ( pamiętam,że jakieś ogromne ilości ma tych ml) Myślę,że klomifen poprawi Ci jajeczkowanie i wkrótce się uda. Poza tym masz dopiero 34 lata. Dbaj o siebie w miarę mozliwości. Ja właśnie postanowiłam wypijać jedną kawę dziennie i ograniczyć herbatę,której żłopię jakieś chore ilości.I prawie w ogóle zrezygnować z alkoholu .Tylko jak? ha ha ha Odżywiania na szczęście zmieniać nie muszę,bo jem raczej zdrowo. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 19:07 no w sumie nie wiem czy my zdrowi, czy dotąd niezdiagnozowani clostilbegyt to klomifen? tego też się boję, w sensie torbieli i kłopotów z tym związanych. bo swoje jajka mam, rosnące i pękające. no nie dbam o siebie właśnie tzn jemy w miarę zdrowo, tu plus, ale jest kilka minusów niestety. pozwól, że wymieniać nie będę Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 19:17 A co tutaj jeszcze diagnozować? Jajka są i pękają,marines są,bzykanie jest. Dosyć często się zdarza,że para nie zaciąża,wszystko ok,a ciąży brak.Takie osoby muszą po prostu trochę dłuzej poczekać na swój czas. Sotie,może na poprawę śluzu piłabyś sobie jakiś syrop mukolityczny? Może masz i dobry ten śluz,a może deko za gęsty? Tak tylko gdybam... Nie wymieniaj minusów)..sama se wymienię Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 19:19 Klomifen to nazwa chemiczna clostilbegytu.Bo do mnie lepiej jechać po nazwie chemicznej. Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 10:57 mentafolia napisała: > Ensata jak ja rozumiem Twój strach...tylko sobie pomyślę,że może uda się > wreszcie zaciążyć,od razu serce mi tak wali,że szok. > Powiem Wam w sekrecie,że jak ostatnio przyszła @ to poczułam...ulgę. > Głupia jestem,wiem.Momentami myślę,że nie zaciążam,bo podświadomie się tego > boję,a organizm wyświadcza mi przysługę Ja mam identycznie, krecha na tescie, zadna frajda. Serce usłyszeć, do porodu dotrwac. Chociaz schiza mnie sie powieksza. Ostatnio ogladałam na tvn chore dzieci. Info, choroba ujawniła sie jak miał 2 latka, 3 latka. Matko....ilosć chorych dzieci jest przerazające, a ja powiem szczerze, chyba bym sie nie nadawała do opieki;-(((Nie wiem, czy to nie jest kuszenie losu.;-((( Odpowiedz Link
mercy2 witam :) 13.08.07, 11:41 Witajcie Wróciłam i już odrobiłam zaległą lekturę. Widziałam, że za wiele się nie działo, bo sporo osób nie było. Z mojego punktu widzenia to dobrze, bo teraz mam mniej do nadrobienia, hihihi. Jak już wiecie od Ivinki rozpoczęłam kolejny cykl staranek i teraz nie ma siły udać się musi, bo ja też jak Wiosenka pełno boćków na trasie widziałam Ivinko - serdeczne dzięki za maila. Przeczytałam go strannie, zachowałam i będę wyciągać wnioski. Nowy cykl i nowy wykresik- lukajcie proszę, bo Wasza interpretacja jest bardzo cenna To na tyle, postaram sie niedługo poesłać kilka fotek z mojego wyjazdu. Odpowiedz Link
mercy2 Re: witam :) 13.08.07, 11:43 Aha, nowa szata graficzna forum jest delkatnie mówiąc dziwna...Ledwo Was odnalazłam, brr...komu przeszkadzała tamta wersja ? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 19:38 heyah widzę, że posiłki z urlopów powracały i życiem forum tętni u nas kolejny leniwy dzień, prawie nie wychodziliśmy z łóżka, Julkę szczęśliwie wcięło u koleżanki i mieliśmy czas tylko dla siebie. Zwlekłam się 3 razy; na sniadanie, obiad i teraz Was poczytać Wiem Wiosenko, że pregnyl był za późno na ciążę, ale sądziłam, że może choć pęcherzyk pęknie skoro mam zamiar na clo wjechać. jutro idę do gina sprawdzić co i jak Marnie nasza sirepniowa lista sie rysuje póki co((( Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 19:50 Niegrzeczna dziewczynka! Coście tam robili tyle czasu??? DD Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:52 Witam Ja wpadłam z pytankiem, kupiałam oeparol i jak go brać? Narazie łukam 2x2. Wiem że było już gdzies o tym ale tyle wątków przelecieć to mi sie za bardzo niechce. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:59 Aneczka, ja go łykam 2x2, podczas posiłków, i efekt prawie natychmiastowy ;DDD Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:00 Rany, Mentafolia, i dopiero teraz nam się ujawniasz ze swoim ogromem wiedzy? )) Dzięki Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:01 Mentafolia, a jaki polecasz?? wolałabym mieć jakiś wybrany i nie rozwodzić się w aptece, że to na rozrzedzenie śluzu Aneczka, możesz brać 2x2, ja biorę 2x1, a Wiosenka chyba 3x2 o ile się nie mylę Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 19:53 mjulka, no ładne kwiatki dzień w wyrku )) Mentafolia, ja nie-chemiczna, więc wybacz terminologię a ten syropek to jaki na przykład? w sumie mogę popić, co mi tam po urlopie się ziółkami zainteresuję chyba, tylko nie jestem pewna czy pijąc je razem z clo, to nie przedobrzę. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:07 Z syropów to np.flegamina lub ambroksol.Mnóstwo tego jest.Poprosisz w aptece to Ci kilkanaście na ladę wystawią. Z tym,że jesli masz np.wrzody żołądka to ambroksol odpuść. Pijesz 2-3 łyżeczki dziennie w okresie śluzowym.Mukolityki uplynniają śluz,nie tylko ten oskrzelowy he he. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:09 sotie syropek to np. guajazyl chyba ze cosik źle wpisałam to niech mentafolia mnie poprawi a brałas wiesiołek? może spróbuj połykać troche w pierwszej fazie, ponoć CLO zmienijsza jeszcze ilośc śluzu tak czytałam. Acha jaky któras chciała to mam do oddania CLO nie ruszone. Ja juz go raczej nie bede miała szansy wykorzystac. Podajcioe adresik a ja wam przesle. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:21 Guajazyl to raczej nie,bo on działa głównie wykrztuśnie.Zwiększa też ilość wydzieliny,ale mukolityki upłynniają,a chodzi o to żeby śluz nie był za gęsty. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:22 przeszukałam domową apteczkę i znalazłam mukolinę 5%, może taki być? jest napisane: carbocisteinum, syrop 5%, lek mukolityczny i ułatwiający wykrztuszanie. to kiedy to pić? w dniach okołoowulacyjnych, tak? czyli np. od dziś mogę?? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:28 to i ja chyba jakiegoś syropa zarzucą, bo prawdą jest, że na clo to różnie z tym bywa Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:28 karbocysteina jest git.2-3 łyżeczki w fazie sluzowej.Działa juz po 2-3 godzinach. Mozesz zacząć brać kiedy zaczniecie sie bzykać. A czy Ty tego nie miałas w domu do inhalacji czasami? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:30 Mentafolia specu, a ten wiesiołek pisałaś chyba, że na plaster, nie? Znaczy nie na śluz, jeśli juz to na włsosy i paznokcie, tak? Czy Cię z kimś mylę kobieto? Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:36 Mentafolia, ja go miałam stricte na kaszel. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:42 Tak tak,juz wiem.Nie doczytałam wcześniej,ze to syrop,tylko że 5% karbocysteina,a ona jest tez przepisywana do inhalacji. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:45 Mentafolia, a znasz tabletki musujące AC600? Czy jakoś podobnie? To nazwa farmakologiczna DD One na gardło są. Bo gin zapisał mojej kumpeli, że niby na śluz? Bo ona sama nie pamięta. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:49 ACC to dokładnie to samo co karbocysteina i acetylocysteina Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:40 No pisałam tu kiedyś o wiesiołku. Że działa na całego człowieka,a przez to moze i na śluz,ale na pewno nie bezposrednio. Pisałam tez o siemieniu.Ono działa tylko miejscowo,nie wchłania się z przewodu pokarmowego i nie jest środkiem śluzorodnym.Nie wiem skąd tak duże jego wzięcie ) Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:43 ok, to wywlalę won, a jutro może zakupię jakąś flagaminę z czynnym związkiem dzieki Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:50 Nie musi być ta flegamina W aptekach maja wybór,że hej.Od groma tego. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:27 aha wrzodów, ani w ogóle żadnych schorzeń nie mam. malutka, wiesiołka łykam juz któryś tam cykl. w zeszłym cyklu miałam namiastkę jajka, bo tak poza tym, to go raczej nie widzę, a wg gina w środku jest ok. jakbyś nie znalazła chętnego na clo, to mnie się przyda. ale i tak muszę teraz wykupić i wziąć na wyjazd, bo nie mam pewności kiedy nadejdzie @. więc może kogoś znajdziesz bardziej w potrzebie, albo w Twoim mieście, coby nie wysyłać. a tak w ogóle to drogi to jest lek? Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:28 hmm sprawdziłam datę ważności tej mojej mukoliny: 09.2006 )) to chyba nie będę ryzykować, jak myślicie? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 20:37 Wyrzuć to w taki razie.Otruć się nie otrujesz,ale związek tam zawarty jest juz pewnie nieczynny. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:00 jak dobrze specjalisty posłuchać, mówię o mentafoli rzecz jasna ja czytałam na innym forum o tym syropku guajazyl się zwał alem sama nie stosowała sotie ja nie pamiętam juz ile płaciłam za CLO ale wiem ze nie jest drogi chyba na recepte do 10 zł Odpowiedz Link
mentafolia mukolityki 12.08.07, 21:14 Jest kilka związków działających mukolitycznie: -pochodne cysteiny czyli omawiana wczesniej )) acetylocysteina lub karbocysteina ( jeden kij),preparaty to m.in.ACC.Mucosolvan,Mukolina. -bromheksyna czyli np.Flegamina -mesna,nazw aptecznych nie pamiętam -ambroksol,preparaty to Ambroksol,Aflegan Więcej nazw aptecznych nie znam. Sotie,moze cos z tej pierwszej grupy?Zresztą Mukolina która poszła won jest ok. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:11 ja kiedyś włozyłam klucz do kół do zapalniczki w samochodzie, ha ha, i co M wymienił mi bezpiecznik do wentylatora to zaraz sie przepalał, no i tak jexdziłam bez nawiewu aż przyszło lato, pojechałam do elektryków rety przez godzine mi rozbebeszali auto i za diabła nie mogli dojść o co chodzi, aż w końcu uczeń zobaczył rtę nieszczęsny klucz w zapalniczce, wyciągnął i wszystko działało, żeby było smieszniej nie od razu skumałam co to ma za związek ze soba, a to metal i metal i było zwarcie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:12 Malutka jak tam Twoje bóle i te brudzenia, czy cos juz wiesz? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:13 Dzieki Mentafolia za radę, tylko jak zorganizować 3-4 dni wolne. Ponoc psina juz ciut poduczona, zobaczymy jak będzie w praniu. Nie chcesz zdradzic tajemnicy swego zawodu? szkoda w sumie Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:20 Wiosenko,żadna tajemnica. Z wykształcenia farmaceuta,a zawodowo zajmuję się organizacją szeroko rozumianej współpracy z firmami ( nie tylko farmaceutycznymi )w prywatnej przychodni. Trochę tez wiem o zębach ha ha. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:25 no, w końcu bastion padł i się Mentafolia przyznała )))))) a jak wyjedziesz, to nie będziesz miała problemu ze znalezieniem pracy? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:30 eee,problemu raczej nie bedzie. W najgorszym razie pójde do apteki. A najchętniej to bym sobie dała spokoj z pracą,przynajmniej na jakis czas. Z głodu nie zdechniemy Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:16 Sotie właśnie Ty jajeczkujesz, też podzielam opinię Mentafoli, że w końcu sama zaskoczysz. Czy clo pomoże, byc może ma szersze działanie. A ja sobie nawet myslałam że clo pomaga również na dojrzewanie zdrowego jajeczka, bo czasem owu widzimy na usg bo jest pęcherzyk, ale niewiemy jakie jest jajeczko, może trefne? Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:23 no właśnie malutka, co tam z Twoimi dolegliwościami?? dzięki Mentafolia, to wybiorę coś na Muko... )) ja tak sobie myślę, że jakbym miała normalnie zskoczyć, to chyba bym już dawno zaskoczyła ;[ i możliwości są dwie: blokada albo niezdiagnozowana dotąd przypadłość... spodobał mi się pomysł z rozrzedzeniem śluzu spróbuję. mam nadzeję, że nie można go zbyt rozwodnić? ) no i z tym clo zobaczymy co się będzie działo. może coś zaskoczy. dobrze, że clo niedrogie. choć chyba nie mam refundacji na tej recepcie. mówicie, że clo upośledza śluz??? bo słyszałam, że owszem endo, ale że śluz? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:17 No tak nie zaskoczyłam że wcięło Poppy zdjęcia oj szkoda. Ensata nr gg juz wysłałam, cus chce sie spytać, więc się łodezwij przy okazji. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:27 ja mam aktualnie taki brunatny śluz nie wiem czemu skoro dzis 9 czy 10 dc bolec nic nie boli chyba ze zacznie po tych kajakach bo 2 dni z mokra dupą pływałam No a wizyta 24 sierpnia i zobaczymy co doktorek powie. Trzymcie sie do jutra papa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:23 to mnie zaraziłyście, dawno włosków nie farbowałam, ze 2 lata będzie, moge sie pochwalić, jakoś cudem chyba ale nie mam siwych, ale marzy mi się balejaż dziewczynki później zapom,nę wszystkim urlopowiczkom życzę udanych pogodnych dni, odpoczywajcie dziewczyny Ensata cięzko ze spotkaniem, bo i od wtorku goście, a i obroty siadły, trza prace nadgonic, spokojnie jeszcze wrzesień bedzie ładny, a Wy kiedy wyjeżdżacie dokładnie? a to żadna tam tajemnica, M miał iść jutro oddać plemniory do badania, ale stwierdził, że pójdzie we środę, bo podróż była długa całą nockę jechał, mało spał, więc i wynik niemiarodajny, ot chciałam sie pochwalic, że miał 7ml jak M Sotie, ha ha, zobaczymy jakie wyniczki będą? Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:28 fiu fiu )))))) to ładnie Wiosenko może nasi M to bracia czy cuś? kiedy wyniki? tzrymam kciuki mocno za potężną armię ciekawe czy w milionach też zgodni będą? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:29 Cos mi sie zdaje Wiosenko,że Twój M znowu się miga ) Tak samo przekładał w poprzednim,chyba,cyklu DD Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 12:52 > Ensata cięzko ze spotkaniem, bo i od wtorku goście, a i obroty > siadły, trza prace nadgonic, spokojnie jeszcze wrzesień bedzie > ładny, a Wy kiedy wyjeżdżacie dokładnie? Wyjeżdzamy ok 28 sierpnia. Mamy równiez gosci, tym razem z Francji, ja juz goscinnie wysiadam;-(Napisz do mnie na gg, bo Twojego numeru tyz nie mam, a sie juz zalogowałam Odpowiedz Link