Dodaj do ulubionych

Dr Żak z Poznania - in vitro

28.06.08, 21:08
Wiecie coś o dr Żaku z Poznania z kliniki Medart?
Zastanawiam się nad in vitro u niego? Macie jakieś opinie? Mam
endometriozę i zespół policystycznych jajników - to musi być
naprawdę dobry lekarz. Pierwsze podejście miałam u dr Hadasia -
niestety nieudane. Teraz dr Hadaś miałby prowadzić stymulację a
punkcję i transefer miałby wykonać dr Żak?
Obserwuj wątek
    • oska81 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 14.07.08, 16:52
      Pare dni temu miałam drugą IUI u doktora Żaka, teraz czekam cierpliwie na wynik,
      jednak gdy nie wyjdzie podchodzę do ostatniej IUI w sierpniu, a jeśli i ta nie
      wyjdzie to in vitro i właśnie u Żaka. Różne opinie słyszałam, wiele pozytywnych
      jak i negatywnych, co do skuteczności IVF nie mam pojęcia, czytając inne fora to
      jest bardzo duża. MNie lekarz odpowiada i u niego podchodzić będę
      trzymam kciuki
      • dagmara-k Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 14.07.08, 21:37
        odradzam serdecznie, nie z wlasnego doswiadczenia, wiec nie bede opowiadac historii.
        • oska81 Dagmara-k 15.07.08, 06:54
          każda historia jest cenna, swoja czy nie, w końcu to dużo pieniędzy, więc jeśli
          możesz to opowiedz
          • dagmara-k Re: Dagmara-k 18.07.08, 22:34
            poprosze osobe ktorej fakty dotycza zeby sama napisala, bedzie z pierwszej reki
            a nie z plotek.
            • oska81 Re: Dagmara-k 19.07.08, 10:47
              z góry dziękujęsmile
              • patrysiantko Re: Dagmara-k 20.07.08, 11:59
                hej nie trac czasu i pieniedzy na Poznanskie kliniki.maja bardzo
                niskie statystyki,jedz do Novum albo do invimedu do
                warszawy.Naprawde szkoda czasu.
                • dagmara-k Re: Dagmara-k 21.07.08, 22:37
                  poprosilam, choc mam nadzieje ze u ciebie juz sie te informacje nie przydadzasmile
                  rozumiej ze nadal czekamy na wynik?
                  • oska81 Re: Dagmara-k 22.07.08, 07:28
                    Informacje jak najbardziej się przydadzą, a na wynik IUI czekam cały czas.
                    Sama nie wiem już co zrobić, tyle pozytywnych opinii słyszałam, że teraz jestem
                    zdezorientowanasad
                    • dagmara-k Re: Dagmara-k 22.07.08, 07:38
                      bo zawsze o kazdym lekarzu beda opinie dobre i zle, chociaz w przypadku
                      niektorych bilans jest wyrazniejszy.
                      skoro teraz czekasz na wynik, to moze nie czas na dezorientacje/zaluje ze ci
                      wprowadzilam metlik w czasie czekania na wynik/
                      • oska81 Re: Dagmara-k 22.07.08, 08:12
                        Ja nie żałujęsmile IUI to nie to samo co IVF i wolałabym mieć obraz i dobrego i
                        złego. Wiadomo ile ludzi tyle opinii, jedni chwalą, drudzy nie. Ja chcę do
                        września, kiedy mam podejść do IVF, zebrać jak najwięcej opinii, i jednych i
                        drugich. Każda jest cenna. Zmieniałam już tyle razy lekarzy, że szczerze mówiąc
                        nie mam ochoty na kolejną zmianę. Ale jeśli opinie innych co do IVF będą mocne,
                        to nie mam zamiaru wydawać tyle kasy z myślą o niepowodzeniu.
                        Dlatego każda opinia jest dla mnie bardzo cennasmile
                        • szyszka39 Re: Dagmara-k 22.07.08, 10:25
                          Mialam u niego 2 IUI i 2 programy do ICSI, nie dosc ze nie umial mnie
                          wystymulowac, bo leci schematem. Nie wprowadza zadnych innych lekow procz
                          gonalu, gdzie ( u mnie przy wysokim poziomie hormonów jest on niewskazany) to 2
                          program przeprowadzil na tych samych lekach tylko przy zwiekszonej dawce.
                          Jajeczka zle sie dzielily, do transferu zostawalo 1, transferu nie robi z usg,
                          gdzie przy 2 podejsciu wrecz go o to prosilam. On jednak przyprowadzil sobie
                          swoja kolezanke i to ona , przy nim robila mi transfer. Tzn probowala, bo nie
                          udalo jej sie nawet cewnila wlozyc. Wyszlam pokrwawiona i obolala, z jedna mysla
                          i "tak nic z tego, za dlugo to trwalo"sad(( Poza tym sposob w jaki mnie
                          potraktowali jest wredny, bo zostawiasz tam kupe kasy a oni nawet cie nie
                          zapytaja czy ktos inny moze zrobic transfer. Pozniej tez sie zorientowalam jak
                          wazny jest czas wykonania transferu, czyli najpierw wlozenie pustego cewnika, a
                          potem przez ten cewnik przetykanie innego mniejszego z jajeczkami. One sa bardzo
                          delikatne. No i dokladne ich umiejscowienie w macicy, tez jest wazne. Tego
                          jednak dowiedzialam sie w innej klinice , w kt 2 razy zaszlam w ciaze, u zaka
                          beta nawet nie drgnela. Ja wiem ze sa u Zaka dziewzcyny kt sie udaje,jednak jak
                          masz kupe kasy i dobre nerwy to mozesz chodzic do niego. Jeśli bardzo ci zalezy
                          to nie patrz na kilometry tylko jedz do profesjonalistow!!!!!!!!!! a nie do
                          kogos kto sie dopiero uczy. Co do jego sprzetu nie mam zastrzeżeń , ale jakos
                          wykonania .......to dla mnie trauma. Schodzic z fotela po transferze i wiedziec
                          ze sie napewno nie udalo. Nic tylko plakac sie chce. Powodzenia w wyborze kliniki.
                          • szyszka39 Re: Dagmara-k 22.07.08, 10:26
                            aaaa jestem ta osoba od dagmary
                            • Gość: Filozof Re: Dagmara-k IP: *.icpnet.pl 22.07.08, 10:58
                              O BOŻE dziewczyny przestańcie!!Z zapłodnieniem pozaustrojowym jest
                              tak samo jak z naturalnym - muszą byc miliony czynników i TEN JEDYNY
                              MOMENT zeby się udalo!Niektórym w najbardziej znakomitych klinikach
                              świata też się udaje czasami dopiero za którymś razem albo i w
                              ogóle.Medycyna to nie jest matematyka - jak tak to tak a jak nie to
                              tak!Każdy lekarz nawet wysokiej klasy specjalista na samym początku
                              błądzi po omacku bo ludzki organizm to nie prosta maszyna i jak
                              jedno nie wyjdzie to trzeba spróbować drugiego. Nie można bez wiedzy
                              fachowej wypowiadać się,że ktos komu nie wyszło był zły a tam gdzie
                              wyszło było ok!Czasami tak jest.To my jesteśmy niecieprpliwe i od
                              razu chcemy efekt a niestety pokora uczy!Ja nie jestem jego
                              pacjentką ale jestem z tego środowiska i wierzcie mi on jest bardzo
                              dobrym specjalitą cenionym w świecie medycznym.A niestety nikt nie
                              jest cudotwórcą i nie zawsze kazdemu udaje sie za 1 razem.Aby mówić
                              tu o zaniedbaniach czy o nieprofesjonalizmie trzeba na to dowodów i
                              rzeczywiście karygodnych aby można było powiedzieć ze to zostało zle
                              zrobione!
                              • tekla12 Re: Dagmara-k 22.07.08, 11:46
                                Gość portalu: Filozof napisał(a):

> O BOŻE dziewczyny przestańcie!!
                                A to niby dlaczego? Klinika zapłaci za brak profesjonalizmu? Nie, to właśnie
                                dziewczyny płacą i powinny się dobrze zastanowić komu i za co zapłacą.
                                Z zapłodnieniem pozaustrojowym jest
                                > tak samo jak z naturalnym - muszą byc miliony czynników i TEN JEDYNY
                                > MOMENT zeby się udalo!Niektórym w najbardziej znakomitych klinikach
                                > świata też się udaje czasami dopiero za którymś razem albo i w
                                > ogóle.
                                Tyle, że w niektórych klinikach udaje się częściej niż w innych doprowadzić do
                                ciąży w wyniku in vitro. Prawdopodobnie oznacza to, że udaje się w nich
                                kontrolować więcej tych czynników.
                                Medycyna to nie jest matematyka - jak tak to tak a jak nie to
                                > tak!
                                Ale powinna się opierać na rachunku prawdopodobieństwa a nie mniemanologii
                                stosowanej
                                Każdy lekarz nawet wysokiej klasy specjalista na samym początku
                                > błądzi po omacku
                                Dr Żak zaczął pracę w Intermedice ok. 10 lat temu, dość czasu na to żeby
                                przestać błądzić po omacku. Zresztą chyba świeżo po doktoracie, którego temat
                                nie miał nic wspólnego z zapłodnieniem pozaustrojowym.
                                wierzcie mi on jest bardzo
                                > dobrym specjalitą cenionym w świecie medycznym.
                                A może jakieś dowody na potwierdzenie tej śmiałej tezy? Np. wykaz publikacji na
                                temat ivf? Łatwiej będzie uwierzyć.
                                A niestety nikt nie
                                > jest cudotwórcą i nie zawsze kazdemu udaje sie za 1 razem.Aby mówić
                                > tu o zaniedbaniach czy o nieprofesjonalizmie trzeba na to dowodów i
                                > rzeczywiście karygodnych aby można było powiedzieć ze to zostało zle
                                > zrobione!
                                Coś Ci się pomyliło, to nie jest sąd i tu nie potrzeba dowodów. Cudotwórców też
                                nie, wystarczy dobre rzemiosło.
                                • oska81 Re: Dagmara-k 22.07.08, 12:03
                                  Dziękuję bardzo za opinie
                                  Jestem trochę zaskoczona, bo jestem stymulowana i lekarz zmienia mi leki, do
                                  następnej IUI będę znowu na innych
                                  Dobrze że do in vitro jeszcze 2 meisiące, a może nie będzie potrzebne...
                                  • Gość: gosc Re: Dagmara-k IP: *.range86-138.btcentralplus.com 22.07.08, 12:37
                                    To ja sie dopisze do opini.Ja mialam podejsc u Pani doktor do
                                    insemki,do ktorej nie doszlo bo zostalam przestymulowana ,pani
                                    doktor biegala co chwile po dr zaka bo mialam za duzo pecherzykow.i
                                    nie wiedziala co robic.Serio.Dr Zak wydal mi sie bardziej kompetenty
                                    niz pani doktor.W warszawie w dobrej klinice mialabym zrobione z
                                    tego in vitro.W med arcie nie wiedzieli co ze mna zrobic.Zawiodlam
                                    sie.
                                    • Gość: gosc Re: Dagmara-k IP: *.range86-138.btcentralplus.com 22.07.08, 12:39
                                      aha jesli chcesz podejsc do in vitra koniecznie w Poznaniu to dr
                                      Derwich jest dobrym lekarzem,wejdz sobie na Bociana na watek
                                      pogadajmy dziewczyny z Polnej.To wszystkie 3 co ostatnio podchodzily
                                      sa w ciazy.Za sprawa dr derwicha.
                                      • Gość: kasiak Re: Dagmara-k IP: *.range86-138.btcentralplus.com 22.07.08, 13:02
                                        A czy przypadkiem dr Zak nie zostal wywalony z Intermediki za
                                        chamskie podejscie do pacjenta?Cos mi sie o uszy obilo?
                                        • Gość: an25 Re: Dagmara-k IP: *.icpnet.pl 22.07.08, 14:02
                                          Masz rację, został wywalony, po czym zaczął szefować w MedArcie.
                                          Trafiliśmy do niego, ponieważ potrzebowaliśmy także pomocy
                                          androloga, ale po tym jak nas potraktował, wiedzieliśmy, że nasza
                                          noga nie postanie w jego gabinecie nigdy więcej! Pacjentów traktuje
                                          jak zło konieczne! Ludzie zgłaszający się do niego z problemem
                                          potrzebują nie tylko skierowania na badania, ale także wskazówek do
                                          dalszego leczenia i swego rodzaju oparcia w lekarzu. Niestety dr Żak
                                          takiego oparcia nie daje, wręcz przeciwnie - olewa swoich pacjentów.
                                          Co do skuteczności jego działań lekarskich w temacie niepłodności
                                          nie mogę się wypowiedzieć, bo po pierwszej wizycie zmieniłam
                                          lekarza. Ja jestem na NIE!
                                          • Gość: kasiak Re: Dagmara-k IP: *.range86-138.btcentralplus.com 22.07.08, 14:18
                                            a do jakiego lekarza teraz chodzisz?
                                            • aniak.1982 Re: Dagmara-k 22.07.08, 23:27
                                              Dziewczyny, dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Niestety się
                                              przeraziłam, tyle krytyki, a dr Hadaś mówił, że to dobry specjalista
                                              i na pewno dobrze zrobi punkcję i transfer. Teraz to już zupełnie
                                              nie wiem co robić. Może dr Derwich? On pracuje na Polnej? Wiecie coś
                                              o nim???
                                              • oska81 Aniak 23.07.08, 07:13
                                                Aniak ja też słyszałam wiele dobrych opinii, m.in. od swoich lekarzy, ale
                                                również od dziewczyn, które u niego były, leczyły się i mają dziecko dzięki
                                                niemu. Wczoraj przeleciałam chyba cały internet w poszukiwaniu informacji i
                                                chyba zrobię bilans. Ja chyba zaryzykuję i sprawdzę, jak się uda to będę
                                                chwalić, jak nie to pewnie, pójdę do innego. Ale uważam, że dużo zależy również
                                                od organizmu kobiety.
                                                Chociaż opinia Szyszki o samym przygotowaniu jest dla mnie cenna i godna uwagi.
                                                Muszę pogadać jeszcze ze swoim lekarzem z mojego miasta.
                                                Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoją decyzjęsmile
                                                • tekla12 Re: Aniak 23.07.08, 11:10
                                                  oska81 napisała:
                                                  Ale uważam, że dużo zależy również
                                                  > od organizmu kobiety.
                                                  jeszcze więcej zależy od wiedzy lekarza jak ten organizm zareaguje i od
                                                  embriologa, który zajmuje się hodowlą zarodków.

• szyszka39 Re: Dagmara-k 25.07.08, 10:42
                                2 IUI i dwie procedury ICSI to nie bladzenie w ciemnosci, tylko trzeba przyjrzec
                                sie wynikom hormonow a nie walic ciegle to sami. Jak bym miala wydac ta sama
                                kase w super klinice i nie zajsc w ciaze to bym a wydac kase u zaka za 3 program
                                to bym wybrala inna. Jego nie chce widziec juz wiecej na oczy!!!!!!!!!!!!!! W
                                gadce i kolorowaniu to on dobry, w dzialaniu juz gorszy!!!!!!!!!!!!
                                • Gość: Filozof Do Szyszki jeszcze IP: *.icpnet.pl 26.07.08, 09:25
                                  2 iui i wg ciebie powinno się udać????A przy sposobie naturalnym też
                                  się udaje po 2 razach??To tak samo - tylko zwiększa się szanse i to
                                  tylko o ok 11-12%. Mojej koleżance na Polnej wyszło za 16 razem!!!!
                                  a statystyki mówią ze IUI to góra 5 -6 razy! In vitro też nie musi
                                  się udać po 2 procedurach jak by tak było to wszystkie kliniki
                                  miałyby sukces!A hormony w organizmie wydalane są pulscyjnie i nawet
                                  w odstępach kilku godz ich poziom może się róznić.Polecam do
                                  poduszki : "Fizjologię człowieka w zarysie" aut Traczyka - tak aby
                                  się potem bardziej mądrzyć ale przynajmniej z wiedzą wink
                                  • dagmara-k Re: Do Szyszki jeszcze 26.07.08, 11:16
                                    przeczytaj jeszcze raz uwaznie szyszki opis transferu. jest jeszcze gdzies w
                                    starych watkach na nieplodnosci, pamietam go jak dzis. kolezance z polnej
                                    gratuluje wreszcie sukcesu a wspolczuje, ze tak na sobie samej musiala
                                    statystyki obnizycsad 16 iui to bardzo duzo.
    • oska81 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 26.07.08, 06:11
      Inseminacja u dr Żaka udała się, jestem w ciążysmile
      • Gość: Filozof Re: Dr Żak z Poznania - in vitro IP: *.icpnet.pl 26.07.08, 09:17
        hahahahahha OSKA 81 GRATULUJĘ!!!!!!!a jak ktoś wątpi w kwalifikacje
        danego lekarza zawsze można poprosić o dokumenty - każdy lekarz musi
        je pokazać a jak nie to są specjalne instytucje od tego a nie prosić
        na forum o wykaz publikacji i szukać pokątnie czegoś.Dziewczyny -
        Wasz błąd jest taki, że chcecie sukcesu NATYCHMIAST a wierzcie mi
        czasami to nie jest możliwe a jak macie wątpliwości to zawsze
        zapytajcie lekarza np dlaczego taka a nie inna procedura!!!!a Wy nie
        zapytacie w gabinecie a potem dywagujecie na forum dlaczego tak a
        nie inaczej!!!! Od tego macie lekarzy i nikt łaski Wam nie robi!!
        Pytać i rozmawiać z lekarzem a nie zastanawiac sie potem co i
        dlaczego! A jak ktos ma watpliowści że lekarz 2 razy zastosował ten
        sam schemat i sie nie udalo to w medycynie nie jest tak ze zawsze
        ten schemat nie bedzie się udawal - organizm róznie reaguje! A
        dyplomu lekarza a potem dr i specjalizacji nikt za ładne oczy nie
        daje! Pozdrawiam Was.
        • dagmara-k Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 26.07.08, 11:22
          oskasmile! gratulacjesmile spokojnej i zdrowej ciazysmile na szczescie dalsza dyskusja w
          tym watku nie ma juz znaczenia w tej chwilismile

filozofie lub filozofko, jakie natychmiast? 3-4 lata leczenia to jest
          oczekiwanie natychmiast? ja nie jestem w ciazy, ale chwale swojego lekarza,
          lecze sie u niego od 1,5 roku, u poprzednich tez 1,5, ale widze roznice w
          podejsciu mimo ze wg teorii "natychmiat" powinnam juz byc bardzo sfrustrowana i
          dawno szukac nastepnej kliniki.
          oczywiscie ze kazdy lekarz ma fanki i antyfankismile jak ktos pyta to inni
          odpowiadaja. na znanylekarz dr zak tez ma rozne opinie, od zdecydowanie
          odradzajacych po entuzjastycznie polecajacych (i na szczescie tych drugich,
          szczesliwych rodzicow).
    • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 19.08.08, 13:44
      Hej kobietkismileLeczę się już od 10lat we wrześniu2007roku miałam ICSI u żaka i
      klapa miałam dwa niby dobre zarodki klasyA.I szczerze mówiąc nie wiem gdzie
      robić drugie.
    • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 17.03.09, 08:44
      CZEŚĆ.JA LECZĘ SIĘ U DR ŻAKA OD ROKU.MAM ENOMETRIOZĘ , JESTEM PO LAPAROSKOPI, A NASTĘPNIE PO INSEMINACJI.NIESTETY BEZ EFEKTU sad
      TERAZ PODCHODZĘ DO IN VITRO RÓWNIEŻ U DR ŻAKA.
      MIMO RÓŻNYCH OPIŃ NA JEGO TEMAT JA Z MĘŻEM JESTEŚMY Z NIEGO ZADOWOLENI.NIE WIEM JAKI BĘDZIE EFEKT IN VITRO(MAM NADZIEJĘ,ŻE POZYTYWNY),ALE UWAŻAM ,ZE ON ROBIŁ ZE SWOJEJ STR.WSZYSTKO CO MÓGŁ.
      NIKT NIE JEST CUDOTWÓRCĄ.
      • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 17.03.09, 21:49
        Życzę Ci powodzenia i trzymam kciukasy aby sie udało,ja do dr.zaka nie mam nic
        po prostu sie nie udało,moze troszeczke do tego ze mało obserwował na usg no i u
        mnie bylo cos nie tak z endometrium bo inne dziewczyny zaczynaja jakos szybko
        brac pierwszy zastrzyk a ja zaczelam dopiero 10 dnia@,moja znajoma tam robila i
        za pierwszym razem jej sie udalosmilemi sie wydaje ze to zalezy od losusadpisz jak u
        ciebie i jak stymulacja a czym bedziesz stymulowana ja bralam puregon,mialam 2
        zarodki podane mrozakow zerosad
        • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 18.03.09, 08:01
          HEJ!JESTEM JUŻ PO STYMULOWANIU.BRAŁAM PUREGON.SAMOPOCZUCIE PO NIM OKI.JESZCZE KILKA DNI.....SZKODA TYLKO ŻE NERWY TAK MI DOKUCZAJĄ.POZDRAWIAM smile
          • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 18.03.09, 09:51
            NO stres jest ,ale badz dobrej myslismile)a mozesz mi opisac od kiedy bralas
            pierwszy zastrzyk i jakie dawki,no i teraz czekasz na pobranie czy na
            transfer?mnie sie zak pytal co wybieram po tranferze czy duphaston czy
            luteine?wybralam duphaston ale slyszalam ze dziewczyny polecaja luteine.
            • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 19.03.09, 18:35
              HEJ!JESTEM JUŻ PO POBRANIU I CZEKAM NA TRANSFER.POBRANO MI JEDNĄ KOMÓRKĘ.ZOBACZYMY.....
              PIRWSZY ZASTRZYK PUREGONU WZIĘŁAM 5-EGO DNIA CYKLU I O ILE PAMIĘTAM TO MIAŁAM 9 ZASTRZYKÓW(PO 200).PÓŻNIEJ PREGNYL DO MIĘŚNIOWO,DWA ANTYBIOTYKI NO I PUNKCJA.ACHA,WZIĘŁAM LUTEINE.NIE WIEM CZYM SIĘ RÓŻNI OD TEGO DRUGIEGO LEKU,ALE JA PO NIEJ CZUŁAM SIĘ DOBRZE.
              A TY NA JAKIM JESTEŚ ETAPIE?
              POZDRAWIAM smile
              • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 19.03.09, 20:04
                hejsmileno ja mialam transfer 3dnia od pobrania,ciekawe jak bedzie u ciebie,a to
                mialas tylko jedna komurke,nie mialas wiecej?mi dwie dojzaly i dwie mi
                wprowdzili,ja mialam 150j.puregonu.No a ja jestem na etapie odpoczywania i
                czekania na nastepne icsi a kiedy bedzie nastepne to sama nie wiemsada ty mialas
                ivf czy icsi?a jakie macie problemy? bo ja mam endometrioze i moj ma slabe
                nasienie.to pozostalo ci czekanie wiem co to znaczy,ale badz dobrej
                mysli,przecież nie moze byc ciagle pod górke musi byc dobrzesmilebuziaczki
                • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 07:38
                  HEJ!MY MAMY TEN SAM PROBLEM.ENDOMETRIOZA I SŁABE NASIENIE.JA NIE BARDZO WIEM CO TO SĄ TE SKRÓTY IVF I ICSI. MOGŁABYŚ MI WYTŁUMACZYĆ? wink
                  MIAŁAM W SUMIE 7 PĘCHERZYKÓW,ALE TRZY DOJRZAŁY,Z TEGO POBRANO MI JEDNĄ KOMÓRKĘ PONIWAŻ RESZTA BYŁA NIEPOPRAWNA(PONOĆ EDNDO MIAŁO NA NIE JAKIŚ WPŁYW.
                  NO JA TEŻ MYŚLĘ,ŻE I DLA NAS W KOŃCU MUSI KIEDYŚ ZAŚWIECIĆ TO SŁOŃCE.....
                  POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZONKA DLA WAS!

• alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 07:57
                    no ivf to zwykle invitro i icsi to ja mialam potem mi zak wytlumaczyl to jest
                    naciecie osłonki zarodka po prostu nacieli aby pomoc zarodkowi wydostac sie z
                    oslonki podobno robia tak przy endometriozie to zwieksza szanse bo tak to
                    zarodek musi sam sie z tej oslonki wydobyc.no to jestesmy w tej samej sytuacji
                    niedosc ze endometrioza to i jeszcze slabe nasieniesada ile masz lat?ja 30.i ile
                    sie juz leczycie?ja jestem z torunia a ty?
                    • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 12:09
                      JA JESTEM Z POD POZNANIA,MAM PRAWIE 29 LAT.
                      MI ŻAK O TYM NIE WSPOMINAŁ...ALE CHYBA JEST LEKARZEM I WIE CO ROBIĆ.
                      NO NIETETY MAMY TEN SAM PROBLEM,ALE PO DESZCZU ZAWSZE NADCHODZI SŁOŃCE I TRZEBA BYĆ DOBREJ MYŚLI.TRZYMAM KCIUKI OBY NAM WSZYSTKIM Z TYMI PROBLEMAMI SIĘ UDAŁO!!!!!POZDRAWIAM GORĄCO!!!!
                  • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 07:58
                    jeszcze napisz mi jak u ciebie z ta endometrioza dlugo sie leczycie?
                    • dagmara-k Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 09:08
                      a nie jest tak, ze:
                      naciecie oslonki to AH, icsi to wtedy kiedy sie plemnik wklada do jajeczka a nie
                      pozwala zeby sobie sam wlazil?
                      • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 11:43
                        pokrecilo mi se to jest tak jak dagmara napisala,podaja plemnikdo jajeczka i
                        wlasnie nacinaja oslonke,za szybko odpisywalam i poplatalam
                        • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 12:14
                          A TY TO MIAŁAŚ ROBIONE?CZY BĘDZIESZ PODCHODZIŁA ?
                    • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 12:12
                      LECZYMY SIĘ OD ROKU.W TYM CZASIE,MIAŁAM BADANIA HSG,HYSTEROSKOPIA,LAPAROSKOPIĘ NO I PODCHODZIŁAM DO INSEMINACJI.
                      TERAZ DO INFsmile
                      ZOBACZYMY CO BĘDZIE!
                      • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 12:19
                        ja mialam inseminacje w bydgoszczy w 2007r. a icsi w 2008r u zaka,tez jestem po
                        laparoskopi mialam je dwie,no i hsg tezsada hysteroskopia na czym polega?a teraz
                        ta torbiel mnie dobija co mam w lewym jajniku16mm,no ale na razie kazal mi
                        poczekac z usg za rok kontrol lub mam sie szybko zdecydowac na ivf,ale wiesz nie
                        wszystko da sie tak poukladac zeby sie tak odrazu zdecydowacsad
                        • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 13:01
                          hysteroskopia jest to badanie macicy kamerką.jesteś pod znieczuleniem.ja miałam robioną ponieważ miałam przegrodę w macicy- tzw.dwurożną macicę.nie martw się torbielem!ja miałam na jednym jajniku 9cm.dr może mówił o szybkim zdecydowaniu ,gdyż to dziadostwo odrasta.wiem,ze to wiąże się ze wszystkim,min.z kasą.
                          sadktórej wiecznie brakuje...
                          mnie na kolejny raz stać na to nie będzie więc modlę się o pozytywny efekt.musi stać się cud bo mam tylko jeden zarodek!
                          • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 14:01
                            ja tez jak podchodzilam do icsi to wiedzialam ze tylko jedno bo tez nie stac na
                            drugie ale jak sie nie udalo to mysli chodza o nastepnymsada slyszalas o badaniu
                            tylko nie wiem jak sie nazywa?ze sprawdzaja przyczepnosc zarodka do macicy?mi
                            tego nie robiono.badz dobrej myslismiletrzymam mocno kciukaski za wassmile
                          • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 14:02
                            a ty teraz czekasz na transfer?lada dzien bedziesz miała?
                          • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 14:07
                            a jeszcze napisz mi co jest z tym torbielem twoim?juz nie masz jak ci usuneli
                            laparoskopowo?
                            • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 14:33
                              TERAZ TRANSFER.JUTRO smile
                              TEGO BADANIA O PRZYCZEPNOŚĆ NIE MIAŁAM I DOPIERO TERAZ SŁYSZĘ OD CIEBIE.
                              JEŻELI CHODZI O TORBIEL TO MIAŁAM USUNIĘTEGO GO LAPAROSKOPOWO.PÓŻNIEJ OKAZAŁO SIĘ,ŻE ZNOWU COŚ SIĘ ROBI(JAKAŚ "ZMIANA"),ALE SAMO ZESZŁO.JESZCZE PONOĆ MAM JAKIEŚ ZMIANY W JAJNIKU sad
                              A KTÓRY MASZ STOPIEŃ ENDO?
                              • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 15:17
                                wlasnie u mnie nigdy nie mówili o stopniu endo w wypisie tez nie mam.W
                                laparoskopiach to mi wyluszczali torbiele no i hsg robili i jeden jajowod lewy
                                mialam nie drozny,potem mialal hsg przed icsi i niby udroznili mi ten
                                jajowód.Chyba sa te same koszty ja placilam 4.900zl no i anastazjolog bral przy
                                pobieraniu 300zl.A Ty ile teraz płacilas?
                                • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 20:38
                                  IN VITRO-5200 + 300 ANASTAZJOLOG+OCZYWIŚCIE LEKI(CENY MASAKRYCZNE!)
                                  W SUMIE TO ICSI JEST NIEDUŻO TAŃSZE.CIEKAWI MNIE KTÓRY MA LEPSZY SKUTEK.....
                            • monika13.2 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 14:37
                              ACHA,A JESZCZE MAM PYTANIE,TO ICSI JEST TAŃSZE OD IN VITRO?
                              • alinaa30 Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 20.03.09, 15:34
                                wyzej odpisalamsmile))))))))
                                • amryta Re: Dr Żak z Poznania - in vitro 03.04.09, 10:21
                                  Dziewczyny ja od 3 lat chodzę do lekarza z Poznania i niestety jak on
                                  powiedział jestem wzorcowa, maż też wyniki w miarę, ale jakoś efektu nie widzę.
                                  MOze zlecił mi za mało badań, miałam hsg, laparoskopie, prolaktyne i nic więcej
                                  mąz tez miał badanie. Myślę, o próbie leczenia własnie u Żaka. Powiedzcie jak
                                  on zaleca badania, bo właśnie wydaje mi się że coś nie do końca jestem
                                  zdiagnozowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka