jurkitek 13.07.08, 16:03 witam,czy ktoś miał ten zabieg robiony właśnie w tej klinice i jakie są szansę że uda się za pierwszym razem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coco17 Re: IMSI w provicie 13.07.08, 16:13 jurkitek napisała: czesc mozesz mnie oświecić co to jest IMSI?pierwszy raz spotkałam się z tą nazwą Odpowiedz Link
jurkitek Re: IMSI w provicie 13.07.08, 16:22 cześć, plemnik powiększają 600 razy, i jeden najzdrowszy wstrzykują do jajeczka, wszystko inne odbywa się jak przy ICSI Odpowiedz Link
yasmin27 Re: IMSI w provicie 13.07.08, 18:04 witaj jurkitek zapraszam Cię pod ten adres, tam jest wile dziewczyn które są szczęśliwymi mamami po IMSI ... m.in ja Odpowiedz Link
yasmin27 Re: IMSI w provicie 13.07.08, 18:05 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1936955#1936955 Odpowiedz Link
gocha500 Re: IMSI w provicie 14.07.08, 06:41 chyba 6 tys razy bo przy icsi jest chyba 400razy! ja wlasnie podchodze do tego i we wotrek bede miec transfer wiec dopeiro kolo 30 lispca bede znac efekty! ale owszem ta metoda zmniejsza ryzyko poronien! Odpowiedz Link
bravia1 Re: IMSI w provicie 14.07.08, 15:54 Cześć! Ja miałam imsi robione w Provicie. I udało się za pierwszym razem i to podwójnie.)) Odpowiedz Link
jurkitek Re: IMSI w provicie 14.07.08, 21:40 cześć, dzięki za odpowiedzi, bravia wielkie gratulacje a kto cię prowadził, my będziemy zaczynać prawdopodobnie we wrześniu od tabletek anty, jak byś mogła mi powiedzieć ile cię to kosztował, pozdrowienia Odpowiedz Link
bravia1 Re: IMSI w provicie 15.07.08, 09:59 prowadził mnie dr. Kiecka. On też wykonywał punkcje i transfer. I chwala mu za to! Wspaniały człowiek! Tez miałam długi protokół tzn. przez miesiąc antyki. Całość imsi z wszystkimi lekami, badaniami,wizytami itp. wyniosła nas ok 10500,- powodzenia! Odpowiedz Link
jurkitek Re: IMSI w provicie 15.07.08, 15:56 witam! nas prowadzi dr gretka, nie dziękuje ale mam cichą nadzieję że się nam uda, a ile miałaś wszystkich zarodków, pozdrawiam Odpowiedz Link
bravia1 Re: IMSI w provicie 15.07.08, 18:40 miałam podane trzy: 6A, 4B i 3B. A zamrozili 6A i 5A. Odpowiedz Link
annba Re: IMSI w provicie 15.07.08, 20:12 tak myślę, że szanse przy imsi są jak przy każdej innej metodzie zapłodnienia - włącznie z tą najbardziej naturalną czyli albo się uda, albo nie nam nie udało się 2 razy ale wielu się udaje i tylko o tym musicie myślec) Odpowiedz Link
it-1 Re: IMSI w provicie 18.07.08, 11:30 Witam, zgadzam sie z Twoja opinią,,,jak ma się udac to uda się wszędzie,,,w innych klinikach zapłcisz duzo mniej (z tym ze, za ICSI ),,,powodzenia Odpowiedz Link
cezar684 Re: IMSI w provicie 16.07.08, 19:32 Witaj, ja miałam dwa razy robione IVF tą metodą, w Prowicie, pierwsze udane, ale ciąża biochemiczna, szybkie poronienie, kolejne rok temu, bez zamierzonego efektu. Nie którym się udaje, nie którym nie... Z całego serca życzę Tobie powodzenia!!! Mnie przez kilka lat prowadził doktor Grettka.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
anulkao34 Re: IMSI w provicie 18.07.08, 22:14 Ja miałam IMSI w Provicie i udało się za 1 szym razem. Jestem w 7 tygodniu ciąży bliźniaczej. Pierwszą wizytę miałam w P 5 maja, baaardzo szybko poszło. Powodzenia Odpowiedz Link
oligator13 Re: IMSI w provicie 19.07.08, 00:58 Witam! Ja miałam robione IMSI w Provicie, właśnie kończę 39 tc Wcześniej robiliśmy ICSI, ale ciąża skończyła się w 6 tygodniu. W naszym przypadku potwierdziło się, że metoda ta zmniejsza ilość poronień. Pozdrawiam i życze powodzenia!!!!!!!! Odpowiedz Link
jurkitek Re: IMSI w provicie 20.07.08, 10:37 dzięki dziewczyny za słowa otuchy, wiem że wcale nie musi się udać ale mam taką cichą nadzieję że jednak będzie wszystko ok, bardzo wszystkim gratuluje i mam nadzieję że też wkrótce dołącze do grona "zaciążonych", jeszcze raz wszystkiego dobrego Odpowiedz Link
Gość: kubus Re: IMSI w provicie IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.08, 19:25 Witam ja rowniez podchodze do IMSI jestem wlasnie na antykach ktore koncze 4sierpnia.I rowniez mam nadzieje ze sie uda) to nasze pierwszy raz i mamy nadzieje ze ostatni.Zycze wszystkim powodzenia a tym co sie juz udalo gratuluje serdecznie)))))))))))))))))) Odpowiedz Link
gocha500 Re: IMSI mialam 15 lipca i jestem w ciazy 31.07.08, 20:23 to wspaniala meoda jestem ciazy normalnie szaleje ze sczescia i obaw!!!!ale pwowiem wam kurka wodna warto!!!!!! Odpowiedz Link
Gość: kubus :))) IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.08, 18:38 Kurde Gocha super bardzo sie ciesze) mam nadzieje ze tez napisze za jakis czs ze sie udala.Jeszcze 2 dni i koniec antykow. jeszcze raz gratuluje))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
Gość: Kubus Re: IMSI mialam 15 lipca i jestem w ciazy IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.08, 19:06 mam gosiu do ciebie prosbe.Napisz mi prosze jak wyglada ta cala punkcja i transfer krok po kroku bede wdzieczna i jeszcze raz gratuluje. Odpowiedz Link
gocha500 Re: IMSI mialam 15 lipca i jestem w ciazy 04.08.08, 07:21 hmmm punkcja to tak-przyjedzasz na czczo i wchodzisz d gabinetu trza sie przebrac w koszulke nocna i dobrze miec skarpetki na stopach,nastepnie anesteziolog robi maly wywiadzik i zapraszaja cie na fotel gin,potem wenflonik,mierzenie cisnienia znieczulenie i koniec-burzisz sie po punkcji pomagaja zejsc z kozla i zapraszaja d sali z lozkami i trza tohe polezec(jak bardzo boli po punkcji to mzna sobie zazycyc cos przeciwbolowego) a transfer to przyjezda sie podpisuje sie jakis ppier ze podaja 2 zarodki bodajze ze sie na to wyraa zgode i takie tam duperele,zas sie laduje w koszulce i skarpetkach na kozle i zakladaja wziernik a potem podaja zarodki,pozniej zdejmuja ngi z tych strzemion i klada na takich podsuwanych "lawach" okrywaja kocem i trza lezec 20 minut bez ruchu i pod zadnym pozorem nie podnosci glowy!a potem fru do domciu i polezec sbie ze 2 dni a na pewno w dniu transferu! Odpowiedz Link
Gość: kubus Re: IMSI mialam 15 lipca i jestem w ciazy IP: *.stk.vectranet.pl 04.08.08, 20:14 Dziekuje Gosiu) to juz wiem co mnie czeka troche sie boje ale mam nadzieje ze sie uda. Jutro mam wizyte dzisiaj ostatni dzien bralam antyki.Pewnie od jutra zaczne wyciszacze.Juz bym chciala miec to za soba.Jeszcze raz dziekuje)Pozdrawiam Odpowiedz Link
gocha500 Re: IMSI mialam 15 lipca i jestem w ciazy 05.08.08, 07:03 oj kubos rozumiem cie takie same emocje przechodzilam!!!!ale to wsjo pikus emocje takie super zaczna sie dopiero po transferze!!!to mozna hopla dostac na maxa wtedy!!!! Odpowiedz Link
Gość: kubus:) Re: IMSI mialam 15 lipca i jestem w ciazy IP: *.stk.vectranet.pl 05.08.08, 17:50 Wiem Gosiu.Ale boje sie tego bo mam tylko jedno podejscie.Juz mam koniec antykow zaczynam wyciszacz.Potem znowu wizyta,i jak bedzie ok to zaczynamy stymulacje. Odpowiedz Link