kasia22.3 05.01.09, 22:08 jak to jest z ta temperatura jak ja mierzyc kiedy wiedziec ze sa najwieksze szanse? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martucha90 Re: prosze o pomoc 05.01.09, 23:04 Mierzyć trzeba codziennie o tej samej godzinie, zaraz po obudzeniu, tym samym termometrem, najlepiej tzw. owulacyjnym. Wygooglaj sobie termometr Microlife, jest b. dobry, kosztuje coś koło 20 zł. Temperatury nanosisz na wykres (poziomo daty, pionowo temperatury) i patrzysz, co Ci wyjdzie. Na początek nie analizuj za dużo, tylko nanoś. Dopiero pod koniec miesiąca zobaczysz, jak ten wykres wygląda. A po 2-3 m-cach już będziesz wiedziała, czego się spodziewać. Kiedy są największe szanse... Jak się pojawia śluz płodny. Wtedy najlepiej się seksić co 2-3 dzień i liczyć na cud zajścia w ciążę. Na wykresie można też zaznaczać pojawienie się śluzu, a wtedy po kilku m-cach obserwacji będziesz umiała powiązać te dwie dane, czyli skok temperatury i pojawienie się śluzu płodnego. Odpowiedz Link
1.zwariowalam Re: prosze o pomoc 20.12.09, 19:26 A jeśli się pracuje na zmiany, to np po nocnej tez powinnam mierzyc o tej samej porze czy jednak nieprzespana noc moze wplynac na temperature?? Odpowiedz Link
mimi2009 Re: prosze o pomoc 09.01.09, 20:54 Najwiarygodniej temperaturę mierzy termometr elektroniczny. Ja przed zajściem w ciażę mierzyłam temperaturę w odbycie rano. Pomiar zawsze oddawał skok temperatury - czego nie można bylo powiedzieć o rtęciowym. Samo mierzenie jednak nie wystarczy, obserwacja śluzu tez jest dobra metodą , noi starania ok 14 - 15 dnia. Powodzenia! Odpowiedz Link