Dodaj do ulubionych

blade kreski

02.02.09, 18:51
Dziewczyny pomóżcie proszę!
Zrobiłam własnie test owulacyjny i pojawiła się jedna wyraźna kreska
a druga taka blada,prawie niewidoczna,ale jednak jest. Wczoraj i
przed wczoraj była zdecydowanie tylko ta jedna wyrażna. Czy to
oznacza,ze w ciągu 24h będę miała owulacje? Powinnam się
jutro "poprzytulać" z mężem?Czy lepiej jeszcze poczekać aż ta druga
kreska bedzie bardziej wyrażna?
(średnia długość moich cykli to 31-32 dni a jutro bedzie 17dc)
Obserwuj wątek
    • wro-tka Re: blade kreski 03.02.09, 11:05
      działać, działać ...
      moja kreska w testach owulacyjnych NIGDY nie zaróżowiła się mocniej, NIDY nie
      była choć podobna do kreski testowej i NIGDY nie wskazała terminu owulacji wg
      instrukcji obsługi. Zazwyczaj pojawiał się cień kreski, potem kreska blada i...
      było już po wszystkim.

kieruj się raczej obserwacją śluzu i temperatury, to jedyne niezawodne metody wink
      • skorpionka1981 Re: blade kreski 05.02.09, 22:29
        Testy owulacyjne inaczej dzialają niz ciążowe i powinny być dwie takie same kreski. Jeśli jedna jest bledsza, to oznacza, że LH zaczął sie wydzielać, ale jeszcze nie tyle, by zapowiadal owulację. Trzeba czekać na dwie wyraźne kreski.
        Mimo to - dni plodne są za progiem, więc sex co 2 dni wskazany smile
    • weska3 Re: blade kreski 06.02.09, 17:03
      zgadzam się ze skropioną. Ja bym się wstrzymała. W instrukcji w testach piszę, że druga kreska musi być co najmniej taka sama jak kontrolna. Jeśli ci się mocniej zabarwiła tzn., że ten hormon powoli wzrasta. Później szybciutko skoczy do góry jak będzie miała być owulacja.
    • nikulam Re: blade kreski 06.02.09, 17:19
      Dziewczyny wiec tak:
      15dc: 1 kreska,
      16dc :1 mocna 2 blada,
      17dc: 1 mocna 2 blada,
      18dc: 1 mocna 2 troche bledsza od pierwszej
      19dc: 1 mocna 2 blada
      20 dc: 1 kreska
      Czyli owulacja była w 19 dc czy też może wcale jej nie było gdyż ta
      druga kreska nigdy nie była tak mocna jak pierwsza?
      • nglka Re: blade kreski 07.02.09, 00:50
        1. Test owulacyjny nie informuje KIEDY będzie owulacja ale tyle, że jest pik LH,
        który często do owulacji prowadzi ale NIE MUSI

2. Owulacja po piku może nastąpić w przeciągu 12 godzin a także w przeciągu 48
        godzin (czyli 2 dni po), może też nie nastąpić wcale, bo kto da gwarancję, że po
        piku pęcherzyk na 100% pęknie? Nikt.

3. w domowych warunkach przebycie owu potwierdzi tylko temperatura.

4. To, co u jednej jest plusem u drugiej może być minusem i odwrotnie. Ja nigdy
        nie miałam kreski testowej tak samo ciemnej jak kontrolnej (na testach Wondfo,
        bo w Aconie notorycznie miałam plusy nawet, gdy nimi nie były - cały cykl) a w
        ciążę "jakoś" zaszłam. Nawet w tym cyklu, w którym był słabszy plus a wg ulotki
        oznaczony byłby jako ujemny. BARDZO WIELE ZALEŻY OD RODZAJU TESTÓW I Twojego
        osobistego granicznika, przy którym jest pik. U jednej osoby Lh rośnie do 150
        jednostek a u innej tylko do 0 i w obu przypadkach może to być "najnormalniejszą
        normą".
        • nglka do 0 = do 50 n/txt 07.02.09, 00:50

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka