krewetka 28.06.09, 08:46 po nieudanym czerwcu mam nadzieje ze lipiec bedzie szczęśliwszym miesiącem.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maadzik2 Re: lipcowe starania 29.06.09, 22:14 Dzis 1 dc, dopisuje wiec moja skromna osobe..., niestety Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 29.06.09, 22:40 moj wypada dopiero na 9.07,ale robilam w piatek bete i lipa... wynik 0,5 w normie dla kobiet do 5 wiec czekam ale mam nadzieje ze sie nie doczekam.dam szybciutko znac bo mysle ze ta beta byla za wczesnie i w dniu spodziewanej @ zrobie 9.07 test domowy,trzymam za was kciuki dziewczynki p.s. przyjdzie i na nas w koncu czas ... Odpowiedz Link
betsi28 Re: lipcowe starania 30.06.09, 09:43 witam.dzis mój cd3. od jutra biorę clo po raz pierwszy.mam nadzieje ze ten miesiac owocny bedzie.pozdr Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 30.06.09, 21:37 trzymam kciuki betsi28.ja dzis bylam u ginka i mowi ze ''jajkowanie '' niedlugo bedzie.jak przyjdzie @ to clo 5-9dc a po miesiaczku na kontrol.to bedzie moja druga kuracja clo. Odpowiedz Link
betsi28 Re: lipcowe starania 30.06.09, 22:32 Maju a twoje kuracje - bo z ponizszego wygląda że w koncu miales ten monitoring czy tez zmienilas lekarza? Odpowiedz Link
iza30_1979 Re: lipcowe starania 30.06.09, 22:04 dzis moj 1dc wiec rowniez sie dopisuje do lipcowych staran (mam cicha nadzieje ze sie uda Odpowiedz Link
krewetka Re: lipcowe starania 01.07.09, 14:33 od tego miesiąca biore wiesiołek, mam nadzieje ze pomoże Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 01.07.09, 22:05 ja trafilam do mojego nowego dok z podejrzeniem poronienia.wiec po badaniach dostalam 3*1 cyklonamine przez 5dni na oczyszczenie i odbudowe,potem provera na wywolanie miesiaczki,a na 5-9dc clo.dzis zamowilam w aptece testy owulacyjne wiec od jutra przez 5dni bede robic.zdziwil mnie mowiac ze jajeczkowanie bedzie teraz bo bylam pewna ze juz bylo sadzac po sluzie.widocznie ta faza jest jakas wydluzona albo przesunieta.testow jest na 5dni a koszt 38zl i podobno to sa juz te lepsze.a skoro @ ma przysc 9.07 to mysle ze mi one wystarcza.a jak przyjdzie (choc mam jednak cicha nadzieje ze nie bedzie @)to znow 5-9dc clo...i po miesiacu na kontrol.i jesli nie bedzie malenstwa to szpital i badania. Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 02.07.09, 08:43 male sprostowanie nowy dok to ten sam ktory zlecil clo w poprzednim m-cu.bylam u niego 2razy dopiero,ale jestem zadowolona,gdy tylko mnie cos niepokoi kaze dzwonic na swoja kom i spokojnie odpowiada na wszystkie pyt tel dopiero kiedy i jego zaniepokoi kaze przyjechac,nie zdziera niepotrzebnie kasy i czujesz ze go obchodzisz jakbys byla tylko ty i twoj problem,bo poprzednia pani dok z mojej miejscowosci kazdy moj niepokoj i problem zbywala''bedzie dobrze,jest pani mloda,ma pani czas na dziecko,plamienie to tez okres''itp.Poszlam do niej i mowie'' pani dok nie mialam @ tylko 1,5dnia plamien w niczym nie przypominajacych nawet najskapszej @ do tego test wychodzi raz poz raz neg...zbadala...nie ma ciazy,do widzenia.poziom hor-nie widze potrzeby AAA gdyby 3.05.09 na wizycie powiedziala mi ze byc moze to jednak ciaza ktorej ona jeszcze nie moze wykryc na badaniu ultrasonograficznym bo np dopiero doszlo do zaplodnienia i jest to tylko kilka dni,zlecila bete czy cokolwiek nie wzielabym ibupromu zatoki z aspiryna sadzac ze to przeziebienie i dzis bylabym w 8tc.a tak po tyg i dwoch dniach trafilam do mojego''nowego dok''wlasnie z moim podejrzeniem poronienia. betsi a ty ktory cykl na clo?tez musialas zmienic lek>?ile sie starasz?my w lipsu bedzie 10m-ac Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: lipcowe starania 02.07.09, 13:51 ja sie dopisuje (i przepraszam za dublowany watek ale chyba upal mi sie udziela)...9dc... ja w kwestii owu po raz kolejny: sluz swiadczy o plodnosci nie o owulacji. dni plodne nie zawsze rowna sie dzien owulacji!!! Odpowiedz Link
maja281107 Re: pytanie o wiesiolek 02.07.09, 20:26 tak śluz oznacza ze jestes plodna ale dni plodne nie zawsze swiadcza o jajeczkowaniu.jajeczkowanie moze sie przesunac w zaleznosci od dni cyklu lub wplywu czynnikow zewnetrznych.olej wiesiołkowy (Oleum Oenotherae) sporządzany z nasion jest stosowany w lecznictwie i do wyrobu kosmetyków.jest go ok 120 gatunkow w polsce dostepnych tylko ok 30.Ziola Od wiekow stosowane z dobrym skutkiem we wspomaganiu ukladu rozrodczego jak rowniez leczeniu nieplodnosci meskiej i zenskiej. Nalezy je stosowac z rozwaga w polaczeniu z innymi lekami gdyz czasem w takich przypadkach moga miec dzialanie przeciwne. Ziol nie nalezy rowniez laczyc z terapia hormonalna. wiesiolek pomaga zwiekszyc plodnosc poprzez poprawe jakosci sluzu. Zawiera kwasy tluszczowe majace pozytywny wplyw na mozg. Dziala ogolnie tonizujaco na uklad rodny. Zazywanie: od momentu wystapienia miesiaczki do owulacji. Po owulacji mozna zastappic olejem lnianym zawierajacym kwasy tluszczowe, ale juz bez spazmatycznego dzialania wiesiolka (ktory stosowany po poczeciu moze wywolac skurcze i spowodowac poronienie) Wiesiolek ma wlasciwosci ogolnie tonizujace i mozna go przyjmowac nawet przez dluzszy okres przed planowanym poczeciem. Odpowiedz Link
maja281107 Re: pytanie o wiesiolek 03.07.09, 18:53 trzymajcie dzis za mnie kciuki,test owulacyjny wyszedl pozytywny,dzis intensywne staranka Odpowiedz Link
betsi28 Re: pytanie o wiesiolek 04.07.09, 10:25 dziewczyny a myslicie że można łączyć wiesiołek z CLO? Odpowiedz Link
maja281107 Re: pytanie o wiesiolek 04.07.09, 17:48 betsi28 ja mysle ze raczej nie za bardzo laczyc to bez konsultacji z lekarzem...mimo ze wiesiolek to ziola ale jakby nie patrzec to juz sam clo poprawia sluz i pomaga w owul.jesli sie myle to niech dziewczyny mnie poprawia. Odpowiedz Link
adamczykowa Re: lipcowe starania 04.07.09, 11:42 Dołączam się i ja do starań lipcowych. W czerwcu chyba się nie udało, robiłam dziś test rano i wyszedł negatywny, a to 29dc. Czekam na okres... I zaczynamy od nowa Powodzenia!!! Odpowiedz Link
maadzik2 Re: lipcowe starania 04.07.09, 15:14 Dzis 6dc, @ juz sobie poszla..., wiem ze na starania jeszcze za wczesne, ale juz cwiczymy jest we mnie jakis spokoj, mimo ze staramy sie 8 miesiecy to wiem, ze niedlugo sie uda Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 04.07.09, 23:53 my staramy sie 9m-cy z mezem,mam juz za soba jeden cykl z clo ale tez wierze,ze niedlugo sie uda ... „Rób nie to, co najtrudniej ani to, co najłatwiej, lecz to, co najsłuszniej! Rób co możesz, byś nie musiała kiedyś powiedzieć: nie mogłam tego co chciałam, bo chciałam zbyt pięknie i zbyt święcie! Nie to siejesz – co myślisz, lecz to – co wyrasta!” DLA WSZYSTKICH STARAJĄCYCH SIĘ – WYTRWANIA W DĄŻENIU DO CELU _________________ Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 06.07.09, 18:23 ja tez nie wytrzymalam i zrobilam po tobie marcia test i tez sie rozczarowalam to moj 26dc wiec mysle ze powinien wyjsc,chociaz mialam przesunieta owulke i nie minelo jeszcze od niej 7dni,wiec moglo nie wykazac tak sie pocieszam... Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 06.07.09, 19:01 ''.... nadzieja przychodzi i odchodzi...'' zaczynam łapać okropnego doła bo czuje coraz mocniejsze bole na @. Odpowiedz Link
ne.xt Re: lipcowe starania 06.07.09, 21:46 I ja również , co prawda z baaardzo malutką nadzieją , dopisuje się do starań lipcowych Odpowiedz Link
katty26 Re: lipcowe starania 07.07.09, 08:32 Maja! W 3 ciążach zawsze robiłam testy przed @ (jak i w innych cyklach) i CIEŃ bladsej kreski widziałam najwcześniej w 9 dpo, nigdy wcześniej. 10 dpo była już bladziutka kreska. Ale są dziewczyny, którym nawet w terminie @ test wychodził negatywnie! 7 dpo to STANOWCZO ZA WCZEŚNIE! Trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 07.07.09, 18:20 dzieki za slowa otuchy,staram sie w to wierzyc...dopoki nie przyjdzie @... < Wika > Odpowiedz Link
klimka27 Re: lipcowe starania 08.07.09, 07:32 mysle ze nie za wczesnie.dopisuje sie i ja... Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: lipcowe starania 08.07.09, 10:54 jestem po owu i po przytulakach, ale chyba nic z tego bo slabo sie staralismy - jakos nie bylo nastroju... Odpowiedz Link
mwiktorianka Re: lipcowe starania 08.07.09, 17:42 Cześć dziewczyny i ja dopisuję się na lipcowe starania,dziś przyszła @,pierwsze staranka za ok 10 dni,może tym razem się uda.To będzie nasz 4cs.Trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link
maadzik2 Re: lipcowe starania 08.07.09, 20:31 My w tym cyklu dzialamy metodycznie, czyli przytulanko co dwa dni, poczawszy od 8 dnia i mierzenie temperatury, z tym, ze z ta tempka bede musiala wiecej poczytac, bo jeszcze nie barzo wiem o co chodzi Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 09.07.09, 08:58 dzis powinien byc moj 1dc,brak @ i brak 2kresek na tescie... Odpowiedz Link
klimka27 Re: lipcowe starania 09.07.09, 10:37 i nie pomyliłam sie... przyszła @. trace juz wiare ze kiedykolwiek sie uda....ehhh Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 09.07.09, 20:02 do mnie nie przyszła .... za to przerazliwie boli mnie glowa...nie do zniesienia....na dodatek ciagle mnie mdli i wszystko stoi mi w gardle,nie mam smaku ani apetytu i od trzech dni nie moge doczekac sie konca pracy i dojsc do lozka zeby zasnac.I nie wiem czy to juz moja wyobraznia tak dziala i mam objawy urojone czy moze na prawde cos sie dzieje tam w srodku ... na dodatek humor mam jakbym byla w jakiejs depresji,tfu,tfu ... Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: lipcowe starania 09.07.09, 20:35 A moze i cos sie dzieje Zycze Ci tego z calego serca i trzymam kciuki. U mnie cisza. Po poludniu zaczal mnie cmic brzuch jak na @ a teraz nic. Odpowiedz Link
maadzik2 Re: lipcowe starania 09.07.09, 21:51 Hej, dziewczyny mam pytanie. Czy kiedykolwiek miałyscie tak, by od okresu bolał Was brzuch codziennie? Ja dostałam okres 29. 06, skończył się 4. 07 i od pierwszego dnia codziennie pobolwe mnie podbrzusze. Nie jest to ciągły ból, ale występuje każdego dnia, zwłaszcza rano i przechodzi, do dziś dnia nie był zbyt dokuczliwy aczkolwiek odczuwalny. Dziś, a zwłaszcza teraz boli dość mocno, zastanawiam się co to może być... Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 09.07.09, 22:00 a czesto chodzisz siusiu? ja tak mialam przy zapaleniu pecherza a potem przy zwapnieniach na nerkach...wszyscy mnie odsylali do gina i twierdzili ze to jajniki,az trafilam na pogotowie z ostra kolka nerkowa.ale oprocz brzucha bol promieniowal mi do srodka nogi.niech ktos cie postuka delikatnie po plecach na wysokosci zeber,jesli bedzie bolalo to znaczy ze od nerek sa te bole brzucha,mi tez sie tak zaczelo od miesiaczki to wszysko objawiac. Odpowiedz Link
maadzik2 Re: lipcowe starania 09.07.09, 23:02 Co do siusiania to nie czesciej niz zawsze, i w sumie nie promieniuje do nog, tylko cale podbrzusze, jak nie przejdzie to bede musial isc do lekarza Odpowiedz Link
kate302 Re: lipcowe starania 10.07.09, 07:41 hej hej ja też zaczynam dzisiaj starania, to drugi cykl starań, dziś 11 dc więc robie test owu i jak wyjdzie to do dzieła. Trzymajcie kciuki Odpowiedz Link
krewetka Re: lipcowe starania 10.07.09, 09:00 dzis moj 12dc, 3-ci test owu negatywny, a ja mam cykle 24-28 dni, juz nie wiem, czy to brak owu czy testy nie do końca wiarygodne.... Odpowiedz Link
kate302 Re: lipcowe starania 10.07.09, 09:35 krewetka a jaki masz ten test? ja dzisiaj pierwszy raz będę robiła jakieś rady? Kupiłam test bobo plan kasetowy (pani w aptece powiedziała że lepszy niz paskowy że łatiej wynik odczytać) czy to prawda? czytałam że te testy nie zawsze są wiarygodne to zależy od osoby... ps. powodzenia, nie poddawaj się Odpowiedz Link
krewetka Re: lipcowe starania 10.07.09, 11:14 ja mam z allegro, ale nie jestem pewna czy sa wiarygodne, te z apteki strasznie drogie , chyba sobie dam spokój i bedziemy działac bez testów, jesli teraz sie nie uda to mam wizyte u gin 3 sierpnia wiec cos może poradzi Odpowiedz Link
adamczykowa Re: lipcowe starania 10.07.09, 14:40 Ja mam dziś 5dc, @ się kończy. Jutro ostatni dzień do pracy a potem 2 tygodnie urlopu. W niedzielę jedziemy nad morze, mam nadzieję, że urlop, wypoczynek i dużo wolnego czasu spędzonego razem pomoże nam w staraniach Powodzenia w lipcu Drogie Dziewczyny!!!! Odpowiedz Link
betsi28 Re: lipcowe starania 10.07.09, 22:19 dziś mój 13dc i na monitoringu pęcherzyk miał 18mm. Lekarz mówi że rosnie ok 2mm na dobę i powinien pęknąc za ok 3 dni. A jak było u was? Jak duże są wasze pęcherzyki kiedy pękają? Aha brałam wiesiołek razem z CLO i lekarz powiedział że bardzo dobrze, bo to naturalny estrogen i poprawia śluz na który clo niestety źle działa. Odpowiedz Link
krewetka Re: lipcowe starania 11.07.09, 09:44 ja biore wiesiołek ale poprawy nie widze Odpowiedz Link
magdaijulia Re: lipcowe starania 12.07.09, 09:38 Ja też się dopisuję do starań na lipiec u mnie wyjdzie owu ok 18-20 dnia lipca - wtedy będziemy na urlopie więc może, może, może się uda !!! oczywiście z clo - inaczej nie idzie Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 12.07.09, 11:21 czwarty dzien nie mam juz @ i nie zapowiada sie,ale testy jeszcze narazie wychodza negat Odpowiedz Link
annajustyna Re: lipcowe starania 12.07.09, 18:21 To trzymam kciuki! Ja mam termin @ na 20 lipca, ale nadziei sobie nie robie (5. cykl na clo). Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 12.07.09, 18:58 z jednej strony czuje jak nigdy dotad,ze sie udało,ze jestem w tej ciazy,ale z drugiej nie chce sobie robic tez az tak ogromnej nadzieji,zeby przelknac ewentualne rozczarowanie...chociaz nigdy nie spoznial mi sie az tak @ ,zawsze mialam miedzy 28-31dniem.A dzis mija 32dzien i w ogole nie czuje ze ma przyjsc.mam tylko bardzo nabrzmiale piersi,troche bola,ciagle jsetem zmeczona i spiaca,no i do tej pory prawie w ogole nie jadlam przez kilka dni bo nie mialam apetytu,dopiero dzis szamalam jak opetana...chociaz moje ulubione golabki odstawilam bo az mnie cofnelo,za to jak weszlam do sklepu i zobaczylam jablka za ktorymi niekoczenie przepadam to musialam je kupic i nawet poprosilam sprzedawce czy moge je umyc bo chce je od razu zjesc,hehehehe ... wiem ze na zachcianki za wczesnie ale wiem tez ze w pierwszych dniach przez zmiany hormonalne zmieniaja sie smaki .... jesli jeszce przez 10dni nie dostane @ to bede niemal pewna ze moja intuicja mnie nie zawiodla i pobiegne z radoscia na bhcg.pozdrawiam i ciuchutko sobie kibicuje a za was kochane mocno trzymam kciuki !!!!! Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: lipcowe starania 12.07.09, 21:45 Maju to tak po cichu trzymam kciuki. a u mnie . przyszla dzisiaj wstreciucha Odpowiedz Link
emczyem Re: lipcowe starania 12.07.09, 22:34 My marcia mamy podobnie jakoś @. Ja jeszcze czekam ... Odpowiedz Link
kate302 Re: lipcowe starania 13.07.09, 15:19 u mnie lipa już 4 dzień robie test owu cały czas negatywny. ale najgorsze jest że jestem chora biorę antybiotyki i wczoraj w nocy miłam gorączkę. boję się że jakiekolwiek starania w tym cyklu nie mają sensu.... Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: lipcowe starania 13.07.09, 22:42 Maja, i jak? Ja jestem 7dpo...przytulanie bylo w 12 dc przy pieknym sluzie, szyjce wysokiej, pulchnej i otwartej...wiec zakladam ze mam szanse...mimo pozniejszych brakow staran...w dniu od dnia owu mialam przez ponad tydzien koszmarny bol glowy, pobeczalam sie bez powodu, jem jak dzika...te wszystkie objawy sa urojone, bo to duzo za wczesnie na jakiekolwiek...psyche mi plata brzydkie figle, co noc mi sie sni, ze jestem w ciazy.... a do testowania jakis tydzien jeszcze... od kiegy najwczesniej mozna robic bete? 10dpo? Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 14.07.09, 19:57 10-14 dpo mozna robic bhcg.chociaz podobno wykrywa juz 7dni od zaplodnienia. U mnie lipa....znowu to samo...organizm odrzucil...dostalam wczoraj potwornych boli i trwaly az do dzis dopoki nie wypadl maly ''glutek sluzowy'' razem z krwia.wczoraj sie wyryczalam,dzis czuje sie troszke lepiej tylko dlatego ze maz mnie pocieszyl wiadomoscia ze w piatek pojdzie na badanie nasienia.podobno w nasieniu moze byc jakas bakteria ktora uniemozliwia zagniezdzenie zaplodnionego jajeczka trzymam za was kciuki dziewczynki i goraco zycze powodzenia.ja za 3dni znow zaczynam clo-to bedzie moja druga kuracja. Odpowiedz Link
emczyem Re: lipcowe starania 16.07.09, 13:12 dzisiaj mój 36 dc zwykle mam 30-33 dni. Znowu robię sobie nadzieje.. Jutro zrobię test taki który dostałam przy testach owu, więc może nie bardzo wiarygodny i jeśli wyjdzie negatywny to we wtorek zrobię już taki z apteki a jeśli.. boje się cholernie, że znowu nic z tego... Odpowiedz Link
klimka27 Re: lipcowe starania 16.07.09, 20:42 emczyem trzymam kciuki!!!daj znac co i jak! Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 16.07.09, 21:28 ja tez trzymam kciuki mocno.mi tez sie spozniel tydzien ale lipa.mam nadzieje ze tobie sie powiodlo. Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: lipcowe starania 20.07.09, 13:31 i po bocianach, dzis wstreciucha przylazla... Odpowiedz Link
klimka27 Re: lipcowe starania 20.07.09, 14:57 emczyem testowałaś?daj znac czy mamy Ci juz gratulować?pozdrawiam Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 20.07.09, 20:46 emczyem nie trzymaj nas tak w niepewnosci tylko pisz nam tu zaraz co i jak.... Odpowiedz Link
emczyem Re: lipcowe starania 20.07.09, 21:06 Sama się trzymam w niepewności. Dziś kupiłam test jutro rano zrobię. Ale. No właśnie nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ciąże poza brakiem @ oczywiście. Boję się robić ten test, jakoś mam wrażenie, że nic z tego ... dziś mój 40 dc Odpowiedz Link
kate302 Re: lipcowe starania 21.07.09, 07:13 emczyem ale ty masz nerwy jak postrąki, ja mam dzisiaj 23dc i już przebieram nogami żeby test zrobić. Trzymam kciuki... Odpowiedz Link
klimka27 Re: lipcowe starania 21.07.09, 08:08 emczyem....az tyle wytrzymaleas.... ja stawiam na II krechy! Odpowiedz Link
maadzik2 Re: do Kate 21.07.09, 11:03 Ja tez dzis 23 dc i tez juz sie niecierpliwie, choc nadziei raczej nie robie sobie. Jak nam sie teraz nie uda (7 cykl staran) to robimy sobie trzy miesiace przerwy, wiec albo teraz albo nie wiem kiedy. A przerwa ze wzgledu na slub w czerwcu 2010, nie chce by odbywal sie on na porodowce, albo z tak wielkim brzuchem bym Pana Mlodego dojrzec nie mogla Odpowiedz Link
kate302 Re: do Kate 21.07.09, 11:42 no to trzymamy kciuki razem!!!! ja mam zazwyczaj cykle 29 dni więc obiecałam sobie że jeżeli nie pojawi się @ to 29 w środę robię test. u nas to dopiero 2 cykl starań ale bardzo bym chciała żeby się udało..... Odpowiedz Link
maadzik2 Re: do Kate 21.07.09, 18:14 Ja mam cykle 25- 27 dni, jak wytrzymam to zatestuje 28dc, czyli w niedziele, wg moich obliczen, oczywiscie o ile @ nie przyjdzie, a pewnie przylezie, jak zawsze Odpowiedz Link
kate302 Re: do Kate 22.07.09, 09:10 no to czekamy....ty do niedzieli a ja do środy... czy masz jakieś "sposoby" żeby zajść w ciążę. słyszałam coś o stawaniu na głowie itd. czy to wogóle ma sens? Stosowałaś testy owulacyjne? jakie jest Twoje zdanie na ten temat? czy warto je kupować? ja w tym miesiącu zużyłam 7 sztuk i w sumie nie jestem pewna czy ta owulacja była czy nie, te kreski jakieś takie wyblakłe zawsze Pozdrawiam i trzymam kciuki... Odpowiedz Link
maadzik2 Re: do Kate 22.07.09, 23:51 Ja dziś dostałam okres, ropoczęło się spadkiem temperatury, potem ból i krwawienie, a więc teraz trzy miesiące przewy i do dzieła Gdybym znała spsób na zajscie w ciążę to bym dawno już w niej była. Ja mam tyłozgiecie macicy i słyszałam, że w takich przypadkach sprawdza się pozycja "od tyłu" i leżenie na brzu "po" aczkolwiek u nas sie nie sprawdziło, tak jak i inne pozycje... testów owulacyjnych nie stosowałam nigdy, słyszałam że są zawodne, od tego cyklu ropoczełam "zabawę" z temperaturą. Trzymam kciuki za Ciebie Odpowiedz Link
kate302 Re: do Kate 27.07.09, 07:12 dziś 28 dc i na razie nie ma, zgodnie z planem czekam do środy... Odpowiedz Link
emczyem Re: lipcowe starania 22.07.09, 18:15 dzięki dziewczyny za kciuki ale nic z tego.. tak jak przeczuwałam jedna tylko krecha wpatrywałam się mocno ale nawet nie było cienia bladej drugiej. @ dalej nie ma. Nie wiem co robić.. nigdy tak długo mi się nie spóźniał, zawsze to była kwestia 2-3 dni a teraz? nie wiem co o tym myśleć. Nie ma raczej powodu żeby mi się spóźniała tak długo, żadnych stresów czy czegoś takiego ostatnio nie było więc sama już nie wiem. smutno Odpowiedz Link
klimka27 Re: lipcowe starania 22.07.09, 19:04 emczyem a moze beta by potwierdzic?powod jakis musi byc to ze nie masz @. Odpowiedz Link
emczyem Re: lipcowe starania 22.07.09, 19:37 nie mam czasu iść teraz na bete ani do gina. pracuję 10 godzin dziennie od poniedziałku. poczekam jeszcze trochę jak @ nie przyjdzie powtórzę test ale nadziei sobie nie robię już, a jak nie przyjdzie to będę musiała znaleźć trochę czasu na wizytę u gina. a u Ciebie Klimka co się dzieje? jak tam? Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: lipcowe starania 21.07.09, 11:19 ...dopisuję się i ja...powodzenia dziewczyny ) Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 22.07.09, 19:36 emczyem mojej kumpeli do 5tyg testy wychodzily negatywne.dopiero na poczatku 6tyg wyszla druga bladziuteniunka kreseczka i dopiero po 10dniach zrobila bhcg i wyszlo jej minimalne 5 czyli najnizszy prog jaki wskazuje ciaze.teraz jest w 9tyg i malenstwon rosnie zdrowo.powodzenia Odpowiedz Link
emczyem Re: lipcowe starania 22.07.09, 19:39 a co było przyczyną tego że te testy jej akurat nie wychodziły? Bo chyba większości to wychodzą prędzej czy później. na pewno 5 tyg nie będę czekać ale jeszcze tydzień na pewno nie zaszkodzi. Dzięki Maja A lekarz nie powiedział tej koleżance co było przyczyną, że te testy nie wychodziły pozytywnie? Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 23.07.09, 08:52 po prostu czasami tak jest ze kobieta wytwarza tak niskie ilosci hcg ze czulosc testow ich nie wychwytuje...poza tym nawet jak zadzwonila do swojej dok. to powiedziala jej ze ma isc na bhcg bo testy sa malowiarygodne.malo tego ze duzo kobiet jest takich ze te testy wychodza im pozytywnie dopiero w zaawansowanej ciazy.kazda z nas jest inna.mam pytanie.czy w dni kiedy powinnas dostac @ mialas podwyzszona temp lub lecial ci przezroczysto-mleczny sluz????czujesz sie lekko zmeczona i niedospana???bo takie objawy powinnas miec mniej wiecej od dnia spodziewanej @.trzymam kciuki,pisz na biezaco. Odpowiedz Link
emczyem Re: lipcowe starania 23.07.09, 17:50 przyszła dzisiaj @. czuję się okropnie, i tak trochę oszukana... oszukana przez swój organizm. Śluz miałam owszem mleczno- przezroczysty, i czułam się niedospana ale to pewnie dlatego, że wstaję od kilku dni o 5.30. @ co prawda skąpa ale jest, może to przez te upały. Ale dalej nie rozumiem dlaczego aż takie opóźnienie? Odpowiedz Link
krewetka Re: lipcowe starania 26.07.09, 09:01 niestety, test ciazowy negatywny, teraz to tylko czekac na @ i rozpoczać starania w sierpniu Odpowiedz Link
kate302 Re: lipcowe starania 27.07.09, 07:11 a którego dnia cyklu test robiłaś? może jeszcze nie wiarygodny z tymi testami to różnie bywa... Odpowiedz Link
krewetka Re: lipcowe starania 27.07.09, 18:11 test zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki( powinna byc wczoraj), dzis zauwazyłam pojedyncze nitki krwi, wiec w najblizszych dniach przyjdzie Odpowiedz Link
maja281107 Re: lipcowe starania 27.07.09, 21:58 a ja mam dostac wstreciuche akurat wtedy kiedy mam wyjechac na urlop to dopiero makasakra,nie dosc ze bez staran to jeszcze nie poszaleje na urlopie.ale tescik moze zrobie w dniu urodzin,to bedzie dzien przed wyjazdem na urlop,moze dostane prezent o mojej bozi karmacej z polki nad lozkiem .... hehee....nic nie liczylam ani nie testowalam w tym m-cu,nie mam tez nadzieji ,nie bylam u gina ... a ten tescik to profilaktycznie bo nie wiem czy sie upic z zalu ze juz mi stuknie cwierc wieku i zaczne wchodzic w drugi ;P Odpowiedz Link