darek2213 13.02.11, 19:55 Co polecicie do zobaczenia , będe w Kudowie Zdrój. Interesuje mnie okolica ( Polska,Czechy ) w obrębie ok. 50-70km. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matt.cobosco Re: Góry stołowe i okolice 13.02.11, 20:23 pl.wikipedia.org/wiki/Szczeliniec_Wielki Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 Re: Góry stołowe i okolice 16.02.11, 20:23 a tak, mam coś do polecenia:) byłam niedawno i widziałam prawdziwe cuda natury mowa o Skałach Adrszpaskich w Czechach formalnie otwarta jest tylko część szlaku (do Dużego Wodospadu), ale pani w kasie powiedziała, że niezłomni przejdą cały i tak też zrobiliśmy:) zabawa była niezła (szczególnie w Mysiej Dziurze:))w pobliżu są jeszcze Skały Teplickie, ale te niestety zamykane na zimę naprawdę polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
yestor Re: Góry stołowe i okolice 26.02.11, 22:50 Znacznie bliżej Kudowy, niż Teplicko-Adršpašské Skaly, jest masyw Ostaša. Ludzi mniej, niż w Adršpachu, a skały nie mniej fantastyczne. W Nachodzie, po przekroczeniu granicy, skręca się na północ w stronę Teplic. Odpowiedz Link Zgłoś
ouestlaboom Re: Góry stołowe i okolice 26.02.11, 19:52 Całą listę atrakcji Kudowy-Zdroju znajdziesz tu. Na pewno warto zobaczyć Czermną z unikatową Kaplicą Czaszek i ruchomą szopką. W samej Kudowie oczywiście Park Zdrojowy z pijalnią wód. Odpowiedz Link Zgłoś
uzi_123 Re: Góry stołowe i okolice 28.02.11, 08:30 Z zabytków: W promieniu 70km jest tez zamek Książ (tylko trzeba jechać przez Czechy) Twierdza Kłodzka Twierdza Srebrna Góra Kopalnia złota w Złotym Stoku Przyroda: Góry Stołowe w tym Szczeliniec Wielki i Błędne Skały Góry Sowie w tym Wielka Sowa Rezerwat Torfowiskowy pod Zieleńcem Odpowiedz Link Zgłoś
magdatysz Re: Góry stołowe i okolice 22.03.11, 22:20 Dorzucę Jaskinię Niedźwiedzią, kopalnie uranu w Kletnie (choć kopalnia złota dla mnie była zdecydowanie ciekawsza). W Czechach warto wybrać się do zoo w Dvur Kralove - praktycznie wycieczka na cały dzień. Tu masz atrakcje dolnośląskiego z portalu polska dla dzieci polskadladzieci.pl/index.php?option=com_sobi2&catid=34&Itemid= Odpowiedz Link Zgłoś
wakacjomaniak.pl Re: Góry stołowe i okolice 25.03.11, 14:18 Witaj Ja polecam Kudowę Zdrój i okolice a z atrakcji: - Szczeliniec Wielki - Kaplica czaszek w Kudowie - Błędne skały - Lewin Kłodzki (miasto Wioletty Willas) a po czeskiej stronie nie zapomnij o Skalnym Mieście! Więcej info znajdziesz na WakacjoManiaku Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś