Dodaj do ulubionych

Kwatery - Slowacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 08:54
wybieram sie po raz pierwszy w Wysokie Tatry na Slowacje w drugim tygodniu
sierpnia... napisalam prosbe do jednego z portali 'gorskich' o namiary na w
miare tani nocleg w pensjonacie(ok. 250Sk/osobe) i babka napisala mi ze w
sezonie nie ma szans na tak tani nocleg...ze ceny wahaja sie miedzy 300 a
350Sk...
prosze wszystkich doswiadczonych o info czy rzeczywiscie tak jest z
cenami? ... szukam 2-osobowego pokoju z osobnym wejsciem + łazienka i
ewentualnie aneks kuchenny
wiem, ze jeszcze w czerwcu mozna bylo jechac w ciemno i nie bylo problemu z
noclegami ale co z sierpniem?
dzieki za wszystkie wskazowki:)
M
Obserwuj wątek
    • Gość: Opty Re: Kwatery - Slowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 12:51
      Ceny rosną właśnie w sierpniu, ponieważ jest to "sezon". Wszystkie kwatery
      obsadzone są przez Czechów, Polaków i Niemców.Żeby mieć kwaterę w sierpniu
      trzeba ją zamówić wcześniej, najlepiej w czerwcu. Taniej wynajmują Cyganie w
      Novej Lesnej pod Smokovcem ale nie każdy chce u nich mieszkać.
      Pozdr.
    • Gość: Zjak Re: Kwatery - Slowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 13:33
      Spróbuj może na początek Słowację od Tatr Zachodnich i od Zuberca, tam na pewno
      znajdziesz zakwaterowanie w granicach 250Skk bo to jest duża wieś i nie ma tłoku
      Jeżdzę tam od kilku lat. Na pewno są dwa biura turystyczne i mają str.internetow
      Jeśli jesteś zainteresowana to poszukam i podam. Ale taniej wyjdzie zakwaterowa-
      nie całkiem prywatnie bez posrednictwa.
      Pozdr.
      Zjak
      • Gość: mags Re: Kwatery - Slowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:02
        dzieki za informacje..zastanowie sie nad tym Zubercem..rzeczywiscie tanio ale z
        tego co widze to kiepski jest dojazd..tym bardziej ze nie jade samochodem..
        hej!
    • Gość: malamaga Re: Kwatery - Slowacja IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.07.04, 20:31
      Ja byłam w zeszłym roku w połowie września, i np. w Novej Lesnej nie było
      żadnego problemu z noclegiem za około 200 koron. Co prawda u Cyganów i nie było
      jakoś tam super pięknie i super czysto, ale jak dłużej poszukasz...
      Powodzenia
    • zdezo Re: Kwatery - Slowacja 14.07.04, 13:51
      W Novej Leśnej napewno znajdziesz nocleg, ale u Romów. Nie zawsze jest to
      przyjemne. Przekonałem się ja i paru znajomych. W niedalekim Sławkowie też są
      dwa domki z noclegami i tam było wszystko w porządku, choć też u Romów. Paza
      tymi miejscowościami nie szukaj szkoda czasu.
      • Gość: lena Re: Kwatery - Slowacja IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 22:37
        Hej:) w piatek wrocilam z Tatr Slowackich i bylo super! Baze noclegowa tez
        mielismy w Novej Lesnej ale NIE u Romow tylko u milej starszej pani (Slowaczki)
        ktora w dodatku zgodzila sie na "sugerowana znizke dla studentow";-) i
        placilismy 180 koron za noc. Warunki dobre + dostep do kuchni. wlascicielka
        bardzo ugodowa;-) nawet jej troche przemeblowalismy pokoje zeby bylo tak jak
        nam pasuje;-) tak wiec mozzna tam nalec nocleg nie tylko u Romow sukajac na
        wlasna reke (nie zwracajac uwagi na Romow oferujacych pokoje pry kazdym
        parkingu i pry drogach)
        • Gość: mlody Re: Kwatery - Slowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:11
          Czesc Iena.Ja tez jade w sierpniu na Slowacje.CZy moglabys mi podac na maila
          adres lub jakies namiary jak dotrzec do tej starszej pani Slowaczki.Ja i moi
          znajomi takze jestesmy studentami wiec rowniez chcielibysmy tanio
          pomieszkac.Jezeli mozesz mi to udostepnic to moj e-mail:eurostudent@wp.pl.Bede
          wdzieczny.Pozdrawiam.
        • Gość: m Re: Kwatery - Slowacja IP: *.zeb.com.pl / 81.15.238.* 19.07.04, 13:12
          Oooo, ja tez, ja tez...:) gdybys mogla i mi zdradzic namiary na starsza pania,
          bylabym wdzieczna. Pod koniec sierpnia tez planuje weekendowy wypad na
          Slowacje, glownie interesuje mnie Sisz.
          Pozdr.
          m (msokolska@go2.pl)
      • Gość: bartek Re: Kwatery - Slowacja IP: *.zory.msk.pl 30.07.04, 23:10
        Ja jadąc w tatry na Słowacje zawsze mieszkam w Velkej Lomnicy.Jest to miejscowość ok 5 km od Tatrzańskiej Łomnicy.Jest to początkowa stacja"żelaiczki" tak ze dojazd do gór nie stanowi problemu.A kwater prywatnych sporo i nie u cyganów.Ceny 200-250SK
    • am777 Re: Kwatery - Slowacja 15.07.04, 14:01
      Właśnie wróciłam z Novej Lesnej w Słowacji (mam mieszane uczucia, ale to tak na
      marginesie). Za nocleg płaciliśmy 270 SKK - był to nowiutki pensjonat z tzw.
      wygodami (pokój z łazienką, dostęp do aneksu kuchennego, właścicicieli
      praktycznie nie było na mijscu - mielismy klucz do odrębnego wejścia dla gości -
      generalnie luz). Nie wiem, czy są miejsca w sierpniu. Troche się naszukałam
      tych noclegów i mam parę adresów, jak chcesz, to podaj adres na priv - prześlę
      na pewno.
      • Gość: pecet Re: Kwatery - Slowacja (do am777) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 09:28
        jezeli mozna, to chetnie skorzystalbym z efektow Twojej pracy,
        a zatem moznesz przeslac te kilka adresow
        pozdrawiam

pecet
        dapietro@poczta.onet.pl
        • paw_el Re: Kwatery - Slowacja (do am777) 28.07.04, 13:20
          I ja też poproszę o te namiary w Słowacji

paw_el@gazeta.pl
      • mag_bo4 Re: Kwatery - Slowacja 31.07.04, 20:24
        Jesli mozna skorzystac z efektow Twojej pracy tzn chodzi mi o adresy noclegow,
        ktore posiadasz bylabym bardzo wdzieczna i prosze o przeslanie na adres
        m_borys@op.pl
        Z gory dziekuje
        • Gość: włoch Re: Kwatery - Slowacja IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.08.04, 00:04
          Ja tez bym bardzo prosił.Mój mail:eurostudent@wp.pl.Z góry dzieki jezeli
          mozeszje udostepnic.Pozdrawiam.
          • Gość: am777 Re: Kwatery - Slowacja (do włocha) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:09
            Coś jest nie tak z Twoim adresem - mój mail nie dochodzi.
      • Gość: kubackabogumila Re: Kwatery - Slowacja IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 01.08.04, 13:54
        Witaj! Jak byś mogła przesłać posiadane adresy na Słowacji to uprzejmie proszę
        o przesłanie na adres: kubackabogumila@interia.pl . Z góry dziękuję.
      • Gość: gosc Re: Kwatery - Slowacja IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 19.10.04, 08:25
        czesc
        Czy możesz podać namiar na tą kwaterę, interesuje mnie zimą.
        dzięki
        mój adres mailowy - justa0201@poczta.onet.pl
    • am777 Re: Kwatery - Slowacja 15.07.04, 14:07
      I zapomniałam jeszcze napisać, że właścieciele nie byli Cyganami - choć
      rzeczywiście pełno ich na ulicach i mnie osobiście to denerwowało. A w ogóle to
      stosunkowo droga ta Słowacja - czego się raczej nie spodziewałam.
      • Gość: ostrów Czego checie od Romów? IP: 193.151.96.* 17.07.04, 11:08
        Ja nie rozumiem, co denerwującego jest w obecności Romów? To bardzo uprzejmi
        ludzie, bardziej niż jeden szowinista z tego forum. Podam przykład, jadąc przez
        Novą odpadł mi kołpak z auta, zatrzymałem sie bo usłyszalem ale nie wiedziałem
        co to, w lusterku wstecznym zobaczyłem jak koles podnosi ten kołpak i leci do
        mnie. Dał mi, zyczył zdrowia i szerokiej drogi ;) i co, miałem sie go bać czy
        cos? W Polsce by na mnie d... wypieli żeby pomoc.
        A na marginesie, dla szowinistów którzy nie chcą mieszkac u Romów są także
        kwatery u Słowaków, ja w takiej mieszkałem - warunki podaje w innym poscie,
        proszę poszukać.
        pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku,
        Tatry są suuuuper :)
        • am777 Re: Czego checie od Romów? 19.07.04, 08:33
          Może i słowaccy Romowie są w porządku. Ja mam wybitnie złe doświadczenia z tymi
          mieszkającymi w Polsce i pozwalam sobie na uogólnienia. W Słowacji nie miałam
          do czynienia osobiście z żadnym z Romów, ale sama ich obecność działała na mnie
          drażniąco (doświadczenia z Polski są aż tak bardzo traumatyczne). I z tych
          względów również nocowałam u Słowaków.
          I nie rozpatruję tego w kategoriach szowinizmu.
          Wszystkim wybierającym się w Tatry Słowackie życzę udanego wypoczynku.
    • Gość: krzys Re: Kwatery - Slowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:48
      Radziłbym szukać kwater w pewnej odległości od Tatr np. na Orawie i ew.
      dojeżdżać do parkingów blisko szlaków turystycznych. Standardem na Słowacji są
      pokoje z łazienkami + kuchnia z full wyposażeniem. Jedzenie radzę zabrać z
      Polski - na Słowacji już jest równie drogo.
      • Gość: wewe4 Re: Kwatery - Slowacja IP: *.atupartner.pl 27.07.04, 11:39
        Polecam sliczna miejscowosc - Liptovski Jan. Bylam w zeszlym tygodniu,
        mieszkalam za 250koron/doba. Osobne wejscie, dwa pokoje, nowa lazienka, aneks
        kuchenny, mili panstwo. Nie mam namiarow, ale latwo do znalezc. Rozowy domek
        (nie zrazcie sie :) po lewej stronie drogi, za drogim pensjonatem. Pozdrawiam
    • Gość: iwek Re: Kwatery - Slowacja IP: *.prox.pl / 213.25.15.* 28.07.04, 09:16
      W zeszłym roku byłam z mężem w Popradzie. Z powodu skąpych środków" tylko 3
      noclegi. Szukaliśmy w ciemno, ale nie polecam.Kwatera była świetna z miłymi
      gospodarzami, ale za dużo nerwów przy szukaniu. Mogę podać numer telefonu tej
      kwatery, ale na adres mailowy. W tym roku jedziemy w okolice Liptowskiego
      Mikulaszu a kwaterę zamówiłam przez internet, korzystałam ze strony
      www.liptov.sk/ubytowanie.Mój adres mailowy iwa.14@poczta.fm. Pozdrawiam
      • Gość: kalafior Re: Kwatery - Slowacja IP: *.it-net.pl 07.08.04, 03:14
        Może to trochę późno, ale liczę na odpowiedź, a co tam... Ja tradycyjnie już
        wybieram się do Popradu i zawsze udaje mi się znaleźć nocleg blisko centrum za
        te 200 koron. Więc spróbuję i tym razem. Mogę zatem prosić o te namiary? Mój
        adres - marcoz_lublin@poczta.onet.pl
        Z góry dzięki za informacje.
    • malamaga Re: Kwatery - Slowacja 28.07.04, 20:13
      A ja spałam w Przybylinie za 150 koron.Też jechaliśmy w ciemno i szukaliśmy na
      miejscu. Ceny kształtują sie około 200 koron za w miarę przyzwoity nocleg.
      Mozna się targować.
    • Gość: magda Re: Kwatery - Slowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:26
      Zajrzyj na www.hej.sk. Jest tam dużo kwater w róznych miejscowościach na
      słowacji ze zdjęciami i cenami.
    • Gość: magda Re: Kwatery - Slowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:28
      Sorry pomyliłam się. Ta strona to www.hej.pl.
    • Gość: zbyszek Re: Kwatery - Slowacja IP: *.kfap.com.pl 11.08.04, 11:17
      Witam
      Polecam kwatery w Gerlachov a szczególnie ubytowanie
      pani Heleny Seman ale u niej minimum 4 osoby.
      Telefonicznie można się dogadać może znajdzie
      u sąsiadów coś dla 2 osób. Byłem tam i w tym roku
      jestem zadowolony. Zajrzyj na strony:
      vratna.hej.pl/noclegi/ger_seman.htm
      www.tatry.net/sk/seman/
      www.ubytovanieseman.sk/
      Mogę udzielić bliższych informacji pod 0124251190 po 17,00 proś zbyszka.
      • Gość: Lekito Re: Kwatery - Slowacja IP: *.crowley.pl 26.08.04, 10:17
        A ja wczoraj zadzwoniłem i mam super kwatere za 180 koron. Moja gospodyni
        przepraszała, ze tak drogo :) Kurcze już nie moge doczekać sie soboty po
        południu!!!
        • jagasz Re: Kwatery - Slowacja 26.08.04, 12:52
          Możesz podać namiar???

aga
        • Gość: włoch Re: Kwatery - Slowacja IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.08.04, 17:21
          Jezeli mozesz to podaj namiar,jade we wrzesniu.Mój meil:eurostudent@wp.pl lub
          studencikus@interia.pl.Z góry dzieki.POzdrawiam.Milej wyprawy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka